- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic V2 - origami
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
"A Proxmox Virtual Environment (röviden: Proxmox VE, PVE vagy proxmox) egy szerver virtualizációra optimalizált nyilt forráskódú Debian alapú Linux disztribúció. Lehetővé teszi a virtuális gépek és konténerek egyszerű telepítését és kezelését web konzol és command line felülettel. A programcsomag két LXC és OpenVZ konténerek, valamint a KVM alapú virtualizáció kezelését támogatja" (Wikipédia)
Hivatalos oldal: https://proxmox.com/en/
Hivatalos fórum: https://forum.proxmox.com/Véreshurka hozzászólásából
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kurrens
tag
Beraktam még 8GB-t, mintha gyorsabb is lenne a dual channel miatt. Sajnos a sok ki-be kapcsolás miatt a Qbittorrent LXC-je korrumpálódott, ezért újra kellett telepítenem.
Most viszont nem tudok belépni a konzoljába (semmilyen jelszót nem fogad el). Így nem tudom a Sambát telepíteni. Lehet, hogy érdemesebb lenne VM-ben futtatni a Qbittorrentet?
Nem értem, hogy ha ledurran a Qbittorrent LXC-ja, akkor miért nem lehet a Proxmox Webui-t elérni? Mert egy HDD-n vannak? Közben az SSD-n lévő fileserver vígan fut. -
ViZion
félisten
-
-
nemurea
aktív tag
Bár nem teszteltem agyon, de nálam összejött az igpu passtrough, de csak a jellyfin-nek adtam transzkódolásra, az meg nagyon eseti téma, nem ilyen állandó, mint a frigate, szóval nem mérvadó ebben az esetben.
A dedikált VGA-val a fogyasztás lesz a probléma, már amennyiben az szempont Nálad.
A memória növelése jó ötlet.
-
-
paizinho
tag
Igen, amikor belendül az ember, hajlamos nem dokumentálni. És ez visszavághat :-(
Ma futottam bele ebben a Proxmox konfig backup / restore scriptbe ebben a videóban.
Nem próbáltam még de ha működik, akkor a piszkálás előtt ezzel menthető a konfig. De az is igaz ez nem "mondja" meg mit változtattál, de legalább vissza lehet állni. -
ViZion
félisten
Igen, ez olyan. De pl. kernel frissítéskor le kell állítani, szal. + 5-10 perc má' mindegy.
Ha változik a vas, azt a linux jól tűri, Proxmox kitűnő eddig ebben is nálam.
Lehet úgy is menteni, hogy adott mappákat mentesz, de ennek a helyreállítását egyszer próbáltam, rengeteg a buktató (jogosultságok főleg) és ehhez újrahúzás után kell böngyölgetni, ami jóval több idő.
Direkt különn SSD a PVE, kis tárhelyre rakva. Az üres helyet a Clonezilla skippeli, 5 perc a mentés. Lehet előre beállított válaszokat is elmenteni a pendrive-ra, de még nem csináltam meg... -
paizinho
tag
Szia !
Igen ezt a fázist (állítgatok, de mi is volt ?) én is eljátszottam, de már régebben rászoktam, hogy ha nehéz is, de lejegyzetelem amit piszkálok, mert én biztosan nem vagyok káptalan :-)
Én self-hosted Bookstack-ben találtam meg a nekem megfelelőt, de határ a csillagos ég a megoldási lehetőségekre. Egy "baj" van velük, használni kell. De az is igaz. hogy visszahozza az "árát".
Villanyárak elszabadulása előtt nálunk is a "nagyobb" szerver ment 0-24-ben. Aztán osztottam / szoroztam, családi kupaktanácsot tartottam és lett egy itx-s kis gép ami 0-24, a "nagyobb" szerver alkalmi lett (tudom, ki/bekapcsolgatás esetleg HDD problémát okozhat, de összességében ez a kisebbik "baj" a villanyszámlával szemben). Így nekem a mérete miatt könnyebb volt monitor és billentyűzet közelbe rakni a kis kockát.
A pf/opnsense/egyéb kérdésben Neked kell megtalálni a megfelelőt.A LAN/hypervisor forgalom átmegy tekintetében igazad van, de ebben Vizion-nal vagyunk egy hullámhosszon. Nem gondolnám, hogy az otthoni dolgaink megérnék bárkinek a fáradtságot. Kis családot kioktattam, hogy mire kell figyelni, nem kattintgatni minden jónak tűnő ajánlatra.
-
paizinho
tag
Szia!
Hasonló helyzetben voltam, olvastam a kártya bizonytalanságról, de nem vagyok Linux guru, így nem mertem belevágni a kártya cserébe.
Én vettem egy nagy levegőt és nulláról újrahúztam a Proxmox-t.
VM/LXC backup/restore simán "átvihető" a kettő között egy USB-s valamin, amin elfér a gzip.
Pfsense helyett figyelmedbe ajánlom az opnSense-t. Én évek óta használom, nekem jobban bejön, mint a pfsense. De kinek a pap, kinek a papné -
A XigmaNAS-t nem nézted? Nem olyan szép, mint a TrueNAS, freeBSD-re épül.
Nem lehet plugin-elni egyszerűen, de ha már Protomoxot használsz, akkor nem is nagyon van rá szükséged. Sokféle hálózati megosztást tud, van benne torrentkliens (Transmission), kezel sok féle filerendszert. -
ViZion
félisten
OMV-t anno próbáltam, megölte magát, elengedtem. Unraid jó, de fizetős, akkora dolgokat nem terveztem itthon, h erre egy headless ubuntu áránál többet herdáljak. TrueNas-ról lebeszéltek, pont azért, mert nem használnám ki, freebsd (használtam, próbálgattam anno, de nem a barátom).
Igen, ez az oldal kell... ehh, azt gondoltam, h több port van és itt van elírva bármi, de nem.
Ha csak megosztás kell a VM/LXC-nek, akkor arra tényleg overkill a TrueNas, azt egy headless ubuntu/debian + Webmin/Cockpit és beállítod, kész. Szerintem. -
ViZion
félisten
-
PHenis
senior tag
-
inspiroyhome
senior tag
https://tcude.net/monitoring-proxmox-with-influxdb-and-grafana/
En ez alapjan elkezdenem monitorozni a rendszert, lehetoleg egy masik geprol. Ha lehet, ne a proxmox ala tedd fel a monitoringot.
Ilyen minden is lehal dolgot altalaban az IO teljes megsemmisulese szokott okozoni, NFS is kepes ilyesmire.
Feltennem a fentebb linkelt megoldast, es monitoroznam az IO wait-et, vagy ennel egyszerubb egy sima top / htop a proxmox node shelljen, SSH-n keresztul (ne bongeszon keresztul) egy masik geprol, es nezd meg mi tortenik.
Syslolban nincsenek veletlenul iowait / txc / sync issue-ra hajazo logok?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Gumi és felni topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- TCL LCD és LED TV-k
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- Nintendo Switch 2
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest