- CES 2025: A Garmin Instinct is AMOLED-re váltott
- CES 2025: 6 centiméteres akadályt mászik meg ez a porszívó
- CES 2025: Ötletes és bivalyerős külső akkut hozott az Anker
- CES 2025: Piacra kerül végre a kifejezetten vékony Velia okosgyűrű
- CES 2025: Vagy rúd, vagy morzsa, vagy robot, de mindenképpen porszívó
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- CES 2025: Ötletes és bivalyerős külső akkut hozott az Anker
- CES 2025: Vagy rúd, vagy morzsa, vagy robot, de mindenképpen porszívó
- Az Oppo is rápróbál a kompakt csúcskategóriára
- Huawei P10 - pisztácia nem is volt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Navaren
aktív tag
válasz coolrider #3830 üzenetére
Nem nagyon értem ezt az átverés - dolgot.
Nincs tökéletes telefon, sem rendszer, mindenhol akadhatnak hibák, kisebbek-nagyobbak, ráadásul állítom, az átlag user a legtöbb, az OS-ben maradt bug nagyrészét nem is ismeri, látta, vagy tapasztalta igazán, platformtól függetlenül.
Az okostelefon sosem volt egy 'vasaló', hogy bekapcsolod egy gombbal, megy, aztán kész, aki abszolút tökéletességet vár a kütyütől csak amiatt hogy milyen logó van rajta, az végig szívni fog.
Nézd meg pl. a Samsung S20 topikját, a rengeteg márkahű vásárló mit össze nem szív azzal a szerencsétlen telefonnal.
Ezt a "menőzés-faktort" meg már sokszor átbeszéltük sok cikk alatt, ez már amolyan rögeszme egyeseknék, nem kommentálnám tovább.Az iPhone közben mindig is drága volt, bár ironikus módon manapság már közel sem a legdrágább az ún. consumer-smartphone piacon, pedig tényleg az egekig lehet lőni az árát a méret és a tárhely növelésével.
Ellenben olyat tud, amit a konkurensei még nem.
Nem feltétlen önmagában, hanem ahogy egy komplex, többnyire jól működő egységet alkot a többi almás kütyüvel a háztartásban/irodában, többek között ez pedig talán elég sok kis apró bugot tud ellensúlyozni a vásárlóközösségének (és ezt 1 db iPhone tulajdonlása mellett nem fogod érteni, hiába olvasol róla, ezt használni kell, integrálni a napi rutinba, és utána lesz baromi fájó a hiánya, mert nem tudod pótolni, csak mindenféle helyettesítő megoldással, ami vagy megy éppen, vagy nem, de közel sem lesz olyan kényelmes és magától értetődő).
De nem ellensúlyoz mindent, és alapfunkciókat érintő bugok esetén igenis teljesen jogos a felháborodás, fórumon is.
Szerintem ismétlődően is, ha 6 hónap alatt sem sikerült kijavítani.De Veled viszont ne haragudj, de nem ez volt.
Az általad korábban a topik sorai között összehordott "gondok" legtöbbje hozzá nem értésből adódó zavar, androidhoz szokottságodból adódó rendszerlogika - idegenség, vagy az ég világon minden alapot nélkülöző félelmeid, sejtelmeid alkalmi kifejtése volt, bezzeg ez, bezzeg amaz, jajmilesz, de nem is ez volt a baj, hanem hogy közben örömmel tapsikolva vállalhatatlan stílusban visszhangoztad az összes olyan posztot, amelyikben valaki saját aktuális gondját osztotta meg, 'naugyehogymilyenszarez', miegymás.
Egyáltalán nem azért kaptál annyi kritikát, savat és persze kitiltást, mert mert a telefon a szent grál lenne, mert nem az - és ezzel itt mindenki tisztában van -, hanem mert nem volt korrekt, amiket és ahogy összehordtál róla, illetve ahogy a fentiek ellenére önjelölt szakértőként ítéletet hoztál felette. És mintha még mindig nem értenéd, mi volt ezzel a baj.[ Szerkesztve ]
iBalu // Ordo Ab Chao //
-
kchris78
veterán
válasz coolrider #3830 üzenetére
ez igaz. de önmagában az hogy drága attól meg hibák ugyanúgy lehetnek és lesznek is egy telefonban. Mint ahogy mondta idős ismerős hogy régen continentalban ettek ittak és a narancslé ugyanolyan szar volt mint egy sima csak 10x annyiért. Ráadásul az aktuális itthoni iphonokban konkrétan szarabb rádiós réteget megvalósító Intel megoldás van... Meg egyéb beszállítók.. Plusz az hogy frankón működjön minden nem csak az apple sara hanem az app fejlesztőké is. Van sok SDK az ios-ben amikben több hívást is lehet rossz céllal nem teljesen úgy használni ahogy az ki lett találva. Pl anno a deep-link bug. Lehet vitatkozni hogy ezeket mind körül kellene bástyázni az applenek de akkor sose lenne kész egy verzió, és sokkal sokkal erőforrás igényesebb lenne minden. Azt lehet ténylegesen felróni ha erre legalább utólag nem figyel oda és telibesz.rja az ügyfeleket.
[ Szerkesztve ]
-
dud998
őstag
válasz coolrider #3477 üzenetére
Volt több is Nexus 4-től kezdve. A másik hogy boltban dolgozom és árulom is a telefonokat. Így látom is élőben a dolgokat, nem csak olvasok róluk.
“Ük-ük-ükunokáimnak, akikkel sohasem fogok találkozni. Jó érzés tudni, hogy ezeken a lapokon keresztül mégis kapcsolatba lépünk majd egymással. A legjobbakat kívánom nektek egész életetekre, bárkik is legyetek. Szeretettel, ük-ük-üknagyapátok, Brian Johnson”
-
Navaren
aktív tag
válasz coolrider #3124 üzenetére
iPhone mindig bekapcsol töltőre dugva.
Ha teljesen lemerül, és akkor töltőre dugod, akkor is bekapcsol magától, ha elég töltést vett már fel.
Értem, miért mondod, furának fura, egyetértek, de megszokható. Amúgy sem nagyon szokták kikapcsolni, éjszakára automatikusan belövöd a 'ne zavarjanak' funckiót mondjuk este 10-től reggel 6-ig és akkor senki sem ér el (kivéve, ha engeded mondjuk a kedvenceknek kivételként), ha pedig teszem azt stúdióban dolgoznál, 'repülőgép-üzemmódba' rakod, és kész.iBalu // Ordo Ab Chao //
-
lo_jo
senior tag
válasz coolrider #3100 üzenetére
De ezt a következtetést levontad a saját példádból? Azt tudod, hogy ez nem így működik? A 7 plusom esett ki a kezemből és semmi baja nem lett, mégsem állítom, hogy az jobban bírja az esést, mint a konkurensek. Egész egyszerűen szerencsém volt, hogy nem úgy érkezett, hogy betörjön az egész. Le tudom vonni a következetéseket, nem kell hozzá síküveg gyár vezetőjét kérdeznem.
-
lo_jo
senior tag
válasz coolrider #3097 üzenetére
https://www.corning.com/gorillaglass/worldwide/en/products-with-gorilla-glass/smartphones/lg.html
Ugyanaz, mint minden másban. Attól, hogy MIL-STD, nem jelent semmit az esés szempontjából, mert nem ejtik rá mindenre.
-
lo_jo
senior tag
válasz coolrider #3095 üzenetére
Remélem azért azzal tisztában vagy, hogy pontosan ugyanaz a gorilla glass 6 van rajta, mint az összes többi hasonló kategóriás telefonon. Két leesést pedig nem lehet összehasonlítani, itt tényleg csak a laborkörülményekkel lehet különbséget tenni. Tizedmilliméteres kiállások is számítanak a felületen, az esés szöge, becsapódás pontja, stb. Láttál már biztonsági üveghez kis piros kalapácsot, ami pl. a buszokon van? Elég vele közepesen megkoppintani a megfelelő ponton és már törik is az üveg, miközben kibírja, ha nekidőlsz utazás közben. Kérlek, ne állíts sületlenségeket.
-
PeteePeti
őstag
válasz coolrider #3089 üzenetére
Hát, ha ezt magyarázni kell........
serodekeny = sértődékeny
irkaljakide = írkáljak ideÉs nagyjából az összes ékezet hiánya.
Aztán lehet itt jönni azzal, hogy így gyorsabb, meg biztos nem magyar billentyűzetet használsz, de attól még ez egy magyar fórum és a magyar helyesírási szabályok érvényesek.Szóval, ha már ide jössz savazni egy terméket, azt legalább elégánsan tedd, ne ilyen proli módon!
OnePlus 12 5G 16/512 Green | Huawei Watch Ultimate | Samsung Galaxy Tab S10+ 12/256 | Samsung Galaxy Buds 3 Pro | Samsung QN90B TV | PS5 | Logitech G923 | Opel Insignia 2.0 CDTI (170hp~400Nm) OPC Line
-
PeteePeti
őstag
válasz coolrider #3083 üzenetére
Szerintem az nem gáz hogy van véleményed. Vagy, hogy LG fan vagy. Viszont a helyesírásod egy fájdalom!
OnePlus 12 5G 16/512 Green | Huawei Watch Ultimate | Samsung Galaxy Tab S10+ 12/256 | Samsung Galaxy Buds 3 Pro | Samsung QN90B TV | PS5 | Logitech G923 | Opel Insignia 2.0 CDTI (170hp~400Nm) OPC Line
-
Tiger.
nagyúr
válasz coolrider #3083 üzenetére
Hát nem tudom, amiket hallok a többi gyártó csúcs telefonjairól, látok is egy két képet, ez a telefon sztem jó, én megszerettem, hiányzott az, hogy hangra nem fényképez, de ezt is megoldottam egy távirányitóval. Úgy veszem észre a mostani frissités óta nem melegszik a facebook sem. Szóval sztem jó kis egyszerű de jól működő készülék.
Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
lo_jo
senior tag
-
csabiks
senior tag
válasz coolrider #3043 üzenetére
nem.
nalam mai nap: 6orakor leveve toltorol, 1,5 ora kepernyoido most 71%
ebbe volt hivas, face, netezes, viber , fenykepezes, szal minden. Ha nem lettem volna olyan helyen ahol gyenge a terero, lazan hazajovok 80%-al.
"The loudest one in the room is the weakest one in the room."
-
Navaren
aktív tag
válasz coolrider #2994 üzenetére
Így van, a fórumon szíved joga, hogy mit írsz és kérdezel, ezzel nem is volt gond; mindig kaptál választ is, ha lehetett segíteni. Tőlem is, többször is.
Ne feledd azt sem, hogy a fórumba nyilván nem azok fognak többségben írkálni, akiknél hibamentes a telefon és nem jelentkeznek a fent említett röccenések, értelemszerűen inkább azok vannak jelen aktívan, akiknél valami nem egyértelmű, vagy nem működik. Nem korrekt ezek alapján általánosítani. A telefon messze nem hibátlan, és a mai napig vannak kínosan idegesítő részletei, de ezektől még nem lesz az egész koncepció kollektíven szar.
Az általad tapasztalt hibáknál - amiknek egy komoly része inkább csak szokatlanságból adódó nyűg (rendszer kezelhetőség, kijelző színhőmérséklet, stb.) - sokkal komolyabb gondokat is soroltak fel a hsz-ek között, mégsem nyilvánította senki sem következesen 'szarnak' az egész kütyüt úgy, ahogy van, pedig nem 4-5 hete használják csak a rendszert.A melegedést pedig pl. egyébként többször is írták/írtuk már, hogy nem idegen az iPhone-tól komoly használat mellett (és ez nem egyedi probléma, az S20 topik is többek között erről is szól), de ha tényeg lenne egy komoly tervezési baki, és nyáron tényleg kuka lenne a telefon, akkor ez már kiderült volna, máshol volt már bőven olyan jó idő, mint nyáron itthon, mégsincs tele a szaksajtó a 'overheat-gate'-tel, ha lenne ilyen, már botrány és meme is lenne róla.
A terheletlen rendszer indokolatlan melegése pedig többnyire szoftver probléma, egy process akadt be akár 3rd party App-tól is, amelyik folyamatosan pörög, megemelkedik a fogyasztás, ergo melegedni fog a telefon is - az ilyen pedig nem konstrukciós hiba, majd jön pl. a kövektező, vagy azutáni iOS-es facebook frissítés, aztán jó lesz.A visszhangot arra értettem, hogy mikor valaki előjön egy problémával, rendszeresen rákontrázol ezzel a 'mondom én, hogy szar' kommenttel, annak ellenére, hogy többen is kérték, többször is, hogy ne csináld.
Az továbbra sem gond, ha valamilyen problémát kérdezel vagy vetsz fel. Akkor sem, ha volt már.Az utolsó bekezdéseddel nem tudok mit kezdeni, ne haragudj, de az aggodalmad mindenesetre megható.
[ Szerkesztve ]
iBalu // Ordo Ab Chao //
-
Navaren
aktív tag
válasz coolrider #2990 üzenetére
Ez mondjuk nem teljesen igaz, felhívnám a figyelmed rögtön az első hsz.-eid egyikére, amit aztán némi 'adogatás' után több másik is követett, amiből az lett a konklúziód, hogy az LG egy szoftveresen (is) jobban használható, jobb kamerával szerelt telefon.
Ez, a tényleg minden realitást nélkülöző beköszönés - anélkül, hogy bármit el akarnék venni az LG egyébként nyilván szintén remek kamerájától és rendszerétől -, plusz az, hogy később kiderült, hogy úgy osztod ki a telefont rendszeresen, hogy közben... hát szóval, ne haragudj, de úgy tűnik, nem vagy egy különösebben hozzáértő műszaki géniusz, ha a telefonokról van szó (a sárguló kijelzőt screenshottal demonstrálási szándék szerintem legenda marad az oldal hasábjain) bizony megadta az alaphangot ahhoz, hogy hogy viszonyulnak a topik (és egyébként a telefon és a platform) rendszeres felhasználói a hozzászólásaidhoz.
Ennek ellenére mindig, minden hsz.-edre és kérdésedre kaptál valakitől teljesen korrekt választ (is), minding volt ember, aki segített Neked annak ellenére, hogy újra és újra képes vagy fantasztikusan kiosztani a telefont, elég alpári stílusban, és visszhangot játszol szinte minden negatív komment kapcsán is.
Szerintem ne csodálkozz, ha ezek kapcsn néha valaki beléd száll itt a topikban.iBalu // Ordo Ab Chao //
-
D4ni
őstag
válasz coolrider #2897 üzenetére
Vehetsz bármennyiért telefont, az ára nem fogja garantálni a hibamentességet. Sok mindent megéltem már android fronton , emlékszem mikor az S7 edgem egy frissítés után 8 óráról kb 4-5 órára csökkent a kijelző időm, mert folyamatosan beragadt a play szolgáltatások. Az általad preferált LG-nél már alkatrész szinten voltak problémák , G4 minden 2-3. Darab alaplap hibás lett 1 éven belül . Akik régebb óta Apple-ösök biztos tudnának mesélni, főleg a Gate-ekről.
[ Szerkesztve ]
"Fujigama? Nem ismerem ezt a márkát. - Csak kívül Fujigama, belül Sony "
-
Navaren
aktív tag
Jó sok szívást megspórolhattál volna, ha követed az emberek tanácsait: már hetekkel ezelőtt eltanácsoltak Téged ettől a telefontól és rendszertől.
Később sem kezdett feküdni Neked, nem is éreztél rá, azóta sem működik Nálad, nem is tetszik és nem is látod jónak, nem tudom miért erőltetted a dolgot.
Ellenben egy olyan LG telefonhoz hasonlítod - minimum kérdéses objektívitással -, amelyik viszont tényleg más kategória.
Mondjuk néhány - bár kétségkívül elismerem, elég vaskos - a fórumon felvetett hiba (ami persze nem egyenlő az általános felhasználói tapasztalatokkal), illetve alig néhány hét limitált funkcionalitással járó használatod során szerzett tapasztalataid alapján kicsit erősnek érzem ítéletet hozni, nem, bocsánat, fennhangon hirdetni egy komplett rendszerről/telefonról, pláne ilyen magabisztossággal, de azt hiszem, az eddigi beírásaid alapján most már nyugodtan kijelenthetjük, hogy nem az a megfontolt, átgondolt mondandójú úriember volnál.
Amint Lugosi kolega írta feljebb: ugyanott vagyunk Veled, mint az első pár hozzászólásod után.Mindenesetre sajnálom, hogy nem jött be és nem tudtad megszeretni, remélem a következő LG telefonod olyan eszköz lesz, amilyennek reméled és elvárod. De tényleg.
iBalu // Ordo Ab Chao //
-
Tiger.
nagyúr
Nem a telefon a rossz, hanem a szoftver, minden tökéletesen működik rajta, csak néha a szoftver beleszól, gondolok itt a pl facebook melegedésre 4g-n.
[ Szerkesztve ]
Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
Navaren
aktív tag
válasz coolrider #2832 üzenetére
Hidd el, az almás cuccok körüli hype, vagy épp hate miatt ha a melegedéssel gond lenne, már rég lett volna 'overheat-gate' vagy valami hasonló, általában rekordgyorsan sikerül elég nagy balhét csinálni alapvető tervezési bakikból a releváns sajtó hasábjain - hozzáteszem, többnyire jogosan.
Elég sok helyen most is van 30 fok körüli hőmérséklet, mégsem hallasz tömegével visszavitt telefonokról .
Az iPhone-ok elég régóta tudnak melegedni, nem újkeletű jelenség ez, az enyém is szokott, pedig szeptember vége óta megvan és egy percet sem játszottam még rajta, a 6s-em anno konkrétan felforrósodott töltőre rakva iCloud backup közben, és már az iPhone 5-öm is figyelmeztetett már arra, hogy hülye voltam, mert bizony elég melege lett, ameddig a kocsiban maradt a műszerfal tetején.Nem érdemes ezt "túlagyalni". Értem én, hogy ez fórum, szíved joga kérdezni és leírni, amit gondolsz, de pár hete rendszeresen olvasván, hogy mivel és mennyire tűnsz képben lévőnek, hosszú távú következtetésekbe és jóslásokba szerintem ne bocsátkozz, mert minimum nem lesz hiteles.
Ha viszont állandóan aggódni fogsz, vagy azt lesed, mikor miben teljesítHET rosszul a telefonod valamiben, akkor biztos találni fogsz valamit, ami miatt lehet morgolódni, de ezzel a felfogással esélyt sem adsz a telefonnak, hogy egyszerűen csak örülhess neki, miközben kiszolgál.[ Szerkesztve ]
iBalu // Ordo Ab Chao //
-
csabiks
senior tag
válasz coolrider #2835 üzenetére
Mit meddig bir kocsiba hagyva? Nyaron ha sut a nap a kijelzo altalaba 100% on van, az eleve melegiti az egesz keszuleket, mar iphone 6s is tudott olyan forro lenni navigacio utan, hogy nem fogtam meg. de amennyire te aggodalmaskodsz az mar beteges.
Kollegam most nyaral bankokba, koszoni szepen tokeletesen megy a telefonja...
"The loudest one in the room is the weakest one in the room."
-
MODERÁTOR
válasz coolrider #2820 üzenetére
Egy ideje leszoktam arról hogy belekössek másokba, legfeljebb nem szólok hozzá a témához, szóval tényleg a hírt akartam megosztani.
Ha túlmelegedne a telefon, akkor lejjebb veszi az órajelet és/vagy a proci sebességét, nem hagyja hogy károsodjon. Nekem pl a qi töltőn a kocsiban navi közben melegszik. -
Navaren
aktív tag
válasz coolrider #2764 üzenetére
Ez egyébként tényleg egy bosszantó dolog, nem magában, hanem tizenév megszokás után.
Én azt csináltam, hogy widget-et raktam be:Így is "szvájpolni" kell, csak nem a fogásváltásos ortopéd control center-es mozdulatot, hanem csak egyet balra (Fő, vagy zárolási képernyőn).
[ Szerkesztve ]
iBalu // Ordo Ab Chao //
-
veterán
-
lo_jo
senior tag
válasz coolrider #2608 üzenetére
És nagyon sok dologra megvan az egyszerű megoldás, csak nem mondja el semmi sehol. Pl a tárcsázásos példád: a contacts-ot soha nem használom, a phone-t akkor, ha olyat hívok, akiről tudom, hogy beszéltem vele az elmúlt napokban. Random contact, akivel ezer éve nem: képernyő középen (mármint a kijelző közepén, nem felülről) lehúz, contact neve a search-be beír, hívás gomb. És van millió hasonló megoldás, csak tényleg nem túl szájbarágós az Apple. Talán a gyári Tips app tud ilyeneket mutatni, de azt meg szinte mindenki törli egyből, mert "én jobban tudom".
[ Szerkesztve ]
-
Navaren
aktív tag
válasz coolrider #2593 üzenetére
Nem veszekedni akartam Veled, ismerem ezt az álláspontot, ugyanezen mentem keresztül az idén nyáron lesz 62 éves édesapámmal, amikor két éve i8-at vettem Neki sokéves androidozás után (2009-2017: Motorola XT720 -> ... -> Xiaomi Redmi 3S Pro), és ugyanígy állt hozzá, nem is tudom, hány telefonhívást kaptam tőle, hogy "nem talál semmit, nem működik, amit mutattam Neki, és különben is, miért lenne ez egyszerűbb", stb (mindenzt úgy, hogy utolsó telefonján a MiUI vagy mi nagyon sok gesztusparancsot lop az iOS-ből rendszer és gyári app - pl. email - szinten is).
Kellett egy jó 6-12 hónap, mire átszokott és megszerette, és ha most a kezébe nyomnék egy 10-es droiddal operáló telefont, jó eséllyel csak a fejét vakargatná.A 'legyintsen felfele' - utasítás elsősorban szerintem a fordítás miatt lesz legalább némileg félreérthető, a mai napig a 'tap to XY' és a 'swipe up to XY' - parancsok fordítását nem sikerült normálisan megoldani, hogy egyértelmű legyen, mit is jelentenek, bár hozzá kell tenni, hogy az angol szöveg sem mindig teljesen egyértelmű elsőre a noccs-os telefonok újabb home gomb - kiváltó gesztusai óta, pl. alkalmazásvásárlásnál.
[ Szerkesztve ]
iBalu // Ordo Ab Chao //
-
HercsY
csendes tag
válasz coolrider #2602 üzenetére
Hello,
Egy kis segítség - mert a droidosok többségénél ilyen nincs (az apple átlaguser meg nem is tudja hogy ilyen van) - a szöveg javításához:
Ha hossza nyomod a space-t "átalakul egy tapipaddá a billentyűzet, mellyel tudod a kurzort mozgatni. Ennél jobb megoldás nincs egyik telefon esetében sem. Nem kell a szóra kattintani tartani rajta az ujjad stb (régebbi modellek esetében erősebben kellett nyomni 3D-touch).
Csak gépelsz és (ha valamint elrontasz) majd a végén a fenti módszerrel az egész szövegben egyszerűen javíthatsz, úgy hogy nem kell a szavakat bökdösni.One crew, one soul...
-
jozsi252
veterán
válasz coolrider #2593 üzenetére
Elkezdtem a topicot olvasgatni mert Xs-ről akarok 11 Pro Max-ra cserélni, de megakadt a szemem a hozzászólásaidon.
10 éve használok iPhone-t, már vagy 6-7 megfordult a kezeim között, de egyiket se sikerült úgy leejtenem hogy a kijelző törjön. Ha olyan bénán esik le hogy a kijelző tompítja az esést akkor bármilyen kijelző be tud törni, ez nem iPhone sajátosság.
Illetve folyamatosan a G7-hez hasonlítod. Nagyon más ligába játszik a 2 telefon, mind az OS mind pedig a szolgáltatások terén.
Be kell látni hogy az iPhone-t nem neked találták ki, fölösleges a kákán is csomót keresni hogy mit jelent a legyintés pl. Meg iPhone-nál régen se kellett törölgetni az appokat, mert a memóriakezelése sokkal jobb mint az Android-nak.
Illetve írtad hogy kesze kusza az egész rendszer. Erről nem az iOS tehet hanem "te". Mivel te x évig gondolom droidos telefont használtál, és azt szoktad meg. Erről pedig tényleg nem a telefont tehet. Nekem is van hogy kolléga droidos telefonját kezembe fogom, és számomra totál bonyolult az egész rendszer hogy mi hol van. De erről nem a telefon tehet, hanem "én". Mivel több mint 10 év iOS után nem lehet átszokni napok alatt egy másik rendszerre.
Nem csesztetni akarlak a fentiekkel, de úgy alkotsz véleményt a telefonról/rendszerről hogy életedbe nem használtad pár hétig folyamatosan.iPhone 16 Pro Max
-
lo_jo
senior tag
válasz coolrider #2594 üzenetére
Egyszeru fizika. A GG karcallo, nem utesallo. Es altalaban mindegyik telefonon ugyanaz a GG van. Az nem mindegy, hogy a hazban hogyan van rogzitve. Meg az eses szoge. Nekem a 6 es a 7 plus is esett ~1,2-1,5m magasrol teli pofara aszfaltra, nem tort be. Es lattam leesni Samsung S7 edge-et zsebmagassagbol sarkara, instant pokhalo.
-
Navaren
aktív tag
válasz coolrider #2586 üzenetére
Az iOS egyszerűségét nem az fogja hirtelen átérezni, aki sokéves android-használat után váltana, miközben akarva-akaratlanul a korábban megszokott "gombokat", opciókat és gesztus-parancsokat keresi, hiszen azok nincsenek, vagy nem úgy vannak ott, és keresni, szokni kell, mi hogy működik, mintha nulláról tanulná az ember. Persze, hogy nem fogod rögtön egyszerű(bb)nek találni, egy teljesen más logikai elven működő platformot kaptál.
Az iOS attól lesz egyszerű(bb), hogy intuitívabb annak, aki még csak ismerkedik az okos-kütyük rendszer szintű működtetésével, (többnyire minden mindenhol minden app-ban ugyanott van), azzal, hogy mindenféle finomhangolás és szerteágazó beállítási lehetőség nélkül is meglehetősen klassz, de minimum vállaható eredmények születnek kreatív és produktív appok használatakor, ez persze lehet, hogy kevés a 'profibb' felhasználóknak, de nekik is vannak megfelelő lehetőségek, pro-verziós appok végtelen testreszabhatósággal, na és persze ott van az is, ahogy az ugyanazzal az iCloud - fiókkal aktivált almás kütyük működnek egymással, mindenféle 'párosítás' meg hasonló dolgok nélkül.
A korrektség jegyében azért azt is hozzá kell tenni, hogy az ún. egyszerűség terén a konkurenciától átvett-átlopott, "kötelező funkcionalitások" integrációja kapcsán sokat romlott a helyzet, de azért még bőven vállalható.iBalu // Ordo Ab Chao //
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
-
-
lo_jo
senior tag
válasz coolrider #2555 üzenetére
Ha a szürkített hátterű alsó (maximum) 4 ikonra gondolsz, akkor az nem a gyakran használt, hanem a dock, te rakhatsz oda bármit. Ezt nem tudod (mert nem kell) rakni sehova, minden homescreen oldalon ott lesz, kivéve a bal szélsőt, ami a widget oldal. A többi oldaladon a telepített appok vannak. Azt én sem tudom, hogy hogyan tudtál üres oldalt csinálni, mert ha törlöd/áthelyezed az utolsó appot az oldalról, akkor azt megszűnteti.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ukrajnai háború
- Elektromos cigaretta 🔞
- Cyberpunk 2077
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- ASUS routerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Xiaomi 12T 8/128GB // Újszerű // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23+ 8/256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23 128GB és 256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia //
- iPhone 16 Pro Max 256GB fehér White Titanium
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 33 töltéssel 2025. 10.30-ig Apple jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest