- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Magisk
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolosanyi
veterán
Én is csak IEM-mel hallgatom, illetve kipróbáltam rajta egy régről megmaradt nagyon belépő Philips fejest, de az nem 32 ohmos. Viszont az SGS3-nál ez a mért érték úgy látszik, annak ellenére, hogy nem a legjobb, mégis előrelépés az elődhöz képest, azonos körülmények között.
-
decoati
aktív tag
válasz
kolosanyi #168 üzenetére
azóta átolvastam pár TI ajánlást stereo crosstalkra, hát igen, bőven el lehet azt szúrni a chiptől teljesen függetlenül is, akár tervezési hibás nyákkal. Az a legszebb hogy tudom mennyi a -43dB, de sgs tulajként meg sem álmodtam volna hogy létezik mérés, ami ennyit hoz ki.
Ja, hogy a telóm soha nem látott 32ohm-os fejhallgatót. -
Dany007
veterán
válasz
M@trixfan #185 üzenetére
Hiába magyarázod a dolgot. Ez továbbra is szubjektív. A színhűség az ami objektív.
Teljesen fölösleges. Tudod miért? Mert az emberek 95%-a azt se tudja mi az a kalibrálás! Vágod?Megkapja a TV-t aztán állítgatja úgy, ahogy neki tetszik. (ezért is írtam, hogy én legalább használtam referencia képeket és egy kalibrációs teszt beállításait használtam kiindulásnak)
De még az a maradék 5% akik tudják mit jelent a kalibrálás ők sem fognak 30-60 ezer forintot áldozni egy valamire való kalibrálóra, hogy pontosan bekalibrálják vele a készüléküket. Anélkül pedig esélytelen a pontos kalibrálás lehetősége. Arról nem is beszélve, hogy ezeket az LCD tévéket közel sem lehet olyan pontosan bekalibrálni, mint mondjuk egy profi grafikai munkára szánt eizo s-ips paneles monitort! Még kalibrálóval sem fogod tudni igazán jól bekalibrálni. Nagyon sok LCD esetében a delta E érték még kalibrálás után is magas marad. Legalábbis egy profi monitorhoz képest.
Akkor meg miről beszélünk?Ennyi erővel azt is lehetne mondani, hogy tökéletes hangminőséget is csak egy profi több százrezes hangcuccal meg több százezres erősítővel lehet elérni. Igen. És? Attól még a többség megveszi a mezei házimozirendszert mert neki az is bőven elég. És továbbra sem úgy és azt hallja a filmekben amit a rendező megálmodott de nem is érdekli. Annyira biztosan nem, hogy áldozzon rá.
off-off
Amúgymeg tessék visszamenni a korábbi topikba. Írtam neked egy hosszabb kifejtést, amire egy betűt nem reagáltál! Ez nem szép dologTudod az Apple Tv-s topik. off-off
-
M@trixfan
addikt
Ez annyira szubjektív, hogy teljesen objektív, csak van aki nem ért hozzá
Kalibrálás nélkül pont azok a finom átmenetek nincsenek meg amitől olyan lesz egy film vagy fénykép, hogy lemászik a falról és olyan mintha 3D-ben lenne jelen. Érthetetlennek tartom hogyan lehet fakó vagy lapos a pontos kép amikor pont ott a legdinamikusabbak a részletek. Színhelyes megjelenítőn is van neon szín amikor az kell. Csak ne az legyen a zöld egyetlen változata amit a kijelző képes megjeleníteni
-
Wave86
tag
válasz
Lotusomega #145 üzenetére
A magyar sajnos troll nemzet.
-
Dany007
veterán
Jajaja értem én. Csak azért jegyeztem meg, mert a júzerek többsége megkapja a kijelzőt mondjuk TV-t és első dolga mindenfélét állítgatni. Úgy, ahogy neki tetszik. (mondjuk iPadnél, telefonnál azért biztosan nem)
Én legalább viszonyítottam tesztképékhét, tesztvideókhoz, valamint egy hivatalos teszt alatt végzett kalibráció eredményeiből indultam ki. Először állítottam be azt, majd utána adtam rá egy kis pluszt. Annyi, hogy ők a színtelítettséget 59-re lőtték be, én pedig 65-re. Dinamikus kontraszt náluk ki volt kapcsolva, nálam be. De írtak, hogy meglehet próbálni bekapcsolva is. Nekem úgy jobban tetszett. Plusz van olyan opció is, hogy dinamikus szín. Nálam még az is be van kapcsolva. És ennyi. A többi érték jóformán megegyezik a tesztben kalibrált értékekkel. -
Dany007
veterán
"mert bizonyos filmeknél a kívánt hatás elérése érdekében a rendező szándékosan tompítja a színeket, vagy egyes színeket kiemel."
Na de ez ugyanúgy megmarad. Elvégre nem csak 1-1 színt erősítek. Nem csak 1-1 rész lesz kontrasztosabb a dinamikus kontraszttól és a dinamikus színtől. Hanem kompletten az egész. A tompítást és a színhatásokkal történő játszadozást én is ugyanúgy érzékelem a képernyőn, mint egy kalibrált monitoron, csak kicsit erősebb színnel.
Lásd pl 300, vagy Watchman, Matrix stb... Persze nem azt látom amit a rendező megálmodott - ezt nyilván csak kalibrált kijelző esetében látnám, amúgy a userek 95%-nak fingja sincs arról mi az a kalibrálás - de ha mondjuk zöldárnyalatos a kép akkor az nálam is zöldebb, ha tompább akkor az nálam is tompább és így tovább.
Tehát itt nem arról van szó, hogy eltorzulnak a színek - mint mondjuk egy TN panelnél - hanem erősebbek, hangsúlyosabbak.A fotókkal sincsen gond. Legalábbis se nekem, sem ásnak nem tűnt volna fel, hogy húh mennyire sárga vagy kék a gyerek arca
Sőt, "hívattam" is már elő fotót amit direktbe én készítettem elő a gépen (HTPC+ TV) és kb 5-7%-os színeltérést tapasztaltam mindössze. Viszont az átlagember meg nem mondta volna. Szerintem ez igen jó érték egy kalibrálatlan - kissé túlszaturált - kijelző esetében.
-
erdoke
titán
Ez már csak azért is kivitelezhetetlen, mert bizonyos filmeknél a kívánt hatás elérése érdekében a rendező szándékosan tompítja a színeket, vagy egyes színeket kiemel. Állandóan tekergessem a beállításokat, hogy pont olyan legyen, amilyet én szeretek? A vizuális élményhez hozzátartozik az is, amit a rendező "rád akar erőltetni". Szubjektívnek szubjektív, csak éppen nem a te oldaladon, hanem annál, aki készíti a filmet.
"Ha filmet nézek a legkevésbé sem érdekel a valóság."
Történetileg, az immerziós faktort tekintve nyilván, de a színvilág pont hogy nem a körülötted lévő valóságot tükrözi, hanem amit a filmhez kitaláltak a komplex élmény eléréséhez. Ha ebbe belenyúlsz, akkor már digitálisan varázsolhatnál nagyobb csöcsöt a főszereplőnek, vagy átkalapálhatnád a befejezést is, hiszen neked úgy jobban tetszik...
Ráadásul egy megjelenítőn nemcsak filmet néz az ember, hanem fényképeket, családi videókat, stb. Engem nagyon zavarna, ha a gyerekeim két árnyalattal barnábbak lennének...
-
Dany007
veterán
Hehe. Nem. Ha filmet nézek a legkevésbé sem érdekel a valóság. Abból köszönöm kapok eleget a többi időben.
Ez egyszerűen szubjektív dolog. Nekem jobban tetszik. Illetve a túlszaturált kontrasztos képhez képest a normál rettenetesen fakónak tűnik. Nem tetszett.
A kalibrálás arra való, hogy a valódi színeket a valódi képet lássuk. Viszont ha TV-t filmet nézek, ott engem leginkább a vizuális hatás érdekel (ha már kijelzőről van szó). Ez a rész pedig teljesen szubjektív kinek mi tetszik jobban. Nem is mondom, hogy valós vagy, hogy színhelyes, egyszerűen így jobban tetszik.
Hozzáteszem azért a 10-15% pluszba még nem olyan sok. -
Dany007
veterán
válasz
Tikakukac #170 üzenetére
Ízlés kérdése. Én speciel szeretem a kicsit(!) túlszaturált képeket. Minden tekintetben. Grafikai területen dolgozom, így tudom, hogy nincs túl sok köze a valósághoz de ez abszolút nem zavar. Egy 10-15% mindig van pl a TV-men is pluszban.
Másrészt amíg nincsenek kiégve a színek emiatt, addig a mezei ember is csak annyit lát belőle, hogy hűh mennyire élénk erős színek stb... És igen hozzá képest egy kalibrált kijelző fakónak tűnikEzzel nincs is gond, de nekem akkor se tetszik fakón.
-
M@trixfan
addikt
PenTile-t továbbra sem szeretem, mai ppi-k mellett nem tudom menyi értelme van még. Eredetileg a subpixel megjelenítést optimalizálta. Mondjuk régebben azt hittem csak emiatt van sok telefonnak borzalmas színvilága, pedig sajnos általánosságban az eddigi OLED-ekre jellemző a neonparádé. Mindenesetre nagyon drukkolok a technológiának mert alapból jobban szeretem az olyan kijelzőket ahol magában a képpontban áll elő a szín és nem háttérvilágítással. Valőszínű nem véletlenül lesz bazidrága az OLED TV, a színhelyességet úgy tűnik nem egyszerű tartani és vezérelni a panelt.
-
gzbotii
nagyúr
Az biztos, hogy van hibaja a PenTile-nak, de lassuk be, ekkora felbontason a kutya sem veszi eszre..meg azok, akik ilyet vesznek, ugysem hasznaljak tovabb mint 2 ev. Addig meg van garancia. Utanna meg vegyel ujjat
-
daniel909
addikt
mert az emberek szeretik a túlszaturált, lenyűgöző színeket. rövid távon. De hosszú távon fárasztó.
-
-
rinbanbo
tag
Azt mondja már meg valaki hogy miért van az hogy ha pl ugyan aszt a képet megmutatom valakinek egy amoleden meg egy akármien más kijelző félén az miért van hogy 10 emberből 10 aszt mondja hogy az amoledben van szebb kép....érdekes módon senki nem mondja hogy az de túlszaturált...csak ennyi a reakció menyiel szebb abban....
-
skyli
senior tag
Galaxy S-en és Note-on, S2-n is lehet állítani az élénkséget
nekem az jön be ha minél élénkebbek. Olyan erős pirosat semmi más készüléken nem láttam mg pl mint amit az amoled tud
ipad, stb ehhez képest ki van mosva
sima piros képnél is. De ha vki rámondja h túlszaturáltak a színei, megmutatom hogy lehet ugyanolyan fakó is mint a többi (kijelző beállítások/képernyőmód)
-
otoaak
tag
válasz
krisztian112 #161 üzenetére
Note-ban pentile van, és WXGA HD super amoled, nem plusszos.
Másrészről:
Szerintem már ez is nagyon szép de S3-é valószínű szebb lesz mert kisebb kijelző szebb képet ad ugyan akkora felbontással.
SGS1-el nem is érdemes hasonlítgatni. A Note köröket ver rá a nagyobb felbontás bőven elfedi a pentile elrendezés hátrányait. SGS2-nek élénkebb színei vannak ugyan azon a beállításon a Note színei kicsit közelebb vannak szerintem a természeteshez. Telefon méretben ennyi élénkítés meg szerintem kell is, teljesen élethű kép elég fakó lenne. Én már csak ezért sem értem, minek arról vitázni, hogy mennyire élethű a színkezelés. Nagyjából elég ha stimmel kicsit legyenek élénkebbek a színek, hogy az ember lássa rendesen mi történik a kijelzőn. (TV-nél fontos a színhelyesség csak de azon meg nem ikonokat nézek egész nap stb. hanem filmet szóval ne keverjük a szezont a fazonnal a telefonon lehet ugyan filmet nézni de azért nem az az elsődleges profilja a telített a természetestől kicsit eltérő színek használat közben inkább előnyt jelentenek nem hátrányt.)
-
Blyan
félisten
válasz
krisztian112 #161 üzenetére
Bizony, elnézted. Jelenleg két telefonban van RGB matrixos (S)amoled, az SGSII-ben meg a Nokia Lumia 900-ban, oszt kész. Minden más Samoledes telefon Pentile-t használ.
-
zooole
senior tag
válasz
hallerlaller #160 üzenetére
Pedig esélyes hogy én a pentile-t venném. Sosem tudják az emberek milyen szívni SAMOLED-el. Monduk ha kifogsz egy jót, akkor nagyon jól jársz, 720p-nél engem nem izgatna, csak tuti menjen 2 évig nyugodtan.
-
Blyan
félisten
válasz
krisztian112 #156 üzenetére
Miota Samoled+?
-
neooen
aktív tag
Ezzel nehezen tudok egyetérteni. Nem nagyon van olyan műszaki cikk a lakásunkban (sajnos), ami 5 évnél fiatalabb lenne. 3 crt TV 10 év felettiek. Mobilok 5-10 évesek. Hűtő, mosogép 15 illetve 7 éves. És hány meg hány számítógép van, ami kb 10 éves és még mindig vándorolnak imerőstől ismerőshöz. Tudom, te 20 évet írtál, de nem is ebbe kötök bele, hanem magába az ilyen kijelentésekbe. Ez csak egy jól hangzó közhely, ami szerintem nem is igaz és amit szinte divat mondogatni. Nekem telefonom csak azért döglött be 2-4 év után, mert nem egyszer csókolták meg a betont (nem erre vannak ugye kitalálva) és érintkezési problémájuk lett.
-
zooole
senior tag
válasz
krisztian112 #156 üzenetére
Öööö... Nem.
-
zooole
senior tag
válasz
hallerlaller #153 üzenetére
Elő fognak. És? Te a marketing alapjén veszel telefont? Én nem
Nyilván kell valamivel hódítani. Az mondjuk szívás lesz, ha az is tizedeannyi idő alatt beég.
-
Remus389
veterán
válasz
Lotusomega #151 üzenetére
azt tudod-e hogy 12 pixel jut egy milliméterre, és egy négyzetmilliméterre jut 144 pixel
vagyis egy gombostűfejen 144 pixel van
és ezen lásd meg a pentile-t kívánom!
-
zooole
senior tag
válasz
Lotusomega #148 üzenetére
Azok a profik is userek. És talán nehéz elhinni, de nekik jobban hiszünk, mint egy olyannak, aki beböfög egy olyat, hogy SGS kijelzője szar pentile vót, pentile szar, OneX lekjopp.
Vánikszet láttam, meg a nótot is, és sokkal jopp volt oneiksz. Az én véleményem számít, a többiek kötsögök.
Ezek után szerinted komolyan fognak venni?
-
Remus389
veterán
válasz
Lotusomega #148 üzenetére
de azért ha megengeded inkább hiszek egy szakembernek, pont.
-
zooole
senior tag
válasz
Kicsit más pentile-t nézni WVGA-n és HD-ban.
De kit érdekel. Pentile? SZAR!
Szasza888: Igen. És megkérdezhetném, hogy ez mégis hogy jön ide? Csak mert Samu hírnél vagyunk, és itt Te vagy az, aki pontosan ezt csinálja. Fölösleges terelni Apple hírekre. Járnakoda is trollok, sok közülük samus. Sok samu hírtroll meg Apple fan.
Remusz911: +1
SGS-t nem vállalnék be. One X esetleg akkor, ha lényegesen kevesebb ideig bírja a kijelző Samuban. Viszont SG3 ronda. Mondjuk ez magánvélemény. SG2 akármennyien szidták, elég szép. És nem copy. Elegáns.
-
Remus389
veterán
válasz
ezt állítja Szasza888 amatőr magyarországi fórumozó, aki talán még egyik készüléket se látta
mit mondanak a profik: The Samsung Galaxy S III has a slight edge in processing, the Mali-400MP GPU nosing out the HTC One X ULP GeForce. It's also the one with the better screen: the 4.8" Super AMOLED has superior contrast, viewing angles, sunlight legibility and, thanks to the screen saturation modes, greater flexibility. It does use a PenTile matrix, but it hardly makes any difference at those ppi levels.
pont.
-
Lotusomega
senior tag
A waven tényleg szép volt a fekete, és festve voltak a kijelzőre a színek, de a betűk szőrösödése és a fehér szín pirosodása ami viszont nagyon zavaró volt a mindennapokban.
Samoled+ ban ezt már annyira nem tapasztaltam, tehát ez az egész csak a samsung bullshitje, szóval amíg nem lesz samoled hd+ kijelző, addig a one x a király, mert annak tényleg gyönyörű és tűéles a kijelzője. Pont.Zooole: Igen az lehet, de azt se felejtsd el, hogy nagyon sok olyan ember is jár ide, akik meglátják a főcímben az Apple(ájfón, ájtúnsz stb.) szót, ugyanúgy jönnek és tele trollkodják az egész topicot. So what?
-
zooole
senior tag
Most komolyan, ide olyan emberek járnak, akik ha meglátnak egy hírt, ahol az S, A, M, O, L, E és D betű, esetleg a mátrix, vagy a pentile bármilyen formában előfordul, automatikusan beírják, hogy:
-Hülyeség
-Köcsög Samu
-Ez egy szar
-Miez? Műanyag?
-Fos pentile
-MarketingbullshitMégis miért lenne ez butaság? Ha kevesebb a kék subpixel, kevésbé fog meglátszódni azoknak a haldoklása. Nálam már GS2-n most látszik, míg egy barátom 1 éves SGS-én amit full fényerőn járat, nem.
Igen esélyes, hogy én inkább néznék egy pentile 720p kijelzőt 2 évig, úgy, hogy normálisan működik, minthogy egy RGB 720p-t ami beég fél év alatt, a szürke pedig csíkos zöldes, fossárga. Persze ha nagyítóval nézi az ember, a pentile marha zavaró lesz, de nem hiszem, hogy ez a normális az emberek többségénél.
Habár úgy látszik, itt a fórumon a legtöbben így használják a telefonjaikat
-
mrhitoshi
veterán
Ezek mit szívtak ? Adhatnának belőle.
Ez úgy baromság ahogy van. Nekem volt egy Samsung Wave-m, Super Amoled Pentile Mátrix, átlagos használat (=szóval nem max fényerőn járatva folyamatosan), témákat rendszeresen váltogattam, és kb fél év alatt be is égett rendesen felül, ahol mondjuk az akksi állapota jelenik meg.
Az viszont dicséretes, hogy ilyen hiba esetén díj mentesen cserélik a képernyőt. -
decoati
aktív tag
válasz
Remus389 #134 üzenetére
igen
főleg azért bosszant mert ez az s3 elsőre is tetszett, a pentile nem zavar, az one-x-et kb. mindenben elveri, +még Wolfson chip amire maga a Májsztró (Supercurio) hívja fel a figyelmet, ennek megfelelő thd, snr, nyami, őszintén szólva ez a Wolfson számottevő tényező volt a szememben a teló megítélésénél. Ha a kijelző "pentile-sága" nem is illik egy zászlóshajóhoz, ez a Wolfson mindenképpen.
Ezt a terhelés alatti crosstalkot meg sem néztem.
Cseszheted a Wolfsont ha valami baromság a hangképet összehúzza középre. -
-
Dare2Live
félisten
válasz
Remus389 #134 üzenetére
Kijelző az baromira izlés kérdése. imho jobb az X a pentile miatt. De akinek a full fekete kell annak jobb az amoled. Kinek mi. Szigorú imho.
Kamerában imho fontosabb a nem verőfény, abban minden tűrhető képet csinál, ott meg nyer az F2es optika + BSIvel az X. alá: "Things get vastly different in low light, when the bright F/2.0 optics of One X count big time. In such conditions the HTC flagship crushes its opponent, producing images with far less noise and much better contrast."
A stereo crosstalk jellemzően az elégtelen emi miatt lesz. Azon pedig a csodatévő Supercurio se tud segíteni, ld a Wolfsonos LGk esetét. Amúgy engem ez az egy dolog érdekelt, és emiatt marad nálam az I9000. Ha ezt nem szurja el Samsung ~100%vettem volna egy I9300at.
-
erdoke
titán
válasz
FoxiestFox #136 üzenetére
Nézz meg egyszer a nappalidban egy azonos árú és méretű plazmát és LCD-t, és meglátod. Van kontraszt, van fekete, van részletesség a sötét jeleneteknél, sőt, van normális mozgásmegjelenítés is.
-
-
Valzor
aktív tag
Ez az egész PenTile mátrix mizéria csak szőrszálhasogatás. Teljesen értelmetlen ezen hetekig csámcsogni.
-
Remus389
veterán
miért ez olyan rossz? Az biztos a One-X-et kijelzőben, audio hangminőségben, kamerában veri(meg sok másban) [link], gsm arena szerint, hiába volt a sok sopánkodás és ájvékolás:
The Samsung Galaxy S III has a slight edge in processing, the Mali-400MP GPU nosing out the HTC One X ULP GeForce. It's also the one with the better screen: the 4.8" Super AMOLED has superior contrast, viewing angles, sunlight legibility and, thanks to the screen saturation modes, greater flexibility. It does use a PenTile matrix, but it hardly makes any difference at those ppi levels.
milliméterenként 12 pixel van vagyis egy négyzetmilliméteren(gombostűfej) 12*12=144 pixel van egy gombostűfejen, nehogymár ezt lássa 20cm+ről valaki és ezen ájvékoljon
ez a stereo crosstalk-ot nem lehet szoftveresen orvosolni? nem lehet mérési hiba?
-
Dare2Live
félisten
és milyen plazmat ajánlasz 42-50" méretben max 200-220Kért?
Agro: Az én cuccaim általában családon belűl "öröklődnek". Most pl vki számíthatna egy I9000re, ha esne meteor koreára, Samsung nem cseszett volna el vmit nagyon az I9300 audio hang részénél. [link] akkora a crosstalk, hogy majdnem I9100 szinvonal... Nesze neked wolfson el lehet szúrni avval is.
Ha supercurio evvel vmit nem csinál és 99%nem, nem kap senki I9000et, marad nekem azt 2év múlva majd már tényleg rendesen zavarni fog a képernyő beégése... -
-
erdoke
titán
válasz
Remus389 #110 üzenetére
Engem az idegesítene sokkal jobban, hogy ha 280e-ért veszek egy 50" körüli tévét, annak ratyi képe van. Ugyanis azt mindig látom, ahányszor ránézek, a ghost meg idővel elmúlik, vagy minimális odafigyeléssel elő se jön. Persze nem azt akarom mondani, hogy mindenki minden felhasználásra plazmát vegyen, de aki tipikusan jó minőségű Full HD filmeket néz (BD, BD25, BD50), a tévé csatornákat pedig szokta néha váltogatni, nem reggeltől estig minden nap retekklub megy, annak sokkal jobb választás, mint a hasonló árú és méretű LCD.
-
AmigaFan
aktív tag
Na ez most nem áll meg! Szerinted a Samsung mivel alapozta meg a hírnevét? Azzal, hogy sok-sok évig tartó jó minőségű termékeket gyártott. A szüleim Samsung VHS-e is simán működött 20 évig!
Az viszont jogos, hogy a mai fogyasztói társadalomban az a gyártók célja, és eszerint gyártják tervezik a termékeiket, hogy pár éven belül cserélje le a vásárló!
-
Agro
senior tag
válasz
Dare2Live #125 üzenetére
Sajnos csak te vagy ennyire lelkiismeretes, hogy érdekel mi lesz a telefonoddal a következő felhasználónál
Az emberek 90%-a tojik rá a gyártóknak meg a 100%-a
Nem gyártanak már olyan műszaki cikkeket, mint a régi jó videoton VHS lejátszóm ami még 20 év után is üzemképes. Egyszerüen rájöttek a gyártók, hogy az ilyen termékeken hosszútávon nincs haszon. Nem egy ilyen minőségi cuccokat gyártó cég ment tönkre.
-
Dare2Live
félisten
Egyértelmű, hogy itt a user nemtörödöm volt. Nem ezzel száltam vitára, hanem, hogy egyesek szerint a jelenség nem is létezik.
Természetesen ha vki vigyáz rá annak 2év után se ilyen. De mint nekem is 2év után már bár nem zavaró, de látható a probléma, 3-4év után meg zavaró lesz. Nekem spec evvel van a bajom. Nagyon károsnak tartom azt a mentalitást, hogy 2-3-4év utána meg kuka. Nem mert nekem meglesz 3év után mert 99%nem, hanem mert akinek odaadom az utána használná még 5évig boldogan. Hanem 10ig.
Agro: Én itt pl a topikban is mást láttam.
-
rinbanbo
tag
Az ips is öregszik mert az i4s -nek szebb a képe mint a sima i4-k...vagy esetleg valamit fejlesztettek rajta.....?
-
lényegében tökmindegy, az emberek nagy része max 1-2 évre veszi ezeket szerintem
nekem amúgy sem tetszenek a túlszaturált és öregedő oled megoldások
inkább merüljön gyorsabban, de legyen 3 év múlva is olyan képe, mint mikor megvettem -
Agro
senior tag
válasz
Tikakukac #115 üzenetére
Szerintem anyukád hozzáállása teljesen normális és ez azért van mert ő még nincs akkora függésben a technológiától mint a mai fiatalság és nem akad ki egyből ha valami nem működik megfelelően. De ez már nagyon off
Maradjunk annyiban, hogy ha nem tetszik nem veszed meg, de azt sajnos le kell nyelned, hogy soha nem lesz tökéletes kijelző. Mindegyiknek van valamilyen sajátossága. Az igazi kérdés az az, hogy te melyikkel vagy hajlandó együtt élni. Tökéleteset senki nem fog gyártani, még akkor se ha megvan a technológia. Ha lenne ilyen akkor semmi nem motiválna, hogy mindig újat vegyél.
-
Cathulhu
addikt
Elnezesedet kerem, hogy nem szorakoztatlak elegge, de ha folyamatosan hulyesegeket beszelsz, gondoltam probalom elmagyarazni a dolgokat, de latom nem tudsz tullepni azon, hogy milyen sulyos problema is ez. Utoljara mondom NEM AZ. Ha nekem nem hiszel, akkor tenyleg probald mar ki, mert a vegen meg en erzem hulyenek magam, hogy lealltam veled vitatkozni....
-
Blyan
félisten
válasz
Cathulhu #114 üzenetére
Láttam, próbáltam, de még mindig ott tartunk, hogy Te nyomod baromságokat, amivel még nagyobb táptalajt adsz a fikának, én meg egy büdös rossz szót sem írtam a Samoledről.
Na lépjünk már ezen túl, mert nagyon untatsz már.Ráadásul az S2 nem is Pentile matrixos (amiről ugyebár itt szó van), most akkor miről hablatyolsz itt?
(#119) a_n_d_r_e_w
És tényleg Te vagy az, mert vitát Te gerjesztesz. Benyögted, hogy Neked így meg úgy pár mp meg izé, erre kiderül, nem is pentile-os telód van. Akkor most mi francnak folytál bele?
-
joey04
titán
válasz
Tikakukac #115 üzenetére
az a baj, hogy normális, igazán nagy TV-t, (tehát 46-60") nem tudsz venni, csak ha a 3D-t is megveszed. Eddig a Pana kínálatában volt nem 3D-s nagy TV, de idéntől már ott sincs ha jól rémlik. másik nyűgöm a smart faszságok, meg a semmire nem jó beépített médialejátszó. és mind csak emeli az árat... de ez már nagyon off.
-
Tikakukac
titán
Mikor új dugaszt meg téglalapot kell feltalálni akkor mindig van innováció, utána kapnak rá pénzt. Le kéne ülni és csinálni valamit, akkor tapsolnék én is.
A vásárlók meg többségében khm hülyék, elnézést a szóhasználatért. Anyámat sem zavarja ha a net hetente elmegy egyszer, mert ez "hozzátartozik". Mondom nem, a net az 0-24 és nem tartozik bele. Na ez a különbség.joey20: a 3D jah. A bácsik mutogatták az Allee-ban, hogy ez milyen jó. Mondom ez elég kretén, és ez mennyibe kerül? Megköszöntem szépen és eldöntöttem, hogy egy darabig ilyenem sem lesz. De vegyék, érdekel is...
-
Cathulhu
addikt
Sulyos jelenseg?
Mondom, lattad mar? Probaltad mar? jesszus, hogy nem unod....#106: S2, es mondom az elmult egy evben ketszer jott elo, meg az is lehet, egy specifikus rom sajatossaga volt. A lenyeg, hogy itt egyesek eloszerettel nagyitanak fel dolgokat, hogy a fogalmuk sincs rola, mirol is beszelnek
-
Agro
senior tag
válasz
Tikakukac #111 üzenetére
Technológia sajátossága és amíg az emberek így is megveszik nem fognak pénzt és energiát pazarolni rá, csak azért mert néhány embert még a tudat is zavar, hogy ilyen előfordulhat. A vásárlók nagyon elenyésző százalékát érinti a probléma és ha érinti akkor szerencsés esetben garanciális időn belül fordul elő. Hidd el, ha nagyobb visszhangja lenne a beégésnek (pl.: minden 10. vásárló panaszkodik) akkor ölnének bele pénzt.
A tervezők meg nem úsznak semmilyen pénzben amíg az ötletet nem veszik meg tőlük vagy nem támogatják őket.
-
joey04
titán
válasz
Tikakukac #111 üzenetére
jaja én is ezért döntöttem nehezen TV kérdésben. de mivel a beégést csak közelről és akkor is csak ritkán látnám, a "led" tv-nél meg már kisebb méretnél is zavaróan láttam a felhősödést, így plazma lett. no meg ez olcsóbb is volt, és a parasztvakító 3D-t sem nyomták le a torkomon.
Van pixeltologatás TV-n, de szart sem ér, meg "fehérmosás" is. ez van, a plazma ilyen. a samoled is. csak utóbbit közelről nézném, így ott jobban zavarna. de van annak annyi negatívuma, hogy ez már csak a hab a tortán nálam.
(persze ez már kinek a pap... kategória)
-
Remus389
veterán
nekem ha a félmillás tévém égne be sokkal idegesebb lennék, mint a 40 ezres Galaxisom
de nem csak a pénz miatt, a tévén filmet nézek, Galaxy-n főleg fórumot, emailt(néha videot is), sokkal kevésbé zavarna ha lenne egy halvány kis beégés a szélén, szerintem pont fordítva van
de hát téged a kis telefon kijelzője zavar jobban mint a tévéd ha meghibásodik, áldásom rá
meg aztán a tévét nem 2-3 évre vesszük, hanem akár 10 (még akkor is ha másodvonalba kerül)
-
blueMerle
veterán
Emberek, de tényleg, légyszi-légyszi: ha fogalmatok sincs a nagyüzemi gyártási folyamatokról, a nagytételes megrendelésekről, akkor NE gyártsatok összeesküvés-elméleteket, minden második topicban azzal találkozom hogy:
-túl sok maradt raktáron
-túl sokat rendeltek
...és ezért az került bele.Röviden, akinek nincs ideje/kedve olvasgatni: EZ BUTASÁG.
Részletesebben:
Amikor a gyártási folyamat zajlik, akkor a gyártó LEGFELJEBB 2-3%-al több alkatrészt rendel, mint amennyire szüksége lenne a gyártáshoz (kivételt képez ezalól a luxus-kategória, ott ez a szám 0). Ez elsősorban azért van, hogy az esetleges selejtes vagy hibás alkatrészeket azonnal, még a gyárban tudják pótolni. Általában ez a többlet elég. A kijelzőgyártó pedig pontosan annyi darabot gyárt le, amennyire megrendelés érkezett. Ez egyszerűen nonszensz elképzelés bárki részéről is, hogy egy kijelzőgyártó többletet termelne. Mégis minek tenné? A legtöbb kijelzőtípus és méret egymással nem kompatibilis nem beszélve a sokféle és eltérő technológiáról (amoled,slcd,...). Nagyon sokan épp fordítva képzelik el ezt az egész folyamatot, mint ahogy valójában zajlik: nem a kijelzőgyártó megy a telefongyártó céghez hogy hé, van ilyen meg ilyen raktáron 20 000db, ócsóér megszámítjuk...pont az ellenkezője a valóság: a telefongyártó cégek keresik fel az alktrészgyártókat hogy hé, ebből és ebből kéne ennyi, ami ilyen méretű és ezt meg azt tudja.
-
Tikakukac
titán
Na azért álljunk meg egy percre. Ha nem mindegy milyen színű akármit rakok ki háttérnek meg nekem kell mozgatni a kijelzőt ide-oda meg utólag trükközni az messze sz@r, ahogy van. Oldják meg a gyárban egy 100k+ telónál nehogy már ne legyen mindegy mit rakok ki és meddig nem nyúlok hozzá a képhez...
-
Remus389
veterán
Pl a tarcsazo nalam kepernyovaltaskor meg 2-3 masodpercig latszik homogen hatteren, aztan tunik el teljesen. én ilyet nem tapasztalok, legalábbis nem 2-3 másodpercig
direkt leteszteltem, egy percig max fényerővel nyomattam, és utána nyomát nem látom
milyen készüléked van?
-
Cathulhu
addikt
Azt mondod a technika gyalazatos. Kerdem lattal-e mar ilyet eloben? Mert amit en mondok, az elmult evben 2x jott elo normal hasznalat mellett (es 2-3 mp-ig tartott). Ennel tartosabb beeges nincs, holott tobb orat netezek rajta minden nap buszon, opera mini toolbarjanak es a statusbarnak mar reg bele kellett volna egni, de lefenykepezhetem mindharom szervizmenus screent.
-
-
Cathulhu
addikt
Gagyi monitoron mas jellegu utanhuzas van. Latom mindenkepp arra akarsz kilyukadni mekkora gaz, de egyaltalan nem az. Igen elofordulhat, hogy homogen hatteren az elozo hatter elei 1-2 esetleg 3 masodperc alatt halvanyodnak el teljesen. OMG, nem er semmit az egesz, kukaba vele
-
joey04
titán
ez tényleg olyan, mint a plazma topikban. van akinek évek alatt nem jött elő, van akinek hamar, van akinek zavaró, van akinek nem. nem kell feltétlen geek-nek lenni. nekem pl a plazma TV-men van beégés (vagy talán csak makacs ghost), de nem látom 3-4m-ről. míg a led tv-ken a cloudingot igen. másnak meg az nem zavaró és a beégés igen. emberfüggő.
-
Blyan
félisten
Szerintem ne tetézd, mert ez egyre rosszabb.
Szóval állandó jelenség, hogy odaég egy kicsit a kijelző? Igazán faszán hangzik.
Ezek ilyen pszichés dolgok. Amíg valaki be nem nyögte, hogy pentile meg izé, addig senki nem foglalkozott vele. Amint kiderült,hogy a subpixelekkel megy a trükközés, akik érzékenyek a témára már is azt hesszelték, hogy hű de szőrös.
Ha most tetézed azzal, hogy odarothad pár mp-re a korábban látott hosszabb idejű kép a kijelzőre, na az aztán csak újabb felesleges hesszeléseket fog okozni. -
Cathulhu
addikt
válasz
Dare2Live #86 üzenetére
kerdes, hogy ezeket a felveteleket kepernyovaltas utan mennyivel csinaljak. Mert az amoled nem azonnal veszi at az uj fenyerot, hanem kicsit kesve. Pl a tarcsazo nalam kepernyovaltaskor meg 2-3 masodpercig latszik homogen hatteren, aztan tunik el teljesen. De eltunik. Kerdes, hogy ezek a fuuu de nagyon beegett kepek mikor keszultek? Pl azt a kek hatteres kepet barmikor reprodukalom, de el is tunik a "beeges".
-
Retekegér
MODERÁTOR
Hagyományos TFT panellel mi a helyzet? Az is fakul? A betekintési szög őszintén szólva nem zavar.
-
DeathAdder
veterán
Azta, hát most megvagyok győzve
Sőtt, az RGB egy rakás kaksi már!Komolyra fordítva a szót, nem lehet igaz, hogy nem azért ez van benne, mert tele vannak vele, vagy harmada annyiba kerül az előállítása. Ez a készülék árán viszont nem látszik meg, nagyon hasonlítani akarnak örök riválisukra.
-
Agro
senior tag
válasz
Dare2Live #86 üzenetére
Az tény, hogy a probléma valós és létezik, de ahogy te is írtad ahhoz, hogy valami ennyire beleégjen a kijelzőbe ahhoz nagyon nem törődömnek kelett lennie a tulajdonosának. Ha ennyire nem törődik az értékeivel akkor maradok a véleményemnél, hogy megérdemli.
Mindezt nem azért mondom, mert én annyira jól keresek. Pont az ellenkezője motivál a véleményemben. Mivel átlagosnak mondható keresetem van ezért megbecsülöm és vigyázok a műszaki cikkjeimre. A 2 ezer forintos mérlegtől egészen a 100 ezres telefonig.
Arra lennék inkább kiváncsi, hogy az eladott telefonok hány százalékát érinti, mert szerintem ez is elenyésző. Valós a probléma, csak megint elefántot csinálnak belőle egyesek
-
Remus389
veterán
annyira nem semmi, hogy elsőre fel se tűnt
, kicsit koncentrálnom kellett és megláttam
jó ciki de egy darabig el lehet viselni azért
, főleg ugye ha függőlegesen tartod nem is látszik, meg eléggé a szélén van és annyira halovány
még mielőtt nekem estek, oké ez hiba, de ezzel még lehet élni, fektetett módban látszik csak, meg a szélén van és halvány
az enyémen még ilyen se volt
ezzel eggyütt tudnék élni, viszont a másik képpel már nem(az óra beégett)
-
Dare2Live
félisten
válasz
FragMaster #85 üzenetére
Tessék. [link]
Amúgy meg akinek ennyire beégett mint lent annak 99%, hogy 1+évig uaz volt a kijelzőjén, vagy vmi miatt nem kapcsolt ki a kijelzője egy hétig vagy...
Ettől még vicces/szomorú a hozzáállás ami itt megy, hogy á nincs is ilyen, meg csak geekek, meg...
A probléma valós. És ha nem ennyi hudejól kereső ember venne ilyet, tehát nem 2év egy telefon majd kuka akkor igen is egy baromi zavaró dolog.
-
Agro
senior tag
Valljuk be őszintén. Ez a fajta probléma csak a "geek"-eket zavarja. Ez a réteg pedig a fogyasztók nagyon szük rétegét képezik.
Persze el tudom képzelni, hogy egy ilyen fajta beégés odáig fajul, hogy az már zavaró lehet egy átlag felhasználónak is, de ha valakinek így beleég a kijelzőjébe az óra az magára vessen, meg is érdemli. Ha már valaki vesz egy okostelefont az használja is. Egy galaxy S áráért nagyon szép órákat lehet már venni, ha az beleég a karjába valakinek na az már gáz.
-
zolmesz
aktív tag
Egy másik fórumon olvastam egy szép hozzászólást:
"Hát, a tesómnak samsung galaxy s plus van ami pen tileos, és szörnyűnek tartom a kijelzőjét. Szemüveges vagyok, de meg messziről is látom a pixeleket ami szörnyen zavar."
A szemüvegén keresztül szúrnám ki az Galaxy S-em pixeleivel a szemét a csávónak, de előtte még megtörölném a szemüvegét.
Komolyan mondom, ezt a sok nyavalygást, jaj de bántóak a pixelek, meg a szubpixelek, meg a szubpixelek legszubabbpixelei, ezért nem veszek ilyen telefont, mert jaj de recések a képek.
Jó dolgában ez ember már semminek sem tud örülni, ez azért nem jó mert kék, de ha kék lenne, akkor zöldben jobb lenne. Ez ugyan gorilla glass, de elefánt glass szebben mutatna, ez a hülye PenTile meg úgy megkeseríti az életemet, hogy már telefonálni sem merek a telefonomon, mert szúrják a pixelek a fülemet, de szar műanyag, miért nem fémből van, akkor legalább a gps vételt is fikázhatnám, de most tele van ujjlenyomatokkal a hátulja, és egész nap az jár az fejemben, hogy letöröljem, vagy inkább vigyem szervizbe emiatt!
Agyrém, nem is mondok inkább semmit. -
SzlobiG
félisten
1. Mióta megvan az s2 azóta ICS kék színű téma van rajta, nekem ez tetszik nem fogom a zöldet nézni. Meg variálni se szoktam a widgeteket szép lenne ezt is állítgatni kéne egyszer beállítom ahogy nekem tetszik és kész úgy használom. Ez így van rendjén.
2.én is így teszek.
3. Nyilván nem csak az időt nézegeti az ember egy ilyen telefonon.
4. Nem állítom, állítja ez magától szép lenne ha nekem kéne manuálisan a fény viszonyokhoz állítgatni.
5. Nálam ez is kék ICS miatt így tetszik marad is így ha beég megy garanciába.
-
daniel909
addikt
nem olvastam a cikket mert már ismerem, de olyat is említett a szóvivő hogy a pixelek közelebb kerultek egymáshoz a gnexhez képest ami egyszerű hazugság. az engadget mikroszkop alá vette, s semmi különbséget nem talált. ugye a felbontás ugyanaz. blogomon amugy leirtam akit érdekel, de ez az egész nyilatkozat gáz. azt mondja a nem pentile amoledek kevesebb ideig bírják = lehuzza a tetmekpalettat. lol.
sorry az irasmodert mobilrol vagyok.
-
Remus389
veterán
ez csak az én véleményem, szerintem ennek természetesnek kell lenni
kérdésem tőled
1. szoktad megváltoztatni az android külsejét néha?
2. hagyod égni a kijelzőt miután befejezted? vagy zsebrevágod égő kijelzővel?(annyira természetes szerintem hogy lezárjuk, még a régi nokiákat is le kellett zárni)
3. ha bekapcsolod, használod vagy csak az időt csekkolod folyton?
4. mennyire szoktad állítgatni a kijelző fényerejét, én ált. 25%-on használom, napsütésbe 100%, vaksötétben 0%, gondolom vaksötétbe kiégeti a szemed(meg ugye gyárilag is állítja magát), az rossz ha valaki fix 100%-ra állítja
5. gyárilag zöld az akksi tehát arra se kell figyelni
természetes hogy nem kell figyelni ezekre, ezek a legtöbb embernél magától értedődőek
-
zsírsámán
senior tag
Én se terveztem a full kék háttér nézegetését...
-
Dany007
veterán
És amúgy ez csak a full screenes homogén kék felületnél probléma vagy észre lehet venni máshogyan is?
Csak mert nem túl gyakran nézegetünk full screenes homogén kék felületet. Szal ha csak így feltűnő akkor annyira nem gond az a beégés. -
Remus389
veterán
gondolom ő is bekapcsolja, nyomkodja össze vissza, az jó
így kell használni, és akkor nincs gond szerintem, vagy csak jóval később lehet baja
aki nagypapásan használja az pórul járhat
nem véletlen felül az akksi jelző cucc is zöld gyárilag
egyébként ha pl belépek a youtube-be vagy bármibe az eltűnik, tehát
használni kell tehát
azzal se értek egyet, mert lehet olyan sgs is ami már beégett, de annyira nehéz észrevenni, hogy a tulajnak fel se tűnik, akkor amíg nem tud róla nincs bosszankodás nemigaz?
a sávosodást se vettem észre magamtól, amíg nem tudtam róla nem zavart, most hogy tudok róla most se zavar mert jelentéktelen dolog, alig észrevehető és ritka(tudom mást zavarhat, annak nem kötelező megvenni)
-
Agro
senior tag
Barátnőm másfél éves galaxyján sincs még hasonló se, pedig ő amióta megvan a telefonja csak akkor ül gép elé, ha excelben/wordben kell valamit buherálnia. Amúgy mindent a telefonján néz. Simán megy egy nap 4-5 órát a kijelző
Az, hogy így beég az óra szerintem nagyrészt a felhasználási szokásoknak köszönhető, nagyon másra ebből kiindulva nem is volt használva a telefon mint az idő csekkolására.
-
Cyberpunk
félisten
Fél év alatt nem égett még be a Note-om. Gyári ICS Holo téma a problémás a kék dolgok miatt.
Ezért js nézek érdekesen egy ICS Stunner-re.
Vegyetek 1X-et az. em ég be és szép a kép, csak feketében marad el, ja és RGB.
-
rinbanbo
tag
szvsz úgy is ebben lesz a legszebb kép.......!!!!!
-
Remus389
veterán
ja az is segít ha nem maximum fényerőt használunk, ha nem muszáj (brightness widget)
ezeket betartja valaki, simán elmegy 3 évet is szerintem
gzbotii: egy igazi szépséget, nem is vágyom másra igazából, 4 col, wolfson hangchip, gyönyörű, villámgyors és új, szerintem nem fogom lecserélni
[link]
SzlobiG : nálam ez természetes, alapból így használom
1. az hogy dinamikus használom alap nálam, hogy cserélgetem a dolgokat alap nálam
2. az hogy kikapcsolom/lezárom a kijelzőt automatikusan, az is ösztönös(kijelző és akksikímélő, meg zsebrevágva nem nyomódik be semmi nyílván)
szerintem ezek magától értedődő dolgok, csak van aki nem így használja, annak beég
-
zso79
őstag
Mindenki nézte a sajátját, pláne mikor anno elterjedt, hogy szar a samoled mert beég. Nem kell hozzá "szervizmenüs kék háttér", szinte bármilyen homogén kékes háttéren látszódna... Amúgy galaxy s-ek és omnia 7-ek vannak a környezetemben, a sajátom nem téma, mert csak sima amoled.
-
Remus389
veterán
nekem se égett be a régi sgs-em másfél év alatt, pedig nem keveset használtam(le is teszteltem szervízmenüvel, nyomát nem láttam), sőt nagyon sokat használtam, napi átlagban 4-5 órát is(egyrészt sokat neteztem ágyból, néha filmet is megnéztem rajta ágyból(persze vígjátékot ahol a történet a lényeg nem a látvány), tablet híján)
az sgs topic alapján 5% körüli lehet a hibaarány, szerintem
szerintem mondjuk azzal lehet elkerülni(illetve meghosszabítani az élettartamát) hogy
1. ne rakjunk kék színű akksit, wifi jelet felülre, legyen minden zöld
2. dinamikusan használjuk(magyarul swipe-oljunk ide oda, nyissunk meg ezt azt, ne csak a főképernyőt bámuljuk folyton, amin ugyanaz van mindig), cseréljük le pl. a digitális órát, néha analógra, másra
3. mikor befejeztük a készülék használatát kapcsoljuk ki a kijelzőt, ne hagyjuk míg fél perc alatt magától kikapcsol
én mondjuk mindig így használtam(dinamikusan, persze nem pánikszerűen), ezért se volt gond vele, szokás kérdése
megkereshetném aki megvette(PH-s), szerintem azóta sincs gond vele
az említett képen hogy beégett az óra, szerintem a tulaj pont azt csinálta, megnézte az időt és zsebrevágta anélkül hogy lépkedett volna, és kikapcsolta volna a kijelzőt, így éghetett be lassan
-
Wave86
tag
Szerintem nem érdemes nagyon belemélyedni a témába, ha átlagosan 18 hónapig garantált, hogy nem lesz baja. A termék-életciklusa meg úgyis lejár 24 hónap után. Hamarabb avul el szellemileg, mint fizikailag.
-
keIdor
titán
válasz
easy...rider #40 üzenetére
Ilyet látsz:
-
keIdor
titán
válasz
Sok Wave-t meg Galaxy S-t láttam már beégve. Be kell menni a szervízmenübe, belőni egy kék képernyőt és szépen kivehető hol világít gyengén a kék már.
A két éves Wave-k és Galaxy S-ek fele már tuti beégett. -
Quasi_modo
nagyúr
válasz
easy...rider #45 üzenetére
de ha úgy nézed 2 év alatt várható hogy 70%-ra esik a fényerő
Ez miből jött ki? Kérdezz olyat akinek ilyen van. Én pl nem vettem észre fényerő változást. Igaz nem is érek rá egész nap a mobil kijelzőjét bámulni, ezért nálam biztos nem világít napi 8 órát. Irigylem azokat akiknek ennyi idejük van erre. -
decoati
aktív tag
válasz
Gabi 8906 #33 üzenetére
Az uv-t nagyon nem csipázza, ez ellen asszem van is védőréteg a kijelzőn. Az hogy egy molekula "szerves" még nem azt jelenti hogy izzad a melegben, mindenesetre én próbálom attól is óvni.
1.5 év után no problem, napi 2-5 órát megy a kijelző, 85%-ban minimum fényerőn (beltér), 5%-ban olyan fél fényerőn, a maradékban pedig minimum alatt (este/éjszaka). Csak homogén full kék képen, a taskbar helyén látok valami maszatot.
-
moli.hu
őstag
Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy a PenTile AMOLED kijelző ezen két színösszetevőt csak felbontásban képes megjeleníteni, mely alacsony képpontsűrűség esetén zavaró lehet.
ezt nem ertem.
-
easy...rider
őstag
válasz
Quasi_modo #39 üzenetére
de ha úgy nézed 2 év alatt várható hogy 70%-ra esik a fényerő ami már észrevehető. Pláne hogy az emberi szem sokkal érzékenyebb a fényerő különbségekre mint a színkülönbségekre.
Integra
Amikor TV-t vettem akkor még beégtekazóta meg nem tartom a lépést a fejlődéssel.
Quasi_modo
Akkor itt már remélhetőleg nem vészes már a probléma. Azért érdekel hogy mik az adatok. -
Quasi_modo
nagyúr
válasz
Sokan használnak (S)Amoled-es kijelzőket, de nem emlékszem, hogy bárki arra panaszkodott volna, hogy kifakult volna valamelyik szín.
-
Cathulhu
addikt
Tegyuk fel, hogy atlagos hasznalat mellett ertettek a 18 honapot. Viszont 26 honap garit vallalnak itthon a premium telokra Samsungek, es a kepernyofaradas garancialis problema. azaz mi lesz 18 honap mulva? kicsereled, es meg masfel evig semmi bajod. Es ez a legrosszabb eset. BTW igy 12 honap utan az RGB S2-m semmifele faradast nem mutat, nyilvanvaloan nem kell asztali oranak hasznalni.
-
BloodRay
veterán
LOL, jó ez a magyarázat.
Az előző szériánál meg gondolom ez még nem érdekelte őket, nem tudtak róla...
Kicsit kitalálhattak volna jobbat indokot is.(#41) Integra -> Normális felhasználás mellett legalábbis tényleg nem.
-
Integra
titán
válasz
plazma sem ég már rég be, lépjünk már ezeken túl..
-
easy...rider
őstag
Végigolvastam a topikot, mert bennem is felmerült akérdés hogy akkor mi is van a SAMOLED élettartammal. Galaxy S vagy S Plus vásárlásán gondolkodok most, ezért érdekel az élettartam.
Super AMOLED technológiánál hogy alakul az élettartam?
Super AMOLED is be tud égni hasonlóan mint egy plazma TV (12-es karika szindróma)? -
Quasi_modo
nagyúr
-
Cyberpunk
félisten
válasz
wertigo1984 #30 üzenetére
Ja van.
-
Gabi 8906
senior tag
Már javítottam kicsit rajta. Nem jól emlékeztem.
Bár a fényerő is befolyásolja szerintem az élettartamát. Hogy ki milyen fényerőn használja. Meg arra lennék kíváncsi hogy a meleg milyen hatással lehet azokra a "szerves" anyagokra a kijelzőben.(Gondolom ha valaki GPS-nek használ egy Galaxy S-t a kocsijában max fényerőn, az nem kedvezhet a kijelzőnek.)
Bár az biztos hogy 1-ső generációs Amoledes telefont már nem mernék venni félelem nélkül.(Pl: Samsung S8300, M7600, S8000, stb..) -
válasz
wertigo1984 #30 üzenetére
Én rendszeresen szoktam látni, hogy a standby óra beég. Szerencsére olyan fél perc után eltűnik, eddig nem tartós. Hál'ég.
-
erdoke
titán
A miheztartás végett én maradnék az RGB pixeleknél, amikor pixelről beszélünk, és számoljuk inkább a subpixeleket, ha pentile-ról van szó. Az a 12 pixel mm-enként se annyi, ha subpixelre vetítjük.
(#28) Integra
Az jó, ha még mindig lilás a valójában kék virág, és bordós a piros.Bár az is igaz, a mindennapi használat során a sávosodás zavaróbb.
-
DemonDani
addikt
A hírben azért én nem mondanám folyton hibának a PenTilet ez a PenTile és kész, nem hiba ez, nagyítóval a PenTile okozta hiányosságokat láthatjuk legfeljebb
-
Integra
titán
válasz
Gabi 8906 #23 üzenetére
ez azt jelenti, hogy 4-5 év intenzív használat után meghalna a telefon kijelzője. mert ugye 1 év x 24 óra az 8760 óra. semmi baj vele, úgyis hamarabb cseréled le újra. lassan 2,5 éve használom a desire-t és semmi baja, teljesen újszerű a kijelző fényerőre és színre is.
-
-
Dany007
veterán
Biztos, hogy nem
Ennyi ideig ahogy mondod senki se használja. Szinte biztos...
Napi 8 órával is számolva a 13 ezer óra majd 5 évet jelentene. Akkor meg már szinte élettartam garanciát is adhatnának a kijelzőre!
Főleg, hogy azt írták, hogy még 18 hónap után se lehet halványodást észrevenni. Ergo akkor mire a mezei ember észreveszi jóval több idő telik el. Szal nem lett volna értelme kiemelni a dolgot.Amúgy szvsz 18 hónap átlagos használatot adtak meg. Amibe összességében 2-3 óra kijelző használt van benne. Mert ugye a kijelző csak akkor megy folyamatosan ha épp netezünk filmezünk rajta. Esetleg navigáció. Más esetben mindig készenlétbe kapcsol.
-
Remus389
veterán
azonban milliméterenként 12 pixel megjelenítésére képes milliméterenként 12 pixel, pfff
és ezen ment a vergődés hogy ilyen-olyan sz*r, milliméterenként!
-
Blyan
félisten
Szerintem meg ahogy a konkurens gyümisnél, itt is lehet az agymosottakra számítani.
Lehet, hogy van egy 5-10%-s réteg aki elriaszt a Samoled, de megvan a maga elvakult rajongó tábora ennek a sorozatnak is. Barom, birka egyre megy.Harmadrészt, akik azt sem tudják mi fán terem a Samoled, azok 90%-nak fel sem tűnik a bibi.
-
Gabi 8906
senior tag
Valamikor volt róla valami cikk-hír, hogy kb hány órát bírnak ezek az Amoled kijelzők.
Nekem valami 6-7000 óra környéke rémlik. Utána már zéró fényerő játszik.
Megpróbálom megkeresni. De remélem van aki ügyesebb nálam, és hamarabb talál biztos adatot az Amoled kijelzők élettartamáról. Én is szívesen frissíteném a régi emlékeimet az Amoled-el kapcsolatban
Tévedtem.
Itt van egy kis forrás az Oled kijelzőkről ha valakit érdekelne. -
AmigaFan
aktív tag
Ha ennyire problémás a kék pixelek öregedése, akkor a gyári témában miért a kék szín dominál?
-
Integra
titán
valszeg sok van még belőle raktáron.
-
babosmiki
addikt
Jó döntés volt.
-
XeeN
senior tag
Engem speciel hidegen hagy, hogy pentile, vagy sem. Nekem tetszik, és ez a lényeg. Az pedig pláne nem érdekel, hogy túlszaturáltak a színek mivel nem nyomdai melóra használom. Filmnézésre, webböngészésre, játékra tökéletesen megfelel.
-
kolosanyi
veterán
Igen, ezért jó az AMOLED. De legalább a színek műanyagosak és hajlamos beégni, ezatuti.
-
vicze
félisten
Alcímnek lehetne írni, hogy új marketing bullshit.
-
Cyberpunk
félisten
Blablabla. Viszont ekkora felbontásban már nem látszik. Sőt a Note-nál sem pedig az 5,3".
-
SzlobiG
félisten
Naná hogy megmagyarázzák ezt is.
-
stilo18
addikt
Valamivel magyarázni kell, hogy miért matrixos csak...
-
Dany007
veterán
Na várjál. Mit jelent az aktív használat? Hol van ez definiálva? És legfőképpen a cikkben szó sincs aktív használatról. Igaz normálról sem. De a gyártó cég meg hülye lenne nem a lehető legnagyobb időtartamot megadni.
Tehát a te esetedben inkább 18x6 hónapot kellett volna megadni. Hiszen az marketing szempontból előnyösebb. És odaírni, hogy normál használat mellett. Így most csak 18 hónapot adtak meg és nem írtak mellé semmit.
-
lcee79
addikt
Csodálkoznék, hogy, aki csúcsmodellt vesz (az minden évben csúcsmodellt vesz)
Nincs szüksége 18 hónapnyi használatra, csak arra hogy addig is lehessen villogni a cuccal
Szerintem ezt nem gondolta teljesen végig a samsung (vagy aki kitalálta ezt a hírt eredetileg) -
defymoto
senior tag
Szerintem nem annyira zavaró a Pentile,bár ilyen kategóriájú készüléknél beletehettek volna valami jobbat.
-
hallerlaller
addikt
Másik topikban már kifejtettem, hogy rgb elrendezés esetén se lesznek sokkal kisebbek a kék pixelek, igaz viszont hogy feleannyi lesz. A samoled+ hd kijelzőt meg már tesztelik a tizen prototípusban: [link]
-
gzbotii
nagyúr
Vegyel majd ujat
-
Dany007
veterán
"mely révén 18 hónapnyi használat után is még teljes fényében pompázhat."
Ne most ez komolyan azt jelenti, hogy amúgy egy SAMOLED kijelző esrtében ~ 1 év után már látszik a különbség? És akkor vajon mi lesz 36 hónap múltán? Az még mindig csak 3 év...
És ha van olyan balfék aki esetleg 3 évnél tovább is szeretné ezeket használni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Építő/felújító topik
- Bestbuy játékok
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest