Új hozzászólás Aktív témák
-
-
cerb
tag
válasz
erer1000 #1630 üzenetére
van már váz?
Ha nincs, nézzetek valami ilyemit mondjuk
Q450
Vagy olyat, ami az előző linken van. Úgy látom 3 és 4 cellás aksikat ajánlanak. Nem tudom, hogy mennyi lehet a repidő velük. Ha nektek most kifejezetten az arduinos vezérlés a fontos, akkor miden mást lehet az ajánlott alkatrészek listájáról választani. Annyi a szabály, hogy ha a pénztárcátok engedi, akkor lehet midneből kicsit nagyobbat venni. Több amberes ESC-t, picit nagyobb motort, 3 helyett 4 cellás aksit, nagyobb C értékkel. A vázak alatt ajánlott alkatrészeket inkább minimumnak tekintsétek. Nyilván olcsóbb alkatrészek vannak belinkelve, hogy ne riasszák el a vevőket elsőre.Ezen kívül nem lesz bajod, ha elolvasod ezt a leírást.: quadcopter kezdőknek
-
cerb
tag
válasz
erer1000 #1626 üzenetére
kb 1 kg körül vannak a DJI Phantomok is, Ha valami hasonló motort választatok, azzal nem lőhettek nagyon mellé. A motoroknál mindig van egy kis táblázat, amiben le van írva, hogy mekkora propellerrel, mekkora feszültségen, mekkora melő erőt fog adni.
Én a helyetekben megnézném, hogy mekkora a legnagyobb propeller ami rámegy a vázatokra. Kell tudni, hogy hány cellás aksitok van (gondolom 3 vagy 4) és ehhez keresni egy motort, ami legalább a gép súlynak felé megemeli(négy motornál tehát az összes emelő erő a teljes tömeg kétszerese lesz)Itt van pl egy motor, ami három cellánál, és 8"os propellerrel is tudja azt ami nektek kell:
motor
Ezeket az alacsonyabb(900-1300 körüli) kv értékű motorokat keressétek.Egyébkétn ha a vázat veszitek, ott mindig vannak felsorolva ajánott alkatrészek, pl itt:
-
cerb
tag
válasz
Peaceliker #1435 üzenetére
bocs, lehet, hogy valamit félre értek, de mitől lesz nekem jobb, ha ugyan akkora marad az elem kapacitása(mAh), de a merülési teljesítménye tovább nő(C), ha úgysem igényelnek a motorok több áramot?
ha 1800mAh elemből elég lenne a 30C, miért ne lenne ugyan ez elég 1300mAh-ból?
-
cerb
tag
válasz
Peaceliker #1432 üzenetére
Köszi a választ!
Hát ebből az ESCből a banggod szerint a 16A verzió ugyan olyna tömegű, és nagyjából árú is. Kisebb pedig nincs. Gondoltam a nagyobbal lehet kéősbb fejlesztgetni.
Szóval azt modod, hogy az 1300as aksi kicsi lesz? Te mennyit tudsz repülni az 1800asokkal? -
cerb
tag
válasz
zolisx4 #1430 üzenetére
Én eddig csak Ebayről rendeltem. JJRC H8c drónt. Ráírtak a hollandiai vámosok, hogy nem etikus a csomag megnevezése, de végül átengedték(USB tv konverter, vagy mi a fene volt ráírva...
)
rendeltem hozzá alkatrészeket is, , pl több aksit hozzá egyben 10.000ftért. Azzal sem volt baj, megjegyzést sem kapott, pedig elvileg eléri az értéke a vámköteles határt.Összeállítottam egy listát, hogy miket szeretnék venni. mert építenék egy ZMR250 vázra egy koptert
Turnigy 9x távot, és aksikat vennék a Hobbykingtől, amiket nem találtam a banggoodon.Szeretném is leellenőriztetni a bevásárló listámat, hátha hozzá tudtok valamit szólni, hogy mit lenne érdemes cserélni rajta.
Banggooodról:
váz: ZMR250 carbon
motor: DYS BE 1806 2300kv
ESC: DYS SN20A mini
propellerek: gemfan 5x3
video TX: ts5823
töltő: imax b6+ tápHobbykingről:
Flight controller: Naze32 ACRO (jöhetne a multirotorparts.nl-ről is, de ott nincs forrasztott változat)
aksi: turnigy 3S 1300mAh 30C
táv: Turnigy 9X (banggoodon van flysky 9x, de az 30€val drágább)surveilzone:
FPV camera: Sony 600tvlNem tudom, hogy van e valakinek tapasztalata a Naze32 helyett a Flip32vel. Utóbbi kapni több helyen, de nem tudom, hogy mennyivel nehezebb vele dolgozni.
Aksikból nem tudom, hogy melyik lenne jó banggoodról.Arra gondoltam, hogy szétbontogatom a csomagokat, nem egyben rendelem, mert akkor külön-külön nem érik el a vámköteles összeget, így könyebben megjönnek a cuccok.
-
cerb
tag
Rendelt már valaki itt a kínai hobbykingről? A kérdésem az, hogy a szállításnál a termék árát teljesen ráírják, vagy trükköznek, mint az ebayes kínai eladók, hogy ne vámoljanak? Van pár dolog, amit onnan akarok rendelni, és szeretném az árát minél jobban tudni vétel előtt.
Banggoodról si fogok rendelni. A kérdés ugyan ez? Trükköznek a szállíátsnál, vagy mindent bevallanak?
A másik kérdés, hogy ha több dolgot veszek banggoodról egyszerre, azt összecsomagolják, vagy egyesével küldik ki, mint mikor ebayezek?Köszi!
-
cerb
tag
kösziköszi!
-
cerb
tag
válasz
Peaceliker #1387 üzenetére
egyébként semmi modellezős tapasztalatom nincs(leszámítva, hogy 10 évesen volt egy játák tamiya buggym 8! ceruzaelemmel amik 5 perc alatt merültek le, és másfél óra alatt töltődtek vissza
)
úgyhogy nem mond semmit a motor tipusa, se egyébvan valami oldal, ahol ezek jól össze vannak gyüjtve, wikipedia szerűen?
-
cerb
tag
válasz
Peaceliker #1385 üzenetére
így van. arra gondoltam, hogy egy olyna drón kéne, ami megemeli esetleg egy gimballal a gopromat, így tudok szépen lassan videókat csinálni, bizonyos helyeken körülnézni. Ezt viszont vélhetően gyorsna megunnám, és ilyenkor leszerelném a goprot, és a gimbalt is, hogy tudjak csapatni egy kicsit FPVvel. Nem egyszerre kéne tudni a kettő dolgot
van valami hátrány a 250 vázaknak? Ezek szerint a kisebb méretük miatt gyorsan lemerülnek?
-
cerb
tag
Épített itt már esetleg valaki 250-es quadot alkatrészekből?Meg tud emelni egy ilyen egy goprot, akár egy gimballal? Egy olyna drónt akarok építeni, amivel lehet kicsit filmezni is néha, meg csapatni is FPVvel
-
cerb
tag
Sziasztok! Látom, itt többen szoktak rendelni a hobbyking oldalról. A kérdésem az, hogy az EU raktáros árakra rájön még a VÁM+ÁFA, vagy ezekből már benne van mindkettő?
A másik kérdés, hogy szerintetek mi a legolcsóbb módja egy gopro reptetésének? darabokból összeszerelés, vagy pl egy ilyen?: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=68865
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Adok-veszek tilos a fórum területén.
Használd Hardveraprót erre!
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged