- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Külföldi SIM-ek itthon
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
M@trixfan
addikt
Ez annyira szubjektív, hogy teljesen objektív, csak van aki nem ért hozzá
Kalibrálás nélkül pont azok a finom átmenetek nincsenek meg amitől olyan lesz egy film vagy fénykép, hogy lemászik a falról és olyan mintha 3D-ben lenne jelen. Érthetetlennek tartom hogyan lehet fakó vagy lapos a pontos kép amikor pont ott a legdinamikusabbak a részletek. Színhelyes megjelenítőn is van neon szín amikor az kell. Csak ne az legyen a zöld egyetlen változata amit a kijelző képes megjeleníteni
-
Dany007
veterán
Jajaja értem én. Csak azért jegyeztem meg, mert a júzerek többsége megkapja a kijelzőt mondjuk TV-t és első dolga mindenfélét állítgatni. Úgy, ahogy neki tetszik. (mondjuk iPadnél, telefonnál azért biztosan nem)
Én legalább viszonyítottam tesztképékhét, tesztvideókhoz, valamint egy hivatalos teszt alatt végzett kalibráció eredményeiből indultam ki. Először állítottam be azt, majd utána adtam rá egy kis pluszt. Annyi, hogy ők a színtelítettséget 59-re lőtték be, én pedig 65-re. Dinamikus kontraszt náluk ki volt kapcsolva, nálam be. De írtak, hogy meglehet próbálni bekapcsolva is. Nekem úgy jobban tetszett. Plusz van olyan opció is, hogy dinamikus szín. Nálam még az is be van kapcsolva. És ennyi. A többi érték jóformán megegyezik a tesztben kalibrált értékekkel. -
Dany007
veterán
"mert bizonyos filmeknél a kívánt hatás elérése érdekében a rendező szándékosan tompítja a színeket, vagy egyes színeket kiemel."
Na de ez ugyanúgy megmarad. Elvégre nem csak 1-1 színt erősítek. Nem csak 1-1 rész lesz kontrasztosabb a dinamikus kontraszttól és a dinamikus színtől. Hanem kompletten az egész. A tompítást és a színhatásokkal történő játszadozást én is ugyanúgy érzékelem a képernyőn, mint egy kalibrált monitoron, csak kicsit erősebb színnel.
Lásd pl 300, vagy Watchman, Matrix stb... Persze nem azt látom amit a rendező megálmodott - ezt nyilván csak kalibrált kijelző esetében látnám, amúgy a userek 95%-nak fingja sincs arról mi az a kalibrálás - de ha mondjuk zöldárnyalatos a kép akkor az nálam is zöldebb, ha tompább akkor az nálam is tompább és így tovább.
Tehát itt nem arról van szó, hogy eltorzulnak a színek - mint mondjuk egy TN panelnél - hanem erősebbek, hangsúlyosabbak.A fotókkal sincsen gond. Legalábbis se nekem, sem ásnak nem tűnt volna fel, hogy húh mennyire sárga vagy kék a gyerek arca
Sőt, "hívattam" is már elő fotót amit direktbe én készítettem elő a gépen (HTPC+ TV) és kb 5-7%-os színeltérést tapasztaltam mindössze. Viszont az átlagember meg nem mondta volna. Szerintem ez igen jó érték egy kalibrálatlan - kissé túlszaturált - kijelző esetében.
-
Dany007
veterán
Hehe. Nem. Ha filmet nézek a legkevésbé sem érdekel a valóság. Abból köszönöm kapok eleget a többi időben.
Ez egyszerűen szubjektív dolog. Nekem jobban tetszik. Illetve a túlszaturált kontrasztos képhez képest a normál rettenetesen fakónak tűnik. Nem tetszett.
A kalibrálás arra való, hogy a valódi színeket a valódi képet lássuk. Viszont ha TV-t filmet nézek, ott engem leginkább a vizuális hatás érdekel (ha már kijelzőről van szó). Ez a rész pedig teljesen szubjektív kinek mi tetszik jobban. Nem is mondom, hogy valós vagy, hogy színhelyes, egyszerűen így jobban tetszik.
Hozzáteszem azért a 10-15% pluszba még nem olyan sok. -
-
-
Dare2Live
félisten
és milyen plazmat ajánlasz 42-50" méretben max 200-220Kért?
Agro: Az én cuccaim általában családon belűl "öröklődnek". Most pl vki számíthatna egy I9000re, ha esne meteor koreára, Samsung nem cseszett volna el vmit nagyon az I9300 audio hang részénél. [link] akkora a crosstalk, hogy majdnem I9100 szinvonal... Nesze neked wolfson el lehet szúrni avval is.
Ha supercurio evvel vmit nem csinál és 99%nem, nem kap senki I9000et, marad nekem azt 2év múlva majd már tényleg rendesen zavarni fog a képernyő beégése... -
-
zso79
őstag
Mindenki nézte a sajátját, pláne mikor anno elterjedt, hogy szar a samoled mert beég. Nem kell hozzá "szervizmenüs kék háttér", szinte bármilyen homogén kékes háttéren látszódna... Amúgy galaxy s-ek és omnia 7-ek vannak a környezetemben, a sajátom nem téma, mert csak sima amoled.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Melyik tápegységet vegyem?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Star Trek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Google Pixel topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest