- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Android szakmai topik
- Mobil flották
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Videón a Z Flip7 méretes külső kijelzője
- Magisk
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fókuszban a One UI 8 és a biztonság
Új hozzászólás Aktív témák
-
madgie
titán
válasz
Turbolada II #1242 üzenetére
Azért az az RMA sem egyszerű móka, te állod a postát. Gyártói, nem gyártói, így, a külföldi postázást is belevéve majdnem Pixmania-szint. (tudom, szívtam mostanában a WD-vel emiatt)
-
madgie
titán
válasz
Sandrew #1173 üzenetére
Micro ATX, pontobban ez
Jaja, még fóliás, az is pár hónapos darab. Anno egy ventihibás 5770 helyett kaptam. És igen 768-as, de mondom, alig lassabb az általam használt programokban, mint az 5850. Persze nem alapórajelen használom, alulfeszelve (!) is megy 800 MHz körül (675 az alapórajele)
A ház külön elég drága, én komplett HTPC-ként vettem, a bele nagy részét eladtam. Szeretem egyébként nagyon, az első normálisabb házam, eddig csak párezer forintos, vinyózörgetős vackok voltak.
-
madgie
titán
válasz
Sandrew #1171 üzenetére
Marad a GTX 460, jobban összeillik velem, meg a gépem komponenseivel is. Az 5850 alig fér be, nincs elég levegő így a tápnak sem, és elkezdi jobban pörgetni a ventit, azt meg utálom. Nem szeretem az ATI drivereket továbbra sem, megy vissza az nV, ha egyszer olcsó lesz az 560Ti, talán arra lecserélem a kis Gainward-ot (pedig az Xtreme-nél rosszabb a hűtése). Egyébként Metro 2033, BC2, mind-mind pár százalékos különbséget mutattak full HD-n is, tehát elég lesz a kisebb kari is.
Itt egy kép, mennyire szorosan fért be:
Az nV azért jóval kisebb:
(user error, tudom, megmérhettem volna)
-
madgie
titán
Kisvárda környéki srác szerintem viheti az én 5850 Xtreme-emet (pont annyiért, amennyiért vettem, pár forinttal 32 ezer forint alatt), nem igazán jutunk közös nevezőre. Tudom, nem piac, csak itt szólok először, mert itt gyűlnek össze az Xtreme iránt érdeklődők.
-
madgie
titán
válasz
Alpachino #1140 üzenetére
Direkt átvittem a másik szobába a dobozzal együtt az nV-t, nehogy dühömben visszacseréljem, ha multi közben megint szórakozik
Szerk: jaja, a BC2 szereti a négy magot (és tényleg a négyet, nálam Phenom II X3-mal sem volt túl fényes, a mostani X4 955-tel már jó, bár ezt is 3.6-ig húzom)
-
madgie
titán
válasz
Alpachino #1131 üzenetére
Amolyan régi, jól bevált atis dolog: random feldob egy üzit játék közben, hogy nagyon le van terhelve a gép, ő szépen visszaváltana Aero-ról, ha nem gond. De, gond, nyomok egy ne váltsá' má' vissza, meg rá se kérdezz soha többé gombot, sz*rik rá, feldobja majd megint, persze pont akkor, amikor öt oldalról lőnek rám a BC2-ben. Fullscreen-ről levált, egér a játékban megszűnik, halleluja.
Aztán ott a jobb felső sarkos egérakadás. Nem hittem volna, hogy ilyen van, de van. Mondjuk ezzel együtt lehet élni, de azért fura.
Ja, meg valahogy mintha jobban hajlamos lenne a füst/ködös fps esésre, szintén BC2-ben. Mondjuk ez csak egy megérzés. Az nem, hogy M136 AT4 használatnál néha elmarad a robbanás, oszt mókásan széthullik a heli, vagy két ember repül csak úgy a levegőben.
Most épp nincs kedve leváltani idle-be, 400 Mhz-t teker. Máskor nem vált fel 720p nézéskor sem. Tudom, szokásos válasz: próbáljak másik drivert. Csak finoman jegyzem meg, hogy a 460-ast három driverrel próbáltam, mindhárommal jól muzsikált minden (miért volt akkor drivercsere? Egyszer oprendszer frissítésnél, máskor meg azért, mert olvastam, hogy hoz egy kis plusz fps-t... és hozott)
-
-
madgie
titán
válasz
Alpachino #1069 üzenetére
Harmincezer valamennyi van a visszaigazolón, 1250 a futár, ergo max 32 ezer valamennyi a vége, ennyit is fizetek érte, vagy mehet vissza (nem hiszem, hogy átvernének, sőt. telefonáltak már rám többször is, visszaírtak, visszahívtak, válaszoltak, sok, "hivatalos" garis cég nem hajlandó ilyen apróságokra sem)
-
madgie
titán
Jelenetem, egérpad még most sincs, de legalább felhívtak, hogy tudjak róla... így lerendeltem az 5850-et magában
-
madgie
titán
No, kifutottam a szerkesztési időből: természetesen GTX 460/768-ról beszélek, és az is kimaradt az erőltetett hasonlatból, hogy asztalosként is meg tudnám egy kezemen számolni
Szerk: #1028: nézd, pont ezért nem veszem Very High-ra a Metro-t
bár lehet ott már nem csak a ram mennyisége lenne a szűk keresztmetszet. A GTX előtt 5770-em volt egy gigával, nem vettem észre semmi negatív különbséget utána a 768-as GTX-szel. Mindegy, ha megjön az 5850, akkor majd elválik, elvileg egy helyet tudok, ahol talán elő tudom csalni (BC2 multiban a nagyobb pályákon ha gyorsan megyek a quad-dal, akkor időnként előttem rajzolja ki a növényzetet)
-
madgie
titán
válasz
Alister71 #997 üzenetére
Teljesítményben nincsenek nagy elvárásaim, minimum hoznia kéne a GTX szintjét, BC2 multi alatt nem baj, ha jobb is. Ha viszont úgy belassul időnként, mint régen az 5770 (drivergondok voltak főleg), akkor mérges leszek
No, szóval, inkább azért rendeltem be az 5850, mert a GTX 460 nekem hangos és felül vannak a tápcsatlakozói, emiatt nem tudom rendesen összerakni a kis htpc házamat. -
madgie
titán
És kit érdekel, mi a jó az eladónak? Még mindig fordítva gondolkodtok, nektek fontos, hogy eladjatok valamit, a vevőnek maximum az, hogy megkapja, amit szeretne. Miért bízna egy ismeretlenben, főleg Magyarországon? Az eladó meg felvállalta a rizikót, mert el akar adni valamit. Én a magam részéről az előreutalásos hirdetéseket alapból kilövöm, ha keresek valamit (kivéve ebay és hasonló oldalak, ahol van normális buyer protection). És nem, nem hülyeségből lett kiiírva, aláhúzva, vastag betűssé téve az, ami ott van.
-
madgie
titán
Hopsz, megvilágosodtam, mé' nem kaptam még meg a szerdai rendelést. Hát rendeltem egy ilyet is, gondolom ez nem jön megfelé
-
madgie
titán
válasz
Alister71 #747 üzenetére
Ja. HTPC házikóm van, kicsit hangosnak találom a GTX-et, erről a Sapphire-ról meg azt írják, hogy nagyon jó a hűtése. No meg van rajta DisplayPort (monitoromon is persze
), a GTX-et meg most még jó árban eladom... már ha marad az 5850. Ha megint elkezdenek bénázni az ATi (AMD) driverek a Bad Company 2-ben, mint jó fél éven keresztül tették nálam, akkor lehet megy is a levesbe és marad a 460-as (ami a kezdetektől babán futtat mindent)
szerk: azé' a Q6600 jóval többet eszik, mint mondjuk egy i5/Phenom II és a 4870 is elég zabagép (emlékszem, annak idején a 450-es Chieftec is zakatolt alatta). Phenom II X4 955 3.6 GHz + GTX 460 800/1860-on 300 wattot eszik ki a konnektorból, de csak szanaszéjjelterhelő tesztekkel (Prime 95 + Kombustor). Ez a táp van a házamban most (csak nem zöld színű)
-
madgie
titán
válasz
Motion_Blur #675 üzenetére
Túlóra
Tuti pénteken jön, mert akkor meg elzavartak szabira
-
madgie
titán
válasz
vadmajomka #668 üzenetére
Remény van, de én csak kettőig vagyok ma a munkahelyen és ide rendeltem
-
madgie
titán
válasz
vadmajomka #664 üzenetére
GLS hozta? Mert ha igen, akkor stornó, ma már járt felénk.
-
madgie
titán
válasz
vadmajomka #662 üzenetére
Nebassz. Szerdán rendeltem, kisvárdai vagyok. Mégis mi alapján postáznak ezek?
-
madgie
titán
válasz
Motion_Blur #639 üzenetére
Miért lenne gáz? Mindenütt kiírják, hogy ez van, ha megfelel, rendeld, ha nem, pá.
Normális helyen amúgy nem is kapni ezt a VGA-t
-
madgie
titán
-
-
madgie
titán
válasz
Alister71 #423 üzenetére
Hja, akkor mindenki beképzeli a BC2 topikban, hogy több a minimum fps-e négy maggal, meg eleve gyorsabb lesz a játék. Én is csak azért írtam cirka 300 órányi, három magos multizás után négy magra váltáskor (és kicsit jobb tuningtól), hogy sokkal magasabb fps-eket kapok akció közben multiban, mert igazolni akarom azt a nyolcezer forintos kiadásomat, amibe a váltás került
(azóta lassan még egyszer annyit beleöltem)
Tehát még egyszer: multiban. Single-ben előre scriptelt akciók mennek, multiban 32 fő öli egymást és bont le mindent (!) egy CoD-hoz képest tízszer nagyobb térképen. Ehhez CPU kell, mindenki tudja, aki több száz játékórát ölt bele.
-
madgie
titán
válasz
realmadrid92 #410 üzenetére
Aki előremutatóan gondolkozik, akár játék esetében sem ajánlja egy ideje a két magot.
Pug: a BC2 még azt is meghálálta, mikor három helyett négy magot kapott
-
madgie
titán
válasz
KKaresz45 #328 üzenetére
A jövő az IGP, nem a 6850
Amúgy személy szerint rühellem, hogy minden szirsz*r miatt felgyorsul a gépben a GTX 460 ventije, youtube, képfeldolgozás, már mindent GPU-val akar megoldani. Elhiszem, hogy ez a jövő, de egy 480p/720p-s videót izomból lenyomna a négymagos procim is, az meg nem zajong.
-
madgie
titán
Megértem, én nem is rád értem elsősorban, sokkal inkább a 30k-s 4890-ekre. Ha visszaolvasol, ma pont itt erről is szó volt.
A 26 ezer körüli ár nekem nem számít ár alattinak, 33 volt a bolti új ára, mikor megvettem, én úgy vagyok vele, hogy ennyi bukás bőven belefér. És ha el akarom adni, akkor el akarom adni, nem a hardveraprón mutogatni hónapokig
(tőled lehet elviszik drágábban, én csúnyán keletre lakom a fővárostól, itt mindent nehezebb eladni)
-
madgie
titán
Egyrészt én is kifizetem, bruttó áron vásárolok, másrészt nehogy má' az áfát megint kifizettesd a vevővel. Kinek, hová?
Másrészt köztudott, hogy amint kihoztál valamit a boltból, azt értékcsökkent lesz. És nem 6%-ot csökken az ára, főleg nem a bruttó árhoz képest és igen, szerintem a normális vevő inkább megveszi 32-ért vadiújan a boltból a gtx 460/768-at két teljes év garival, mint 30-ért az aprón az ismeretlen előéletűt másfél évvel. Normál használt ára 25-26k most ,aki többet ad érte, az meg is érdemli. Használtat azért keres az ember, mert olcsóbban akar venni valamit. Nem 5-6%-kal a bolti bruttóhoz képest, hanem legalább hússzal (és ekkor még csak a bolti nettónál tartunk, goto első mondat...)
Szerk: de nekem mindegy, ne add el, tartsd meg, fél év múlva biztos többet fog érni
Én meghirdetem csendben normális áron ( pár ezret rá szoktam hagyni az alkudozások miatt) a GTX 460-am, ha mégis megjönne az 5850. Ha meg nem jön, marad. Jóa'.
-
madgie
titán
-
madgie
titán
Nem tudom, milyen az elektrobox-os gari, majd meglátjuk.
Pixmania-tól még soha nem rendeltem, ellenben az Extreme Digital-tól (mikor még régebben nem hivatalos garit adtak) igen. Ráadásul nem is akármit, 100k fölötti fényképezőt (Sony F-828), amibe pár hónap múlva belekerült egy kis szösz (pont az érzékelő elé). Nem itthon szervizelték, elvileg Németországra küldték, de gyönyörűen meg lett javítva. Igyekeztek, ügyesek voltak, pedig nem hivatalos, magyarországi, "bolti" garancia volt.
Pár hónapja volt egy 5770-es garis problémám, csapágyas lett rajta a venti. A boltba visszavittem, elküldték a nagykernek, a nagyker azóta is b*szott cserélni, vagy kifizetni a srácnak. Azóta nem rendelt tőlük, engem meg egy GTX 460-nal kárpótoltak.
-
madgie
titán
Miért, a másfél éves, "rajtam keresztüli garis" 29k-s 4890 jobb vétel? Kétlem...
KKaresz45: Nem, most még nem. De ki venné meg 29 ezerért a 4890-et, használtan, sokszor fikagarival? Komolyan nem értem, legyen mondjuk 32 ezer egy GTX 460/768, vadiújan, boltból, nem akciósan.
-
madgie
titán
Üsse kavics, rendeltem én is egyet. Persze az egéralátét mellé
Azért nem CF, mert akkor házat meg tápot kéne cserélnem, ha már azokat cserélem, DDR2-ről ugranék DDR3-ra, meg Phenom-ról Sandy-ra... jó lesz ez így is, főleg a pénztárcámnak
-
madgie
titán
Nem probléma, úgysem fér bele a házamba a CF
A szomorú egyébként az, hogy én szinte csak Bad Company- 2-zöm, ott meg kutyajó a 5850 CF. De mondom, akkor már házcsere is kéne, de akkor már lecserélem a Phenom II X4-et, meg a DDR2-ket, akkor már Sandy Bridge.... a fene költsön ennyit rá (még ha most normális árban el is menne a cucc)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Linux kezdőknek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Android szakmai topik
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- OnePlus 13 - Black Eclipse - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest