Új hozzászólás Aktív témák
-
bolcsodal
addikt
válasz
Neoteric #513 üzenetére
"hanem, hogy BC2-ben a duot sárba hagyja-e a quad, ill mennyire elég a 6850-ese alá"
Mi pedig épp azt állítottuk, hogy ez k*rvára felbontás- és képjavításfüggő! Persze ha neten lógsz egész nap és fejlövésket osztogatsz, akkor olyan beállításokat keresel, ahol magas az FPS nem? Ezek pedig alacsonyabb felbontások lesznek/képjavítás nélkül (mert minek) ott erősen számít a CPU. Ha pedig single-ben nyomod magas felbontáson (mert ilyen monitorod van) képjavításokkal, akkor kevésbé lesz hangsúlyos a VGA mellett dolgozó CPU...
Tényleg ennyire nehéz felfogni egy PC működése közben jelentkező limitációkat?
Ennek a mondatnak, pedig egész egyszerűen nincs értelme: "ll mennyire elég a 6850-ese alá"....
Namind1...
-
Tommee
aktív tag
válasz
Neoteric #506 üzenetére
Tudom h kevés, de ennyit tudok kihozni normális feszültségen, 2940-et már csak 1.32V-al visz, ezzel szemben 2800-at 1.15V-al.
Kontra viszont h minden játék szépen fut(nálam min. 40-50fps a játszhatóság határa-multiban nem érek rá nyomulni h kelljen ennél több), a videokártya-csere is csak a jövőállóság jegyében fordult meg a fejemben. -
Tommee
aktív tag
válasz
Neoteric #471 üzenetére
Hamarosan tesztelem egy "harmatgyenge 4magos gépben" - Q8200@2800Mhz, ha megjön az 5850 Extreme(Electrobox-ból 30k-ért).
Ha lesz észrevehető előnye a 4850-hez képest, akkor 775 platform igenis életképes, ui. én 1024x768-ban játszom CRT monitorom miatt.
Beszámolok ha netán ideér a szerdán megrendelt kártya a visszaigazolt áron. -
bolcsodal
addikt
válasz
Neoteric #501 üzenetére
Szóval?
De édes vagy..a kérdésre presze nem válaszoltál....
Szerintem tegyünk pontot a szájkarate végére: [link]
Az ilyen tesztek olvasása fejleszti a kritikai érzéket, és szélesíti a látókört. Ugyan LGA775 vs LGA1155, és 4 core vs 4 core, de ajánlok egy mondatot súlyos megfontolásra:
"Tesztjeink eredménye alapján azt tudjuk mondani, amit már nagyon sok CPU-teszt kapcsán megállapítottunk - az újabb, gyorsabb CPU-k benchmarkolásra sokkal jobbak, viszont játékhoz nem igazán van rájuk szükség."
Látszik az összes tesztben, hogy fullHD beállítások mellett elolvad minden előnye az "új generációnak".
Természetesen a 2 mag vs 4 mag kérdéskörre nem ad magyarázatot (mert tényleg jótékony a 4 mag a 2-vel szemben, de ezért platformot váltani pénzkidobás), de a lényegre felhívja a figyelmet: A játékok többségében a VGA teljesítménye fontosabb!
És szálljunk már le végre a BFBC2 multiról....
-
Alister71
nagyúr
válasz
Neoteric #501 üzenetére
Végig szaladtam az single első pályáján, 1440x900-ban, max grafikai beállításokon, 8xaa és 16xaf. Onnan mikor ledobják a kötéllétrát és felmászol a világos dzsungelbe, addig amíg fel kell menni a tengeralattjáróra:
2011-04-17 16:10:55 - BFBC2Game
Frames: 34198 - Time: 498531ms - Avg: 68.598 - Min: 32 - Max: 120 -
Alister71
nagyúr
válasz
Neoteric #485 üzenetére
Ez az "Igen elolvastam, el is b@sztam az életemből 10percet mire átnyálaztam a hszeket." megnyilvánulás amivel indítottál egy kicsit lekezelő volt, és ha te is régi motoros ph-snak érzed magad, akkor nem így reagálsz egy fórumtársad hsz-eire. Mert én is azt hittem, hogy egy kicsit több is telik tőled.
-
Alister71
nagyúr
válasz
Neoteric #458 üzenetére
Ugye elolvastad amit kicsivel visszább írtam a BC2 multival kapcsolatban?
pacsi: "de lord nagy úr ezt képtelen....ill. nem akarja elfogadni/megérteni. " azt sem írtam sehol, hogy nem hiszem, vagy nem akarom elhinni. Egyszerűen azt próbálom kifejteni, hogy a 775-ös platformomba nem akarok 4 magos procit venni, mert a Q6600 és a Q8000 gyenge, a Q9000 pedig túl drága. Vagyis a teljes platform váltásig már kihúzom egy E8400-el, mert annyi erő még van benne, hogy azokat a játékokat amikkel jelenleg játszok, kellő sebességgel tudja futtatni egy HD6850-es társaságában. pont emiatt is játszok vga limites beállításokkal, hogy ellensúlyozzam a 2 mag gyengeségét.
Aki ezek után se érti, hogy mire akarok kilyukadni, azt már tényleg sajnálom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Revolut
- Macska topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Megjelent a The Last of Us Part 1 PC-s kiadása
- Filmvilág
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ASUS routerek
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest