- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
titán
válasz
Alister71 #1363 üzenetére
Semmi gond. Nem szoktam megharagudni azért mert valaki kötekszik.
Amúgy a címben is benne van, hogy az egy gyorsteszt. A referenciától való eltérések hatásai meg lettek vizsgálva. Mással felesleges volt foglalkozni, mivel a számítás teljesítménye nem tér el a referenciától, ami már alaposan tesztelve lett korábban. Kétszer tök ugyanazt meg nem teszteljük le.
-
Zso Ro
senior tag
válasz
Alister71 #1178 üzenetére
Írta valaki,hogy ment fentebb is 800/1100Mhz-nél,szóval van még benne kakaó fesz emelés nélkül is.COD alatt teszteltem Single-ben és tetszett a látvány,bár most indítottam el először.
Mint megtudtam egyik kollégától,az MW2 szoftveresen FPS limites,és ahogy ma láttam,a BO is,mindkettő multiban.Pedig épp ezért vettem meg,na meg a HDMI miatt.
Öröm mellett így az első keserűség,és mivel HDMI-n pixelesebb a film,mint 4850-nél DVI-on keresztül,így nem sok pozitívumot hozott számomra a kártya.
Persze gyors,és időtállóbb,mint az elődje,és hangot is átvisz egy kábelen,de mondjuk az eddig sem zavart,hogy a billentyűzetemből lógott egy kábel. -
sün
tag
válasz
Alister71 #1126 üzenetére
Nálam az M2N-E SLI alaplapban vígan eldöcög, habár foggalmam sincs ez PCIE hányas.
nForce 500 SLI lapkakészlet van rajta. Mondjuk azt én is tapasztalom, hogy bekapcs után 8-10 másodpercig gondolkodik a gép, hogy akkor most mi van /ezalatt a DVD fejegysége keresgél, vagy legalábbis nyönyöszkél vmit/, de aztán minden a legnagyobb rendben betöltődik és stabilan mükszik -
-
madgie
titán
válasz
Alister71 #997 üzenetére
Teljesítményben nincsenek nagy elvárásaim, minimum hoznia kéne a GTX szintjét, BC2 multi alatt nem baj, ha jobb is. Ha viszont úgy belassul időnként, mint régen az 5770 (drivergondok voltak főleg), akkor mérges leszek
No, szóval, inkább azért rendeltem be az 5850, mert a GTX 460 nekem hangos és felül vannak a tápcsatlakozói, emiatt nem tudom rendesen összerakni a kis htpc házamat. -
echterion
nagyúr
válasz
Alister71 #963 üzenetére
Mindegy, egyenlőre maradok a 11.3-nál, majd ha tolok egy új, 64bites oprendszert, akkor feltolom azt. Lehet, addigra már végleges verzió is lesz belőle.
Más: a többi Xtreme tulaj sem kapott a kártyához CF-hidat, vagy csak az enyémből maradt ki? Az DVI-VGA átalakító benne volt, de ez nem.
-
Speed®
titán
válasz
Alister71 #755 üzenetére
Nyílván annyit eszik tuningolva LinX közben..felejtsd el nyugodtan. Sokan sokszor leírják, de újra és újra le kell..szoft mérés nem mérés.
Ha csak annyit kajálna, egy passzív borda elég lenne rá. Gondold végig..
Anno az E5200am 1/3 L2vel is felfűtötte a vasat 3.5GHz@1.25Von P95el.
70-80 reálisabb érték szerintem, figyelembe véve a feszt/cachet/órajelet. -
madgie
titán
válasz
Alister71 #747 üzenetére
Ja. HTPC házikóm van, kicsit hangosnak találom a GTX-et, erről a Sapphire-ról meg azt írják, hogy nagyon jó a hűtése. No meg van rajta DisplayPort (monitoromon is persze
), a GTX-et meg most még jó árban eladom... már ha marad az 5850. Ha megint elkezdenek bénázni az ATi (AMD) driverek a Bad Company 2-ben, mint jó fél éven keresztül tették nálam, akkor lehet megy is a levesbe és marad a 460-as (ami a kezdetektől babán futtat mindent)
szerk: azé' a Q6600 jóval többet eszik, mint mondjuk egy i5/Phenom II és a 4870 is elég zabagép (emlékszem, annak idején a 450-es Chieftec is zakatolt alatta). Phenom II X4 955 3.6 GHz + GTX 460 800/1860-on 300 wattot eszik ki a konnektorból, de csak szanaszéjjelterhelő tesztekkel (Prime 95 + Kombustor). Ez a táp van a házamban most (csak nem zöld színű)
-
Neoteric
addikt
válasz
Alister71 #527 üzenetére
Nem tudok már a régi gépemmel értékeket nézni, sorry.
Anno tele 32fős szerveren (nagyon nem mindegy hányan vannak a szerveren!), 1920x1080-ban, level of detail HIGH, tecture HIGH, shadow quality MED, effects quality MED, anti aliasing 2x, anisotrophic filter 2x, dx10-ben volt átlag 25-35fps körül, de kemény harcokban 20alá is beesett. Dx9ben vmivel jobb volt a helyzet de akkor még bugos volt pl az MG, ezért inkább hagytam 10-esben.
Most kb 70 az átlag, kemény harcokban kb 40-50ig leesik, de van hogy felmegy 100 fölé is.
Átlag fpst nézve ez durván 2x annyi. -
-
Speed®
titán
válasz
Alister71 #523 üzenetére
Azon kívül, hogy mikor a híres olcsó 5850ek megérkeztéről vagy eredményeiről szeretnék olvasni, csak ezt az agyament kihajcsa-e dolgot látom, végülis szerencsére komolyabb baj nincs, jól elbeszéltek egymás mellett.
Nagyon egyszerű a dolog. Nézd meg a min. és max. értékeidet, aztán hasonlítgasd a quados értékekhez. Ezek térnek el bőven, az átlag hasonló lesz. Neked alacsony minimumaid és magas maximumaid vannak, alacsonyabb órajelű Quaddal pedig magas minimum és közepes maximum értékek lesznek. De ha sokáig folytatjátok, beröffentem a gépet és mérek nektek 2 ill. 4 maggal..GTX460 alatt. Amúgy ezt bármelyik X4es kolléga megtehette volna már..és nem is lenne miről magyarázni itt.
Részemről annyit fűznék hozzá, bár BC2t nem multizok, pl. GTA4 alatt is katasztrófa quad nélkül..ami singleben még játszható be-bezuhanó FPSekkel, multiban gyalázat. Quaddal meg simán szalad minden körülmények közt.
Szerény véleményem szerint be kellene fejezni az ezirányú offolást itt..
Nyisson valamelyikőtök egy logout blogot és azon keretek közt mehet. -
Alpachino
veterán
válasz
Alister71 #521 üzenetére
Ha lemérem, és leírom ide neked/nektek, elhiszed ? kötve hiszem, hogy mérvadó lenne neked az én négy maggal mért eredményem
ezt a szórakozást meghagyom neked, meg a 2 magos társaidnak
méricskéljetek csak, én élvezem a játékokat és tudom, hogy a pénzemért teljes értékű karit kapok, nem pedig egy retrós E8400 által teljesítményben megcsonkított VGA-t
De látom, most már hogy kifogytál az érvekből, és erőteljesen csúsztatsz...de így kell ezt csinálni
GTX460-al, Athlon II X4@3800MHz-el, tudok mérni. Az jó lesz ? Mit mérjek ? melyik játékra vagy kíváncsi ?
-
Neoteric
addikt
válasz
Alister71 #516 üzenetére
Akkor miről beszélünk?
Én pont ugyanezt mondom. Játszhatóak az fpsek, de ugyanaz a kártya sokkal jobbat is tudna 4magossal.bolcsodal: BC2-ben élsimítás 4x-estől felfelé javarészt parasztvakítás, mert szinte semmit nem veszel észre belőle, csak az fps-ed zuhan. Felbontás sem játszik nagy szerepet, minimálissal több csak az fps, ha mondjuk 1680-ba tolom 1920 helyett. Szal ez a "k*rvára" jelző eléggé sántít.
-
Alpachino
veterán
-
Alpachino
veterán
válasz
Alister71 #504 üzenetére
Te meg az a fajta, akinek bármit bizonyítunk, csak is a sajátját hajtogatja....
Hidd el, egy két grafikonnal, bár mit mutatna, nem lenne neked hiteles, mert akkor egy világ omlana benned össze, amit az E8200-ról kialakítottál
Egyébként ezt kognitív disszonanciának hívják.
-
Alpachino
veterán
válasz
Alister71 #498 üzenetére
Milyen eredményeket ?
Mikor betöltöttem 2.ill. 4maggal a BC2-őt, az eredmény szemmel látható volt, nem kell itt méricskélni, mikor a játékok zöme szinte megtáltosodott a 4 mag hatására, és ami különös még az 5750 is hozott + a két maghoz képest, a GTX460 és 6850-ről nem is beszélve.....A fraps számlálóját, gondolom meg lehet különböztetni +5-10, és folyamatosabb, stabilabb FPS-ek láttán, nem szügséges hozzá papír ceruza.
-
Neoteric
addikt
válasz
Alister71 #495 üzenetére
Nincs már meg az E8200-as konfigom, így nem tudok vele tesztet készíteni.. Viszont a jelenlegivel szívesen csinálok screenshotot.
Tedd fel msi Afterburnert és nézegesd BC2 multiban a GPU kihasználtságot. A játék grafikáját pakold fel nyugodtan maxra ha úgy tetszik.. lényegen nem fog változni semmi.
Mellesleg ha feljössz Battlefield.hu TS-re MultiGaming szobába, rajtam kívül sokan mások is ugyanazon a véleményen vannak.. nem véletlenül. -
-
Neoteric
addikt
válasz
Alister71 #486 üzenetére
Ez mind szép és jó, ill. igaz is, de nem ez a lényeg még mindig..
Játszhatónak játszhatóak persze.. csak épp a vga jóval többre lenne képes. Azaz fölösleges olyan vgat venni, amit úgyse hajt ki a proci, mert pénzkidobás.
Kb mintha egy suzuki swiftbe akarnál turbót meg nitrót rakni a jobb végsebesség reményében.
Mindegy, kár ezen vitázni, mert téged úgysem lehet meggyőzni. -
win7777
aktív tag
válasz
Alister71 #489 üzenetére
LORD VADER: Na ebben már viszont van valami igazság!
(Egyszerűen nem jött el szerintem még az ideje. Ha kiadnának 2-3 olyan, tényleg pc-re írt játékot, ami már megenné reggelire a 775-ös platformot, és esetleg még érdekelne is, akkor azon lennék, hogy lecseréljem")Ezt sokan így gondolják és így is van!Mert tényleg bosszantó az a dolog hogy mindenki vesz drága vga-kat!De most még nem hinném hogy megéri,hiszen dx11 nagyon kezdetleges fejlesztés alatt áll!
Egyébként meg tényleg nem voltam veled agresszív
de ha úgy jött le sorry..részemről OFF
SZÉP NAPOT!
-
Dtomka
veterán
válasz
Alister71 #481 üzenetére
én ajánlom mindenképpen :
aida64 cpuqueen -
Dtomka
veterán
válasz
Alister71 #467 üzenetére
csak 63 órát játszottál a bc2 vel?
én egy pár perccel többet:
bc2 statreakció erre a hozászolásodra:
"A vantage cpu tesztje senkit nem érdekel. VGA limites beállításoknál édes mindegy. gondolom te 640x480-ban játszol low beállításokkal, hogy a cpu érvényesüljön, míg a vga meg a nyaral a Olaszliszkán."hogy ezt miért irom, azért mert a a teljes játékidőnek több min a 97% q6600 és 3% i5 2500 k. már az első percben észre lehetett venni a különbséget.
magasabb felbontáson dx 10ben több fpsem vantovábbi kellemes 7végét mindenkinek!
UI:TDU 2 nem is olyan rossz, csak egy kis időt rá kell szánni -
Alister71
nagyúr
-
Neoteric
addikt
válasz
Alister71 #461 üzenetére
Igen elolvastam, el is b@sztam az életemből 10percet mire átnyálaztam a hszeket.
Nem azt vitatom, hogy javult-e a GTS450-hez képest a HD6850-ed multiban.. hanem, hogy teljes mértékben ki van-e használva a 6850. Hiába pakolsz fel akármilyen élsimítást (aminek amúgy kb semmi értelme), a büdös életbe nem lesz neked vga limited BC2-ben, mert a proci egyszerűen kevés. Mellesleg mivel a PC-s játékok jó része konzolport, ez a tendencia csak egyre nő, mivel egyik konzolport sem a vgaéhségéről híres. Majd talán az új konzolgenerációval megint lesz egy nagyobb lépés és kiegyenlítettebb lesz a vga-proci dolog.Megértem azt is amit mondasz, hogy semmi értelme Q9xxx-t venni, mert rohadt drágák még használtan is. Én se vettem, mert olcsóbban kijöttem i5-tel. Eszem ágában sincs pálcát törni senki feje felett sem, csupán az szúrja a szemem, hogy tudod te is, hogy nem elég neki a kraft, de mégis be akarod bizonyítani az ellenkezőjét.
-
Neoteric
addikt
válasz
Alister71 #423 üzenetére
Nehogy azt mond már, hogy nálad vga limites a BC2 FullHD-n, még akár maximális beállítások mellett is..
Januárig egy 3.6ghz-en nyúzott E8200 használtam én is, ugyanúgy egy HD6850 társaságában és végül pont BC2 miatt váltottam 4magra, mert egyszerűen 50-60% fölé az istenér sem akart menni a vga kihasználtság. Most 100%on pörög a 6850-em és kb megduplázódott az fpsem, ami nem 5-10 fps többletet jelent, hanem 40-50et.
PH-s teszten nem tudom mit mértek.. nálam, ill akikkel BC2-vel játszom mindenkinek, aki beruházott 4magra gyökeres változást hozott a +2 mag. -
Alpachino
veterán
válasz
Alister71 #449 üzenetére
Látod, erről beszélek, ha kifogytál az érvekből, arrogáns, alpári módon nyilvánulsz meg
Honnan veszed te, a bátorságot, hogy feltételezed, hogy nem volt alkalmam játékos VGA-khoz ?
Én már akkor teszteltem a 6850-et, mikor te még a GTS450-et fényezgetted, topicról-topicra járva. Akkor még az volt a menő....utána az arany áron vett 5670-edet"játékra alkalmas vga-t még nem vettél." Szánalmas vagy....és gyerekes
Nézd a többi fórumtársadat...nem valami jó véleményen vannak rólad.
-
Alpachino
veterán
válasz
Alister71 #441 üzenetére
Az E8400-em után, megváltás volt a B55 X4" ez azért elképesztő túlzás, ha egy I7-re vagy egy Sendy-re mondod, akkor el is hiszem, de így nem.
Nem győzöm hangsúlyozni : Próbáld ki ! Aztán gyere vissza a topicban, vagy írj egy logout-ot
Tudom miről beszélek, mert közel egy évig használtam, egy 4GHz-es E8400-et. Sajnos a Retró procid, már nem veszi fel a versenyt az X4-ekkel
-
Dtomka
veterán
válasz
Alister71 #441 üzenetére
"Az E8400-em után, megváltás volt a B55 X4"
ez azért elképesztő túlzás, ha egy I7-re vagy egy Sendy-re mondod, akkor el is hiszem, de így nem."
akkor én mondom
"A hsz-ek 85%-nek semmi köze a topik témájához.
"
mert lekezezően beszélsz másokkal és csak a saját véleményed hangoztatod....valljuk be a procid kiment a divatból, és a 775 foglalatba pénzt ölni felesleges....
Témához kapcsolódva, 1-2 hónap mulva már a többi 5850-nek is leesik az ára...
azért van még 1-2 típus ami drága:
sapphire 5850-ek -
Alpachino
veterán
válasz
Alister71 #439 üzenetére
5 FPS nagyon is sokat számít, mikor a játszhatóság határán vagyunk....de nem, csak ez a lényeg, hanem a kártyában maradt erő is többek között...stb. De nem szajkózom tovább, mert úgy sem tudlak meggyőzni, szerintem próbáld ki egy komolyabb X4-el, a 6850-edet, és meglátod miről beszélünk
Az E8400-em után, megváltás volt a B55 X4
-
-
Alpachino
veterán
válasz
Alister71 #430 üzenetére
Mit bizonyítsak ? Előttem legalább 10 kolléga írta le személyes tapasztalatát a 4 mag fontosságáról, az újabb játékok alatt. Nekem is a személyes tapasztalatom az, hogy még az 5750 is képes volt gyorsulni egy 4GHz-es, X4-el. Pl. NFS HP alatt. Hiába méregeted reggeltől estig, az E8400 édes-kevés egy pl. egy GTX460, 6850 szintű karihoz a játékok töbségében.
Természetesen még nem próbáltad egy komolyabb négy magos konfigban, addig nincs miről beszélni, maradnak az egyoldalú bizonygató tesztek
-
madgie
titán
válasz
Alister71 #423 üzenetére
Hja, akkor mindenki beképzeli a BC2 topikban, hogy több a minimum fps-e négy maggal, meg eleve gyorsabb lesz a játék. Én is csak azért írtam cirka 300 órányi, három magos multizás után négy magra váltáskor (és kicsit jobb tuningtól), hogy sokkal magasabb fps-eket kapok akció közben multiban, mert igazolni akarom azt a nyolcezer forintos kiadásomat, amibe a váltás került
(azóta lassan még egyszer annyit beleöltem)
Tehát még egyszer: multiban. Single-ben előre scriptelt akciók mennek, multiban 32 fő öli egymást és bont le mindent (!) egy CoD-hoz képest tízszer nagyobb térképen. Ehhez CPU kell, mindenki tudja, aki több száz játékórát ölt bele.
-
Dtomka
veterán
válasz
Alister71 #403 üzenetére
ejha...kicsit le vagy maradva e téren.
A vantage teszteredménye azért érdekel egy pár embert, lehet viszonyítani hozzá update előtt
ki beszélt itt vga eredményről, én a magasabb órajelen ketyegő proci előnyére hivtam fel a figyelmet...(de nem szeretnék ebből vitát nyitni, ahogyan olvastam a forumot azt hiszed, hogy mindig neked van igazad...)
Én 1280x1024 as felbontásban játszom, mert a monitorom nem tud többet...Crysis 2 high grafon tökéletesen futott!
-
Alpachino
veterán
válasz
Alister71 #401 üzenetére
Tényleg érdekes nézőpontod van az E8400-el kapcsolatban. A két mag az két mag marad akár meddig is huzigálod, míg egy négy magos phenom II X4 B55, már alapórajelen, vagyis 3.2GHz-en megeszi reggelire, a szénné tuningolt E8400-at.
A játékok zömében, mikor kikapcsoltam a +2 magot, az FPS kb. 5-10 is zuhant átlagban, ugyanazon beállításokkal. 1650-ben. Volt olyan játék, ahol nagyon érezhető volt, némelyiknél kevésbé, de minden általam mért játékban kimutatható volt a 4 mag jótékony hatása.
-
Dtomka
veterán
válasz
Alister71 #401 üzenetére
Nekem is volt q6600 am és januárban adtam el itt a ph-n! eladás előtt készítettem pár tesztet. 3d vantage-ban a cpu score 10 k érték volt.
nemrégen megvettem a 1155 konfigot
i5 2500k p67 lap 4 gb ram (a vga kártya maradt)újra lefuttattam a tesztet, a cpu score 18 k lett
Játékokban is észre lehet venni a különbséget...
Szerintem érdemes Sandy alatt a 4 magos procikkal foglalkozni!
-
-
Sundesz
addikt
válasz
Alister71 #391 üzenetére
Itt van E8400 és E8500 is: Xbit Labs 100-200$ CPU tesztje. Egyértelműen lejön, hogy a leggyengébb négymagos is megeszi a legerősebb kétmagos processzort.
Nekem egy E2160@3.0GHz volt előzőleg, ami tudom, hogy nem egy E8400 kategória, de pl. az F1 2010 minden beállítással CPU limites volt és játszhatatlan.
Az más kérdés, hogy 775-ös lapba nem olcsó mulatság 4 magos CPU-t rakni, én is ezzel szívtam. Olcsóbban kijött volna Athlon II X4-re váltanom, mint a legolcsóbb Q8300-at megvenni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Bomba ár! HP EliteBook 2540P - i5-540M I 4GB I 250GB I 12,1" WXGA I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest