- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Ring - gyűrű-kúra
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szilícium-szén teleppel készül a Galaxy S26
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Mobil flották
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Új hozzászólás Aktív témák
-
bepe79
addikt
válasz
galaxys80 #20898 üzenetére
Lehet, hogy igazad van, akkor rosszul tudtam. Ezek szerint a mai gépeket is megviseli valamilyen szinten.
Xiaomi Poco F5 12/256 5G Black | Must have games for Android:CSR2,Oddworld:Stranger's Wrath,Dark Meadow:The Pact,Hearthstone,Fallout:Shelter,Starfront:Collision,Life is Strange,Six-Guns,Horn
-
galaxys80
veterán
-
bepe79
addikt
válasz
lugosi #20888 üzenetére
Ennek olyan egyszerű oka volt, hogy az nem digitális gép volt, hanem egy papírra (a negatívra) "égette rá" úgymond a képet, amit magába engedett a gép, és utána azt hosszas szarakodás után (víz, előhívóanyag, mittomén) elő lehetett hívni full sötét, teljesen fénymentes szobában. Én még láttam ilyet. És ennek a technikának ugye nem tett jót, ha valaki a napot fényképezte, ma már ez mindegy.
Találtam guglival infót róla: [link]
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Poco F5 12/256 5G Black | Must have games for Android:CSR2,Oddworld:Stranger's Wrath,Dark Meadow:The Pact,Hearthstone,Fallout:Shelter,Starfront:Collision,Life is Strange,Six-Guns,Horn
-
Rage47
veterán
válasz
orsacchiotto #20893 üzenetére
-
orsacchiotto
tag
Sziasztok, tisztelettel üdvözlök mindenkit!
Egy kérdéssel indítanék
, nemrég vásároltam egy 6S -t.
Hogy lehet tiltólistára tenni a kontaktokból?
Nem találom.Előre is köszönöm.
"Az érett búza, lehajtja a fejét."
-
-
loncsika
tag
-
loncsika
tag
válasz
Tibee86 #20886 üzenetére
Én hallottam, meg láttam is képeken olyan sárga pottyeket, vagy csíkokat, mint a napsugár, de zöld pottyeket, foltokat sosem láttam. Lehet, hogy 30 évig szerencsém volt. 😁 Állítólag Zafir kristálybol van a lencse benne és talán attól. De fene tudja. Most már mindegy, evvan.
[ Szerkesztve ]
If you want to fuck the sky, you must teach your dick to fly.
-
válasz
Tibee86 #20886 üzenetére
A '80-as évek elején kezdtem el gyerekként hobbi szinten fényképezni, akkor a környezetemben lévő hozzáértőbbektől az egyik első dolog volt amit megtanultam, hogy lehetőség szerint napnak háttal fényképezzek. Lehet egyébként, hogy az akkori technika erre érzékenyebb volt, és mára már optikailag sokkal jobban ki tudják ezt küszöbölni, de maga a fénnyel szemben való fényképezés szerintem mindig hordozta magában ennek a lehetőségét.
-
-
-
válasz
loncsika #20882 üzenetére
Igen nekem is 6S van majdcsak 1,5 éve.
Most nézegettem hogy van jelenleg 287 fotó a telón,ebből kb.200 készült a 6S kamerájával,de egyiken sem látok olyan foltot amit te látsz a te fotóidon.
Szembefény...........fotóztam én mindenhogy,zöldfülü vagyok,majd valaki aki jobban ért hozzá megmondja hogy természetes dolog e az a zöld pötty. -
loncsika
tag
Mindegy, ha gariban nem tudnak majd mit kezdeni vele, akkor véletlenül összetörik, vagy beleesik a vízbe idővel, mivel van rá biztosítás.
-
loncsika
tag
válasz
perge666 #20875 üzenetére
Neked is 6S van? És nincsenek szembefénnyel zöld pöttyök? Mert akkor visszaviszem gariban. Az új Nokiákról nem sok jót hallottam, bár gondolom, ami árban ott van, az elvileg jobb is valamivel, de ez már nem az a régi nokia. Külföldi fórumokon 6s, 7, 8 és X-nél is jelezték a problémát többen is. https://www.youtube.com/watch?v=swWpYRQjlsc, https://discussions.apple.com/thread/6565527
[ Szerkesztve ]
-
-
Tomi7887
aktív tag
Sziasztok, gyors segítséget kérnék. Ajándékba szeretnék venni egy használt 6s-t vagy 6s+ készüléket. Nekem 7-es van és az érdekelne, hogy főleg fotóminőség és felhasználói élményben milyen különbség van a 7 és a 6s/6s+ között . Gyereket is fotózna/videózna nem túl jó fényviszonyok között. (nekem nem volt ezelőtt iphone-m, de a képek/vidik nagyon jók a 7-esen)
Láttam, hogy a 6s-ben nincs optikai képstabilizátor ez mekkora különbséget okozhat? Tudtok ebben segíteni? Nem találok erről semmit és az idő szorít.
-
-
válasz
loncsika #20872 üzenetére
Sajnálom hogy nem vagy elégedett,fogalmam sincs ilyenkor mit lehet tenni,esetleg próbáld meg visszavinni és kicserélni egy neked megfelelőre.
Vannak ezek az új Nokiák,azokba esetleg nem gondolkoztál?
Nekem is volt Lumiám,egy 925 személyében és az a kamera tényleg nagyon ott volt,pedig mint írtam nem vagyok nagy fotós. -
loncsika
tag
Köszönöm szépen a válaszokat, akkor ez ilyen. 🙁
-
loncsika
tag
válasz
perge666 #20867 üzenetére
Nem vagyok profi fotós, de nekem egy 25 ezres olympus gép, egy 50 ezres Sony kamera sem csinálta ezt. De sem a Nokia c7-em, sem a Nokia 7373-ám, sem a Lumia735-öm. Sosem volt 5 misis fotós cuccom, mégsem volt gondom. A 25 ezres kamerával gyönyörű képeket csináltam tengerparton szembefénnyel is, sosem kellett javítgatni a képeket utólag. De a Lumiával sem. Rengeteg naplemetés képet csináltam és soha nem volt egyetlen zöld pötty, vagy semmilyen folt sem. És az sem 5 misi volt.
-
loncsika
tag
válasz
#77646080 #20864 üzenetére
Az a baj, direkt kicsi telefont akartam, már kettő éve nézegetem a telókat, ez tűnt valahogy elfogadhatónak, főleg mivel a szolgáltatónál jó áron hozzajutottam, plusz mivel droidot nem akartam semmiképpen. Én szoktam néha szép természeti képeket készíteni, s mivel nincs mindig fényképező nálam, vagy ha nyaraláskor lemerul, akkor jol jön a telefon, ami mindig kéznél van. Ezért gondoltam, hogy ez rendben lesz, csak sajnos nem nagyon írják le sehol szinte, hogy ezek a zöld pöttyök ott vannak szinte minden képen, ami nem háttal készül a fényforrásnak. Vagy foltok. Eszembe sem jutott, hogy ennek utánanézzek külföldi oldalakon, mivel nekem sosem volt ilyen gondom.
[ Szerkesztve ]
-
-
loncsika
tag
-
-
galaxys80
veterán
válasz
loncsika #20857 üzenetére
Ellőttem több tízezer képet, de csak az iPhone-nál láttam ezt.
Pedig ennek semmi köze az iPhone-hoz.
A múltkori kirándulásunk során pont egy Samsung S9 és egy Huawei mate 20 pro-val hasonlítottuk össze az én iPhone 7-em.
Mindegyiken ott voltak a pöttyök bizonyos fényviszonyok között. -
törölt tag
válasz
loncsika #20861 üzenetére
Sajnálatos, hogy csalódást okozott a 6S. A leírtak alapján ez a mobiltelefon nem felel meg a fotózási elvárásaidnak. Célszerű lenne másik eszközre váltanod.
(Nem tudom, milyenek a fényképezési képességei, mert ez a kérdés még egyetlen telefonomnál sem volt fontos számomra, mivel nem használom a kamerát.)
-
lmno
őstag
válasz
loncsika #20861 üzenetére
“Ez képenként kb. 10-15 sec minimum, mert meg is kell nyitni. 100 képnél ez 1000-1500 sec, 16, 67-25 perc. ”
És te csak naplementéket fotózol?
Mert akkor ez valóban nem a te telefonod.
Egyébként másik telefonnál is van ez ha utánaolvasol, le van írva hogy mi az oka (vékonyítási mánia, kis lencse stb.).
Rendes fényképezőgéphez meg nincs értelme hasonlítani. -
loncsika
tag
Kicsit több, mert, hogy ne látszódjon a javítás, vagyis csak kicsit látszódjon, hogy belenyúltam a képbe, ahhoz jól ki kell nagyítani minden egyes képet. Plusz elmenteni. Ez képenként kb. 10-15 sec minimum, mert meg is kell nyitni. 100 képnél ez 1000-1500 sec, 16, 67-25 perc. Egy év alatt ez órákat, napokat tesz ki, évek alatt hetekről beszélünk, mely időt másra is lehetne fordítani. De akkor is látszik, hogy belejavítottam. Egy nyaraláskor azért sok képet csinál az ember, ha lemerul a fényképezőgép akksija. Az X is ezt csinálja, a 7-es és 8-as is. Rengeteg angol nyelvű oldalon van ez a jellegű panasz, utánaolvastam. Az olympus kameram kb. 12 éves, a Nokia c7- em 9 éve jött ki, a Lumia 735-öm és Sony kamerám 2014-ben jelent meg és egyik sem csinál ilyet, szóval az S6 4 éves kora ezt nem indokolja. A lumiám 4 éves akksival, akku csere nélkül, agyonhasznalva, ma is többet bír, mit a 6S. Mondjuk ezt tudtam, így annyira nem érdekel. De a kamera miatt megbántam a cserét, mert nekem az lett volna a legfontosabb. Így sem nappal, sem este fényben nem lehet egy normális képet csinálni. Nem akarom fényezni a lumiam, mert ez nem az a fórum, de azzal 140km/h sebességnél, autóból is olyan képeket csináltam, amit 6S-sel álló helyzetben sem tudok produkálni, ha megfeszülök, akkor sem. 🙁
[ Szerkesztve ]
-
loncsika
tag
És hiába dicsérik a kamerát, mindenféle extra nélkül összehasonlítva a baratom Xiaomi redmi 7ese szebb képeket csinál egyelőre. 🙁 Ezt nem hittem volna, ha mondja valaki. Eléggé elszomorít. Mert pont a kamera lett volna a legfontosabb számomra. Most már mindegy.
-
loncsika
tag
válasz
morschergabe #20854 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
loncsika
tag
válasz
lugosi #20856 üzenetére
Igen, utánanéztem és elég durva. Nekem a Nokia c7-em, lumia735, 12 éves olympus kamerám, meg a mostani Sony wx220 soha nem csinált ilyet. Ellőttem több tízezer képet, de csak az iPhone-nál láttam ezt. A Lumia 735 nemrég ilyen képet csinált...a baratom Xiaomija is ok. Döbbenet...44 évesen, életemben most először szembesültem ezzel. Ha tudom, nem veszem meg az iPhone-t.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Ez lens flare.
-
morschergabe
tag
válasz
-
loncsika
tag
Sziasztok. Azt szeretnem kérdezni, találkozott vki ilyen hibával? Ha naplementét, vagy sima 25-ös izzóval felszerelt csillart fotózva zöld pöttyök vannak a fényképen. Mi lehet a gond? 10 éves telefonom sem csinált ilyet. Ez egy hónapos készülék... Köszi a válaszokat.
[ Szerkesztve ]
-
Rage47
veterán
válasz
zmtTom #20847 üzenetére
Szolgáltatós telefont is lehet vinni APR-be, hivatalos szervizekbe.
Hivatalos boltokban vásárolva kapsz +1 szavatosságot, amit sokszor garanciaként kezelnek. Telekommal nem tudom, mi a helyzet, hogy ott is kapsz-e. iStyle-ra kérdezz rá szerintem, akár fb chaten is rájuk írhatsz, hogy mit tehetsz. -
zmtTom
aktív tag
A telekomnál vásárolt 6S telefonnak ha garanciális baja van másfél évesen, akkor hova tudom vinni? Vagy van egyáltalán rá garanica akkor még? Számla és garancia papír meg van hozzá. De úgy tudom hogy egy évig van jótállás és a második évben akkor mi van? Javítják e? Kijelző gondok...
-
fesii
aktív tag
Sziasztok
Sima 6-os van a kezemben de az a topik halott. Nálatok esetleg nincsen GPS probléma? Párszor probáltam de nem igazán tudja merre járok. -
-
zmtTom
aktív tag
válasz
perge666 #20843 üzenetére
Most adtam el a 8ast. Semmivel nem adott többet mint az SE. Bocsánat az egyszerűsítésért. Csak sokkal drágább. Legalább is amire használtam. Ezért nem érte meg. Viszont a 6s-t a szolgáltató ingyen adja még alá sem kell írnom érte. És éppen ezért igen, vissza fogok váltani régebbi típusra. Úgy gondolom - biztosan vannak akik nem értenek egyet velem- az iPhone a középső gomb nélkül szerintem már nem a régi. A gombosok közül meg a 6s után már nem volt jelentős előre lépés, újítás. Annyi hogy a 8as üzemideje jó volt. Ezért kérdeztem csak és kizárólag azt.
-
-
zmtTom
aktív tag
Van esetleg valakinek tapasztalata hogy mennyivel jobb vagy rosszabb a 6s akkuja mint a 8-é üzemidőben?
-
consono
nagyúr
válasz
Crafter32 #20833 üzenetére
Én kb.10-15 éve ugyan azt a 3 csengőhangot használom, viszonylag egyszerű volt áttolni, hogy itt is működjön
Viszont. Most én megint ott tartok, hogy nem megyek vissza Androidra, annyira jól együtt működik a Mac-el a telefon, hogy ezt nem akarom elengedni... Nem beszélve arról, hogy nagyon vonzz a high tech Android vonal, de ha őszinte vagyok, nekem nem kell több, mint kb. 5 alkalmazás az iPhone beépítettjeit leszámítva, azok meg jól működnek most is. Az, hogy a gépen látom az SMS-eimet, fel tudom venni a hívásokat mindenféle buherálás nélkül, meg az Air Drop nekem elég, hogy ne akarjak platformot váltani mégsem..."Mechazilla has caught the booster."
-
törölt tag
válasz
Eleinte nekem is hiányzott a sok kedvemre való csengőhang. Azután utánanéztem, mi a módja és egyszer nekiültem, hogy az összes kedvelt zenét .m4r-be konvertáljam és felmásoljam, így már bőven van választék.
Ugyanakkor megértelek; ha magát a rendszert nem tudod megszokni, akkor célszerű váltani.
-
judas13
addikt
válasz
Az ios-t nem tudom megszokni. Ez a gondom. Nincsenek könyvtárak, nem válogathatom kedvemre összevissza a csengőhangot..
Detto. Megyek vissza én is hasonló okok miatt amit fent leírtál. Megtartom természetesen a telót, fóliában, tokban,bontatlan hozzá a füles stb, ahogy a 4S-em is megvan még (és működik ma is
).
"Aki nem hoz döntést, az hatalmas döntést hoz."
-
Crafter32
őstag
válasz
PACSA75 #20832 üzenetére
Nincsen bajom az aksival, nyáron jól bírja. Pár hónapos a készülék. Télen pillanatok alatt lemerül, de nem vészes ha nem használom és kabát alatt marad
.
Az ios-t nem tudom megszokni. Ez a gondom. Nincsenek könyvtárak, nem válogathatom kedvemre összevissza a csengőhangot, de videók mp3 rendezése is számomra kellemetlen.
A legnagyobb problémát a böngésző betűméretekkel, egyetlen böngészőben meg tudtam oldani. Az Aloha tudja csak a betűméret állítását. Safarit kukáztam bár sajnos törölni nem tudom.
Már az elején rájöttem iCloudot is ki kell nekem irtani. Amikor először kikapcsoltam több száz névjegy tűnt el. Azt hittem sokkot kapok. Most már rutinosan az első belakásnál Gmailt és Dropboxot használva teljesen elfogadható és nem kiabál állandóan vásároljak plusz tárhelyet a semmiért.
Más a felhasználási szokás. Ennyi. BBM et is használtam amíg tudtam. Végül jött az üzenet megszűnik az OS10 után.
Ez vmi olyasmi ha először IPhonet vettem volna vmikor 2008 ban amikor kezdődött az egész és azt szokom meg, most nagy ios fan lennék.[ Szerkesztve ]
-
PACSA75
őstag
válasz
Crafter32 #20831 üzenetére
Ha "olcsón" akarsz jó telefont, akkor inkább ajánlom neked használtan az S8 at, mint az A40 et. Nekem S9 van, de nem hoz annyi újdonságot, hogy megérje a felár. Az A40 a méretén kívül számomra nem vonzó.
És hogy ne legyen ennyi off, A40 re nem érdemes lecserélni az iPhone 6s t, szerintem az jobb és szebb, inkább cserélj benne aksit, ha az a csere oka. Sőt, ha van egy jó sufni gsm a közeledben tegyél bele Jó utángyártott aksit, 5000 ft ból megúszod.[ Szerkesztve ]
-
Crafter32
őstag
válasz
PACSA75 #20830 üzenetére
S10e nekem húzós árban. Más kisméretű telefont nem tudok. Ami még be van esve árba az a Sony XZ1c Snapi 635 el ami még mindig nagyon jó, csak ott megint a régimódi hatalmas kávák vannak.
Nem akarok mindenáron váltani. S8 at akartam, de gondoltam kipróbálom. Októberben vettem a 6s-t, ami tényleg gyors és gördülékeny. De jobban érzem magam androidon.[ Szerkesztve ]
-
PACSA75
őstag
válasz
Crafter32 #20829 üzenetére
Elég furcsa összehasonlítás ez. Egy 4 éves készüléket hasonlítunk össze egy vadi újal. Szemmel láthatóan hasonló a sebességük, de te egy "régi" prémium készülékről akarsz váltani egy alsó-középkategóriás androidra. Én is androidra jöttem vissza, de iPhone után csakis a prémium androidot ajánlom neked is (ha már mindenképpen váltani akarsz).
-
Crafter32
őstag
[link] összehasonlító videó
Szetintetek? Most tegyük félre az android vs iOS témát, csak maga a telefonról mi a véleményetek?
( Tényleg szemmel láthatóan nagyobb sajnos)[ Szerkesztve ]
-
-
válasz
consono #20825 üzenetére
3:1 Nekem Iphone előtt első szériás A3 volt,a mai napig nyúzza a gyerkőc,igaz a 6S-hez képest baromi lassú meg döcögős,de amíg nem próbáltam az ájjjjjfóónt addig teljesen megfelelt a mindennapi használatra.
Ha most kéne visszamenni már kínszenvedés lenne biztos,de jók azok a samuk is.
Régebben S2-m volt,és odaverte az akkori csúcsmobilok 90%-át.Mai felfogással,tapasztalat alapján már nem szívesen mennék vissza droidra,bár 2-3 hónapja meginogtam 1 heti akku rendetlenkedés miatt ami magától megszűnt,de nem törtem meg.
Vagyis részemről adnék 1 pontot a 6S-nek is,így 3:2
[ Szerkesztve ]
-
consono
nagyúr
válasz
#77646080 #20824 üzenetére
2:1, de csak a tisztesség kedvéért
Az asszony S8-a lassan 2 éves lesz, de semmi lassulás vagy degradáció, pedig sosem volt újra húzva és aktívan használja mindenre is. Ja és a frissítések is jönnek folyamatosan. Mondjuk én attól még nem szeretem... Mármint az S8-at
"Mechazilla has caught the booster."
-
-
-
-
Crafter32
őstag
válasz
Rage47 #20816 üzenetére
6s re sem jön frissítés már gondolom. De nem is érdekelnek a frissítések, úgyis 2 év múlva elhasználodik a telefon. Aksi gyengébb lesz, kopás esetleg esés nyomok a telefonon stb.
Hátsó ujjlenyomat olvasóra meg azt írták többen, hogy jobb mint a kijelzős. Nekem is jobban tetszik ha bele van építve, de nem mindig működik úgy ahogy kellene. Nincs róla tapasztalatom, de elhiszem, hogy még nem a tuti a technika.
I6s nem mai telefon, nehéz elképzelni, hogy aktuális közép kategória ne hozza a régi csúcsot, attól még persze igaz lehet.[ Szerkesztve ]
-
Crafter32
őstag
Nincs még A40 topic, csak érdeklődtem.
Az ötlet jó, megkérdezem ott is.
Köszönöm
-
PACSA75
őstag
-
Crafter32
őstag
Mi a véleményetek a Samsung A40 ről?
Kisméretű, de nem elrugaszkodott árban, most talán az egyetlen szereplő android vonalon. Mediamárktban 90.000 ft.
Többen írták mennének androidra, nincs olyan telefon ami jó választás lehet kisebb méretűben, de most szerintem itt az A40. Engem főként a kamera érdekel. Nem akarok rosszabb kamerát, mint a I6s- nek van. -
Pjotr
senior tag
508 ciklus után iSTYLE akkut cserélt, nagyon ráfért. Mint az új.
-
Crafter32
őstag
Ma összeomlott az IOS. Bármit csináltam nem fogadott hívást a telefon. Ez a szám nem kapcsolható üzenet volt hallható bármelyen Sim kártyával. Teljes törlés kellett majd újra rakni a telefont. ( Hirtelen történt, új app nem került a telefonra, beállítások nem változtak)
-
Crafter32
őstag
Barátom sima IPhone 5 -t használ mai napig a mérete miatt. Szerencsétlen telefon teljesen szét van kopva. Nézet újabbat, de azt mondja nagy a 6s🙂, meg már nem is nagyon merne venni hiszen 6s is vége felé jár. Az X, Xr árai pedig aggasztja, nem merné használni. Egy 6s leejtesz, összetörik, elszaladsz veszel másikat, azért nem történt túl nagy baj. Ha az 5 működik, 6s is fog sokáig. Lényeg mire kellene?
Szóval, hogy tényleg mi lenne a jó választás nem tudni. Kinek mi az ami többet nyom a lapba. Nem kell félteni , kicsi, még jól használható, gyenge aksival vagy legyen modernebb, gyorsabb, picit nagyobb és húzós árral? Mindenki elődönti ki tudja e használni a nagyobb ár mellé rakott jobb HW -t, mert az IOS kb ugyanaz.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A cupertinóiak újdonsága külsőleg nem sokat változott elődjéhez képest, ám nyomásérzékeny kijelzőt, nagyobb felbontású kamerát és rendkívül erős hardvert kapott.
- Windows XP
- Nagyrobogósok baráti topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Vezetékes FEJhallgatók
- Home server / házi szerver építése
- Nők, nőügyek (18+)
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Black Shark 4 PRO 5G 12GB/256GB garanciával dobozában eladó
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S21 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest