Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• PHenis

senior tag

válasz G.I.JOE #3853 üzenetére

Szia,

0 linux tudással kezdtem, én így csináltam, ezek vannak a jegyzetemben, hátha segít:
    - Privileged LXC legyen mert csak úgy megy a mount
    - qbittorrent-nek sok ram kell előbb utóbb, 8GB
    - kell az nfs flag is container optionsnál
    - LXC-n belül mountolunk ahogy qqcqqc is írta
    - linux alapú cuccok között NFS megosztást illik használni
    - qbittorrent lxc-ben: apt install nfs-common
    - mkdir /mnt/Downloads
    - mountolás nekem így néz ki: mount -t nfs 192.168.2.103:/mnt/wdhdd/Download /mnt/Download
    - be kell írni az fstabba, hogy insuláskor automatikusan mountolja: nano /etc/fstab és oda beteszel egy sort, nálam így néz ki: 192.168.2.103:/mnt/wdhdd/Download /mnt/Download nfs defaults 0 0
    - mount ellenőrzés, hogy sikerült-e: showmount -e 192.168.2.103
    - cd /mnt/Downloads és ott nyomsz egy ls parancsot, ha látod a filéket amik a nas-on vannak akkor kész vagy
    - ha nem akarsz portot írni mindig a qbittorrent ip után, hogy elérd a webuit-t akkor nano /etc/systemd/system/qbittorrent-nox.service és itt átírod a portot, utána így néz ki a sor:
    ExecStart=/usr/bin/qbittorrent-nox --webui-port=80

Az ip-ket és a könyvtárakat nyílván írd át a saját rendszered szerint. NFS megosztás legyen a NAS-on ehhez a megoldáshoz. Kb ennyi, nekem így megy egy ideje... még egy kis hekkelés volt a qbittorrent konfigban mert a webui hülyén viselkedett a loginnál: WebUI\CSRFProtection=false WebUI\HostHeaderValidation=false WebUI\SecureCookie=true

Ha hülységeket írtam, javítsatok ki :))

Új hozzászólás Aktív témák