Új hozzászólás Aktív témák
-
erdoke
titán
Ez már csak azért is kivitelezhetetlen, mert bizonyos filmeknél a kívánt hatás elérése érdekében a rendező szándékosan tompítja a színeket, vagy egyes színeket kiemel. Állandóan tekergessem a beállításokat, hogy pont olyan legyen, amilyet én szeretek? A vizuális élményhez hozzátartozik az is, amit a rendező "rád akar erőltetni". Szubjektívnek szubjektív, csak éppen nem a te oldaladon, hanem annál, aki készíti a filmet.
"Ha filmet nézek a legkevésbé sem érdekel a valóság."
Történetileg, az immerziós faktort tekintve nyilván, de a színvilág pont hogy nem a körülötted lévő valóságot tükrözi, hanem amit a filmhez kitaláltak a komplex élmény eléréséhez. Ha ebbe belenyúlsz, akkor már digitálisan varázsolhatnál nagyobb csöcsöt a főszereplőnek, vagy átkalapálhatnád a befejezést is, hiszen neked úgy jobban tetszik...
Ráadásul egy megjelenítőn nemcsak filmet néz az ember, hanem fényképeket, családi videókat, stb. Engem nagyon zavarna, ha a gyerekeim két árnyalattal barnábbak lennének...
-
erdoke
titán
válasz
FoxiestFox #136 üzenetére
Nézz meg egyszer a nappalidban egy azonos árú és méretű plazmát és LCD-t, és meglátod. Van kontraszt, van fekete, van részletesség a sötét jeleneteknél, sőt, van normális mozgásmegjelenítés is.
-
erdoke
titán
válasz
Remus389 #110 üzenetére
Engem az idegesítene sokkal jobban, hogy ha 280e-ért veszek egy 50" körüli tévét, annak ratyi képe van. Ugyanis azt mindig látom, ahányszor ránézek, a ghost meg idővel elmúlik, vagy minimális odafigyeléssel elő se jön. Persze nem azt akarom mondani, hogy mindenki minden felhasználásra plazmát vegyen, de aki tipikusan jó minőségű Full HD filmeket néz (BD, BD25, BD50), a tévé csatornákat pedig szokta néha váltogatni, nem reggeltől estig minden nap retekklub megy, annak sokkal jobb választás, mint a hasonló árú és méretű LCD.
-
erdoke
titán
A miheztartás végett én maradnék az RGB pixeleknél, amikor pixelről beszélünk, és számoljuk inkább a subpixeleket, ha pentile-ról van szó. Az a 12 pixel mm-enként se annyi, ha subpixelre vetítjük.
(#28) Integra
Az jó, ha még mindig lilás a valójában kék virág, és bordós a piros.Bár az is igaz, a mindennapi használat során a sávosodás zavaróbb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged