- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
Воланд
titán
válasz
beleszólok #588 üzenetére
home premium sp1.
-
Воланд
titán
válasz
beleszólok #581 üzenetére
na, ez a ciki, amikor kikapcsolt ceip mellett nem azt irja az esemenynaploban, hogy ki van kapcsolva es ezert nem tudja elkuldeni, hanem ilyen hulye hibauzenetet ir.
-
Воланд
titán
válasz
beleszólok #568 üzenetére
csinalsz egy egyeni nezetet, a by source-nal kijelolod a Customer Experience Improvement Program-ot leokozod es kesz. amugy az application resz ala tartozik.
nalam egyetlen egy bejegyzes van, meg majusrol (akkor lett telepitve a gep, a ceip nem lett bekapcsolva), hogy osszegyujtotte az adatokat es ha be van kapcsolva a program, akkor elkuldi az ms-nek.
szerk.: meg lehet nezni a task scheduler-re valo szurest is, csak ott egyesevel at kell nezni, hogy melyik vonatkozik a ceip-re.
-
törölt tag
válasz
beleszólok #551 üzenetére
Nekem normális. FF+AdBlock
-
szabonagyur
félisten
válasz
beleszólok #547 üzenetére
Vistat használtam nagyon sokáig, Win7-et kevesebb ideig, nem volt szükségem rá, Vista elég volt mindenre.
-
szabonagyur
félisten
válasz
beleszólok #545 üzenetére
Vistanal település elkészültekor megkérdezi, Win7 esetében is asszem, de azt nem sokat használtam.
-
szabonagyur
félisten
válasz
beleszólok #543 üzenetére
Akkor nem tudom, hogy lehet kiszűrni, de ahogy írtam vadiúj 8.1 alatt alapból ki van kapcsolva ez a részvétel dolog, ennek azért örülhettek.
-
Krystal_s
addikt
válasz
beleszólok #522 üzenetére
Hát az, hogy:
Nem, nem kívánok részt venni a programban.
Pont ez a lényeg, hogy én azt első perctől kikacsoltam ott, de a Feladatütemezőben továbbra is látható több helyen is, hogy naponta küldi az infót.emvy: Tudom, csak annak kapcsán találtam rá erre a kis rejtett adatküldésre, ami szintén a háttérben dolgozik. Letiltása után nálam jóval kevesebb lett a lemezművelet inaktív állapotban. A lényeg viszont most az lenne, hogy itt sokan azt írták, mivel csak tesztverzió a Windows 10, ezért teljesen normális, hogy adatokat küld a felhasználóról. Win7 esetén mi a magyarázat ebben az esetben, miközben beállítottam, hogy nem kívánok részt venni a programban?
A Feladatütemezőben viszont:
Microsofot - Application Experience és a
Customer Experience Improvement Program alatt látható, hogy mindkettő aktív marad.bwooster: Lehetséges, hogy nem tartalmaz személyes információt, de igazságtalannak tartom, ha valaki beállítja, hogy NEM akarja, de mégis megteszi.
-
Pearce
aktív tag
válasz
beleszólok #509 üzenetére
Most már akkor az "MS alkalmazott vagy" lesz az elfogadott érv a fikázók számára, khm? Legalább 5-ször előkerült a topikban. Mi van, annyira jó kifejezés, hogy nem lehet leakadni róla?
-
válasz
Nekem az tetszett nagyon amikor egy laptopjavítós cikkhez jöttek a szervizesek nyíni
-
King Unique
titán
válasz
Én pont NEM, az a baj...egyszerű home user vagyok, aki túlnyomórészt Windows-t használ, de azért Linuxot is hébe, hóba, v mostanság már-már egyre gyakrabban.
Viszont ez a masszív mocskolódás, MS ekézés, ez már nekem is sok, már szimplán nekem is csípi a szemem, és évek óta mindig ugyanazok művelik itt a PH-n... -
törölt tag
válasz
beleszólok #424 üzenetére
Ma szinte egész nap - de tegnap is - csak az off ment, meg az örök Windows - Linux harc... aminek sem értelme, sem pedig helye nem lenne a topicban. Magáról a Windows 10-ről, szinte nem is volt szó. Sajnos ez rendszeresen előfordul, nem egyedi eset. Témarombolás megy pár ember részéről, meg hozzászólás gyűjtögetés. Igazából három dolog kellen nekik:
1. Veszekedés
2. A Windows témák legyalulása olyan szinten, hogy akik kultúráltan szeretnének hozzászólni, azoknak is elmegy a kedve...
3. Hozzászólás gyűjtögetés...Nem védem, amiért ilyen nyers modorban tette közzé a véleményét - meg is lepett -, de megértem, hogy kinyílt a zsebében a bicska. Benne volt abban a hozzászólásban, a düh, és indulat, amit nyilvánvalóan a nem helyén való viselkedés indukált.
(#425) netpeti98: Az a baj, hogy amolyan nárcisztikus beállítottságra utal az, hogy az természetes, hogy ingyen letölthetnek egy teszt OS-t, mert ugye nekik ez jár, de hogy valamilyen módon fizetni is kellene érte - persze semmilyen anyagi jellegű dologról nincs itt szó - csupán anonim adatok továbbításával, hát az már ugye felháborítja őket.
-
netpeti98
addikt
válasz
beleszólok #424 üzenetére
Pedig igaza van (még ha nem is szokásos módon fogalmazta meg), a fejlesztői változatoknál megszokott, hogy küldenek telemetria adatokat a fejlesztő felé. Erre a letöltésekor még 3x fel is hívják az ember figyelmét, ennek ellenére meg van lepődve mikor valahol olvassa, hogy adatokat küld a rendszer.
Ezután jön a Win vs Linux flame, illetve sokat 100% biztosak abban, hogy bent fogják hagyni a végleges változatban is. -
sad_Vamp
őstag
válasz
beleszólok #276 üzenetére
Az amcsiknál konkrétan ezt nem tudom, de az EULA törvényes, viszont az EU több ízben kimondta, hogy az EULA itt nem érvényes és 1 baromság.......
Mondok 1 elméleti példát:
van egy mp3 lejátszód, amihez egy program kell, hogy egyáltalán zenét tudj feltölteni rá. Az új verzióval megváltozik az EULA, ami neked nem tetszetős, viszont közben/előtte jött új firmware (wifiről aktualizált pl.), ami már csak az új verzióval működik, az meg már fenn van az mp3ason. Na, ilyenkor pl. mi van? -
törölt tag
válasz
beleszólok #276 üzenetére
Nem ismerem USA törvényeit, de én meg mondjuk azt nem hiszem el, hogy MS jogászai nem nézték át. De ha törvényt sért, akkor lépjenek fel ellene jogi úton. Ettől még ez nem gátol meg senkit, hogy a NO gombra kattintson.
-
NGA
addikt
válasz
beleszólok #267 üzenetére
Igen, ki tudom rugatni. Mivel én felelek a cég IT rendszeréért, ezért a munkaszerződésemben (amit végigolvastam, és miután értelmeztem aláírtam) szerepel, hogy azért alkalmztak, hogy felügyeljem a rendszert. Amennyiben dolgozótól visszaélést tapasztalok, idegen szoftver, hardver kerül a gépekre, azonnal felfüggeszthetem a fiókját, kikapcsolhatom a rendszerhez való hozzáférését. Ez automatice fegyelmit jelent, és elbocsájtást.
-
válasz
beleszólok #267 üzenetére
Megbíznak? Megkérnek valami balekot, hogy oldja meg azt a problémát ott éppen, lehetőleg ingyen.
Kedvencem az a "cég" volt, ahol ketten voltak, a bérelt irodába netet se kötöttek, mobilnet volt megosztva, és pendrive-al tolták az adatokat a két gépük között -
NGA
addikt
válasz
beleszólok #66 üzenetére
Nálunk a cégnél van 6 gép. Én vagyok az IT felelős. Ha valaki megpróbálná felrakni, azonnal kirúgatnám. A CÉGES gépre SEMMIT nem telepithet senki az ÉN (IT felelős) engedélyem nélkül. Ez mindenhol így kell, hogy legyen.
-
szabonagyur
félisten
válasz
beleszólok #175 üzenetére
És azt ne mond nekem, hogy ha te nem is, de az itt magát földhöz verő emberek nagy részének nincs a gépé olyan program ami crackelt verzió és ez által nem ő maga adhat hozzáférést a gépen lévő adataihoz.
-
szabonagyur
félisten
válasz
beleszólok #150 üzenetére
Te hol olvastál lopást? El vagy tévedve nagyon, kapcsolj másik műsorra.
-
szabonagyur
félisten
válasz
beleszólok #76 üzenetére
És biztosan, csak és kizárólag az MS által derülhetett ki, véletlenül sem lehet más cég, partner akitől kikerült a cím egy esetleges rosszul beállított program miatt ami kiszedte ismerősöd címjegyzékéből a neveket. Meg elég fura, hogy sehol sem adtad meg a nevedet, email címben sem de az MS még kitalálta azt is!
@(#80) Szatyor95 : tehát kötsz egy szerződést a bankkal X tevékenységre, kötsz egy másikat amiben változnak dolgok azt már nem olvasod el mivel ugyanarról kell szólnia. Ilyen sehol sincs, hogy hasonló tevékenységnek a szerződését nem kell olvasni...az élet többi területén is egyik szerződés a másik napra már mást is tartalmazhat. A szerződések elolvasása pedig nem kedv kérdése.
@(#85) tomtyi: keresési és fájl történet: szerinted, hogy lehet javítani a keresőn? tudni kell mit kerestél, mekkora volt, hol volt mennyi idő alatt lett meg. Böngészési előzménynél is: milyen gyorsan jött be az oldal, stb.
Szerinted a Google,FB mi alapján adja a különböző ajánlatokat neked? Figyelnek, adatokat gyűjtenek rólad.@(#93) VIC20: na akkor ezekszerint a Vbox és társai képességével sem vagy tisztában? Vagy ott is nem ment az Oracle (vagy melyik a gyártó most) és nyomta az arcodba, hogy két irányú kapcsolat van alapból? És igen végre te is leírtad: teszt jelleggel használod.
@(#90) Szederp: A job interview dologra csak annyit mondanék, hogy alap szabálynak kellene lennie, hogy aki ilyenre készül nem tölt fel magáról sehova semmilyen kínos képet vagy tesz közé bejegyzést, de ha mégis az a minimum, hogy a láthatóságot korlátozza. De gondolom itt is a program készítője a szemét, hogy Te ÖNKÉNTESEN megosztod ezeket a dolgokat.
Gondolom te is egyszer elolvastad a mobil előfizetésed vagy az egyszer megvásárolt telefonodban az ÁSZF-et és azóta boldogan aláírsz mindent, mivel véletlenül sem változtatnak rajta, hogy is tehetnék... Évek alatt semmi sem változhat, semmit sem lehet módosítani mivel a User balfasz és nem tudja majd értelmezni. -
szabonagyur
félisten
válasz
beleszólok #66 üzenetére
De az egész történet azzal kezdődött, hogy ennek a kipróbálása olyanok számára van akik értenek a géphez.
Az, hogy valaki felrakja mert ő nagymenőnek érzi magát és ez által céges dolgokat küldene el az MS-nek az akkora is megtörténhet ha felrak bármilyen programot és az elküldi az adatokat. Különbség annyi, hogy itt csak a rendszer fejlesztéséhez használják fel.
-
szabonagyur
félisten
válasz
beleszólok #64 üzenetére
És erről az MS tehet.... Érdekes egy logika. 1.VH-hoz vagy esetleg a monitorom pixelhibájához nincs köze?
Céges környezetben minek van a gépén olyannak virtualizációs szoftver aki nem ért hozzá? minek van céges gépen bármi olyanhoz joga amire nincs szüksége? Normális céges policy-ban mindenkinek ahhoz van hozzáférése amihez szükséges van, semmi többre. Ha valami plusz kell akkor azt megfelelő indok esetében engedélyezik neki és nem telepíthet össze vissza mindent. Ennyi erővel az ilyen okos User bevisz egy makróba ágyazott vírust és ugyanott van az egész.. -
szabonagyur
félisten
válasz
beleszólok #60 üzenetére
Na látod itt a rohadt nagy hiba újra! Minden okos ember egyből céges gépre, meg céges hálóra rakná az új rendszert. Normális cégeknék nem élesben tesztelik az új rendszert, főleg nem ilyen kezdeti, korai stádiumban.
De gondolom ezt neked sem mondta még el senki, hogy nem alfa állapotban lévő rendszeren kéne megalkotni a világmegváltó gondolatokat. -
szabonagyur
félisten
válasz
beleszólok #59 üzenetére
De te meg azt értsd már meg, hogy ha az élete múlna az ilyen Usernek akkor sem érdekelné jobban, hogy mit tartalmaz a szerződés. Akinek csak annyi a célja a rendszerrel, hogy felrakja menőzni azt az ilyenek rohadtul nem érdeklik, és amúgy nem is azok vannak felháborodva ezen.
Ahogy látom itt elsősorban azok vannak felháborodva a dolgon akik felrakták de nem is olvastak bele, hogy mit... de amúgy meg nagy számítógép zseninek, IT Pro-nak adják ki magukat általában. Érdekes egy újonc, vagy pár napos reggel rendelkező ember sem írt be ide, hogy ez meg mégis hogy történhetett. A Pistikék vígan játszanak a rendszeren, mutogatják a barátoknak, hogy nekik ez van.
-
szabonagyur
félisten
válasz
beleszólok #54 üzenetére
Itt nem arról van szó, hogy a cikk rosszat írt le. Amikor a címet olvastam már sejtettem, hogy 2 kimenetele lehet:
1. Vagy menni fog az MS anyázása, a valóságtól való teljes elvonatkoztatás, objektivitás nulla.
2. Vagy korrekt cikk arról, hogy mit is tartalmaz.De sajnos az első pont teljesült.
-
válasz
beleszólok #45 üzenetére
Mert a telefonod nem egy teszteszkoz.
Na, itt egyreszt eluralkodott a teljes sotetseg, masreszt meg a lenyeget mar ugyis elmondtuk itt paran, szoval reszemrol ennyi -- jo szorakozast.
-
szabonagyur
félisten
válasz
beleszólok #40 üzenetére
És ha 1000X-szer kérdezne rá? Akkor a Userek 99%-a 1000X-szer rányomná, hogy persze csak menjen már a telepítés. Meg kéne tanulni tudatosan élni, tudatosan használni a számítógépet és nem mindig az eladó vagy az ügyfélszolgálatos vagy a program gyártóját hibáztatni.
Gondolom ha veszel egy autót ott is elvárod, hogy havonta személyesen odamenjen hozzád valaki, hogy Elnézést Uram, a gumikat és egyéb dolgokat ideje lenne ellenőrizni, és ott áll melletted míg meg nem csináltad, mivel hiába vagy felnőtt ember, de nem vagy autószerelő így ezt te nem tudhatod, hogy az ilyennek foglalkozni kell. -
válasz
beleszólok #33 üzenetére
Tehat azt akarod mondani, hogy ilyen szintu telemetriaval rendelkezo szoftvert nem szabad nyilvanossagra hozni akkor se, ha nagybetuvel oda van irva, hogy mit csinal, mert hatha Pistike letolti, es beirja a bankszamlaszamat (amirol persze az MS egybol leemeli a osszes penzt!)?
Ezt igy most hogy?
Es ahogy lent irjak: ha van egy Androidos telefonod, akkor a Google azt is ki tudja talalni, hogy mikor jarsz WC-re (konkretan ezt pl. trivialis kitalalni). Ez meg egy szerencsetlen OS tesztverzio, nem lesz milliardos nagysagrendben installalva, az emberek jo resze VM-ben hasznalja.
-
szabonagyur
félisten
válasz
beleszólok #33 üzenetére
Na most írtad le a nagy igazságot:
"és tökmindegy, mit írnak az oldalukra, ha nyilvánvaló, hogy rengeteg Pistike fogja letölteni, mert ingyen van és mert újdonság.
És ők fogják legkevésbé nézni a felhasználási feltételeket.
És ha meg is nézik, jó eséllyel (itt is látható) sokan nem fogják fel, hogy ez veszélyes játék."És ezekkel mégis szerinted mit lehet kezdeni? Eddig azzal jött mindenki, hogy miért nem jelezte az MS. Most, hogy többen kiraktuk, hogy csak akkora betűkkel volt kirakva, hogy az kiesett a monitorból, most már azzal jössz, hogy úgysem nézte meg senki. Akkor ez kinek a hibája?
@(#34) beleszólok: ne vedd sértésnek, ez szól az összes ilyen hozzáállású embernek is, de ezt tudod, hogy úgy hívják, hogy paranoiai? Nem is tudom minek használsz gépet egyáltalán... Bízok benne, hogy ha hazamész akkor egy sötét lyukban ülsz, nehogy valaki meglásson, lefényképezzen és kirakja a netre, hogy pedofil vagy, mert akkor biztos vége az életednek. Vagy ha mész munkába akkor is elrejtőzöl mindenki elől, fekete csuklya van rajtad mert véletlenül egy köztéri kamera lefényképez és már fel is használják...
-
pzstm
titán
válasz
beleszólok #34 üzenetére
ha FB-d és gmailed van, akkor már sokkal többet tudnak rólad, mondhatni semmi újat nem tudnának meg, ezt halkan megsúgom
-
pzstm
titán
válasz
beleszólok #28 üzenetére
édesjóistenem és komoly hogy most emiatt nem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fotók, videók mobillal
- Kuponkunyeráló
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Háztartási gépek
- Villanyszerelés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest