- Google Pixel topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Júliusi techmontázs (2025)
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr Cube
tag
válasz
Touch-ko #163 üzenetére
Itt van maga a szabadalom, ezt nyújtották be. Vita lezárható.
Egyértelműen van megfogalmazva, hogy miként működik és miket használ a működéshez a telefon egy vibrálásnál, hogy csökkentse a zajt. Ez azt jelenti, hogy a többi cég használhatja nyugodtan a saját megoldását, mint eddig, mert azok nem így működnek, illetve csak részben, mert a HTC pl a gyorsulás- és távolságérzékelőt használja, ez pedig jóval összetettebb.
Nekem az a véleményem erről a másolós dologról, hogy az Apple is olyan tabletet hozott létre, aminek a külseje nagyon hasonlít nála régebbi tabletekéhez, de azért, mert egy tablet az ilyen. Ők szöveggel és egy hülye rajzzal védették le az iPad külsejét, holott egyértelmű rajzzal vagy fotóval kellett volna, mert nem szabják már meg, hogy a lekerekített sarok az az övék és csak ők használhatják, illetve fizetni kell nekik a használatért. Ez olyan, mintha a Ford levédte volna a T-modellt olyan szöveggel, hogy négy kerék, kormány, ülés. Sztem pont nem az Apple-nek és a Samsung-nak kéne pereskednie, mert a rendszer az, ami megkülönbözteti őket, amitől egyértelmű, hogy melyik-melyik. Az Android-ot futtató eszközök viszont, azok legyenek különbözőek, ha már ennyi gyártó használja, mert mi más különböztetné meg őket, ha a rendszer is ugyanaz.
Érdekesnek tartom, hogy más ágazatokban alig fordul elő ilyen másolás miatti pereskedés, főleg az autóiparban nem, pedig ott aztán elég sok ugyanolyan autó van. De ha elő is fordul, az nem azzal végződik, hogy 1 milliárd dollár büntetés és az adott eszköz teljes kitiltása több nagy országból is. A designváltás és büntetés nem lett volna elég? Feltétlenül ki kellett tiltatni, amit ráadásul meg is tett a bíróság, ez is nevetséges, főleg úgy, hogy más országokban a per azzal ért véget, hogy nem történt másolás.
Sajnos az internet ilyen, lehetek akár egy majom is az állatkertből, aki internet hozzáférést kapott, úgy se derül ki. Mondhat bárki bármit. Én eddig az Apple összes cuccát megvettem, de el is adtam, mert sz*rok. Úgy se derül ki, hogy így van-e. Én is emlékszek arra, amikor bejött az iPhone és millióan ráugrottak, hogy fikázzák, de azért volt alapja is, mert tényleg rengeteg mindent kihagytak belőle, szándékosan vagy nem, azt nem tudjuk, de kihagytak. Viszont nem tudni, hogy ki próbálta ki, ki használta és úgy fikázta, és ki volt az, aki csak irigységből. Így aztán a végtelenségig lehet vitatkozni.
Azt is látni kell viszont, hogy attól még az Apple mocskos egy cég, mint cég és ennek semmi köze az eszközeikhez, de hát mindenki akaratlanul is összeköti a kettőt és zsigerből gyűlöl mindent, ami Apple vagy fordítva, mindent istenít, még magát a céget is.
Ezt most viszont lezárhatjuk, mert ott a szabadalom, egyértelmű az egész.
Maradjunk annyiban, hogy az egyik bíróság másolásnak ítélte, a másik nem, sok ember másolásnak ítéli, sok ember pedig nem. Én sztem nem másolás, szted pedig igen.
Én pedig mentem kihasználni az aprócska szabadidőmet egy kis Evil Genius-szal.
-
Mr Cube
tag
válasz
Touch-ko #156 üzenetére
Nagyon jól leírtad ezt a dolgot, és kb mindennel egyet is értek veled. Az Apple az első iPhone-nal olyat alkotott, ami elindította az okostelefonokat az útjukon. Ezt nekik köszönhetjük. Ez szintén így van a tabletekkel is, mivel az MS megcsinálta már előttük több évvel, de hát nem jött be. Az Apple-nek köszönhetjük az összes többi okostelefont és tabletet, elismerem és köszönöm is, tényleg nagyot alkottak, nekem is voltak eszközeim tőlük, pár évvel ezelőttig, mert nekem több kellett a zárt rendszernél, de ez most nem lényeges.
Én nem is erről beszéltem, bár tudom, hogy miért írtad azt, amit írtál. A különbség viszont ebben a vibrálás kérdésben és az általad említett innovációkban az, hogy ezt a fajta vibrálást nem régen használták, hanem most is és nem csak egy cég, ingyen és bérmentve, licensz díjat senkinek nem fizetve. Erre jön az Apple, amit, mint céget mára mélyen megvetek, az üzletpolitikájával együtt és leírja szabadalomban ugyanezt a funkciót és levédeti, és ne legyen így, de az elmúlt egy-két év minket igazol, perelni fognak mindenkit, mert hasonlót használnak. Ez persze feltételezés, elismerem. És nagyon remélem, hogy nem így lesz. Ettől ez még megvetendő viselkedés egy ekkora cégtől, mint az összes nevetséges per is.
Csak annyit tennék hozzá a Samsung elleni perhez, hogy azóta hány "ugyanolyan" tablet jött ki több cégtől is, mint az iPad? Nézd csak meg, egyik se lett beperelve, mert a Samsung a legnagyobb rivális, el kellett őket tüntetni a legjelentősebb piacról, az Apple piacáról, az USA-ból. Azóta érdekes módon nem érdekli őket a "másolás".
Egy cégnek meg kell védenie a termékét a másolástól, ez egyértelmű. Viszont levédetni lekerekített sarkokat és ikonos elrendezést, az nevetséges. Mert ez van a szabadalomban, így van megfogalmazva. Annyira általánosan lett megfogalmazva szándékosan, hogy bárkire ráfoghatják, akire akarják. Ez az, ami undorító.
Azt kéne megérteni, hogy a legtöbben azért utálják az Apple-t, mert ilyen mocskos módon akar fölényhez jutni, pedig ők adnak el a legtöbbet egy-egy eszközből, szóval akkor miért? Mert fáj, hogy van konkurencia, azért. És ezt az üzletpolitikát ennyire komolyan védeni, ez is ellenszenvet vált ki nagyon sok emberből. Ez egy cég, könyörgök, mi közöd van hozzájuk azon kívül, hogy a termékeiket használod? Semmi. Akkor miért fáj, hogy bírálják ezt a mocskos viselkedését? Én lesz*rom, ha a Sony-t fikázzák össze-vissza, hiába van SXS-em, mert a telefonom attól még ugyanolyan jó és ugyanúgy fogom használni, egészen addig, amíg be nem jelentik, hogy nem jön ki a 4.2, mert akkor bekaphatják. Ezt soha nem értettem meg, hogy emberek miért verik a nyálukat (itt most nem rád gondolok), ha Xbox-uk vagy PS-ük van pl, amit a legtöbben ráadásul anyucitól-apucitól kaptak. És azt se értem, hogy attól, hogy vkinek iPhone-ja van, miért kell istenítenie a céget is. Legyen elégedett a telefonjával, ha neki az kellett, de ennyi. Vki megemlíti, hogy az Apple mocskos módon próbál előnyhöz jutni és rögtön elkezd fröcsögni, hogy az "Apple egy isten cég és be fogod a pofád".
Külön kéne választani az eszközt a cégtől, mert az eszköz lehet jó, és a cég lehet maga az ördög is, nem befolyásolja egyik a másikat.
-
Mr Cube
tag
válasz
Touch-ko #123 üzenetére
Megálmodott és kitalált? Komolyan? Újra megcsinálják azt, amit már mások kitaláltak, csak más módon működik, de maga a funkció már fel lett találva, szóval hagyjuk ezt a megálmodást.
És bocs, de a lekerekített sarkok és ikonos elrendezést épeszű ember nem nevezi egyedi design-nak, szóval ezt a lopás témát is hanyagolhatod nyugodtan. És nem, nem érdekel, hogy melyik országban ki tiltott be és mit, te is nagyon jól tudod, ahogy mindenki, hogy bődületesen nagy ostobaság az egész.
-
Mr Cube
tag
Pontosan, ahogy mondod. A hülyéknek készül ez. Azoknak, akik azt se tudják majd, hogy benne van. Ezek az emberek viszont nem is azért veszik az okostelefont, mert használni akarják, csak villogásra, mert ők valakik, mert nekik iPhone-juk van. Az Apple ezt még támogatja is.
A legnagyobb probléma ezzel az, hogy levédettek egy olyan dolgot, amit már mások használtak, hanem is pontosan ugyanígy, de használtak, ingyen és bérmentve. Mostantól pedig nem fognak tudni, mert pert kapnak a nyakukba, mint amikor a tábláért be lett perelve a Samsung, mert lekerekített sarkai vannak mindkettőnek...
Nincs rá igény, mert amennyiszer a szabadalom létjogosultságának magyarázatában szereplő esetek előfordulnak, azok annyira elenyészőek, hogy a hibahatáron belül esnek. Aki azt se tudja, hogy a telefonja ilyet tud és le se sz*rja, ha zavar vkit, hogy vibrál a telefon a kulcsok között, az nem is igényli ezt. A többiek, akik pedig nem ilyen hülyék, legyenek szívesek odafigyelni, mert ez az "asztalon hagyva ütvefúró hangját utánzó" és az "asztalról letáncoló" dolgok elkerülése annyira alapvető, és emberi gondolkodást éppen, hogy igénylő feladatok, amiket bárki el tud végezni, csak egyszer kéne megtanulni.
Mint már többször mondtam, ez most egy olyan dolog, amiről lehet mondani, hogy hú de jó, de annyira pitiáner és senki nem veszi észre, hogy szánalmas.
-
Mr Cube
tag
Nem vagyok megsértődve, de azért azt furcsának tartom, hogy olyanokkal vitatkoznak, akik nem arról beszélnek, amiről igazából szó van, én pedig igen. De hát ha azzal jobb vitatkozni, aki nem is érti a hírt, hát ok.
Az a baj, és most megint leírom, hogy egyszerűen haszontalan a funkció és nem kényelmet ad, hanem a buta emberek butaságán segít azzal, hogy helyettük elvégez két másodperces, végtelenül egyszerű dolgot.
1. Nem rakom közvetlenül az asztal felületére, mert pontosan tudom az első rezgő mobil óta, hogy k*rva hangos.
2. Nem rakom az asztal szélére, mert 3 éves korom óta tudom, hogy onnan le fog esni.
3. Pontosan fel tudom mérni az első mobilom óta, hogy mikor, milyen helyzetben milyen módra állítom a telefont és amióta okostelefonom van, pontosan be tudom állítani minden egyes szituációra a telefont, miként viselkedjen moziban, megbeszélésen, tömegközlekedésben, stb. És ezek között két másodperc alatt váltok.Ugyanez a Samsung szemfigyelő hülyesége. Írta itt vki, hogy 30mp-re van állítva a kijelző és ha annyi idő alatt nem tudja elolvasni, akkor kikapcsol és tapiznia kell, de a szemfigyelő nem engedi addig kikapcsolni, amíg nézi a kijelzőt, bár soha nem próbálta ki...pontosan. Egyrészt ennyire kell ez a funkció, hogy vki tud róla, hasznosnak is tartja, mégse használja, másrészt nem tudom mennyire megerőltető egyszerűen lezárni a telefont, ha már nem használja az ember, főleg ha csak olvas rajta. Ezt nem is értem. Nekem 10 percre van állítva, mert nem szeretem, ha magától kikapcsol, miközben nézem és használom, pl puskázásnál, hogy a legegyszerűbb példával éljek, mivel ilyenkor akár több percig egy oldalt mutat a kijelző. Ha már nem kell, lezárom és kész.
És itt kilyukadunk óda, hogy ez egy olyan szabadalom (már írtam egyszer), aminek nincs valódi haszna, mert az emberek lustaságára és hülyeségére épít. Olyan dolgot ad, ami már rég meg van oldva, csak ezek szerint rengetegen nem használnak, mert hülyék hozzá. Erre nem lehet mást mondani, erről van szó. A környezetét felismerni nem képes embereknek van ez kitalálva.
-
Mr Cube
tag
válasz
fordfairlane #74 üzenetére
Az a baj ezzel a témával, hogy az Apple-nél nem nagyon lehet kiszűrni az igényt, mivel ha úgy gondolják, belepakolják a kövi telefonba és akkor onnantól benne lesz, veszíteni semmit nem fognak rajta, se anyagilag, se semmilyen más formában. Reklámozni viszont annál jobban lehet vele, mert eddig senki nem tette. Már megvan a közönség, megvannak a vásárlók, nem bukhatnak rajta. Szabadalmat azok buknak, akik arra építenek mondjuk egy eszközt. Az Apple csak beépíti és ott lesz, ha így lesz.
Ha vki félreértené, én nem utálom az Apple-t vagy hasonló, bár mint céget, elég erősen elítélem. A Samsung szemérzékelős baromsága is hülyeség, értelmetlen, reklámozni jól lehet vele, mert a hülyéket ezzel lehet megvenni, de értelmetlen. Sztem ez a szabadalom is az, mert ez is a hülye embereket célozza, már bocsánat. Amikor két mp. alatt át lehet állítani a telefont bármilyen módba, bármilyen szisztéma szerint, akár profilokat létrehozva minden eshetőségre, akkor nehogy már ez a szabadalom igényt kielégítő legyen. Nekem ez a meglátásom.
-
Mr Cube
tag
válasz
fordfairlane #72 üzenetére
Én csak olyanokkal vitatkozok, akik értelmesen tudnak kommunikálni, az olyanokkal én se foglalkozok, akik csak úgy odavágják, hogy ez sz*r, te gyökér vagy, stb. Sztem én viszont értelmesen próbálom/próbáltam leírni, amit gondolok erről a szabadalomról. Ismerjük az Apple üzletpolitikáját, ha tetszik, ha nem, ilyenek és ezt nem egyszer bizonyították. Ezért gondolom én is, hogy arra megy ki a játék, amit írtam már.
Emellett pedig józan paraszti ésszel is be lehet látni sztem, hogy ez mennyire nem szükséges és/vagy fölösleges. De ezt is kifejtettem már bővebben és értelmesebben.
-
Mr Cube
tag
válasz
fordfairlane #70 üzenetére
Jött egy hír az MA-ra, egy ilyen szabadalmat bemutatva. Kommentelni lehet, mégis miről lehetne beszélni, ha nem arról, hogy van-e igény rá, mivel ezért szabadalmaztatták, mert ők úgy gondolják, hogy lehet rá igény. Ez az egyetlen dolog, ami szóba jöhet ezzel kapcsolatban, esetleg a technikai háttere és hogy miképp lehetne máshogyan ugyanezt megoldani, de sztem nincsenek itt sokan, akik ehhez értenek és nem is nekik szól az MA.
Alig "rinyálnak" itt egy-ketten, a legtöbb hozzászóló értelmesen próbálja megfogalmazni, hogy miért nem lehet igény erre. Válaszul viszont semmit nem kapnak, mert csak az jön, hogy haterek és trollok.
Senki nem vezeti le senkin a frusztrációját, de te vmiért támadásnak veszed, amit pl én is írok.
Szimplán vitatkozunk, hogy miért is fölösleges egy ilyen "fejlesztés", legalábbis én próbálok, csak érdemi választ nem nagyon kapok, tőled is csak az elején.
Te jutottál el odáig, hogy azt mondod már, dögöljünk meg, ki is rinyál?
-
Mr Cube
tag
válasz
fordfairlane #66 üzenetére
Elmondanád, hogy mégis milyen paranoiáról beszélsz?
Légy szíves mondd el, a te szemszögedből, hogy miért is jó ez a "fejlesztés". Komolyan szeretném tudni, mert vitatkozni tudsz, de érvelni nem, míg mások azt teszik.
#Pixa: Ezek szerint egyedül vagyok azzal, aki még nem látott tok nélkülit. Mindenesetre más országokban nagy divat.
-
Mr Cube
tag
válasz
fordfairlane #56 üzenetére
Tökéletes választás, kifinomult ízlés!
-
Mr Cube
tag
Végig olvastad, amit írtam?
Messze nem fikatengert írtam, mivel végigvezettem az elméletemen az egészet, innentől kezdve ez egy érvelés, ami még értelmes is, mert nem annyit írtam, hogy "ez egy sz*r, mert sztem az".
Belém nem szorult szimpátia? Szimpátia? Én is tudom, hogy hangos, ha közvetlenül egy kulcs mellé vagy egy kemény felületre helyezem a telefont rezgő módban hagyva. Nem szeretném megzavarni én sem a többi embert a hülyeségemmel, ezért nem teszem le így a telefonomat. Ráadásul én még nem láttam olyat, akinek az iPhone-ja ne tokban lett volna, pedig nagyon sokat látok nap, mint nap. A tokok többsége pedig el is veszi a zörgést vibrálásnál.Nem személyeskedek, távol álljon tőle, de sztem te vagy az, akit nem érdekel, hogy ha zavar másokat a hangosan rezgő telefonja. Olyan, mintha te várnád, hogy jöjjön egy ilyen szabadalom, ami megoldja helyetted, az amúgy magától értetődő helyzetet. Ismétlem, nem sértés, amit mondok, szóval ne haragudj, ha megbántalak vele, de én így látom.
#fordfairlane: Most csak el akarod terelni a figyelmemet az összeesküvésről!
-
Mr Cube
tag
válasz
fordfairlane #45 üzenetére
Nélkülözni? Ehhez nagyon hasonló rendszer már nem egyszer volt telefonokban, lásd DHD.
Az a probléma, hogy ez belekerül majd az iPhone-ba, vadonatúj, soha nem látott innovációnak titulálják, majd beperlik az összes már régóta ezt használó gyártót. Ezt tették már rengeteg szabadalmukkal, csak ezért gondolom. Az a probléma, hogy ez nem innováció, csak egy megoldás a sok közül, amik viszont nincsenek levédve, de ez igen, mert az USA ezt engedi, ez a probléma. Innentől pedig számíthatunk megint a pereskedésekre.
És már azt is látom magam előtt, hogy az okostelefonjukhoz hülye emberek magyarázzák nekem, hogy az ő telefonjuk ennyire okos, mert ilyet tud és neki figyelnie se kell rá, ha az asztal szélére teszi, mert még ahhoz is hülye, hogy az alapvető, már 3 éves korban elsajátított fizikát megértse, miszerint nem rakunk semmit az asztal szélére, ami leeshet.
Nem egyszer találkozok sajnos ilyenekkel a munkámból eredően, de nem idegesítem magam rajta, mert én is elmagyarázom nekik, hogy bizony a telefonjuk okosabb és többet tud a környezetükről, mint ők.
-
Mr Cube
tag
válasz
fordfairlane #40 üzenetére
Nagyobb akksit, ugye.
Nem a kényelmi funkció az, ami zavaró, mert az élet minden területén azért dolgozik az ember, hogy kényelmesebb legyen másnak és/vagy magának. Ezen dolgozik mindenki. Maga az okostelefon is egy kényelmi funkciót betöltő eszköz. A probléma itt az, amit leírtam hosszan, hogy értelmetlen és csak azért lehet alapja, mert az emberek "túlzásba viszik a kényelmet" azzal, hogy maguk nem képesek eldönteni, hogy mikor, milyen funkcióra van szükségük, aztán még alkalmazzák is. Valamint az a probléma, hogy az Apple ezt a szabadalmat is piszkosul ki fogja használni.
-
Mr Cube
tag
Egyre többször lehet észrevenni, hogy az embereknek egyre pitiánerebb dolgok lesznek egyre kényelmetlenebbek. Értem a példádat, valós példa, előfordul, de komolyan az zavar, hogy mások úgy néznek rád? Egyrészt, nekik nincs telefonjuk? Nem értik, hogy miért ad olyan hangot, amikor az övék is ugyanúgy viselkedik ilyen helyzetben? Másrészt, én már azt is megtanultam, hogy nem rakom kulcs mellé, nem rakom közvetlenül egy kemény felületre, főleg, mivel nem akarom, hogy karcolódjon.
Annyira kezd elkényelmesedni mindenki, hogy már olyan dolgokat várunk el (ebben az esetben) az okostelefonoktól, amik egyszerűen irreálisak. Értem én, igényeink kúsznak a magasba, mivel egyre jobban ki van nyalva a seggünk, de könyörgök, oda kénye figyelni néha, hogy már miket várunk el. Néhány éve még internetre se tudott fellépni egy mobiltelefon, most meg már magától, a környezetét megvizsgálva állítsa be magától a rezgés intenzitását, nehogy leesen az asztalról vagy megzavarjon vkit? Mintha ezekre nem tudnánk mi magunk odafigyelni...
-
Mr Cube
tag
Sztem ez most több szempontból is hülyeség, de persze lehet majd árat és Apple-faktort növelni vele.
Kezdjük a legelején:1. Aki csengő-rezgőre állítja a telefont, annak ugye pont nem jó, hogy ha lecsillapodna a rezgés, mert tudni szeretné, ha keresik.
2 Aki csak rezgőre állítja a telefont, az szeretné tudni, ha keresik, de valószínűleg olyan helyzetben van, hogy nem szeretné, ha mindenki hallaná, hogy csörög, illetve nem tud vele foglalkozni, de tudni akar róla, pl.: mozi, megbeszélés, csöndes környezet.
3. Ez a cucc arra jó, hogy ha csak rezgésre van állítva és esetleg túl zajos lenne a rezgés, akkor csillapítja különböző szenzorok visszajelzései alapján, hogy pl ne essen le asztalról vagy ne legyen ütvefúró hangja.Na most ez, a mobiltelefonok használói közül mégis hány embernek jelent problémát? Aki nem képes felismerni az adott helyzetben, környezetben, hogy milyen módra kéne állítania a telefonját, azon ez se fog segíteni. Aki képes az asztal szélére helyezni a telefont, hogy leesen, az megérdemli, de hány ilyen eset fordul elő, amikor már ennyire drága telefonokkal járkálunk. Van olyan, aki mára nem tanulta meg, hogy nem rakjuk olyan helyre, ahonnan leeshet bármitől?
Az előző HTC Desire HD-m is tudta ezt, ha felvettem a kezembe, szinte teljesen lecsillapította a rezgést és a csörgés hangerejét is, de ha a zsebembe volt, akkor erősítette, hogy észrevegyem. Ennek van értelme és jól is működött.
Ez most akkor megint arra lesz jó, hogy jól bepereljenek mindenkit, ha vki csak egy kicsit is hasonlót akar beépíteni a telefonjába, mert ahogy az Apple-t ismerjük, úgy van megfogalmazva a szabadalom, hogy bármire rá lehessen fogni, hogy az márpedig ezt használja.
Ha egy tanórán vki ott hagyja az asztalán a telefont és a tök csöndben elkezd rezegni, majd csillapít, azzal semmit nem fog érni, mert már észrevették és ez megint tipikus esete a környezet helytelen felismerésének.
Ez arra jó, hogy a telefont majd észre se lehet venni, ha csak rezeg, mert csillapít és több ember fog lemaradni emiatt telefonos eseményekről, mint amennyinek emiatt nem fog leesni az asztalról. De ha ez azt is tudja, hogy adott esetben felveszi a rezgés intenzitását, akkor rögtön lehet perelni a többieket, mert ők már ezt tudják, csak nincs levédve, mert ilyet csak az USA-ban lehet levédetni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Linux kezdőknek
- Sony Vegas
- Milyen autót vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- További aktív témák...
- Bámulatos gyorsaság, hihetetlen teljesítmény Ryzen 7 5800x-el! Rèszletre is!!
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest