Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Touch-ko

őstag

válasz Depression #183 üzenetére

Ferditesek? Miben is ferditek? Vak hit egy ceg fele?
    Lol eloszor is a kommentjeimet ala tudom tamasztani sajat tapasztalattal.

Azert nem szeretnek mert leirom a velemenyem egy Apple tpoicban, es valaszolok azoknak akik offolni meg "anyazni" jarnak at shamesung illetve android forumokrol.. Ezek utan az android meg shamesung userek akik amugy is csak feszultsegkeltes miatt jarnak ide, megsertodnek..

Ha te vak hitnek hivod azt, ha megveszel egy termeket ami tetszik, majd jo velemennyel leszel a cegrol, es kiprobalod a tobbi termekeit is, es tapasztalod, hogy tenyleg jol mukodik, es nem olyan mint amit elotte hasznaltal, es a jovoben is olyan termeket akarsz venni, akkor egybol elvakult hivo leszel? Szerintem nem.. Hany olyan ember van aki egymas utan tobbszor is ugyanazt a markat valasztotta? Ha te tobbszor veszel Mars csokit, mert szereted az izet, akkor te egybol Mars hivo vagy aki elvakult?

Vagy ha te meg vagy elegedve a Tide mososzerrel, mert jo, es hatekonyan tisztit, akkor te egybol Tide mosopor hivo vagy? Esetleg ugyanolyan markaju EC papirt veszel, akkor szinten klotyopapir hivo vagy?

Egyszeruen nem ertem. Nekem bejott, es szeretem, minden termekem Apple es emiatt nagyon jo osszhangban vannak, tetszik, es szamomra a legjobbak. Ez talan problema?

• Touch-ko

őstag

válasz Szelley #179 üzenetére

Lol, veled a legutobbi trollkodsod ota nem beszelek.. Az amikor elismerted, hogy te ceak azert jarsz ide, hogy feszultseget kelts es jot nevess,

Nem is ertem miert jarsz ide.

Tovabba a zold kuka fan annyira megengedett mint a csamcsogott alma, vagy a hitterito, esetleg az ujgazdagnak vagy birkanak becezes. De annyira nem ocsmany kijelentes, mint mikor leb.ziznak minek, csak mert megvasarlunk egy bizonyos termeket..

• Touch-ko

őstag

válasz vhw #172 üzenetére

Engedd meg, hogy valaszoljak a kerdesedre: Igen van. Maris mondanek egy par ilyet: Ferrari, Ducati, Honda, BMW. Sot a BMW es a Ferrari mar odaig elment, hogy Puma cipokre ragasztatjak a nevuket. Es veszik azokat.

A Ferrarinak meg kulon rajongoi boltjai is vannak vilagszerte. Voltam mar ilyenben, az oratol, a jatekokig, a ruhakon at a hamis kocsi kulcson at a tollig mindent arulnak es senki sem akarta lekopni, anyazni, bu.izni, vagy ujgazdagnak nevezni egyetlen eladot, vagy vevot, pedig nem olcsok... Itt nalunk rengeteg Ferrarit latni, nem hazudok ha azt irom, hogy napi szinten akar 4-5 darabot is latok egy reszuk arab milliardose, a masik hires embereke, sportoloke, uzletembereke, stb. Hidd el, van amikor mar nem azt nezed, hogy Ferrari Italia, hanem azutan fordulsz meg, hogy mennyi extra, vagy milyen custom festes van rajta. Senki sem akarja megverni oket, vagy nem anyazzak, nem kopik le, nem fanboyozzak le egyiket sem!

Szerintem ez egy nagyon jo pelda arra, hogy siman cafolhato az allitasod.

Tovabba, szerinted hany Honda fan club letezik a vilagon? En amikor meg motoroztam en is tagja voltam egy FireBlade club-nak, megsem jartam at Kawa, vagy Suzuki forumba anyazni..

Viszont ez mar baromira OFF, elnezest kerek miatta! En itt be is fejezem az OFF-olast.

• Touch-ko

őstag

válasz szp1 #169 üzenetére

Epp itt volt az ideje. Sot, a tobbi Apple hirnel is ezekrol lesz szo, ugyhogy teljesen felesleges a tobbi Apple hirhez is hozzaszolnod...

• Touch-ko

őstag

válasz fordfairlane #161 üzenetére

Igen, tudom, en egy csunya, gonosz, amerikai zombi ceg termekeit vasarolom meg.. :P
    Sot en is `zombi, birka, csunya, gonosz, vallasi fanatikus, ujgazdag (bar nemtudom miert?) sOOt, raadasul meg bu_i` is lennek?

Tobben is ezeket irjak. Sosem hittem volna, hogy az oktatas szinvonala ekkorat zuhant volna az elmult evekben, mert a zoldkuka fan-ok sosem gondoljak azt, hogy azert vesznek az emberek Apple termeket, ert szamukra bejon, es valoban megbizhato, es a jo tapasztalat miatt termeszetes, hogy az emberek tovabbi termekeiket akarjak megvenni.

Nem, ezek mind birkak, sot, vallasi fanatiksok. Van olyan ismerosom akinek az apja kb.65-70 evesen is iPhone4-el rohangal, biztos o is vallasi fanatikus, zombi, meg nyugdijas is... :W :W :W :W

• Touch-ko

őstag

válasz Cathulhu #159 üzenetére

Az viszont gondolom nem 1000 eve lejart lemez, hogy mig az iPad elotti tableteket elsosorban munkara hasznaltak, addig az iPad ota a tablet szo jelentese, es az eszkoz felhasznaloi kore teljesen megvaltozott, es inkabb szorakoztatasi, tartalomfogyasztasi eszkozze valtozott. Aztan a tobbi gyarto ezt az iranyt kovetve keszitette a sajat tabletjeit.
    Tovabba regebben valahogy megsem terjedt el a tabletek hasznalata. Nekem is csak iPad-ota van... Ha azok a tabletek annyira bevalltak volna, akkor mar regen lett volna letjogosultsaguk.

@VHW

Majd később jöttek a külsőleg hasonló telefonok, akkor mit is másoltak le? A külső megjelenést? Nem. Magat az iPhone OS HUI-jat, hiszen az Android nem igy nezett ki az iPhone elott, hanem inkabb a BB OS mintajara keszult. Tovabba egy csomo eyecendy feature-t is sikeresen elloptak, a tobbujjas gesztus, a coverflow nezet, ami mar az iPod nano-ban is volt 2006-ban. Ide sorolhatnam meg a camera hasznalatanal a tap to focus, valamint erdemes lenne megnezned akar a SGS3 es az iPhone kozotti hasonlosagot a camera app-nal. Ugyanazok. Vajon ezek mind-mind teljesen veletlenek? Ez csak nehany pelda ami par perc alatt eszembe jutott.

Ami valamiért divatos lett, ezért a többi cég is meglovagolta ezt a "hullámot".
    Csak arra akartam rávilágítani, hogy az alma "ötletátvételei" teljesen rendben vannak, míg más gyártók "ötletátvátelei" fejlesztés nélküli másolásoknak minősülnek nálad, miközben egy smartphone, vagy tablet nem csak a külső keretből áll, sőt.

Rendben vegyunk egy masik peldat hatha nem volt ertheto az a nehany kep amit feltettem: Az iPhone elott letezo telefonok meroben maskepp neztek ki, mas volt a GUI, a design, a csomagolas, es az Apple 2001 ota hasznalt 30 pin csatlakozoja, amit mar lecserelt. A Samsung termekeit erdemes lenne megnezni. Meg a csomagolas stilusa is megvaltozott,(tapasztalat, hasznaltam felsokategorias Samsung-ot az iPhone elott) elhagytak a sok gagyi zacskot, es attertek a minimal stilusra meg a csomagolasban is.

Ha TE nem latod azt, hogy mi folyik itt tobb eve, ha szerinted a tobb tucat szakujsagiro, tobb hires fuggetlen forum, blog, megirta azt, hogy pl a Samsung masol, es ezeket CSAK par Apple hater nem lat, akkor lehet, hogy nem rajtunk van a szemellenzo, amivel annyiszor vadolnak..

Vegezetul, kerlek, hasnlits mar ossze egy P1-es SE-t egy iPhone-t, valamint egy Samsung Galaxy S-t. Mindharom keszulek a felsokategoriaba tartozik, az elso az iPhone elotti, a harmadik pedig az iPhone utani idoszakbol szarmazik. Majd ezutan kerlek nezz meg egy HTC One X-et. Latsz kulonbseget?
    Ha nem, akkor segitek: Nagy kulonbseg van a `valamit tovabb fejleszteni`, es a` valamit lemasolni pofatlanul` kategoriak kozott..

• Touch-ko

őstag

válasz Mr Cube #160 üzenetére

` A különbség viszont ebben a vibrálás kérdésben és az általad említett innovációkban az, hogy ezt a fajta vibrálást nem régen használták, hanem most is és nem csak egy cég, ingyen és bérmentve, licensz díjat senkinek nem fizetve. Erre jön az Apple, amit, mint céget mára mélyen megvetek, az üzletpolitikájával együtt és leírja szabadalomban ugyanezt a funkciót és levédeti, és ne legyen így, de az elmúlt egy-két év minket igazol, perelni fognak mindenkit, mert hasonlót használnak. Ez persze feltételezés, elismerem. És nagyon remélem, hogy nem így lesz. Ettől ez még megvetendő viselkedés egy ekkora cégtől, mint az összes nevetséges per is.`

A vibras dologrol semmi technikai parametert nem tudunk, tovabba csak ugy nem lehet beadni valamit a szabadalmi hivatalba. Tovabba lehet, hogy letezik, letezett hasonlo technika, de szerintem siman elkepzelheto, hogy nekik van erre egy sokkal jobb otletuk, es ok ezt az otletet akarjak megvedeni.

Szamomra ez teljesen elfogadott mert az amit az utobbi idoben pl a Samsung csinal, iPhone, iPad, iPod touch, smart case, MBA, Mac Mini masolasokat, az kicsit mar sok. A tobbi ceg, pl SONY, HTC meg tudjak oldani, hogy a keszulekeikrol ne lehessen olvasni a neten olyanokat, hogy iPhone, iPad, iTouch, Mac mini, vagy MBA clone. A tobbieknek miert sikerul? Oket nem is perelik..
    Multkor lattam egy Samsung Store-t es bizony nekem egybol az Apple Store jutott az eszembe. Vajon miert?

`Viszont levédetni lekerekített sarkokat és ikonos elrendezést, az nevetséges.`
    Errol pedig az a velemenyem, hogy pont ezek az apro dolgok kulonboztetik meg az Apple termekeit a konkurens cegek termekeitol. Itt nem az ikonokra gondolok, bar a TW GUI-ja eleg egyertelmuen iOS GUI koppintas.

`Azt kéne megérteni, hogy a legtöbben azért utálják az Apple-t, mert ilyen mocskos módon akar fölényhez jutni, pedig ők adnak el a legtöbbet egy-egy eszközből, szóval akkor miért? `

En Apple termekeket eleg reg, meg iPhone elotti idok ota hasznalok. Emlekszem, mikor az iPhone-nak nem volt konkurenciaja, mar sokan akkor is jottek ide, es mas forumokra anyazni, hogy huu de sz_r, nincs benne BT, meg hatter sincs. Nah meg a radio es tarsai, es az N95 ezeket tudja... Szoval az Apple fikazasa valamikor 2007 kornyeken kezdodott. Szerintem egyertelmuen sokakbol az irigyeg beszel illetve az, hogy a Shamesung fanok egy reszenek faj, ha az Apple megvedi a sajat termekeit, akar peres uton is.
    Miutan a Samsung az Apple termekeinek nagy reszet mar lemasolta, teljesen jogosan perelik oket. Ez sok fannak nem tetszik, mert ok amugy is gyulolnek mindent ami Apple, mar jo regota. Hozhatnek peldakat, hogy milyen beszolasokkal, mekkora tudassal irnak dolgokat, de eleg, ha csak elolvasod a Remusz-os alairasomat..

• Touch-ko

őstag

válasz vhw #157 üzenetére

`Az almának át szabad venni az "okostelefon-ötletet", az "érintőkijelző-ötletet", a "tablet-ötletet" stb. kvázi más gyártóktól, aztán ezekből a saját szájíze szerint összegyúrni egy terméket.`

Akkor jojjon egy kis ismetles..

Aztan:

Szerintem ez nem `sajat szajiz`. Itt a `SAJAT` szon van a hangsuly.

Ha ezek utan nem latod, vagy nem akarod latni a kulonbsegeket, akkor inkabb kerlek ne is valaszolj..

`Szerintem iPhone ide vagy oda az érintőkijelző elterjedése megtörtént volna, egyszerűen valami irányba muszáj volt fejlődni a mobiltelefonoknak, ez nem az ő érdemük.`

En az iPhone megjelenesekor a Samsung egyik csucskeszuleket hasznaltam, egy Samsung BlackJack-et. Nem ugy tunt, hogy a Samsung nagyon valtani akart volna..

• Touch-ko

őstag

válasz Mr Cube #133 üzenetére

``Megálmodott és kitalált? Komolyan? Újra megcsinálják azt, amit már mások kitaláltak, csak más módon működik, de maga a funkció már fel lett találva, szóval hagyjuk ezt a megálmodást.``

Pelda: iPhone elott is letezett okostelefon, es erintokijelzos keszulek is. En is hasznaltam P800-at evekig mert szerettem. Viszont az iPhone bemutatasa valtoztatta meg az emberiseg elkepzeleset az erintokijelzos telefonokrol. Ma mar, az iPhone ota minden ceg ontja magabol ezeket a telefonokat. Van nem is egy olyan gyarto, aki az iPhone elott nem is arult erintokijelzos telefont, ma pedig mar az a legtobbet eladott keszuleke.

Van egy rakas feature amit az elso generacios iPhone tartalmazott, es emlekszem a keynote-on az emberek alla leesett, es gyonyorkodtek, hogy ilyet egyaltalan ki lehet talalni es meg lehet valositani, egy telefonban. Ezek utan a tobbi ceg is atvette ezeket, 0 fejlesztessel.

A tableteknel ugyanez a helyzet. Mar elotte is leteztek am megsem lettek sikeresek. Aztan az iPad bemutatasa ota minden nagyobb ceg gyart tabletet...
    Ergo megvalositottak a fel evtizede hasznalatos erintokijelzos telefonok uj generaciojat, es a tabletet.

. A design-rol ugyanez a velemenyem. Nehany ceg tud uj, szep megoldasokat letrehozni, noha ugyanazt a minimal stilust alkalmazzak. Nekem tetszenek a SONY telefonjai is, mert szepek. Tovabba az Android GUI-jat lattad mar az iOS (akkor meg iPhone OS) megjelenese elott, es utan? Egy rakas kep van fennt a neten amkben osszehasonlitjak a kulonbozo cegek iPhone, iPad elotti keszulekeiket, es a fennti termekek bemutatasa utani gyartmanyokat..

Tehat letrehoztak valami addig meroben uj megoldast, es a konkurens cegek nagy resze
    zero fejlesztessel masolt.. Ezen lehet vitatkozni, csak ertelme nincs, mert teny.

Ahogy ez a talalmany amirol a fennti cikk szol, vannak meg fejlesztesek.

Lopott termeket betiltani nem ostobasag. Ha szerinted ostobasag, akkor neked nagy problemad lehet az igazsagerzeteddel.

• Touch-ko

őstag

válasz Youri #132 üzenetére

Te trollkodsz es ilyen hangon velem senki sem beszel! En tisztellek teged elvarnam ugyanezt en is. A barbar stilust az oviban, vagy esetleg edesanyaddal gyakorold,de velem ne!

• Touch-ko

őstag

válasz vhw #131 üzenetére

Igen, valoban jelentos megemliteni egy kb 20 eves kijelentest. Raadasul egy olyan ember kijelenteserol van szo aki mar egyreszt nem a ceg vezetoje tobb mint egy eve, de raadasul mar nem is el. Ez igen bolcs gondolat...

• Touch-ko

őstag

válasz Youri #127 üzenetére

Tehat, ha valamit TE kitlasz, es mas pofatlan modon lemasolja, es ebbol anyagi hasznot huz, akkor az szamodra teljeen elfogadhato.
    Akkor kivanom neked, hogy hasonlo dolog tortenjen veled is. Nem kivantam semmi rosszat, hiszen szerinted ez teljesen elfogadhato dolog.

Viszont az Apple hater dolog az teljesen normalis ugye? Le lehet vallasi fanatikusozni, b_zizni, ujgazdagozni embereket csak ugy, mert szamukra egy termek bevallt es emiatt mas termeket nem is vasarolna? Szerintem errol is talalsz neten olvasmanyt. Eszem megall, komolyan. Sulyos problemaid lehetnek. De azert remelem hetfon meg mesz oviba.... :((

• Touch-ko

őstag

válasz szp1 #126 üzenetére

Eleg szomoru, hogy alapveto dolgokrol halvany gozod sincs. Tudod mi a `vallas` szo jelentese? Javaslom lapozd fel az Ertelmezo Keziszotart, vagy ulj vissza az iskolapadba!

Tovabba nem erzed kicsit pofatlansagnak, hogy egy Apple hirhez benyogod, hogy az Apple fanokat osszekotod a vallassal? Szerintem ez eleg nagy bunkosag...

Viszont mit is varhatnek TOLED, hiszen mar jo par forumon megmutattad, hogy csak feszultseg keltese miatt jarsz Apple hireket olvasni

• Touch-ko

őstag

válasz Youri #113 üzenetére

Fogalmazas konyv is letezik. Tovabba szamodra nagyobb szegyennek kellene lennie mert nap mint nap hasznalod a nyelved...

• Touch-ko

őstag

válasz Cathulhu #112 üzenetére

Miert kellene varni? Ez a hir is napvilagra kerult igy akar a konkurens cegek is tudhatnak rola igy otletet lopva akar mar nehany honap mulva hasznalhatjak az Apple altal megamodott es kitalalt rendszert. Csak igy tud elonyben maradni mert barmit kitalalnak vannak cegek akik masolassal tengetik eletuket.. Igy le kell menni a 'hulyegyerek ovodai szintre' hogy legallis modon megfekezzek a masolast..
    En is ezt csinalnam.

• Touch-ko

őstag

válasz Cathulhu #112 üzenetére

Miert kellene varni? Ez a hir is napvilagra kerult igy akar a konkurens cegek is tudhatnak rola igy otletet lopva akar mar nehany honap mulva hasznalhatjak az Apple altal megamodott es kitalalt rendszert. Csak igy tud elonyben maradni mert barmit kitalalnak vannak cegek akik masolassal tengetik eletuket.. Igy le kell menni a 'hulyegyerek ovodai szintre' hogy legallis modon megfekezzek a masolast..
    En is ezt csinalnam.

• Touch-ko

őstag

válasz Cathulhu #109 üzenetére

Az amerikai szabadalmi rendszer nem tokeletes. Viszont hogyan lehetne elerni azt, hogy bizonyos konkurens cegek ne masolanak mar le szinte 1-1-ben mindent, mert eleg gaz, ha te valamibe tobb milliardot olsz, es jon egy masik ceg, aki erre lusta, vagy csak nincsennek olyan tehetsegek a cegnel, igy inkabb lemasoljak, es igy jutnak penzhez, minden kutatas es fejlesztes nelkul. Bevallom oszinten engem rohadtul zavarna,ha kitalalnek valamit evekig meloznek rajta, majd rengetek penzt olnek a tervezesbe, gyartasba, szallitasba, reklamra, olyan termekethoznek letre, amit elotte meg nem latott senki, sot, megvaltoztatna az emberek gondolkodasat, velemenyet valamirol, elkezdem arulni, hatalmas bevetelekhez jutok, es erre jon egy masik ceg, aki honapokkal kesobb kiad egy megdobbenoen hasonlo keszuleket, es elkezdene olcsobban arulni, mert ugye neki nem kellett kolteni fejlesztesre se nagyon, es az en terekem sikeresseget pofatlan modon lemasolva penzhez jutna. Ez az emberek 99%-at zavarna. Ugyanis ha TE megdolgozol valamiert akkor igenis illessen teged a bevetel.
    Nem ugyanaz egy sikeres ceg, konkurens termeket arulni, vagy egy sikeres, ceg termekpalettajana a felet lemasolni, es azt arulni, ugy, hogy mar az a bizonyos konkurens ceg sikerre vitte azt.

• Touch-ko

őstag

válasz Youri #108 üzenetére

Eloszor is:

Nem Mo-rol irok....

Masodszor is: Ha mar kiakadtal a helyesirasomon, akkor en is megjegyeznem, hogy noha, nekem a helyesirassal vannak gondjaim, neked pedig a fogalmazassal. :D Leirnad az utolso bekezdest, mert valoban nem ertem :N

PS: koszi a linket.

• Touch-ko

őstag

válasz titanium011 #32 üzenetére

Otletnek szerintem nem rossz, valoban zavaro, hogy a fem asztalomra letett iPhone SMS erkezesekor felebreszt noha silent mode-ban van...
    Kivancsi vagyk mi lesz ebbol, az uj zoom-olasi technikajukbol, es a lopasfelismero rendszeruk fejlesztesebol.

Masreszt:
    Sajnos muszaly levedeni mindent, mert vannak konkurens cegek akik pofatlanul lemasolnak szinte mindent. iPhone, iPod, iPod touch, iPad, MBA, Mac Mini, es ide irhatnam az iOS felhasznaloi feluletet, vagy az iMac design-jat is egy masik gyartotol.. Erdekes volt az egyik konkurens ceg honlapjan hivatalos tartozekkent arult (persze mas neven futo) Smart Cover 1-1-ben lemasolva latni.

Amig 0 otlettel masol 1-2 ceg, addig sajnos kotelezo ezt csinalni. Vagy szerinted rendjen van az hogy valaki milliardokat kolt fejlesztesre, es egy masik ceg par honap alatt kiad egy megdobbenesig hasonlo termeket, amivel befuttatja az ` it looks like Apple` mentalitassal? Szerintem ez eleg undorito megoldas, foleg, ha azt vesszuk, hogy lenne penze mernokokre, es design-erekre.

Markat direkt nem irok, mert nehany vallasi fanatikus JIHAD-ot hirdetnene ellenem..

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés