- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
#40553216 #470 üzenetére
Pelda: a debuggolashoz (cel) elengedhetetlenul szukseges a crash dump, abbol realisan nem lehet strippelni az osszes, szemelyre utalo adatot.
De egyebkent feltetelezhetoen nem csak hobbijuzer, hanem hobbijogasz is vagy, ergo ahhoz sem ertesz. Szoval tokeletesen mindegy, hogy te mit gondolsz a temarol (sot, erdekelni sem erdekel senkit az egvilagon).
-
válasz
#40553216 #464 üzenetére
Latod, en ezt leszarom. Itt nehanyan arra probaltak utalgatni, hogy a szabadkomuves gyikembereknek adja el az adatokat szuzlanyok vereert cserebe az MS (jobb otlete nem volt senkinek), en meg azt gondolom, hogy szukseguk van telemetriara (amihez nem kellenek konkret szemelyes adatok, csak a meresek), meg crashdumpokra, ami egy tesztrendszernel alapveto. Es egesz biztos vagyok benne, hogy a pampogok okostelefonja allandoan kuldozget crash logokat, de azon nem akarnak ekkorakat flamelni, meg az nem tesztrendszer, hanem eles.
-
válasz
#40553216 #415 üzenetére
Figyeld, mindjárt megkapod hogy tereled a témát
Mondjuk a fene tudja, én még winyóhoz se nagyon kellett hogy nyúljak fw-ileg, nem hogya USB rackhez. De amikor winya firmware-t frissítettem, akkor is Fat32-es pendrive-ról DOS-t bootolva.@rii : Fel nem foghatom... Ha egy cég gyártana autóbelsőt, vagy motort, vagy futóművet hatalmas nyígás lenne.
A kezdetek szerencsére mások voltak. DOS-ból is többféle volt, egyáltalán, ott volt a Commodore gépek vonala... -
King Unique
titán
-
King Unique
titán
válasz
#40553216 #412 üzenetére
Én nem azt állítottam, h semmilyen eszközön nem lehet Linux alatt firmware-t frissíteni, mert ez nyilván nem igaz. Hanem csak azt, h bizonyos eszközökön nem igazán, v támogatás hiányában abszolút nem, mint pl. legtöbb külső vinyó, külső HDD mobil rack. Az általad felsoroltak mióta gyártanak ilyeneket? Captiva, Chieftec, Delock, Fantech, König, Kraun, LC-Power, OWC, Raidsonic, Revoltec, Sharkoon,Thermaltake, Wintech stb., ezek már igen. Nyilván mindnek én sem néztem utána Linux alatt, de amelyikhez van gyári firmware tool, v az általános, fentebb említett 2 fajta chip megfelelő verziójának firmware támogatása, annál Win kompatibilitás adott és sokx az a baj, h csak Win only, esetleg Mac...
-
King Unique
titán
válasz
#40553216 #409 üzenetére
Azt használják, csak ez elég régóta így van, ahogy OO, LO nem tökéletes megjelenítése is....Persze, ok, nem tud mit kezdeni MS zárt szabványával és emiatt soha nem lesz tökéletes ilyen téren, de akkor azt is el kell fogadni, h emiatt soha nem lesz tökéletes Office alternatíva egyeseknek.
Racknél milyen hozzá való eszközt, mert még vezerlőchip kompatibilitása/ inkompatibilitása ok, max olyan másikat vesz, amit felismer a rendszer, megkérdi fórumokon, esetleg vétel előtt kipróbálja, de firmware frissítés/ flashelés dologgal akkor sem tud mit kezdeni...? Max felrak virtuális gépre egy Windows-t és megpróbálja azon, aztán vagy összejön, v nem. -
válasz
#40553216 #407 üzenetére
Az tök jó, hogy sokak nem futnak bele ilyesmibe, de én meg nem egyszer találkozok vele, hogy különböző Word verziók dokumentumai hibásan jelennek meg egy másik változatban. Nem hogy LO-ban, vagy fordítva...
Ilyesmivel is, hogy sikerül egy olyan Forefront Identity Managert kihozni, ami ugyan nem a legújabb, de IE8-ra kell visszakapcsolni az IE-t, hogy működjön
Olyasmivel is, hogy a Windows Problem Steps Recorder által generált .mht file Word 2013 és 2010 alatt sem jelenik meg normálisan, ami azért szép, mert mind a kettő a MS cuccaÉs nem maguk a bugok a bosszantók, csak hogy ezt a csodálatosnak mondott cég termékei generálják. Tetszenek érteni?
-
King Unique
titán
válasz
#40553216 #386 üzenetére
Láttam őket, de az csak szimpla felemlegetés, aminek egy része provokációra jött elő. Viszont másik oldalról ennek továbbvitele, a másik OS túlzott előtérbe helyezése a topikban, ablak vs pingvin meccselést már nem ők erőltették.
Előfordulhat olyan hiba náluk is, csak épp nem mki fut bele, annyi a különbség...én pl. itthon is vegyesen használok 2010 és 2013-as Office-t, v viszem doksikat máshova és még nem nagyon okozott problémát.
Viszont ott a gond, h az ODF (pl.odt, odm) formátumot, meg nem sok helyen tekintik elsődlegesnek, többnyire az MS szabvány dívik és ahhoz kell igazítani, pl. akár céges, akár egyetemi környezet. És háttér, különféle okok a kutyát nem érdeklik ilyenkor, hanem csak az, h adott programmal normálisan megnyitható legyen a dokumentum.
Vannak ilyen notik azért, csak épp elég karcsú a kínálat és azt nem tudom, h más disztrók driver támogatása is megoldott-e? Persze ennyi erővel új modelleken, amik 8/8.1-re vannak belőve sincs mindig 7-esre driver, de ilyen téren másik rendszer támogatása eleve jobb.
Nyomtatóknál meg ez egy modell csak, de vajon összes HP ok-s e, illetve főleg Canon a problémásabb ilyen téren, ahogy tudom, csak ezért cseréljem ki másikra..
Külső HDD-k alap szintű használatához nem is kell semmi extra cucc, csak épp a gyári kompaktokhoz szoktak adni csomó szoftvert, aminek jó hasznát lehet venni, pl. WD-nél [link], [link], [link] - na ezek Win & Mac only...
De ha külön veszel külső racket + HDD-t, ott is találkoztam olyan rackel, amit, aminek a vezérlőjét Linux alapból nem kezelte. Vagy éppen firmware-t akarsz rajta frissíteni, bele akarsz flashelni bizonyos funkciókat, ott is akadhat probléma. Leggyakoribb chip az ASmedia és a JMicron, előbbire tudtommal MPTool csak Winre van, de utóbbinál sem jobb a helyzet...Aztán nem tudom, lehet van rá megoldás, v terminálos mókolás, de még nem akadtam rá.(#405) Steve1207: na ez igen hasznos és köszönöm, h ide is betetted!
Inkább ezen kéne elmélkedni mkinek a továbbiakban. -
törölt tag
válasz
#40553216 #388 üzenetére
Mielőtt lezárnád fejtsd már ki, hogy a "Nekem a mobilplatformba nem tartozik bele az asztali os-t futtató notebook." féle megállapításod szerint miért nem?
Az ASUS TF810C-hez hasonló fizikai méretű táblagépe is készült a vállalatnak, amin Windows RT futott.
ASUS VivoTab RT - Quad-core Windows RT Tablet with NVIDIA CPU and Mobile Dock for Entertainment
Tehát ha Windows RT fut rajta, akkor mobil, ha asztali OS akkor már nem?
11,6 hüvelykes, Windows 8-as táblagép Intel CPU-val, mobil dokkolóval és digitalizáló tollal a nagyobb hatékonyság és teljesítmény érdekében
Pedig kb egyforma méretűek, és a felhasználási céljaik is azonosak. Tudod amikor még nem voltak okostelefonok, meg táblagépek, akkor a laptopok testesítették meg a mobilszámítógép kategóriát. A TF810C-t veled ellentétben az ASUS is táblagépként definiálja. Ha meg táblagép akkor mobileszköz. Mint ahogyan a laptop is az, mert azért vesznek az emberek PC helyett vagy PC mellé laptopot, hogy tudják útközben, közlekedési eszközökön használni az irodai munkájukhoz például. Mert elég nehéz lenne a PC-t felpakolni a buszra.
Szerk: és képzeld a laptopok pár évvel ezelőtt még asztali Windowst vagy Linuxot futtattak.
-
törölt tag
válasz
#40553216 #386 üzenetére
Nem véletlen írtam a WIndows szót kétszer. Mobileszközökről tettem említést, amibe beletartozik, a laptop, illetve a hibrid táblagép is, mint amilyen az ASUS TF810C, amin nem Windows RT van gyárilag telepítve, hanem egy teljes értékű 32-bites Windows 8.0 ami később Windows 8.1-re frissíthető! Természetesen a Surface Windows RT verzióit is ide kell kategorizálni. Mellesleg azt írtam, hogy az Android, az iOS, és a Windows rendszerek együtt véve tarolnak. Ez akkor is igaz, ha az első kettő a dominánsabb (akár sokkal).
-
szabonagyur
félisten
válasz
#40553216 #350 üzenetére
Igen ha nem vette meg mert neki jó a Win7 (elismerem akinek nem kell a 8 az ne is vegye), akkor minek kell szidni a 8-at? Amikor a Win7 és XP volt a 2 aktuális akkor is elfért egymás mellett a 2 tábor. Egyik ezt használta a másik a másikat. Most meg van Win7 meg Win8/8.1, azt használ mindenki amit akar, driver van, játék van, stb.
-
szabonagyur
félisten
-
Воланд
titán
válasz
#40553216 #85 üzenetére
bongeszes - kereses: ie - bing
fajltortenet: "open a file, we may collect information about the file, the application used to open the file, and how long it takes any use it for purposes such as improving performance"
sms - hivasok: itt nem jatszik egyik sem. amugy meg a phone call and sms data a hivas hosszat, es az sms hosszat is jelentheti.amugy tenyleg nem ertem en ezt a fene nagy felhaborodast egy tesztrendszer kapcsan. a google ebbol el, begyujt minden adatot a felhasznalok az eles rendszereibol fejlesztes cimszo alatt.
-
válasz
#40553216 #85 üzenetére
Verziok:
- semmit nem tesz hozza, es nem is csinalnak vele semmit -- tehat feleslegesen fejlesztettek ezekbe a komponensekbe telemetriat (LOL)
- semmit nem tesz hozza, mindenkepp a feketepiacon vagy az NSA-nak akarjak adni, hogy a tesztelesre hasznalt W10-eden milyen oldalakat bongeszel (LOL)
- semmit nem tesz hozza, es valojaban nem is gyujtik be az SMS-eidet, de a leheto legtagabb EULA-t irtak a dologhoz, hogy jogilag ne legyen belole baj (ez lehet)
- hozzatesz a dologhoz, es ok tudjak, hogy mit (ez is lehet)Nem mintha veled ertelmesen lehetne targyalni barmirol, de esetleg a tobbieknek erdekes..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest