- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Egyedülálló akkumérettel futott be a OnePlus Nord CE5
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Realradical
őstag
válasz
#41133696 #426 üzenetére
Jól összefoglaltad a véleményem. Tegnap írtam egy hsz.-t amiben összesítem a tapasztalataim, de aztán nem küldtem el végül.
Halkan megjegyzem, ha valaki végigmegy a feature listán és átnézi a GUI-n a változásokat akkor szerintem pozitív lesz a mérleg, főleg, ha most 8-at használ.
Kíváncsi lennék, a hozzászólók hány százaléka nézte meg azt, amihez hozzászól.
-
válasz
#41133696 #398 üzenetére
és bwooster : Megint leírom : különböző szempontok szerint különböző eszközök tartoznak a mobil kategóriába. Ha Androidot futtat, akkor valószínűbb hogy sw szempontból mobil.
@bwooster : Na igen, a DSR laptop pl. egy vihető asztali gép, ott az a határaeset.
Felesleges vitatkozni azon, hogy en bloc mi a mobil, mert úgyis az adott szempontrendszer dönt. Jelen esetben egy OS topicban valószínű az OS alapján kéne dönteni.
-
törölt tag
válasz
#41133696 #392 üzenetére
"Tehát ha Windows RT fut rajta, akkor mobil, ha asztali OS akkor már nem?"
Igen, pont ez a határ. Lehet, hogy ez változik, de az Asus-féle cuccok még messze nem hozták el az általad használt "tarol" ige.És még egyszer utoljára: nem mobileszközt, hanem mobilplatformot írtál olyan szövegösszefüggésben, ahol az OS-ekről volt szó, nem az azokat futtató eszközökről. A Windows másodszori említése ebben a formában "Windows (Windows RT)" a nyelvi logika szerint nem azt jelenti, hogy asztali és mobil Windows, hanem "értsd: csak mobil Windows".
A Windows 8 jelen értelmezésben nem a legjobb példa, ott ugyanis éppen nem a mobil és statikus világ, hanem az egér-billentyű vs tapi világ közé akart hidat verni.
"akkor az asztali OS-szel árult jobb választás mint az RT"
Ja. bizonyos szempontból. Másból pedig (amely szempontok éppen a táblagépek fő sajátosságai) pedig az RT a jobb. Ezek közé tartozik az egyáltalán nem mellékes energiaéhség, azaz az egyszeri feltöltéssel való használati idő. Ebben pedig elég karcsú az x64 CPU-val szerelt Surface Pro 2 is. Videózni lehet vele egy munkaidőnyit, de "munkára" már nem biztos elég.A legtöbb ember pedig, aki az asztali gép (többnyire) helyett vesz laptopot, a hordozhatóság mérsékelt szempont, legfeljebb a kanapéra vagy az ágyba viszi magával. Sokkal többet számít, hogy kis helyet foglal, ha nem használja, elteszi.
A nagyképű kioktató stílust meg nyugodtan tartsd meg olyannak, akivel haverságban vagy.
A részemről erről tényleg ennyit.
(#399) bwooster
Nem mobile device-ról, hanem mobil OS-ről volt szó. -
válasz
#41133696 #394 üzenetére
és bwooster : OK, akkor kettőnek nem jött le; a kategorizálás önkényes, azaz mindig adott szempont dönti el, mi mobil és mi nem. Gyakorlatilag majd' minden kategorizálás ilyen, a jelenlegi informatikai piacon pedig egyre több az átmeneti eszköz, szóval néha nehéz abszolút kategóriákat felállítani.
Nyilván egy áruházban a méret alapján történő kategorizálás a célszerű; egy programot fejlesztő cégnél meg aszerint, hogy milyen OS-re kódolnak az adott rabszolgák.
-
válasz
#41133696 #392 üzenetére
A kategorizálás önkényes, mert ha fogod és cipeled az asztali gépet, akkor akár az is mobil...
Én is inkább az OS alapján kategorizálom. A win8-as tablet az mondjuk tényeg határeset mind a két szempontból, de nem a billentyűzetes dokkolótól lesz "asztali", hanem az OS-től.Különben próbáltam ilyen billentyűzetes-windózos hibridet, laptopként a billentyűzete volt kényelmetlen, úgy az érintőképernyő is macerás, tabletként meg az asztali OS mecerás (itt jöttek jól a csepe-appok, azok ide valók).
-
-
törölt tag
válasz
#41133696 #387 üzenetére
A "vita" részemről való lezarasakent az "android, Windows (WP), ios" felsorolás számomra egyértelműen csak a smartphone-tablet os-ekre vonatkozik, úgy főleg, hogy azzal kezdted: "ha meg a mobilplatformot nézzük". Nekem a mobilplatformba nem tartozik bele az asztali os-t futtató notebook. Mert a Microsoft.l éppen a nem asztali os-t futtató mobilkutyuk miatt van gondban. De ahogy gondolod.
-
katt777
félisten
válasz
#41133696 #129 üzenetére
Igen, arra sem.
Androidnak kell, ha nem tudnád.
szabonagyur: Talán mert a Metro egy kupac szar (nem a játék
). Bejön egy extra képernyő, bármit futtatok, úgyis asztalra vált, úgy futtat (ergo csak erőforrást zabál fölöslegesen), az alkalmazások csak teljes képernyőn futnak (na, itt már nem), funkciónalitásuk meg kb. zéró. Mindemellett nincs egy szép, esztétikus hátterem, mert a sok szar csempe kitakarja. Arról már nem is beszélve, hogy ha aktiválja őket az ember, mennyire idegesítő az állandó animációjuk. Akkor térjünk már vissza a 3.1-hez, és legyenek az asztalon ikonok, akkor nem hiányzott a Start menü senkinek, és aztán szidták eleget, amiért az van, most meg az hiányzik.
Végül kiderül, hogy semmit nem kellett volna a felületen fejleszteni win 3.1 óta.
-
Dr.FantastiK
őstag
válasz
#41133696 #192 üzenetére
en ha elmennék egy Cég-hez dolgozni, {de nemakarok.
}} alapfeltetel az lenne hogy magán jellegu adatokat nemadok magamrol. >>> Mert én sem nyomoznék a fonokeim iránt hogy nekik mennyi pénzuk van, kivel telefonálnak, hogy élnek, mik a szokásaik !!
Mert ha ezzel foglalkoznék , valszeg a munkám hatékonysága rovására menne !!
az MS inkabb torodjon a Windozer rendberakásával, ne leselkedjen arra ami nem rá tartozik.
-
szabonagyur
félisten
válasz
#41133696 #196 üzenetére
Ne foglalkozz velük, én sem teszem már. Elvárják a tökéletes alkalmazásokat, programokat, rendszereket visszajelzés nélkül. Hiába lenne benne jó vírusírtó, arra a sorsra jutna mint az IE, a sok okosnak hála megjelent a csodás böngésző választó alkalmazás meg az IE, meg WMP meg minden nélküli kiadások...
Mindig lesz valami ami nem tetszik majd a felhasználóknak. Ha van benne és start menü és semmi infót nem gyűjt akkor az lenne a baj, hogy minek drága amikor semmit sem tud stb stb. -
törölt tag
válasz
#41133696 #192 üzenetére
Levelezések,böngészési szokások,alkalmazás használati szokások,begépelt szövegek figyelése stb.
Ezek milyen módon segítik elő a számítógép stabil működését gyorsaságát,biztonságát szerinted?
Egy ütőképpen vírusirtót nem tudnak összedobni egy jól átlátható konfigurálható tűzfalat nem tudnak csinálni de leselkedni azt igen.xbox360 esetében kellett a cégnek vagy 3-4 év mire kijött egy olyan alaplappal (Falcon) ami nem fő meg és nem lesz egy csomó selejtes belőle.
Gyorsaság hatékonyság precízség mesében van de nem a Microsoftnál. -
Fontos?
tag
válasz
#41133696 #117 üzenetére
Persze... egyet is értenék, de hát látjátok ti is mi van
...egy Pisti:
-letölt
-telepít
....
ááá staaart menűűű^^
...NINCS AERO ???
..pff de gagyi -.-
MÍÍÍÍÍÍÍÍÍ adatot gyűjt, megnézi a barátnőmet, meg a keresési előzményeimet??? (BrazzerS)
-megy fórumra: Na jó figyeljetek ez szar, fel ne rakjátokEz van ti is látjátok
Ez vicc, komolyan
Amúgy ez a sok "agyas" elolvasta egyszer is a Google bármelyik szabályzatát Chromium, vagy Gmail esetében?
-
Pearce
aktív tag
válasz
#41133696 #75 üzenetére
Egyetértek. Szokásos vihar a biliben. Köszönjük IT Café, a Blikk színvonal már megvan...
Az meg egyenesen vicces, hogy azok sírnak a legjobban, akik nyilván kipróbálták /há Józsi, há hogy a francba ne/, de gyanítom, hogy nem olvasták el a gyártó kiírásait.
User error nem kicsit befigyel. -
beleszólok
senior tag
válasz
#41133696 #75 üzenetére
Szerintem kicsit kifacsarva látod a helyzetet: nem azok sírnak, akiknek az érdekeit sérti, hanem (ha jól értem az eddig olvasottakat) azok, akik tisztában vannak a helyzettel, jelezték, hogy itt valami nagy disznóság van, jó ha mindenki odafigyel.
Nekem ennyi jött le az eddigiekből.
Kihagytam valamit?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Diablo IV
- Napelem
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpársportok
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Erő és sebesség? Most az Öné lehet! Ráadásul kamatmentes rèszletre is!
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest