- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Google Pixel topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gork
tag
válasz
LordRajZoL #4933 üzenetére
Köszönöm a gyors választ Sir!
-
Gork
tag
válasz
LordRajZoL #4931 üzenetére
De ugye most a "hard" factory resetről beszélünk amikor 20-30 perc? Mert van egy lightosabb factory reset is elvileg (http://www.qoncious.com/questions/how-restore-windows-10-factory-settings), viszont eladásnál a full-osat javasolják. Igazából az update-ek felmászásának időtartama a gépre már az új tulaj idejét fogja elvinni.
-
Gork
tag
Srácok, valaki csinált már teljes factory reset-et? Nagyjából mennyi időt vesz vajon igénybe? Neten olyasmit találtam, hogy kb. 1 óra asztali gépen, úgyhogy gondolom itt kicsit még tovább tart. Nektek mi a tapasztalatotok?
-
Gork
tag
Sziasztok!
Ha esetleg valakit érdekelne, megválnék keveset használt T100-asomtól, kétféle tokkal, budapesti átvétellel:
http://hardverapro.hu/apro/asus_t100_bordo_hibrid_tablet_komplett_szettben_elado
-
Gork
tag
válasz
LordRajZoL #4613 üzenetére
Szia, röviden le tudnád írni, hogy hogyan takarítottad le az update file-okat? Köszi előre is!
-
Gork
tag
Sziasztok!
Megkérdezhetem, hogy mi a tapasztalatotok a szerviz sebessége ügyében? Egy hete vitte el a futár, a touchpad borítása volt gyári hibás már a kezdetek óta, csak a vásárlás után nem tudtam visszavinni. Jó lenne tudni, hogy mikor várhatom vajon vissza...
-
Gork
tag
válasz
tupijani #4258 üzenetére
Sziasztok!
Nem feltétlenül szervesen tartozik a témához, viszont mivel a T100-on jött elő a kérdés, hátha segít másnak is a dolog. A kérdésem az, hogy Win 8-ra van-e esetleg hasonló program, mint androidon a Titanium Backup. Főleg annak is az a funkciója érdekel, ami úgymond lefagyaszt egy programot, ezáltal olyan, mintha nem lenne installálva, viszont egy gombnyomással kiolvasztható és újra látni fogja a rendszer.
De miért is érdekel? T-mobile Mobilnetet használok, ahol a szükséges applikáció telepít egy nagyszerű ouc.exe-t. Ez kezeli elméletileg a stick driver update-eket stb. Ezzel nem is lenne baj, csak van egy nagyszerű tulajdonsága, miszerint a legváratlanabb pillanatokban visszadob az asztalra, mintha egy windows+D kombinációt nyomnék. (A programok természetesen futnak tovább, ezzel nincs gond). Gondolom nem kell mondani mennyire idegesítő mindez filmnézés, játék vagy igazából bármi közben.
Win7 alatt ezt ki tudtam küszöbölni azzal, hogy feladatkezelőben kilőttem a file-t. (Ne tudjátok meg, hogy mennyi idő volt, mire rájöttem, hogy ez a file a ludas). Win 8 alatt viszont nem találom a futó app-ok között. Viszont biztos, hogy megint ő a tettes, mert csak azóta csinálja, amióta feltelepítettem a mobilnetet.
Sajnos az sem segít, ha az automatikusan induló programok közül kiveszem a T-Mobile Internet Managert, mert valahogy mégis elindul. Most leszedtem a programot, el is múlt ez az egész. Végül is ez is egyfajta megoldás, mert kb. havi 1x van szükségem mobilnetre és ha más nincs, akkor mindig előtt feltelepítem. De ha lenne valami ötlet, amivel inkább csak ideiglenesen el tudnám rejteni az app-ot, az lenne a legjobb.
-
Gork
tag
Nos, csak most olvastam a hozzászólásodat, miközben megkíséreltem frissíteni a BIOS-t. Egy 2014 májusi van fent, 207-es verzió (T100TAS), amit itt is ír a 2. helyen.
http://www.asus.com/hu/supportonly/T100TA/HelpDesk_Download/
Viszont az ASUS update semmit nem dob fel, holott azért itt is látok egy csomó május utáni BIOS-t. Akkor most mi az igazság? Az enyémre a tavaly májusi a legfrissebb ROM?
Egyébként még a kommented előtt a winflasshel megpróbáltam upgrade-elni a legfrissebbre a 313-asra és ki is írta, hogy nem stimmel a verzió: The BIOS file version does not match the BIOS ROM version. -
Gork
tag
Nos, úgy fest, hogy mégis megtaláltam egy 2013-as beszélgetésben, a megoldást:
http://prohardver.hu/tema/re_asus_transformer_book_t100_a_legujabb_atalakul/hsz_410-410.html
Történt azóta esetleg bármi változás a telepítés folyamatában? Tehát leszedem a Windows BIOS Flash Utility-t, a legfrissebb BIOS-t, a fenti szerint telepítem és kész?
Illetve egy dolgot még mindig nem találtam meg, hogy a verziószámot hol tudom csekkolni.
-
Gork
tag
Sziasztok!
Bár próbáltam rákeresni a fórumon egy lépésről lépésre leírásra a fórumon a BIOS frissítésére vonatkozólag, de nem találtam. Esetleg tudnátok linkelni nekem egy leírást erre vonatkozólag? A linket megtaláltam, hogy hol kell a BIOS-okat letölteni, mindössze egy kissé hülyebiztos leírást szeretnék találni valahol.
Igazából a legegyszerűbb megoldás érdekelne, nem szeretnék én nagyon trükközni vele, csak egy szimpla frissítést szeretnék megcsinálni.
A gépem egyébként kb. egy hete vásárolt, gondolom még a stock BIOS van rajta. Engem igazából nem zavarna, de nagyon sokan írtátok, hogy kifejezetten ajánlott a frissítés - ezért is szeretném megcsinálni. Egyébként lenne két kérdésem is ezzel kapcsolatban. Egyrészt, hogy ugye a frissítés nem állítja vissza a rendszert, marad minden ahogy beállítottam. A másik kérdésem pedig az lenne, hogy ugye nem kell az egymást követő verziókat végigtelepítgetni, elég a legfrissebbet?
+1 A BIOS verzióját itt is egy boot során történő F2 nyomogatással tudom megnézni? (Bocs, ez az első WIN 8-as gépem.
)
Köszi előre is!
-
Gork
tag
Nagyon köszönöm mindenkinek az akssival kapcsolatos hozzászólásokat. Bevallom soha nem gondoltam volna, hogy a több kisebb töltés a hasznos és nem a majdnem teljesen lemerítés utáni teljes feltöltés!
Amúgy egy off kérdés: ez a mobiloknál is ugyanúgy igaz? Tehát ott is érdemes elfelejteni az éjszakai teljes feltöltéseket?
-
Gork
tag
válasz
miklos2 #4174 üzenetére
Sziasztok!
Végre én is tulaj lettem az edigital által. A barátságunk nem indult túl jól. Kicsit bénán volt összerakva és a touchpad burkolata 1 mm-nyit el volt csúszva lefelé, azaz rá volt csúszva a billentyűzet burkolatára, ami miatt nem lehetett lenyomni a touchpad billentyűit. Viszont szerencsére egy kicsit erősebb nyomásra sikerült a helyére pattintani. Mondjuk így is kicsit furcsa a nyomáspontja a sarkokban, de működni működik.
Viszont amiért írok. Ez életem első tablete, és ebbe a hibrid megoldásba annyira beleszerettem, hogy biztos vagyok benne, hogy ha a laptopom megadja majd magát a jövőben, akkor egy erősebb asztali gépet veszek helyette, és ilyen hibrid megoldásoknál maradok ha a mobilitás a lényeg. Viszont épp ezért szeretném még sokáig élvezni a kis gépet, ezért javaslatokat kérnék tőletek, akivel meghosszabbíthatom az akku élettartamát. Sajnos egy telefon egy év alatt is jelentősen veszít az erejéből, de ott legalább cserélhető az akku.
Olyanokra gondolok, hogy érdemes mindig maximumra tölteni és addig használni, míg töltőt kér? Kerüljem azt, hogy rátöltsek pl. félórát ha merülőben van, de nincs idő kivárni a teljes töltési ciklust? Amíg tölt, addig kerüljem a használatát vagy nem számít? Ilyesmikre gondolok, és köszönöm előre is a javaslatokat! -
Gork
tag
@Necc: köszi, de wireless megoldásra gondoltam.
@vASalo: Igen, erre gondoltam. Nagy volt a lag? Hm...pedig szinte mindenhol azt írtam, hogy nagyon jók a tapasztalatok. :/ Igazából én főleg videozás, képnézegetés miatt kíváncsiskodok, illetve néha valami nem FPS-függő játék, pl. Heartstone. -
Gork
tag
Van benne widi és Miracast támogatás is a specifikációk szerint. A DNLA most is működik PC-ről de nekem nem tartalom stream miatt kéne, hanem screen mirror miatt. Épp ezért tényleg ha csak simán össze kell kapcsolni a TV-vel, akkor öröm a köbön. Ha pedig azon múlik a csatlakozás, hogy a tv is wifire legyen csatlakoztatva, akkor azon nem múlik.
Köszi a segítséget!!!
-
Gork
tag
Ööö...jó kérdés. Én úgy tudtam, hogy a támogatás az egyfajta előkészítés ahhoz, hogy fogadni tudja a megfelelő hardvert, jelen esetben egy USB-s Miracast eszközt. De ez eléggé új terület nekem, szóval lehet, hogy rosszul gondoltam. Egyébként nem titok, egy LG 42LB650V-re szeretném majd tükrözni a T100-as kijelzőjét. Jelenleg otthon a routerből közvetlenül megy a netkábel a tévébe, de van wifi router is természetesen.
Akkor elméletileg annyit kell tennem, hogy ha veszek egy T100-ast, hogy csatlakozok vele a wifi-hálózathoz, a tévén kiválasztom a wifi screenshare-t, a T100-on a widit, és akkor minden egyéb eszköz nélkül tükrözi a kijelzőt? Én lennék a legboldogabb ha ez csak ennyi lenne. -
Gork
tag
Sziasztok!
Erősen gondolkodom egy T100-as vásárlásán. Viszont arra kérdésre nem találtam egyértelmű választ, hogy a screen mirroring hogyan működik ebben az esetben. Van egy 2014-es LG LED TV-m, WIDI és Miracast támogatással. Ha szeretném majd kivetíteni a készülék képét, akkor milyen módon tudom ezt majd a legegyszerűbben megoldani? Mondjuk egy Miracast Dongle-lel?
Előre is köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming A17 FA707NV - 17.3"FHD 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 16GB - 1,5TB - RTX 4060 - Garancia
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- ZBook Firefly 14 G11 14" FHD+ IPS Ultra 7 155H 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- Csere-Beszámítás! Lenovo Legion 5 White ! R5 5600H / RTX 3050Ti 6GB / 16GB / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Apple iPhone 7 Plus 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest