- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
Új hozzászólás Aktív témák
-
SkyS1gn
félisten
válasz
Peaceliker #1581 üzenetére
Le lehet égeni villanyost, meg meg lehet ölni nitróst is, embere/helyzet vállogatja. Nitrósnál a rozsda még ami veszélyes, épp tegnap okosodtam az after run olajok alkalmazásával kapcsolatban. Cseppentettem gyertya alá pár cseppet, starterrel kicsit lassan megtekertem a dugattyút.
-
zolisx4
őstag
válasz
Peaceliker #1573 üzenetére
Igen a HK olcsóbb a cucc de azért olyan sokkal nem engem a várakozás idegesít,nem kicsit.Ha tudom akkor megpróbálok olyan autót venni amihez van alkatrész modell boltba ,nem várok heteket alkatrészre.
-
zolisx4
őstag
válasz
Peaceliker #1565 üzenetére
Azért azt mondom hogy a vrx sem olcsó,25 ezer durván az üres autó,ahhoz kell egy vevő,táv a legolcsóbb az 13 ezer ,kell egy aksi 5000 es ha szerencséd van akkor tudsz venni 5-6 ezerért,mint én tőled ,ha nem akkor az bizony 12 ezer ,és most jön a lényeg a motor,és szabályzó 25 alatt nem nagyon van.
Hirtelen 67 ezer ,és nem vettem, semmit hozzá ,nekem szerencsém volt a leopard szettet program kártyával 25 ért vettem csak egy kocsival együtt,ami sürgősen volt eladó,igy rácsaptam erősen alkudtam és ennyi lett a vége.
Igy van 2 autóm ami működik,és vettem még egy új rollert amit szétkaptam alkatrésznek ,ha ezt kiszámolod akkor bőven 100 felett járok.
És ettől vannak sokkal jobb kocsik.
Már most annyira benne vagyok hogy most Traxxas Summit 1:10 be vagyok belebolondulva.Cris99
Nekem volt 450 es helim eladtam most is van,de már csak kicsi 250 es méret és elektromos,volt mindegyik,most solo pro 287 van 2 db egy nekem 1 pedig a lányomnak,a lányom is helizik. És volt vagy 6 db különböző 4 csatornás heli azokat is eladtam ,hajóim is voltak azokat is felszámoltam ,ja még van egy syma x5 quad ezt tető ellenőrzésre tartom viharok után arra pont jó hogy nem kell felmásznom a tetőkibúvóra megnézni .Tehát helizünk csak már kis helivel .
zsiz
Nem nem ilyen lomha megy az rendesen csak próba volt gondolom ,mondjuk az egy elég komoly 3d gép.
-
zsiz
őstag
válasz
Peaceliker #1567 üzenetére
ez ilyen lomha vagy csak nem nyomja neki mint egy állat?
-
SkyS1gn
félisten
válasz
Peaceliker #1567 üzenetére
Az érdekelne üzit honnan érdemes venni legolcsóbban, alig találni igazából. Area-51RC-t találtam még ami...
Nitrós quadrokopter, beteg
-
zolisx4
őstag
válasz
Peaceliker #1559 üzenetére
Teljesen jogos ,az észrevétel tudom mert volt részem benne ,de nem is az autókkal van gond igazán hanem a fejlesztéssel.Ugye a Wl vesszük alapnak,az a hatalmas hibája amit írtál hogy csak a saját magával kompatibilis.
Ez nagy gond főleg a motor és a szervó.Viszont a wrx ha ezt megnézed akkor, látod hogy kapott egy elég kemény nyúzópróbát amit gond nélkül teljesített minden induló autó [link] Azért elég kevés az ilyen autó hogy gyakorlatilag dobozos verzió volt,kefés motorokkal ,jó hogy nem száguldoztak ,de ésszel sokáig jó egy ilyen autó.
Nekem 2 db is van belőle ,minden nap van használva pár kör erejéig semmi gondom nem volt egyik az kefés a másik az leopard 60A V2 szabályzó és 3000kv leopard motor,a brushless motoros azért sokkal jobban megy,és dupla erős,alig birtam beállítani hogy nem álljon 2 kerékre de nehezen sikerült.
Viszont ugye a hű de drága kocsi meg ugye jó meg jó drága ,pont ugyan ezt tudja nagyjából.tvamos
60mph elég sok tudom hogy képes annyira menni de olyan hihetetlen ,főleg az hogy még uralod a gépet. -
tvamos
nagyúr
válasz
Peaceliker #1561 üzenetére
Nekem a TC6.1 egeszen jol megy...
-
tvamos
nagyúr
válasz
Peaceliker #1559 üzenetére
A jó minőségű is törik, mert azzal meg 40-60mph+ sebességgel mész.
kalkulált veszteség.
-
zolisx4
őstag
válasz
Peaceliker #1550 üzenetére
Az a gond hogy az a szabályzó meg a motor is,annyira gagyi semmi állítási lehetőség nincs ,ahogy van az úgy van és kész.Gyakorlatilag saját magával sem kompatibilis.Ugye az sem derül ki belőle hogy mik a paraméterek ,de ha működik a rendszer akkor nagyon megy a kocsi.Mikor elhoztam a cuccot ,akkor ide adta de nem ment az övé ahogy írtad is,vettem egy másik szabályzót az 5 aksit bírt ki az is lehalt ,ugyan az csak egyik irányba ment.
Ne spórolj írj sokat.
Nekem már holnap elviszik az összes wl autómat alkatrészestől .
ismerősünk autója már a 3 tulajnál teljesít majd szolgálatot remélem sokáig -
zolisx4
őstag
válasz
Peaceliker #1548 üzenetére
Tudom én is ezért vettem rendes autót .
Amúgy meg pont véletlenül nekem is ismerősöm a te ismerősödés az a szabi meg a motor pont nálam volt csak kidobtam,.
-
zolisx4
őstag
válasz
Peaceliker #1533 üzenetére
Igen az a gond hogy az a JST szerű csatlakozó kéne,mire végig olvastam az egészet rájöttem hogy igazából a merítő kábel hiányzik ,nem értettem hogy ha az oldalába beledugja és a fekete kábelt összedugja akkor miért nem tudja tölteni.
Hát azért mert hibádzik a kábel,.Jól van na kicsit lassan fogtam fel a hiányt kb 3 óra alatt
-
SkyS1gn
félisten
válasz
Peaceliker #1529 üzenetére
Az akksin lévő töltő kábel anya, tehát abba mennek bele a Futaba T7 távon lévő pöckök.
A T elosztó tényleg rossz oldal volt, az ebayes jó.
Nekem ez a bajom:
[link] Teljesen tükörtengelyes a csati.Itt meg pont látszik hogy van egy kis kiugrás a fekete részen alul:
[link]ha nem, csinálok képet a sajátról.
Vagy nemlesz jó lereszelem azt a kis kiálló részt oszt kész, ugyse zavar sok vizet.
-
SkyS1gn
félisten
válasz
Peaceliker #1522 üzenetére
Vasmegyében nemtudom merre lehet ilyen bolt, ahol kapni is.
Rendelnék én, de az a baj a nevét sem tudom pontosan, valami JR de pontosan sehol sem találtam, se töltő, se akksi leírásánál, pont azt nem dobja be sehol.
Szerk:
[link]
Ez kell nekem ni! -
zolisx4
őstag
válasz
Peaceliker #1514 üzenetére
Igen a 912 nek olajoztuk de azután [link] kitaláltam hogy ezt kell beletenni azután nem volt többet motor gond.
Mert ez teljesen csapágyas,a gyári motor viszont az olajozás után ugye kint volt használva néha igen nagy port kavarva ahogy felszálltunk vele bizony hamar kikopott az olaj által össze gyűjtött por végett és megette a sikló csapágyat .
Én úgy gondolom hogy nyugodtam beolajozhatod, az én pici wltoys v252 nél is szoktam kenni,mivel elég nagy fordulaton üzemelnek ezek a motorok hamar elkopnak ,ha kened akkor ,pont kibírja a csapágy mire elkopik a kefe benne . -
zolisx4
őstag
válasz
Peaceliker #1508 üzenetére
Én napi 1-4 órát szimulátoroztam,már nem nem helizek csak ritkán röppenek egyet ,ahhoz meg már nem kell szimulátor.
Az autó most a sláger nálam,én olyan közép kategóriába soroltam a wrx mert a wl autók az alsó kategória,utána a többi,végül is mindegy,jó autók.Gondwana
Tehát a 911 jo heli de megoszlanak a vélemények a hiller tengely-el kapcsolatban.Én is próbáltam van is itthon de nekem nem jött be mert pont azokat a jelenségeket tapasztaltam amit te vissza a gyári és már jó is .
QS5010 semmi köze a helihez csak hasonlít rá. -
SkyS1gn
félisten
válasz
Peaceliker #1501 üzenetére
Bár ebayen rendeltem, Hobbyking árulta, Hollandiai címmel, tehát Hollandiából jön, de kaptam egy fiókot is, HK-en belépve látom a rendelést, sőt GLS követési számot is kaptam ma reggel feladták, tehát tényleg mintha ott rendeltem volna, pedig ebayről indult. Mégis így 4k-val olcsóbb mintha közvetlen HK-ról rendeltem volna EU raktárból...
Fuck Logic right?
-
SkyS1gn
félisten
válasz
Peaceliker #1497 üzenetére
13k lett volna legolcsóbb szállítási opcióval, ebayről összesen 9ben megállt.
Örülök hogy felpörög a topic, élesszük fel, kedvenc fórumom a PH, sajnos rc.modell.forum használata nehézkes és az sem valami aktív!
-
zolisx4
őstag
válasz
Peaceliker #1488 üzenetére
Ezen tényleg nem fogunk össze veszni de nekem 3 helim is volt ezzel a csavar rudas megoldással egy hulladék az egész,pontosan ahogy mondod,a sok kis vacak alkatrész egy előnye van amit linkeltél helinek a 3 fázisú motor mert annak a 3 farok motorja is olyan .
Én próbáltam a 977 et nagyon jó kis gép a 922 az nagyon törékeny volt ez nem annyira,.
A táv ezeknél a heliknél teljesen mindegy ,a táv az biztos hogy máshogy repül a 911 es egy másik távval szét lehet tekertetni az egész helikoptert ,ha nem figyelsz mondjuk a szervó kitérítésre ,.
Mivel azért helikopterem volt jó pár db csak 4 és 6 csatornás volt közöttük ,próbáltam másik távval a kis heliket nem győzött meg ,a sajátja jobb volt a 911 es a 912 távjával tökéletes volt.
A 977 távjának semmi baja elég pontos es jó is amire ki van találva .
Az amit a videón repülnek az nem fedi a valóságot ,soha nem fogsz tudni te úgy repülni vele,vagy én sem .
A super cp helit ne vegyük egy lapra ezekkel az kicsit más kategória .
Én csak a véleményem írtam le a 977 egyszerű mint a fa ék, pont jó játszani .Nekem ezekkel a szervókkal mindig a bajom volt csak azért irtam hogy nem jók.tvamos
A gyermek, latva a videot, mar kozolte is, hogy ezt, (amikor siman fejjel lefele repul hatrafele) meg ezt (amikor bukfencezik) is fogja csinalni... konnyu ez, ebben a videoban 1:45-nel kez nelkul csinalja. Szoval tuti szerelgethetem, ha megveszem. (Az teny, hogy elsore ugyesebb nalam, pedig szimulatoroztam is, meg gyakoroltam is, szepen lassan.)
Ezt el is lehet felejteni,aki vezetett már 6 csatornás gépet az tudja hogy egy stabil pontja sincs mindig vezetni kell ,mindegy hogy áll a helikopter ,olyan mintha egy gömbön akarsz egy golyót egyensúlyozni ,nem ismerem mik a lehetőségei ennek a helinek de én nem láttam olyan embert aki fejjel lefelé a földtől 20cm elengedi a távot pedig jópár találkozón megfordultam már .
-
tvamos
nagyúr
válasz
Peaceliker #1486 üzenetére
Most latom mar, hogy a XK K100 Compatible with FUTABA S-FHSS, a T7C FASST. Gondolom ezek ben szeretik egymast.
Igen, amit te ajanlottal, az sokkal jobb. De ha jol ertem, ebbe nem megy bele a Futaba RX, hanem vennem kell egy DSM kompatibilis TX-et, ami meg vagy 10-15 ezer... Ha megis repulni akar vele valaki.
A gyermek, latva a videot, mar kozolte is, hogy ezt, (amikor siman fejjel lefele repul hatrafele) meg ezt (amikor bukfencezik) is fogja csinalni... konnyu ez, ebben a videoban 1:45-nel kez nelkul csinalja. Szoval tuti szerelgethetem, ha megveszem. (Az teny, hogy elsore ugyesebb nalam, pedig szimulatoroztam is, meg gyakoroltam is, szepen lassan.) -
tvamos
nagyúr
válasz
Peaceliker #1477 üzenetére
Errol mi a velemenyetek?
XK K100 Falcom 6CH Flybarless 3D6G System RC Helicopter BNF
Ez meg flybarless is, ami jobban is tetszik, meg pont van egy Futaba T7C tavom, talan azzal mukodne is. -
SkyS1gn
félisten
válasz
Peaceliker #1482 üzenetére
Ja igen a tarot, de az elég ritka dolog.
Elöbb utóbb pedig hozzápróbálok, majd jó magason mint anno 450-el, onnan vissza lehet még hozni
-
tvamos
nagyúr
válasz
Peaceliker #1475 üzenetére
Ezt a kitet talaltam. Szerinted mennyire lehet jo? (Latni fogom ezen, hogy mukodik a helikopter? Ha raunok a szerelgetesre, nemi veszteseggel tovabb lehet adni az ilyesmit?
-
cerb
tag
válasz
Peaceliker #1435 üzenetére
bocs, lehet, hogy valamit félre értek, de mitől lesz nekem jobb, ha ugyan akkora marad az elem kapacitása(mAh), de a merülési teljesítménye tovább nő(C), ha úgysem igényelnek a motorok több áramot?
ha 1800mAh elemből elég lenne a 30C, miért ne lenne ugyan ez elég 1300mAh-ból?
-
cerb
tag
válasz
Peaceliker #1432 üzenetére
Köszi a választ!
Hát ebből az ESCből a banggod szerint a 16A verzió ugyan olyna tömegű, és nagyjából árú is. Kisebb pedig nincs. Gondoltam a nagyobbal lehet kéősbb fejlesztgetni.
Szóval azt modod, hogy az 1300as aksi kicsi lesz? Te mennyit tudsz repülni az 1800asokkal? -
MrRL19
senior tag
válasz
Peaceliker #1424 üzenetére
vhogy gondoltam
, de azért jövő hét hétfő/kedd se várjam ?!
-
MrRL19
senior tag
válasz
Peaceliker #1420 üzenetére
igen eu-s BG elv 4-6napot írt svéd posta ...
-
Gondwana
addikt
válasz
Peaceliker #1414 üzenetére
Most mùlt 6 éves, inkàbb az a szempont, hogy tanuljuon meg tanulni. RC autòval màr megy neki, hogy kikerülje többször is a széklàbakat, ne ütközzön mindennek.
-
MrRL19
senior tag
válasz
Peaceliker #1411 üzenetére
cx10 5ert melyik boltba? vagy banggood?
-
sesshou
senior tag
válasz
Peaceliker #1408 üzenetére
Maradok a hk-nál az a biztos legfeljebb várok egy kicsit amíg több lé gyűlik őssze
-
mrhitoshi
veterán
válasz
Peaceliker #1399 üzenetére
Teljesen ki volt tekerve az alapjárati csavar, de úgy is koppon ment a motor...
Mi lehet a baja ? -
mrhitoshi
veterán
válasz
Peaceliker #1397 üzenetére
Nem értetted teljesen mit akarok mondani, mindegy, mert végül beindult.
Az alacsony fordulati ahhoz képest 1 kör vissza, mikor a csavar feje egy vonalban van a széllel.
Egyébként jelenleg most az a gond, hogy nagyon rossza az alapjárat. Kb nincs is alapjárat, egyből full gáz. Az alapjárati csavar van nagyon rossz helyen, ezt majd ma vagy holnap helyre rakom, de ezen kívül legalább megy.
Az alapjáratit hogyan érdemes beállítani ? Teljesen kicsavarom és szépen menet közben tekerem egyre feljebb, míg gáz adás nélkül le nem fullad ? -
mrhitoshi
veterán
válasz
Peaceliker #1395 üzenetére
Közben megtaláltam. A gyári beállítások szerint a fődúsító 3 fordulat. Ezt hogyan érti ? Míg a csavaron a horony ugyan abba a pozícióba nem kerül, vagy míg ténylegesen meg nem tesz 360°-ot a csavar ?
Ma délután mindennek klappolnia kell. A gyertya működik, minden, remélhetőleg a gyári beállításokkal beindul.
-
cerb
tag
válasz
Peaceliker #1387 üzenetére
egyébként semmi modellezős tapasztalatom nincs(leszámítva, hogy 10 évesen volt egy játák tamiya buggym 8! ceruzaelemmel amik 5 perc alatt merültek le, és másfél óra alatt töltődtek vissza
)
úgyhogy nem mond semmit a motor tipusa, se egyébvan valami oldal, ahol ezek jól össze vannak gyüjtve, wikipedia szerűen?
-
cerb
tag
válasz
Peaceliker #1385 üzenetére
így van. arra gondoltam, hogy egy olyna drón kéne, ami megemeli esetleg egy gimballal a gopromat, így tudok szépen lassan videókat csinálni, bizonyos helyeken körülnézni. Ezt viszont vélhetően gyorsna megunnám, és ilyenkor leszerelném a goprot, és a gimbalt is, hogy tudjak csapatni egy kicsit FPVvel. Nem egyszerre kéne tudni a kettő dolgot
van valami hátrány a 250 vázaknak? Ezek szerint a kisebb méretük miatt gyorsan lemerülnek?
-
mrhitoshi
veterán
válasz
Peaceliker #1363 üzenetére
Néztem ezeket a leírásokat, viszont nagyon általánosak. Jó mondjuk nincs okom panaszra, hiszen 1 év kihagyással 2 óra után legalább beindult, még ha nem is volt stabil az alapjárat. Amit leszűrtem, hogy a bejáratáskor dúsan kell járatni, viszont arra nem tér ki a cikk, hogy ha az alapjárat magas, akkor mi van.
Gondolom állítani kellene ezt is, viszont a bajom ezzel van. Mi számít ilyenkor jó alapjáratnak ? Ha alacsony a fordulatszám, vagy az alacsonytól kicsit magasabb ?Egyébként valóban nem mai darab. Sajnos itthon nem is találtam hozzá alkatrészt.
Németből rendeltem, nem vészesen drága, de azért a falnak tud menni az ember. Amit néztem, hogy a fogaskerekek nagyon hamar kopnak, mert fém-műanyag párosításról van szó. Lehet be kellene szereznem alu fogaskerekeket. Szóval ezen gondolkoztam, hogy csináltatok aluból, ami azért strapabíróbb.
-
Vikt0r
aktív tag
válasz
Peaceliker #1360 üzenetére
és ha nem lenne rajta alapból kamera hanem egy akció kamerát tennek rá? azok a coopterek olcsobbak amik elbírják a plusz súlyt?
-
mrhitoshi
veterán
válasz
Peaceliker #1360 üzenetére
Végre valaki!!
Nekem aztán mindegy, csak tudjak neki feltenni pár kérdést. Van egy Cen MG10-ünk, és sokáig nem volt használva. Kb 4évig, és előtte is épphogy elment 2 tankot. Szóval most kellene bejáratni, de kezdő vagyok a dologban. Annyi siker volt eddig, hogy sikerült legalább 2 óra alatt beindult és stabilan ment is alapjáraton, csak éppen nem jó az alapjárati fordulatszám. Szóval lenne pár kérdésem, ez a lényeg.
-
enginev3.0
félisten
válasz
Peaceliker #1313 üzenetére
6100kv? Ezzel a 3700-zal irányíthatatlan, vagy is meg kell tanulni vele játszani, bár ha repülő készül akkor jó lesz hozzá.
Videót rakok fel, de lehet csak hétvégén, mert ilyenkor már nem tudok róla csinálni, sötét van.
-
sesshou
senior tag
válasz
Peaceliker #1303 üzenetére
Köszönöm mindenképp megfontolom.
Másik kérdés pár ezer forintért nem lehet véletlenül valami kis mikro quadcoptert venni amihez lehet kapcsolni ezt a kontrollert amíg össze nem rakom a nagyot? -
korcsillio
addikt
válasz
Peaceliker #1297 üzenetére
Tudom,de most is van egy 20cm körüli és ha legalább dupla ekkora lenne az már megfelelő lenne számomra
-
Apollo_21
addikt
válasz
Peaceliker #1278 üzenetére
60-70ből "csupaszon" simán meglehet venni..+ kell még némi ez+az hozzá...de ennyiből a felépítmény simán vehető sztem.
-
Allien
veterán
válasz
Peaceliker #1272 üzenetére
A devo 7e-t hogyan lehet szimulátorhoz beüzemelni? Elvileg, lenne hozzá mindenem (azaz usb-s sim cuccos), de valamiért nem ismeri fel egy progi sem...
-
Apollo_21
addikt
válasz
Peaceliker #1272 üzenetére
Volt egy HPI firestorm 1/10; Hong Nor x1cr 1/8;
Carson Vulcano 1/8.A helis részhez pedig, távból kb közepes sztem elég.
Align T-Rex 450 vmely verziója vagy nagyobb tesó érdekes, mind árfüggö. Mértéktelen kiadást nem akarok, egyelőre ezis előre feltérképezés. Február végén venném. -
tvamos
nagyúr
válasz
Peaceliker #1269 üzenetére
Gondolhatod... Azt hiszi, egybol koponyakat fog fujni, sablon nelkul. Eleg lesz, ha osszefestekez mindent, es megy vissza xbox-ozni...
Legjobb lenne egy kolcson kompresszor. Szerintem, ezen a vonalon megyek tovabb... A kolcsonzo iranyaba... -
tvamos
nagyúr
válasz
Peaceliker #1267 üzenetére
Talaltam ilyen... lapot, ahol hazilag csinalnak kompresszort, tuzolto tartalybol. Azt irja a srac, adnak ilyet puszira. Lehet, megprobalok izzitani egyet en is., pobabol felpumpalnam labpumpaval, mennyire faraszto a dolog.
-
tvamos
nagyúr
válasz
Peaceliker #1264 üzenetére
Kaptam ajandekba egy airbrush pisztolyt. (Hasznalt, de nekem jo.) Van rendes lexan festekem. ("Hasznalt" festeket is kaptam, meg vettem is mar par flakonnal.) A cegnel van suritett levego is. Szoval magam tudok festeni, de most a gyerek is szeretne, ugyhogy kene otthonra valami megoldas, hogy tudjon fujkalni. (Nem fogja sokat csinalni, mert hat... nem egyszeru. De jo lenne, ha valahogy meg tudna probalni.) 5-10 ezret azert megerne egy kompresszor, akkor en is otthon piszmognek vele.
-
enginev3.0
félisten
válasz
Peaceliker #1230 üzenetére
Bl szó nekem még egyelőre ismeretlen
-
tvamos
nagyúr
válasz
Peaceliker #1230 üzenetére
Egy Traxxas nem fustol csak ugy!
550-es az a motor, nem?
-
enginev3.0
félisten
válasz
Peaceliker #1222 üzenetére
Olvastam, hogy csak akkuőrt kell vennem és játszhatok a mostani felállásban, kérdés, hogy vajon működik-e még a mostani szabályzó, vagy kell egy fet csere vagy új szabi
-
válasz
Peaceliker #1171 üzenetére
Tudnál linkelni párat? Kerestem, de nem találtam sajnos ilyen csatlakozóval.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Peaceliker #1146 üzenetére
ESC-ket is szokták flashelni tudtommal, hogy csökkenjen a reakcióidejük.
amúgy a legtöbb vezérlő tudtommal PID szabályázást használ, úgyhogy gondolom ha nem nyílt forráskódú a cucc, akkor csak a szabályzó paramétereit lehet módosítani... meg a lényeg az lenne hogy ne átSchmidteljek egy kódot vmi open source cuccról, hanem én csináljam meg
a szabályozástechnikai részével nem hiszem hogy gondom lenne, a programozást is valszeg megoldom, inkább csak a matekos része az, amivel nehezen tudok elindulni, fizikából mindig is szar voltam
zolisx4: kösz a választ neked is
-
zolisx4
őstag
válasz
Peaceliker #1146 üzenetére
Ha jól tudom flash elheto vezérlőknek csak bizonyos része írható felül az alap forrás az adott és nem hozzáférhető ,nem kiolvasható ,de ez nem biztos .
-
tvamos
nagyúr
válasz
Peaceliker #1141 üzenetére
Nekem egy Optic 6 van, gombokert adjak hasznaltan, de nagyon jo. (Mondjuk ez speciel nekem masfel ora forrasztgatasba kerult...) A Hobbykingen lehetett venni hozza faja RX-et. Most nem tudom, mi az abra, mert van vagy 5 RX-em.
-
tvamos
nagyúr
válasz
Peaceliker #1134 üzenetére
Hat nem nez ki tul bizalomgerjesztonek a TX, de legalabb 4-CH a V911-V2.
-
tvamos
nagyúr
válasz
Peaceliker #1128 üzenetére
Node 30 GBP... abbol talan egy tisztesseges TX, ha kijon...
-
EczkE
veterán
válasz
Peaceliker #1130 üzenetére
Ha par het utan is tart a lelkesedes es tenyleg rendelek egyet majd beszamolok rola.
(jovo heten latogatok haza, masfel hetre, addig nem rendelek, nincs ertelme)
-
EczkE
veterán
válasz
Peaceliker #1128 üzenetére
Koszi megegyszer. Megprobaljuk majd aztan kiderul meddig tart ez a lelkesedes.
-
EczkE
veterán
válasz
Peaceliker #1123 üzenetére
Kint vagyok UK-ben, szoval itt kint vennek valamit, mondjuk Amazonrol.
Koszi a javaslatokat, utana nezek a gepeknek.
tvamos: Nem tudom 20-30£-ert milyen szimulatort tudok venni.
Megprobalkozom egy kicsivel aztan ha latok benne fantaziat akkor folyatatom.
A tel meg nem para, tengerparton elek, itt telen is jo az ido. -
DigitXT
félisten
válasz
Peaceliker #1120 üzenetére
Ha visszább tekered, van pár jól sikerült ugratása is. Csak a majdnem brutálmód fejbesomta magát rész miatt linkeltem, ami értelemszerűen a "nem jól sikerültek" közt van.
-
DigitXT
félisten
válasz
Peaceliker #1118 üzenetére
Még jó, hogy a Savage-ra (még) nem kell repülési engedély.
Pedig ha az elrepül, nagyot tud ütni... És akkor mázlija volt. -
DigitXT
félisten
válasz
Peaceliker #1108 üzenetére
Valóban, valamiért a kisautóm 6-os akkuja járt a fejemben...
Gondolom a jelenség 8 akkunál is megvan (12V vs. 9.6V).
Amúgy ilyen a távirányítóm. Gondolom "szereti" az akkukat is...
Szerk: már csak azért is, mert akkutöltőcsatlakozás is van rajta. -
DigitXT
félisten
válasz
Peaceliker #1103 üzenetére
Van sok kerekem, de 50K-ért továbbra is vihető távostúl, extra szervóstúl stb.
Nem értem rá ezzel foglalkozni. Rengeteg időt és pénzt vittek el a motorjaim. -
MaTpr0F
senior tag
válasz
Peaceliker #1089 üzenetére
Értelek. És gyakorló gépnek komplettet vegyek, vagy rakjam össze?
Illetve amit már korábban említettem fpv rendszert az jó? Mindenképp ilyen szemüveges megoldás lenne a jó. -
MaTpr0F
senior tag
válasz
Peaceliker #1077 üzenetére
Tiszteletem!
Szeretnék a hozzáértőktől kis segítséget kérni Quadrocopter összeállításban.
Munkához kellene, de egyelőre még szűz vagyok RC területén.
Ha valakinek lenne hozzá türelme privátban segíteni összerakni az elképzeléseimnek megfelelő rendszert, nem maradna jutalom nélkülElőre is köszönöm!
-
zolisx4
őstag
válasz
Peaceliker #1075 üzenetére
Motor nem kell van vagy 10 db még a 912 heliből maradt mert abban is 370 est használtam a 380 helyett .
Viszont a szabi az lehet érdekel, mert most kezdek építeni egy hajót ,tervek megvannak már ,de ismeretlen terep számomra eddig csak heliztem . -
jozsi252
veterán
válasz
Peaceliker #1071 üzenetére
Köszi
Ez a HobbyKing elég jó árakon dolgozik. FBL100 is néztem, 21 500-ra jön ki, viszont a 922 meg itthon olyan 35-40k környékén van. FP100 7000 ft HK-n, viszont itthon meg olyan 12k körül lehet megkapni a 911-et.
Hogyha ugyanaz a FP100 akkor inkább egy olyat rendelek, minthogy itthonról dupla áron vegyem meg a 911-et ( postával együtt ).
-
tvamos
nagyúr
válasz
Peaceliker #1059 üzenetére
Igen, az enyem kefes. De indulaskor az is kiporog, eleg gyors, vegsebessegre is, meg kanyarokban is. De valahogy az ovevel kanyarokban sokkal jobban lehet jatszani, csuszkalni, ilyesmi.
5Ah 50C 2S van nekem, annyit bir az ESC/motor. -
perge666
veterán
válasz
Peaceliker #1062 üzenetére
Igen a harmadig jelentkezőt is nézegettem,de már nem akartam belinkelni.
Én is úgy gondolom hogy a 4kerék meghajtás jobb lenne,legalább is elsőre!Kicsit kétségbe vagyok esve,hogy a 8 akku,vagy elem ami kell bele meddig tartja életben az autót?
Ismerősömnek van egy kezdő repülője,ilyen 10-15 000ft-os,és a beépített akkuja 10-15 percet bír csak. -
Zozzer888
addikt
válasz
Peaceliker #1054 üzenetére
Ja, úgy nem engedte
Super Nitro RS4, "pályaautó", találtam is hozzá pdf-et. Indítva már volt, csak befulladt szegénykém, aztán 4 indítás után meghalt az izzító is (lemerült...NiMH-s cucc,az is sokéves), így nem tudtunk játszani a karbival, na meg nem volt hozzá semmi útmutató. (Az évek alatt fene se tudja a sok pakolászás közben hova állítódott micsoda...) Üzemanyagot vettem hozzá (sajnos csak 2,5 literes volt a boltban)Először is azért állt ilyen sokat, mert nem jutott rá időm, szóval ha nagyobb baja van akkor nem tudom mi lesz vele. Vagy aprod/olx, vagy megint meggyőzöm magam, hogy jó lesz az majd egyszer ha lesz rá időm.
Köszi, majd írok ide, remélem legközelebb már azért, hogy beírjam, hogy sikerült újra éleszteni és működik rendesen
1056: Van egy Savage is, az is jóideje áll már...Azt mondod arra bölcsebb nem ráindítani? (Savage 21, premier példány)
-
DigitXT
félisten
válasz
Peaceliker #1054 üzenetére
Tudom, a Savage-ot is csak ki kell tolni, és...
Ami késik, maga esik bele.
(Mostanában nem értem erre rá, de ha lesz vele valami, beírom ide is.)
-
tvamos
nagyúr
válasz
Peaceliker #1045 üzenetére
Lakasban lakom... budosek a nitrok... meg amugy is villanymarnoknek villanyauto...
Mondjuk nekem egy infernom van, de sehogyan sem akar osszeallni, hogy jobb legyen, mint a revo, pedig a lehetoseg benne van. Lehet, hogy at kell gondolnom a koncepciot. Most egy 540 hajtja. -
Zozzer888
addikt
válasz
Peaceliker #1051 üzenetére
Köszi
A link nem nyílik, de ez bőven elég info amit írtál, köszi
Ja, hát asszem 2003 karácsonyára kaptam, nem mai darab
szerk.: Az eredeti linkről lépdesve viszont úgy néz ki bejött
-
perge666
veterán
válasz
Peaceliker #1043 üzenetére
Köszi.
-
Zozzer888
addikt
válasz
Peaceliker #1047 üzenetére
-
tvamos
nagyúr
válasz
Peaceliker #1043 üzenetére
Nekem buggy-m van, a munkatarsamnak brushless erevo... hat az nem micsit agressziv... nagyon tetszik!
-
perge666
veterán
válasz
Peaceliker #1038 üzenetére
Szia.
Nagyon szépen köszönöm a segítséget.
Egy ilyen 40k körüli vrx nekem tökéletesen megfelel majd.
Végre van valami ami tutira jó,ajánlott,és nem kell 100 után olvasgatnom! -
tvamos
nagyúr
válasz
Peaceliker #1040 üzenetére
Igazad van! Atfogalmazom...
Szerintem a Truck-ok nem tul jok, mertt nagyon borulekonyak, es allandoan maszkalni kell utanuk, hogy vissza boritsd.
Az se jo, ha a body alatt van a kerek, mert az teleszemeteli a kocsi belsejet.
A buggy body tul kicsi...
Egy lapos truggy franko, mert megy mint egy buggy, aranylag stabil, (persze, fel lehet boritani azt is,) es faja lampakat, meg mindeneket lehet ra aggatni, ejszakai okorkodeshez, meg ilyesmi... az marha jo! -
tvamos
nagyúr
válasz
Peaceliker #1038 üzenetére
Szerintem a Traxxas eRevo 1:10 a nagy kiralysag, csak persze az nem olcso.
(#1037) ngabor2 válasza Petya25 (#1032) üzenetér
Szerintem ennel tobb kell, nem tuti, hogy egyenesen fog menni, ha mindket motor megy. Raadasul, egy motorral nem biztos, hogy eleg ivben fordul. Kell a hatramenet! Az arduino siman ad ki 2 PWM-et, nem gond neki valami pololu h-bridge-el ket motor szabalyozasa. -
.mf
veterán
válasz
Peaceliker #1020 üzenetére
RCGroups-on válaszra sem méltatnak... annyi ott az új hsz és téma, hogy percek alatt már a következő lapon van...
Akkor felteszem itt is.. wall of text incoming
Hobby fotósként a quadrotoros légi fényképezés és filmezés nagyon felkeltette az érdeklődésem, szívesen csinálnám én is. Ellenben szinte semmilyen RC tapasztalatom nincs... így elsőre rendeltem egy Wltoys V212 mini-quadot, tanuló-gépnek. De közben el szeretnék kezdeni tervezni és összevásárolgatni, összerakni egy komolyabb gépet.
Cél:
- Stabil platform. Egy kis sebesség nem árt, de nem akrobatikus mutatványokat tervezek vele.
- Jó lenne, ha a hordozhatóság érdekében összehajtható lenne. Tetszik a HK Alien behajtható karú designja, csak az 560 mm-es motortávolsága kicsit nagyobb, mint amit szeretnék.
- Idővel tervezek rá 3D gimbalt, s használnám FPV-vezérléssel is. Jó lenne, ha nem a gép alá középre, hanem jobb kilátás érdekében az elejére lehetne tenni. Tehát a felemelendő "hasznos tömeg": gimbal, kamera(/ák), motorok, vezérlő, video Tx, antenna együttesen 300~350 g lehet.
- Legalább 10-15 perc repülési idő
- Jó lenne GPS-es "return to home" funkció, ha a jel elveszne
- Szintén jó lenne GPS-es helyzet-tartás
- Szeretném a költségeket ésszerű keretek között tartani.S akkor a kérdések:
- Ha jól veszem ki, fürgébb, akrobatikusabb géphez kisebb propeller és gyorsan pörgő motor kell; stabilitáshoz és hosszabb repülési időhöz pedig lassabban forgó nagyobb rotorok. Amikhez pedig nagyobb váz. Látva, hogy a 350 mm-es Phantom, CX20, Nova, QR350, stb. milyen jól teljesítenek gimballal és kamerával, 400~500 mm közti méretben és 9-12"-es propellerekben gondolkozom, szerintetek?
- Váz valószínűleg nem lesz készen vagy árban olyan, amilyet szeretnék, úgyhogy sk-ban gondolkozok. Testhez 2 és karokhoz 5 mm-es nyáklemezt hol lehet beszerezni?
- Propeller: ha mondjuk 420 mm motortáv, akkor 8, 9, vagy 10"? Milyen pitch?
- Motor: NTM 28-30S 800 kv, jó vagy sok? Teljes tömeg (AUW) kb 1500-1800 g körül lehet. Azt az ökölszabályt láttam, hogy méretezésnél a motorok a teljes tömeg duplája + 20%-ot bírjanak el, ezek pedig 1 kg-ot emelnek. Azonban itt és máshol is többeknél láttam, hogy gyengébb motorokat használnak, 22xx-eket...
- Akku: 5000 mAh 3S1P vagy 4S1P 20C... 3S könnyebb, 4S-ből viszont van 12V, ami pár dologhoz kellhet
- FC: HK-es Multiwii + GPS kit szerintetek jó választás lenne (kezdőként)? Mennyire macerás belőni?
- Tx & Rx: a Turnigy 9X-et sokat láttam emlegetve és elég jó árban is van, újabban meg a 9XR + FrSky szettet ajánlgatják, s így 2.4 GHz irányítás, 5.8 GHz FPV. Közben viszont felvetődik az is, hogy a nagyobb hatótáv érdekében 433 MHz irányítás és 1.3 vagy 2.4 GHz FPV... -
tvamos
nagyúr
válasz
Peaceliker #1016 üzenetére
Irta! 33C 2200mAh... Az durvan 70A . Jonak kell legyen!
-
ratkaics
senior tag
válasz
Peaceliker #1010 üzenetére
Az akku, amit az autóhoz kaptam 1800mAh-ás.
A motorrol esetleg tipp?
Illetve az miért lehet, hogy nem mindig akar tolatni?
Köszi!
-
ratkaics
senior tag
válasz
Peaceliker #1002 üzenetére
A LiPo akksim 33C-s...
-
tvamos
nagyúr
válasz
Peaceliker #1004 üzenetére
Huhh... van ott TC6 is.
-
tvamos
nagyúr
válasz
Peaceliker #1002 üzenetére
Kuldesz linket?
Vagy egy ilyet akarok, vagy egy TC6 (6.1, 6.2) gurulo chassis-t...
-
tvamos
nagyúr
válasz
Peaceliker #999 üzenetére
Hmmm... ez a jo szo! Csapatni jo a Traxxas... nagyon jo!
Most erre gerjedek: Traxxas XO-1.
A kocsira talan meg furna is.. -
tvamos
nagyúr
válasz
Peaceliker #996 üzenetére
Nem, nagyon kompakt a cucc... de nem olyan draga az, a Kyosho se olcsobb...
A Traxxast inkabb egy nagyon-nagyon profi, kompakt, jol kitalalt jateknak mondanam amugy.
Nem egy Team Associated TC6, nem versenyre termett.
Viszont sokkal jobb, mint egy Tamiya TT-01...
Szerintem strapabirobb (nyuzasallobb) barmelyiknel. -
ratkaics
senior tag
válasz
Peaceliker #996 üzenetére
Köszi!
-
ratkaics
senior tag
válasz
Peaceliker #983 üzenetére
Köszönöm Mindenkinek a segítségeket.
Az van, hogy kaptam egy autót, amiben 7,2V-os 1800mAh-ás NiCd akku van, de nekem van még otthon egy repcsiből egy 7,4V-os 2200mAh-ás LIPo akksi. Gondoltam, esetleg "kvázi" beruházás nélkül lehetne két akkut használni az autóhoz. Igaz akku formája nem egyforma, de a rögzítést szerintem meg tudnám oldani. Azt viszont nem szeretném, ha tönkremenne a LiPo akku, mert kb 15x volt feltöltve, aztán összetört a repcsi
.
-
tvamos
nagyúr
válasz
Peaceliker #991 üzenetére
Nagyon jo az, csak a jardaszegelynek csapodast nem birja... Amugy mocsok jol ki van talalva, amig nem nagyon akarod up-grade-elni, a gyari dolgokon kivul.
-
tvamos
nagyúr
válasz
Peaceliker #989 üzenetére
Minden alaklommal emlekeztet ra a Traxxas Rally, amikor kiszakad a futomu!
-
tvamos
nagyúr
válasz
Peaceliker #987 üzenetére
Nem annyira kicsi, erdekli is, meg figyel o, amennyire tud, csak ha belelendul, akkor meg mar megse nem arra figyel. Ilyen ez!
-
tvamos
nagyúr
válasz
Peaceliker #985 üzenetére
A gyerekedet nem tordeled! Inkabb veszel ESC-et, ami megall.
-
DigitXT
félisten
válasz
Peaceliker #968 üzenetére
Ismerem, ja. De nem használom. Most el van a csigalépcső alatt, de ha költözök?
Belenézni én is belenézek, belefotózok ha kell, vagy megpróbálhatom beröffenteni:
csapatni vele megint egyet...Persze, az akkunak sem tesz jót az állás. Ettől is
tartok amúgy, mert akku van a távirányítóban/a rotostartban/izzítóban, mindenben!
Őszintén megmondva abba se vagyok biztos melyik töltő melyik: én ennyire sokat
használtam. Simán lehet hogy megmakkantak 2 év alatt: vehetek néhány új akkut,
meg ilyenek. Nyilván lutri, ha nem próbálom ki: épp ezért nincs kedvem hirdetgetni,
inkább valami "szakival"/hozzáértővel nézetném meg, aki lát a dologban fantáziát...Nyakamra járástól nem tartok... Személyes átvétel: tőlem darabokra szedheti, már
ha úgy néz ki, hogy össze is tudja rakni.Azért viccből nem játszunk autóbontót.
Ha tudja, hogy mi ez, és mennyit ér, az zsír. Annyit fizet érte, amennyit ér...
Nyilván benne van, hogy átb*sz a palánkon, és rámondja, hogy ez úgy szar ahogy
van, de ennek kivédésére meg, ha nagyon nógatom, tán az előző tulaj hajlandó a
gép életre keltésére (ő értett hozzá, de már nem RC-zik azóta egyáltalán - sajnos). -
DigitXT
félisten
válasz
Peaceliker #966 üzenetére
Sajnos előbbi. Nem tudtam, hogy két évre rakom le. Annyi, hogy nem a polcon
állt, hanem a hasánál megtámasztva: a telókat/gumikat annyira nem "gyilkolva".
Ezért is lenne jó egy hozzáértő segítsége: átnézni, mi merre hány méter...
(Tehát nem volt telenyomva a henger olajjal: ha oxidálódott, akkor szívás van...)Wyll: minden megbeszélés kérdése.
Nagyon gatyára nem cserélném, mert
nem kéne még egy "porfogó", de ha van valami könnyen kezelhető, szerethető,
kezdőnek ideális / megbízható alternatíva elektromosban (bár gyújtogatni akkut
otthon nem szeretnék: pont tegnap csináltam füstöt a garázsban egy "peches"
rövidzárral a motorom pót-féklámpájának szerelése közben), azt meghallgatom! -
Pubszon
veterán
válasz
Peaceliker #952 üzenetére
Gondolkodom rajta, meg a 2.4GHz-re átálláson is, de a kérdés a méretre még akkor is fenn áll.
Amúgy ez is könnyen felborítja, sebessége elég, csak nagyobb nyomaték kellene.
-
Pubszon
veterán
válasz
Peaceliker #944 üzenetére
Értem, akkor majd váltok a későbbiekben.
Az elektromotorok méretszabványait hogyan kell mérni?
Ami nekem van, annak a hossza tengely nélkül 30-31mm, átmérője pedig 24mm.
Milyet tudnék beletenni ha erősebbet szeretnék? -
nézzbe
aktív tag
válasz
Peaceliker #933 üzenetére
-
válasz
Peaceliker #921 üzenetére
Nem nagyon pörög a topik azért kérdeztem, hogy van-e még akik nap, mint nap használják innen? Engem csak a drift érdekelne. Ebben kérnék segítséget, hogy ha veszek, akkor best-buy-t.
-
válasz
Peaceliker #916 üzenetére
Ájudi Á4-est szeretnék úgyhogy onroad. Főleg drift érdekelne
-
Laca1212
őstag
válasz
Peaceliker #893 üzenetére
Lehet megérné beszerezni pótnak egy bnf-et és akkor szerelni sem kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Adok-veszek tilos a fórum területén.
Használd Hardveraprót erre!
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged