- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Mobil flották
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Szakított a OnePlus és a Hasselblad
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Lecsap az S26 Ultra az Exynos 2600-ra
Új hozzászólás Aktív témák
-
M@trixfan
addikt
Ez annyira szubjektív, hogy teljesen objektív, csak van aki nem ért hozzá
Kalibrálás nélkül pont azok a finom átmenetek nincsenek meg amitől olyan lesz egy film vagy fénykép, hogy lemászik a falról és olyan mintha 3D-ben lenne jelen. Érthetetlennek tartom hogyan lehet fakó vagy lapos a pontos kép amikor pont ott a legdinamikusabbak a részletek. Színhelyes megjelenítőn is van neon szín amikor az kell. Csak ne az legyen a zöld egyetlen változata amit a kijelző képes megjeleníteni 
-
Dany007
veterán
"mert bizonyos filmeknél a kívánt hatás elérése érdekében a rendező szándékosan tompítja a színeket, vagy egyes színeket kiemel."
Na de ez ugyanúgy megmarad. Elvégre nem csak 1-1 színt erősítek. Nem csak 1-1 rész lesz kontrasztosabb a dinamikus kontraszttól és a dinamikus színtől. Hanem kompletten az egész. A tompítást és a színhatásokkal történő játszadozást én is ugyanúgy érzékelem a képernyőn, mint egy kalibrált monitoron, csak kicsit erősebb színnel.

Lásd pl 300, vagy Watchman, Matrix stb... Persze nem azt látom amit a rendező megálmodott - ezt nyilván csak kalibrált kijelző esetében látnám, amúgy a userek 95%-nak fingja sincs arról mi az a kalibrálás - de ha mondjuk zöldárnyalatos a kép akkor az nálam is zöldebb, ha tompább akkor az nálam is tompább és így tovább.
Tehát itt nem arról van szó, hogy eltorzulnak a színek - mint mondjuk egy TN panelnél - hanem erősebbek, hangsúlyosabbak.A fotókkal sincsen gond. Legalábbis se nekem, sem ásnak nem tűnt volna fel, hogy húh mennyire sárga vagy kék a gyerek arca
Sőt, "hívattam" is már elő fotót amit direktbe én készítettem elő a gépen (HTPC+ TV) és kb 5-7%-os színeltérést tapasztaltam mindössze. Viszont az átlagember meg nem mondta volna. Szerintem ez igen jó érték egy kalibrálatlan - kissé túlszaturált - kijelző esetében.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Yettel topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Formula-1
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5540 - i3 / i5 I 6-8GB I 320GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Sound Blaster AE-7 (B-Stock)
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- magyar billentyűzet - 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Kalibrálás nélkül pont azok a finom átmenetek nincsenek meg amitől olyan lesz egy film vagy fénykép, hogy lemászik a falról és olyan mintha 3D-ben lenne jelen. Érthetetlennek tartom hogyan lehet fakó vagy lapos a pontos kép amikor pont ott a legdinamikusabbak a részletek. Színhelyes megjelenítőn is van neon szín amikor az kell. Csak ne az legyen a zöld egyetlen változata amit a kijelző képes megjeleníteni