- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
I02S3F
addikt
"ki kell taposni az utat, mindenkinek magának." - Lehet, hogy szégyen, de én erre 3 év munkatapasztalat után jöttem rá. Mindig vártam a főnöktől, hogy tanítson be. De igazából nem rossz út ez, mert annál jobban becsülöm, amit elértem és nem igaz, hogy nincs segítség, csak google-zni szükséges vagy kérdezni és akkor kapok megfelelő kereső szavakat. Szerintem ez jó út, hogy "nekem szükséges kikaparni a gesztenyét".
-
I02S3F
addikt
De király! Mondjuk én nem szívesen kombinálnám ezeket. Most kávé, csoki és ginko bilóba megy. Egyelőre elég. Ha nagyon romon vagyok, akkor +1 kávé. Ha valamelyikből elegem van, akkor lecserélem egy időre (és akkor válogatok az általad említett alternatívákból is
Köszönöm!)
-
I02S3F
addikt
válasz
seredy #15688 üzenetére
Szerintem a problémamegoldó képességed problémák megoldásával fejlődik.
Humble Bundle-ön szoktak lenni programozós könyvek. 1 dolláért mindjárt 3. Illetve a Packt nak volt régebben minden nap 1 könyve ingyen.
Tapasztalatom szerint ezek a könyvek nem olvasmányosak. Arra jók, hogy olvasás közben nyitva van az IDE és püfölöd be a kód részleteket a könyvből, majd játszadozol vele.
Egyetemi jegyzetek között érdemes még szétnézni programozás terén, mert van elméleti része is a dolognak. A "free computer science books" szavakra rákeresve találsz ilyeneket, de szerintem gyakorlati feladatok abban is vannak!
De javítsatok ki, ha szerintetek hülyeséget írok!
-
I02S3F
addikt
válasz
pmonitor #15669 üzenetére
Sziasztok! Beszéltem dokimmal, hogy a programozás lassan megy. Konkrétan sokat töröm a fejem és ebbe el is fáradok.
Kávé és csokoládé fogyasztását javasolta. Meg ajánlotta, hogy vegyek ginko bilóbát.
Utólag rájöttem, hogy adott keretrendszer szintaxisát nem ismerem. Hiába is törtem volna rajta magam, segítség nélkül nem jövök rá.
Ti mivel serkentitek, frissítitek a gondolkodásotokat?
Szükséges beismernem, hogy nagyon lassan haladok a kódolással (szakdolgozat), de ez az első produktumom is.
-
I02S3F
addikt
Én most szakdogát írok. A kódolós részénél tartok és nagyon gyengén megy a dolog. Jó, hogy tudok keresni a Stackoverflow-n. De van, hogy arra sem jut erőm, hogy módosítsam picit a kódot (amit onnan másoltam) . Persze én munka mellett tolom.
Most 4 napot itthon vagyok. A mai a 4., de olyan szarul megy, hogy alig haladtam. Az agyam meg folyton jelzi, hogy fáradt, túl van terhelve.
Szóval igen-igen nagy segítség, ha kapok ilyenkor segítséget és persze hálás is vagyok érte nagyon! :)
-
I02S3F
addikt
válasz
instantwater #14897 üzenetére
Azt hiszem ez egyéni preferencia lesz, mert nekem két monitor kényelmesebb, mint a virtuális asztalok között navigálni. Bár utóbbit is használtam!
-
I02S3F
addikt
válasz
instantwater #14844 üzenetére
Én nem konyítok hozzá(!) , de annyit tudok, hogy az utolsó előtti kérdésed megvalósítása óriási munka lenne.
-
-
I02S3F
addikt
Sziasztok! A Minix3-ról olvasok egy könyvet (Tannenbaum oprendszerek). Ahol úgy vettem ki a szövegből, hogy funkcionálisan egymástól elkülönülő részek, folyamatokba szervezve alkotják a kernelt, mégis több ezer, vagy tízezer soros programkódról van szó. Hogy lehet funkcionálisan egybefüggő ennyi kód? Vagy mit nem értek ezen? Vagy, mert kernelről van szó, annak van egy fő fájlja amiben a kernel magja van?
-
I02S3F
addikt
Köszönöm szépen! Tökéletes!
-
I02S3F
addikt
Köszönöm szépen
!
-
I02S3F
addikt
Láma kérdés
Jó stratágia majdnem mindent változóba rakni? Kivéve az állandó értékeket. Például: 1méter, a víz forráspontja, stb. -
I02S3F
addikt
Sziasztok! Újabbb kérdésem van. A word wrap-et támogatja a legtöbb IDE és/vagy szerkesztő? Javascriptben írják, hogy úgy is bonthatok több sorra egy kódot, ha a hosszú string-eket "+"-al összekapcsolom és a második részét már új sorba rakom. De ez nem felesleges? (lásd példa kód)
<script>
document.getElementById("demo").innerHTML = "Hello " +
"Dolly!";
</script> -
I02S3F
addikt
Sziasztok! Kezdő kérdés!
Javascriptet tanulok és ott láttam, hogy előbb hívja a függvényt a tutorial (w3c), mint deklarálja. Na most ez ízléses? Szerintem nem. Előbb definiálás, aztán hívás. Szerintem így szép. Szerintetek? -
I02S3F
addikt
Sziasztok! Épp PHP-t tanulok és az a kérdés jutott az eszembe, hogy a foreach-el bejárjuk a tömb elemeit. És elképzeltem, hogy egyik elem után halad a kurzorom a másik elemre, minthacsak a most gépelt szöveg betűi között navigálnék egyik szomszédos betűről a másikra.
Az a kérdésem, hogy a számítógépen belül mi a háttere ennek a mozgásnak? Mitől van a változás a gépen belül? Leginkább a hardver oldali magyarázat érdekelne.
Amit én hozzátudok tenni, hogy a CPU-ban lévő kvarckristály ciklusos rezgése végez frissítést a gépen tárolt adatokon.
Lehet hülyeséget írok. Nem tudom. Minek olvasssak utána, ami közelebb visz a témához?
-
I02S3F
addikt
Sziasztok!
"Hello Word!" szinten vagyok. Programírás közbem gondolkodom, amit nem feltétlen szeretnék a kommentként beírni, de szeretném feljegyezni. Milyen eszközök állnak rendelkezésre ecélra?
A legjobb az lenne, ha a project-el egyszerre tudnám elmenteni és előhívni a jegyzeteket és nem külön alkalmazásban lennének. Persze, ha csak külön alkalmazással oldahtó meg, akkor azt fogom használni.
-
I02S3F
addikt
Sziasztok!
A Vim a fejlesztők körében népszerű, vagy az üzemeltetők körében? Van itt aki vim-en fejleszt?
-
I02S3F
addikt
Köszönöm szépen!
-
I02S3F
addikt
Sziasztok, nagyon off, de mint jelent, ha egy szót _alulvonás_ közé tesznek? Egyáltalán abban sem vagyok biztos, hogy alulvonásnak hívják ezt a karaktert. Azt se tudom hogyan keressek rá.
Itt láttam, de a HUP-on is láttam már kommentben.
Azért itt kérdezem, mert gondolom, hogy valami programozási paradigma következménye.
-
I02S3F
addikt
Sziasztok!
Azt olvastam, hogy függvény esetében, ha ugyanazt a célt másképpen éri el az átírt függvény, az major verzió lépéssel is járhat. Miközben a függvény nem feltétlenül lett jobb. Ez a programoknál is így működik?
-
I02S3F
addikt
Sziasztok! Az Ubuntu esetében stack-nek hívják a 16.04-hez backportolt kernelt és grafikus drivereket. Valaki (azért itt kérdem, mert nem egy hobby felhasználó véleményére vagyok kíváncsi) elmondaná nekem, hogy mi a fogalma ennek a stack-nek?
Más értelmezésben olvastam róla.
-
I02S3F
addikt
válasz
I02S3F #12187 üzenetére
Sziasztok!
A könyv a 151. oldalon ír a statikus library-król.
A static library is simply a group of object files. The object files are kept in an archive,
which leads to their usual .a suffix extension. You can think of archives as similar to a
zip file, but without compression.Hogyan különülnek el a különálló részek ebben az arhívumban? Ha jól értem egy IDE-ben lehet ezeket az arhívumokat olvasni. Namost az IDE gondolom elkülöníti nekem az egyes függvényeket, ugye?
-
I02S3F
addikt
Sziasztok! Olvasom a Computer Science from the Bottom Up c. könyvet. Amit alig értek. Mérnökinfo foszk-t fogok tanulni. Fogom ezt később érteni? Annyit értek, hogy a könyv az operációs rendszeren belüli folyamatokat bontja le. A virtuális memória résznél tartok. Látom, hogy ezt nekem tanulnom kell. Ha fejből mennek a fogalmak szerintem a közöttük zajló interakciókat is jobban megértem. Mit gondoltok? Ill. kell-e tudni fejből ezeket a folyamatokat, vagy csak elég megérteni? Normális, hogy elsőre nem értem?
Köszönöm!
-
I02S3F
addikt
Ismertek olyan internetes weboldalt, tutorial-t, ami a programozói logikát tanítja?Ahol az alapokat megszerezhetem.
-
I02S3F
addikt
Sziasztok! Itt egy általam szerkesztett c kód.
prog.c:40:37: error: field 'aranypenz' has incomplete type
struct ZsakmanySegedValtozo aranypenz;A fenti hibát dobja a fordító. A CodeChef-en fordítom. A Google találatokból semmit sem értettem. Mit lenne szükséges tenni?
Több hiba is van benne. Elég, ha az elsőben kapok segítséget!
Köszönöm!
-
I02S3F
addikt
Még egy kérdés: Miért nem ajánlott más kódját olvasni megértés, tanulás céljából? Ketten sem javasolták, akik értenek hozzá,
-
I02S3F
addikt
Sziasztok a scratch.mit.edu jó alapozásnak programozáshoz? Még pszeudo kódokat tudok írni, ill. jackson ábrát szerkeszteni. Esetleg van más a programozást segítő weboldal (tréning), ami szerintetek jobb ennél?
Köszönöm!
-
I02S3F
addikt
válasz
I02S3F #10864 üzenetére
Sziasztok!
A Professzionális programok felhasználói szintű elsajátítására ez nem igaz ugye? Ott többet is meg tudok tanulni az életemben, ugye? Gondolok itt Access, Matlab, Excel, stb.-re. (Ez azért fontos, mert szeretnék érteni több szoftverhez legalább haladó szinten.)
Köszönöm!
-
I02S3F
addikt
válasz
PumpkinSeed #10865 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
I02S3F
addikt
Sziasztok!
VBA-val elkezdtem foglalkozni. Viszont alig értek valamit. Tudnátok adni valami támpontot, ahol elindulhatok nulláról? Nincs informatikai végzettségem, viszont ehhez van affinitásom. Egy "átlagos" programozó hány nyelvet tud használni? (Aki fejlesztőként dolgozik).
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- GeForce RTX 3060 Ti Gaming OC 8GB
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- Layer 2 Plus (Layer 3 Lite) Passzív rack switch, 24x1G + 4x10G SFP+ , SFP-kkel FS S3900-24T4S-R
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD+ 2TB HDD
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Vivo Y76 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest