- Azonnali mobilos kérdések órája
- One mobilszolgáltatások
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
beleszólok #551 üzenetére
Nekem normális. FF+AdBlock
-
törölt tag
Azért van ilyen is:
Adobe’s e-book reader sends your reading logs back to Adobe—in plain text
-
törölt tag
"Pontosan ugy, ahogy a Google, hiszen a Bing integralva van."
És pontosan úgy háborodnak fel a Google ellen -- lásd bambanő, és bünteti meg őket az EU."tomtyi ugyanis szazotvenszer elmagyarazta mar mindenhol, hogy az MS irrelevans, mert a szamitastechnikai eszkozok nagyreszen Linux (ill. Android) fut."
Erre hozhatnál példát.
Egy néhány baj van ezzel: az Androidot nem tartom Linuxnak, így ilyet nem is írhattam. Azon kívül én olyat eleve nem írtam, hogy a számtech eszközök nagy részén Linux fut. (Bár logikailag igaz, mert a nagy rész!= legnagyobb rész.) De próbálkozhatsz, hátha találsz."A Microsoft bizonyos adatokat megoszt a partnereivel annak érdekében, hogy azok termékei és szolgáltatásai hatékonyabban működjenek együtt a Microsoft termékeivel és szolgáltatásaival. Kapcsolattartási adatait arra használjuk fel, hogy kommunikáljunk Önnel, például hogy tájékoztassuk a Programról, a frissítésekről, valamint a kapcsolódó termékekről és szolgáltatásokról. A beállításaival kapcsolatos adatokat a Program funkcióinak konfigurálásához használjuk fel. Az érdeklődési körével kapcsolatos információk segítségével például célzottabbá tehetjük az Önnek szánt hirdetéseket, beszédhangadatait pedig felhasználhatjuk a beszédfelismerési funkció tökéletesítéséhez."
A debugnak miért is része a marketing, különösen harmadik fél termékei érdekében?(#486) GoodSpeed
Felesleges ennyire sarkítani. Egy példát hozott egy gyatrán működő, de drága -- és mit ad isten, MS -- termékre, amely drágasága ellenére gyatra, és emiatt kell vele szenvedni. -
törölt tag
válasz
szabonagyur #468 üzenetére
az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról
4. § (1) Személyes adat kizárólag meghatározott célból, jog gyakorlása és kötelezettség teljesítése érdekében kezelhető. Az adatkezelésnek minden szakaszában meg kell felelnie az adatkezelés céljának, az adatok felvételének és kezelésének tisztességesnek és törvényesnek kell lennie.(2) Csak olyan személyes adat kezelhető, amely az adatkezelés céljának megvalósulásához elengedhetetlen, a cél elérésére alkalmas. A személyes adat csak a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig kezelhető.
Mi az a meghatározott cél, amely cél eléréséhez elengedhetetlenül szükséges a júzer neve, email-címe?
-
törölt tag
Értem. Csak az állítás (anonim) és a valóság (név, email cím) közötti diszkrepanciára szándékoztam rámutatni. Hátha így érthetővé válik többek számára a probléma.
Meg arra, amit bambanő kezdetektől feszeget: "belekerulhet". Az EU-s és a magyar jog szerint nem kerülhet bele. Ha elfogadod az EULA-t, akkor sem. Ha te magad szándékosan elküldöd, akkor igen. -
törölt tag
válasz
netpeti98 #425 üzenetére
A legtöbb reklamálónak nem a telemetriával van baja. Hanem azzal, hogy 1. bizonyos adatok mire kellenek; 2. és ami a legfőbb: a magyar illetve az EU-s szabályozás alapján az kevés, hogy valami ködösen meg van fogalmazva, hogy ezt, azt, amazt felhasználhatja az MS. Ugyanis kötelezően részletesen le kell írnia, hogy milyen adatokat mire használ és meddig tárol.
(#426) GoodSpeed
Alig valószínű, hogy az itt hozzászólók nagy része azért töltötte volna le, mert "ingyenes, és neki az jár"."csupán anonim adatok továbbításával"
vs
"Például begyűjtjük az ön nevét, e-mail címét, érdeklődési körét és kedvenceit"
Nevet és email-címet hogy továbbítasz anonim módon?(#433) szabonagyur
"pedig ott nem ő hátráltatja a piacot és a fejlődést. Erre legjobb pl. a mobiltelefonok (okostelefonok) helyzete."
A mobilteló piacon hátráltatva lenne a fejlődés?
Az MS gyakorlatilag semmi komoly technológiai fejlesztést nem csinált, vannak sw-szabadalmai, de azok sem nagy durranások.
Az MS már kapott az EU-ban egyszer-kétszer giga büntetést hasonló dolgok miatt. AZ USA vs MS per is részben hasonló okok miatt is volt."De továbbra is ha nem lenne monopolhelyzet mivel is lenne jobb?"
Ez a kérdésed komoly? -
törölt tag
válasz
King Unique #413 üzenetére
Most hogy keveredtünk a racktől akármilyen hw-elemig? Ezeknél is firmware upgrade lehetőségét kellene keresni? Vagy itt mást? Vagy mi van?
-
törölt tag
válasz
King Unique #410 üzenetére
Nézd, nem használtam sose, de így hirtelenjében ráguglizva a Cisco, a HP, a Dell, az IBM adnak ilyen firmware frissítési lehetőségeket Linux alatt. Ezek számítanak?
-
törölt tag
válasz
King Unique #406 üzenetére
Úgy sejtem, ha valaki rack-et használ, és előre tudja, hogy ezt Linuxszal teszi, akkor kap hozzá való eszközt, mert azért egyen-ketten vannak, akik Linuxot használnak rack-en.
(#408) hcl
Ugye az a baj, hogy egy dokumentum maskepp megjelenitese nem bug. Hanem a "szabvány" követhetetlensegebol adódik. -
törölt tag
válasz
#41133696 #392 üzenetére
"Tehát ha Windows RT fut rajta, akkor mobil, ha asztali OS akkor már nem?"
Igen, pont ez a határ. Lehet, hogy ez változik, de az Asus-féle cuccok még messze nem hozták el az általad használt "tarol" ige.És még egyszer utoljára: nem mobileszközt, hanem mobilplatformot írtál olyan szövegösszefüggésben, ahol az OS-ekről volt szó, nem az azokat futtató eszközökről. A Windows másodszori említése ebben a formában "Windows (Windows RT)" a nyelvi logika szerint nem azt jelenti, hogy asztali és mobil Windows, hanem "értsd: csak mobil Windows".
A Windows 8 jelen értelmezésben nem a legjobb példa, ott ugyanis éppen nem a mobil és statikus világ, hanem az egér-billentyű vs tapi világ közé akart hidat verni.
"akkor az asztali OS-szel árult jobb választás mint az RT"
Ja. bizonyos szempontból. Másból pedig (amely szempontok éppen a táblagépek fő sajátosságai) pedig az RT a jobb. Ezek közé tartozik az egyáltalán nem mellékes energiaéhség, azaz az egyszeri feltöltéssel való használati idő. Ebben pedig elég karcsú az x64 CPU-val szerelt Surface Pro 2 is. Videózni lehet vele egy munkaidőnyit, de "munkára" már nem biztos elég.A legtöbb ember pedig, aki az asztali gép (többnyire) helyett vesz laptopot, a hordozhatóság mérsékelt szempont, legfeljebb a kanapéra vagy az ágyba viszi magával. Sokkal többet számít, hogy kis helyet foglal, ha nem használja, elteszi.
A nagyképű kioktató stílust meg nyugodtan tartsd meg olyannak, akivel haverságban vagy.
A részemről erről tényleg ennyit.
(#399) bwooster
Nem mobile device-ról, hanem mobil OS-ről volt szó. -
törölt tag
válasz
#41133696 #387 üzenetére
A "vita" részemről való lezarasakent az "android, Windows (WP), ios" felsorolás számomra egyértelműen csak a smartphone-tablet os-ekre vonatkozik, úgy főleg, hogy azzal kezdted: "ha meg a mobilplatformot nézzük". Nekem a mobilplatformba nem tartozik bele az asztali os-t futtató notebook. Mert a Microsoft.l éppen a nem asztali os-t futtató mobilkutyuk miatt van gondban. De ahogy gondolod.
-
törölt tag
válasz
Namelesske #191 üzenetére
Azt felejted el, hogy az NT vonal eleve szervernek indult, erre épülve az MS is csinált egy erre valót Windows HPC Server néven. Persze lehet magyarázni, hogy így meg úgy a licencdíj. Csakhogy pl. a top500.org lista második helyezettje licencelt OS, tehát nem "letöltöm, telepítem, fut, ha nem, akkor bütykölöm" típus. Az ötszázból csak egy egyszerű kereséssel megállapítható módon 55 db licencdíjas.
(#192) GoodSpeed
"Android, Windows (Windows WP), iOS, tarolnak"
A WP-t nyugodtan kihagyhatod. Az IDC két hónapos sincs jelentésében éppen az van, hogy az egy éve sem magas eladási adatok erősen visszaestek, így -- mivel ugyanakkor a piac jelentősen nőtt -- a piaci részesedés 9.4%-kal esett vissza.
Worldwide Smartphone Shipments Edge Past 300 Million Units in the Second Quarter; Android and iOS Devices Account for 96% of the Global Market, According to IDC(#201) szabonagyur
A témában azért érdemes olvasgatni az USA vs MS per anyagait.(#217) King Unique
Kezdeti Linux említések:
(#42), (#102), (#166), (#171), (#172), (#176), (#183), (#184), (#189).
Érdemes megnézni a tartalmukat."OO, LO és társainál meg még jobban elcsúsznak..."
Rég rossz, ha az MS a saját maga által készített fájlformátumba egy x verziójú Office-alkalmazásban készített és mentett dokumentumot egy x-1 verziójúval annak ellenére sem tud helyesen megjeleníttetni, hogy az x-1 verzió fícsörei között fel van sorolva ez a képesség. Miért várnád el ezt az OO/LO-tól?"Vennék én spec Linuxra tervezett hardvert, laptopot, külső vinyót stb., csak épp ilyenek nagyon ritkák lehetnek"
Egy külső hdd-t miért kellene Linuxra tervezni? Én 3,5 éve vettem egy 2TB Verbatim-ot, legyalultam az NTFS-t, raktam rá ext4-et, és minden szép, minden jó. Vettem HP Photosmart D5460-t, amihez a full driver alapból települ. Linux laptop. Találatok: 172 db. -
törölt tag
válasz
szabonagyur #342 üzenetére
Mivel nem a kezelofelulet volt a probléma (hogy is lehetett volna 10 éve), hanem a vendor lock-in-boldog való szabadulás volt a cél.
Illetve értem, a 8 hatereknek miért nem jó a classic Shell. Itt felmerul a már sokszor feltett kérdés: miért vennének Windows 8-at, amire aztán egy CS-t raknak, mikor a Windows 7 már eleve olyan. És pont ez történt: nem vették. -
törölt tag
válasz
szabonagyur #328 üzenetére
Münchenben nem kell semmi, a Linuxszal kapcsolatos újat megszokniuk, hacsak az újonnan készített sablon dokumentumokat nem vesszük annak. Nyilván a nagyon fogékonyakra alapítva a dolgot úgy csináltak meg, hogy x db ikon az asztalon megfelelő névvel. Az atallas történetének leírásában ugyanis benne van, hogy q korábbi dokumentum katyvaszt is megszuntettek. Lehet, pont ez a bajuk: nem tudják a pontokkal és a szokozokkel szépen megformázott, vagy agyonmakrozott dokumentumok formedvenyeket hasznalni.
-
törölt tag
válasz
szabonagyur #244 üzenetére
Bocs, de te miért feltetelezed az itteni emberekről, hogy ki sem próbálták?
Paul Allent is ilyen fogalmatlan akarkinek tartod?
http://www.paulallen.com/TemplateGeneric.aspx?contentId=21 -
törölt tag
Jelentheti az SMS hosszát, bár nekem akkor is fura, hogy egy több mint 20 éves, mára jobbára darabszámban és hosszban is korlátlanná vált, de önmagában mégis csak egy gyatra fícsörhöz (SMS) mit kell fejleszteni. Főleg, hogy az okostelók netközelben küldik az üzenetek jelentős részét is. No mindegy.
-
törölt tag
válasz
szabonagyur #6 üzenetére
Bocs, de az MS fejlesztéseihez mit tesz hozzá, ha a böngészési, keresési és fájltörténet, az SMS-adatok és hívások? Magyarázd meg, légy oly kedves!
Schuminak külön figyelték, mikor kell hugyoznia? És rászóltak, hogy ne igyon annyit? Vagy a butykosba kevesebb innivalót töltöttek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gitáros topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- alza vélemények - tapasztalatok
- Milyen routert?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Trollok komolyan
- Mégsem búcsúznak a DDR4-es memóriák
- Milyen légkondit a lakásba?
- World of Tanks - MMO
- Ford topik
- További aktív témák...
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Napirajz könyv
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- AKCIÓ! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest