Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dany007

veterán

válasz erdoke #179 üzenetére

"mert bizonyos filmeknél a kívánt hatás elérése érdekében a rendező szándékosan tompítja a színeket, vagy egyes színeket kiemel."

Na de ez ugyanúgy megmarad. Elvégre nem csak 1-1 színt erősítek. Nem csak 1-1 rész lesz kontrasztosabb a dinamikus kontraszttól és a dinamikus színtől. Hanem kompletten az egész. A tompítást és a színhatásokkal történő játszadozást én is ugyanúgy érzékelem a képernyőn, mint egy kalibrált monitoron, csak kicsit erősebb színnel. :)
    Lásd pl 300, vagy Watchman, Matrix stb... Persze nem azt látom amit a rendező megálmodott - ezt nyilván csak kalibrált kijelző esetében látnám, amúgy a userek 95%-nak fingja sincs arról mi az a kalibrálás - de ha mondjuk zöldárnyalatos a kép akkor az nálam is zöldebb, ha tompább akkor az nálam is tompább és így tovább.
    Tehát itt nem arról van szó, hogy eltorzulnak a színek - mint mondjuk egy TN panelnél - hanem erősebbek, hangsúlyosabbak.

A fotókkal sincsen gond. Legalábbis se nekem, sem ásnak nem tűnt volna fel, hogy húh mennyire sárga vagy kék a gyerek arca :) Sőt, "hívattam" is már elő fotót amit direktbe én készítettem elő a gépen (HTPC+ TV) és kb 5-7%-os színeltérést tapasztaltam mindössze. Viszont az átlagember meg nem mondta volna. Szerintem ez igen jó érték egy kalibrálatlan - kissé túlszaturált - kijelző esetében.

Új hozzászólás Aktív témák