- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
- iPhone topik
- Garmin topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Azonnali navigációs kérdések órája
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
-
Mobilarena
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
koko52
nagyúr
válasz
kenwood #73457 üzenetére
A BTC tőzsdén van, bárhol válthatod euróra, akármire, de millió egy helyen fizethetsz is vele. Utána oda küldöd fizetsz ahol akarsz.
Ha bedől az se érdekel senkit mert a hardver árát most 3 hónap alatt megtermeli. Ha nem akkor is el tudod adni a hardvert mert globális hiány van.envagyok: én most adtam el a 180 dolláros ETH-t 1100-ért. Hogy ez a csúcs-e? Nem tudom, de sírni akkor sem fogok ha 2000 lesz, mert így is bőven jól jártam.
De mond el mi a biztos? A bank? Beviszek 1 millát, két év múlva kapok 1 005 000 Ft-ot. -
Chaser
legenda
válasz
kenwood #73431 üzenetére
sokan álmodoznak és kevesen élnek a realitás szomorú talaján, de a hülyeség az végtelen
hányszor hallottam 3600 kapcsán, hát a karácsony, majd januárban roskadozni fognak a boltok polcai az újra olcsó 3600-októl - meg sokaktól hogy kfutó termék, dejszen' megjelent a nem kapható 5600x 120e ft-ért, nyilván innentől amd-nél 7nm-en 120e ft a beugró -
én december harmadánál mondtam kb, örülhetünk ha zen 3100 még lesz 50e alatt januárban, már december második felére se volt
luuuuuuuuuuuul
( :Scorp2011
mást direktbe így nem hülyéznék le...nyilván
x570-es infot viszont nem tudtam, "szerencsére" azok drágák és legtöbben a b550-et veszik, x570 legtöbb embernek kényszer volt mert b550 még nem volt behazudása után fél évig legalább
alzára beesett egy visszavitt 40e ft-ért, hamahama' :d -
envagyok
veterán
válasz
kenwood #73421 üzenetére
Ugyanez volt 17 karácsonyakor is.
Karácsony előtt 120k-ért elkönyörögték a 1060-amat 120-ért, aztán pár hónap múlva 50-60-akért mentek.
Én nem szaroztam, eladtam a 1070-em, egyelőre hd7970 3GB van a gépemben. Elfut azon minden.
De szerencsére a gyűjteményemben van hd6990, hd7990, gtx590, gtx690, meg egy csomó retró gép.
Mostanában a 2006-os 8800gtx sli retró géppel colin mcrae dirt-el szoktam játszani, meg a call of duty-t kezdtem, az első részt 2003-as Athlon XP3200+ és GeForce FX5900-al, meg a No one lives forever-t kezdtem egy s423-as 2000-es P4 géppel Geforce 2 videókártyával.
A Mafia is végigjátszásra vár.
Meg elővettem az XBOX Classicot a Dead Or Alive 2-höz.
Türelmesen megvárom amíg 120-150 lesz az új RTX3060Ti, és akkor majd megveszek pár hónaposan majd egyet 100 körül. -
Cs1csó
titán
válasz
kenwood #73421 üzenetére
Persze ha nem vagy "függő" esetleg az IGP-s procid bírja azt amivel leginkább játszanál stb.Nagyon keveset játszom már csak focis játékkal (PES, FIFA most megint PES) pár hónap kellemetlen lenne persze én kibírnám de tuti van olyan akinek "elvonási tünetei" lennének
Pont ezért írtam, hogy aki függő mert mittudomén valami klánban tolja vagy van valami karaktere stb. akkor az tuti megzakkanna játék nélkül.
A másik amit megtanultam, hogy igazán nem érdemes tolni a gépvásárlást. 2014 nyarán döntöttem el, hogy veszek egy komplett új gépet kb. bő fél évig követtem a fórumokat, néztem teszteket, követtem az árakat, számolgattam stb. majd 2015 tavaszán meg is vettem a gépet. Még utána is követtem a piacot és egyáltalán nem éreztem, azt az elmúlt 6 évben, hogy "hű most lett volna jó építeni egy gépet!" mindig van valami
Érdekes lenne megnézni, hogy ami 2015 tavaszán a GTX 970 120k-ért az a mostani szinten minek felelne meg és mennyibe kerülne pl. 1070, 2070, 3070? vagy ezek alatt egyel? Botrányos. -
-
Chaser
legenda
válasz
kenwood #72302 üzenetére
lásd egyik eladónk kiírását hirdetésbe:
"igen megvan, ha elkelt törlöm"
nem mintha elolvasnák, de utána lehet idézni az ártatlanjának ( :kiírtam hirdetésbe beszámítás _csak_ 1660s strix, gaming x, 2,5+ év alza garrl
1. 5700 xt nitro, 2 év német gar
2. valami gb 2080, gart se mond
már fel se húz :d -
törölt tag
válasz
kenwood #72302 üzenetére
Belépett egyáltalán utána? Mert én azt is meg szoktam nézni, és 100-ból 99-en soha többet be sem lépnek, miután felteszik életük első és egyben utolsó nagy kérdését itt a hardveraprón. Természetesen a kérdés feltevése előtt regisztráltak közvetlenül, és hiába kapták meg tőlem a választ 1 percen belül, azt már nem láthatták, mert az oldalra soha többet nem léptek már be.
Hogy kik ők, honnan jöttek, s mit akartak, talán soha nem tudjuk már meg, de emlékük szívemben (és sajnos tudatomban is) örökké él... -
válasz
kenwood #72307 üzenetére
Nem most, a 90-es években volt azért rossz... De nagyon sokáig tartottak a hatásai, kezdve ott, hogy a lezüllött ipart könnyen széthordta, aki érte. Most már a saját balf*ságunk miatt
Nem mondom, hogy nem volt lehetőség, de mindet sikerült elkefélni
@mpo : Már nem kisgyerek voltam akkor
Szóval tudom, milyen volt előtte.
@BiP : "A mi korunkban kevesebb dolog volt, annak örültünk,de tudtuk értékelni is."
Nem az volt a bajom, hogy kevés volt, hanem hogy tök bezártságérzet volt. Ami most marha nagy dolog, hogy ha valamit tudni akarok, utána tudok nézni, tudok fórumokon kérdezni, lehet dolgokat beszerezni, tudok haladni azzal, amit elképzeltem. Akkor meg alapvető dolgok is úgy voltak, hogy ha éppen lehetett szerezni. És akkor mi még egész jó színvonalon éltünk (nem gazdagon, de kulturáltan).@Norbert1998 : Jó, hát ez érdekelte
-
-
válasz
kenwood #71576 üzenetére
Való igaz hogy egy 2630v1 az már nem ér semmit, ezer ftos kategória, nem is hasonlítható semmihez. De azért több szálon egy alap órajeles q9550 nem ellenfele, 2-3gen i3 sem (mondjuk bf szériában vagy akár milyen modernebb játékban ahol megy mind a 6 mag.) De feltétel hogy meglegyen a 4 csatorna.
Egy 5-10eft kategóriás 4640-4650 jobb választás x79be.
X99 már sok best buy van 2620v3 unlocked 3.2ghz 5eft-ért vagy 2669/2673/2678v3 30eft alatt valamivel ami simán hoz ryzen 2700 szintet és jó lehet hozzá ddr3 ram.
Habár órajelben valóban kevesek ezek de az unlock miatt minden magon tudják, valamit ott van a 4 csatorna és dögnagy cache. Igazából áruk miatt érdekesek ezek. Lap is már olcsó, hála a kínaiaknak. Ramok ddr3ból ecc reg meg filléres tétel.
Játékra azért all core 3ghz felettieket szoktam én is ajánlani. -
válasz
kenwood #71559 üzenetére
Annyit még hozzáteszek hogy nálam mikrokódok ki vannak szedve biosból és az összes szoftveres javítás is ami lassítana. (inspectrével kiírtva és windows microcode dll filejai is törölve)
A sok apró zavaró dolog szerintem összefügg a javításokkal és minél régebbi vagy gyengébb egy proci annál inkább kijön rajta mert egy mai i7-esnek pár % teljesítményvesztés kevésbé gond mint egy sokévesnek.Hogy on is legyek ettől függetlenül még mindig az a jellemző hogy megérheti használtan venni sokéves dolgokat, de helyén kell kezelni az árakat. Én nem félek a használt régi hardverektől, keveset lehet velük bukni és a régi szerver/workstation cuccok szoktak a legjobb ár/teljesítményt nyújtani.
Sokszor megmosolygom néha az árakat amit mondjuk egy 775-ös quad konfigért elkérnek. -
válasz
kenwood #71550 üzenetére
Nem ismerem az u-sok turbóját. Bár az biztos ahogy írod 15w-ból nem lesz csoda. A chromebookomban van valami celeron u-s de az más helyzet a szoftver miatt mert azt nem érzem gyengének annak ellenére hogy jó ha valami core2 alja szinten lehet.
Meg persze a mai prociknál ez még agresszívabb amikor 4-6-8 magot akarnak 10w-ból megoldani.
Most a nagy notimban rendes nagyobb i7 4720hq van az eszik és turbózik is ha kell, azzal meg vagyok elégedve de nem állnék összehasonlítani egy asztali i7-essel de szerintem összevethető egy pár gennel újabb i5 procival. 4k-t nem viszi az inteles gyorsítóval, nvidia gpu-val nem tudom lehet azzal sem (960m van benne ami egy 750ti asztaliban)
IPC-ben olyan nagy előrelépés nem volt ezen genek között, szerintem max 20% körül lehet és valamennyit ellensúlyoz hogy az ivynek kicsivel nagyobb a cache és nagyobb a turbója (kérdés az hogy azt hogyan tartja). Netezni szerintem egy szinten vannak, azaz ha leülnék két ilyen gép elé nem biztos hogy meg tudnám mondani melyik lassabb vagy gyorsabb. Jobb IGP egyértelműen előny a modern procinál, de az is igaz
hogy 4k-ra nem ilyen gépet szoktak venni, saját kijelzőjét meg meg bírja hajtani. -
koby11h
őstag
válasz
kenwood #71547 üzenetére
Egy pár dolgot nem is igazán értek abban a hirdetésben:
keveri a Intel HD Graphics 4000 és a 4400-at, nem egy kategória még akkor sem ha mindkettő gyenge
dPort = hdmi, de átalakítóról nincs szó, akkor nem =
mi az, hogy 2.5" SATA HDD vagy SSD *opcionális nincs benne semmi?
A körítés adja el azt a gépet 114900 vagy 115000-ért? -
válasz
kenwood #71550 üzenetére
Igen, tapasztalat, T450, T480, 470... Kap terhelést, pörög is, de olyan forró tud lenni a gép, mint állat
Van ilyen elméletem, hogy egységnyi információ feldolgozásához meg lehetne határozni a legkisebb minimális energiamennyiséget, azaz bizonyos értéknél nem lehet kisebb egy proci fogyasztása -
koby11h
őstag
válasz
kenwood #71547 üzenetére
Háát, ha az i5-6300-on kikapcsolod a HT-t, felraksz BIOS-ba minden mikrokód javítást, és paszta nélkül raksz rá egy gyári hűtőt. Akkor kb. visszaesik a felére és már meg is vagyunk
T431s-ben volt ilyen procim, 1600x900p kijelzővel nem volt ez rossz 7 éve, de már egy mai Celeron is lekörözi. Az árat feleznie kellene, akkor talán... persze akkor legyen benne 8GB, 256 GB SSD, akksi, töltő.
-
-
válasz
kenwood #70989 üzenetére
Nyilván, de azért az annyira nem a Kingston érdeme, hogy jó a cucc.
A Kingston SD kártya pl. - ha eredeti - jó eséllyel Toshiba vagy Samu
De kisebb vevőknek eladnak kakit is, hátha nem tűnik fel...
Én is szeretem a Kingston cuccokat, de azért érdemes mögéjük nézni. -
-
BiP
nagyúr
válasz
kenwood #70928 üzenetére
Ilyenkor mindig azon röhögök, hogy valószínűleg az az eladó pont ugyanazt gondolja, mint envagyok az ő Mr. -20% vevőjéről.
(hirdeti 28-ért, bolti ár (39k) alatt jóval, erre jön egy vevő, aki pampog, hogy nem ér annyit, és még grafikonokkal magyarázza is a dolgot, hogy miért nem annyi, pedig ugye az ilyenektől kéne megmentenie minket az Istennek
)
-
törölt tag
válasz
kenwood #70581 üzenetére
5 percenként? Akkor panaszra okod nem lehet. Nekem volt, aki februárban kezdte el, írt egy érdeklődő üzenetet, amire válaszoltam. Kb 1 hét múlva lépett be, akkor írt vissza, és kérdezett megint valamint. És így tovább. Volt, amikor már kerek 1 hónapba telt neki, mire újra belépett és válaszolt, én már azt se tudtam miről van szó, vissza kellett olvasnom a teljes levelezésünket. Végül nyárig tartott a "móka", akkor bejelentette, hogy minden oké, viszi a gépet a kiírt áron, tegyem neki félre Karácsonyig, mert majd akkor kap pénzt!
-
Cs1csó
titán
válasz
kenwood #68618 üzenetére
Ez még érthető is:
épített pc: jellemzően játékra, jellemzően ATX-es táp szabvány teljesítménnyel ( 450-650W között) , bővíthető, dedikált VGA stb.nem épített gép = BRAND gép: irodai célra összerakott gép már készen veszed ki a dobozból jellemzően nem bővíthető vagy limitáltan, a tápegysége sokszor alacsonyabb teljesítményű szokásos bolti tápok teljesítményétől eltér (ami elegendő a célhardver üzemeltetésére tehát pl. csak 250W stb. a bolti tápok jellemzően 400 vagy inkább 450W-nál kezdődnek természetesen van pár 350W-os is de annál kisebb alig.
-
válasz
kenwood #67988 üzenetére
Viszonylag kevés advételi van, ami íráskényszeres. Az meg nem a liberalizmus vívmánya, inkább a fillérszexualizálás és a tudatlanság számlájára írandó, hogy az első eladó nem hajlandó személyes adatot megadni, és így is talál egy madarat aki megveszi tőle a cuccot, és elhiszi a mesét.
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
kenwood #66772 üzenetére
Az elég baj, hogy a HT szinte felesleges lett
bár a nagyobb cache még ígyis játszana.
A I3 9300-al az lenne a baj, hogy akkor platformot is kellene váltanom, akkor meg már Ryzen...@BIP :
Ugye ezekben az ES4770K-ban az lett volna az érdekes, hogy 15K körül eladható a procim lazán, az megjön 15-20ért, és akkor postaköltség meg ilyesmi árban van mondjuk 5-8 ezer ft-ért egy I7-esem, az IGP meg úgyse érdekel.
De lehet hagyom a francba az egészet... bár a januári memória bővítéssel is úgy voltam h a francnak csinálom? aztán most nem győzöm áldani magamat, hogy megtettem.
Igaz, hogy am ai I3-asok a régi I7-esek (utána néztem én is) de platform csere esetén meg már nem a régi I7 szint amit belőnék -
BiP
nagyúr
válasz
kenwood #66772 üzenetére
Ez is igaz. Csak azért nem ajánlgattam a 4790k-t (nekem is olyan volt), mert ahogy értettem, KROK most minél olcsóbban szeretne valamit, és mindezt egy sima cpu upgrade-del, platformon belül.
Árban meg már a 4690k is kiesett, nem hogy a 4790k.
(abba meg valóban felesleges is belemenni, hogy egy ilyen régi 4magos platformba kár bármennyi forintot is beleölni, főleg ilyen árak mellett. A régi i7-esek a mai i3-asok, De hát 4330-ról váltva bármi gyors lenne)
-
Astroboy
őstag
válasz
kenwood #66748 üzenetére
Látod ezért jó, hogy különbözünk.
A szépségnél egyébként sincs szubjektívebb fogalom, havernak a felesége a legszebb nő a világon, míg szerintem épphogy szódával-vodkával elmegy mert alapjában véve qrva ronda.
Nekem személy szerint egy autónál a 90' évek jellegzetesen határozott élei jobban tetszenek mint a mára irányvonallá vált rommá-kerekítés, pl. a Volvo 850-nél szebb európai bódét SZERINTEM ember még nem alkotott. -
-
koby11h
őstag
válasz
kenwood #66543 üzenetére
Régen minden jobb volt, akkor most is megér ennyit
Szerintem kb. ez játszódhat le:
- Szar a TV!
- Tudom!
- Akkor vegyünk újat! De ne ilyen drágát, mint 10 éve! Viszont kisebb se legyen, mert akkor megint át kell hívni a Sanyit, hogy új helyre fúrja fel a polcokat körülötte.
- Na azt nem, majd megint pénzt adok valakinek a munkájáért, hát f@szt! Ugyan ekkor kell. Ez volt 10 éve 300k, most mennyink van itthon?
- 20 ezrünk, mert ennyit tudtam Anyámtól kölcsönkérni...
- Még jó hogy ad, mióta visszafizettük az előző TV árát Neki azóta kedvesebb!
- Akkor mi legyen?
- Figyelj, ez volt 300k, van itthon 20k, felrakjuk 120k-ért, elviszi valami barom, mi meg megvesszük ezt az újracsomagoltat 140K-ért az Alzábúúúú, húúúú... -
-
válasz
kenwood #66483 üzenetére
Ami már nem kell, azt bezárod...
Asszonynál 50+ állandóan nyitva van, 3 böngészőben + a tálca dugig ikonnal.@Astroboy : Postaköltséget elutaltatod előre. Maga az utánvét megbízható, de nekem mostanában 2 utánvétes csomagot + 1 ajánlottat simán nem vettek át. Mondjuk innentől már csak előreutalás lesz...
-
KROK640
nagyúr
válasz
kenwood #66434 üzenetére
A Win7, biztosan nem.
Mikor bekapcsolom és semmint em idítopk el, akkor 1.8-2.4GB között szokott lenni.
most nézem, 3.8GB foglalt úgy, hogy nyitva egy TCMD, egy Chrome 3 tabbal (IPB fórum, messenger, PH) két ablak jegyzettömb, és a feladat kezeleő. (plusz a háttérben futó dolgok pl Torrent). Pedig 16GB RAMom van.De videószerkesztésnél pl kaptam már el 15.8GB foglalt RAMmmal is
-
válasz
kenwood #66460 üzenetére
Jók is azok a 2.-3. generációs i5 procis Brand gépek, 8 GB memória, SSD. (Foglalkozom velük, sőt magamnak az egyik Lenovo kis gépem van SSD-vel, hát a Samsung 4k TV-n mire feleszméli hogy arra állítottam a bemenetet, már használható a gép, betöltött.
Kaptunk nemrég idebentre gépeket, 8. generációs i3 + 4 GB memória, HDD, hát a fenti gép megeszi reggelire, és töredéke az ára... -
DJGABI
addikt
válasz
kenwood #66460 üzenetére
Nekem ne mondd, én is valami hasonlót ajánlanék neki. persze majd a szülei eldöntik... Az a gáz ezekbe nem nagyon megy VGA... Bár Minecraftra még egy 1050ti is sok
Nem tudom nem-e pont itt volt téma, nekem mondjuk Acerrel nincs sok bajom, egyedül aksija halt meg, jó kis 5536G. Családban pár éve volt még egy másik működő darab is... Persze kivétel erősíti... Csak mondom meglepődtem, hogy ezen a (belépő) áron már kapni értelmes (speckós) gépet is
-
opr
nagyúr
válasz
kenwood #66441 üzenetére
Ertem en, de nem igazan akarok sokat szanni a dologra, es meg egy fostalicska 8470p is 70k + upgrade, akkor 100k-ban allok meg, mire kesz van, es azert ennel mar En is feljebb akartam loni. Szoval ha van valami jo tipp, szivesen meghallgatom, de jelenleg En tanacstalan vagyok kicsit.
-
opr
nagyúr
válasz
kenwood #66439 üzenetére
Jelenleg is van egy 8470p aktiv hasznalatban, tokeletesen eleg pl netezni, 8gb rammal meg ssd-vel. Ami ennel komolyabb, azt megkapja a Ryzen 5 3500u-s lapos, vagy az elitebook 840 g1. Ami ennel is komolyabb, arra ott az asztali Ryzen 7 1700. Ami ennel is komolyabb, arra meg ott a xeon W-2145-os workstation.
Termeszetesen mindben ssd van.
Tudom, hogy a 8470p-t mennyire egyszeru szerelni, harom napja pasztaztam ujra meg takaritottam ki, tobbek kozott ezert is gondoltam arra, hiaba csak 3. gen, faternak boven eleg lenne, massziv, nehez, stabil gep, ami egy olyan embernek, aki alapvetoen fel a szamitogeptol sokkal jobb, mint egy kecses, vekony, torekeny ultrabook. Viszont meglattam az arat es hatraestem, ez nem normalis, hogy 70k-nal kezdodik egy 4gb ramos hdd-s TN paneles verzio.Lehet jobban jarok, ha vadaszok ebay-rol valami olcso fost, aztan lecserelem a billzetet magyarra meg felbovitgetem En az egeszet. Viszont ugye ehhez ket csavarral szerelheto gep kell, abbol a szempontbol meg a 8470p-nel keves jobb konstrukcio van. (De ha van, csak nem tudok rola, johet a tipp!)
-
-
-
konikan
aktív tag
válasz
kenwood #66380 üzenetére
Valami áttörés biztosan lesz. Huszonpár évemmel mondom, hogy van fejlődés, olyan dolgok váltak abszolút mindennapossá amiről 15-20 éve csak álmodozott az egyszerű halandó.
Csak pár példa:
- 15 éve műtötték a felkaromat, és heges maradt a seb, plasztikázni lehetett volna, hogy ne maradjon heg, ma elvileg egy hegesedést gátló krémet ha applikál az ember, akkor nagyon jó eredmények érhetőek el hegesedés ellen.
- Családtag térdét operálták artroszkóposan. Alig maradt nyoma.
- Ismerős csináltatott lézeres szemműtétet.(#66383) Beba Snake
Lehet a negatív dolgokat is nézni, de akkor a másik oldalt is figyelembe kell venni. 2000-es években mi volt, és mi megy most. Remélem, hogy 20 év múlva bizonyos dolgok még jobbak lesznek. -
Beba Snake
aktív tag
válasz
kenwood #66380 üzenetére
"masreszt folyamatosan fejlodunk. Lehet,hogy par even belul kifejelsztenek valami olyan taplalekot, ami fillerekert korlatlan menyisegben allithato elo (zold szoja)."
- fejlődünk? A társadalom csak visszafelé...
- szója: Hofi azt mondta: "Szójapörkölt, szójafasírt, szója nővérkének, hogy befostam!"Nem akarok idióták között befosni, mert nem lesz senki, aki kitörölje a seggemet.
-
-
BiP
nagyúr
válasz
kenwood #66351 üzenetére
(#66351) kenwood: Nem tudom, kire gondolsz, hogy nyomják ezt a vonalat, én saját kútfőből jutottam erre, és így készülök, hogy nem lesz állami. Aztán ha jobban alakul a helyzet, és lesz valami, akkor annyival jobb lesz (elvileg úgysem tehetik meg, hogy nem lesz, csak hát mégiscsak lehet olyan, hogy adnának, csak nem jut).
Csak nem szeretném, ha meglepetés érne. (mint pl. a ma már nyugdíjas sztárzenészek, akik aktív életükben a nagy csillogásban felélték a bevételüket, aztán most meg fájóan kevés a nyugdíj.)A nyugdíjas meg - nem akarom megsérteni őket, de tapasztalatom szerint - mindegy, mit csinálnak vele, ugyanoda fog szavazni. (és persze nem pártra szavaz, hanem vezérre, legyen az OV vagy GyF). Még amikor a bőrt nyúzzák róla, akkor is a kedvencére fog. Semmilyen aktuálhelyzet nem tántorítja el.
(#66353) hcl: Annak, aki pl. a munkaerőpiacra való belépéskor elkezdte fizetni, annak kb. elfogadható jött volna ki. 40+ év alatt azért -megfelelő kamatokkal, ha a pénztár jól kezelte a pénzt - elég szép összeget ki lehetett volna hozni. Más kérdés, hogy ez a mai pénzromlás mellett mire lett volna elég. De a nagy előnye az lett volna, hogy örökölhető. Pl. ha valaki 65évesen nyugdíjba megy, 70évesen eltávozik, akkor biztos maradt volna valami, amit az utódok megkaptak volna. Így meg a semmiből marad a semmi.
(szerk: most olvasom, mpo is írta.)(#66360) gyulaszu: Itt az átlagéletkor az épp élő lakosság? Hogy ilyen 40-45 körül van?
Jó lenne egy -adott évben elhalálozottak átlagéletkora- lista is, hogy meddig éltek az emberek. (igaz, az meg azért nem pontos, hiszen van benne >60-70 év csúszás. -
válasz
kenwood #66337 üzenetére
helyiérdekű fb csoportban simán bekapcsoltam az előmoderációt az ilyenekre.
aztán be lett vezetve az egész csoportra
érdekel is engem annak a lelke, aki negyedikként is ki akarja tenni a lomtalanítás időpontját, meg hogy a kerületben zivatar várható... meg a viccesvideót (milyen cuki), meg a kerti virágok ápolását (biztos itt is sokunknak van petúniája, ennek meg most van az ideje!). értem én hogy nincsenek barátai, de ezt nem itt kell pótolni. -
-
-
-
-
konikan
aktív tag
válasz
kenwood #65515 üzenetére
Amikor a "bolti" kiszolgálás felett vársz egy magánszemélytől. Fejben vannak itt a gondok.
Ha ez aprós, akkor remélem ez a negatív törlős."arra nem veszi a fáratságot,hogy lefáradjon a ház elé ,ha erre megkérik"
Nem....megbeszélt időpont és feltételek vannak, nem házhozmeneteles alkudozás, magyarázás. A következő mi lesz? Egy használt laposra az eladó vállaljon X év garanciát?Na jó, bőlére, és személyeskedőre vettem, higgadt válasz:
Ha megveszi egy hivatalos boltban, akárhol, és 2 nap múlva visszaviszi, hogy becserélné, ott milyen válaszokat kapna? Ezek alapján mire ez az attitűd? -
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GPD Win Max 2 brutális handheld gaming pc makulátlan állapotban dobozával.
- AM5 Ryzen7 Win11 FullHD gamingPC 2-3év garanciával (8700G/4060Ti/32GB/1TB M2/WiFi6/BlueTooth/Win11
- Honor 400 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPhone 12 Pro Max / 128 GB / 88%-os akku / gyári független / Pacific Blue
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest