- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Google Pixel topik
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Xiaomi 12 - az izmos 12
Új hozzászólás Aktív témák
-
Воланд
titán
-
Szederp
tag
Na, mi az? 600-nál elzárták a komment-csapot?
-
Fontos?
tag
válasz
#19617792 #594 üzenetére
LebuktamPoént félretéve, nekem csak jó, ha fejlesztik PL a defendert, vagy a kompatibilitásokat javítják
Azt meg nem hinném, hogy pont az én meztelen testem, vagy bankszámlám őket érdekelné...
Mit is várhatunk, ez az ő rendszerük és régen azt is tudjuk, hogy akár távolról, észrevehetetlenül is bele tudnak nyúlni a rendszerbe
Ami biztos, hogy egy nagyon jól "figyelt-kialakított" rendszer ez a CEIP, meg a win10 féle telemetria is, hiszen idáig ezt nem tudták kihasználni a hekkerek. -
válasz
FіkuszKukіsz #596 üzenetére
Nézegesse a halál, annyira leszarom, nem windózról vagyok. Nem is leszek nagyon itthonról az alól. A céges gépen meg még inkább nem érdekel.
Elhiszem a kollegának, hogy az ütemezett feladat aktív maradt, meg beleszólok-nak is. -
Воланд
titán
es mire is figyelt fel pontosan? arra, hogy lefut a feladat, de mivel nem vesz reszt a programban, ezert nem gyujt es nem is kuld adatot. leirtam mar, de azert leirom meg egyszer: az esemenynaploban le lehet ellenorizni. ahogy azt mar mas is megtette ebben a topicban es nem a hulyeseget hajtogatta tovabbra is.
-
King Unique
titán
Így van CEIP miatt teljesen felesleges parázni.
Csak itt "egyesek" persze most nagyon megörültek, h egy ilyet is láttak, itt az újabb ok támadni az MS-t...
Aztán még engem vádoltak MS fanboy meg hasonló dolgokkal, mikor én még megnézni, screenshotolni és közzétenni is hajlandó voltam, h ha van hiba a rendszerben, elismertem. De mint kiderült nagyobb volt a füstje, mint a lángja... Persze mások alapból nem voltak hajlandóak megnézni se, lehet tán nem is használnak otthon Windows-t, de topikjába írkálni az megy.
Aztán ki tudja másik OS-ben nincs-e vhol mélyen eldugva, vmi hasonló, bár hivatalosan rá van fogva, h nincs, de azon sem lennék meglepődve, ha egyszer kiderülne arról is...ezt a bash dolgot is sokáig lexarta mki, pedig nem most került bele frissen a rendszerbe.(#599) hcl : sejtettem...
-
-
Воланд
titán
" Hanem amikor lekapcsolod a küldést, és nem kapcsol ki, tovább gyűjti, stb..."
amint kikapcsolod a muveletkozpontban nem gyujt es nem is kuld semmit, sehova. egyreszt nem muszaj nekem hinni, meg lehet nezni az esemenynaplot nyugodtan. masreszt meg itt van, hogy mi all mindegyik task leirasaban, ami a ceip ala tartozik (win8).
"The Bluetooth CEIP (Customer Experience Improvement Program) task collects Bluetooth related statistics and information about your machine and sends it to Microsoft. The information received is used to help improve the reliability, stability, and overall functionality of Bluetooth in Windows. If the user has not consented to participate in Windows CEIP, this task does not do anything."
"If the user has consented to participate in the Windows Customer Experience Improvement Program, this job collects and sends usage data to Microsoft."
"The Kernel CEIP (Customer Experience Improvement Program) task collects additional information about the system and sends this data to Microsoft. If the user has not consented to participate in Windows CEIP, this task does nothing."
"The USB CEIP (Customer Experience Improvement Program) task collects Universal Serial Bus related statistics and information about your machine and sends it to the Windows Device Connectivity engineering group at Microsoft. The information received is used to help improve the reliability, stability, and overall functionality of USB in Windows. If the user has not consented to participate in Windows CEIP, this task does not do anything."
-
Nem az a baj, hogy hozzájut. Hanem amikor lekapcsolod a küldést, és nem kapcsol ki, tovább gyűjti, stb...
Meg az elmúlt évek után nem kéne csodálkozni, ha mindenki paranoid.@Fontos? : Hááát, ld. fent, ha nem is ugyanaz, de mostanában mindenki harap az ilyen adatküldős dolgokra. És nem lett összemosva, végig külön volt kezelve.
"Amúgy őszinte leszek és teszek rá, küldje az adatokat nyugodtan
Eddig ebből semmi károm, problémám nem volt, ez után sem lesz."
EDDIG, és a jövőbe látsz? -
Fontos?
tag
Már nem azért, de ha jól olvasom 2 különböző dologról vitáztok éppen
Az egyik a WIN10-ben a TELEMETRIA
A másik a VISTA óta az osben lévő CEIP
GRAT
Összemosni a 2-t nem semmi...
-az elsőről nem vitatkoznék.
A második (ceip) ...nos, mi a bánatot zavar bárkit, hogy ha névtelenül küld az MSnek adatokat, stb... hogy bugmentesítse az ost?
Amúgy őszinte leszek és teszek rá, küldje az adatokat nyugodtanEddig ebből semmi károm, problémám nem volt, ez után sem lesz.
További kellemes aggodalmakat és összeesküvési elméletek kiötlését kívánom
-
Воланд
titán
válasz
beleszólok #588 üzenetére
home premium sp1.
-
Воланд
titán
igazad van, nyilvan meg veletlenul se jusson az ms olyan infokhoz, amiket kesobb fel tud hasznalni bugjavitasra, a termekei fejlesztesere. ugy erzem, hogy most kezdunk atesni a lo tuloldalara, amikor mar az sem jo, amikor teljesen nevtelenul, nulla szemelyes informaciot tartalmazo adatokat kuld el az os, vagy akarmilyen program. tudom javasolni ezt.
-
Воланд
titán
win7 es win8 eseteben csak akkor kerul bekapcsolasra, hogy ha telepites kozben a gyors/ajanlott beallitasok vannak kivalasztva. oem-enkent meg elter ez gondolom.
es akkor most megint meglepodunk egy tobb eve jelen levo funkcion, ami nem csak az operacios rendszerekben talalhato meg. hurra!
-
-
Воланд
titán
válasz
beleszólok #581 üzenetére
na, ez a ciki, amikor kikapcsolt ceip mellett nem azt irja az esemenynaploban, hogy ki van kapcsolva es ezert nem tudja elkuldeni, hanem ilyen hulye hibauzenetet ir.
-
beleszólok
senior tag
Csináltam:
Customer Experience Improvement Program data was successfully consolidated into files that will be sent to Microsoft for analysis. These files will be sent only if the user has opted to join the Windows Customer Experience Improvement Program.
Írja ezt kb. hat órával azután, hogy kikapcsoltam.
Félórával később meg ezt:
A problem prevented Customer Experience Improvement Program data from being sent to Microsoft, (Error 80004005).
Azóta néma csend.
-
-
Krystal_s
addikt
Tudom, ezt én is írtam itt kicsit eltúlozva.#559
"Adathalász program a Windows összes verziója, ami a 10 előzetesben még részletesebb lett?"
Köszönöm az információkat.#576 King Unique: Szívesen.
Korábban említettem/kérdeztem a Win7 fórumon, de nem reagált rá senki. Azt, amit küld nem tartom én sem durvának, de azért ez is csak adatküldés, amiről sokan nem tudnak. Mivel előjött itt ez a téma és kicsit már el is durvult, gondoltam kicsit megszakítom a vitákat
és közben én is választ kaphatok egy kérdésemre.
-
Воланд
titán
válasz
King Unique #576 üzenetére
a ceip tobb, mint tiz eves program. os szinten a vistaba kerult bele eloszor, elotte meg a kulonbozo ms programokban (office, messenger) volt benne.
-
King Unique
titán
-
Воланд
titán
válasz
King Unique #574 üzenetére
eleg a muveletkozpontban kikapcsolni.
-
-
Воланд
titán
válasz
King Unique #572 üzenetére
ezt a task scheduler-en belul kell keresni, az esemeny leirasanal.
amugy elirtam, mert nem a consolidator, hanem az uploader kell. nalam ilyen mondjuk nincs is, valoszinuleg a bekapcsolast koveto x ora utan hozna letre.
\Microsoft\Windows\Customer Experience Improvement Program\Uploader
-
Воланд
titán
válasz
beleszólok #568 üzenetére
csinalsz egy egyeni nezetet, a by source-nal kijelolod a Customer Experience Improvement Program-ot leokozod es kesz. amugy az application resz ala tartozik.
nalam egyetlen egy bejegyzes van, meg majusrol (akkor lett telepitve a gep, a ceip nem lett bekapcsolva), hogy osszegyujtotte az adatokat es ha be van kapcsolva a program, akkor elkuldi az ms-nek.
szerk.: meg lehet nezni a task scheduler-re valo szurest is, csak ott egyesevel at kell nezni, hogy melyik vonatkozik a ceip-re.
-
beleszólok
senior tag
Konkrétan hol? Warning szintig bogarászom az eventlogot, mióta ssd-re költöztem (naponta), és tegnapig be is volt kapcsolva az adatküldés. Gondolom, a napi ~1000 info üzenet között kellene megtalálni.
(tegnap átlapoztam az újabb típusú event logokat is, nem tűnt fel - igaz, mást kerestem, de ott az infot is néztem, nem csak warningtól felfelé) -
Воланд
titán
válasz
Krystal_s #565 üzenetére
"Aztán jött ez a Win 10 téma, amire olyan érveket írtak páran, hogy mivel csak tesztverzió, ezért küldi az adatokat, de amúgy az MS egy "szent" cég és final verzióban nem tenne ilyet. Ezért hoztam fel a témát, hogy akkor most mi az igazság."
a ketto kozott azert van egy aprocska kulonbseg. a tp-ben levo program sokkal reszletesebb infokat gyujt es kuld az ms reszere, mind a ceip.
-
Krystal_s
addikt
válasz
King Unique #563 üzenetére
Igen én kikapcsoltam, mert a notebook HDD gyakran dolgozott inaktív állapotban, ami nagyon zavaró volt. Külföldi fórumokon írták, hogy ez is okozza a többi tevékenység mellett. mint az index, superfetch stb. Azóta kicsit ritkábban van háttérmunka a gépeimen.
Aztán jött ez a Win 10 téma, amire olyan érveket írtak páran, hogy mivel csak tesztverzió, ezért küldi az adatokat, de amúgy az MS egy "szent" cég és final verzióban nem tenne ilyet. Ezért hoztam fel a témát, hogy akkor most mi az igazság.
Hát a Google is figyel rendesen, de sok kérdésben a barátom, ezért neki megbocsátom. -
Krystal_s
addikt
válasz
King Unique #562 üzenetére
Köszönöm, hogy megnézted.
"Most akkor mi a gecc' vanKi kell kapcsolni, mert alapértelmezetten háttérben "tevékenykedik"...?
"
Igen, alapértelmezetten aktív, külön kell kikapcsolni (W7). Viszont a hangsúly azon van, hogy miután kikapcsolod, nem akarsz részt venni a programban (adatküldés), utána a Feladatütemezőben (látszatra) továbbra is ugyanúgy tevékenykedik, mintha engedélyezted volna. Kérdés, hogy akkor is küld-e adatot. -
King Unique
titán
válasz
King Unique #562 üzenetére
Vagyis te már megpróbáltad, azért inaktív nálad a nem opció, de ennek ellenére megy tovább a háttérben...én még nem próbáltam, de majd ránézek pár nap múlva, mi lesz a helyzet...
Annyira aztán nem izgat, mert a többi IT-s kukkolót úgyse tudom kikapcsolni, van pl. gmail-om és társai, google-t használok... -
King Unique
titán
válasz
Krystal_s #559 üzenetére
Na, itt a pack, én megnéztem neked.
Windows 7 Professional x64
Műveletközpontban megnyitva, igen opció bepipálása alapértelmezett, módosítások mentése inaktív, nem bejelölése után aktív
Windows 8 Pro x64
Műveletközpontban megnyitva, igen opció bepipálása alapértelmezett, módosítások mentése inaktív, nem bejelölése után aktív
Most akkor mi a gecc' van
Ki kell kapcsolni, mert alapértelmezetten háttérben "tevékenykedik"...?
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Krystal_s #559 üzenetére
nem vagyok a téma szakértője, de simán benne van a pakliban, hogy sokkal kisebb munka leprogramozni, hogy az adott folyamat lefut és a végén küld/nemküld adatot beállítástól függően, mint azt, hogy az adott folyamat el se induljon mert mittomén valamilyen másik rendszerdiagnosztikai folyamattal összefüggésben van.
Ezért a hozzászólásért 50€-t utal az M$
-
-
Krystal_s
addikt
válasz
szabonagyur #553 üzenetére
A Feladatütemezőben is megnézted? Az lenne a lényeg, hogy ott mi van!
Más: Szinte biztos voltam benne, hogy senki nem fog konkrétan válaszolni és abban is biztos voltam, hogy a többségnek fingja sem volt erről az adatküldésről.
Napok óta megy a felesleges észosztás.
A téma címét pedig simán átlehetne nevezni.
Adathalász program a Windows összes verziója, ami a 10 előzetesben még részletesebb lett?
A kérdés továbbra is nyitott. Nem hiszem el, hogy nem jár erre senki, aki pontosan tudja mi a szitu. Nem tartom ésszerűnek, ha egy szolgáltatást letiltok, akkor az továbbra is lekérdezi az adatokat, kiírja sikeresen megtörtént a művelet, de azért nem küld el semmitA Win Update sem kérdez le semmit, ha egyszer kikapcsolom.
Jah és nyilván nem fogok írni az MS-nek,mert úgysem válaszolnának őszintén. Ez nem az USA, ott lenne értelme jobban foglalkozni a kérdéssel...
-
rii
nagyúr
válasz
tatararpad #557 üzenetére
aki pénzért csinálja, az a rosszabb, ... ugyanis hiányzik belőle valami:
a gerinc.
-
törölt tag
válasz
beleszólok #551 üzenetére
Nekem normális. FF+AdBlock
-
törölt tag
válasz
szabonagyur #553 üzenetére
Annál mindig csak arra vigyáztam, hogy a böngészőben a kezdőlapot, meg az alapértelmezett keresőt ne állítsa át Facebookról illetve Google-ról.
-
törölt tag
válasz
szabonagyur #542 üzenetére
-
beleszólok
senior tag
válasz
szabonagyur #548 üzenetére
Nincs igazi hasonlítási alapom. A win7 alatt egy - a korához képest - erőmű van, a vista alatt meg 2g ram, gyenge proci, lassú hdd. Vistával a legnagyobb bajom az volt, hogy (re)boot után 15-20 percen át használhatatlanul lassú volt, mert a belépés pillanatában elindult valami a háttérben, ami folyamatosan rángatta a diszket. Kivételesen szó sincs költői túlzásról, valóban ennyi időre és valóban használhatatlan volt.
No meg biztonság terén is jobb a win7, de az az átlagos user számára láthatatlan terület. -
törölt tag
Azért van ilyen is:
Adobe’s e-book reader sends your reading logs back to Adobe—in plain text
-
szabonagyur
félisten
válasz
beleszólok #547 üzenetére
Vistat használtam nagyon sokáig, Win7-et kevesebb ideig, nem volt szükségem rá, Vista elég volt mindenre.
-
beleszólok
senior tag
válasz
szabonagyur #546 üzenetére
Lehet, a vistám csak van, előtelepített rendszer volt, évek óta nem használtam.
A win7-t kb. két hete húztam újra, nem tűnt fel, hogy kérdezett volna, de ez önmagában semmit sem jelent. -
szabonagyur
félisten
válasz
beleszólok #545 üzenetére
Vistanal település elkészültekor megkérdezi, Win7 esetében is asszem, de azt nem sokat használtam.
-
beleszólok
senior tag
válasz
szabonagyur #544 üzenetére
Nekem csak 7-esem és Vistám van, szóval én nem örülhetek.
-
szabonagyur
félisten
válasz
beleszólok #543 üzenetére
Akkor nem tudom, hogy lehet kiszűrni, de ahogy írtam vadiúj 8.1 alatt alapból ki van kapcsolva ez a részvétel dolog, ennek azért örülhettek.
-
beleszólok
senior tag
válasz
szabonagyur #541 üzenetére
Gondolod, hogy ilyesmit plaintextben, tömörítetlenül küld? Ha csak tömörít, még van remény. Ha titkosítja is, akkor kb. nulla rá az esély, hogy megtudja, mit küldött át, hacsak nem sikerül visszafejteni az adatokat gyűjtő programot. Arról nem beszélve, hogy rengeteg kommunikáció folyik tapasztalataim szerint a MS és a windows-ok közt mindettől függetlenül (update-ek keresgélése, meg a hóhér tudja, még mi - routeren szinte állandóan van nyitott kapcsolat a google és a microsoft felé. Egyiknek sem örülök, de nem tudom megakadályozni)
-
-
Krystal_s
addikt
válasz
szabonagyur #536 üzenetére
Értem és lehet, hogy így van, csak miután kiírja, hogy a művelet sikeresen befejeződött, elég nehéz elhinni, hogy nem küld semmit.
Nem tudom ennek hol lehetne utánanézni pontosan. Annyira nem merültem bele, inkább kikapcsoltam, de azért érdekelne mi az igazság. -
beleszólok
senior tag
válasz
Krystal_s #535 üzenetére
Nézzük jóindulatúan: fejlesztő lusta volt rá, hogy mindenre gondoljon, berakott egy automatát a rendszerbe (egy? hehh... ha csak egy lenne!) ami x időközönként lefut, megnézi, hogy kapott-e új infókat az utolsó futása óta és ha igen, akkor elküldi őket a nagy testvérnek, ha nem, akkor vagy nem csinál semmit vagy elküldi, hogy még mindig ki van kapcsolva.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Krystal_s #535 üzenetére
Mivel ilyet nem tudok megnézni egyáltalán, nem értek hozzá.
És ahogy írtam fentebb is, lefut a folyamat de eredménytelenül.Nálam pl. 8.1 alatt az alapértelmezett OneDrivera mentés van kikapcsolva, erre visszakapcsolja magát látszólag de amúgy nem ment oda. Küldtem róla feedbacket, elvben lesz javítás.
-
Krystal_s
addikt
válasz
szabonagyur #531 üzenetére
Azt nem tudom, hogy valóban mennyit és mit küld, de tiltás esetén minek indítja el?
Nem én találtam ki, ezért kérdeztem rá itt, hogy választ kapjak.
Amúgy miért nem nézed meg? Nálad és mindenkinél látható.
Azon van a hangsúly, hogy NEM kívánok részt venni a programban. Nyíltan rákérdez, de semmisnek tekinti a beállítást. A képen is jól látható, hogy elvégzi a műveletet.
"A művelet sikeresen befejeződött." -
szabonagyur
félisten
válasz
FіkuszKukіsz #533 üzenetére
Ilyesmire gondoltam én is, hogy lefut az időzített feladat de amúgy nem küld semmit. Ezért lenne jó tudni, hogy nála konkrétan mit vagy mekkora adatot küld.
-
-
buherton
őstag
Sajnos ez egyáltalán nem egyszerű kérdés. Ha darabszámra megyünk, akkor se a Linux, se az MS nincs kb sehol sem, mert akkora darabszámban készülnek olyan eszközök, amiken ezektől különböző OS van, hogy abba a bele gondolni is szörnyű. Viszont ha az eladásokat nézzük, akkor szintén nem vagyunk előrébb, mert elég open source OS fut az eszközökön. Így nagyjából összehasonlíthatatlanok egymással a piac szereplői, mert annyi, de annyiféle alkalmazása van ennek, hogy bele gondolni is rossz. Így bele gondolva még az is lehet, hogy az OS nélküli cuccokból van a legtöbb.
-
Krystal_s
addikt
válasz
szabonagyur #527 üzenetére
-
Krystal_s
addikt
válasz
beleszólok #522 üzenetére
Hát az, hogy:
Nem, nem kívánok részt venni a programban.
Pont ez a lényeg, hogy én azt első perctől kikacsoltam ott, de a Feladatütemezőben továbbra is látható több helyen is, hogy naponta küldi az infót.emvy: Tudom, csak annak kapcsán találtam rá erre a kis rejtett adatküldésre, ami szintén a háttérben dolgozik. Letiltása után nálam jóval kevesebb lett a lemezművelet inaktív állapotban. A lényeg viszont most az lenne, hogy itt sokan azt írták, mivel csak tesztverzió a Windows 10, ezért teljesen normális, hogy adatokat küld a felhasználóról. Win7 esetén mi a magyarázat ebben az esetben, miközben beállítottam, hogy nem kívánok részt venni a programban?
A Feladatütemezőben viszont:
Microsofot - Application Experience és a
Customer Experience Improvement Program alatt látható, hogy mindkettő aktív marad.bwooster: Lehetséges, hogy nem tartalmaz személyes információt, de igazságtalannak tartom, ha valaki beállítja, hogy NEM akarja, de mégis megteszi.
-
FіkuszKukіsz
őstag
Csak egy kattintás a korábban linkelt MS oldalon:
CEIP reports do not contain contact information, such as your name, address, or phone number. CEIP generates a globally unique identifier (GUID) that is stored on your computer to uniquely identify it. The GUID is a randomly generated number; it does not contain any personal information and is not used to identify you. CEIP uses the GUID to distinguish how widespread the feedback we receive is and how to prioritize it. For example, the GUID allows Microsoft to distinguish between one customer experiencing a problem one hundred times and other customers experiencing the same problem once. The GUID is stored on your computer and sent with every CEIP report. Some reports might unintentionally contain individual identifiers, such as a serial number for a device that is connected to your computer. Microsoft filters the information contained in CEIP reports to try to remove any individual identifiers that they might contain. To the extent that individual identifiers are received, Microsoft does not use them to identify you or contact you.
-
beleszólok
senior tag
válasz
Krystal_s #521 üzenetére
Csak kíváncsiságból: start menüben elkezded beírni, hogy customer (ha angol a windows), feljön valami olyan, hogy "Change Customer Experience...", ha azt megnyitod, neked mi jelenik meg?
Csak azért kérdezem, mert ha észreveszem, hogy ilyesmit kérdez egy telepítő, biztosan letiltom.
Nálam most engedélyezve volt, tehát vagy nem kérdezett rá a win7 telepítéskor vagy figyelmen kívül hagyta a válaszom (vagy, kicsi, de nem nulla az esélye, esetleg nem vettem észre) -
Krystal_s
addikt
Úgy gondolom ez a kérdésem még belefér ebbe a témába is...(főleg ezek után).
MS adathalász témával kapcsolatban felmerült bennem egy kérdés. Windows 7-ben van a Felhasználó élmény fokozása program, amit ha elutasítunk, tiltunk az továbbra is tevékenykedik. Most akkor hogy is van ez? Pontosan mit is csinál? Kikapcsolom, de mégis adatokat küld? A Task Scheduler/Ütemezett Feladatokban jól látható, hogy naponta többször is küld(ene), csak már tiltottam adatokat az MS-nek, annak ellenére, hogy tiltva van a Felhasználói Élmény fokozás program. Számos külföldi fórum foglalkozik vele.
Engem csak az zavart, hogy Indexelés letiltása után is rendszeresen dolgozott a HDD, amikor inaktív volt a gép.
Keresgéltem az okát és akkor találtam rá.Tehát az MS azt írja:
"If you accept, Microsoft Corporation collects statistical information about your system configuration, the performance of some components of Windows, and certain types of events. Windows periodically uploads a small file to Microsoft that contains a summary of the information collected. The file is transmitted by using the Internet."
Amennyiben elfogadta! Én nem fogadtam el! Többször is ránéztem és tiltva van, mégis küldte az adatokat.
Itt (is) jól látható, hogy ha nem veszel részt a programban, akkor is tovább tevékenykedik.
Even though you have already opted out of the Customer Experience program and disabled it in the Group policies, there are even more secret places Microsoft has deemed necessary to keep track of your computer.Valaki utána nézne ennek? Nálam a tiltás után is küldözgette az adatokat. Nálatok is ilyen? Win7 esetén mire terjed ki az adatgyűjtés?
Nem szeretnék vitát és nem is rosszindulatból kérdezem, de valóban érdekelne egy értelmes magyarázat, mivel ez már nem teszt verzió.(Minden gépemen legális Windows található.)
-
-
lyzzard
aktív tag
komolyan, miközben szanaszét lett offolva az egész téma, nem lett megválaszolva a lényeg.
Letöltéskor ott van, hogy adatokat gyűjtenek? Igen. Ott van, hogy ne a fő gépedre tedd fel? Igen.
Egyáltalán kötelezi valaki a morgolódókat, hogy tegyék fel? Nem? Akkor gondolom, nem is teszik fel. Akkor miért morognak egy olyan dolgon, amihez közük sincs?
Gondolom a bloatware-ekkel telepakolt telefonok nem zavarnak senkit, meg amikor ugyanaz az average Joe crackeli a játékait, akkor sem kerülhet semmi ártalmas, vagy szivárogtató a gépre, ami még csak nem is az MS felé jelenti a dolgokat.
Harmadrészt. Mit mondtak? Nem lesz benne az RTM-ben? Vajon fogják kockáztatni, hogy lebuknak és perek indulnak meg ellenük?Nagyon szép, hogy felhoztátok az EU-s és magyar jogszabályokat, de senki nem kötelez senkit, hogy telepítsék. Ha pedig nincs senki kötelezve, akkor miért vagytok elégedetlenek és kötözködők?
Ja, igen, én felraktam, mert érdekelt. És magasról teszek rá, hogy mit csinál. -
Ok, de mennyit? Csak azt nezem, hogy mondjuk ha szerzodeseskent fizetnek, es jelentosen ra tudnak ajanlani az iparban, nyugaton manapsag jellemzo napidijakra (asszem most olyan 500-800 kozott mennek a kulso konzulensek, naponta), akkor esetleg elgondolkoznek rajta. Nyilvan hitelesen bele kell bonyolodni a flame-be, tehat napi atlag 10-20 hozzaszolasnal tobbet nehez jol elsutni azonos temaban. Azaz hozzaszolasonkent olyan 30-100 euro kozott kellene fizetniuk, mondjuk fel eves fix szerzodessel. Ha hetvegen is lehet trollkodni, akkor 30-50, mondjuk.
sad_Vamp, te, aki 'atlatod' ezt a helyzetet: fizet ennyit az MS kommentelesert az informacioid szerint? Szamlasan fizetnek vagy zsebbe? Esetleg cserebe a gamer felhasznaloktol lementett billentyuleutes-sorozatokat adjak oda (waaaasddsdsawdsaddwdadadwadwsdadawawdasdwddsadawdadsdawd).
Es gyanutok szerint ezt a cikket az MS finanszirozta, vagy a Google, neten ez egy unikalisan oszinte, lenyeglato iras?
-
sad_Vamp
őstag
Persze hogy az, mint ahogy létezik a "bérkommentelő" munkakör is (sima marketing húzás). Csak sajnos nagyon sokan vannak akik ezt nem látják át.... de persze nyitva kell hagyni az adblockot a PH-n nehogy szegény szerkesztők éhen haljanak... van itt elég fizetett cikk... meg fórumozó is valószínűleg.
-
rii
nagyúr
válasz
King Unique #510 üzenetére
nekem az votl a bajom amikor 95 tájékán kihozott a pcworld egy cikket, amiben lehúzták az OS/2 Warp-ot, és istenítették a win95-öt, de nagyon durván.
az OS2-re is nagyon fröcsögtek, és a win95-öt is nagyon dicsőítették.
szóval ez már akkor elkezdődött.amögött a cikk mögött az ms állt.
mint ahogy jóformán rengeteg cikk egy fizett PR hirdetés (itt, a PH-n is) -
beleszólok
senior tag
Annyira feltűnő, mikor valaki teljes mellszélességgel kiáll egy khm... nagytestvér mellett.
Én nem védem egyik oldalt sem (pláne ilyen szempontból), mostanában többet használom a windows-t, mint akármi mást, mégis... Attól, hogy a google és az androidra fejlesztők többsége pofátlanul gyűjti az adatokat, a MS nem lesz különb a hasonló húzásaival.
Publikus tesztre kitenni valamit ilyen feltételekkel... hát a szememben minimum bicskanyitogató. Kb. az a kategória, mint ahogy mondjuk a Rovio sok (legtöbb?) programja úgykérkövetel hozzáférést a mobil híváslistájához, kamerájához és mikrofonjához, hogy ezt semmivel sem tudják megindokolni.
És sok millió felhasználó még így is telepíti.
Az én szememben ez legalábbis az emberi hülyeséggel való visszaélés tipikus esete. -
Pearce
aktív tag
válasz
beleszólok #509 üzenetére
Most már akkor az "MS alkalmazott vagy" lesz az elfogadott érv a fikázók számára, khm? Legalább 5-ször előkerült a topikban. Mi van, annyira jó kifejezés, hogy nem lehet leakadni róla?
-
válasz
Nekem az tetszett nagyon amikor egy laptopjavítós cikkhez jöttek a szervizesek nyíni
-
King Unique
titán
válasz
Én pont NEM, az a baj...egyszerű home user vagyok, aki túlnyomórészt Windows-t használ, de azért Linuxot is hébe, hóba, v mostanság már-már egyre gyakrabban.
Viszont ez a masszív mocskolódás, MS ekézés, ez már nekem is sok, már szimplán nekem is csípi a szemem, és évek óta mindig ugyanazok művelik itt a PH-n... -
beleszólok
senior tag
válasz
King Unique #507 üzenetére
Bocs, hogy megkérdezem, de te MS alkalmazott vagy? Van ott egy ismerősöm, ráadásul valami félig-meddig kereskedő területen, de ő sem védi ilyen vehemenciával a munkaadóját.
-
huszar90
aktív tag
Rég megmondták már: amiért nem kell fizetni, ott te magad vagy az áru....
-
King Unique
titán
Érdekes mikor itt megjelenik a sok MS és Windows hater, rendre ugyanazok...nagyja max kényszerből használ Windowst a munkahelyén, otthon természetesen a másik OS fut, ahogy otthon a 8-nak, úgy most a 10-es kapcsán ennek a Technical Preview sem járt még a közelébe se...persze ők mindig nagyon szívükön viselik a Windows userek sorsát és szorgalmasan írogatnak az ilyen jellegű topikokba...
Amiket fentebb korábban bizonyos területek kapcsán, v nemrég megemlítettem hiányosságokat, arról bezzeg mki mélyen hallgat... de amikor rágalmazni kell, sokx a nagy semmire, akkor érdekes mki milyen aktív...
Akinek nem pálya, nem használ Technical Preview verziót, ennyi. De eddig is már annyi infót összegyűjtött rólunk a "többi" (Google, FB és társai) nagy cég, szervezet, h ugyan mindegy MS mit csinál...Bizonyítani persze senki nem tudja ezt, mármint mostani TP verzió kapcsán, csak a sárdobálás megy jellemzően...
Ha azért vki feljelenti őket, az az árnyékfenyegetésekre ugró másik tábor lesz, ahogy korábban is tették sokx [link]
Aki meg nem problémázik ezen 0-24-be, megelégedéssel használja a Windowst, az már szerelmes beléjük, elvakult fanatikus, MS bérenc stb., szánalmas...
Ennyi erővel a másik, túlságosan is feltűnő MS elleni lejárató hadjáratot folytató fanatikus híveket talán Torvalds pénzeli, ő képezi ki őket, h szétszórodva különféle fórumokon, rombolják az MS topikokat...? de sokx még házon belül egymást is [link], [link] -
válasz
szabonagyur #505 üzenetére
-
szabonagyur
félisten
De ha azt mondta volna, hogy ez törvényt sért (a körülmények ismerete nélkül) akkor te egyből behoztad volna, hogy igen megmondta más is.
De ha nem tekinthető semmilyen álláspontnak akkor nem tudom minek másoltad be? Vagy csak ezzel bizonyítottad be, hogy utána jártál a dolgoknak, de végül semmi sem derült ki.
-
Воланд
titán
"egyébként megkaptam az engedélyt Palitól, ő mondta, hogy megkérdezett egy volt adatvédelmi biztost a kérdésben, de az illető elhárította a választ arra hivatkozva, hogy nincs elegendő információja. ez nem a végleges állapot, hanem a pillanatnyi. stay tuned."
en ezt nem is ertem. boven eleg lett volna megmutatni neki ezt a topicot, hiszen itt egyesek mar kesz tenykent kezelik, hogy az ms mar megint torvenyt sert. mar csak a buntetes mertekeben kellene megegyezni, vagy valami.
-
válasz
szabonagyur #501 üzenetére
Nem tudom mire gonsdolsz, de én már az MS egyeduralkodósága előtt sem szerettem őket. Azóta meg pláne nem. Sokan már akkoriban jelezték, hogy nem jó ez így. És problémázni sem most kezdtünk rajta, csak akkor még nem volt mindenkinek Internet hozzáférése.
Index cikk "A Window 10 grafikus felületének egyik nagy fejlesztése, hogy egymás mellett több virtuális asztal tud megjelenni (ez 7 éve jelent meg az OS X-ben). "
És 20 éve vagy még régebben az X ablakkezelőkben... ennyit arról, hogy a MS hogyan hat az asztali oprendszerek fejlődésére. -
bambano
titán
válasz
szabonagyur #498 üzenetére
te totálisan félreértelmezted a hsz-emet.
persze ezen nem lepődök meg, várható volt.
mostantól nem azért nem válaszolok, mert elismertem, hogy igazad van (nincs), hanem azért, mert nem hányom falra a borsót, ugyanis nem tapad rá."Ugyanúgy kitaláltam, hogy ti nem tettetek semmit": te nem találták ki semmit, mert amit írtál, az tévedés.
"Tehát a hivatalos álláspont szerint nem sért semmit egyelőre a dolog.": abból, hogy a körülmények hiánya miatt nem adott választ, te hogy szűrted le, hogy nem sért semmit? megmondom: tévesen.
ráadásul amit ő mondott (pláne, hogy semmit nem mondott), az sok minden lehet, *HIVATALOS* álláspont biztosan nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- E-roller topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Medence topik
- Opel topik
- Kuponkunyeráló
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest