Új hozzászólás Aktív témák
-
Gork
tag
Nos, csak most olvastam a hozzászólásodat, miközben megkíséreltem frissíteni a BIOS-t. Egy 2014 májusi van fent, 207-es verzió (T100TAS), amit itt is ír a 2. helyen.
http://www.asus.com/hu/supportonly/T100TA/HelpDesk_Download/
Viszont az ASUS update semmit nem dob fel, holott azért itt is látok egy csomó május utáni BIOS-t. Akkor most mi az igazság? Az enyémre a tavaly májusi a legfrissebb ROM?
Egyébként még a kommented előtt a winflasshel megpróbáltam upgrade-elni a legfrissebbre a 313-asra és ki is írta, hogy nem stimmel a verzió: The BIOS file version does not match the BIOS ROM version. -
Tomeeka28
aktív tag
Nekem a Samsungom is ilyen... mikor SSD-re váltottam, akkor egy Samsungos progival átklónoztam az ededeti vinyót (particiók, egyebek) és működott. A Win 8 a Biosba van égetve, de winyó csere után aktiválni kell. Ez megy gond nélkül én telefonon csináltam.
Szóval elvileg működhet csak egy progi kell hozzá... -
bandigyerek
senior tag
A RAM? Ez valami vicc? Példa: adott egy 6 éves toshiba noti 2GB RAM-al, meg a T100-as. Mindegyiken fent van és működik a PS 6-os verziója. De míg a Notin simán fut a cameraRAW és lehet fotókak bizdergálni addig a T100-on ez durván 2 képre korlátozódik, majd leáll "Not enough RAM" hibával. A program ugyanaz, a RAM ugyanannyi, mi is változott? Ja! Az op.rendszer! Erről ennyit. Egy i7-es Notim van 8GB RAM-mal, WIN7 x64-el. Érdekes módon, annak sem nagyon kell 2-nél több, pedig lenne. A játék, az zabálja, csak mert van. A többi nem nagyon.
Internet explorer? Az előnye, hogy az egyetlen kultúrált böngésző tácsszkrínre. Ennyi. De ha utánanézel, rájössz, hogy miért is. De ettől függetlenül nem jó. Miért nem lehet megcsinálni, hogy ha felteszek egy Firefoxot, és beállítom alapértelmezettnek, attól még lehessen használni az érintős Explorert? Fordítva lehet? Miért?
Bootidő. Nos, tény: Verhetetlen! Vagy 3-4! másodperccel hamarabb feláll a rendszer mint a Win7 hibernálásából. Az az apró mellékes tény, hogy nincs meg a legutóbb abbahagyott munkád, gondolom nem számottevő. Nekik. Az alvás módban többet zabál, mint hibernálva. Azért találták ki.
Használom a T100-at. Jó is. Kicsi, gyors (a régebbi Netbookokhoz képest főleg), igazi kis svájci-bicska. Csak a win8 ne hagyna lépten-nyomon rossz szájízt. Ha olyan frankó a win 8 erőforrás-kezelése, akkor miért ugyanannyi a hardverkövetelmény mint a win7-nek. Valamint miért szabják meg a processzor utasításkészleteinek minimumát? Hm?
Az igazság az, hogy szemet is hunynék sok minden felett, de hogy egy olyan piti dolog, mint a startmenü... És a durva, hogy az SP1-ben sem lesz benne. -
zsola32
őstag
-
Számomra nem gyenge a billentyűzet. Nem prémium, nem alélok el tőle, de jól teszi a dolgát, találkoztam már prémiumkategóriás gépen gyengébbel is. Amolyan erős közepes, minimális megszokás után nincs vele gond. (Az akusztikája mondjuk nem valami jó, de kit érdekel???)
Üdv: MaCS
-
lev@bps
csendes tag
Szerintem semmi baj nincs a billentyűzettel, nem értem, miért hozta fel ezt sok külföldi teszt is hátrányként. A hátlap az egyetlen, amit nem szeretek a gép felépítésében, de ez legyen a legnagyobb baj, pláne ilyen ár, modularitás és gyári szoftverek mellett (Win8.1 és teljes Office).
-
Persze, a visszatérítés nyilván a valós, kedvezményes áron történhetne. Csak ugye azt is bele kell még kalkulálni, hogy simán mondhatja azt is a jogtulajdonos/forgalmazó, hogy a kedvezményes OEM-ár a teljes szériára vonatkozott, tehát visszatéríthetőség esetén növelheti akár az alapárat is (ez a gyártó-szoftvercég közti megállapodás kérdése), illetve kérdés, hogy ki viselje a szoftvertelenítés költségeit. Igazságossági alapon a vevő.
Persze vannak érdekes esetek. Személyesen ismertem olyan fickót, aki úgy elektromos ablakemelő, légkondicionáló és rádió nélkül akart megvenni egy olyan nem olcsó autót, amiben ezek már akkor szériafelszerelés voltak. Mert flesleges vackokat nem akar venni. Egyedi gyártásva vették a kocsiját, ráfizetett a felszereltséget tartalmazó árra pár tízezret és várt a kocsira majdnem fél évet. De nagyon büszke volt végül, hogy neki nincsenek felesleges sallangok a kocsijában.
Ettől függetlenül jó lenne, ha alapból meg lehetne venni minden gépet szoftvermentesen is, bár arról nem vagyok meggyőződve, hogy az így árult gépekre mindig legális rendszer kerül.
Üdv: MaCS
-
Ajtócskát tipikusan nem tesznek a rugós-beakadós slotra, mert akkor a kitolása lenne bonyolult.
Kiesnie viszont nem szabad, ha kiesik, akkor szerviz.
Lehet, hogy ez az Asusnál neuralgikus pont, mert a TF300-asom meg visszaadni nem akarja a kártyát, úgyhogy kettőnknek statisztikai átlagban van két tökéletesen működő slotja.Üdv: MaCS
-
a8l
aktív tag
A felár csak 15e ft kb. Ezeknél a 64gb-s hdd nélküli is 151e, tehát nem mérvadó az ár amennyiért adják.
Én rájöttem, hogy nekem nem is kell nagyobb tárhely, amire én használnám arra elég a kb 20gb ami a belső tráhelyen használható, meg mellé a 64Gb-os mem kártya.
Holnap vagy holnapután megveszem, nem várok tovább, jó lesz nekem egy ilyen a netbook helyett. -
mouzrr
őstag
Köszi
Nagyon szeretnék egy windowsos tabot amihez dokkoló van, csak olvasom hogy rendkívül lassan tölti fel magát a cucc. Kb. ennyi a hátránya az én szempontomból. Attól félek hogy egy androidos tabot hamarabb megunnék, és a windows 8 azért mégis csak "szabadabb" rendszer, főleg az asztali verzió miatt, szóval több dolgot tudnék rajta csinálni.
Ezen hogy van a lezárás? Mennyire merül ha csak kikapcsolod a képernyőt? A bekapcsolási ideje mennyi? Ezeket főleg a tanulás miatt kérdezem, mert ha csak éppen pár szóra akarok rákeresni, ne menjen folyamatosan, hanem letudjam zárni. Pont ezért nem akarok laptopot a tanuláshoz, mivel nem egyfolytában használnám, nem szeretném hogy egész nap be legyen dugva hogy ne merüljön le stb.
Megéri akkor egy ilyenbe fektetni Németből? -
a8l
aktív tag
Nekem pl az acer notimban van msata port belül.
Amikor szétszedtem kipucolni a belét akkor láttam.
Végülis elég bele a 64GB meg egy 64GB-s micro sd azzal együtt már nincs szükség nagyobb tárhelyre egy ilyen kis gépben.
Az asus netbookomban 250GB Hdd van de ebből több mint 200 üres.
Nekem arra lenne jó ez a kis masina hogy ha elmegyek valahová akkor legyen nálam valamilyen noti, a netbook az egy lom nem szeretem vinni mert olyan lassú hogy inkább a note2-es telefonon netezek menet közben. Viszont sokszor szükségem van win felületre pl autó diag progikhoz, meg más munkával kapcsolatos szoftver is csak win-en fut.
Szerintem meglepem magam egy ilyennel a köv pár hétben.
Az első értelmesnek tűnő gép olcsón már évek óta nem látok még csak hasonlót sem. Kicsi, könnyű, nem annyira lassú mint egy netbook és sokáig bírja az akksija. -
danih
veterán
Érthető persze, én is így tudom, és egyébként pont az OTG hubra akartam rátérni, ezért is indultam el a kályhától
Ami igazán érdekel most jön:
Mi a különbség egy OTG hub és egy USB hub között? Egy usb hub-on van egy male kimenet (gépre) és néhány female bemenet (perifériáknak). Egy OTG-s ettől miben különbözik? Mert amit leírtál funkció, a sima USB hub funkció.
(Hacsak nem arról van szó, hogy itt a mUSB nem a default bemenet funkcióval van ellátva, mint asztalin azt megszoktuk, hanem alapból kimenet, azaz eszközként szolgál más hostnak) -
tjb007
nagyúr
A játékok miatt felesleges a dual boot.
Feltelepíted a BlueStackset, és meg is van oldva a dolog. -
vlevi
nagyúr
Főleg, hogy a 13.10-t nem tudta rárakni. És, hogy az Ubuntunak szerintem nincsenek érintőre optimalizált alkalmazásai. Sőt, szerintem, ha már a felbontást sem találta el, akkor driver sem. Márpedig ennek a Transformernek a fő előnye az, hogy lecsatolom a billentyűzetet, és tabletként, tisztán érintőképernyőt használva is tökéletesen tudom használni Win8.1 alatt.
-
danih
veterán
Köszi! Jó lenne tudni mely modellekben lesz megtalálható ez a kicsike.
-
larryking
senior tag
Apple nem fogja, mert akkor mi lesz az ipaddal. És ugye oda már más processzor kell, ugye intel és akkor mi lesz az A7X-el? Nem ebbe az irányba fejlesztettek, meg ugye akkor lenne egy házon belüli konkurense az AIR-nek. Meg ugye lenne az ára 399.000, ennyiért meg már 3 windowsost veszel, meg egy Ladát, hogy elhozd.
Itt az Apple marad le, ez tény. A Microsoft pedig most nyerhet sokat ha el nem rontja. Minden adott hozzá. Képzeld el a Surface Lumia editiont Pure Wiev kamerával, 5 napos aksival............. -
khaaos
csendes tag
Köszönöm a választ, nem tervezek BF4-ezni rajta, szóval ezek szerint ez tökéletes lesz az én igényeimnek. A +500GB HDD-s infót ebből a videóból (http://www.youtube.com/watch?v=sUKiq3NB03U) szereztem, a fickó az elején azt mondja, hogy Product Manager az Asus Germany-nél, és 1:50-től mondja az opciókat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen program, ami...?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Sorozatok
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Béta iOS-t használók topikja
- További aktív témák...
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- HP Elitebook 840 G8 14" fullHD i5-1145G7 32/512GB Garancia
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- X1 Yoga 8th 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam aktív toll gar
- Bomba ár! Siemens Simatic Field PG M5 - i7-6820EQ I 8GB I 1TB SSD I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest