- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Gyuri27 #84714 üzenetére
Nekem ezek nem különösebb macerák. Meg ha pénzembe nem kerül, az már jó. Az időmért nem kapok pénzt, mert 8 órás munkahelyem van, túlóra meg ritka. Tehát ha eladok valamit, csak nyerek. Tortúrának nem nevezném, főleg azt, ha valaki tényleg megvesz valamit tőlem.
A csomagolóanyagot csak ingyen szerzem (korábban beszéltük itt, hogy lehet dobozokat szerezni), a celluxot mondjuk nem, de abból mondjuk egy 400Ft-os tekercs 10-20 csomagra elég. Posta és Fox útba esik meló irányába.
-
BiP
nagyúr
válasz
Gyuri27 #84708 üzenetére
Mindjárt jön az eladó a topikba, hogy jött egy lidérc a cuccaimért, árulom őket, erre elvitte volna őket bagóért, és nem vitte el, pedig így is engedtem volna neki az árból egy ezrest
#84707 gban : nekem csak annyi a bajom a hadd szóval, hogy nem bírják jól használni. (sokszor had lesz belőle, vagy az említett hadj.)
Pedig baromi egyszerű, pár szót kell csak megjegyezni.
had - sereg
hadd - hagyd, hogy
hadj - wtf??
higgy - hinni felszólító módban
hagy - enged
hagyj - engedj
húgy - ja, ez már más -
-
-
-
koby11h
őstag
-
-
válasz
Gyuri27 #84575 üzenetére
"Ami nem lenne gond ha lenne gógyi a brandeknél és lenne szellőzés ezekben a pecókban."
Van benne. Ezek üzleti gépek általában, amiknek azért működnie kell sokáig. A kábelek is a normálisabbjában értelmesen vannak elrendezve (hacsak valami mekkmester nem szerelte)
Behalni meg bármi behalhat. Ha valakinek ilyenre van igénye, akkor tervezze bele, hogy valamivel drágább az alkatrész, megéri-e a kis méret és a halkság? (Meg aztán itt az aprón látok 2-3000Ft-ért is SFF tápokat, nem is néztem eddig.)Én csak példának szoktam hozni a gamerkedést, mert sokan arra veszik az ilyen gépeket, me' számítógép jaa. Mást meg amúgy kibír.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Gyuri27 #84543 üzenetére
Zoltán cimborám nagy mániája az öregecske brand gépek gyűjtése, persze lehetőleg játékra.
Anno néztünk két gépet, egy nem brand 1st gen I3 és egy brand Q szériás gép... persze 10 ezerrel drágább volt az előbbi, így maradt az utóbbi, mert hogy olcsóbb. Akkor elmondtam neki h ezt a különbséget hamar rá fogja költeni.
Persze kellett a Q szériába low profile (mindig drágább mint azonos társai, és sokszor alacsonyabb órajeles is) HD7450 (nem egy erőgép), meg csak kellett a 4db 2GB-os ugyanaolyan modul, mert az alaplap háklis volt, meg a nagyobb HDD is, szóval seperc alatt elköltötte a két gép közötti különbséget, sőt, még többet is, és még ígyis csak egy Q szériás cucca van...Viszont már rájött, hogy ezzel a géppel 720Pben is nehéz az élet, ha játszani akar az ember, de a brand gépház sajátossága miatt ház csere nélkül nem tud új(abb) alaplapot venni, az L alakú tápja pedig csak a saját házba megyen bele, szóval elmondhatjuk, hogy a másik géppel ellentétben itt már kötelező ház és táp csere is lesz, ha valamerre mozdulni akar.
-
törölt tag
válasz
Gyuri27 #84533 üzenetére
Hali! Egy ilyen kis HP-val cummantottam egy kicsit
.
A táp ventije csapágyas lett, iszonyat módon zúg. Szétkaptam a tápot és a procihűtő ventijét tettem a tápba. No problem, a táp szép csendes lett. A proci hűtőre meg vettem egy 92-es Artic PWM-es ventit, mivel azt könnyebb szerelni, a tápot meg nem akartam mégegyszer szétkapni.
Csak annyi a bibi, hogy az új ventinek a csatija nem pont úgy van sliccelve, mint az alaplapi foglalat. Nem erőltettem rá, hanem jobban szemügyre vettem nagyító és jó fény alatt a két csatit. Úgy látom, hogy még az erek bekötési sorrendje sem egyezik.
Majd valamelyik szaktopikban eligazítást kérek, hogy mi a teendő. -
válasz
Gyuri27 #84533 üzenetére
Az a hülye, aki játékra vesz ilyet. Nem arra való.
Nekem most a virtuálhostom valami német dzsunka SFF gép, AMD APU-val, van benne 2 winyó, meg férne bele még 1-2 darab, van benne 3db PCIE hely, abból kettőben kártya is... (Párhuzamos port, meg egy régi félmagas PCIE VGA, mert az idióta BIOS-ában nem állítható a videoram, és sokat leszed a rendszermemóriából.) Teljesen megfelel jelenleg. -
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #83267 üzenetére
nem arról van szó mihez értek, hanem mire jut idő ( :
a be nem tervezett dolgok közül csak néhány:
kiderült kirohadt a csatorna lemenő és kimenő része -zárószint -, hadd ne mondjam milyen tortúra volt és menny bontással járt
már felkészültem lélekben hogy perelni kell az alsó szomszédot, ugyanis nem akart beengedni senkit ( : úgy meg nehéz nálunk kicserélni a csatornát alul...
a kamra fala büdöset tolt ki, valami szellőző fut mögötte...
hát megvettem én a festéket még augusztusban, de még glettelés is csak a durva van ( : és az sem mindenhol
egyébként jah, esélyesen én fogok festeni is, nem csak az ár miatt, hanem mert későn tudnak jönni
nyjlászáró csere - erkélyajtó+ablak - ? feladtam :d vagy qrva drága és "noname" cucc, vagy qrva drága "márkás", csak b@sszák megmondani mennyi a garancia, ha már olyan szuper jó, és higgyem el, senki nem kérdezte még a garanciát mióta ott dolgoznak...lol ( :
a bejárati ajtót majd kicserélem, illetve rokonnal, hitetlenkednek a forgalmazók mért nem jó az ő 50-60e ft-os beépítési díjuk ( : magára hogy ajtót szerezzek - mert egyedi és ritka méret - már rengeteg időm elment...de nem baj, olcsóbban-jobban be fogjuk építeni, én nem rohanok a következő x ajtóhoz még az enyém után
na ezért bajos egy festés....mert addig el is kell jutni -
envagyok
veterán
válasz
Gyuri27 #83247 üzenetére
Tőlem is minden vevő elégedetten távozott.
Itt ha-n alig volt gondom, és az is vevőként.
Nekem csak facebookon van problémám az ilyen, és ezekhez hasonló 3 diplomás IT-s és szakértő értékbecslői végzettségű egyedekkel:Nyílt profil, bárki láthatja, ezért személyiségi jogok miatt nem kell törölni
-
envagyok
veterán
válasz
Gyuri27 #83232 üzenetére
Ha jól emlékszem, 2017-2019 között te is adtál el videókártyákat.
Csak megkérdezném (költői), hogy ha tudtad volna, hogy beduplázódik az ára, eladtad volna akkor annyiért, lettél volna te Don Quijote de la Mancha, a nép hőse, aki önzetlenül átadja olcsón értékeit az éhes népnek, vagy azért feldobtad volna a szekrény tetjére (neadjisten bányászni), hogy egy fél évi fizetéssel gazdagabban válj meg tőlük?
Azt már fel sem tételezem, hogy vettél volna még melléjük, hadd pörögjenek
Azért akkor 30k körül simán vehettél RX480 8GB-ost, most 140-ért napon belül viszik.Na így vagyok én a Tajvani tájfunnal. Több évtized tapasztalata azt mondja, hogy lesz. Előbb, utbb, de lesz. És soha, de soha nem volt ram ilyen olcsón Újan 1000-1500Ft, használtan 1000Ft/GB vagy alatta.
Emlékszem mikor 40-50k-ért vettem ddr2 tuning szetteket.
Mindig történik pár évente valós, vagy beledumált hülyeség, ami felvágja a hardver árakat.
Ráadásul a RAM az kell a népnek, mert növekednek az igények. 2005-ben elég volt 2GB, 2008 körül már 4 kellett, most 16 a standard Gamingnál. -
-
envagyok
veterán
válasz
Gyuri27 #83225 üzenetére
Na már csak te hiányoztál
Látom kihoztam belőled, hogy feladd a readonlyt...
Hülyétkapok az apróktól nem egyenlő a hülyétkapok az eladóktól.
BTW okos eladó akkor vesz, amikor olcsó, és akkor fog eladni, mikor drága. Az okos vevő is.
A többi meg a madár
Van vagy párszáz GB ritka tuning ram a tarsolyomban, nem fogok 8gb-os szettet "4ér" adni ingyen postával, csomagolni, postára kocsikázni, sorbanállni...Egyetértek, hogy a túlárazott dolgokon is lehet itt nevetgélni, de csak akkor ha túlárazott.
Pl 10-ből 9-en hirdetnek most Nvidia GTX1060 6GB-ost 90-ért, valaki meg feldob egy ugyanolyan szeretettet 180-ért, az okés. De mondjuk párszáz, párezer forinton rágódni már fillérbaszóság. Amihez meg nem értünk, pl. gyűjtői érték, ott jobb csendben maradni.
Commodore Amiga 1200 laikusnak kuka mellé való, gyakorlatilag ha 100k-ért hirdetsz egy szépet, percen belül viszik. Régi csöves Commodore monitor 50k szintúgy. -
Cs1csó
titán
válasz
Gyuri27 #82906 üzenetére
Hogy jönnek ide ezek a hangszerek? Nem hangszerekről beszéltem, megjegyzem egy hegedűt kb. ma is úgy készítenek - gondolom - mint 300 éve mert bevált.
De én itt most az adattárolásról beszélek és az adatok gazdaságos, könnyen hozzáférhető tárolásáról azok másolásáról, törléséről stb.
A CD-re kb. 700MB fért, a DVD-re kb. 6x ennyi a VHS-re kb. 3 óra az audio magnókazettára talán 2 óra
Ehhez képest egy 6-8TB-os HDD-re ezek sokszorosa fér rá és persze könnyebb a tartalmat rámásolni-letörölni, keresni rajta, és arányosan talán olcsóbb is.
Egy 6TB-os HDD-re kb. 1400 DVD, és vagy 8000 CD tartalma fér rá VHS vagy audió kazettákat már ne is kezdjük el méregetni mert ugye azokra SD tartalom fér rá, egy 3 órás VHS-re mondjuk ráfért 2 film egy AVI SD film kb. 700MB tehát ilyen filmből is ráfér vagy 8000 egy HDD-re.
A vinyl lemezt nem is tudod otthon sokszorosítani.A csöves hangcuccok pedig drágák és gondolom előfordul, hogy ezeket cserélni kell a technológiából adódóan tehát még ez is ráadás.
Úgyhogy sunnyogj vissza homályba nem segíthet neked Udun lángja! Te Zsákos!
-
válasz
Gyuri27 #82865 üzenetére
Nem game-ről volt szó, hanem videóról...
@szebe : Hasonlóképp. Mondjuk vannak ipari kijelzők, amik nem TV-k, de jó minőségű panellel szereltek, de az meg drágább, mint ha okosTV-t veszek, és nem használom az okos funkciókat.
-
emre
veterán
válasz
Gyuri27 #82857 üzenetére
Egy 775-ös deszka, bios mod, Xeon proci SSD, elfekvő porosodó alkatrészek......stb
Nem a szó szerinti ételembe vett HTPC.Nekem ezekből lett össze rakva a műhelyben a hangkeltő: 1999-es Viglen házba pakolt, Giga P35DS4, E5450 procival, 4x2gb Kingston ram, Cooler Master GeminiiS hűtő, Seasonic 400W táp, Sapphire HD5770 vga, (azóta kapott egy passzív HD5450-es) 120gb SSD, meg egy 500-as Hitachi HDD. Monitor Samu 226bw, és a hangfal ami az egészre a koronát felteszi a 2.1-es Codegen SP610-es hangfal. Egy pcie usb3-as kártyát már tettem bele, mert az jó ha van, meg inkább itt legyen mint a polcon. Net még nincs, mert lusta voltam ennyi madzagot kihúzni wifi kártyára meg sajnálom a pénzt, úgy is csak a Winamp megy rajta. Mondjuk néha jó lenne ha rá tudnék keresni dolgokra, szóval lesz net is, de pillanatnyilag nem fontos.
-
-
-
-
-
válasz
Gyuri27 #82693 üzenetére
"Szavatartó embernek tartom magam. Ismerősök is. És mégis van hogy nem sikerül."
Ja, de nem azzal kell elütni, hogy ja jó van ez így. Előbb-utóbb menne, ha az emberiség akarna valamit kezdeni magával.
Meg kulturális különbségek - kevés helyen nem gáz, ha egy adott szót nem tartasz be. Ennyiről van szó.@koby11h : Mások magánéletével hasonlóképp. Ha akarja, mondja.
-
koby11h
őstag
válasz
Gyuri27 #82699 üzenetére
50+ évem alatt még nem kaptam annyit
"úgy gondolom tartani kellene" tehát csak kellene, nem csak ez a helyes út, sok körülmény befolyásolja. Elfogadom, hogy mindenki más, és minden más és folyamatosan változik. Ezzel nincs gond. A svédeket is és a jemenieket, angolokat és ausztrálokat is kedvelem, van sok eltérő országból származó ismerősöm. Bár én szinte mindenkit kedvelek és nincs olyan akit utálnék
Én is törölközőben megyek a szaunába de nem nézem ki azt, aki máshogy. De meg sem dugom ha felajánlja. Kivéve ha a felségem.
Zárhatjuk. -
BiP
nagyúr
válasz
Gyuri27 #82693 üzenetére
Szavatartó embernek tartom magam. Ismerősök is. És mégis van hogy nem sikerül.
Ez teljesen normális. Van ilyen. De azért a megcsalás mégiscsak egy döntés kérdése. Azért nem kerül a kuki véletlenül nem odavaló helyre.
De ha ennél kevesebb dolgot is megcsalásnak veszünk, (pl. céges buliban ittasan elcsattan egy csók, azért az gyakori jelenség), abba könnyű belecsúszni, de azért ezek sem történnek véletlenül. Aki nem akarja, nem történik meg.Ahogy a monogámiában nem hinni is normális, ha ez egyik félnek sem jár sérüléssel, és megegyeztek, stb.
A gond akkor van, amikor az egyik fél holtomiglan-holtodiglan gondolja, a másik meg mégsem. Vagy amikor megjátszák, hogy ők sírig kitartanak, közben mindkettő mással dug. Szintén gyakori ez a színjáték. És ez nem lesz attól normális, csak mert sokan így nyomják. (max. elfogadott a nagy átlag szemében, hiszen ők is ezt csinálják)
#82699 Gyuri27 :
Ez igaz, mindenhol más az elfogadott. Elég elmenni valami egzotikus országba, mennyire máshogy gondolkodnak, mennyire más a kultúra, a berögződések, a morál.
Valahol összevissza mennek az utakon, mert az a megszokott, valahol kiárusítják a saját lányukat, valahol dicsőség fejeket levágni, nálunk meg nemzeti sport az adócsalás
Ettől még nem gondolom, hogy mindez jó lenne és követendő, csak mert sokan csinálják. És persze, kussoljak, az én erkölcsi normáim az enyémek, másnak meg máshol vannak a határok.
Klasszikus "Mennyiért feküdne le velem" vicc jut eszembe erről. -
koby11h
őstag
válasz
Gyuri27 #82696 üzenetére
De értem, csak innen indultunk.
Minden változik, de vannak erkölcsi normák amiket ezért alapból úgy gondolom tartani kellene.
Nem, nem tartják, én is látom a melóhelyen, ismerősöknél is néha a fűvel-fával, meg mást is, de mellette látok egy csomó ellenpéldát is. Aki nem csalja meg, aki visszaadja a találtat, aki az igazat mondja, akkor is ha fáj...
Nem alapvetően hibás az a gondolatmenet, legfeljebb néha nem mindenben tökéletes. -
válasz
Gyuri27 #82691 üzenetére
Nem, az intelligencia pont az, hogy túl tudtunk ezeken lépni, mert kiderült, hogy nem igaz.
Amit mondasz, abból az derül ki, hogy az adott szó megszegése is rendben van...? Szal ha valaki hűséget esküdik, az szerintem tartsa is be, vagy esküdjenek olyat, hogy alkalomadtán nem baj a félrelépés. Nincs kőbe vésve.
Az ösztöneinknek parancsolni tudás meg alap lenne szerintem. (Olvasd el a Dűne legelejét)
-
-
BiP
nagyúr
válasz
Gyuri27 #82683 üzenetére
Akkor a gyilkolás is teljesen rendben van, hiszen ez az ember természete. Ha visszanézünk a történelemben, akkor folyamatosan gyilkolták egymást, sőt, ma is.
A nők elnyomása is, hiszen évezredeken keresztül így ment. Szóval ez mind olyan, hogy hiába csinálják sokan, ettől ez még nem lesz rendben.
Hát, akármilyen az emberi természet, azért van agyunk, hogy a jó érdekében ezt felülbírálhassuk. -
válasz
Gyuri27 #82678 üzenetére
Szerintem alapvető kulturáltság, illetve megegyezés kérdése. Meg adott szóé.
Azt adom, hogy a társadalom nagy része képmutató ebben, de azt nem, hogy ez rendben lenne. A dolog gyökere valahol ugyanaz, mint amikor nem jön el valaki a cuccért, amiért ígérte, stb.@envagyok : Mondjuk ja, amiket csajok szoktak mesélni, az kiba meredek - de azzal vitatkoznék, hogy a kevésbé szépek nem kapnak ajánlatokat, mert mindenféle mesélt már ilyesmit, olyan is, akire azt hinnéd, hogy senki, bottal sem
"Én inkább azt vettem észre, hogy azok hangoztatják a hűséget, akik után nem kapkodnak a nők, "
Nem kapkodnak utánam se, de én is hagytam ki már lehetőséget, mert ha az asszonytól az van elvárva, hogy ne feküdjön le mással, akkor ntőlem is -
KROK640
nagyúr
válasz
Gyuri27 #82375 üzenetére
így van.
Itt is van róla egy riport -
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #78775 üzenetére
majd ránézekSethdobaloah
nem valószínű hogy kevés a cpu-ja
gf now-t próbáltuk két notebookon, egyikben i5 33xx akári van, enyémben 6200u 2ghz-re maxolva, mindkettőben simán ment minden, alig használta acpu-kat
ennek pont az a lényege, hw-től független, felhőben fut az egész, csak egy nagyon minimális szintet kell tudnia a hw-nek - nem is telepítette a játékokat, valami kis nyúlfarknyi dolgot töltött és már ment is, teljesen a felhőből fut -
gf now az 1080p@60-at tud, az ment is lazán bármelyik gamenél, amik el sem indulnának a notebookokon - elvileg már van valami prémiumom 4k-val is de passz, azt biztos nem néztem -
igaz, lehet a többi felhős szolgáltatónál nagyobb hw igény van, de nem hinném -
törölt tag
válasz
Gyuri27 #78773 üzenetére
Laptop, elment a komplett gép. Sose volt ilyen, pluszban szálltam ki majdnem minden alkatreszbol.
Mondjuk a t470s gyanús hogy cpu-ban keves a felhős játékhoz, de a 30 fps így is megvan.
No meg megy a backlog, régi játékok amiknek az Intel integrált is elég.Szerk: egyel feljebbire akartam válaszolni
-
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #78765 üzenetére
akkor nézzük fordítva
leesnek az árak, a most boltból vett 250k-s vga-t megveszed 120-ért az eredeti tulajtól, aztán kakukkol, nem cserélik, visszakapsz 250k-t
( :
az eladó onnantól hogy eladta, minden jogáról lemond, a vevő pedig viseli az esetleges kárt és/vagy hasznot, ennyi történik
ha veszel egy gar nélküli cuccot és két hét múlva kakukkol, akkor biztos 1:1-ben elbukod a teljes pénzt, mégis sokan kiadnak gar nélküli vga-ra esetenként bőven 100e ft felett, ha a vevő rizikózni akar az ő dolga
nemrég néztem, max 30 game volt bill+egér kombóval
látom írtad hogy van mód több támogatására, de ki is fejtenéd? ((( :oriic
persze, nyilván némi irónia és cinizmus volt a megtisztelve rész ( : kb úgy adták elő, hogy én vagyok azon szerencsések egyike akik tesztelhetik - persze, majd ha visszaküldöm válaszban szívesen, 10e ft/óráért, akkor legyenek megtisztelve ők is :d -
nem próbáltam, biztos megy, geforce now-val sincs gond, jó net kell - mondjuk nekem még az sincs -
elvileg nem rendszer függő, felhőből tolja, az os/hw csak dísznek kell kb -
-
-
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #75916 üzenetére
ezt mondom, ne mondja már nekem azt valaki, hogy ezeket több ezer évvel ezelőtt megépítették emberek anélkül, hogy bármilyen külső segítséget kaptak volna
több ezer éve, mikor pár száz éve még a boszorkányok kora volt
és ma is rendesen megizzadnának a mérnökök, kivitelezők, a mai gépekkel és tudással
miközben atomenergiát használunk egyebek melletthcl
fordítsuk meg, mi nem volt:
nem voltak gépek
nem volt a helyszínen építőanyag
elviekben mai tudáshoz képest semmi nem volt az akkori matematikai és csillagászati tudás
de piramisok azok épültek és állnak mai napig
abban a korban mikor holdra szállunk és atomenergiát használunk, neked egy picit sem ködös, mért nem tudnak egy olyan egyszerű kérdésre választ adni mint ez?
mert nekem igen
a technológia fejlődés meg hát egen', akárhogy számolom is, irreálisan felgyorsult a 20. századtól
ami részint köszönhető a háborúknak is, akkor van igazi fejlesztés ha egymást kell gyilkolni, de még az sem indokol ekkora upgradet
kb olyan szinten tudnám "lemoddellezni", mintha egyik nap még a kerekről sem hallottál, két perc múlva meg már biciglizel'
no, de ez is olyan mint minden, mindenki azt gondol erről amit akar, te is, én is
én azt mondom bizonyítsák be hogy rosszul látok pár dolgot - ne találgatással, feltevéssel, az nekem is megy -, majd akkor megváltoztatom az álláspontom, de addig nem -
kenwood
veterán
válasz
Gyuri27 #75141 üzenetére
Lec is igy arul vagy 10-15 eve.
Nem nagyon lattam ra hasonlo panaszt.
Van ket masik "nagy", szinten sok eve tenykedo figura, akitol en soha nem vennek semmit, pont a korulmenyes kommunikacio,ugyintezes miatt. DJ belefutott az egyikbe.
A tobbseguk meg afat sem csal, mert azzal baromi konnyu megbukni, vadaszik ra a NAV.Egyszeruen megveszi a nagykerbol,kulfoldrol,es a bevetel adojat,a konyvelot meg a tobbi jarulekos koltseget sporolja meg.
Ezert is csak 5-10 szazalekkal mennek a piaci ar ala,nem harminccal.
Munka mellett a par % haszon miatt csinaljak, anyagilag nem fer bele nekik,hogy egy negyvenzeres lapot megelolegezzenek a vevonek, amig legariztatjak,es talalnak ra masik jelentkezot -
koby11h
őstag
válasz
Gyuri27 #75138 üzenetére
Hát innen nézve papírt nem kapott, így gari sem volt csak bemondásra. Az lehet ennyit ért.
A cuccot újnak írta le. Esetleg lehetett volna próbálkozni gyártói garival közvetlenül SN alapján, de az tényleg több hét.
A tag meg ezek alapján seftesnek tűnik. Ha jól sül el akkor minden ok, ha nem akkor meg MVP. -
DeFranco
nagyúr
válasz
Gyuri27 #73743 üzenetére
én oda-vissza így üzletelek, volt is belőle már sértődés, le...om.
nem passzióból csinálom, hanem azért, mert szeretek értelmes, intellingens emberekkel üzletelni, és az hogy válaszolnak-e, és ha igen, azt hogyan teszik az ebből a szempontból egy kiváló szűrő (az hogy mit, az a legkevésbé).
az adásvétel további részében, meg úgy általában az általános közérzetemben fontos lesz, hogy az illető egy idióta tahó vagy értelmes tag, ha valaki arrogáns vagy bunkó, vagy egyszerűen megérzem hogy valami nem tetszik, simán elengedem, nem az életem múlik egy használt cikk vásárlások sem. nem szimpi, nem kap pénzt. hosszú távon jobban járok.
eladásnál ugyanez, az autómat is úgy hirdettem meg hogy az orkokat minél inkább megszűrjem, jó minőségű fotók amin egyértelműen látszik a meglévő hiba, minden papír, számla, stb. szépen befotózva, és egy hosszú, de rendesen megírt (elején a lényeg, utána a tldr) leírás ami tartalmaz mindent amit fontosnak tartok. egy darab ork nem hívott fel, mert annyit nem ér nekik a 15+ éves használt autó vásárlás hogy újra kelljen érettségiznie olvasásból... aztán a valódi vevő elvitte meghirdetett áron (ársáv felső részén) és még meg is köszönte.
-
-
envagyok
veterán
válasz
Gyuri27 #73743 üzenetére
Nincs gond a kérdésekkel, de az eladó is ember, és nem az árral szemben szerel úszni, hanem a sodrással.
Ha több érdeklődő van, inkább a holnap átvenném, mikor és hol találkozzunk vevőnek adom, mint a mire használtad,miért adod el, hányadik tulaj vagy, adj rá garanciát, postázd ingyen vevőnek.
Mindenki a kisebb ellenállás felé megy.
Van itt HA-n pár ember, aki ignorálva is van az előzetes vevői értékelései alapján.
Kedvencem közöttük pl aki hibás videókártyát vásárolt (hibásként is hirdetve) és azért adott negatív értékelést, mert nem sikerült megjavítania. A leírásban más mindenféle okokat írt, de egyértelmű, hogy ha sikerrel járt volna, nem adott volna negatívot. Ezzel zsarolta az eladót, hogy vegye szépen vissza, mert a kísérlet nem sikerült.A hányadik tulaj vagy, hova szól a garancia, mire használtad, az normális kérdés, de a mi az eladás oka...
Na annak semmi értelme. Aki rejteget valamit, az úgyis kamuzik, aki meg anyagi problémák miatt adja el, dettó. -
-
KROK640
nagyúr
válasz
Gyuri27 #72980 üzenetére
Sajnos itt is igazad van.
Pontosan az ilyen "ő megérdemli és megveszi csillagos áron is" userek azok akik felnyomják az árakat. Ha az lenne mint régen, akkor most 50-60 ezerért lennének maximum a csúcskártyák. Mert többért nem vennék az emberek. Ebből kifolyólag ez lenne az ára.
A gyártónak egyébként még jó is ez a magas ár, ahogy írtam korábban még a winyó krízis idején rájöttek, hogy a hiány jót tesz a láncolatban mindenkinek, kivéve a usernek a végén, de hát egyedül ő nem számít a line-ban. -
válasz
Gyuri27 #73017 üzenetére
Dehogy nehéz, sok esetben kormányok is mossák
@envagyok : Pont ez az, hogy a dollár mögött sem áll több, mint a coin mögött
@Chaser : A legutolsóé a koronavírus, az előző volt hitellufi
Nekem is gyanús volt egyből, amikor mondták, hogy hát változhat a törlesztő. Na ne, még fix kiadást sem szívesen, nem hogy olyat, ami nem azNem is vettem fel hitelt, inkább csak akkora lakást vettem, amennyi pénz volt. Nem bántam meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest