- Apple Watch
- Google Pixel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Fotók, videók mobillal
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krystal_s
addikt
Tudom, ezt én is írtam itt kicsit eltúlozva.#559
"Adathalász program a Windows összes verziója, ami a 10 előzetesben még részletesebb lett?"
Köszönöm az információkat.#576 King Unique: Szívesen.
Korábban említettem/kérdeztem a Win7 fórumon, de nem reagált rá senki. Azt, amit küld nem tartom én sem durvának, de azért ez is csak adatküldés, amiről sokan nem tudnak. Mivel előjött itt ez a téma és kicsit már el is durvult, gondoltam kicsit megszakítom a vitákat
és közben én is választ kaphatok egy kérdésemre.
-
Krystal_s
addikt
válasz
King Unique #563 üzenetére
Igen én kikapcsoltam, mert a notebook HDD gyakran dolgozott inaktív állapotban, ami nagyon zavaró volt. Külföldi fórumokon írták, hogy ez is okozza a többi tevékenység mellett. mint az index, superfetch stb. Azóta kicsit ritkábban van háttérmunka a gépeimen.
Aztán jött ez a Win 10 téma, amire olyan érveket írtak páran, hogy mivel csak tesztverzió, ezért küldi az adatokat, de amúgy az MS egy "szent" cég és final verzióban nem tenne ilyet. Ezért hoztam fel a témát, hogy akkor most mi az igazság.
Hát a Google is figyel rendesen, de sok kérdésben a barátom, ezért neki megbocsátom. -
Krystal_s
addikt
válasz
King Unique #562 üzenetére
Köszönöm, hogy megnézted.
"Most akkor mi a gecc' vanKi kell kapcsolni, mert alapértelmezetten háttérben "tevékenykedik"...?
"
Igen, alapértelmezetten aktív, külön kell kikapcsolni (W7). Viszont a hangsúly azon van, hogy miután kikapcsolod, nem akarsz részt venni a programban (adatküldés), utána a Feladatütemezőben (látszatra) továbbra is ugyanúgy tevékenykedik, mintha engedélyezted volna. Kérdés, hogy akkor is küld-e adatot. -
Krystal_s
addikt
válasz
szabonagyur #553 üzenetére
A Feladatütemezőben is megnézted? Az lenne a lényeg, hogy ott mi van!
Más: Szinte biztos voltam benne, hogy senki nem fog konkrétan válaszolni és abban is biztos voltam, hogy a többségnek fingja sem volt erről az adatküldésről.
Napok óta megy a felesleges észosztás.
A téma címét pedig simán átlehetne nevezni.
Adathalász program a Windows összes verziója, ami a 10 előzetesben még részletesebb lett?
A kérdés továbbra is nyitott. Nem hiszem el, hogy nem jár erre senki, aki pontosan tudja mi a szitu. Nem tartom ésszerűnek, ha egy szolgáltatást letiltok, akkor az továbbra is lekérdezi az adatokat, kiírja sikeresen megtörtént a művelet, de azért nem küld el semmitA Win Update sem kérdez le semmit, ha egyszer kikapcsolom.
Jah és nyilván nem fogok írni az MS-nek,mert úgysem válaszolnának őszintén. Ez nem az USA, ott lenne értelme jobban foglalkozni a kérdéssel...
-
Krystal_s
addikt
válasz
szabonagyur #536 üzenetére
Értem és lehet, hogy így van, csak miután kiírja, hogy a művelet sikeresen befejeződött, elég nehéz elhinni, hogy nem küld semmit.
Nem tudom ennek hol lehetne utánanézni pontosan. Annyira nem merültem bele, inkább kikapcsoltam, de azért érdekelne mi az igazság. -
Krystal_s
addikt
válasz
szabonagyur #531 üzenetére
Azt nem tudom, hogy valóban mennyit és mit küld, de tiltás esetén minek indítja el?
Nem én találtam ki, ezért kérdeztem rá itt, hogy választ kapjak.
Amúgy miért nem nézed meg? Nálad és mindenkinél látható.
Azon van a hangsúly, hogy NEM kívánok részt venni a programban. Nyíltan rákérdez, de semmisnek tekinti a beállítást. A képen is jól látható, hogy elvégzi a műveletet.
"A művelet sikeresen befejeződött." -
Krystal_s
addikt
válasz
szabonagyur #527 üzenetére
-
Krystal_s
addikt
válasz
beleszólok #522 üzenetére
Hát az, hogy:
Nem, nem kívánok részt venni a programban.
Pont ez a lényeg, hogy én azt első perctől kikacsoltam ott, de a Feladatütemezőben továbbra is látható több helyen is, hogy naponta küldi az infót.emvy: Tudom, csak annak kapcsán találtam rá erre a kis rejtett adatküldésre, ami szintén a háttérben dolgozik. Letiltása után nálam jóval kevesebb lett a lemezművelet inaktív állapotban. A lényeg viszont most az lenne, hogy itt sokan azt írták, mivel csak tesztverzió a Windows 10, ezért teljesen normális, hogy adatokat küld a felhasználóról. Win7 esetén mi a magyarázat ebben az esetben, miközben beállítottam, hogy nem kívánok részt venni a programban?
A Feladatütemezőben viszont:
Microsofot - Application Experience és a
Customer Experience Improvement Program alatt látható, hogy mindkettő aktív marad.bwooster: Lehetséges, hogy nem tartalmaz személyes információt, de igazságtalannak tartom, ha valaki beállítja, hogy NEM akarja, de mégis megteszi.
-
Krystal_s
addikt
Úgy gondolom ez a kérdésem még belefér ebbe a témába is...(főleg ezek után).
MS adathalász témával kapcsolatban felmerült bennem egy kérdés. Windows 7-ben van a Felhasználó élmény fokozása program, amit ha elutasítunk, tiltunk az továbbra is tevékenykedik. Most akkor hogy is van ez? Pontosan mit is csinál? Kikapcsolom, de mégis adatokat küld? A Task Scheduler/Ütemezett Feladatokban jól látható, hogy naponta többször is küld(ene), csak már tiltottam adatokat az MS-nek, annak ellenére, hogy tiltva van a Felhasználói Élmény fokozás program. Számos külföldi fórum foglalkozik vele.
Engem csak az zavart, hogy Indexelés letiltása után is rendszeresen dolgozott a HDD, amikor inaktív volt a gép.
Keresgéltem az okát és akkor találtam rá.Tehát az MS azt írja:
"If you accept, Microsoft Corporation collects statistical information about your system configuration, the performance of some components of Windows, and certain types of events. Windows periodically uploads a small file to Microsoft that contains a summary of the information collected. The file is transmitted by using the Internet."
Amennyiben elfogadta! Én nem fogadtam el! Többször is ránéztem és tiltva van, mégis küldte az adatokat.
Itt (is) jól látható, hogy ha nem veszel részt a programban, akkor is tovább tevékenykedik.
Even though you have already opted out of the Customer Experience program and disabled it in the Group policies, there are even more secret places Microsoft has deemed necessary to keep track of your computer.Valaki utána nézne ennek? Nálam a tiltás után is küldözgette az adatokat. Nálatok is ilyen? Win7 esetén mire terjed ki az adatgyűjtés?
Nem szeretnék vitát és nem is rosszindulatból kérdezem, de valóban érdekelne egy értelmes magyarázat, mivel ez már nem teszt verzió.(Minden gépemen legális Windows található.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Jóárasított AI PC-ket szeretne látni az AMD
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Nintendo 3DS és DS topic
- Robotporszívók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple Watch
- Nintendo Switch 2
- Cyberpunk 2077
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- Csere-Beszámítás! Corsair Dominator Platinum 2x32GB (64GB) Kit 5200MHZ DDR5
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest