- iPhone topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Nagyobb kijelzővel érkezhet a harmadik Apple Watch SE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- Újabb koreai forrás ír Exynosra épülő Galaxy Z Flip7-ről
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
Új hozzászólás Aktív témák
-
istvan47
senior tag
-
istvan47
senior tag
csak próba volt hogy tudok képet fel tenni!
-
istvan47
senior tag
Sziasztok!
A rootolt telefonon a GYÁRI telepitett alkalmazásokat amik nem kellenek el lehet távolitani!!!!
De csak azt töröld amiről tudod mi az!!!!!root uninstaller free letölthető a market-röl
én megcsináltam és tökéletessen müködik!
-
novoszath
senior tag
ezt a ronda telenoros logot mikent lehet eltuntetni?
vagy lecserelni masra
-
jopont
senior tag
Fenébe, nekem is megállt a 4. lépésnél. Most van superuser ikonom, csak mégse tudok semmit se csinálni. Minden más olyan, mint volt. Valakinek sikerült rájönni, mi lehet a gond?
-
dltpwnz
aktív tag
Valamit félrenéztem mégsem müködik az ext particióm :'(
-
kutyman
aktív tag
Adobe flash videókat ,meg lehet valahogy jeleníteni a teló saját böngészőjében, vagy az operában?
-
dltpwnz
aktív tag
Egyébként előfordulhat az ha hideg van és lefagy az ember keze nehezebben veszi be a dolgokat a telefon? Mintha nem mindig vette volna be 1.re amit szeretnék..:S
-
bacsa81
csendes tag
A driver fent van alapbol, kernel szinten tamogatott. Valoszinu itt valami Ubuntus bug van. Majd utana jarok, en csak torolni akarok a telorol, de addig is tulelek nelkule.
Majd megirom ha sikerult, ha valakit erdekel megirom, hogyan lehet atallitani, hogy a default install location az SD kartya legyen. Siman meglehet csinalni ha mar fent van az adb tool.
-
bacsa81
csendes tag
A driver fent van alapbol, kernel szinten tamogatott. Valoszinu itt valami Ubuntus bug van. Majd utana jarok, en csak torolni akarok a telorol, de addig is tulelek nelkule.
Majd megirom ha sikerult, ha valakit erdekel megirom, hogyan lehet atallitani, hogy a default install location az SD kartya legyen. Siman meglehet csinalni ha mar fent van az adb tool.
-
mkRoland
senior tag
válasz
mkRoland #1174 üzenetére
Megvan a probléma kiváltója:
a qqLauncher-ben bekapcsoltam a LockScreen-t (pedig írják is, hogy csak BETA állapotú). Ezt követően (lehet, hogy csak root-tal és a régi SIM-kártyámmal kombinálva) újraindítás után nem fér hozzá a SIM-kártyához (mintha benne sem lenne), PIN-kódot sem kér, természetesen hálózatra sem tud felmászni... Próbaként kikapcsoltam a LockScreen-jét a qq-nak, egyből felugrott a PIN-kód kérése! -
zedok
őstag
válasz
mkRoland #1174 üzenetére
Hali!
Érdekes, ilyen térerő jellegű gondjaim nincsenek. Lehetséges, hogy a kártya adta meg magát? Próbáltad másik telóban? Volt valami írás, h régi-féle kártyával lehetnek komplikációk! Valahol olvastam a leírásában.Törlés: Érdekes mód azt nekem se engedi valamiért.
Arra hivatkozik h nincs meg az apk fájl
De biztonsági mentést meg csináltam. Szóval nem értem még!
-
istvan47
senior tag
Végre sikerült a root
-
mkRoland
senior tag
Sikerült bárkinek bármilyen gyári progit törölnie?
Root jogok megvannak, ellenőriztem. De nem engedi törölni semmivel (Titanium Backup ROOT jogokkal, Root Uninstaller, File Expert).
Most pedig restart után megint nem kér PIN-kódot, nem éri el a SIM-kártyát. Gyári visszaállítás után SuperUser megmarad az alkalmazások között. Lehet, hogy a SIM-kártyám a régi, de ez a telefon sok restart után még tökéletesen működött ezzel a kártyával, nem voltam elérhetetlen, mindig volt térerőm, stb. Most ROOT jogok megszerzése után a telefon újraindítását követően nem elérhető a SIM-kártyám (konkrétan, mintha be sem lenne téve, nem kér PIN-kódot, semmit), mintha Repülőgép üzemmódban lennék (pedig nem vagyok).
Ráadásul a "Home" gomb is megbolondult (qqLaunchert használok), sima restart sem segít neki.
Volt ilyen gondja valakinek? -
bacsa81
csendes tag
Hat nemtom mi a gond...
Lehet szerzek egy Windowsos gepet mert nekem nincs..
-
Kajla5
aktív tag
Hát én nem merem rooutolnni.Viszont nagy örömömre ma este lesz 3. napja hogy feltöltöttem a telefont, és még 34%-on van.Pedig volt játék(NFS) meg az a madaras baromság, WIFI, internet szabadban, telefon, zene...Most volt az 5 . feltőltés, és az első kettőt azt kikapcsolt állapotban12 órát töltöttem.Ezek szerint lehet hogy számít valamennyire.
-
szp1
addikt
A telenor T. OT oldalán találtam :
"Tájékoztatjuk, hogy a Telenor OneTouch készülék szoftverfrissítése és a készülékhez tartozó PC csomag jelenleg nem elérhető. A programok megérkezéséig szíves türelmüket kérjük."
-
novoszath
senior tag
jelentem nekem is sikerult rootolni a telot
-
mkRoland
senior tag
Nos... Most, hogy nagy nehezen sikerült root-olnom, nekiállok gyomlálni. Megjegyzés a root-hoz: MINDENT a leírás szerint csináltam, nem az első androidos eszközöm, amit root-olni próbáltam...
1. próba (mind a 4 driver rendben, Android SDK telepítve, SuperOneClick 2.1.1 rendszergazdaként indítva, előzetesen lecsekkoltam, a telefonon a Beállítások/Alkalmazások/Fejlesztés-en belül pipa van a USB Hibaelhárítás mellett):
lefut, FAILED.... no probleme, gondoltam... telefon újraindítása: SIM kártyát nem érzékeli (ősrégi piros Pannon GSM-es SIM-kártya) => majd csak megjavul (bíztam benne), DE NEEEEM!
Még pár restart után megpróbáltam Root-olni, UnRoot-olni... Sikertelenül, és a SIM továbbra sem érzékelhető.
Gondoltam, kipróbálom a kikapcsolt állapotban a gyári állapot visszaállítását (Hangerő FEL + kapacitív menügombok egyike => ezesetben a Keresés-t nyomtam + bekapcs gomb). Szerencsére a telefon tudta, hogy mit szeretnék, 1-2 perc alatt visszaállította a gyári állapotot, SIM-kárty már kúszott is volna fel 3G-re... Gyorsan ennek örömére Beállítások/Alkalmazások/Fejlesztés/USB Hibaelhárítás pipa ellenőrzése (meglepetésemre a gyári készüléken alapból aktív!!!) => kivettem a pipát mellőle, majd visszaraktam (biztos, ami biztos, hátha ilyen telenoros-kínais hülye-biztos megoldás, nehogy elb@ssza a júzer a telefont), SuperOneClick indít, Root-ra rámegyek, megvárom, amíg kiírja, hogy "Killing ADB", ekkor dugtam fel a telefont, amit egyből el is kezdett root-olni... Tehát végül sikerült.
Véleményem szerint írjuk bele a leírásba a 4. pontba, hogy a pipát vegyük ki a korábban emlegetett USB Hibaelhárítás mellől és tegyük vissza, majd utána álljunk neki root-olni. Persze lehet, hogy csak véletlenül jött így össze...domerator@1164: nincs mit. Viszont érzésem szerint ez a telefon már csak pár napig marad ilyen áron, valószínűnek tartom, hogy durván emelkedni fog az ára! De ez csak a személyes tippem, nincs alátámasztható alapja.
-
zedok
őstag
Ti miket töröltetek már mellesleg?
-
mkRoland
senior tag
válasz
domerator #1159 üzenetére
Szia!
Szerintem a Wifi-je gyenge (fektetve kézben tartva kifejezetten leárnyékolja a kezed a WLAN antennát), a V845-nél ez a része gyengébb érzésre, az Ideos S7 Slim-nél is jóval, notebook-okkal nem is említhető egy lapon (pl.: a földszinten a nappali tartózkodóban az ablak mellett van kb. csípőmagasságban a wifi router, az irodám az emeleten, vízszintesen 10 méter, függőlegesen kb. 5 méter, pár beton- és sima válaszfal választja el őket, így néha elveszti a jelet).
GPS: ha egyszer befogta stabilan, akkor nálam nem vesztette el huzamosabb ideig (max. pár másodpercre, de már nem rémlik biztosra). Vonaton nagyon-nagyon nehezen talál jelet, de wifi segítségével már okés.
Érintőkijelző: szerintem szuper. A billentyűzetre nézés nélkül is kevés hibaszámmal gépekkel QWERTY-n vele.
A kevés belső tárhely szerintem a legfőbb probléma, ezt root-tal lehet orvosolni elég rendesen. -
zedok
őstag
válasz
bacsa81 #1160 üzenetére
Halihó!
xda developers oldalán található superoneclick root linux alatt
Illetve ha ott megakad h waiting for device, volt szó róla, hogy az USB debugging (hibakeresés) ki kell kapcsolni majd vissza stb. De mint mondtam érdemes elolvasni az 1# hszt
Kari915: Igen már lassan nem ártana. Főleg, hogy most már sikerült a root is, és lehet vandálkodni
(csak finoman)
Bár a megoldás a jó driverek nélkül előbb nem akart menni, szóval runtime@xda-nak köszönhető a jó driverpack
-
domerator
veterán
Gratulálok nektek a sikeres rootoláshoz!!
November környékén esedékes lesz nálunk egy telefoncsere és hát igen szimpatikus ez a vas...vannak erre már főzött (módosított) romok? Át lehet partícionálni a telót, hogy több appot lehessen telepíteni? Jól működik rajta a wifi és a gps? Kellően jó az érintőképernyője?
Persze, tudom... olvassak vissza... már bookoltam a topikot, csak még nem olvastam eleget
Köszi és grat még 1x!
-
bacsa81
csendes tag
Ubuntunal megakadok a "Waiting for device" resznel..
ADB megy, ROOT-al kell futtatni, de nem latja a gepet.
Ez van...
-
Kari915
tag
Nagyon köszönjük az úttörő- munkádat, s fáradozásodat.
Az új driver-ekkel azonnal, minden simán ment, így már kb.: 10 perc alatt minden meg volt.
Most már "root" az enyém is.
Még egyszer nagyon kösz a fáradozásodat.
(Megjegyzés: W7 x64 -en nem mentek nálam az új drivers -ek sem, W7 x32 sikerült a végén.)Zedok, az írásaidat az újonnan érkezők kedvéért már érdemes lenne egy 1.sz HSZ/ GYIK -ba kitenni, ha javasolhatom.
Nem tudom a többiek mit szólnak hozzá.?? -
Q-rious
csendes tag
Ilyen tesztet biztos nem sokan végeztek még, úgyhogy leírom az eredményt: vízszintesen 2m, függőlegesen 1 m (le)repülés majd kemény padlóra landolás után egyetlen karcolás sincs rajta. Huh. Pedig amíg repült, lepergett előttem az életem
Azért ne csináljátok utánam.
-
istvan47
senior tag
Rooting device... - Step #4
startIndex nem lehet nagyobb, mint a karakterlánc hosszúsága.
Paraméter neve: startIndex
FAILEDNekem ezt írta ki, de nem értem, mit csináltam rosszul??
-
dltpwnz
aktív tag
Rootolást el lehet b*szni?Link2sd nemrakja át egyik gyári progit se sd re,app2sd sem..Sőt van amelyik játékot amit feltettem se enged átteni..KÁOSZ
-
dltpwnz
aktív tag
Megcsináltam a particionálást de mostmeg nem ismeri fel a teló az sdkártyát
-
bacsa81
csendes tag
Ha valakinek rootolva van leirhatna, hogy milyen appokat lehet torolni gond nelkul, hogy tobb legyen a hely...
Tele van felesleges cuccal amit jo lenne torolni es telepiteni a frisset az SD kartyara.
Csaba
-
dltpwnz
aktív tag
Rootolás után SD kártyán milyen particiot kéne létrehozni h müködjön a link2sd?
-
dltpwnz
aktív tag
Ha már rootolva van akkor nemlehetne 2.3 as droidot feltolni rá?:S Vagy azt csak szolgáltatói frissitéssel lehet?
-
bacsa81
csendes tag
Ehh semmi, idokep oldalon meg mindig semmi radar video, adobe flash test oldal is kek kocka...
-
dltpwnz
aktív tag
Egy mappába rakom a 2 drivert ,kiválasztom az eszközkezelővel h ebbe a mappába keresse a cuccokat de aztirja h nemtalálja :S Winxp-m van
Szerk: már jó nekem nem az utolsót kellett ezzel frissiteni
-
bacsa81
csendes tag
Erdekel valakit ARM-6 adobe flash?
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1155538
Most toltom...
Update: Sikeresen telepul. Most a Dolphin Browsert huzom hozza es restart.
-
zedok
őstag
válasz
nonolada1 #1132 üzenetére
Igen, ezt használom már
Eléggé jó kis launcher, bár pl nekem az okonok tetszenek, kicsit MIUI-s beütése van
Néha meg-megröccen, nekem úgy tűnik erőforrás igényes azért. De próbáljátok ki és használjátok
Nem telik semmibe se
dltpwnz: romot? custom rom még tudtommal nincsen erre a készülékre
meg egyelőre elég nekem a 2.2 + root aztán majd 2.3 + root is sztem
Am kijelzi h a proci most mennyin ketyeghet maximumon (600Mhz) vagy épp minimumon.
Illetve ha OC-s kernel lesz majd hozzá, akkor lehet húzni kb 710-720ig -
bacsa81
csendes tag
Sziasztok,
Ubuntu alol probalta valaki?
Kerestem leirast, de nem sokat talaltam, a Superoneclicket milyen jogokkal kellene futtatnom? A mezei userem, termeszetesen sudos, vagy legyen root?
Nekem mukodik az ADB shell, de csak es kizarolag ha root jogokkal futtatom. Jah ezzel allitottam at a default install locationt az SD kartyara.
Csaba
-
zedok
őstag
válasz
dltpwnz #1125 üzenetére
Áh nem hiszem h azzal lenne a gond
Mellesleg felhúztam a CPU-t (SetCpu-val)
De csak a minimum frekit tudtam húzni, így beraktam 245Mhz-ra és azt kell mondanom h gyorsabb lett, másrészt most úgy tűnik mintha kevesebbet enne az akksi. itt játszok vele már reggel óta meg nyomkodom stb. De még csak 92%-ra ment le. -
dltpwnz
aktív tag
Csak nekem telepít ilyen sokiág ez az android sdk?:S Már vagy félórája telepít..
-
jopont
senior tag
És root-al mennyi helyet sikerült felszabadítani? Sok dolog van benne, ami nekem nem kell.
-
zedok
őstag
-
nonolada1
senior tag
Ezek az apk file-ok az application nevezetű mappában vannak,ami az sd kártyán helyezkedik el. Ezek azon apk file-ok,mely alkalmazások telepítve lettek a telón.Az alkalmazás már fut a telón,pl e-könyv olvasó.Úgy gondolom törölhető az apk file,hisz az alkalmazás már fut a telón.
-
mkRoland
senior tag
válasz
nonolada1 #1109 üzenetére
Szinte minden törölhető root-tal. DE: ha egy alkalmazás elengedhetetlen a rendszer stabil működéséhez, és Te törlöd, akkor nagyon csúnya képet fogsz vágni, amikor a telefonod nem lesz hajlandó elindulni. Viszont van egy viszonylag biztonságos módszer:
Titanium Backup progival (van FREE változata a Marketen) "lejegelsz" egy programot, és megnézed, stabil marad-e pár restart után is a telefon. Ha igen, akkor törölhető.
Amiket első körben le fogok szedni (illetve Link2SD-vel átteszem SD-re):
Facebook
Google Maps
OfficeSuite
Twidroid
Layar YouTube
Bebbled
Shazam
Android Manager
AccuWeather
Barcode Scanner
TouchPal egyéb nyelvi bemenetekSzerk.:
Most értem csak a kérdésedet: szerintem a "gyári visszaállítás"-hoz kellenek a .apk fájlok a system könyvtárban. De majd megmondja valaki, aki nálam jobban tudja... -
nonolada1
senior tag
Az apk file-k törölhetőek a teló application mappájából?
-
Dyrg
aktív tag
Köszi! Ki fogjuk próbálni! Ez amúgy visszaállítható? A garancia végett. Bár a haverom azt mondta, hogy amikor neki baj volt a telefonnal (neki Samsung van) azt a szervizben szó nélkül megcsinálták neki, úgy hogy agyon volt rootolva... (rezgő hívásnál zörgött benne valami)
Persze ha szoftveres probléma miatt fagy be a telefon, lehet azt mondják, hogy Csákány!A garanciáról megkérdeztem az eladó csajszit (mikor mondta, hogy 2 év gari van rá...) és azt mondta, hogy a Samsung, Lg, Nokia stb... készülékeken az 1 év gari ami teljes, azt hozzájuk is be lehet vinni javításra, a másik egy évet viszont csak a gyártó márkaszervízében javítják meg (persze csak a készüléket, talán akkor már akksi gari sincs...)
Mivel ezt a készüléket a Telenor magáévá tette(-folytatta az eladó)
Ezért valószínű, hogy a második évben is a Telenorhoz kell vinni szervizelési problémával!
Ennyi... remélem most már érthető a gari kérdés.Az Igo nekem is 1-2 perc alatt talál jelet, lehet hogy nem voltál teljesen szabad ég alatt, ha melletted magas nagy házak vannak az is takarja a műholdakat... Amúgy mint már írtam előbb nem nagy durranás a GPS antenna ezért nehéz neki jelet találni és megtartani.
-
mkRoland
senior tag
Hűűűhaaa....
Végre! Ha nagyon-nagyon szépen megkérlek, megnéznéd, hogy vissza lehet-e unroot-olni is? Bár gondolom egy "Gyári visszaállítás" törli a root-ot is (valaki ezügyben erősítsen vagy cáfoljon meg), tehát a gari nem ugrik...
Mindjárt rootolom is.cookie740 és mindenki más, aki iGO-témát akar feszegetni:
Ez WAREZ téma. Akárki akármit olvasott, az iGo androidra tudtommal csak egyetlen (vagy max. 2) készülékre jelent meg, hivatalosan soha nem lehetett megvásárolni. A WAREZ pedig ezen a fórumon tiltott téma. Bog korábbi hozzászólása ezügyben!
Tartsuk tiszteletben az ilyen irányú fórum-alapelveket, ne kelljen moderálni. -
cookie740
csendes tag
-
zedok
őstag
Telenor OneTouch ROOT:
1. Telepíted a Java SDK-t és az Android SDK-t eme leírás alapján:
[link]Alaposan olvassátok át!
2. Letöltöd a SuperOneClick-et:
[link] Ez a leírás hozzá, érdemes végigolvasni legalább az 1# hozzászólást!Letöltés:
superoneclick3. Telefon driverek telepítése!
Az XDA oldalán volt két fontos "driver"
1.
2.Ezt a kettőt egy mappába kell rakni, majd ha rádugjátok a telót a gépre (megjegyzem NEM kell kapcsolódni, hogy az SD-t mountolja! Elég csak rádugni!) És eszközkezelőből feltelepítjük a drivert az utolsó ismeretlen qualcomm eszközhöz.
A többi rész driverét, az OneTouch Upgrader feltelepített mappájából kell be-bejelölni az eszközkezelőben!4. Elméletileg minden megvan a telefon rootolásához, márcsak meg kell nyitni a SuperOneClick-et, rádugni a telefont az USB kábelre, szintén nem kell kapcsolódni! Előtte azért érdemes megnézni, hogy alkalmazások -> fejlesztés -> USB hibakeresésnél pipa benn legyen!
5. ROOT
6. Pár perc alatt végigfut a program kiír minden infót, hogy épp mit csinál stb. Majd kiirja ha végzett!
7. Leveszed a telót ha elkészült, és újraindítod! Hosszú lesz az első boot, nekem meg-meghülyült. Aztán működött
Felelősséget nem vállalok bármiféle hiba miatt! Sok sikert és jó munkát!
Új hozzászólás Aktív témák
ma Megérkezett szerkesztőségünkbe az Alcatel második androidos készüléke, amely a színvilágával és a formatervével leginkább a fiatalabb korosztályt célozza meg.
- Samsung Galaxy S21 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S21 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest