- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nem sok meglepetést tartogat a Galaxy S25 FE és Tab S11 Ultra külseje
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
Új hozzászólás Aktív témák
-
szp1
addikt
Nyilván létezik, de őket nem vizsgálják szociológusok, antropológusok valamint valláskutatók behatóan...
De ez csak egy adalék a kissé elfajuló "vitához". Amúgy személy szerint nem vagyok márkafüggő, kizárólag az ár-érték arányt tartom szem előtt és általában addig nyújtózkodok amíg a takaróm ér...tehát én vagyok a kibic. -
szp1
addikt
Ez ugyan egy régebbi cikk, de érdemes átfutni.[link].
Egy rövid idézet :
" 10. “Our fans don’t care if we screw up.”
Of course, many customers are happy to be part of Apple’s global community: A Facebook page, “Fans of Apple,” has over 935,000 members. And when it comes to controversy about or criticism of the company, experts say the company’s loyal fan base often have a blind spot. Lowrey, the marketing professor, compares Apple’s cult-like following among some users to bikers who own Harley-Davidson motorcycles. “In the old days these groups didn’t have any way to communicate with each other except in person,” she says. “But today there are online communities that rally around brands.” ( forrás : MarketWatch , aláhúzás tőlem....)
-
mepet
addikt
Nagyon jó ötlet, köszönjük Apple!
Szabadalom erre alapozva?
-
Touch-ko
őstag
válasz
Depression #183 üzenetére
Ferditesek? Miben is ferditek? Vak hit egy ceg fele?
Lol eloszor is a kommentjeimet ala tudom tamasztani sajat tapasztalattal.Azert nem szeretnek mert leirom a velemenyem egy Apple tpoicban, es valaszolok azoknak akik offolni meg "anyazni" jarnak at shamesung illetve android forumokrol.. Ezek utan az android meg shamesung userek akik amugy is csak feszultsegkeltes miatt jarnak ide, megsertodnek..
Ha te vak hitnek hivod azt, ha megveszel egy termeket ami tetszik, majd jo velemennyel leszel a cegrol, es kiprobalod a tobbi termekeit is, es tapasztalod, hogy tenyleg jol mukodik, es nem olyan mint amit elotte hasznaltal, es a jovoben is olyan termeket akarsz venni, akkor egybol elvakult hivo leszel? Szerintem nem.. Hany olyan ember van aki egymas utan tobbszor is ugyanazt a markat valasztotta? Ha te tobbszor veszel Mars csokit, mert szereted az izet, akkor te egybol Mars hivo vagy aki elvakult?
Vagy ha te meg vagy elegedve a Tide mososzerrel, mert jo, es hatekonyan tisztit, akkor te egybol Tide mosopor hivo vagy? Esetleg ugyanolyan markaju EC papirt veszel, akkor szinten klotyopapir hivo vagy?
Egyszeruen nem ertem. Nekem bejott, es szeretem, minden termekem Apple es emiatt nagyon jo osszhangban vannak, tetszik, es szamomra a legjobbak. Ez talan problema?
-
NixonHUN
tag
A négylábú asztalra is vonatkozik majd a szabadalom..?
-
Szelley
senior tag
válasz
Touch-ko #182 üzenetére
Az amikor elismerted, hogy te ceak azert jarsz ide, hogy feszultseget kelts es jot nevess,
te hol élsz ember?! aki feszültséget kelt az TE vagy, kérlek linkeld ahol én ilyen "elismertem" mert nevetni akarok!
Bebeszélsz itt mindent magadnak atyaég...
btw. a másik fórumon is megírtam már, amikor előkerül nálad a "trollkodás" szó, az már azt jelenti hogy elfogynak az ész érveid. Ilyenkor ha az ember a nem megszokott módon ül a székén, akkor te már ugrasz rá hogy "feszültségkeltő és idejön TROLLKODNI!!!!444" -
Youri
veterán
Csakis tégla lehet
-
olbaidhun
őstag
érdekes újítás és hozzá tartozó izgalmas fórum...
-
dezs520
senior tag
válasz
Depression #183 üzenetére
...ha valaki nem úgy lát valamit mint "ti",az már vak,fanatikus,szektás....és szélsőséges estben buzi...
Sajnos nincs igazad,nagyon sokszor "kaptunk" már csak azért mert almánk van...lásd a videókat,az általunk is elitélt sok kis gyökér miatt úgy vagyunk elkönyvelve mint ők,egy kalap alá vesznek minket.
És amit nagyon sokan nem akarnak itt megérteni az az,hogy nem a céget "istenítjük" szeretjük,hanem a telefont.
Ti viszont nem vagytok hajlandók bevallanai hogy a termékük jó,attól független,hogy a keynotokon mit túloznak...
És arra hogy ki kit miért nem kedvel.
Ez kicsit olyan,mint amikor az asszony állandóan azt mondja,hogy márpedig te megcsaltad,te hiába mondod neki hogy nem () majd egy idő mulva,azt mondod hogy igen baszki ha ígyis úgyis azt mondod akkor miért ne (?)
Már sokszor sokmindenki leírta almások közt hogy mit miért,általában meg is értik,majd jön egy kis 10 éves fasz megtorlo nickel és benyög valamit,amivel felrug minden eddigi nyugodtt beszélgetést...na ezért vagyunk mi "felsőbrendűek" és ezért beszélünk olyan lekezelően mint ahogy... -
Touch-ko
őstag
Lol, veled a legutobbi trollkodsod ota nem beszelek.. Az amikor elismerted, hogy te ceak azert jarsz ide, hogy feszultseget kelts es jot nevess,
Nem is ertem miert jarsz ide.
Tovabba a zold kuka fan annyira megengedett mint a csamcsogott alma, vagy a hitterito, esetleg az ujgazdagnak vagy birkanak becezes. De annyira nem ocsmany kijelentes, mint mikor leb.ziznak minek, csak mert megvasarlunk egy bizonyos termeket..
-
Trebron09
őstag
"....dolgoztak ki és védettek le"
Na most már az asztalra helyezett rezgő mobilok után is perel az apple..
-
V.T.CS.
senior tag
szokatlanul hasznos újítás az apple-től.
-
Touch-ko
őstag
Engedd meg, hogy valaszoljak a kerdesedre: Igen van. Maris mondanek egy par ilyet: Ferrari, Ducati, Honda, BMW. Sot a BMW es a Ferrari mar odaig elment, hogy Puma cipokre ragasztatjak a nevuket. Es veszik azokat.
A Ferrarinak meg kulon rajongoi boltjai is vannak vilagszerte. Voltam mar ilyenben, az oratol, a jatekokig, a ruhakon at a hamis kocsi kulcson at a tollig mindent arulnak es senki sem akarta lekopni, anyazni, bu.izni, vagy ujgazdagnak nevezni egyetlen eladot, vagy vevot, pedig nem olcsok... Itt nalunk rengeteg Ferrarit latni, nem hazudok ha azt irom, hogy napi szinten akar 4-5 darabot is latok egy reszuk arab milliardose, a masik hires embereke, sportoloke, uzletembereke, stb. Hidd el, van amikor mar nem azt nezed, hogy Ferrari Italia, hanem azutan fordulsz meg, hogy mennyi extra, vagy milyen custom festes van rajta. Senki sem akarja megverni oket, vagy nem anyazzak, nem kopik le, nem fanboyozzak le egyiket sem!
Szerintem ez egy nagyon jo pelda arra, hogy siman cafolhato az allitasod.
Tovabba, szerinted hany Honda fan club letezik a vilagon? En amikor meg motoroztam en is tagja voltam egy FireBlade club-nak, megsem jartam at Kawa, vagy Suzuki forumba anyazni..
Viszont ez mar baromira OFF, elnezest kerek miatta! En itt be is fejezem az OFF-olast.
-
vhw
addikt
válasz
fordfairlane #176 üzenetére
Hm... vannak Coca Cola topikok, ahova bejárnak a Pepsi, vagy a tecsó gazdaságos kóla fanok trollkodni, és odavissza?
És ha vannak is, ilyen nagy számban vannak?
-
fordfairlane
veterán
-
vhw
addikt
válasz
fordfairlane #174 üzenetére
Ez nem egy öngerjesztő folyamat? Ha látják, hogy rajongók ennyire toporzékolva védik, akkor csak ezért is, nem?
De te elég szakértőnek tűnsz, tényleg érdekelnének további hasonló szenvedélyt kiváltó cégek, hiába én nem tudok... -
szp1
addikt
válasz
Touch-ko #171 üzenetére
Ezt még azért elcsíptem...
Hadd döntsem el én, hogy mihez szólok hozzá, oké?
Bár, ahogy elnézem, egymagadban is elviszel a hátadon egypár komplett almás topikot...ha meg segítséged is akad, akkor meg kő kövön nem marad.
( Csak érdeklődésképpen : az a név, hugy Ron Hubbard mond valamit neked? ) -
vhw
addikt
válasz
Touch-ko #168 üzenetére
Te még mindig azt hajtogatod/bizonygatod, hogy mennyit és mit másolt a samsung. Egyszer se mentem bele mit tettek vagy nem tettek.
Ismét elmondom; mások is másoltak/-nak, átvesznek, és az apple is megtette a magáét, őket sem kell félteni. De ezt miért nem vagy képes belátni/elfogadni? Miért hibátlanok ők a szemedben?.
És immár harmadszor... még mindig ignorálod az eddig kétszer feltett utolsó kérdésem, pedig már tényleg marhára kíváncsi vagyok miért van ez...
Van még egy olyan cég, aminek a termékeit ilyen fanatikus buzgalommal veszik, vagy ilyen elvakultan védenek a rajongói? Én komolyan nem tudnék még egy példát felhozni...
-
Touch-ko
őstag
válasz
fordfairlane #161 üzenetére
Igen, tudom, en egy csunya, gonosz, amerikai zombi ceg termekeit vasarolom meg..
Sot en is `zombi, birka, csunya, gonosz, vallasi fanatikus, ujgazdag (bar nemtudom miert?) sOOt, raadasul meg bu_i` is lennek?Tobben is ezeket irjak. Sosem hittem volna, hogy az oktatas szinvonala ekkorat zuhant volna az elmult evekben, mert a zoldkuka fan-ok sosem gondoljak azt, hogy azert vesznek az emberek Apple termeket, ert szamukra bejon, es valoban megbizhato, es a jo tapasztalat miatt termeszetes, hogy az emberek tovabbi termekeiket akarjak megvenni.
Nem, ezek mind birkak, sot, vallasi fanatiksok. Van olyan ismerosom akinek az apja kb.65-70 evesen is iPhone4-el rohangal, biztos o is vallasi fanatikus, zombi, meg nyugdijas is...
-
szp1
addikt
Na, ez már nem vicces ami itt megy
, úgyhogy léptem...csá, fanok...
-
Touch-ko
őstag
válasz
Cathulhu #159 üzenetére
Az viszont gondolom nem 1000 eve lejart lemez, hogy mig az iPad elotti tableteket elsosorban munkara hasznaltak, addig az iPad ota a tablet szo jelentese, es az eszkoz felhasznaloi kore teljesen megvaltozott, es inkabb szorakoztatasi, tartalomfogyasztasi eszkozze valtozott. Aztan a tobbi gyarto ezt az iranyt kovetve keszitette a sajat tabletjeit.
Tovabba regebben valahogy megsem terjedt el a tabletek hasznalata. Nekem is csak iPad-ota van... Ha azok a tabletek annyira bevalltak volna, akkor mar regen lett volna letjogosultsaguk.@VHW
Majd később jöttek a külsőleg hasonló telefonok, akkor mit is másoltak le? A külső megjelenést? Nem. Magat az iPhone OS HUI-jat, hiszen az Android nem igy nezett ki az iPhone elott, hanem inkabb a BB OS mintajara keszult. Tovabba egy csomo eyecendy feature-t is sikeresen elloptak, a tobbujjas gesztus, a coverflow nezet, ami mar az iPod nano-ban is volt 2006-ban. Ide sorolhatnam meg a camera hasznalatanal a tap to focus, valamint erdemes lenne megnezned akar a SGS3 es az iPhone kozotti hasonlosagot a camera app-nal. Ugyanazok. Vajon ezek mind-mind teljesen veletlenek? Ez csak nehany pelda ami par perc alatt eszembe jutott.
Ami valamiért divatos lett, ezért a többi cég is meglovagolta ezt a "hullámot".
Csak arra akartam rávilágítani, hogy az alma "ötletátvételei" teljesen rendben vannak, míg más gyártók "ötletátvátelei" fejlesztés nélküli másolásoknak minősülnek nálad, miközben egy smartphone, vagy tablet nem csak a külső keretből áll, sőt.Rendben vegyunk egy masik peldat hatha nem volt ertheto az a nehany kep amit feltettem: Az iPhone elott letezo telefonok meroben maskepp neztek ki, mas volt a GUI, a design, a csomagolas, es az Apple 2001 ota hasznalt 30 pin csatlakozoja, amit mar lecserelt. A Samsung termekeit erdemes lenne megnezni. Meg a csomagolas stilusa is megvaltozott,(tapasztalat, hasznaltam felsokategorias Samsung-ot az iPhone elott) elhagytak a sok gagyi zacskot, es attertek a minimal stilusra meg a csomagolasban is.
Ha TE nem latod azt, hogy mi folyik itt tobb eve, ha szerinted a tobb tucat szakujsagiro, tobb hires fuggetlen forum, blog, megirta azt, hogy pl a Samsung masol, es ezeket CSAK par Apple hater nem lat, akkor lehet, hogy nem rajtunk van a szemellenzo, amivel annyiszor vadolnak..
Vegezetul, kerlek, hasnlits mar ossze egy P1-es SE-t egy iPhone-t, valamint egy Samsung Galaxy S-t. Mindharom keszulek a felsokategoriaba tartozik, az elso az iPhone elotti, a harmadik pedig az iPhone utani idoszakbol szarmazik. Majd ezutan kerlek nezz meg egy HTC One X-et. Latsz kulonbseget?
Ha nem, akkor segitek: Nagy kulonbseg van a `valamit tovabb fejleszteni`, es a` valamit lemasolni pofatlanul` kategoriak kozott.. -
nord_
veterán
Micsoda? Az autók esetében még a név miatt is azonnal jogászok hada indul meg! A Merci ML sorozata nem véletlenül ilyen név alatt fut: a BMW akadályozta meg a sima "M" nevet, merthogy azt ők használják a sportos változataikhoz.
De mondok neked még cifrábbat: a Ford figyelmeztette a Ferrarit, hogy csúnya pereskedés lesz a dologból, ha a Formula-1-es autójuknak az F150 nevet merik adni... merthogy ők ezt már használják a kisteherautójuknál. Valóban összekeverhető a két autó, mert a buta sofőr még véletlenül versenykocsit rendel platós cucc helyett.Ennél az Apple-féle játékoknál sokkalta érdekesebb esetek fordulnak elő az iparban. De mit is várhatok egy olyan fórumon, ahol még szerkesztők is az Aple-féle hozáállásról írogatnak cikket, miközben azt az apróságot elfelejtik megemlíteni, hogy a Samsung tényleg pofátlanul lop. Vajh miért is tud a Windows ugyanazon érintőképernyős struktúrában egyedit alkotni? Vajh a Nokia, a Sony, a Motorola vagy a HTC miért is tud olyan, egyedi külsőt adni a telefonjaiknak, ami egyértelműen tervezésre és gondolkodásra utal? Vajon az egybites fanok miért is csak az okozatot - a szabadalom levédését - köpködik, a lopást, a tolvaj céget nem?
Költői kérdések, nem kell válaszolni. -
Mr Cube
tag
válasz
Touch-ko #163 üzenetére
Itt van maga a szabadalom, ezt nyújtották be. Vita lezárható.
Egyértelműen van megfogalmazva, hogy miként működik és miket használ a működéshez a telefon egy vibrálásnál, hogy csökkentse a zajt. Ez azt jelenti, hogy a többi cég használhatja nyugodtan a saját megoldását, mint eddig, mert azok nem így működnek, illetve csak részben, mert a HTC pl a gyorsulás- és távolságérzékelőt használja, ez pedig jóval összetettebb.
Nekem az a véleményem erről a másolós dologról, hogy az Apple is olyan tabletet hozott létre, aminek a külseje nagyon hasonlít nála régebbi tabletekéhez, de azért, mert egy tablet az ilyen. Ők szöveggel és egy hülye rajzzal védették le az iPad külsejét, holott egyértelmű rajzzal vagy fotóval kellett volna, mert nem szabják már meg, hogy a lekerekített sarok az az övék és csak ők használhatják, illetve fizetni kell nekik a használatért. Ez olyan, mintha a Ford levédte volna a T-modellt olyan szöveggel, hogy négy kerék, kormány, ülés. Sztem pont nem az Apple-nek és a Samsung-nak kéne pereskednie, mert a rendszer az, ami megkülönbözteti őket, amitől egyértelmű, hogy melyik-melyik. Az Android-ot futtató eszközök viszont, azok legyenek különbözőek, ha már ennyi gyártó használja, mert mi más különböztetné meg őket, ha a rendszer is ugyanaz.
Érdekesnek tartom, hogy más ágazatokban alig fordul elő ilyen másolás miatti pereskedés, főleg az autóiparban nem, pedig ott aztán elég sok ugyanolyan autó van. De ha elő is fordul, az nem azzal végződik, hogy 1 milliárd dollár büntetés és az adott eszköz teljes kitiltása több nagy országból is. A designváltás és büntetés nem lett volna elég? Feltétlenül ki kellett tiltatni, amit ráadásul meg is tett a bíróság, ez is nevetséges, főleg úgy, hogy más országokban a per azzal ért véget, hogy nem történt másolás.
Sajnos az internet ilyen, lehetek akár egy majom is az állatkertből, aki internet hozzáférést kapott, úgy se derül ki. Mondhat bárki bármit. Én eddig az Apple összes cuccát megvettem, de el is adtam, mert sz*rok. Úgy se derül ki, hogy így van-e. Én is emlékszek arra, amikor bejött az iPhone és millióan ráugrottak, hogy fikázzák, de azért volt alapja is, mert tényleg rengeteg mindent kihagytak belőle, szándékosan vagy nem, azt nem tudjuk, de kihagytak. Viszont nem tudni, hogy ki próbálta ki, ki használta és úgy fikázta, és ki volt az, aki csak irigységből. Így aztán a végtelenségig lehet vitatkozni.
Azt is látni kell viszont, hogy attól még az Apple mocskos egy cég, mint cég és ennek semmi köze az eszközeikhez, de hát mindenki akaratlanul is összeköti a kettőt és zsigerből gyűlöl mindent, ami Apple vagy fordítva, mindent istenít, még magát a céget is.
Ezt most viszont lezárhatjuk, mert ott a szabadalom, egyértelmű az egész.
Maradjunk annyiban, hogy az egyik bíróság másolásnak ítélte, a másik nem, sok ember másolásnak ítéli, sok ember pedig nem. Én sztem nem másolás, szted pedig igen.
Én pedig mentem kihasználni az aprócska szabadidőmet egy kis Evil Genius-szal.
-
G-Guts
aktív tag
Én csak a Mobilaréna cikkeit olvasom, más mobilos (konkurens) oldalt nem nézek. De most már a fene egye meg, hogy hétvégén kib@szott hírzárlat van a Mobilarénán vagy mi a franc?!! Egy átkozott hírt azért be lehetne pöttyenteni egy hétvégi napon. Úgy látszik hétfőig (illetve általában 7végenként) más mobilos hírportált kell keresni.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Touch-ko #163 üzenetére
Multkor lattam egy Samsung Store-t es bizony nekem egybol az Apple Store jutott az eszembe. Vajon miert?
A Samsung direkt erre pályázik, hogy az Apple-lel hasonlítsák össze, és szándékosan lohol az Apple nyakában. Jómúltkor, mikor az Aréna plázában a Starkingnek volt valami egyéves évfordulós akciója, pont alattuk, a mozgólépcsőnél egy kitelepült Samsung rendezvény volt, asztalokkal, kivetítővel, tabletek meg notebookok kipakolva. Olybá tűnt, hogy direkt rászervezték a Starking akciójára.
-
Touch-ko
őstag
` A különbség viszont ebben a vibrálás kérdésben és az általad említett innovációkban az, hogy ezt a fajta vibrálást nem régen használták, hanem most is és nem csak egy cég, ingyen és bérmentve, licensz díjat senkinek nem fizetve. Erre jön az Apple, amit, mint céget mára mélyen megvetek, az üzletpolitikájával együtt és leírja szabadalomban ugyanezt a funkciót és levédeti, és ne legyen így, de az elmúlt egy-két év minket igazol, perelni fognak mindenkit, mert hasonlót használnak. Ez persze feltételezés, elismerem. És nagyon remélem, hogy nem így lesz. Ettől ez még megvetendő viselkedés egy ekkora cégtől, mint az összes nevetséges per is.`
A vibras dologrol semmi technikai parametert nem tudunk, tovabba csak ugy nem lehet beadni valamit a szabadalmi hivatalba. Tovabba lehet, hogy letezik, letezett hasonlo technika, de szerintem siman elkepzelheto, hogy nekik van erre egy sokkal jobb otletuk, es ok ezt az otletet akarjak megvedeni.
Szamomra ez teljesen elfogadott mert az amit az utobbi idoben pl a Samsung csinal, iPhone, iPad, iPod touch, smart case, MBA, Mac Mini masolasokat, az kicsit mar sok. A tobbi ceg, pl SONY, HTC meg tudjak oldani, hogy a keszulekeikrol ne lehessen olvasni a neten olyanokat, hogy iPhone, iPad, iTouch, Mac mini, vagy MBA clone. A tobbieknek miert sikerul? Oket nem is perelik..
Multkor lattam egy Samsung Store-t es bizony nekem egybol az Apple Store jutott az eszembe. Vajon miert?`Viszont levédetni lekerekített sarkokat és ikonos elrendezést, az nevetséges.`
Errol pedig az a velemenyem, hogy pont ezek az apro dolgok kulonboztetik meg az Apple termekeit a konkurens cegek termekeitol. Itt nem az ikonokra gondolok, bar a TW GUI-ja eleg egyertelmuen iOS GUI koppintas.`Azt kéne megérteni, hogy a legtöbben azért utálják az Apple-t, mert ilyen mocskos módon akar fölényhez jutni, pedig ők adnak el a legtöbbet egy-egy eszközből, szóval akkor miért? `
En Apple termekeket eleg reg, meg iPhone elotti idok ota hasznalok. Emlekszem, mikor az iPhone-nak nem volt konkurenciaja, mar sokan akkor is jottek ide, es mas forumokra anyazni, hogy huu de sz_r, nincs benne BT, meg hatter sincs. Nah meg a radio es tarsai, es az N95 ezeket tudja... Szoval az Apple fikazasa valamikor 2007 kornyeken kezdodott. Szerintem egyertelmuen sokakbol az irigyeg beszel illetve az, hogy a Shamesung fanok egy reszenek faj, ha az Apple megvedi a sajat termekeit, akar peres uton is.
Miutan a Samsung az Apple termekeinek nagy reszet mar lemasolta, teljesen jogosan perelik oket. Ez sok fannak nem tetszik, mert ok amugy is gyulolnek mindent ami Apple, mar jo regota. Hozhatnek peldakat, hogy milyen beszolasokkal, mekkora tudassal irnak dolgokat, de eleg, ha csak elolvasod a Remusz-os alairasomat.. -
vhw
addikt
válasz
Touch-ko #158 üzenetére
Talán ha vennéd a fáradtságot és végigolvasnád és értelmeznéd azt amit írtam... nem csak kiragadnál egyetlen mondatot.
Az alma vette mondjuk az "okostelefon-ötletet", annak funkcionalitásaival, csinált egy saját készüléket. Maga az ötlet már létezett más gyártóknál, más vonal mentén zajlott a megvalósítása, más volt a külső (bár nekem még mindig jobban tetszik a teljes qwerty billentyűzet, de ez lényegtelen) Vegyük ezt a lépést "másolásnak"? Nem egyéni, SAJÁT ötlet volt az okostelefon mint olyan.
Majd később jöttek a külsőleg hasonló telefonok, akkor mit is másoltak le? A külső megjelenést? Ami valamiért divatos lett, ezért a többi cég is meglovagolta ezt a "hullámot".
Csak arra akartam rávilágítani, hogy az alma "ötletátvételei" teljesen rendben vannak, míg más gyártók "ötletátvátelei" fejlesztés nélküli másolásoknak minősülnek nálad, miközben egy smartphone, vagy tablet nem csak a külső keretből áll, sőt.
És a végén, csak off-ba tett kérdésem;
"Tényleg nem értem, hogy ha minden ennyire szép és jó és rendben van a cég körül, akkor miért "divat" utálni (ahogy szokták mondani). Miért nem "divat" utálni egy LG-t, vagy Sony-t?" -
fordfairlane
veterán
válasz
Touch-ko #158 üzenetére
Az Epöl gonosz, mert drágán árulja a dolgait, és azért is szupergonosz, mert ennek ellenére megveszik a termékeit. De ez csak azért van, mert az Epölzombik mindent megvesznek. Az mondjuk érdekes, hogy Samsungzombik nincsenek, bár a Samsung telefonjait is megveszik, de azt a sok tudatos vásárló veszi meg, akik nem zombik.
Minden Apple hírnél megkapod ezt az ultimate gondolatmenetet.
-
Mr Cube
tag
válasz
Touch-ko #156 üzenetére
Nagyon jól leírtad ezt a dolgot, és kb mindennel egyet is értek veled. Az Apple az első iPhone-nal olyat alkotott, ami elindította az okostelefonokat az útjukon. Ezt nekik köszönhetjük. Ez szintén így van a tabletekkel is, mivel az MS megcsinálta már előttük több évvel, de hát nem jött be. Az Apple-nek köszönhetjük az összes többi okostelefont és tabletet, elismerem és köszönöm is, tényleg nagyot alkottak, nekem is voltak eszközeim tőlük, pár évvel ezelőttig, mert nekem több kellett a zárt rendszernél, de ez most nem lényeges.
Én nem is erről beszéltem, bár tudom, hogy miért írtad azt, amit írtál. A különbség viszont ebben a vibrálás kérdésben és az általad említett innovációkban az, hogy ezt a fajta vibrálást nem régen használták, hanem most is és nem csak egy cég, ingyen és bérmentve, licensz díjat senkinek nem fizetve. Erre jön az Apple, amit, mint céget mára mélyen megvetek, az üzletpolitikájával együtt és leírja szabadalomban ugyanezt a funkciót és levédeti, és ne legyen így, de az elmúlt egy-két év minket igazol, perelni fognak mindenkit, mert hasonlót használnak. Ez persze feltételezés, elismerem. És nagyon remélem, hogy nem így lesz. Ettől ez még megvetendő viselkedés egy ekkora cégtől, mint az összes nevetséges per is.
Csak annyit tennék hozzá a Samsung elleni perhez, hogy azóta hány "ugyanolyan" tablet jött ki több cégtől is, mint az iPad? Nézd csak meg, egyik se lett beperelve, mert a Samsung a legnagyobb rivális, el kellett őket tüntetni a legjelentősebb piacról, az Apple piacáról, az USA-ból. Azóta érdekes módon nem érdekli őket a "másolás".
Egy cégnek meg kell védenie a termékét a másolástól, ez egyértelmű. Viszont levédetni lekerekített sarkokat és ikonos elrendezést, az nevetséges. Mert ez van a szabadalomban, így van megfogalmazva. Annyira általánosan lett megfogalmazva szándékosan, hogy bárkire ráfoghatják, akire akarják. Ez az, ami undorító.
Azt kéne megérteni, hogy a legtöbben azért utálják az Apple-t, mert ilyen mocskos módon akar fölényhez jutni, pedig ők adnak el a legtöbbet egy-egy eszközből, szóval akkor miért? Mert fáj, hogy van konkurencia, azért. És ezt az üzletpolitikát ennyire komolyan védeni, ez is ellenszenvet vált ki nagyon sok emberből. Ez egy cég, könyörgök, mi közöd van hozzájuk azon kívül, hogy a termékeiket használod? Semmi. Akkor miért fáj, hogy bírálják ezt a mocskos viselkedését? Én lesz*rom, ha a Sony-t fikázzák össze-vissza, hiába van SXS-em, mert a telefonom attól még ugyanolyan jó és ugyanúgy fogom használni, egészen addig, amíg be nem jelentik, hogy nem jön ki a 4.2, mert akkor bekaphatják. Ezt soha nem értettem meg, hogy emberek miért verik a nyálukat (itt most nem rád gondolok), ha Xbox-uk vagy PS-ük van pl, amit a legtöbben ráadásul anyucitól-apucitól kaptak. És azt se értem, hogy attól, hogy vkinek iPhone-ja van, miért kell istenítenie a céget is. Legyen elégedett a telefonjával, ha neki az kellett, de ennyi. Vki megemlíti, hogy az Apple mocskos módon próbál előnyhöz jutni és rögtön elkezd fröcsögni, hogy az "Apple egy isten cég és be fogod a pofád".
Külön kéne választani az eszközt a cégtől, mert az eszköz lehet jó, és a cég lehet maga az ördög is, nem befolyásolja egyik a másikat.
-
Touch-ko
őstag
`Az almának át szabad venni az "okostelefon-ötletet", az "érintőkijelző-ötletet", a "tablet-ötletet" stb. kvázi más gyártóktól, aztán ezekből a saját szájíze szerint összegyúrni egy terméket.`
Akkor jojjon egy kis ismetles..
Aztan:
Szerintem ez nem `sajat szajiz`. Itt a `SAJAT` szon van a hangsuly.
Ha ezek utan nem latod, vagy nem akarod latni a kulonbsegeket, akkor inkabb kerlek ne is valaszolj..
`Szerintem iPhone ide vagy oda az érintőkijelző elterjedése megtörtént volna, egyszerűen valami irányba muszáj volt fejlődni a mobiltelefonoknak, ez nem az ő érdemük.`
En az iPhone megjelenesekor a Samsung egyik csucskeszuleket hasznaltam, egy Samsung BlackJack-et. Nem ugy tunt, hogy a Samsung nagyon valtani akart volna..
-
vhw
addikt
válasz
Touch-ko #156 üzenetére
Az almának át szabad venni az "okostelefon-ötletet", az "érintőkijelző-ötletet", a "tablet-ötletet" stb. kvázi más gyártóktól, aztán ezekből a saját szájíze szerint összegyúrni egy terméket. Viszont ha valami visszafelé, a másik irányba működne; netán a többi lesne el érdekes dolgokat az almától, akkor az "másolás zéró fejlesztéssel"?
"Van nem is egy olyan gyarto, aki az iPhone elott nem is arult erintokijelzos telefont, ma pedig mar az a legtobbet eladott keszuleke."
Szerintem iPhone ide vagy oda az érintőkijelző elterjedése megtörtént volna, egyszerűen valami irányba muszáj volt fejlődni a mobiltelefonoknak, ez nem az ő érdemük.Tényleg nem értem, hogy ha minden ennyire szép és jó és rendben van a cég körül, akkor miért "divat" utálni (ahogy szokták mondani). Miért nem "divat" utálni egy LG-t, vagy Sony-t?
-
Touch-ko
őstag
``Megálmodott és kitalált? Komolyan? Újra megcsinálják azt, amit már mások kitaláltak, csak más módon működik, de maga a funkció már fel lett találva, szóval hagyjuk ezt a megálmodást.``
Pelda: iPhone elott is letezett okostelefon, es erintokijelzos keszulek is. En is hasznaltam P800-at evekig mert szerettem. Viszont az iPhone bemutatasa valtoztatta meg az emberiseg elkepzeleset az erintokijelzos telefonokrol. Ma mar, az iPhone ota minden ceg ontja magabol ezeket a telefonokat. Van nem is egy olyan gyarto, aki az iPhone elott nem is arult erintokijelzos telefont, ma pedig mar az a legtobbet eladott keszuleke.
Van egy rakas feature amit az elso generacios iPhone tartalmazott, es emlekszem a keynote-on az emberek alla leesett, es gyonyorkodtek, hogy ilyet egyaltalan ki lehet talalni es meg lehet valositani, egy telefonban. Ezek utan a tobbi ceg is atvette ezeket, 0 fejlesztessel.
A tableteknel ugyanez a helyzet. Mar elotte is leteztek am megsem lettek sikeresek. Aztan az iPad bemutatasa ota minden nagyobb ceg gyart tabletet...
Ergo megvalositottak a fel evtizede hasznalatos erintokijelzos telefonok uj generaciojat, es a tabletet.. A design-rol ugyanez a velemenyem. Nehany ceg tud uj, szep megoldasokat letrehozni, noha ugyanazt a minimal stilust alkalmazzak. Nekem tetszenek a SONY telefonjai is, mert szepek. Tovabba az Android GUI-jat lattad mar az iOS (akkor meg iPhone OS) megjelenese elott, es utan? Egy rakas kep van fennt a neten amkben osszehasonlitjak a kulonbozo cegek iPhone, iPad elotti keszulekeiket, es a fennti termekek bemutatasa utani gyartmanyokat..
Tehat letrehoztak valami addig meroben uj megoldast, es a konkurens cegek nagy resze
zero fejlesztessel masolt.. Ezen lehet vitatkozni, csak ertelme nincs, mert teny.Ahogy ez a talalmany amirol a fennti cikk szol, vannak meg fejlesztesek.
Lopott termeket betiltani nem ostobasag. Ha szerinted ostobasag, akkor neked nagy problemad lehet az igazsagerzeteddel.
-
szp1
addikt
válasz
Polarstar #138 üzenetére
Nagyon OFF
Nekem pont ilyen volt.
Ez a vibrátoros dolog meg egy tipikus ál"szabadalom". Máshogyan : i - Patent....
-
dezs520
senior tag
válasz
Polarstar #145 üzenetére
Neked nem fontos,másnak még lehet az.
És ez az éhezős csekkes dolog nem is értem hogy jön ide?
Hogy pitiáner dolgokkal foglalkoznak,és ez helyett inkább a föld megmentésért kellene tenniük valamit?
Ezt az ipod/iphone dolgot sem értem.
Engem valahogy teljesen hidegen hagy,hogy a nokia mit csinál,nem hoz ki belőlem érzelmi reakciót,mert nem érdekel.
Számodra is ott a választás,ha az alma telefon portfóliája nem gyerebe,még mindig tudsz válogatni... -
dezs520
senior tag
Tényleg nem járok a play be,mert hát minek.
És az hogy egy cég mekkora,nem ad rá jogot hogy másoljon,mert ha jól értelmezem amit írsz,akkor ha a cég nagy,akkor másolhat.
A másolás nem spekuláció,vagy "szerintem" dolog,szemmel látható,felül az "ikonok" alul a dock...tök egyforma.
A többiért elnézésedet kérem,nem neked szántam,csak nálad csapódott le,ezért is elnézést kérek.
És ennek semmi köze a hit hez,csupán aki használja a terméket,többet tud róla,mint aki nem használja,mégis mindig ők akarják megmondani a tutit holott közük nincs hozzá.
És igen,lehet hogy én is elfogult vagyok,hiszen megvagyok elégedve a termékükkel,de mint cég nagyon nem érdekel,ki kivel miért harcol,( ez lehet az én szegénységi bizonyítványom) -
válasz
KillHates #144 üzenetére
Nekem semmi gondom az applével számítógép ügyben. Ezeken nőttem fel.
Most is Macprón nyomom. Egy régebbin...De amit az ájpod-ájfon óta csinálnak az bicskanyitogató!
Ez a vibramotor zaj, meg kurvára egy fontos megoldandó kérdés.
Emberek éheznek a világban - a szemétkérdés - a társadalmi különbségek eldurvulása - és még a csekkeket is be kell fizetnem!Megint reszeljük a semmit!
-
válasz
Polarstar #138 üzenetére
"Másik: Amit az Apple csinál a szabadalmakkal, az iszonyat kártékony!
Csak azért levédetni valamit, mert az enyém, és fel nem használni azt nem is tudom minek nevezzem. Spekuláció. Egészen aljas szándékkal.
Lapozás, szögletes négyzet, kattintás, zárfeloldás... Lehet még sorolni."Ezért nem fogok sohasem Apple terméket venni! Pedig nagyon tetszenek az igényes átgondolt termékeik, de amit ezen a szinten művelnek, az tényleg gyalázat...
-
Youri
veterán
Konkrétan nem is olvastad el, hogy mit reagáltam először, csak rám akarod húzni az általános alma, nem-alma elképzeléseidet. Ha akarod tudni, két vinyón kívül semmilyen samsung cuccom nincs. És, ahogy írtam korábban is, ez egy akár olyan ötlet is lehetne, ami nyugodt szívvel levédhető, hiszen nem általánosítást tartalmaz, mint a jól ismert kerek sarkú téglalap. De persze nagyszerűen ignoráljátok azt az egyszerű tényt is, hogy merőben hasonló funkciókkal rendelkező alkalmazás elérhető a Play Store kínálatában, persze, ti oda nem mentek, mert nem alma. A samsung meg egy pöppet nagyobb, és régebbi cég annál, hogy másolóüzemnek nevezhesse egy hipsztereket megcélzó cég.
UI: 3 iPodom vol az évek alatt, elégedett voltam velük, többnyire az Apple termékei is tetszenek, pár kivételtől eltekintve, ezek között szerepel az iPhone is. Lehet engem haternek nevezni, nem is rajongok az apple filozófiájáért, de a termékeit nem ez alapján ítélem meg. És szerintem egyeseknek itt nagyon magukba kellene nézniük, mert amikor valaki konkrétan személyes sértésnek veszi, és pattog, mint egy frusztrált tizenéves, ha a kedvenc márkáját rossz szóval illetik, akkor az a legalja
Részemről kiszálltam
-
VIBO
őstag
Hupsz dupla lett
-
VIBO
őstag
Érdekes. Erősödő rezgés teljesen ok. Halkuló se rossz, csak az első nagy rezgésnél bukta már a csend nem megzavarása sztem.
-
dezs520
senior tag
Már nem azért,de te ugyan ezt csinálod,csak te az ellen tábort képviseled...azt hiszed ettől majd jó nagy menő leszel?...tudod mert hogy most ez a divat...
Másrészt,te honnan a vérvörös fas.bol tudod,hogy valójában mit tartalmaz a valódi benyujtott szabadalmi kérelem?azért mert a mobilarena leközöl egy skicet,még nem azt jelenti hogy csak az ötletet védették le.
Lehet hogy lazák az amcsik az ilyen szabadalmi dolgokban,de a kérelemnek mindenképp tartalmaznia kell hogy MIKÉPP MŰKÖDIK az ötlet.Tehát te már előre megadttad a cégnek az utálatodat ok nélkül( most csak erröl az esetröl beszélek)
Aki meg ide hozza hogy az ikonokat meg a sarkokat nem lehet levédetni...lehet hogy az alma is másolt,de tény,hogy ő előttük a klóngyáros samunak sem jutott eszébe ez az ikon elrendezés,és most ne linkelgessétek az ezer éves sony menüket ami ugyan rácsos elrendezésű,de másban nem hasonlít az almára.
Ellenben Mr.samu úgy ahogy van egy az egybe lemásolta ezt...na ha ti olyan bölcsek vagytok,apu kecójába a kis irodai forgószéketekbe,hogy a fa..ba védettétek volna ezt le??????
Ugatni könnyű,azt a legkönyebb,de okosat azt eggyik síkagyú sem tud.
Csak ami most divat...cím elolvas,egyböl fórum,hűűű ,ja köc.ög férges alma... -
Toll.
Momentán nekem is van egy ilyen tollam, mert vannak területek, ahol például a civil életben is kiválóan lehet alkalmazni.
Én pl. a .......... nél dolgozom, és ha az utcán vagyok akkor hidegben, melegben, a kocsik ablakán, plafonon fejjel lefelé, és kissé nedves-kissé zsíros papírra is kiválóan lehet vele írni, mert a patron nagynyomású.
A toll 12OO volt. A betét 5OO orbán tallér.
Bent van a munkahelyemen a szekrényben, és nagyon vigyázok rá. Csak betét kell venni hozzá.
Imádom!Igaz, van "eredeti" fém is. De az k.rva drága!
Ja! A betét igen eltér mindentől, tehát nem lehet csak úgy cserélgetni akármivel, mert vastag és zárt végű.
Másik: Amit az Apple csinál a szabadalmakkal, az iszonyat kártékony!
Csak azért levédetni valamit, mert az enyém, és fel nem használni azt nem is tudom minek nevezzem. Spekuláció. Egészen aljas szándékkal.
Lapozás, szögletes négyzet, kattintás, zárfeloldás... Lehet még sorolni. -
Depression
veterán
iHater léremre:
Ez egy hasznos funkció, ugyanis két féle megoldás is létezhet.
Régebbi iphone-okban: Rezeg egyet, a mikrofon alapján érzékeli, hogy hangos. Vagy átvált a leghalkabb csengésre, vagy elnémul.
Új ájfónban: Többfokozatú vibramotor kerül majd bele. színtúgy halkabb, gyengébb rezgéssel.
Miért nem használnám? Mert gyakran felejtem némán a telefont, és csak a vibrálás hangjával találom meg. Volt, hogy a mosógépből vettük ki így. Jobban zavarna, ha nem hallanám a rezgést.
A szemfigyelő is egy kellemes funkció, apróság, de netezésnél, filmnézésnél jól jön.
-
Ricardo
titán
Egy jó példa erre. [link]
"A szabadalmi hivatalhoz benyújtott, a hatóság által elfogadott dokumentum mellé csatolt rajzok teljesen egyértelművé teszik a jogi nyelven megfogalmazott leírást, a képen jól látszik, hogy a legtöbb e-könyves szoftver által alkalmazott megoldásról szó, "
-
eddie1978
senior tag
Nem tudom volt-e? Őket is bedózerolják majd?
-
Mr Cube
tag
válasz
Touch-ko #123 üzenetére
Megálmodott és kitalált? Komolyan? Újra megcsinálják azt, amit már mások kitaláltak, csak más módon működik, de maga a funkció már fel lett találva, szóval hagyjuk ezt a megálmodást.
És bocs, de a lekerekített sarkok és ikonos elrendezést épeszű ember nem nevezi egyedi design-nak, szóval ezt a lopás témát is hanyagolhatod nyugodtan. És nem, nem érdekel, hogy melyik országban ki tiltott be és mit, te is nagyon jól tudod, ahogy mindenki, hogy bődületesen nagy ostobaság az egész.
-
-
Touch-ko
őstag
Tehat, ha valamit TE kitlasz, es mas pofatlan modon lemasolja, es ebbol anyagi hasznot huz, akkor az szamodra teljeen elfogadhato.
Akkor kivanom neked, hogy hasonlo dolog tortenjen veled is. Nem kivantam semmi rosszat, hiszen szerinted ez teljesen elfogadhato dolog.Viszont az Apple hater dolog az teljesen normalis ugye? Le lehet vallasi fanatikusozni, b_zizni, ujgazdagozni embereket csak ugy, mert szamukra egy termek bevallt es emiatt mas termeket nem is vasarolna? Szerintem errol is talalsz neten olvasmanyt. Eszem megall, komolyan. Sulyos problemaid lehetnek. De azert remelem hetfon meg mesz oviba....
-
Touch-ko
őstag
Eleg szomoru, hogy alapveto dolgokrol halvany gozod sincs. Tudod mi a `vallas` szo jelentese? Javaslom lapozd fel az Ertelmezo Keziszotart, vagy ulj vissza az iskolapadba!
Tovabba nem erzed kicsit pofatlansagnak, hogy egy Apple hirhez benyogod, hogy az Apple fanokat osszekotod a vallassal? Szerintem ez eleg nagy bunkosag...
Viszont mit is varhatnek TOLED, hiszen mar jo par forumon megmutattad, hogy csak feszultseg keltese miatt jarsz Apple hireket olvasni
-
Touch-ko
őstag
válasz
Cathulhu #112 üzenetére
Miert kellene varni? Ez a hir is napvilagra kerult igy akar a konkurens cegek is tudhatnak rola igy otletet lopva akar mar nehany honap mulva hasznalhatjak az Apple altal megamodott es kitalalt rendszert. Csak igy tud elonyben maradni mert barmit kitalalnak vannak cegek akik masolassal tengetik eletuket.. Igy le kell menni a 'hulyegyerek ovodai szintre' hogy legallis modon megfekezzek a masolast..
En is ezt csinalnam. -
Touch-ko
őstag
válasz
Cathulhu #112 üzenetére
Miert kellene varni? Ez a hir is napvilagra kerult igy akar a konkurens cegek is tudhatnak rola igy otletet lopva akar mar nehany honap mulva hasznalhatjak az Apple altal megamodott es kitalalt rendszert. Csak igy tud elonyben maradni mert barmit kitalalnak vannak cegek akik masolassal tengetik eletuket.. Igy le kell menni a 'hulyegyerek ovodai szintre' hogy legallis modon megfekezzek a masolast..
En is ezt csinalnam. -
Cathulhu
addikt
-
szp1
addikt
Nem az egész urban legend....nekem gimis koromban ( q..va régen ) volt egy ilyen tollam [link]
Sajnos ellopták...
A 15 mio dodo fejlesztési költség, meg a szovjet ceruza - ezt meg döntse el mindenki maga.hagel : nekem egy olyan különleges telefonom van, amin különböző profilokat lehet beállítani, ahogy az adott szitu megkívánja. Pl. ha "tárgyalok" akkor csak egy led villan fel és 30 percen át ( időtartam állítható ) jelzi, hogy "esemény" van. Se csengés, se rezgés. Két érintéssel lehet aktiválni.
-
erdoke
titán
válasz
Cathulhu #109 üzenetére
El kell olvasni a szabadalmat (kérelmet), és akkor kiderül, mit védenek le. Nevetséges, hogy a leíró szöveg nélküli ábra alapján egyesek nekiállnak megmagyarázni, milyen a "skicc szabadalmazás". A legjobb, amikor a lámák még olvasni se hajlandók, de megmondják.
Azt is érdemes tudni, hogy a bejegyzett szabadalmak nagy része soha nem kerül alkalmazásra bolti termékben.Maga az ötlet talán életképes, talán nem. Üzleti tárgyalásokon, mítingkeken én is gyakran találkozok a problémával, még ha nem is a saját telefonom hoz kellemetlen helyzetbe.
-
Offline mód?
Még én is meg szoktam találni a telefonban, pedig szőke vagyok.
-
vhw
addikt
Lehet, hogy egy hülyeséget mondok, de... mi lenne ha a telefon hátlapját valami gumiszerű anyaggal vonnák be (hogy ez rögtön dobozból kivéve is rajta legyen, vagy aftermarket lehetne rá vásárolni ilyen hátlapot, mindegy) ami lecsökkenthetné a kemény asztalon felejtett rezgő telefon hangját. Akinek ilyen jellegű "gondjai" lennének a mobiljával választhatná az ilyen modelleket.
Ez a régi amerikai-szovjet anekdotára emlékeztet, mikor a tengerentúlon 0 G-s körülmények között is működő tollat fejlesztettek ki, míg a másik oldalon ceruzát adták az űrhajósoknak...
-
Cathulhu
addikt
válasz
Touch-ko #111 üzenetére
Mondom, ha valoban kitalaljak, megcsinaljak, es a szabadalomban azt irjak le, hogy hogyan csinaltak meg, egy szavam sem lesz.
De ha csak valamelyik mernok este ul a klotyon, eszebe jut, hogy de tok jo lenne egy csendes vibra amit a szenzorok mernek es masnap mar irja is a beadvanyt rola, hogy ez a szabadalom is naluk legyen, hatha valamelyik konkurens is ezen agyalna, az teljesen mas tema.
Es sajnos manapsag utobbi szabadalmakon megy a vita es nem a valodiakon. -
Touch-ko
őstag
válasz
Cathulhu #109 üzenetére
Az amerikai szabadalmi rendszer nem tokeletes. Viszont hogyan lehetne elerni azt, hogy bizonyos konkurens cegek ne masolanak mar le szinte 1-1-ben mindent, mert eleg gaz, ha te valamibe tobb milliardot olsz, es jon egy masik ceg, aki erre lusta, vagy csak nincsennek olyan tehetsegek a cegnel, igy inkabb lemasoljak, es igy jutnak penzhez, minden kutatas es fejlesztes nelkul. Bevallom oszinten engem rohadtul zavarna,ha kitalalnek valamit evekig meloznek rajta, majd rengetek penzt olnek a tervezesbe, gyartasba, szallitasba, reklamra, olyan termekethoznek letre, amit elotte meg nem latott senki, sot, megvaltoztatna az emberek gondolkodasat, velemenyet valamirol, elkezdem arulni, hatalmas bevetelekhez jutok, es erre jon egy masik ceg, aki honapokkal kesobb kiad egy megdobbenoen hasonlo keszuleket, es elkezdene olcsobban arulni, mert ugye neki nem kellett kolteni fejlesztesre se nagyon, es az en terekem sikeresseget pofatlan modon lemasolva penzhez jutna. Ez az emberek 99%-at zavarna. Ugyanis ha TE megdolgozol valamiert akkor igenis illessen teged a bevetel.
Nem ugyanaz egy sikeres ceg, konkurens termeket arulni, vagy egy sikeres, ceg termekpalettajana a felet lemasolni, es azt arulni, ugy, hogy mar az a bizonyos konkurens ceg sikerre vitte azt. -
-
Cathulhu
addikt
válasz
Touch-ko #107 üzenetére
Csak az a baj, amit a drag fordfairlane se ert meg, hogy itt az apple valoszinuleg (mmint magat a szabadalmat meg nem lattam, de a tortenelmebol kifolyolag ugy gondolom joggal hiszem) nem azt vedeti le, hogy fuu, mi igy csinalunk csendes vibrat es le ne masoljatok, hanem maganak a csendes vibranak a letet vedeti le, anelkul, hogy akar meg otletuk is lenne ra hogyan oldjak meg (persze elofordulhat, hogy van, de ez most irrelevans). Sajnos ez a baj az amerikai szabadalmi rendszerrel, helyet hagy az ilyen umbrella szabadalmaknak, ahol nem a mi termekunk vedelme, hanem a tobbiekkel valo kicseszes a lenyeg.
-
Touch-ko
őstag
válasz
titanium011 #32 üzenetére
Otletnek szerintem nem rossz, valoban zavaro, hogy a fem asztalomra letett iPhone SMS erkezesekor felebreszt noha silent mode-ban van...
Kivancsi vagyk mi lesz ebbol, az uj zoom-olasi technikajukbol, es a lopasfelismero rendszeruk fejlesztesebol.Masreszt:
Sajnos muszaly levedeni mindent, mert vannak konkurens cegek akik pofatlanul lemasolnak szinte mindent. iPhone, iPod, iPod touch, iPad, MBA, Mac Mini, es ide irhatnam az iOS felhasznaloi feluletet, vagy az iMac design-jat is egy masik gyartotol.. Erdekes volt az egyik konkurens ceg honlapjan hivatalos tartozekkent arult (persze mas neven futo) Smart Cover 1-1-ben lemasolva latni.Amig 0 otlettel masol 1-2 ceg, addig sajnos kotelezo ezt csinalni. Vagy szerinted rendjen van az hogy valaki milliardokat kolt fejlesztesre, es egy masik ceg par honap alatt kiad egy megdobbenesig hasonlo termeket, amivel befuttatja az ` it looks like Apple` mentalitassal? Szerintem ez eleg undorito megoldas, foleg, ha azt vesszuk, hogy lenne penze mernokokre, es design-erekre.
Markat direkt nem irok, mert nehany vallasi fanatikus JIHAD-ot hirdetnene ellenem..
-
Ati 666
tag
-Én soha sehol és sehova nem rakom ki a telefonom,max otthon a lakásban.
-
HaZsolt
őstag
Kíváncsi vagyok hogyan valósítják meg, de jó ötlet. Párszor már hozott kínos helyzetbe a rezgő módban asztalon hagyott telefonom.
-
Zotwoo
tag
Egy újabb érdekes fejlesztés. Habár belegondolva, még jó is lehet...
-
szp1
addikt
[link].
Még mindig jól szórakozom.
Abba ne hagyjátok! -
Mr Cube
tag
Pontosan, ahogy mondod. A hülyéknek készül ez. Azoknak, akik azt se tudják majd, hogy benne van. Ezek az emberek viszont nem is azért veszik az okostelefont, mert használni akarják, csak villogásra, mert ők valakik, mert nekik iPhone-juk van. Az Apple ezt még támogatja is.
A legnagyobb probléma ezzel az, hogy levédettek egy olyan dolgot, amit már mások használtak, hanem is pontosan ugyanígy, de használtak, ingyen és bérmentve. Mostantól pedig nem fognak tudni, mert pert kapnak a nyakukba, mint amikor a tábláért be lett perelve a Samsung, mert lekerekített sarkai vannak mindkettőnek...
Nincs rá igény, mert amennyiszer a szabadalom létjogosultságának magyarázatában szereplő esetek előfordulnak, azok annyira elenyészőek, hogy a hibahatáron belül esnek. Aki azt se tudja, hogy a telefonja ilyet tud és le se sz*rja, ha zavar vkit, hogy vibrál a telefon a kulcsok között, az nem is igényli ezt. A többiek, akik pedig nem ilyen hülyék, legyenek szívesek odafigyelni, mert ez az "asztalon hagyva ütvefúró hangját utánzó" és az "asztalról letáncoló" dolgok elkerülése annyira alapvető, és emberi gondolkodást éppen, hogy igénylő feladatok, amiket bárki el tud végezni, csak egyszer kéne megtanulni.
Mint már többször mondtam, ez most egy olyan dolog, amiről lehet mondani, hogy hú de jó, de annyira pitiáner és senki nem veszi észre, hogy szánalmas.
-
dezs520
senior tag
...nem is azért írtam/gondoltam,hogy megsértődj.
1,Te tudod,de azért beláthatod,hogy mennyi sok "buta" felhasználó van.
2,Csak ismételni tudom magam,te lehet tudod...főleg az iphone híres arról,hogy az alap telefon ismeretekkel rendelkezők is "elsőre" tudják használni,na most misz picsa megveszi,mennyiért is?...ja igen fél millió forintért az uj 5-öst (mert ugye annyiba kerül kedves hater kolegák)...na pont leszarja hogy hova,mibe rakja...tehát máris megvan az első felhasználó kör.
(a haterkedést nem rád értettem,csak úgy már általános lett hogy negyed millió,meg fél...meg felvarott,mintha az uj one+ nem az lenne 2 kilóért....)
Az alattad lévők bölcs megnyilvánulásaira nem is reagálok,nem nagyon tudok odáig lesüllyedni...próbáltam,de nem megy -
mrlujoak
veterán
...bár nem értem, hogy ezen hír kapcsán hogy merült fel a hozzászólások elején a Sony - mint rezgős telefon rezgőmotor nélkül - de igen, anno a Sony-nak voltak olyan modelljei (ilyen a CMD-J6 is) amiben a hátsó, kihangosító/csengő hangszóróját rezegtette, amivel rezgő módot tudott. Ez ugye a 2000-2001 körüli idők.
Volt tehát rezgő hívásjelzés, diszkrét volt, és nem is hallható, bár pl szakközépben a fém tolltartómba helyezve ott is tudott hangorgiát csapniAz Apple különben meg feltalálta az ötletszabadalmat, mint kategóriát.
Vázolunk, ötletelünk valamit, majd ezt azonnal levédetjük. Grat!
Az asztalra - és egyéb olyan felületre - mely zajt, felerősített rezgést eredményez megoldás lehet a készülékházak olyan kialakítása, mely a felfekvési pontokon rezgéselnyelő puha anyagból készülnének.
Nem kell tok, de mégis puha (elég pár tized mm-es) tappancsok redukálnák a negatív hatással járó rezgés-átadást.
Dizájn szempontjából is megoldható lenne, szóval ez nem lehet akadály.szerk:
Várom már, az Apple mikor védeti le a gondolatot, és az ötletet.
Az ábra, egy arcnélküli fej, amiből egy kis szövegbuborék jön ki, vagy egy izzó a fej felett, a szokásos beszámozással... Kész is. -
Metalfan
senior tag
Vajon mennyibe tartana feltalálni a gumiborítást a telefonokhoz? Akkor nem kéne mindenféle szirszar szenzorokkal vacakolni, hogy kitalálja a telefon, hogy most éppen egy fontos tárgyaláson vagy, ahol az asztalon rezgö telefon is túl hangos, vagy a konyhaasztalon felejtetted a bekapcsolt rádiótól fél méterre
-
Mr Cube
tag
Nem vagyok megsértődve, de azért azt furcsának tartom, hogy olyanokkal vitatkoznak, akik nem arról beszélnek, amiről igazából szó van, én pedig igen. De hát ha azzal jobb vitatkozni, aki nem is érti a hírt, hát ok.
Az a baj, és most megint leírom, hogy egyszerűen haszontalan a funkció és nem kényelmet ad, hanem a buta emberek butaságán segít azzal, hogy helyettük elvégez két másodperces, végtelenül egyszerű dolgot.
1. Nem rakom közvetlenül az asztal felületére, mert pontosan tudom az első rezgő mobil óta, hogy k*rva hangos.
2. Nem rakom az asztal szélére, mert 3 éves korom óta tudom, hogy onnan le fog esni.
3. Pontosan fel tudom mérni az első mobilom óta, hogy mikor, milyen helyzetben milyen módra állítom a telefont és amióta okostelefonom van, pontosan be tudom állítani minden egyes szituációra a telefont, miként viselkedjen moziban, megbeszélésen, tömegközlekedésben, stb. És ezek között két másodperc alatt váltok.Ugyanez a Samsung szemfigyelő hülyesége. Írta itt vki, hogy 30mp-re van állítva a kijelző és ha annyi idő alatt nem tudja elolvasni, akkor kikapcsol és tapiznia kell, de a szemfigyelő nem engedi addig kikapcsolni, amíg nézi a kijelzőt, bár soha nem próbálta ki...pontosan. Egyrészt ennyire kell ez a funkció, hogy vki tud róla, hasznosnak is tartja, mégse használja, másrészt nem tudom mennyire megerőltető egyszerűen lezárni a telefont, ha már nem használja az ember, főleg ha csak olvas rajta. Ezt nem is értem. Nekem 10 percre van állítva, mert nem szeretem, ha magától kikapcsol, miközben nézem és használom, pl puskázásnál, hogy a legegyszerűbb példával éljek, mivel ilyenkor akár több percig egy oldalt mutat a kijelző. Ha már nem kell, lezárom és kész.
És itt kilyukadunk óda, hogy ez egy olyan szabadalom (már írtam egyszer), aminek nincs valódi haszna, mert az emberek lustaságára és hülyeségére épít. Olyan dolgot ad, ami már rég meg van oldva, csak ezek szerint rengetegen nem használnak, mert hülyék hozzá. Erre nem lehet mást mondani, erről van szó. A környezetét felismerni nem képes embereknek van ez kitalálva.
-
ak76
senior tag
válasz
fordfairlane #40 üzenetére
Például nem ártana ha a készülékek akkumlátor teljesítménye legalább szintet tartana az eszközök kibővült funkcionalitásával.
Ez a vibra innováció nyilván roppant fontos,meg hasznos feature lesz,és természetesen szíve joga levédetni ezt az almának,ettől függetlenül tapsolnék ha olyan újítással rukkolna elő,ami 3-4 napos üzemidőt prezentál mondjuk egy I5 kaliberű okos telefon esetében. -
dezs520
senior tag
...te szerintem frankón játszod az agyilag alul táplált humanoidot...Ha egyszer elolvasod a cikket,nem pedig a címre reagálsz csak,nem erőltetnéd állandóan a zsebed...egyáltalán hogy jön ide a zsebed
Másrészröl,az apple csak azon dolgozik,hogy ha az asztalon,vagy bármi kemény felületen van a telefon (figyelsz Luke?nem a zsebedben)akkor maga a vibramotor hangja (és ereje)ne legyen hangos,ne erősödjön fel az asztal által olyan hangosra,mert akkor ennyi erővel a csengőhang is szólhatna...
Tehát összefoglalva,a rezgőmotor ne legyen olyan hangos mint a csengőhang.
És mindezt úgy,hogy a felhasználónak ne keljen beavatkozni,mert ugye vannak váratlan helyzetek,én sem tudatosan teszem le a telefonom,főleg ha egy mítingen van az ember...
És valóban az S3 retina skubizó cuccára nem reagált senki mikor kijött (pedig nem akkora hülyeség)
Mikor az 5 ös iphone kijött,mindenki"hol van az innováció",mikor PRÓBÁL valamit megcsinálni akkor meg vagy faszság,vagy már a 10 éves motorola is tudta.(egyezzünk ki annyival,hogy a HTC megoldása nem ilyen)
Komolyan ha az alma kihozna egy teleportálós cuccot,sokan azt is megkérdőjeleznék,mert hogy el fogunk lustulni,és mekkora faszság...de hát most ez a divat.
Azt meg ne gondoljátok hogy csak az apple csinál ilyen rajzos szabadalmakat,csak ugye ennek van hír értéke,ugye ugyan ez alcatel-el már hogy hangozna... -
Hát ez szép!!!!
Azt mondták a kutatók, hogy az apple szexibb, és gazdáik szexiesebbek, mint bárki más.
Erre azapple kiveszi a vibrit a telefonból!
Mi - emancipált nők tiltakozunk, hogy hátrányos helyzetbe hoztak minket és elvették tőlünk az unalmas órák egyetlen élvezetét!
Zsírmentes víz, lájt kóla, réka ápdét, a-szalt-szil-vás! És még orgazmus nélküli apple?!
Hajrá Barbarella! /a független - emancipunci nők ideálja - aki orgazmatront használ űrutazásain./
Megyek is, és megkeresem a régi ericssonomat...
-
masterful87
senior tag
válasz
KillHates #81 üzenetére
Na igen, ez már fejlesztés, innováció lenne!
De, amíg ilyen "innovátoraink" vannak, addig marad a skicc alapú szabadalmaztatás haszontalanabbnál, haszontalanabb funkciókról...Viszont S3 szemfigyelő funkció: nekem 15mp-re van állítva a képernyő, spórolok az akksival, állítgatni meg nem fogom naponta 100*. Ha ez a szem figyelés jól működik, akkor szerintem abszolút hasznos funkció, hiszen a képernyőnek akkor van értelme ha nézem, különben ki lehet kapcsolni. Még azt is el tudnám képzelni, hogy amint ránézek a kijelzőre, már be is kapcsol, és gomb nyomás nélkül le tudom olvasni az időt, vagy az elmulasztott hívásokat, smseket. ZH íráskor meg a láb közé tett telefonnál kincset érő funkció lenne, többé nem kapcsolna ki a legrosszabbkor a kijelző!
-
Hobbbyt
őstag
Jó hát nyílván nem egy asztalos műhelyben fogja az ember lehalkítani a telefont.
De Vannak helyek ahol a cseng és rezeg sok, viszont a néma-off kevés. Pl. Egyetemen, egy dög unalmas Matek II előadás alatt mégse kéne felriasztani a csendespihenőből a többieket, viszont van annyira szabad a dolog, hogy sms-re válaszolj.. esetleg fontosabb telefont elintézz a pad alatt fél percben.. stb. Szóval ahol jó ha tudomást szerzel az eseményről.. és a kezedben a dötés hogy reagálsz e rá.
Személy szerint pofára fordítom azt akivel nem akarok beszélni..
így még a villogás sincs, és nyomkodni se kell semmit. Meg olyan... stílusos.. szerintem.
-
Pixa
aktív tag
Azért a legtöbb ember szerintem úgy van vele, hogy rezgés és csengés egyszerre megy! Ha nem akar tudomást venni a dolgokról akkor kikapcsolja, némára vagy malévre teszi a telefont és csókolom.
Ha mégis hívást vár, de egy-egy illetővel épp nem óhajt csicseregni, akkor hangerő gomb le vagy egyéb opcióval lövi le az illető bejövő hívását.
A rezgészaj pedig gyanítom, hogy 100-ból 1 ember HA érint... -
Hobbbyt
őstag
Kora délután haza mész, leteszed a telefonod az asztalra...
Este valami hiányérzeted támad, mintha túl nyugis lenne minden. Ráeszmélsz, hogy nem keresett senki se a telefonon.. ígyhát felkapod az asztalról, megnézed, hogy lemerült e, de nem.. és látod, hogy 27 nemfogadott hívás meg 19 sms-ről maradtál le, csak azért mert rezgőn hagytad véletlen (meghívom egy doboz sörre azt aki még sosem felejtette el). De az a buzi telefon még rezegni se rezgett mert otthon letetted egy asztalra, és nem járattad a turmix gépet, hogy meglegyen a megfelelő környezeti zaj..Én itthon szerencsére megszoktam hallani ha rezeg a telefon.. persze nem mindig a ház másik végéből, de ugyan abban a helységben mindenképp. Ami jobb mint a semmi..
Nemtudom ti hogy vagytok vele, de ha én olyan helyen vagyik ahol egy pillanatig se akarok foglalkozni a mobillal, akkor elő se veszem! A zsebemben ráér rezegni, legalább tudom, hogy volt valami..
Kiteszed az asztalra, rezeg.. ha teheted jó esélyel felveszed.
Kiteszed az asztalra, csöng.. ha teheted jó esélyel felveszed.Viszont ha:
Kiteszed az asztalra, rezegne ha.. esélyed nincs felvenni, mert nem veszed észre.Valaki írta azt a kulcsos 4-5 csöngéses fura nézős példát... viszont mellé írta, hogy mire felveszi.
Namost, ezzel a hülyeséggel már nem venné fel.. mert nem tudna róla.A jelzés azért jelzés, hogy a tudtunkra adja.. ha nem akarunk róla tudomást szerezni, 1 kattintással tovább kell menni a rezgőn, és máris a némánál járunk.
-
-
-
Nagyon egyszerű a képlet; két egymással párhuzamos axisú lengősúlyt kell ellenkező irányban változó impulzussal forgatni. Így nem rezgő, hanem csavarodó erő lép fel, így nincsen rezgés, de a telefon mocorog a zsebben, az asztalon. És ha nem tették közvetlenül az asztal szélére akkor le sem fog esni.
Csak egyet nem értek; a " valóbab" az micsoda?
-
Pixa
aktív tag
Azért ami nem jelenik meg teljesen erősen kétlem, hogy 30 mpnél több kelljen az elolvasásához... Még 4,3-as kijelzőn is a szöveg végére érek. De, ha zavaró a 30 mp akkor át lehet tenni 60-ra. Egyes készülékeknél külön érték is beállítható!
Volt olyan eset persze amikor belemélyedtem egy cikkbe. De erre untig elég volt az, hogy hüvelyujjal picit (~1-3 mm-t) megmozgassam a kijelző tartalmát és így elkerüljem a kijelző kikapcsolását.
Azért, ha ugye jobban belegondolunk, az a plusz feature ami épp lesegeti a retinánkat valahonnan elvesz energiát a működéséhez. Vagyis az akkumulátoridő ezt megfogja érezni!
Csak példának!
Ott voltak anno a mosógépek. Amíg nem volt bennük különféle időzített mosás, jobbra-balra centrifuga funkció és még megannyi dolog sokkal hosszabb volt az élettartamuk!
Szintén megemlíteném a régi TV-ket. Nem volt lapos, nem volt könnyű és nem volt se 720p se 1080p-s képe. Mégis a mai napig megy! Nem rendelkezett sleep opcióval, de nem is okozta ez a készülék halálát.
Vagy ott voltak a régi porszívók! Nem volt hepa filter meg papírporzsák, de 2000W felirat sem! Mégis tették a dolgukat. Például az orosz porszívó aminél a szőnyeget külön lábbal (vagy nehezebb fotellel) kellett tartani, mert a porszívó bizony brutálisan szívott.
És még sorolhatnék megannyi ilyen dolgot!Erre megmagyarázták anno, hogy de azok a régi dolgok mennyi energiát fogyasztottak... Ja... Csak épp azzal együtt, hogy több energiát fogyasztottak, sokkal hosszabban is bírták a gyűrődést!
Az mennyivel olcsóbb megoldás, hogy a telefonomat nem hetente töltöm pl. 3 órán át hanem napi szinten 30 percig?
Nem vagyok a technikai / technológiai fejlődés ellen. Viszont nem minden esetben jött össze pozitívan az amire nagyon alapozni akartak. -
nfsu17
veterán
"hogy X másodperc múlva kikapcsolja a kijelzőt."
Igen, ilyen van. De olvastál már hosszabb szöveget telón? Nekem 30s-re van téve a kijelző off. Elkezdem olvasni a szöveget és bizony, van hogy nem érek a végére 30s múlva. Már megy is el a fény. Nekem meg tapiznom kell. De mivel van ez a fícsör, hogy figyeli a szemem, ezért 30s múlva nem fog kikapcsolni. De ha visszateszem az asztalra, akkor meg újra kikapcsol 30s múlva, nekem ezzel nem kell külön foglalkoznom.
Nem azt mondom, hogy nem lehet enélkül élni (igazából még ki sem próbáltam), de ha már felmerült bennem a gondolat, hogy jobb így használni, akkor használjuk.Nem akarom védeni az almát, mert nem szeretem, kimondom kerek-perec, de túldramatizálták sokan ezt a dolgot. Megcsinálják ezt a technikát, beleteszik a telótokba, a sok amcsi majd örül hogy nekik ilyen is van, aztán vagy használják, vagy nem. ON/OFF. Ott a lehetőség.
-
nord_
veterán
Tehát ha valaki nem szidja habzó szájjal az Apple-t, az egyből fan. Fantasztikus, kétbites gondolkodás, gratulálok.
Az, hogy téged nem zavar, ha rezonál az asztalon a telefon, egy dolog (amúgy a zsebben rezgő telefonnak mi köze van az asztalhoz?). Van, akit zavarhat, annak jól jöhet az ilyen fícsör. Téged ez miért zavar?
-
Rickazoid
addikt
válasz
fordfairlane #72 üzenetére
Fejezd be a trollkodást, félrebeszélést, személyeskedést, most!
A fórum szabályzatát jó eséllyel sértő jellege miatt nem válaszolok nyíltan (privátban meg mert anniyra nem érdekelsz) a direktben nekem irányzott, hogy is fogalmazzak... vagdalkodásodra, amivel igazoltad, hogy mennyire képtelen vagy egy ilyen hírnél nem elfogulttá válni és érvekkel alátámasztani bármit, ezért személyeskedsz és csak sértegetésekkel reagálsz és még neked áll feljebb és tekinted személyes sértésnek azt, amihez igazából nincs is közöd, csak mivel te hoztad fel, neked szólt a válasz eleje. -
blade zte
őstag
Nöknek jól jöhet, ha erōsebb is lesz. Akkor elég lesz egy hengert ráhúzni, nem kell külön rezgö kiegészítö.
-
Mr Cube
tag
válasz
fordfairlane #74 üzenetére
Az a baj ezzel a témával, hogy az Apple-nél nem nagyon lehet kiszűrni az igényt, mivel ha úgy gondolják, belepakolják a kövi telefonba és akkor onnantól benne lesz, veszíteni semmit nem fognak rajta, se anyagilag, se semmilyen más formában. Reklámozni viszont annál jobban lehet vele, mert eddig senki nem tette. Már megvan a közönség, megvannak a vásárlók, nem bukhatnak rajta. Szabadalmat azok buknak, akik arra építenek mondjuk egy eszközt. Az Apple csak beépíti és ott lesz, ha így lesz.
Ha vki félreértené, én nem utálom az Apple-t vagy hasonló, bár mint céget, elég erősen elítélem. A Samsung szemérzékelős baromsága is hülyeség, értelmetlen, reklámozni jól lehet vele, mert a hülyéket ezzel lehet megvenni, de értelmetlen. Sztem ez a szabadalom is az, mert ez is a hülye embereket célozza, már bocsánat. Amikor két mp. alatt át lehet állítani a telefont bármilyen módba, bármilyen szisztéma szerint, akár profilokat létrehozva minden eshetőségre, akkor nehogy már ez a szabadalom igényt kielégítő legyen. Nekem ez a meglátásom.
-
fordfairlane
veterán
Abban egyetértek, hogy az Apple jópár szabadalmi eljárásával kimeríti a trollkodás fogalmát, de abban egyáltalán nem, hogy fölösleges dolgokat pakolnának a telefonjaikba, amit csakazértis ott tartanak, annak ellenére is, hogy nincs rá igény. Nehezen menne ez, lévén az okostelefonok piacán igen erős a verseny. A legtöbb próbálkozásuk házon belül elbukik, ha nem piacra érett, ez azon is látszik, hogy kevés terméket árulnak.
Ellentétben például a Samsunggal, akik kihoznak minden méretben, szagban, színben, kialakításban mindenféle eszközt, havonta mutatnak be új terméket, amit sokszor alig lehet megkülönböztetni a többitől, és jellemzőjük, hogy főként a csúcsmodellbe megpróbálnak mindent belezsúfolni.
-
Mr Cube
tag
válasz
fordfairlane #72 üzenetére
Én csak olyanokkal vitatkozok, akik értelmesen tudnak kommunikálni, az olyanokkal én se foglalkozok, akik csak úgy odavágják, hogy ez sz*r, te gyökér vagy, stb. Sztem én viszont értelmesen próbálom/próbáltam leírni, amit gondolok erről a szabadalomról. Ismerjük az Apple üzletpolitikáját, ha tetszik, ha nem, ilyenek és ezt nem egyszer bizonyították. Ezért gondolom én is, hogy arra megy ki a játék, amit írtam már.
Emellett pedig józan paraszti ésszel is be lehet látni sztem, hogy ez mennyire nem szükséges és/vagy fölösleges. De ezt is kifejtettem már bővebben és értelmesebben.
-
fordfairlane
veterán
Az nem vita, hogy valaki kijelenti, méghozzá nekem címezve, hogy nincs rá piaci igény (honnan a f*szból tudja?), a gonosz Apple már bele is tolta az telefonjaiba, és ő ettől már most mennyire borzasztóan szenved. Minden mondata kijelentő módban, mint valami orákulum, aki ismeri a jelent és a jövőt.
Az ilyen szenvedjen csak!
Azért válaszoltam rá, mert nekem kezdett el tombolni, kvázi mintha én tehetnék róla, mert nem tartom teljesen elvetélt ötletnek a dolgot. Egyébként le se tojom az ilyen beírásokat.
-
Mr Cube
tag
válasz
fordfairlane #70 üzenetére
Jött egy hír az MA-ra, egy ilyen szabadalmat bemutatva. Kommentelni lehet, mégis miről lehetne beszélni, ha nem arról, hogy van-e igény rá, mivel ezért szabadalmaztatták, mert ők úgy gondolják, hogy lehet rá igény. Ez az egyetlen dolog, ami szóba jöhet ezzel kapcsolatban, esetleg a technikai háttere és hogy miképp lehetne máshogyan ugyanezt megoldani, de sztem nincsenek itt sokan, akik ehhez értenek és nem is nekik szól az MA.
Alig "rinyálnak" itt egy-ketten, a legtöbb hozzászóló értelmesen próbálja megfogalmazni, hogy miért nem lehet igény erre. Válaszul viszont semmit nem kapnak, mert csak az jön, hogy haterek és trollok.
Senki nem vezeti le senkin a frusztrációját, de te vmiért támadásnak veszed, amit pl én is írok.
Szimplán vitatkozunk, hogy miért is fölösleges egy ilyen "fejlesztés", legalábbis én próbálok, csak érdemi választ nem nagyon kapok, tőled is csak az elején.
Te jutottál el odáig, hogy azt mondod már, dögöljünk meg, ki is rinyál?
-
fordfairlane
veterán
Ez egy szabadalmi bejegyzés, semmi több. Nincs értelme túlkombinálni, pláne nem úgy, hogy egyesek már azon rinyálnak, hogy mennyire nincs erre igény, mégis mennyire rájuk lesz ez erőltetve. A frusztrációjukat meg aztán főleg ne rajtam akarják levezetni, mert azt nagyon rosszul tűröm. Az ilyen haljon meg, aki nem képes túllendülni egy ilyen piszlicsáré ezredrangú dolog felett.
-
Pixa
aktív tag
Felszállok a Liget téren a 28-as villamosra és a Fiumei útig a gangnam styleok kezében amiket látok iPhone 4/4S (mostanság 5 is), egyiken sincs tok!
Ha mégis tokba látok iPhone-t, az vagy lányé és valami kihúzós (általam cipőnyelvesnek becézett) tokban hordja, vagy valami csőfarmeres Szecsődi Kari aki bumperben tartja.
Egyiket sem zavarja a rezgés!Az Apple részéről ez a vibramotor zaj csökkentés dolog olyan, mint amikor a Samsung Galaxy S3-ba integrálták a szemfigyelő dolgot. Konkrétan alap telefonok tucatjába be lehetett már állítani, hogy X másodperc múlva kikapcsolja a kijelzőt. De a Samsungnál kellett egy plus feature...
Nos, ahányan ezt a szemecskés baromságot használják, annyi embert érint a világba a vibramotorzaj!Engem jobban felháborít a mai napig az, hogy a tamagocsiba nem volt síráshang amikor megéhezett!
-
Mr Cube
tag
válasz
fordfairlane #66 üzenetére
Elmondanád, hogy mégis milyen paranoiáról beszélsz?
Légy szíves mondd el, a te szemszögedből, hogy miért is jó ez a "fejlesztés". Komolyan szeretném tudni, mert vitatkozni tudsz, de érvelni nem, míg mások azt teszik.
#Pixa: Ezek szerint egyedül vagyok azzal, aki még nem látott tok nélkülit. Mindenesetre más országokban nagy divat.
-
Rickazoid
addikt
válasz
fordfairlane #45 üzenetére
Dehogy szelektál a piac! Hány embertől hallottad, hogy "de jó lenne, ha a telefonom állandóan figyelné a környezetét (érzékelőkkel és mikrofonokkal, nehogy kibírja estig) és kikapcsolná a rezgést magától, felülbírálva az én döntésemet, miszerint rezgőre állítottam, nehogy észrevegyek egy hívást vagy egy üzenetet, ha leraktam az asztalra"?
Ez, amit az Apple most kitalált, nem egy piaci igény (anno a rezgés, pontosabban amit az lehetővé tett, az volt, hisz az ember akkor is észre akarja venni, ha keresik telefonon, ha közben nem akarja, hogy mások is tudjanak erről... ezt a funkciót a mai napig majdnem hibátlanul be is tölti a rezgés), hanem egyetlen Apple alkalmazott fejében megfogalmazódott dolog, ami ha termékbe kerül, el lesz hitetve az emberekkel, hogy erre iszonyúan nagy szükségük van, mert nélkülözhetlen, forradalmi, világmegváltó.
Egy olyan burkolat, ami a vibramotor hatására berezonál és rezegni kezd, mint egy kocsonya (csak nem olyan instabilan), ezáltal erős, mégis hangtalan rezgés jön létre, valóban valódi fejlesztés lenne. De mivel az fejlesztés lenne, nem az Apple fog előállni vele, ha valaki létre is hoz olyat egyszer. A cím olvasásakor egyébként pont ez az ötlet ugrott be, nem a már eddig is létező hardverek (érzékelők, mikrofonok és állítható erősségű vibramotor) egy teljesen értelmetlen funkcióba való összekapcsolása.(#66) fordfairlane: tulajdonképpen jól vagy? Látom félrebeszélsz...
-
luke.
aktív tag
Egy újabb apple fan aki azt hiszi attól lesz jó, hogy almája van.
Semmi értelme nincsen felszenzorozni egy mobilt, hogy ne rezegjen hangosan vagy pattogjon az asztalon! Az én mobilom nem pattog, nem rezonál, nem hallatszik amikor a zsebemben rezeg. Egyes gyártók miért képesek arra amire az apple nem? Normális minőségű vibramotort vásárolni vagy jól megtervezni a készüléket? Plusz szenzor = hamarabb meghíbásodik a mobilod.
-
A nokia, és más gyártók is anno csinált több profilt a telefonjaiba, volt néma, halk, utcai stb. Ezeket át lehetett nevezni, és szabadon lehetett állítgatni bennük mindenfélét. Ha pl egy asztalon van, szerintem a leginkább disztrkét, ha nem csinál semmit, max villog.
Zsebben, csendes helyen csak rezeg, amúgy meg csöröghet is.
Nem kell itt semmit feltalálni, profilokat kell rakni a telefonba, majd a juzer eldönti mit akar. Ha nem tudja mit akar, akkor meg .... -
törölt tag
válasz
fordfairlane #56 üzenetére
mondjuk ebben tényleg ne mrezonál be. egyébként valami (mű)bőrre vagy gumírozott borításra gondoltam, ahogy egyes telefonoknál alkalmazták is (BB 9000, Motorola Milestone, stb)
-
szp1
addikt
válasz
iKitty..?
-
Mr Cube
tag
válasz
Tökéletes választás, kifinomult ízlés!
-
törölt tag
szerintem ahhoz, hogy ne rezonáljon be az asztalon, elég volna valami puhább anyagból csinálni a készülékházat, nem üvegből meg fémből. illetve lehet, csak rá kell vasalni valami puhább réteget kívülről.
-
fordfairlane
veterán
most komolyan az észrevehetetlen rezgésen fáradoznak? Konkrétan a funkcióját veszti el.
Én nem tartom rossz ötletnek. Rezegni kezd, és ha a rezgés hatására ugrásszerűen megnő a környezet hangereje, mert a telefon kemény felületen van, akkor kicsit visszavesz a vibramotor teljesítményéből. Még külön érzékelő sem biztos, hogy kell ehhez, ott a beépített mikrofon.
-
Ricardo
titán
Ez mekkora baromság. Ha ott vagy mellette, konkrétan felveszed, és nem zavar senkit. Ha nem, és olyan halkra rezeg hogy ne lehessen hallani, hogy ne zavarjon mást, akkor te sem veszed észre. Ha szsebben rezeg akkor most sincs akkora hangja hogy zavarjon bárkit is.
most komolyan az észrevehetetlen rezgésen fáradoznak? Konkrétan a funkcióját veszti el.Ha észrevehetetlenül rezeg nagy rá a sansz, hogy a tulaj sem veszi észre.
-
szp1
addikt
Szerintem ezeket a semmitmondó almás híreket direkt azért teszik be minden áldott nap a MA-s fiúk, hogy legyen min veszekedni a fanoknak meg a hétereknek. Aztán meg jót kuncognak a markukba....Megjegyzem, én is jól szórakozom.
-
Mr Cube
tag
Végig olvastad, amit írtam?
Messze nem fikatengert írtam, mivel végigvezettem az elméletemen az egészet, innentől kezdve ez egy érvelés, ami még értelmes is, mert nem annyit írtam, hogy "ez egy sz*r, mert sztem az".
Belém nem szorult szimpátia? Szimpátia? Én is tudom, hogy hangos, ha közvetlenül egy kulcs mellé vagy egy kemény felületre helyezem a telefont rezgő módban hagyva. Nem szeretném megzavarni én sem a többi embert a hülyeségemmel, ezért nem teszem le így a telefonomat. Ráadásul én még nem láttam olyat, akinek az iPhone-ja ne tokban lett volna, pedig nagyon sokat látok nap, mint nap. A tokok többsége pedig el is veszi a zörgést vibrálásnál.Nem személyeskedek, távol álljon tőle, de sztem te vagy az, akit nem érdekel, hogy ha zavar másokat a hangosan rezgő telefonja. Olyan, mintha te várnád, hogy jöjjön egy ilyen szabadalom, ami megoldja helyetted, az amúgy magától értetődő helyzetet. Ismétlem, nem sértés, amit mondok, szóval ne haragudj, ha megbántalak vele, de én így látom.
#fordfairlane: Most csak el akarod terelni a figyelmemet az összeesküvésről!
-
Mr Cube
tag
válasz
fordfairlane #45 üzenetére
Nélkülözni? Ehhez nagyon hasonló rendszer már nem egyszer volt telefonokban, lásd DHD.
Az a probléma, hogy ez belekerül majd az iPhone-ba, vadonatúj, soha nem látott innovációnak titulálják, majd beperlik az összes már régóta ezt használó gyártót. Ezt tették már rengeteg szabadalmukkal, csak ezért gondolom. Az a probléma, hogy ez nem innováció, csak egy megoldás a sok közül, amik viszont nincsenek levédve, de ez igen, mert az USA ezt engedi, ez a probléma. Innentől pedig számíthatunk megint a pereskedésekre.
És már azt is látom magam előtt, hogy az okostelefonjukhoz hülye emberek magyarázzák nekem, hogy az ő telefonjuk ennyire okos, mert ilyet tud és neki figyelnie se kell rá, ha az asztal szélére teszi, mert még ahhoz is hülye, hogy az alapvető, már 3 éves korban elsajátított fizikát megértse, miszerint nem rakunk semmit az asztal szélére, ami leeshet.
Nem egyszer találkozok sajnos ilyenekkel a munkámból eredően, de nem idegesítem magam rajta, mert én is elmagyarázom nekik, hogy bizony a telefonjuk okosabb és többet tud a környezetükről, mint ők.
-
ramrit
tag
Ohh:-) Emlékszem annak idején amikor gimisek voltunk és a tanár elvette mindenkitöl a mobilját (3210,3310,T20,Sony,Sagem nagymenö telók ideje) és a tanári asztalra tette (mert akkor még megtehette ezt egy tanár) haveromnál ott maradt az övé és addig csörgettük a másik haver Sagemjét az asztalon, amig le nem pottyant az asztalról, volt ijedezés meg röhögés részünkröl, persze a Sagemest hibáztatta a tanár :-) :-) :-)
-
Ribi
nagyúr
Te most miről beszélsz? Nem várok el semmit a telefontól, ezt a funkciót sem várom el. Ez egy plusz amit az alma feljeszt. De hogy egyesek azonnal fikatengerbe kezdenek, hogy minek meg miért jó, hát az kiborító.
Hogy zavar, hogy úgy néznek rám? Beléd se szorult sok szimpátia. Tudom, hogy rohadt hangos és engem is zavar ha valaki hangosra álltíja a telefonját. De látom téged nem érdekel, hogy ki zavarsz meg...Hagyjuk ezt mert emberek egyik fele ha neki értelmetlen featuret lát akkor kényszeres fikázásba kezd, másik fele meg azt sem érti minek egyáltalán maga az eszköz...
-
fordfairlane
veterán
Valamint az a probléma, hogy az Apple ezt a szabadalmat is piszkosul ki fogja használni.
Az a probléma, hogy az ötlet jó, de a szabadalmi rendszer miatt a nemapple telefonok nélkülözni lesznek kénytelenek pár évig, vagy az a probléma, hogy haszontalan ötlet, és így beépítésre sem kerül, vagy ha igen, nem lesz jelentősége?
A piac majd kiszelektálja a haszontalan innovációkat, a szabadalmi rendszerben a legtöbb dolgot meg általában csak 1-2 évig késleltetik, utána licenszbe kiadják, ha már nem akkora újdonság, és nem lehet érte felárat elkérni.
-
Mr Cube
tag
válasz
fordfairlane #40 üzenetére
Nagyobb akksit, ugye.
Nem a kényelmi funkció az, ami zavaró, mert az élet minden területén azért dolgozik az ember, hogy kényelmesebb legyen másnak és/vagy magának. Ezen dolgozik mindenki. Maga az okostelefon is egy kényelmi funkciót betöltő eszköz. A probléma itt az, amit leírtam hosszan, hogy értelmetlen és csak azért lehet alapja, mert az emberek "túlzásba viszik a kényelmet" azzal, hogy maguk nem képesek eldönteni, hogy mikor, milyen funkcióra van szükségük, aztán még alkalmazzák is. Valamint az a probléma, hogy az Apple ezt a szabadalmat is piszkosul ki fogja használni.
-
luke.
aktív tag
Az én telefonomban diszkrét a vibra, csak én érzem ha rezeg a zsebemben! Arra nem képes az apple, hogy ezt megoldja a készülékeiben?
Erre csak azt lehet mondani amatör kis köcsög csicskák!
-
FuRiONight
addikt
hiszen egy asztalon felejtett rezgő mobil vergődése leginkább az ütvefúró lágy neszét idézi.
Lol ez most komoly? Ahhoz képest a telefon rezgés meg se hallatszik..
-
fordfairlane
veterán
Néhány éve még internetre se tudott fellépni egy mobiltelefon, most meg már magától, a környezetét megvizsgálva állítsa be magától a rezgés intenzitását, nehogy leesen az asztalról vagy megzavarjon vkit?
Amikor én kezdtem az IT-vel ismerkedni, 16 - 64kByte memória volt a gépekben, internet meg mobilok még nem is léteztek.
Egyébként mi új dolgot lehetne még belerakni a mobilokba, ami nem kényelmi funkció?
-
Mr Cube
tag
Egyre többször lehet észrevenni, hogy az embereknek egyre pitiánerebb dolgok lesznek egyre kényelmetlenebbek. Értem a példádat, valós példa, előfordul, de komolyan az zavar, hogy mások úgy néznek rád? Egyrészt, nekik nincs telefonjuk? Nem értik, hogy miért ad olyan hangot, amikor az övék is ugyanúgy viselkedik ilyen helyzetben? Másrészt, én már azt is megtanultam, hogy nem rakom kulcs mellé, nem rakom közvetlenül egy kemény felületre, főleg, mivel nem akarom, hogy karcolódjon.
Annyira kezd elkényelmesedni mindenki, hogy már olyan dolgokat várunk el (ebben az esetben) az okostelefonoktól, amik egyszerűen irreálisak. Értem én, igényeink kúsznak a magasba, mivel egyre jobban ki van nyalva a seggünk, de könyörgök, oda kénye figyelni néha, hogy már miket várunk el. Néhány éve még internetre se tudott fellépni egy mobiltelefon, most meg már magától, a környezetét megvizsgálva állítsa be magától a rezgés intenzitását, nehogy leesen az asztalról vagy megzavarjon vkit? Mintha ezekre nem tudnánk mi magunk odafigyelni...
-
szilagyiv
senior tag
válasz
fordfairlane #37 üzenetére
A Sony egyébként jó példa, mert annyi zsákutca-technikát tervezett, hogy csak ezért aranymálnát (vagy mit) kaphatna. Apple meg megpróbálja maximálisan kihasználni az amcsi szabadalmi helyzetet és levédeti a csillagos eget.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Éljen a feature védjünk le mindent, nehogy valami a köz érdekeit és a fejlődést szolgálja
(pici troll off)
Jah, tényleg szörnyű lenne, ha pl. a Samsungnak önállóan kéne kitalálni dolgokat, majd piacra dobniuk, vállalva a rizikót, hogy az ötlet mondjuk nem életképes. Mint pl. ahogy az Apple csinálja. Mint pl. ahogy a SONY csinálta, vagy ahogy a Nokia csinálta. Mások kipróbált ötleteit lemásolni lényegesen egyszerűbb, és simább ügy, ráadásul a köz javának behazudni sem bonyolult.
-
Cathulhu
addikt
válasz
fordfairlane #28 üzenetére
Ugyesen leappletrolloztal, kar hogy ezzel nagyon mellelottel. Felolem amugy azt csinalsz amit akarsz, attol meg igazad nem lesz.
-
Mr Cube
tag
Sztem ez most több szempontból is hülyeség, de persze lehet majd árat és Apple-faktort növelni vele.
Kezdjük a legelején:1. Aki csengő-rezgőre állítja a telefont, annak ugye pont nem jó, hogy ha lecsillapodna a rezgés, mert tudni szeretné, ha keresik.
2 Aki csak rezgőre állítja a telefont, az szeretné tudni, ha keresik, de valószínűleg olyan helyzetben van, hogy nem szeretné, ha mindenki hallaná, hogy csörög, illetve nem tud vele foglalkozni, de tudni akar róla, pl.: mozi, megbeszélés, csöndes környezet.
3. Ez a cucc arra jó, hogy ha csak rezgésre van állítva és esetleg túl zajos lenne a rezgés, akkor csillapítja különböző szenzorok visszajelzései alapján, hogy pl ne essen le asztalról vagy ne legyen ütvefúró hangja.Na most ez, a mobiltelefonok használói közül mégis hány embernek jelent problémát? Aki nem képes felismerni az adott helyzetben, környezetben, hogy milyen módra kéne állítania a telefonját, azon ez se fog segíteni. Aki képes az asztal szélére helyezni a telefont, hogy leesen, az megérdemli, de hány ilyen eset fordul elő, amikor már ennyire drága telefonokkal járkálunk. Van olyan, aki mára nem tanulta meg, hogy nem rakjuk olyan helyre, ahonnan leeshet bármitől?
Az előző HTC Desire HD-m is tudta ezt, ha felvettem a kezembe, szinte teljesen lecsillapította a rezgést és a csörgés hangerejét is, de ha a zsebembe volt, akkor erősítette, hogy észrevegyem. Ennek van értelme és jól is működött.
Ez most akkor megint arra lesz jó, hogy jól bepereljenek mindenkit, ha vki csak egy kicsit is hasonlót akar beépíteni a telefonjába, mert ahogy az Apple-t ismerjük, úgy van megfogalmazva a szabadalom, hogy bármire rá lehessen fogni, hogy az márpedig ezt használja.
Ha egy tanórán vki ott hagyja az asztalán a telefont és a tök csöndben elkezd rezegni, majd csillapít, azzal semmit nem fog érni, mert már észrevették és ez megint tipikus esete a környezet helytelen felismerésének.
Ez arra jó, hogy a telefont majd észre se lehet venni, ha csak rezeg, mert csillapít és több ember fog lemaradni emiatt telefonos eseményekről, mint amennyinek emiatt nem fog leesni az asztalról. De ha ez azt is tudja, hogy adott esetben felveszi a rezgés intenzitását, akkor rögtön lehet perelni a többieket, mert ők már ezt tudják, csak nincs levédve, mert ilyet csak az USA-ban lehet levédetni.
-
Ribi
nagyúr
válasz
Igen és mint írák is, az évek óta le van védve, hogy egyszerre csörög és zümmög. Ja az nem Apple, akkor nincs semmi gond
-
titanium011
tag
Látok benne fantáziát és használhatóságot. (pici troll on)DE a levédés résznél jót röhögtem.
Legközelebb levédetik a szót is , hogy Apple (nem csak mint márka név). ezt követően csak pénz fizetéssel lehetne kimondani vagy perelnekVagy a másik verzió nyelv újítások lesznek és Alma (bocsánat, hogy kimondtam dobom is az 1$ a perselybe) helyett azt mondjuk Óma
Éljen a feature védjünk le mindent, nehogy valami a köz érdekeit és a fejlődést szolgálja(pici troll off)
Nem lehetett kihagyni
-
leslie_smith
aktív tag
Ha sikerül várós,de csak iphone-ban lesz.
-
szilagyiv
senior tag
válasz
fordfairlane #6 üzenetére
Biztos ráküldtek 20Hz-et a hanszóróra. Azt nem tudta megszólaltatni, de belengette
Ez tényleg egy szabadalmi rajz?
-
Márkosz
tag
Tavaly pont ezért kaptam 1-est matek órán, mert ugye le volt halkítva a (HTC Sensationom) de ki volt rakva a padra és elkezdett rezegni, mert faterom pont akkor hívott!
-
Ribi
nagyúr
De bazz, a cégben is, ha valami zörgős mellett hagyom a telefont, és közben átsétálok egy másik szobába, kb 3-4 csörgés mire felveszem az asztalról. Addig a többiek arcán meg látom az eltorzult fintort, hogy mi a f*szért csap ekkora zajt.
Olyan dolgokat amit senki más nem használ, ők tartják az embereket, akik ezeket kitalálják, akkor simán hagyják, hogy mindenki más 0 ráfordítással ugyanúgy használják? Tipikus kínai módszer, simán ellopunk mindent azt a többiekben meg pacikuki.(#29) BDave: Ja persze és majd 5 percenként fogom ide oda kapcsolgatni... Úgyis elfelejteném. Vagy amikor felkapom, mert megyek valahova, akkor nem állítom vissza.
-
Cathulhu
addikt
válasz
fordfairlane #8 üzenetére
Ez az egyetlen ceg, ami mindent leszabadalmaztat, tudom nehez elkepzelni, de vannak olyan cegek is, akik publikalnak is neha.
-
BDave
őstag
Értem én, csak kb két gombnyomással el lehet intézni ezeket a "baromira kényelmetlen és kínos" szituációkat.
(#21) lordfreyr: Szerintem is.
-
Rickazoid
addikt
Ez mekkora baromság. Ami rezeg, annak hangja van. Ha a környezeti viszonyoknak megfelelően gyengítheti a rezgést, sőt akár le is kapcsolhatja azt egy szoftver, akkor totálisan feleslegessé válik maga a rezgés, mert nem fogja senki észrevenni. Mégis ha az asztalon van, hogy a francba veszi észre bárki a rezgést, ha nincs semmi látható vagy hallható jele? Az ember nem érzi az asztalon hagyott telefon rezgését. Ha villog vagy világít, lehet látni, ha hangja van, lehet hallani, de a rezgést érezni nem lehet.
Zsebben meg abszolút semmi hangja nincs, mert elnyeli a zseb meg az emberi test, viszont legalább érezhető.
Ez megint egy rakás semmi, amivel milliárdokat is kereshetnek. -
Ribi
nagyúr
válasz
fordfairlane #18 üzenetére
Én is az asztalra rakom ki, de van, hogy mellette van valami más is, mondjuk kulcscsomó.
Na amikor elkezd rezegni és a kulcscsomót is rázza, akkor majd bepislantok olyan hangos és fura hangja van.
Na ilyenkor lenne jó, ha azonnal abbahagyná.
Plusz amire ők is szánják, hogy ha asztal szélére rakod ne másszon le róla. Több jó alkalmazása van és nem igazán értem itt egyesek mit nem értenek ezeken...Bdanyy És most a csöngésről szól a cikk?
lordfreyr Próbáld már ki, hogy kint hagyod az asztalon a telefont és úgy rezeg, vagy a zsebedben akkor mennyire.
Asztalon feleslegesen erősen rezeg, vagy ha nem, akkor a zsebedben rezeg gyengén.
Pl buszon nagy zajban full erővel rezeg, de mondjuk ha otthon ücsörögsz csöndben, akkor is felesleges maxon zümmögni, mert valszeg bőven észreveszed fele erősségnél. Ezek kényelmi funkciók. Neked nem kell akkor sincs semmi. Más telóban úgysem lesz benne, akkor miért is keresne vele sokat? -
Bdanyy
addikt
válasz
fordfairlane #18 üzenetére
HTC Sense elég jó hatásfokkal érzékeli, hogy csöngéskor kézben (halkul a beállítotthoz képest) vagy zsebben (maxon szól) van a telefon
-
fordfairlane
veterán
Nem zsebben gond, ha rezeg, az pont jó. Akkor gond, ha valami kemény felületre rakod, pl asztalra, akkor idegesítően daráló hangot ad ki a rezgő telefon. Jelenleg az egyetlen megoldás az, hogy folyton állítgatod a hívásjelzés módját. Ez a szisztéma elvileg magától állítja. Automatikusan adaptálódik a hívásjelzés módja és erőssége a környezethez.
-
Dagidög
senior tag
Vigyázzanak az asztalosok, már az ő szakmájuk is veszélybe került! (eddig is bajok voltak, ha almafából dolgoztak)
-
Pixa
aktív tag
válasz
ZoliM@ster #11 üzenetére
Semmi közöd hozzá, hogy Ő miken lát keresztül!
-
BDave
őstag
válasz
ZoliM@ster #11 üzenetére
Zsebben miért gond ha rezeg? Ha meg zavaró az adott helyzetben, hogy rezeg a telefon a zsebben/padon, akkor úgysem veszed fel, nem? Ergo felesleges a rezgés. Mellesleg egy tok tompítja a rezgés erősségét.
Pont hogy ez az: erre a rezgés erősségére állítására már most is van megoldás, de az Apple feltalálja a spanyolviaszt.
(#13) fordfairlane: Ha elolvastad volna a cikket, akkor tudnád, hogy a környezethez igazítja a szenzorok segítségével a rezgés erősségét: "Ha a vibrálás elmozdulást eredményez, vagy a rezgés a környezeti háttérzajnál jóval hangosabbnak bizonyul, akkor a készülék automatikusan képes lehet csökkenteni a vibrálás intenzitását vagy esetleg teljesen kikapcsolni azt"
A zsebben elég sokszor érzékelhet "elmozdulást", nemde? Amúgy pedig mindvégig asztalról van szó a cikkben és nem zsebről.
-
BDave
őstag
Nekem egy kicsit komplikáltnak tűnik a megoldás, szerintem felesleges dinamikusan csillapítani a rezgést a környezethez igazítva. Elég lenne csak rezgés nélküli néma módra állítani a telefont és nem rezeg, viszont lehet látni a kijelzőn, ha valaki hív.
-
VD
őstag
A sony ezt úgy 10 éve megoldotta a J5-s modellnél. A hangszórót rezegtették. Semmi hangja nem volt és baromi diszkrét volt. De ezt most majd az apple
újra feltaláljalevédeti... -
Angel1981
veterán
kis javítás; "mely révén a rezgés valóbab diszkrét lehet"
-
Cathulhu
addikt
-
atike
nagyúr
Elnézést, de kihagyhatatlan...
Beperelték?
Komolyra fordítva a szót, hasznos kis újítás lesz ha sikerül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- NIOH
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos autók - motorok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nem sok meglepetést tartogat a Galaxy S25 FE és Tab S11 Ultra külseje
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- HP OMEN MAX 16T-AH000 - Ultra 9 275HX, 32GB, 1TB SSD, NVIDIA RTX 5090
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest