- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
FireKeeper
nagyúr
igen, hobbykingen néztem a cuccokat. egyébként logikus amit mondasz, nyilván jóval könnyebb lenne így megépíteni, és nagy valószínűséggel jobban is működne (már ha feltételezzük hogy egyáltalán működne, amit én csinálok
), viszont azt nem tudom ez így mennyire menne el egy szakdogának, erről majd meg kell kérdeznem a konzulensem.
az az igazság amúgy hogy a dolognak az elektronika-építgetős, nyák tervezős, forrasztgatós része jobban érdekel, jobban is megy, csak sajnos nincs egy matekos/fizikás meg a egy progos hallgató aki megcsinálná azon részeit a cuccnak amit én nem tudok
-
FireKeeper
nagyúr
építeni egy quadot, amiben a központi vezérlőt tervezném én, rajta egy mezei mikrokontrollerrel (PIC vagy dsPIC). a modellezés ahhoz kell hogy a szabályzót meg tudjam tervezni hozzá. a saját firmware egyrészt nem biztos hogy kellően komoly lenne, másrészt az inkább programozóknak való talán én meg villamosmérnök akarnék lenni
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Peaceliker #1146 üzenetére
ESC-ket is szokták flashelni tudtommal, hogy csökkenjen a reakcióidejük.
amúgy a legtöbb vezérlő tudtommal PID szabályázást használ, úgyhogy gondolom ha nem nyílt forráskódú a cucc, akkor csak a szabályzó paramétereit lehet módosítani... meg a lényeg az lenne hogy ne átSchmidteljek egy kódot vmi open source cuccról, hanem én csináljam meg
a szabályozástechnikai részével nem hiszem hogy gondom lenne, a programozást is valszeg megoldom, inkább csak a matekos része az, amivel nehezen tudok elindulni, fizikából mindig is szar voltam
zolisx4: kösz a választ neked is
-
FireKeeper
nagyúr
sziasztok!
quadcopter építésén gondolkozom, de a vezérlőt magam csinálnám, és lehet h ez lenne a szakdolgozatom is majd (BSC, májusban, de már most elkezdeném). azoktól kérdeznék, akik esetleg kicsit jobban el vannak merülve a témában, hogy mennyire bonyás egy ilyen gép mozgását fizikailag lemodellezni, és az alapján egy szabályzót tervezni? milyen fő buktatói vannak esetleg?
elvileg az lenne a terv, hogy a frame, a motorok, az ESC-k, a szenzorok, az akku mind készen lennének megvéve, én csak a vezérlő panelt tervezném és építeném meg, illetve majd programoznám fel. irányítás első körben nem feltétlenül távirányítóval lenne, hanem pc-ről, parancsokkal, egy sima 2.4gigás adóvevőn keresztül.
elsősorban a matekjával/fizikájával vagyok kicsit gondban, hogy hogyan lehet egy ilyen cuccnak lemodellezni a mozgását matematikailag, milyen ki és bemeneti változói vannak, milyen koordináta rendszerben érdemes dolgozni, ilyesmik. ha már van valami egyenlet ami a szenzorok kimeneti jelei és az egyes motorok fordulatszáma között kapcsolatot teremt, azzal talán el tudok indulni, de gondolom ez nagyban függ az egyes alkatrészek paramétereitől (tömegek, motorerő, súlyeloszlás, ESC késleltetése stb).
szóval ha valaki jómunkásember valami kis iránymutatást tudna adni, akár olyan szinten is, hogy hát öcsi ez azért nagy falat lesz, vagy én nem biztos hogy így állnék neki, nagyon hálás lennék
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Adok-veszek tilos a fórum területén.
Használd Hardveraprót erre!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest