- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Netfone
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kovisoft
őstag
válasz
dabadab #15551 üzenetére
Erre a véletlenszám-generátorra gondolhatott.
-
bambano
titán
válasz
dabadab #15547 üzenetére
elhiszem, hogy az elméleti matematikusok rossz megmondóemberek (miért is, bármit meg tudnak mondani
), én nem vagyok elméleti matematikus, úgyhogy nem tudom.
szerk: nagy mátrixot elég gáz lehet tárolni egy ilyen feladatra...
a probléma még mindig az, hogy gagyi véletlenszámgenerátor esetén nem tudod kizárni a végtelen ciklust. mondjuk a linux kernel azt is lefuttatja
/azóta is töröm a fejem, hogy ki írta a könyvet, amiben a helyes megoldás van... ha eszembe jut, megírom/ -
Inhouse
őstag
válasz
dabadab #15426 üzenetére
Az Alienben nagyon jó hangok voltak, az más kérdés, hogy nem volt közük a valósághoz, de a filmben nagyon jól szóltak!
Tudtok valami olyan programot, akár online is jó, ahol koordináta rendszerben lehet egyeneseket ábrázolni képlet alapján? x=y, x=2y, stb... Egyszeri alkalomra kellene, egy külső hőérzékelős kazán "görbéihez". Jobban átlátnám, ha láthatnám. -
pmonitor
aktív tag
válasz
dabadab #15321 üzenetére
Nem az volt a kérdés. Domonkos kérdése ez volt:
>Vannak esetek, amit nem vesz észre.
Egy peldat szeretnek kerni!A tőlem való idézet(az én állításom) ez volt teljes egészében :
De azért a fordító sem mindig olyan okos. Vannak esetek, amit nem vesz észre. De mondjuk azt meg a programozónak kellene észrevennie(viszont az biztos, hogy legtöbbször nem sikerül).Tehát már nem az assembler volt a kérdés, hanem a C fordító! Csak te ragadtál le az assembleres témánál. De ha pontosak akarunk lenni, akkor az eredeti kérdés sem az volt, hanem hogy kép manipulálását hogy lehet assemblerben gyorsítani(szóba sem került eredetileg a C/C++.
-
pmonitor
aktív tag
válasz
dabadab #15317 üzenetére
Ha megnézed, akkor láthatod, hogy a többiek értik a dolgot, csak nem értenek vele egyet.
cattus-tól:
hogy a gcc egy speciális esetben éppen nem optimalizál egy specifikus use-case-t?Livius-tól:
Most nem azért, de olyan optimalizálást vársz el,Mindenki optimalizálási dolognak látja, csak te nem. Illetve Domonkos álláspontját nem tudom, mert nem fejtette ki.
-
Livius
őstag
válasz
dabadab #15282 üzenetére
Nah igen, akkor csak annyi kell, hogy egy fájlbeolvasási művelet kell az egész bementi fájlra, aztán ez egy nagy mátrixban le van tárolva. Ebből egy eredmény mátrixot fel kell építeni, aztán egyszerre azt kiírni fájlba, és ennyi. Ha soronként van valami extra tömörítési algoritmus, valami képfeldolgozás, akkor azt megérné még plusz szálakban párhuzamosítani.
-
Livius
őstag
válasz
dabadab #15275 üzenetére
Googlizás közben erre az oldalra rátaláltam én is. Aztán valahogy eljutottam a kernel load_balance függvényéhez is ami ezt kell csinálja. Viszont nekem gyanús, hogy ez csak a sima normális nem real-time ütemezésbe beállított szálakra megy. Nálam az a szál amin hiányolom az ilyen fajta CPU-k közötti intelligens load balance-olást, az real-time-os FIFO ütemezésüre lett beállítva. Lehet az ilyenre nincs ilyen művelet a kernelben (egyértelműen nem láttam még a leírásokban ezt). Mivel nem létkérdés, hogy FIFO legyen az a szál majd kipróbálom valami sima ütemezéssel, hogy akkor hogyan viselkedik.
A "kernel/sched/rt.c" az aki a SCHED_FIFO and SCHED_RR-t ütemezi, mindjárt bele nézek van-e valami ilyesmi cucc benne. -
Reflax
tag
válasz
dabadab #15270 üzenetére
oooohhhh, de nagy segítség volt az a komment ott a githubon ennél a linknél
Gondolom hülye kérdés:
Ugye láttam van olyan, hogy stringre, ha jól értlmezem. És akkor lehet int-re is? Eléggé csecsemőcipőben járok ebben a dologban amúgy.
Szóval olyat lehet, hogy egy mondok valamit, egy függvény eéső bekérése szám, a második is, és mondjuk van utána még valamenyni szám bekérés. TehátInt N,M;
cin>>N>>M;
.
.//valamenyni sornyi kód
.
cout<<A;
.. //blablabla
cout<<B;
..//blablabla
cout<<C;
És mondjuk az N, M-et nem akarom kiszínezni, de az A és B-t igen, viszont a C-t nem. Akkor az A és B résznyi kódot valamibe bele tehetem és ott megmondhatom valahogyan, hogy minden ebben lévő szám legyen piros? Ha igen, how?
Szeretek okulni és keresem a válaszokat. Bocsánat, ha idegesítő lenne esetleg -
pmonitor
aktív tag
válasz
dabadab #15162 üzenetére
"Az annak az időszaknak a HW-jére lett optimalizálva"
Az a HW viszont sokkal lassabb volt, mint a mai HW. Úgyhogy ha a mai HW-n is fut, akkor sztem nem olyan lassú. Ilyen alapon a C++ is '90-es évek. Egy programnyelvnél sztem nem az a lényeg, hogy a '80-as vagy '90-es években létezett-e, hanem az, hogy fejlesztik-e, vagy leálltak-e a fejlesztéssel?
-
Inhouse
őstag
válasz
dabadab #15161 üzenetére
A Harbour nem lassabb, a korlátokat kinőtte. Bármilyen oprendszeren fut. A dokumentációja viszont olyan, mintha egy gittegylet írta volna egy garázsban.
Könyv nincs hozzá angol nyelven sem, pedig a Clipperen túlmutató része több, mint maga a Clipper.A vicc az, amikor a csili-vili, grafikus felületű, komoly pénzért vásárolt éttermi szoftver használhatatlanul belassul. Majd a support kér egy távoli elérést, kiüríti az SQL adatbázist, mondván túl sok adat van benne (néhány ezer "rekord"), kiexportálják egy XLS fájlba és elkérnek a műveletért 20-30.000Ft-ot. Mindezt néhány év alatt kétszer is.
Summer Clipper '87 alatt meg vígan meg van nyitva több olyan adatbázis, ahol 200.000-600.000 rekord is van némelyikben. -
lanszelot
addikt
válasz
dabadab #15156 üzenetére
Nem működik
itt az alap oldal, innen le lehet szedni a teljes html file-t /demo/
ha a külsö linket hagyom, működik, ha a notepad++ ba másolt js file-t linkelem, nem működik
Tehát vmi nem jó a js-ben
A név copy paste, mellé raktam, tehát csak a file név kell a link helyére, ezek nem lehetnek gond, a forrás kód lesz rossz, de nem találom mi lehet /mondjuk nagyon kezdő vagyok, nem csoda/igen hibás:
{ "message": "Uncaught ReferenceError: BALKANGraph is not defined", "filename": "https://stacksnippets.net/js", "lineno": 144, "colno": 34 }ezen az oldalon ha letekersz ott van hogy futtatás és ezt a hibát dobja
úgyhogy hagyom, mert ez magas nekem
-
K1nG HuNp
őstag
válasz
dabadab #15127 üzenetére
haverok mutattak ruby kodot, mint kiderult ott van erre beepitett fv,
array.combination(n)
, kivancsi vagyok hogy ezzel valojaban nyersz e vagy veszitesz performancia tekinteteben. ugye ezen a fvnyen mar csak egy filtert kell hivni es kesz a dolog, kerdes hogy nem e hasznal tobb memoriat.az ilyen feladatokon amugy sosem tudom hogy erdemes biteket reszelni, mert a bruteforce esetben is kb nanosec alatt van valasz, de talan ha ezen a szinten mar elkezd gondolkodni rajt az ember akkor nagyobb falat feladatoknal jol fog jonni a felszedett tudas
-
-
pmonitor
aktív tag
válasz
dabadab #15072 üzenetére
Tényleg zavaró, hogy az újoncok csak 1szer írhatnak...
Engem egyébként a tartalom érdekel jobban. Ha a Cutter-t megnézed, az se design-os. Nem vagyok híve a túlcicomázásnak, és nem is értek hozzá(itthon a bútorok terén sem).
Ennek ellenére ha valaki konkrét megoldási javaslattal áll elő(mint pl. K1nG HuNp) azt (természetesen szelektálva), de figyelembe veszem.De ezzel, hogy: " jóval bonyolultabb téma annál, mint hogy egy mondatban le lehessen tudni" nem tudok mit kezdeni. Ez így elég flame.
Egyébént megnéztem a https://itcafe.hu/temak/szoftverfejlesztes/listaz.php oldalt a html és css validatorban. Hát annyi hibát kidobott, hogy csak na... Ez a jobb? Az enyém megnézheted.
-
Postas99
őstag
válasz
dabadab #15036 üzenetére
Köszönöm és neked is #kovisoft.
A legegyszerűbb eset nem jutott eszembe...... és a matematikai kifejtést is.
Az a mák hogy a visszafejtett kód utolsó kiszámolandó értéke az SHRD EAX,EDX azt pedig már tudom, a többi is SHRD EAX,EDX de szerencsére EDX értéke minden esetben 0.
Köszönöm +1* -
Tigerclaw
nagyúr
válasz
dabadab #15000 üzenetére
Talan mar ertem a problemat. A rekurzivitas a problema? Ahol kiadok egy returnt az csak egyel visz feljebb a fuggvenyek lancolataban? Hogy tudnam megoldani hogy az a return ertek felkeruljon a legfelso szintre?
Ja... ok, ertem amit irsz. Megszakadt a lanc, mert ha a leglelso hivasra talalata van az visszakerul a hivohoz, de amit rekurzivan hivok meg, azoknak tenyleg eldobom az erteket, mert nincs elotte return.
Szuper. Koszi a segitseget. Szinte sosem hasznalok rekurzivitas.
17-bol 14 mintan at is ment. Vegre folytathatom a hibakeresest.
-
Dr.Szilícium
csendes tag
válasz
dabadab #14972 üzenetére
Nem gondolhatod komolyan, hogy csak képzelődtem.
Tehát válaszolok valakinek a problémájára, elküldtem. Utána írok választ egy másik fórumozónak is, majd ezt kapom a pofámba:
"Kérjük, hogy várj türelemmel, amíg valaki válaszol a hozzászólásodra, ne írj újabb hozzászólást! Köszönjük megértésedet!"
Normális?
De legalább fogalmazna érthetően, hogy konkrétan velem mi a kínja? Én csak segíteni akartam. Tehát, amíg én vagyok az utolsó egy topikban, addig nem írhatok ismét. Órák múlva jött egy másik fórumozó, aki megtörte a jeget, utána küldhettem csak el a válaszom én is.
Akármilyen is a fórum szoftvere, de az nem került volna semmibe, hogy legalább értelmesen megfogalmazni az üzenetet, mert először el sem bírtam képzelni, konkrétan velem mi a baja?
Mindegy persze, remélem ez az újoncokra vonatkozó korlátozás (is) segít abban, nehogy ideszokjak véletlenül megint erre a fórumra.
Csak már nem bírtam nézni szó nélkül, hogy senki nem tudja a megfelelő választ, az adott kérdésekre. -
-
axioma
veterán
válasz
dabadab #14954 üzenetére
Ezert adsz az eredeti darabhoz is vagasszelesseget mielott elkezded az algot... minden vagas ket felbol tevodik ossze, ugy gondolj ra. Ahol a vagni kert darabok talalkoznak ott a vagas tunteti el, ahol a virtualis felre (eredeti darab hosszabbitasa) rakod ra a virtualis szellel rendelkezo darabot ott meg az ejti ki egymast.
-
válasz
dabadab #14890 üzenetére
"Meg kellene nézni, hogy pont mire fordul le a kódod, de simán lehet, hogy a num++ nem egyetlen utasítás, hanem valami olyasmi, hogy a numot betölti egy regiszterbe, megnöveli a regisztert és azt írja vissza a memóriába:"
Ez stimmel:
mov eax, DWORD PTR num[rip]
add eax, eax
mov DWORD PTR num[rip], eax
-
bandi0000
nagyúr
válasz
dabadab #14822 üzenetére
Szinte igen bàr megpróbálom valós példákkal
Adottak a következő àr típusok: Egyedi ár, Akciós ár, Márka kedvezmény, Termék csoport kedvezmény
Van 3 Fajta àrazási szabàly : Egyedi àr vagy legolcsóbb, Akciós ár vagy legolcsóbb, Legolcsóbb
1. szabálynál, ha van egyedi ár akkor azt, ha nincs, akkor a maradékból a legolcsóbbat használja
2. Hasonló, csak akciós árral
3. Az összes közül a legolcsóbbat veszi ki
Persze lenne olyan is, hogy egyéni sorrend van köztük, de ez már lehet meg se valósul
Igazábó olyasmi dolgot szeretnék ami "legenerálja" anélkül, hogy tele raknám if-el, vagy return-el, illetve könnyű legyen újat hozzátenni
Olyasmire gondoltam, hogy lehetne az egyes àrakat súlyozni, és a legolcsóbb kategóriás árakat ugyan azzal a súllyal jellemezném, és ekkor választanán ki a legolcsóbbat
Persze ez lehet hülyeség
-
fatal`
titán
válasz
dabadab #14626 üzenetére
Úgy tudom, ha céget csinálsz kell legalább 1 ember/tag/akárki, akinek van szakirányú végzettsége. Na most nekem semmilyen papírom nem volt.
De igazából mindegy is volt, legalább van valami sajtpapír, az esti OKJ-n keresztül lett végülis melóm is, úgyhogy amiatt megérte.
De a lényeg, hogy ott tanulni nem lehet semmit.
-
K1nG HuNp
őstag
válasz
dabadab #14591 üzenetére
ha cold start akkor 50 msec korul, de ha az utobbi 4 oraban hasznalta valaki azt a funckiot amit most eppen te akarsz akkor van egy hibernalt v8ad memoriaban, igy majdnem 0
egy nagyon jo talk a temaban: https://www.youtube.com/watch?v=lUyln5m6AhY
-
t256
őstag
válasz
dabadab #14099 üzenetére
Köszönöm a választ mindkettőtöknek!
Egyenlőre valami ingyenes, átfogó tananyagra gondoltam. A programnyelv az mindegy? Van egy ismerősöm Aki ebben dolgozik. Sokat nem tudtam kihúzni belőle, de azt mondta hogy a nyelv az mindegy a logika megértése a lényeg.
Gyakorolni kell ez tény. Saját projekt most nem jut eszembe, de szívesen összeraknék egy Far Cry-hoz hasonló játékot
Tudom kisebben gondolkodjak. -
martonx
veterán
válasz
dabadab #14075 üzenetére
Mindkettő html-be rakott bindingokat használ, itt ki is merül a közös halmaz. Az angular egy rohadt nagy framework DI-al, elvárt konvenciókkal stb, míg a vuejs egy kis reaktív lib. Ezen belül a motorház alatt is drasztikusan különböznek, ahogy a reaktivitást kezelik. Ilyen téren a vuejs közelebb áll a reacthoz, mint az angularhoz.
A svelte meg teljesen külön út, az egy disappearing UI framework (a saját definíciójuk szerint), azaz build time generálódik belőle egy végső vanilla js reaktív rendszer, nincs saját futtatója, hanem inkább egy nagy compilernek lehet felfogni. Ezért van, hogy svelte-nél még a js szintaktika is spéci, nem csak a templating. Viszont a végeredény mindennél kisebb js file-t eredményez, mivel nem kell bele több tíz kbyte-os futtató környezet.
-
Silεncε
őstag
válasz
dabadab #14059 üzenetére
Verzióra értettem nyilván
Most hogy mondod, lehet hogy négyes volt.
K1nG HuNp: nem akartam leszólni a React-ot, csak messziről láttam, én nem használnám. Vue-t se láttam még közelről (de még távolról se nagyon) így nem tudok róla nyilatkozni. Igazából Angular az egyetlen amit ismerek (ezt se önszántamból igazából)
-
Reflax
tag
válasz
dabadab #14024 üzenetére
Értelek, és milyen framework van, ami ehhez jó?
Alap szinten html, C#,C++ meg van már de mélyebben egyelőre nincs. Ncore-ról töltöttem le egy két mások által hasznosnak mondott köünyvet.
És idő múlásával mindenképp akarok ezzel foglalkozni de amint lehet már munkába is állnék már most, mivel gyakorlat ami adja a képességeim fejlődését. Otthon nem tudok mindent megtapasztalni. De amennyire tudok igyekszem megtanulni amit lehet. -
bandi0000
nagyúr
válasz
dabadab #13919 üzenetére
Magam részéről azért segítettek az algoritmus óràk mégha akkor màr nem is sokat :D
Tényleg nem tudom, de emlékszek arra, hogy régen sokat szenvedtem az emelt érettségi feleadatokkal, legalább is a vége fele, azok voltak a nehezek, meg ugye egy rendezést is kb úgy csináltam, hogy emlékeztem milyen forból lehet összepattintani, de hogy miért úgy működött azt nem tudtam
Lehet nem az alap dolgok segítettek, hanem a prog óràk, ezt már nem tudom, talàn az a legjobb ha a kettőt szimultán csinálják, most pl egy bubi rendezés fejben "lejàtszani" le lehet, utána màr implementàlni semmi
-
haxiboy
veterán
válasz
dabadab #13806 üzenetére
Csak egy példa volt, de ezek szerint rossz példa, természetesen nem akartam megsérteni senkit, senki ne vegye magára
Csupán a side-skillek fontosságára próbáltam utalni, ezzel mert például nem kell a rendszergazdára várni mert éppen raidelnek wowban hogy kicseréljen egy kábelt(#13804) Domonkos nagyra becsülöm a frontendeseket, temérdek türelem és kreativitás kell hozzá, pláne amit a CSS-el művelni tudnak. JS-ről pedig csak egy lépés a Node.js, ami már elég komoly cucc
-
-
válasz
dabadab #13636 üzenetére
+1
Azt is hozzatennem meg, hogy nincs olyan (plane amikor meg tanulod), hogy a "kis programokat" megirom fosul, nem erdekel, majd a nagyobbat megirom jol, mert nem fogod. Fontos, hogy azt tanuld meg, hogy rendesen kodolunk, szepen, olvashatoan, mert az elso par nagyobb hangvetelu programod meg igy is fos lesz, nemhogy ha eleve a szart tanulja meg a kezed bepotyogni. -
martonx
veterán
-
K1nG HuNp
őstag
-
Csaby25
őstag
válasz
dabadab #13262 üzenetére
Én is erre jutottam, a python-nal kapcsolatban is így látom a dolgot.
Most már csak az a kérdés, hogy .net vagy java. Lehet olyat kérdezni, hogy melyik a keresettebb, vagy hogy melyik van jobban elterjedve illetve melyik könnyebb? Anyagi része egyelőre nem érdekel, hanem az, hogy kezdőként tudjak könnyen elhelyezkedni... -
bandi0000
nagyúr
válasz
dabadab #13001 üzenetére
jah ját Doc-ra konvertáltam
Wordbe van az a keresés és csere azért gondoltam első körben erre
Bár most hogy mondod leszedtem txt be így legalább nincs a felesleges formázás, 1 oszlopban van minden szó
Viszont így nem tudom mire kéne rákeresnem, mert a szavak elött nincs 1 szóköz se
-
bandi0000
nagyúr
válasz
dabadab #12999 üzenetére
persze ez volt az első ötletem nekem is, az app sem túl elegáns szóval beleférne
az a baj, hogy nem tudom milyen reget kéne használni, az elejére oda tudtam rakni a kifejezést, de a végére már nem tudom mire kéne keresni, vagyis kerestem pár dologra
a másik gond meg a word idézőjele, azt a fajtát nem fogadja a fordító
-
Rula
tag
válasz
dabadab #12975 üzenetére
Szerencsére az angol nyelvtudás megvan (legalábbis szerintem egy ilyen stabil közepes szintén legalább).
Leginkább telefonos alkalmazások fejlesztése érdekelne szerintem. (Egy cikkben az volt, hogy az Android stúdió eléggé sok nyelvet támogat azért)
martonx: Én is azon gondolkoztam, viszont az jutott eszembe, hogy jobb ha előbb megkérdezem valahol
-
válasz
dabadab #12966 üzenetére
És azt hol találom? Itt már meg van nyitva a project, csak nem kattintottam rá egyik fájlra sem, azért üres a képernyő. A jobb felső ablakban lévő project fájlra kattintottam jobb-al és úgy hoztam ezt elő. De ugyanez jön elő, ha bal felül a project ->properties-re kattintok.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- iPhone topik
- Napelem
- 3D nyomtatás
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vezetékes FÜLhallgatók
- További aktív témák...
- HP Zbook Firefly 15 G8 - i7-1165G7/24GB/512GB-/W15"/W10 Pro/ ÁFÁ-s
- Lenovo ThinkPad P16s AMD Gen2 R5 7540U / 32GB RAM / 1TB SSD / FHD Touch ÁFÁ-s
- Samsung Galaxy A52s 5G 128GB 6GB RAM Dual (A528) Mobiltelefon
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- iKing.Hu - Motorola Razr 50 Ultra Midnight Blue Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Plus Black Használt, karcmentes 256 GB tárhely 3 hónap garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3092, 98% Akkumulátor
- Apple iPhone 14 Plus 256GB / AKKU 100% / 12 hónap jótállás
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest