- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Új hozzászólás Aktív témák
-
Buckey
őstag
válasz
Mr Bond 007 #4307 üzenetére
Nem, nem kevertem.
Én is úgy értettem, hogy a RAID1 "nem mindenható", mint ahogy írtad is.
Akkor úgy írom, hogy otthonra, nekem a RAID1 (tükrözés) felesleges, mert ha beüt a ménkű, akkor mindkét lemeznek annyi. Így a JBOD ( "összeadás") és a RAID0 (csíkozás) közül a RAID0 lett a győztes a sebesség miatt. Van backup, így ha netán elszáll az egyik lemez, akkor újrarakom.Meg ez a NAS úgy indult, hogy először vettem a 3TB HDD-t a filmeknek. Utána vettem egy 4TB-osat backupnak. És mivel a mini PC stick és a HTPC-m is hangtalan, így akkor már ne zörögjenek a HDD-k (a HTPC-ben is) a szobában (megmozdult a bogár, nem tehetek róla
).
Na, így lett egy NAS a spájzban. És mivel 3+4 terra WD Purple már van (így értelemszerűen a RAID1 (tükrözés) kilőve a tárhelyvesztés miatt), így az ment bele a NAS-ba, a többi HDD meg ment backup-nak.
A 4TB-ra mentek a filmek, a 3TB-ra meg a rendszer és a többi (kb. 700 GB) adat. Mivel a lemezek csak single-ként voltak, így a 4TB betelése esetén kellett volna még egy "Filmek2" mappát létrehozni a 3TB lemezen. Na, így jött a két lemez egyesítése és a RAID0 (csíkozás). -
bolvar
senior tag
válasz
Mr Bond 007 #4305 üzenetére
Természetesen a user error ellen nem véd de eléggé félreérthetően írta le több hozzászóló is, szó se volt vírus/törlés esetéről(bár utóbbira gondolom van beépített funkciója a nas-nak remélem
) de a vírus is kikerülhető(kriptovírus tuti) megfelelő jogosultságokkal azért
De ha már megint itt vagyok valakinek tapasztalta változatlanul nincs TS-453B-vel vagy 453Bmini-vel?
-
Buckey
őstag
válasz
Mr Bond 007 #4305 üzenetére
Én is így gondolom. Ami fontos, azonnal mentés külső tárolókra.
Épp ezért nem is foglalkozom a RAID1 és társaival. Nekem a RAID0 tökéletesen megfelel (mint ahogy a single lemezek is megfeleltek). -
KuZo
tag
válasz
Mr Bond 007 #4271 üzenetére
Úgy könnyű...
Nos, annyira nem hiányzik, hogy parancssoros bohóckodásba kezdjek érte, de köszönöm!
Majd használom a beépített FileStation-t. -
KuZo
tag
válasz
Mr Bond 007 #4262 üzenetére
Igen, de most nem megy fel..mi a titok?
-
Geth
veterán
válasz
Mr Bond 007 #4262 üzenetére
Pontosan. Be-sshztam és felraktam az mc-t. Vagy ott egy csomó másik editor
-
F.B.I.
veterán
válasz
Mr Bond 007 #4199 üzenetére
Értem, akkor mi fér bele ha elég egy egylemezes és maga a lemez? Mi a legjobb megoldás?
-
trafipax
tag
válasz
Mr Bond 007 #4182 üzenetére
a netbakreplicator nem rossz, csak nem gyors
amúgy én is azt használom
-
Geth
veterán
válasz
Mr Bond 007 #4174 üzenetére
Ok, már régen bohóckodtam qpkg-val.
De olyat biztos nem csinálnék, hogy mindenféle talált qpkg-val megszórom a rendszert, azt hittem ez alap... -
Laca0
addikt
válasz
Mr Bond 007 #4142 üzenetére
Nekem továbbra sem az adatmentésre irányul a felvetésem, hanem arra, hogy úgy tárolja az adatot rajta, hogy a NAS meghibásodása esetén (ha javíthatatlan, ha nincs cserekészülék, ha már új sincs mert nem gyártják) nem férsz hozzá az amúgy sértetlen merevlemezen tárolt adataidhoz! Tehát arról az esetről beszéltem mindvégig, amikor nincs lehetőség egy másik, azonos hardverbe beletenni a hdd-t!
Pl. elszáll egy pc-ben az alaplap. Kiveszem a hdd-t, átteszem egy másik, akár teljesen más architektúrájú gépbe és le tudom menteni. Ugyanez a qnap-nél lehetetlen, ill. fizetős 3p programokkal lehet esetleg.
Ez számomra bosszantó. -
Laca0
addikt
válasz
Mr Bond 007 #4137 üzenetére
Te azt normálisnak találod, hogy 80-100 dollárért meg kell venni egy programot, hogy az adataidhoz hozzájuss?
1 program volt közülük ingyenes. Este, ha lesz időm, kipróbálom (Diskinternals Linux Reader Software). -
Mr Bond 007
őstag
válasz
Mr Bond 007 #4136 üzenetére
Vagy ez [link]
-
shtirley
tag
válasz
Mr Bond 007 #4131 üzenetére
Feleslegesen nem is, de nem voltál elég figyelmes, amikor a hozzászólásom olvastad.
Utaltam rá, hogy milyen esetben gondolom. Pánikoltatni nem akarok, de ha a NAS idle állapotában nem nulla közeli a procihasználat, az lehet az oka az elébb vázolt problémának, mint ahogy a szoftveres titkosítás is, habár azt gondolom, hogy az állandó lassulást okozna, nem pedig periodikust. -
Laca0
addikt
válasz
Mr Bond 007 #4115 üzenetére
Ez most hogy kapcsolódik ide?
Az alap kérdésem arra vonatkozott, hogy ha már nem létezik ez a hardver, se új, se javított, akkor a tárolt adataimmal mi lesz? Ihatok rá hideg vizet? -
blakey
titán
válasz
Mr Bond 007 #4085 üzenetére
A Synology DS3018xs mellé keresek egy QNAP alternatívát.
-
blakey
titán
válasz
Mr Bond 007 #4083 üzenetére
QNAP-ból melyik az amelyik i3 procis, legalább 6 férőhelyes és 20-50 gépet kiszolgál maximálisan? Ár most másodlagos.
-
Geth
veterán
válasz
Mr Bond 007 #4054 üzenetére
TS-251:
[~] # cat /proc/version
Linux version 4.2.8 (root@U16BuildServer55) (gcc version 4.9.2 (toolchain config: [gcc-4.9.2 binutils-2.25 glibc-2.21]) ) #1 SMP Fri Sep 28 01:26:42 CST 2018
[~] # cat /etc/*-release
NAME="QTS"
VERSION="4.3.5 (20180928)"
ID=qts
PRETTY_NAME="QTS 4.3.5 (20180928)"
VERSION_ID="4.3.5"
lsb_release-t nem találtam, bár nem is nagyon kerestem...
Nem vagyok Linuxos, de nekem ez nem Ubuntunak tűnik, hanem QTS-nek
Az idézett mondatot pedig úgy értettem ahogy most Te is kifejtetted, én csak durván leegyszerűsítettem, a lényege az lett volna, hogy két külön dologról van szó (QTS vs Ubuntu).
A TS-453-nál miket adnak ki a fenti parancsok? Csak kiváncsiságból, nem tudtam, hogy van egy másik fajta QTS is, ami egy Ubuntuból lett továbbvariálva. -
Geth
veterán
válasz
Mr Bond 007 #4046 üzenetére
Mit értesz a "nas ubuntuja" alatt?
Én a Linux Stationben telepíthető Ubunturól beszéltem, ami lényegében egy Container Station-ös dockerben futó izolált Ubuntu. Remélem is, hogy abba nem kavar be semmi
Miben jobb ez a myHD ettől? Azt leszámítva, hogy a leírása alapján nem kell hozzá Container Station (bár ez nem feltétlenül pozitívum). -
Geth
veterán
válasz
Mr Bond 007 #4044 üzenetére
Jó hát ott a GUI-n is
Igazából ami számomra fontos volt, hogy ne dependáljak egy szem jótét lélek munkájára (ha manuálisan kell frissíteni az újabb fekete pötty), mert várni kell rá amíg leköveti az új verziót, vagy mert mit csinálok, ha megunja/lebetegedik/stb.
Hivatalos repó, ha kijön, felmegy -
Geth
veterán
válasz
Mr Bond 007 #4042 üzenetére
Ez teljesen jó, csak nekem egyszerűbb a sudo apt-get upgrade
-
Alex91
félisten
válasz
Mr Bond 007 #4029 üzenetére
TS-128,228-nal a a Container station-t gyarilag kivettek pl.
-
rizso
addikt
válasz
Mr Bond 007 #3973 üzenetére
Kösz a tippet, meglesem majd
-
Buckey
őstag
válasz
Mr Bond 007 #3931 üzenetére
Én is így gondolom.
Csak az inteligens ventilátorvezérlés a némaságra van kihegyezve, nem a hűvösebb üzemre. -
nooris
csendes tag
válasz
Mr Bond 007 #3918 üzenetére
Igen ez megjelent csak hang nem volt. De mint kiderült olyan filmeket próbáltam, melyeknek a hang kódolása nem támogatott az AV részéről.
Köszönöm a segítségeket! -
nooris
csendes tag
válasz
Mr Bond 007 #3911 üzenetére
Nekem is HD station-ön belül fut. hol van ez az audio kiment beállítás? Átállítottam advanced-re de nem találtam ilyesmit.
Az erősítőn van HDMI ARC-os.
Ezt kellene csinálnom?
NAS-tól HDMI kábellel a TV-be, (később majd projektorba is) és onnan TV-től másik HDMI kábellel (ARC)-os vissza a hang az AV-hez? -
bela85
aktív tag
válasz
Mr Bond 007 #3864 üzenetére
Ezt én is kipróbálnám..de sajna hiába arm-es.. nem megy a telepítő a gépen.
QNAP-TS-221-em van.
Van esetleg erre a típusra való is? -
Addel
senior tag
válasz
Mr Bond 007 #3779 üzenetére
Meséld már el, hogy a beépített file stationnel hogy lehet naptárt vagy kontakt listát szinkronizálni mondjuk a munkahelyi és az otthoni gépem közt (vagy a telefonom és egy gép közt )?
-
citkar
addikt
válasz
Mr Bond 007 #3717 üzenetére
Megnézem majd otthon, ha minden rendben végül is nem probléma.
-
gahor72
aktív tag
válasz
Mr Bond 007 #3690 üzenetére
Azért gondoltam a fiók váltásra,mert a google alapján valahonnan oroszországból különböző ip címekről próbálgatják a nas-t.
Be nem jutnak ,de dobálja a biztonsági értesítéseket. Én meg tiltogatom le a ip-ket.
Gondolom ezek robotok,aztán az admin felhasználónevű qnap nasokat keresik a neten.
-
Buckey
őstag
válasz
Mr Bond 007 #3669 üzenetére
Ha nem szükséges, akkor nem molesztálom.
-
Buckey
őstag
válasz
Mr Bond 007 #3665 üzenetére
Visszaesett egy idő után 45-46°C-ra. De beállítottam kézi intelligens vezérlésre, 41°C alatt minimum a ventllátor fordulatszáma, 45°C fölött meg maximum. kb. 100 giga írásakor így csak 42-43°C-ra ment fel a HDD-k hőmérséklete. Majd még tesztelem, de szerintem így jó lesz.
-
citkar
addikt
válasz
Mr Bond 007 #3599 üzenetére
Nem próbáltam, nem tudom, igazából a file-rendszerem sem tudom titkosítani
-
zolesz78
csendes tag
válasz
Mr Bond 007 #3532 üzenetére
Köszönöm! Létrehoztam egy hálózati meghajtót. Így a Total commanderben is elérem a megosztást.
-
Mathiask
senior tag
válasz
Mr Bond 007 #3495 üzenetére
Én is azt hittem megszűnt a távkapcs(és lcd kijelző) nem reagál dolog, de sajnos nem.
És sajnos olyan is volt már hogy bekapcsolás után szerintem túl hamar került ebbe az állapotba, mikor még a kijelzője világított és ki volt írva a Nas neve, így a kijelzője nem ment stand by-ba. Ilyenkor hiába nyomtam a kikapcsológombot 4 mp-ig és vártam hogy leállítsa a szolgáltatásokat(és egyebeket) hogy egy idő után mikor már nem villognak a hdd ledjei ki tudjam nyomni. És a webes felületről se lehetett shutdownolni legalább addig hogy utána "büntetlenül" ki lehessen lőni. Terminálból próbáltam mindenféle paranccsal lelőni a service-eket.Ez a távkapcsos dolog kb 2-3 naponta jelentkezik.
A teljes lefagyás majd magától újraindulás(és utána teljes raid sync) meg kb hetente 1-szer.
-
naja
aktív tag
válasz
Mr Bond 007 #3497 üzenetére
Köszi szépen. Valóban ez történhetett. Restart után lemezellenőrzést javasolt, amit el is indítottam. A drive eltűnt, appok felfüggesztve. Lehet követni valahol, hogy mennyinél jár, vagy mikor lesz kész?
-
Impair1980
aktív tag
válasz
Mr Bond 007 #3464 üzenetére
Köszönöm! Kipróbálom. Gondolom hasonló, mint a transmission. Látom van androidra, windowsra is app. Miért 300 MB a telepítő mérete?
Üdv.: Impair
-
goldb
tag
válasz
Mr Bond 007 #3440 üzenetére
Szuper, köszönöm szépen az ötletet. Már múltkor volt egy próbálkozásom ezzel kapcsolatban, de az asztali gépemen csak windows van telepítve, és ott nem jártam sikerrel ilyen-olyan ext readerekkel, a Linux live cd-vel pedig nem sikerült a mountolás, de biztos én rontottam el valamit. Nekiugrok mégegyszer, mert ezek szerint jó irányba keresgéltem a megoldást.
-
citkar
addikt
válasz
Mr Bond 007 #3440 üzenetére
Olvasni ilyen-olyan ext4 readerekről Windows alá, azok működnek, ilyen esetekben megoldják a problémát?
-
sony309
őstag
válasz
Mr Bond 007 #3418 üzenetére
De akkor a PC-s QBittorrent miért nevezi át a torrentfájlt és a létrehozott mappát ugyanarra a névre úgy, hogy utána seed-ben is marad?
Végigfut az ellenőrzés és kész, marad seed-ben. -
sony309
őstag
válasz
Mr Bond 007 #3414 üzenetére
Köszönöm!
De nem a letöltött fájlt akarom átnevezni, hanem a kliens által létrehozott almappát!
Bár még mindig nem értem, hogy PC-n miért engedi átnevezni?
Átnevezi az almappát is, nem csak a torrentfájlt. -
Devilstudio
tag
válasz
Mr Bond 007 #3369 üzenetére
Formázva ext4-re de semmi...
-
unicumnext
aktív tag
válasz
Mr Bond 007 #3363 üzenetére
HDD hely miatt.
-
tkiraly
csendes tag
válasz
Mr Bond 007 #3303 üzenetére
Köszönöm a választ. Igazad van. Legegyszerűbb megoldás nem jutott eszembe.
-
Sapphi
aktív tag
válasz
Mr Bond 007 #3297 üzenetére
Jelenleg VPN-el próbálkoztam. Sikerül is rácsatlakozni a NAS-ra, de nem látja a gép a meghajtókat. Igazából erre nem tudok rájönni, hogy miért nem és mit kéne tennem annak érdekében, hogy megjelenjenek.
-
Geth
veterán
válasz
Mr Bond 007 #3202 üzenetére
Gondolom nem nekem ment
A qnapclub is jó, ha az ott lévő x41-es települ x31-re vagy mi a bánatra.
-
blakey
titán
válasz
Mr Bond 007 #3163 üzenetére
Azt írta, hogy a 4.3.4 nem tudja, erre reagáltam.
-
shtirley
tag
válasz
Mr Bond 007 #3145 üzenetére
Értem. Azt hittem, hogy ez csak otthoni (hálózaton belüli) dolgokhoz jó, és valami backup megoldás. Akkor kell hozzá mindenféle QNAPcloud meg ilyen marhaságok is?
A Google Drive-ot használom, de csak olyan dolgokat teszek rá, amit a Google is guglizhat. Legyen boldog vele. Egyedül a közös dokumentumhasználatnál látom hasznát, de az nem sokszor kell.
Nekem Samba-n vannak felcsatolva a megosztásaim. Azokat elérem VPN-en is bárhonnan, úgyhogy ott és azt mentek amit csak akarok, bárhonnan. -
shtirley
tag
válasz
Mr Bond 007 #3116 üzenetére
Ja-ja. Szoktam látni a hozzászólásaidat az Ubiquiti topicban is.
Hasonló jókat tudok elmondani a cuccokról, nekem is hasonlóak vannak, természetesen ugyanúgy problémamentesek. -
citkar
addikt
válasz
Mr Bond 007 #3116 üzenetére
Mondjuk kisebb netem van, de az AC56U-t használtan, olcsó pénzért vettem és Tomatoval bő másfél éve éjjel-nappal megy egy noti HDD-vel, a QNAP NAS mellett, de még egy alkalommal sem kellett a hibája miatt újraindítanom. Másfél év alatt néhány alkalommal indítottam újra, de gyakorlatilag mindig a UPC hibája volt probléma forrása. Ez a második Asus routerem Tomatoval, de stabilitásukkal nem volt gond soha.
Egyetlen egy gondom volt vele, egyes Samsung TV-k nem szerették a Tomato DLNA alkalmazását.
(#3118) radó :
Vajon aktuális még a posztja? -
Laca0
addikt
válasz
Mr Bond 007 #3089 üzenetére
Köszi!
Kár.
Milyen fájlrendszert használ egyébként? Ext3, 4 vagy valami teljesen saját típust? -
Geth
veterán
válasz
Mr Bond 007 #3078 üzenetére
De én pont a Te szituációdra lennék kiváncsi, hogy van-e összefüggés...
Közben látom jött ki új firmware.
(#3080) shtirley: Igen, emiatt jelenik meg azoknál is, akiknek már nincs fent az SMBv1.
Ez ugyanaz, mint ami miatt a többi Windowsos gép is megjelenik letiltott SMBv1 mellett.
Határozottan pozitív lépésNa nem mintha emiatt bekapcsolva hagytam volna a régi verziót samba-ból.
-
Geth
veterán
válasz
Mr Bond 007 #3076 üzenetére
Most félretéve azt, hogy mit jelent, hogy kivette, ez a kérdés:
Azon a gépen, ahol látszódik a NAS, ott hogy néz ki ez a bekarikázott rész?
-
Geth
veterán
válasz
Mr Bond 007 #3074 üzenetére
Most van fent azon a Win gépen SMBv1 ?
-
Geth
veterán
válasz
Mr Bond 007 #3072 üzenetére
De mi a rossz? Nem tudsz belépni rá néha, vagy hol látszódik, hol nem?
-
Geth
veterán
válasz
Mr Bond 007 #3067 üzenetére
Ja nem azért írtam, hogy érdekel is mi az a Qsirch
Ha az SMB random megy, az nem jó, ott valami gond van. Nem tudom végigolvastad-e amit írtam, mert abban pont azt élte át a delikvens, hogy elkezdett nem látszódni a Win10 gépén a NAS, aztán újrarakta a Windowst, és megint ment (pár napig). Azért tűnik el, mert az SMBv1 client törlésre kerül alapbeállítások mellett a Windowsból néhány nap után.
Szerintem ha most látszik a NAS mint kliens a hálózati eszközök között, az azt jelenti, hogy be van kapcsolva az SMBv1.
De ha az SMBv1 automatic removal nincs kikapcsolva a rendszeren, ez változni fog
Alapvetően az ajánlás a korábban linkelt cikkből is az, hogy ne használjunk SMBv1-et. Cserébe nem lesz ott a NAS, de attól még elérhető, és érdemes mappelni egy meghajtóra, így nem is kell tallózni -
Geth
veterán
válasz
Mr Bond 007 #3065 üzenetére
Nem tudom mi az a Qsirch, de mindenképp érdemes kideríteni mi pörgeti, akár ez, akár más.
Ha csak IP cím alapján lehet elérni egy gépet, de a hostnevével nem, akkor az DNS/NetBIOS problémának tűnik.
A gépek listázásához kell SMBv1 client, ez az elavult cucc már kezd kikerülni a Win10-ekből (automatikus törlés, stb.). A többi Win10-es gép ilyenkor is megjelenhet, köszönhetően a WS-Discovery protokollnak. Ezt azonban a linuxos smbd-k nem implementálták, tehát ők nem jelennek meg egy SMBv1-től mentes Win10 gép hálózat tallózójában.
Lásd itt: (#2623) Geth -
válasz
Mr Bond 007 #2981 üzenetére
Szia
Jogos , igazad van
Qnap TS-253A
-
Ubi
tag
válasz
Mr Bond 007 #2969 üzenetére
Én is kicsit nagynak erzem a különbséget a az 5-6 és a 37 közt. De legyen csak 20. Akkor is. Ennyit nem jelenthet a HDD. De este meglátom. Belövöm a Qbittorrentet, és jelentkezem.
-
Gsx-rr
veterán
válasz
Mr Bond 007 #2969 üzenetére
Mennyi az az ennyit tudnak? Mikor valakinel ment 37 Mb/s -el is nala meg 6-al? Azert nem mindegy
-
válasz
Mr Bond 007 #2914 üzenetére
Igazából haveromnak csináltam egy fiókot , hogy tudjon filmet nézni , de valamiért amikor belép a video stationba , nem látja a chromecast-et , és nem igazán jövök rá hogy miért
-
Zizi123
senior tag
válasz
Mr Bond 007 #2771 üzenetére
Gondoltam, hogy nem szivok mar annyit, ha mar mas kiprobalta.
-
Zizi123
senior tag
válasz
Mr Bond 007 #2744 üzenetére
Nem gondoltam, hogy itt mindenki power user, es VM-et futtat.
Igy mar ertem. -
válasz
Mr Bond 007 #2732 üzenetére
A Deluge kliensel ha jól tudom nincsenek gondok , valamint a net sebességét is jobban kicsavarja .
Az a baj sok nason csak a transmission vagy transmission alapú kliens található meg , és van amire nem is lehet mást feltenni .
-
sony309
őstag
válasz
Mr Bond 007 #2680 üzenetére
Igen, ez is egy vélemény, hogy nekem semmi nem jó!
De ez nem igaz, mert képes vagyok kompromisszumra, de ne menjen a használhatóság rovására!Te tudod, hogy miért 300 MB, amikor a többi kliens mérete kevesebb, mint a tizede?
Írtam több problémával is, de nem történt semmi, volt amikor a problémámat sem értették, pedig több képernyőmentést is küldtem.
Nem a processzorral van bajom.
A gyári média szerver egy hét alatt indexelte le a zenéimet, amit a MinimServer megcsinált 10 perc alatt. -
Geth
veterán
válasz
Mr Bond 007 #2667 üzenetére
Be lehet vágni a daemont egy saját, lebutított user alá.
De a deluge egy példa volt, párszáz csomag van ott, nem mindegyik van legyártva dockerrel (ergó meló van vele, ha meg akarnád csinálni), egy nagy részük meg teljesen felesleges is (toolok, nem szolgáltatások).
-
Gsx-rr
veterán
válasz
Mr Bond 007 #2621 üzenetére
Win 10, de most visszaállítottam Smb 3.0 ra és megy miután beállítottam a helyi hálózatot ,úgy hogy minden Windows-os eszköz jelszóval lép be. Bár nem értem ennek mi köze lenne hozzá
-
Gsx-rr
veterán
válasz
Mr Bond 007 #2618 üzenetére
Átállítottam Smb 2.0 ra és sokadik ujraindítás után látta. Vagy ez ne jó megoldás? Kell az Smb 3.0?
-
Geth
veterán
válasz
Mr Bond 007 #2618 üzenetére
Vagy gépnév alapján (DNS, NetBIOS).
Nagy variálás nincs, van DNS, NetBIOS, WINS.
Nekem se látszik, csak DNS van, WINS nem is volt, NetBIOS-t meg kilőttem. A többi Win gép látszik, a NAS nem, valószínűleg a DNS alapút nem tudja
Igazából engem nem zavar, mappelve van az aggregált share. -
Mathiask
senior tag
válasz
Mr Bond 007 #2511 üzenetére
Köszi, remélem hamarosan javítják.
-
blakey
titán
válasz
Mr Bond 007 #2475 üzenetére
2 éve nem használom a Plex-et, csak most is olvasom, hogy sokan használják megelégedéssel, nekem kevés a Plex vagy az Emby, de van akinek elég lenne.
-
Geth
veterán
válasz
Mr Bond 007 #2483 üzenetére
TS-251 és QTS alá van felrakva a hivatalos. Lejátszók, amivel használom: a NAS-on magán Linux Containerbe Ubuntun Kodi+Plex pluginnel, web player ugyanazon a hálózaton, web player egészen más hálózaton.
Nem akad, nem kódolgat, pont ahogy szeretném. Tudom, hogy nem mindenki tudja így megoldani, nem azért írom.
Lejátszás közben (mindegy melyik kliens(ek)) proci (J1800) 30% körül, de nem néztem mi más viszi még (nem kapcsoltam le minden mást, és fut rajta pár dolog).
Sok különböző formátum, de a fileok 90%-a nagyjából ugyanúgy van kódolva -
Addel
senior tag
válasz
Mr Bond 007 #2484 üzenetére
Kivéve, ha a h.264 level 4.0 fölött van, mert akkor nem támogatja a direct play-t.
[https://support.plex.tv/hc/en-us/articles/203810286-What-media-formats-are-supported-]
-
Geth
veterán
válasz
Transzkódolásról nem tudok nyilatkozni, de a Plex itt olyan szépen működik, hogy már majdnem elmorzsoltam egy könnycseppet
-
Gsx-rr
veterán
válasz
Mi lehet a gond ,hogy helyi halon sem tudok a Qfile-al csatlakozni a Nas-hoz? Conection Failed uzenetet kapok. Ennek ellenere a fotokat automatikusan feltolti a Nas-ra.
Qmanager csatlakozik.
Melyik a jobb opcio? Manualisan portokat megnyitni vagy a Nas-on az Upnp-t bekapcsolni.
Mintha valaki azt irta volna a ketto egyutt nem jo. Tehat ha nyitottam portokat a Routeren az Upnp-t kapcsoljam ki?
-
Addel
senior tag
válasz
Mr Bond 007 #2438 üzenetére
Nasoktól elvonatkoztatva is lehet értelme a 2 gigás netnek, ha többen használják. Nálunk pl. 2 pc, 1 laptop, tablatek, telefonok.
-
Addel
senior tag
válasz
Mr Bond 007 #2438 üzenetére
Azok a nasok, amiken 2db gigabites port van tudnak link aggregationt amivel elvileg ki lehet használni akár a 2 gigabites netet is, igaz kell hozzá link aggregationt támogató router is. Vannak olyan qnap nasok amiken 4db gigabit port van és szintén összekapcsolható.
-
válasz
Mr Bond 007 #2396 üzenetére
Lehet még valahol vannak képernyőképek , mert csináltam több alkalommal is , és egyenletesen tartotta a sebességet , nagyon minimális volt az ingadozás .
Ha megtalálom felrakom .
citkar (#2395)
Syonology volt az első nasom , igaz egy lemezes kis teljesítményű és váltani szerettem volna . Az akkori netemmel elég jól ment a torrent , illetve már fel lehet rakni a synology-ra is a transmission , deluge , illetve még van pár kliens .
Valamint elég sok videó van fent a neten , hogy a synology sebessége , a torrent letöltésnél nincs lekorlátozva , ha jól emlékszem kb 1 órája láttam 18 Mb/s letöltéssel is töltött a gyári kliensMr Bond 007 (#2375)
A határ a csillagos ég nyilván , csak én kicsit anyagilag be vagyok határolva
Eleve nem ezt a kategóriát használnám és nézegetném ha anyagilag nem lenne akadály egy komolyabb vas
Így sajnos kénytelen vagyok egy összeghatáron belül a lehetőségeimhez mérten a legjobbat megvenni -
Gsx-rr
veterán
válasz
Mr Bond 007 #2366 üzenetére
Nem ,mert a Restore Factory Default & Format All Volumes-t választottam. Azért is mentettem le mindent
-
Gsx-rr
veterán
válasz
Mr Bond 007 #2286 üzenetére
Ts 228 hoz van már transmission 4.3.3 hoz?
-
sony309
őstag
válasz
Mr Bond 007 #2286 üzenetére
Be lehet állítani, csak az egyirányú szinkronizálást valahol?
Mert csak a kétirányú szinkronizálást találtam meg és nem engedi módosítani.
-
Laca0
addikt
válasz
Mr Bond 007 #2249 üzenetére
"Van mc a qnapclub repóban qts alatt is."
Ezt a repót hozzá kellene adni a csomagkezelőhöz kézzel? Milyen csomagkezelő van ezen?Más:
Feltettem a Surveillance Station appot, mert kötnék rá 2 kamerát. A telepítés sikerült, de a megnyitás gombra nem csinál semmit. Csak idáig jutok, ami a képen látszik. Mi lehet a gond? -
sony309
őstag
válasz
Mr Bond 007 #2202 üzenetére
Igen, én is ezt valószínűsítem, hogy dolgozik/dolgozott, de csak utólag derült ki.
Amikor újraindítom, semmilyen feladatot nem ír, ami a háttérben futna, pl. ma is befejezte az indexelést.blakey:
Igen, hosszan nyomva tartva kapcsoltam ki, sípolt is egyet, de mégis.
-
blakey
titán
válasz
Mr Bond 007 #2152 üzenetére
A 18-as sokkal jobb már most is, teljesen át lett dogolva a Videoplayer, amint normális, nem alfa vagy béta akkor én mindenképp azt fogom használni, lényegesen jobb lett a lejátszás na meg ott a Netflix, Amazon, HBO kiegészítő ami csak Leia alatt működik.
-
Geth
veterán
válasz
Mr Bond 007 #2149 üzenetére
Ahh értem. A jogi vitás megjegyzésedből arra következtetek, hogy már nem is fog soha frissülni
Én most egy Linux Containeres Ubuntut használok, abszolút pozitívak a tapasztalatok.
Nekem a HD Station ennél lassabb volt, nameg ez frissül szépen (apt-get update...).
Távirányítóm nincs, de azt láttam, hogy be lehet üzemelni ez alá is.Na mind1, csak kiváncsi voltam mi a helyzet a gyári háza táján
-
kalolaci
senior tag
válasz
Mr Bond 007 #2144 üzenetére
Ezt vajon, hol találom meg?
-
Geth
veterán
válasz
Mr Bond 007 #2144 üzenetére
HD Station alatt milyen kodi van?
-
kalolaci
senior tag
válasz
Mr Bond 007 #2140 üzenetére
Szinte mindíg otthonról lépek be, saját hálózatról. Nincs semmi, amit a nason tárolok. Csak, seed szervernek használom.
-
Biga123
addikt
válasz
Mr Bond 007 #2059 üzenetére
Igen az Emby rommá transcodeol mindent. + asszem ez is java-t használ
Én is próbáltam. -
mrmft
senior tag
válasz
Mr Bond 007 #2044 üzenetére
50mbp/s-re korlatoznam a p2p-t NAS-on es routeren is, az Asusban Broadcom BCM4906 (1.8 GHz, 2 cores) van, e melle beleferne egy nagyobb SSD es media player kulon, routerrol DLNA-n keresztul kabelen menne a medialejatszora a tartalom.
Ha T251 akkor eleve RAM bovitessel kezdhetem ahogy olvasom, + a 3,5" HDD. A router maradna az Asus RT-AC68U es kihagyanam a media playert. Csak a sport meccseket akarom hajtani rola, semmilyen mas funkcio nem erdekel. Ezt szeretnem a legkoltseghatekonyabban megoldani. A TV-m egy WebOS 3.0 LG, es hat a medai lajatszo resze, valami botranyosan lassu, de a kep jo ezt cserelni nen szeretnem.
Ennek tudataban melyik a jobb irany? -
blakey
titán
válasz
Mr Bond 007 #2044 üzenetére
Félre ne érts, én mindenhez külön eszközt használok, de hidd el, hogy ezek a routerek már többre képesek, van bennük tartalék és pl. egy Asus routeren 7/24-ben használni lehet a torrentet és közben tökéletesen ellátja a hálózati feladatait valamint SMB-n vagy NFS-sen hibátlanul kommunikál, osztja a tartalmakat, Tomato és Merlin LTS-sel tesztelve, CPU nem pörög a maxon.
(#2043) Addel
Embyt régen használtam, akkor még nem volt NAS-som, de voltak eszközök amik nem szerették, aztán váltottam, viszont Kodi által támogatott, illetve van rá lehetőség, tehát az Emby tartalmakat is be lehet, hozni Kodiban is. -
blakey
titán
válasz
Mr Bond 007 #2040 üzenetére
Azért a combosabb routerek elég komolyak, pl. Synology RT2600AC, hogy komolyabbat nem említsek, de az én routerem is képes komoly sebességre USB3-on.
-
mrmft
senior tag
válasz
Mr Bond 007 #2040 üzenetére
Asus RT-AC86U-rol van szo. USB 3-mas porton 110MB/s-el olvas es 100MB/s-al ir HDD-re, nekem ez boven eleg.
-
Geth
veterán
válasz
Mr Bond 007 #2005 üzenetére
A hard linket úgy kell elképzelni, hogy több hivatkozás mutat a a tárhelyen az adatra.
Ezek a "hivatkozások" ugyanúgy kezelhetőek, mintha nem hard linkek lennének, hanem maguk a fileok.
Átmozgathatóak, átnevezhetőek. De végig egyszer foglal helyet.
Ha az egyik linket törlöd, attól még a többivel semmi nem történik (nem fog hely sem felszabadulni).
Ha az utolsó link is törlődik, akkor semmisül meg konkrétan az adat, akkor fog felszabadulni hely.
Én azért szeretem, mert semmi időbe nem kerül létrehozni, ezért használom a letöltési mappámból a Plex irányába is, illetve amikor valamit ki akarok rakni a web tárhelyre, de nem akarom törölni az eredeti helyéről, akkor is hard linkelek.Tehát tegyük fel van egy letöltött file a letöltési mappában, linkeled Plex által figyelt könyvtárba.
Ahogy linkeled, Plex frissül.
Ha előbb törlöd a letöltésből, a Plex-es résszel semmi nem fog történni.
Ha előbb törlöd a Plex alól, akkor attól még seedel tovább a torrent például. -
Geth
veterán
válasz
Mr Bond 007 #1971 üzenetére
Entware-ng-3x, de akkor ennél nem sokkal többet ad a docker
(plugin) Én az execute-on kívül a YaRSS2-t használok, az alapból azt hiszem nincs benne. -
bmakszim
őstag
válasz
Mr Bond 007 #1958 üzenetére
Neked is és a többieknek is köszönöm szépen a válaszokat.
Ha lesz egy kis szabadidőm, kipróbálom amiket ajánlottatok.
IINA nevezetű szoftverrel egyébként sikerült megoldanom a lejátszást. -
Geth
veterán
válasz
Mr Bond 007 #1966 üzenetére
A deluge miért fut dockerben? Plugint mennyire bonyi így telepíteni? Nem ismerem a docker témát, csak kiváncsiságból...
-
Mr Bond 007
őstag
válasz
Mr Bond 007 #1966 üzenetére
Mielőtt valaki ellentmondásra hívná fel a figyelmemet van benne tartalék, de néha már így is elérem a határokat ha megterhelem egyszerre sokmindennel. Ugyanakkor még megbírkózik mindennel ha vannak is fennakadások, amit közel sem tudnék elmondani a sima 251-ről. Persze kinek mire kell és mit vár tőle.
-
kormi0312
senior tag
válasz
Mr Bond 007 #1932 üzenetére
A transmission sem tudja ellenőrizni a fájlokat... Ugyan azt produkálja mint a Ds5. Ez a deluge kliens van TS-228 ra?
-
Biga123
addikt
válasz
Mr Bond 007 #1921 üzenetére
Ott a pont, Nas oldalon a Qsync centrálban beállítható.
Én mindenáron kliens oldalon akartam beállítani de ott ezt nem lehet . -
MCGaiwer
addikt
válasz
Mr Bond 007 #1896 üzenetére
köszi, ez kapható itthon vagy külföldről kell rendelnem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ubiquiti hálózati eszközök
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Crypto Trade
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged