Új hozzászólás Aktív témák
-
babati
aktív tag
Üdv. Még kérdés: Okostarifa 180-ban vagyok. Elméletileg korlátlan a böngészés. Na most a facebook alkalmazás által kreált adatforgalom is ebbe számít? Köszi
-
mkRoland
senior tag
Melyik a legfrissebb droid erre a készülékre HIVATALOSAN? Egyelőre még az, ami rajta van (2.2 FroYo). Szó volt róla, hogy lesz rá hivatalosan GingerBread (2.3) is, szerintem nem lesz akkora hatalmas különbség. Ami a legjobb lenne: egy CyanogenMod vagy egy MIUI. Bár el kell ismernem, ha az Alcatel és a Telenor nem is, de a júzer a root-nak köszönhetően ki tudja hozni a telefonból, ami még reális keretek között lehetséges (egy overclock FW-re kíváncsi leszek, bár elégnek érzem ezt a 600MHz-et ekkora felbontásra).
Storms@1995: Még én is csak tesztelgetem, hogy melyik a legjobb gazdaságos beállítás, ha megtalálja valaki, akkor írassuk bele az 1. hsz-be! Videó kérdésben ugyanez marad. Ha jól sejtem, akkor a legjobb minőség a 100%-os lesz (szerintem ez a "Kiváló", csak kevésbé hozzáértőknek írták ki), természetesen nagyon nagy fájlméret a következménye. Reálisabb beállítás az eggyel jobban tömörített.
-
babati
aktív tag
válasz
mkRoland #1990 üzenetére
Üdv. Köszi a választ. Azért akarom bezárni őket, hogy ne zabálják a memóriámat és ne merüljön le hamar a készülék. Illetve melyik a jelenleg legfrissebb android ami elérhető rá? Egész kellemes telefon, feltettem a fruit ninja nevű játékot, no akadás és ezen rettentően meglepődtem. Egy az egybe játszható, mint ha egy iphone-on nyomnám. A zenehallgatási minőségre még kíváncsi vagyok, mert még nem volt alkalmam tesztelni jó fülessel. Egyenlőre ennyi.
-
mkRoland
senior tag
Nekem automata a makró mód. Tulajdonképpen az autofocus ha aktív, akkor az a makróra utal, ha jól tudom, távolra (1-1,5 métertől) van belőve ezeknek a fókusza alapból, ammennyiben közelre fényképezel, akkor jön jól az AF.
A teszben a 3. oldalon a videóteszt felett megemlítenek pár sebesség mérésre szolgáló alkalmazást. -
Storms
őstag
Az igaz
Van még valami tesztelős progi ami nem csak a grafikát teszteli?
Amúgy mért nincs makró mód a gyári kamera progiba? Camera360-ba se találtam, lgcamera app meg valami hibaüzivel leáll...jólenne valami normális camera program.
Root-nak még nem állok neki, majd ha kicserélik a telót.még 1 kérdés. A status bar-t mivel lehet lecserélni? Ilyen jobban tetszene: LINK
-
mkRoland
senior tag
Miért gond, hogy van pár alkalmazás a futók között? Van valami konkrét gond azzal, hogy ezek futnak, vagy csak zavar, hogy kilistáz valamiket oda? Ha nagyon be akarod zárni, akkor van rá mód (orvosi hasonlattal: egy tüneteket nem okozó aprócska vesekövecskét/~homokot nem biztos, hogy mindenképpen el kell távolítani, célszerű mérlegelni előtte a valószínű kockázat-várható előny arányt):
Android Assistant => Startup Manager
vagy egy jobb Task Killer -
Storms
őstag
Lefuttattam ezt: LINK
47.5 FPS
23 ezer forintos telóhoz képest... -
babati
aktív tag
hali. lehet regen mar beszeltetek rola, de nagyon idegesito hogy amikor bezarok mindent a task killerrel egy ido utan ujra ott vannak alias automatikusan elindulnak. a telot nincs kedvem rootolni ha nem muszaly. van e erre vmi orvoslas es ha igen akkor micsoda. elore is koszonom a valaszt. udv.
-
mkRoland
senior tag
Igen, ha:
1, megmarad a Recovery menüd
2, be tudsz lépni a Recovery menübe
3, megvan a memóriakártyán a biztonsági mentésedEzek a feltételei.
Persze ha kicsit kukacoskodni akarunk, akkor még ezeket is meg kell említeni:
1, működjenek a megfelelő gombok a telefonon (hangerő fel-le; HOME gomb)
2, be tudja olvasni a memóriakártyát
3, tudja írni a belső memóriát, amin a rendszer van
4, célszerű látni is, hogy mi van a képernyőn, bár ez nem kötelező -
mkRoland
senior tag
Nálam is megy a Recovery mód, 10 percet megért a backup, hogy most már biztonságban tudjam a rendszeremet!
Dyrg: Köszönöm a privátban nyújtott segítséget! Szuperül müxik!
-
Szokenesz
senior tag
Üdv.
Nem tudjátok mért lehet az, hogy mióta rootoltam a telefont azóta, ha úgy tartja kedve újraindul?
Ha játszok vagy netezek nem indul újra, csak ha nem fut semmi.
Le van téve az asztalra és egyszer csak felvillan a kijelző és ott a droid logó... -
novoszath
senior tag
fastboot modbol fel raktam a reco menut es gond nelkul betoltodott
nem kell hozza a manager progi
-
Storms
őstag
-
Storms
őstag
válasz
hodostamas #1975 üzenetére
Megcsináltam de nem fogadta el a telefonszámot amit most kaptam a telefonhoz. Mindegy majd beviszem itt az üzletbe, meg az információkérésnél írtam.
-
Storms
őstag
válasz
hodostamas #1973 üzenetére
Jó, de itt kér felhasználó nevet meg jelszót...Regisztrálni kell vagy ezt hol találom?
-
Storms
őstag
-
BotaN
senior tag
A többiek jól szóltak, nem vélatlen vannak a link2sd-ben filterek, ha ott rámész a "user" részre, akkor azokat átteheted, mert ha meghalna az SD-d akkor is menne a telefon, max max nem lenne rajta semmi, tehát mehetne neki a factory reset. Én superuser-en meg a recovery manageren kívül mindent átpattintottam, ami a User rész alatt volt.
-
Szerintem e-mail az jó ötlet, mert utólag hivatkozhatsz rá, hogy jelezted.
8 napon belül minden magyarázat nélkül visszaadhatod a terméket. főleg így, hogy hibás.Ha hétvégén is nyitva vannak, akkor a 3 napba az is beleszámít. De a webáruháznál ez 8 nap.
Add vissza nekik, kérd el a pénzed, majd boltban vedd meg.
Mond, hogy előtted nyissák fel a dobozt.
Majd ott helyben ülj le és nézd meg, hogy hibás-e.A netes webshopot és szállítást egy külsős cég csinálja, ezért nem kompatibilis a boltban visszaadom verzió, ha jól emlékszem.
-
-
charg
tag
Az nem gond, ha minden app-ot átteszek az sd-re amit csak enged? (a gyáriakat is)
-
mkRoland
senior tag
válasz
mjocika #1960 üzenetére
De nem muszáj csak Marketben gondolkozni.
Legális cucc:
GetJar. Ehhez előbb NEM OPERA MINI-n keresztül (sima Android Böngésző is jó) le kell tölteni és telepíteni a getjar app-ot, majd azt futtatva lehet letölteni a FREE progikat (Cut the Rope, Beautiful Widgets, stb. fizetős appok).Szuperjó androidos ingyenes appok Marketből:
Tank Hero
Angry Birds (nekem a Seasons a kedvenc, pedig azt szeretik a legkevésbé)
Jelly WarsEngem érdekel a tárhely! DropBox? Bár az nem 25 giga...
-
mjocika
aktív tag
válasz
mkRoland #1957 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek!
No én ezt az álmomban se gondoltam volna, hogy a Marketben ilyen faxa cuccok is vannak ingyen. Cserébe ha valakit érdekel leírom, hogy miképp csináltam frankó 25 gigás felhő alapú tárhelyet, s androidon is villámgyorsan használható, ráadásul magyarul is tud szegényke
-
Dyrg
aktív tag
válasz
novoszath #1910 üzenetére
Szia! A stock romot ugyan úgy kell mint a simát. Nekem elsőre ment a régivel , ezzel már kicsit megizzadtam, többszöri próbálkozásra megy....
VÉGRE nekem is összejött! Ez a LINK2SD- ha működik akkor egy csoda...
A telefonon keresztül formáztam azt eredeti kártyát, eddig mindig összejött, de a következőket módosítottam.
Mind a két partíció Primary és FAT32!
Mikor Linkeled az appokat, akkor megesik, hogy egy két program még nem áll át az sd-re egyből, csak teló újraindítás után... a boot logo után dolgozik is valamit... hehe, de sikerül most nekem is van 75 mega helyem! És ami még fontos, hogy ha a másodlagos partícióra rakod Linkeléssel akkor egyből betölti az appokat (pl, Usb lekapcsolás után, vagy teló bekapcs után, még sokáig nem elérhetőek az SD-movoltak...)Sajnos kezdek arról meggyőződni, hogy össze-vissznya kemény 158 MB belső memóriával rendelkezik a teló, nem pedig 512-vel!!!
Hiszen komplett rom csere után se változott és nem is fog, hiszen az Andriod rendszer appokkal együtt 120mb körül van. Jól kisakkozták ezek a Francia-vágottszemű kicsi emberkék... -
jopont
senior tag
-
Dyrg
aktív tag
válasz
0xmilan #1902 üzenetére
Ha a Recovery Manager azt írja, miután felrakjátok az .img filet(clockwork-4.0.1.5-ot990), hogy a Currently Installed Recovery: Unrecognised. Akkor azzal ne foglalkozzatok, mert nekem úgy is frankón működött...
Próbáld ki, hogy utána elindul-e a Recovery módban... Rámész a Reboot into Recovery-re, ilyenkor újraindul és a recoverynek kell betölteni, ha csak üres kép fogak akkor nem jó... -
jopont
senior tag
ezek lettek telepítve:
spb tv
angol szótár
go launcher
atakephone
3betűs navi
lgcamera
poweramp
extended controls
camerazoomfx
papercamera
angri birds
angri birds rio
burning tires
fishing2go
guitar hero
drag racing
pba bowling 2
sky force
bubble birds
solo
milliomos
crusade of destiny
agent shoot
title storm hd
nfs shift
smart distance
ringdroid
photaf
color splash effect
droid tweaker
app2rom
move2sd enabler
link2sd
setcpu
root uninstaller
root explorer
és így van 74 mega -
mkRoland
senior tag
válasz
mjocika #1948 üzenetére
Kapacitív kijelző esetében nem sokra mész körömmel....
-
istvan47
senior tag
sziasztok!
akit érdekel hogy hogyan lehet recovey módot elővarázsolni az figyeljen !
gyári vissza állítás 3 gomb hangerő fel bekapcsoló gomb bármelyik kapacitiv gomb és megjelenik Zöld android figura utána egy mappa amiből egy ikon kifelé a droidra mutat és akkor bekapcsoló gombot Nyomni és lőn csoda Recovery indulsok sikert mindenkinek!
" És ne felejtsük el mindenki a maga feleltségére csinálja"
-
mjocika
aktív tag
No gratula a sikeres partícionálásokhoz / a közben felfedett pixelhibákhoz annyira azért nem
/.
Ez egy kicsit megint Off lesz.
Ha valaki nem titkárnő körmű s nem bír, vagy egyszerűen csak lusta smst gépelni, akkor használhatja akár az Alca Ot990-el is ezt a módszert: [mobilkód generátor]
-
jopont
senior tag
Na nekem sikerült csinálni 39 megából 76-ot. Először linkelj mindent a link2sd-vel az appon. Utána ne a link2sd-vel tedd át a kártyára, hanem valami mással, akár a gyárival is. És persze nagy része a fat32-re megy, de ami eddig a telefoba maradt, az pedig nagyrészt az ext2-re megy.
Persze én lehet, azért tudom a gyárival is áttenni, mert fent van a Move2sd enabler is. -
mjocika
aktív tag
Pár hsz-el feljebb leírták, hogy kell linkelni az appokat. Nem lehet egyszerűen átrakni az SD-re a Link2SD-vel. Nálam ha a telón volt az app, akkor aluil nyomtam egy create linket, kipipáltam utána 3 kockát s utána helyezi át az Ext2-re. A telóban ekkor elvileg csak linkek maradnak. így van most átlőve asszem 90 mega appom.
-
ben11
őstag
Ez alapján működnie kell : sd particioálás
-
jopont
senior tag
Egyébként, mielőtt valaki menteni akarja a kártya tartalmát, és azon már van telepítve valami és azt szeretné, hogy visszaállításkor az is menjen gond nélkül, az tegye ezt előtte:
Windows7 alatt. Vezérlőpult/Megjelenés és személyes beállítások/Mappa beállításai alatt Rejtett fájlok és mappák megjelenítése és ott az operációs rendszer védett fájljainak elrejtése pipa ki
Ismeretlen fájltípusok kiterjesztéseinek elrejtése pipa ki
Rejtett fájlok és mappák alatt a rejtett fájlok és mappák és meghajtók megjelenítése bejelölni. -
mjocika
aktív tag
Arra vigyázz, hogy mentés nélkül ne állj neki partícionálni! Az SD kártyát egy az egyben mentsd le a gépedre!
A Fat vagy Fat32-re kell vissza másolnod az SD-ről mentett anyagot. Az Ext32-t majd pld a LinkSD app fogja használni.
-
mjocika
aktív tag
Csak egy kérdés, jopont kollégához: a gyári kártyával sem megy az Ext2 s a LinkSD?
-
jopont
senior tag
válasz
hodostamas #1921 üzenetére
persze, azzal próbálgatom és egyszer működött is egy darabig, aztán mindíg errort írt ki. Azért próbálnám újra, de nem akar megint összejönni. Na most talán megint jó lesz, most látja megint az ext2-őt is, de kíváncsi vagyok tud majd linkelni vajon?
ÁÁÁmost jó, ne mozogj!!!
-
hodostamas
addikt
miaz hogy nem enged?
minitool partition-al próbáld, azzal menni fog. -
charg
tag
válasz
hodostamas #1918 üzenetére
Mért kell egyáltalán Ext2 partíció neki?
-
jopont
senior tag
válasz
hodostamas #1918 üzenetére
Úgy nekem nem is engedi formázni
-
mjocika
aktív tag
Rakok fel én is 2 db természetben készített képet:
-
jopont
senior tag
válasz
mjocika #1911 üzenetére
Engem ez a link2sd már a nyomorba dönt
Komolyan nem értem, mi a fene baja van? Nekem 8 GB-os kártyám van és fat32 az egyik és ext2 a másik. Mind a kettő. Igy néz ki:
[link]Egyszer nem látja a link2sd az ext partíciót, egyszer meg kiírja a telefon, hogy sérült kártya.
Mit rontok el szerintetek? -
P-SZ-S
aktív tag
Nem a telefont veszed hanem az előfizetést, amit pedig 14 éves kortól lehet (onnantól van személyid).
-
Danesz94
senior tag
Hali
lenne egy kérdésem.
18 éven aluli vehet telefont a saját nevére?
Ha úgy lehet, hogy szülővel az nem gáz, csak az én nevemen legyen.
hamarosan nekem is lesz ilyen ketyerém -
mjocika
aktív tag
Gondolom azért, mert az Android egy linux disztró, s azok alapvetően Ext partíciókon működnek, igaz felcsatolják a a windowsos fat s ntfs cuccokat is (ellentétben a Redmondi csodagyáros op rendszereivel
), gondolom, hogy ezért volt az, hogy a Link2SD-hez valaki azt írta, hogy Linux swap (lapozófájl) partíciót is kellet, hogy rakjon. Még mindig csak az axxa az agyamat, hogy az, akinek nem megy a Link2SD, az ugye nem Fat32-re partícionálgat, hanem Fatra, illetve elvileg 4GB-os kártyától elkezdve felfelé már a Fat32 ajánlott, lehet ez lesz egyeseknél a hiba oka?
-
novoszath
senior tag
a stock romot v.kinek sikerult mar rootolnia?
ha igen akkor hogyan?
-
charg
tag
Valaki elmagyarázná hogy miért kell ext2 partíció a link2sd-nek?
Nekem úgy tűnt hogy fat32-re is átpakolja a dolgokat.Akárhányszor próbálom létrehozni az ext2 partíciót, mindig sérültnek jelzi a kártyát utána. Ilyenkor ki kell venni, és kártyaolvasóban visszacsinálni mindent. Utána fogadja el újra a kártyát.
Tanácstalan vagyok..
-
B1T3
addikt
Ez az, be kellene jönnie, de nem teszi. Eddig ment rendesen, automatikusan bedobta. Különben nem hiszem, hogy itt driverekkel lenne babrálnivaló, mert első csatlakozásnál is azonnal bedobta ezt az „ablakot” a telefon mindenféle driver feltelepítettsége nélkül. (Különben le van töltve az Alcatel Android Manager, és pár drivert automatikusan meg is talált/telepített, részletesebben ebbe nem merültem bele, mivel még nem próbáltam frissíteni a telefont.) Ami még érdekes, hogy csatlakoztatott állapotban a beállítások között nem jelzi ki, hogy csatlakoztatva van, ennek ellenére töltődik a telefon. Kicsit ellentmondásos. 2 kábellel is próbáltam már, egyikkel sem ment rendesen. Valami szoftveres gubancra tippelek.
-
ryuk01
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Lassan egy hete, én is boldog tulajdonosa vagyok a készüléknek
Mivel kezdő andoidos vagyok, az elmúlt napok az ismerkedés jegyében teltek, természetesen végigolvastam a fórumot is, gazdagon telepítgettem alkalmazásokat, játékokat.. ma azonban olyan hibába ütköztem hogy néhány app-ot nem szeretne telepíteni..vagyis a következő üzenetet dobja ki, rögtön a telepítés lenyomása után; "az alkalmazás nincs feltelepítve" - gondoltam sebaj.. de miután már az sem sikerül, ami korábban már fent volt a telefonon.. kicsit kezd idegesíteni a dolog..
Hasonlóan zavaró hogy a PowerAMP is furcsán viselkedik kb 1 napja..keveri a borítókat..le-lefagyogat, nem ritkán. Természetesen próbálkoztam megoldani.. újraindítottam, letöröltem a GO Launcher-t..csináltam helyet a belső memórián..nem használt. Mit kéne csinálnom?
Nem ROOT-olt a telefon.Előre is köszönöm a segítséget
-
0xmilan
addikt
-
Storms
őstag
válasz
0xmilan #1903 üzenetére
Főoldalon ami van XDA driver azt leszedtem de automatikusan nem találja meg, ha kézzel kiválasztom ugy megy, na de melyiket melyikhez? LINK A one touch upgrade könytárában ami van drivers mappa az felismeri feltelepiti majd azt irja a tulajdonságoknál hogy nem kompatibilis platform
-
0xmilan
addikt
Recovery Manager azt írta, miután felraktam(próbáltam felrakni) az .img filet(clockwork-4.0.1.5-ot990), hogy a Currently Installed Recovery: Unrecognised..vagyis nem ismeri fel, vagy nem tudom.
Mi lehet a gond? -
Storms
őstag
Első fotópróbálkozások.:
KÉP1
KÉP2
KÉP3
KÉP4Annyira nem is rossz, tájképet is fogok csinálni. Ezek alapbeállitáson készültek, 1-2 felhős módban. Regel visszaviszem a telefont, kiváncsi leszek el-e hajtanak. Amúgy nagyon masszív a telefon, tetszik nagyon, GPS eddig nem talált jelet, driverek nem mennek. One Touch Upgrade Q 1.4 sem ismeri fel...
Képekről vélemény?
Új hozzászólás Aktív témák
ma Megérkezett szerkesztőségünkbe az Alcatel második androidos készüléke, amely a színvilágával és a formatervével leginkább a fiatalabb korosztályt célozza meg.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- BMW topik
- 3D nyomtatás
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- SSD kibeszélő
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Vadonatúj iPhone 14 PRO MAX 256GB space black! 6 hónap garancia! Fulldoboz!
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Samsung Galaxy XCover7 5G 128GB 6GB RAM Dual Mobiltelefon
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független gyönyörű akku 97%!!!
- IPhone 15 128GB gyári független 2025 09.08. Apple jótállás
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest