- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- MiLi MiTag, MiLi LiTag bluetooth trackerek
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
fordfairlane
veterán
Jogi megítélés szempontjából szerintem nincs nagy különbség, de inkább nem jósolok. Én csak annyit írtam, hogy aggályos ez a fajta adatgyűjtés, de ha nem az, akkor legyen.
Mindenesetre én most elgondolkodtam azon, hogy teszteljem-e ezt a previewt, illetve ha igen, akkor milyen adatokkal.
-
Stauffenberg
nagyúr
"[Avtv. 3. § (1) bek.] Különleges adat kezeléséhez az érintett írásbeli hozzájárulása szükséges.
A hozzájárulás csak akkor érvényes, ha az megfelelő tájékoztatáson alapul. Az érintettel az adat felvétele előtt közölni kell, hogy az adatszolgáltatás önkéntes vagy kötelező. Kötelező adatszolgáltatás esetén meg kell jelölni az adatkezelést elrendelő jogszabályt is. Az érintettet - egyértelműen és részletesen - tájékoztatni kell az adatai kezelésével kapcsolatos minden tényről, így különösen az adatkezelés céljáról és jogalapjáról, az adatkezelésre és az adatfeldolgozásra jogosult személyéről, az adatkezelés időtartamáról, illetve arról, hogy kik ismerhetik meg az adatokat. [Avtv. 6. §]
Az adatkezelés konjuktív feltétele az adatkezelés célhoz kötöttsége elvének való megfelelés is, amely így szól: Avtv. 5. § (1) Személyes adatot kezelni csak meghatározott célból, jog gyakorlása és kötelezettség teljesítése érdekében lehet. Az adatkezelésnek minden szakaszában meg kell felelnie e célnak. (2) Csak olyan személyes adat kezelhető, amely az adatkezelés céljának megvalósulásához elengedhetetlen, a cél elérésére alkalmas, csak a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig."
--
Ehhez képest még mindig vannak ködös foltok, hogy bizonyos adattípusokat milyen céllal rögzítenek és miért elengedhetetlen a sikeres teszthez. Nem adhatsz magadnak a szükségesnél szélesebb jogköröket, nem gyűjthetsz olyan adatot amivel elvileg semmit sem akarsz kezdeni, ahogy úgy sem gyűjthetsz adatot, hogy nem árulod el mi a célod vele. A "tesztelünk vele" nem magyarázat. Érdekes, hogy a Microsoft már a Privacy Statement-ben meg tudta magyarázni, hogy mire kellenek az alkalmazásadatok, felhasználási statisztikák, telepítési információk, leütött billentyűk és még néhány más dolog, ezek alapján mindenki el tudja dönteni, hogy akar-e részt venni a tesztben, de például a hívásnapló, SMS adatok, címtár már nem lett kifejetve, ezeknek a célja ismeretlen.
-
-
beleszólok
senior tag
És ki tudnád rúgatni? No meg nincs mindenhol keret IT felelősre sem. Megbíznak egy külsőst, aki vagy ért hozzá vagy nem, ezzel el van intézve.
Pár napja kérdezte valaki a win7 topikban, hogy egy programot lehet-e úgy korlátozni, hogy csak a kiválasztott userek tudják futtatni, mert az IT-s szerint nem megoldható. És ha jól értem, nem is kis cég. Az meg tapasztalat, hogy nem egyedi eset.
Szóval örülj, ha rád hallgatnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Eladó megkímélt állapotban levő Apple iPhone 13 Pro Max 128GB / AKKU 84% / 12 hónap jótállás
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- OLCSÓBB!!! DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest