- Yettel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabifotos
senior tag
Sziasztok!
4GB Pi 4-et honnan érdemes rendelni? (Ahol van is raktáron, vagy minél hamarabb várható.)
-
szabifotos
senior tag
Raspberry Pi email price only: 32USD LINK
-
szabifotos
senior tag
Sziasztok!
Kezdő Pi 3 felhasználó vagyok. MQTT telepítésével próbálkozom, de valamiért nem sikerül, ugyanis a clients résznél a következő hibát kapom, "sudo apt install -y mosquitto mosquitto-clients" parancsra:
"Some packages could not be installed. This may mean that you have
requested an impossible situation or if you are using the unstable
distribution that some required packages have not yet been created
or been moved out of Incoming.
The following information may help to resolve the situation:The following packages have unmet dependencies:
mosquitto : Depends: libssl1.0.0 (>= 1.0.1) but it is not installable
mosquitto-clients : Depends: libmosquitto1 (= 1.4.14-0mosquitto1~nows1) but it is not going to be installed
E: Unable to correct problems, you have held broken packages."Több leírást is olvastam, mindegyikben szinte ugyan azok a parancsok vannak, és mindig hibát kapok.
-
szabifotos
senior tag
válasz
cinemazealot #28356 üzenetére
Egy rossz vinyóval teszteltem. Ezért írtam, hogy ha scriptbe lesz beépítve, akkor ott leparkoltatja a fejet
-
szabifotos
senior tag
válasz
Celtis #28354 üzenetére
Én erre csináltam egy távolról kapcsolható vinyó vezérlést. (még prototipus, csak gyorsan összedobtam, és a fejparkolás sincs benne) Természetesen ez nem csak telefonról, de paranccsal, akár egy scriptből vezérelhető. Backup vinyót kapcsol majd, ami a sarokba van behányva, így nem kell mindig ki be húzgálni a HDD-t. VIDEO
-
szabifotos
senior tag
Sziasztok!
Raspberry-re lesz kötve egy USB vinyó, backup célra. Azt kellene megvalósítani, hogy a vinyót unmount után le tudjuk kapcsolni, és a következő backup előtt be is tudjuk kapcsolni. Ergo, távolról kéne vezérelni, hogy ne kelljen kézileg ki-be húzni az USB-t.
Ezt csak relével tudom elérni, hogy fizikailag is lekacsoljon a winyó (ne menjen feleslegesen, csak backup idején [AIR-GAP]), vagy esetleg van arra lehetőség, hogy az USB tápját lekapcsoljuk szoftveresen? -
szabifotos
senior tag
Sziasztok!
Régi plazma TV-hez szeretnék valami DVB-C vevőt. Gondolkodtam, hogy Pi3-mal is meg lehetne oldani. Ahogy nézegettem 15-20 ezerbe azért belekerülne. (Pi3+vevő)
Kérdésem, hogy mivel tudna többet mint pl. egy ilyen BOX. Mert ha boxot ennyiért kapok akkor nem biztos, hogy megéri a Pi.Más: Skype, Youtube- ra mennyire használható? Illetve ha mégis erről menne a DVB-C akkor tudnék váltogatni a funkciók között? (skype, youtube, TV stb...)
Nem használtam még Pi-t szóval kissé tudatlan vagyok ...
-
szabifotos
senior tag
válasz
lord.lakli #13745 üzenetére
Tényleg egész jó ár a 10800Ft+1500 posta. Így nem sokkal lenne drágább mint külföldről. Lehet ez lesz a befutó.
-
szabifotos
senior tag
Sziasztok!
Pi2 vásárlás előtt állok szinte teljesen kezdőként,de szeretnék elmélyedni a témában. Honnan érdemes rendelni? Ebay-en láttam olcsóbban mint itthon.... Vámra kell számítanom? (mert akkor már nem éri meg rendelgetni)
-
szabifotos
senior tag
válasz
Adama69 #13122 üzenetére
Szia!
Ennyiért már kapsz 16GB-os SD-t. Ettől az eladótól tuti jó minőség, máshonnan kétes...
SZERK:
azbest Megelőztél!Tényleg microSD kéne neki. De azt is talál sincerity-nél
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Yettel topik
- Drón topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple asztali gépek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Kuponkunyeráló
- BestBuy topik
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- További aktív témák...
- GIGABYTE Z390 M Alaplap + Intel Core i7-9700K + Be Quiet! SHADOW ROCK 2
- MSI MPG Z390 GAMING EDGE AC Alaplap + Intel Core i7-8700K
- Lenovo M900 Mini PC - Core i5 6500T - 8Gb ram - 256GB SSD -több db - ÁFA-s számla is
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- vadi új DELL 5090 Micro - Mini PC - Core i5 10500T- 16GB 256GB NVMe SSD -gyári WIFI - több db
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest