- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
FeriPapa2
tag
Hogy tudom megnézni milyen IP címen kapcsolódnak az eszközök az AP-hoz?
-
FeriPapa2
tag
Tudomásom szerint semmit. Valamit kipróbáltam egy másik kártyával, mikor ezt visszaraktam azután tűnt fel, hogy valami nem akar bekapcsolni mikor kellene.
A javasolt parancs megvolt már de nem segített. Most az van, hogy egy két hete mentett imiget ráerőszekoltam egy 64Gb-os kártyára (az is baromira idegesítő, hogy másik 16Gb-es kártyára nem lehet felnyomni pedig azért vettem tartalékot) majd egy tegnapi adatbázist visszatöltve, ez működik, jó az idő is. Csak most annyi a szívás, hogy a több tucat blokly szkriptbe a kapcsoló nevek helyett sorszámok lettek, de működnek. Érdekességként néhány meg megmaradt. Lehet, hogy a hülyült kártyára így viszzaírom a mentést aztán vagy újra elő a hiba vagy nem. -
FeriPapa2
tag
válasz
Fecogame #37173 üzenetére
Ezt már tegnap próbáltam, meg ehez kapcsolódó egyéb parncsokat is de egyik sem oldotta meg. Erre ez volt az eredmény:
pi@raspberrypi:~ $ sudo timedatectl
Local time: szo 2020-04-11 07:26:58 CEST
Universal time: szo 2020-04-11 05:26:58 UTC
RTC time: n/a
Time zone: Europe/Budapest (CEST, +0200)
Network time on: yes
NTP synchronized: no
RTC in local TZ: no
Erre gondolsz?: "stretch" -
FeriPapa2
tag
A sok profi között nincs aki tudna segíteni?
#37153 -
FeriPapa2
tag
Kellemes Húsvétot!
Valaki tudna rá magyarázatot, miért mászhatott el a PI ideje 34 percet és miért nem áll vissza, vagy módot arra, hogyan lehet beállitani? Tegnap egy másik kártyával is hasnáltam új telepítéssel, de ilyen már máskor is volt, de soha nem volt probléma. Domoticzot használok, egy kicsit bekavar a működébe. -
FeriPapa2
tag
Van e arra megoldás, hogy egy GDrive-t a Pi-vel PlEX szerverbe használni lehessen?
-
FeriPapa2
tag
Van e arra megoldás, hogy egy GDrive-t a Pi-vel használni lehessen?
-
FeriPapa2
tag
Működő, a célnak megfelelően beállított SD kártyát (tartalmát, fájrendszerét) szeretnék WIN10 alatt menteni biztonsági célból. Mivel lehet megoldani? Egy másik SD kártyára rá van kopizva, arról szeretném a gépre menteni! Ha az üzemelő rendszerrel lenne valami probléma. Sajnos volt és újra kellett mindent telepíteni.
-
FeriPapa2
tag
Szeretnék véleményt kérni!
RPi3 B+-ra felrakott Plex szerverhez hozzá kapcsolható e egy GDrive tartalma?
U.i a családban van egy nagyobb GDrive tár filmekkel stb. ami velem is meg van osztva. PC-s Plex szerveren müködik is. De nem akarom folyamatosan üzemelni, ezért vettem a raspberryt.
Megoldható?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Android játékok topikja
- További aktív témák...
- Apple M4 Mac Mini 256GG, 16GB Eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP EliteDesk 705 G3 MT AMD PRO A10-8770/8GB RAM/120 GB SSD/250 GB HDD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged