- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nem nyílnak a Foldok?
- iOS alkalmazások
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szelley
senior tag
válasz
Touch-ko #182 üzenetére
Az amikor elismerted, hogy te ceak azert jarsz ide, hogy feszultseget kelts es jot nevess,
te hol élsz ember?! aki feszültséget kelt az TE vagy, kérlek linkeld ahol én ilyen "elismertem" mert nevetni akarok!
Bebeszélsz itt mindent magadnak atyaég...
btw. a másik fórumon is megírtam már, amikor előkerül nálad a "trollkodás" szó, az már azt jelenti hogy elfogynak az ész érveid. Ilyenkor ha az ember a nem megszokott módon ül a székén, akkor te már ugrasz rá hogy "feszültségkeltő és idejön TROLLKODNI!!!!444" -
szp1
addikt
válasz
Touch-ko #171 üzenetére
Ezt még azért elcsíptem...
Hadd döntsem el én, hogy mihez szólok hozzá, oké?
Bár, ahogy elnézem, egymagadban is elviszel a hátadon egypár komplett almás topikot...ha meg segítséged is akad, akkor meg kő kövön nem marad.
( Csak érdeklődésképpen : az a név, hugy Ron Hubbard mond valamit neked? ) -
vhw
addikt
válasz
Touch-ko #168 üzenetére
Te még mindig azt hajtogatod/bizonygatod, hogy mennyit és mit másolt a samsung. Egyszer se mentem bele mit tettek vagy nem tettek.
Ismét elmondom; mások is másoltak/-nak, átvesznek, és az apple is megtette a magáét, őket sem kell félteni. De ezt miért nem vagy képes belátni/elfogadni? Miért hibátlanok ők a szemedben?.
És immár harmadszor... még mindig ignorálod az eddig kétszer feltett utolsó kérdésem, pedig már tényleg marhára kíváncsi vagyok miért van ez...
Van még egy olyan cég, aminek a termékeit ilyen fanatikus buzgalommal veszik, vagy ilyen elvakultan védenek a rajongói? Én komolyan nem tudnék még egy példát felhozni...
-
Mr Cube
tag
válasz
Touch-ko #163 üzenetére
Itt van maga a szabadalom, ezt nyújtották be. Vita lezárható.
Egyértelműen van megfogalmazva, hogy miként működik és miket használ a működéshez a telefon egy vibrálásnál, hogy csökkentse a zajt. Ez azt jelenti, hogy a többi cég használhatja nyugodtan a saját megoldását, mint eddig, mert azok nem így működnek, illetve csak részben, mert a HTC pl a gyorsulás- és távolságérzékelőt használja, ez pedig jóval összetettebb.
Nekem az a véleményem erről a másolós dologról, hogy az Apple is olyan tabletet hozott létre, aminek a külseje nagyon hasonlít nála régebbi tabletekéhez, de azért, mert egy tablet az ilyen. Ők szöveggel és egy hülye rajzzal védették le az iPad külsejét, holott egyértelmű rajzzal vagy fotóval kellett volna, mert nem szabják már meg, hogy a lekerekített sarok az az övék és csak ők használhatják, illetve fizetni kell nekik a használatért. Ez olyan, mintha a Ford levédte volna a T-modellt olyan szöveggel, hogy négy kerék, kormány, ülés. Sztem pont nem az Apple-nek és a Samsung-nak kéne pereskednie, mert a rendszer az, ami megkülönbözteti őket, amitől egyértelmű, hogy melyik-melyik. Az Android-ot futtató eszközök viszont, azok legyenek különbözőek, ha már ennyi gyártó használja, mert mi más különböztetné meg őket, ha a rendszer is ugyanaz.
Érdekesnek tartom, hogy más ágazatokban alig fordul elő ilyen másolás miatti pereskedés, főleg az autóiparban nem, pedig ott aztán elég sok ugyanolyan autó van. De ha elő is fordul, az nem azzal végződik, hogy 1 milliárd dollár büntetés és az adott eszköz teljes kitiltása több nagy országból is. A designváltás és büntetés nem lett volna elég? Feltétlenül ki kellett tiltatni, amit ráadásul meg is tett a bíróság, ez is nevetséges, főleg úgy, hogy más országokban a per azzal ért véget, hogy nem történt másolás.
Sajnos az internet ilyen, lehetek akár egy majom is az állatkertből, aki internet hozzáférést kapott, úgy se derül ki. Mondhat bárki bármit. Én eddig az Apple összes cuccát megvettem, de el is adtam, mert sz*rok. Úgy se derül ki, hogy így van-e. Én is emlékszek arra, amikor bejött az iPhone és millióan ráugrottak, hogy fikázzák, de azért volt alapja is, mert tényleg rengeteg mindent kihagytak belőle, szándékosan vagy nem, azt nem tudjuk, de kihagytak. Viszont nem tudni, hogy ki próbálta ki, ki használta és úgy fikázta, és ki volt az, aki csak irigységből. Így aztán a végtelenségig lehet vitatkozni.
Azt is látni kell viszont, hogy attól még az Apple mocskos egy cég, mint cég és ennek semmi köze az eszközeikhez, de hát mindenki akaratlanul is összeköti a kettőt és zsigerből gyűlöl mindent, ami Apple vagy fordítva, mindent istenít, még magát a céget is.
Ezt most viszont lezárhatjuk, mert ott a szabadalom, egyértelmű az egész.
Maradjunk annyiban, hogy az egyik bíróság másolásnak ítélte, a másik nem, sok ember másolásnak ítéli, sok ember pedig nem. Én sztem nem másolás, szted pedig igen.
Én pedig mentem kihasználni az aprócska szabadidőmet egy kis Evil Genius-szal.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Touch-ko #163 üzenetére
Multkor lattam egy Samsung Store-t es bizony nekem egybol az Apple Store jutott az eszembe. Vajon miert?
A Samsung direkt erre pályázik, hogy az Apple-lel hasonlítsák össze, és szándékosan lohol az Apple nyakában. Jómúltkor, mikor az Aréna plázában a Starkingnek volt valami egyéves évfordulós akciója, pont alattuk, a mozgólépcsőnél egy kitelepült Samsung rendezvény volt, asztalokkal, kivetítővel, tabletek meg notebookok kipakolva. Olybá tűnt, hogy direkt rászervezték a Starking akciójára.
-
vhw
addikt
válasz
Touch-ko #158 üzenetére
Talán ha vennéd a fáradtságot és végigolvasnád és értelmeznéd azt amit írtam... nem csak kiragadnál egyetlen mondatot.
Az alma vette mondjuk az "okostelefon-ötletet", annak funkcionalitásaival, csinált egy saját készüléket. Maga az ötlet már létezett más gyártóknál, más vonal mentén zajlott a megvalósítása, más volt a külső (bár nekem még mindig jobban tetszik a teljes qwerty billentyűzet, de ez lényegtelen) Vegyük ezt a lépést "másolásnak"? Nem egyéni, SAJÁT ötlet volt az okostelefon mint olyan.
Majd később jöttek a külsőleg hasonló telefonok, akkor mit is másoltak le? A külső megjelenést? Ami valamiért divatos lett, ezért a többi cég is meglovagolta ezt a "hullámot".
Csak arra akartam rávilágítani, hogy az alma "ötletátvételei" teljesen rendben vannak, míg más gyártók "ötletátvátelei" fejlesztés nélküli másolásoknak minősülnek nálad, miközben egy smartphone, vagy tablet nem csak a külső keretből áll, sőt.
És a végén, csak off-ba tett kérdésem;
"Tényleg nem értem, hogy ha minden ennyire szép és jó és rendben van a cég körül, akkor miért "divat" utálni (ahogy szokták mondani). Miért nem "divat" utálni egy LG-t, vagy Sony-t?" -
fordfairlane
veterán
válasz
Touch-ko #158 üzenetére
Az Epöl gonosz, mert drágán árulja a dolgait, és azért is szupergonosz, mert ennek ellenére megveszik a termékeit. De ez csak azért van, mert az Epölzombik mindent megvesznek. Az mondjuk érdekes, hogy Samsungzombik nincsenek, bár a Samsung telefonjait is megveszik, de azt a sok tudatos vásárló veszi meg, akik nem zombik.
Minden Apple hírnél megkapod ezt az ultimate gondolatmenetet.
-
Mr Cube
tag
válasz
Touch-ko #156 üzenetére
Nagyon jól leírtad ezt a dolgot, és kb mindennel egyet is értek veled. Az Apple az első iPhone-nal olyat alkotott, ami elindította az okostelefonokat az útjukon. Ezt nekik köszönhetjük. Ez szintén így van a tabletekkel is, mivel az MS megcsinálta már előttük több évvel, de hát nem jött be. Az Apple-nek köszönhetjük az összes többi okostelefont és tabletet, elismerem és köszönöm is, tényleg nagyot alkottak, nekem is voltak eszközeim tőlük, pár évvel ezelőttig, mert nekem több kellett a zárt rendszernél, de ez most nem lényeges.
Én nem is erről beszéltem, bár tudom, hogy miért írtad azt, amit írtál. A különbség viszont ebben a vibrálás kérdésben és az általad említett innovációkban az, hogy ezt a fajta vibrálást nem régen használták, hanem most is és nem csak egy cég, ingyen és bérmentve, licensz díjat senkinek nem fizetve. Erre jön az Apple, amit, mint céget mára mélyen megvetek, az üzletpolitikájával együtt és leírja szabadalomban ugyanezt a funkciót és levédeti, és ne legyen így, de az elmúlt egy-két év minket igazol, perelni fognak mindenkit, mert hasonlót használnak. Ez persze feltételezés, elismerem. És nagyon remélem, hogy nem így lesz. Ettől ez még megvetendő viselkedés egy ekkora cégtől, mint az összes nevetséges per is.
Csak annyit tennék hozzá a Samsung elleni perhez, hogy azóta hány "ugyanolyan" tablet jött ki több cégtől is, mint az iPad? Nézd csak meg, egyik se lett beperelve, mert a Samsung a legnagyobb rivális, el kellett őket tüntetni a legjelentősebb piacról, az Apple piacáról, az USA-ból. Azóta érdekes módon nem érdekli őket a "másolás".
Egy cégnek meg kell védenie a termékét a másolástól, ez egyértelmű. Viszont levédetni lekerekített sarkokat és ikonos elrendezést, az nevetséges. Mert ez van a szabadalomban, így van megfogalmazva. Annyira általánosan lett megfogalmazva szándékosan, hogy bárkire ráfoghatják, akire akarják. Ez az, ami undorító.
Azt kéne megérteni, hogy a legtöbben azért utálják az Apple-t, mert ilyen mocskos módon akar fölényhez jutni, pedig ők adnak el a legtöbbet egy-egy eszközből, szóval akkor miért? Mert fáj, hogy van konkurencia, azért. És ezt az üzletpolitikát ennyire komolyan védeni, ez is ellenszenvet vált ki nagyon sok emberből. Ez egy cég, könyörgök, mi közöd van hozzájuk azon kívül, hogy a termékeiket használod? Semmi. Akkor miért fáj, hogy bírálják ezt a mocskos viselkedését? Én lesz*rom, ha a Sony-t fikázzák össze-vissza, hiába van SXS-em, mert a telefonom attól még ugyanolyan jó és ugyanúgy fogom használni, egészen addig, amíg be nem jelentik, hogy nem jön ki a 4.2, mert akkor bekaphatják. Ezt soha nem értettem meg, hogy emberek miért verik a nyálukat (itt most nem rád gondolok), ha Xbox-uk vagy PS-ük van pl, amit a legtöbben ráadásul anyucitól-apucitól kaptak. És azt se értem, hogy attól, hogy vkinek iPhone-ja van, miért kell istenítenie a céget is. Legyen elégedett a telefonjával, ha neki az kellett, de ennyi. Vki megemlíti, hogy az Apple mocskos módon próbál előnyhöz jutni és rögtön elkezd fröcsögni, hogy az "Apple egy isten cég és be fogod a pofád".
Külön kéne választani az eszközt a cégtől, mert az eszköz lehet jó, és a cég lehet maga az ördög is, nem befolyásolja egyik a másikat.
-
vhw
addikt
válasz
Touch-ko #156 üzenetére
Az almának át szabad venni az "okostelefon-ötletet", az "érintőkijelző-ötletet", a "tablet-ötletet" stb. kvázi más gyártóktól, aztán ezekből a saját szájíze szerint összegyúrni egy terméket. Viszont ha valami visszafelé, a másik irányba működne; netán a többi lesne el érdekes dolgokat az almától, akkor az "másolás zéró fejlesztéssel"?
"Van nem is egy olyan gyarto, aki az iPhone elott nem is arult erintokijelzos telefont, ma pedig mar az a legtobbet eladott keszuleke."
Szerintem iPhone ide vagy oda az érintőkijelző elterjedése megtörtént volna, egyszerűen valami irányba muszáj volt fejlődni a mobiltelefonoknak, ez nem az ő érdemük.Tényleg nem értem, hogy ha minden ennyire szép és jó és rendben van a cég körül, akkor miért "divat" utálni (ahogy szokták mondani). Miért nem "divat" utálni egy LG-t, vagy Sony-t?
-
Mr Cube
tag
válasz
Touch-ko #123 üzenetére
Megálmodott és kitalált? Komolyan? Újra megcsinálják azt, amit már mások kitaláltak, csak más módon működik, de maga a funkció már fel lett találva, szóval hagyjuk ezt a megálmodást.
És bocs, de a lekerekített sarkok és ikonos elrendezést épeszű ember nem nevezi egyedi design-nak, szóval ezt a lopás témát is hanyagolhatod nyugodtan. És nem, nem érdekel, hogy melyik országban ki tiltott be és mit, te is nagyon jól tudod, ahogy mindenki, hogy bődületesen nagy ostobaság az egész.
-
-
Cathulhu
addikt
válasz
Touch-ko #111 üzenetére
Mondom, ha valoban kitalaljak, megcsinaljak, es a szabadalomban azt irjak le, hogy hogyan csinaltak meg, egy szavam sem lesz.
De ha csak valamelyik mernok este ul a klotyon, eszebe jut, hogy de tok jo lenne egy csendes vibra amit a szenzorok mernek es masnap mar irja is a beadvanyt rola, hogy ez a szabadalom is naluk legyen, hatha valamelyik konkurens is ezen agyalna, az teljesen mas tema.
Es sajnos manapsag utobbi szabadalmakon megy a vita es nem a valodiakon. -
Cathulhu
addikt
válasz
Touch-ko #107 üzenetére
Csak az a baj, amit a drag fordfairlane se ert meg, hogy itt az apple valoszinuleg (mmint magat a szabadalmat meg nem lattam, de a tortenelmebol kifolyolag ugy gondolom joggal hiszem) nem azt vedeti le, hogy fuu, mi igy csinalunk csendes vibrat es le ne masoljatok, hanem maganak a csendes vibranak a letet vedeti le, anelkul, hogy akar meg otletuk is lenne ra hogyan oldjak meg (persze elofordulhat, hogy van, de ez most irrelevans). Sajnos ez a baj az amerikai szabadalmi rendszerrel, helyet hagy az ilyen umbrella szabadalmaknak, ahol nem a mi termekunk vedelme, hanem a tobbiekkel valo kicseszes a lenyeg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év gari
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest