Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Alig fél évet hagyott az Oppo a K13 Turbo Pro-nak
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
axioma
veterán
válasz
K1nG HuNp
üzenetére
Hogy en milyen sokaig szerkesztek, bocs, votma.
Hat en 1. bedobtam set-be az egeszet 2. rendezve mentem vegig csak amig az elem nem nagyobb mint a szumma fele (a kisebbik keresese) es csak megneztem hogy az "elvileg parja" benne van-e a set-ben (igy - persze set implementaciotol fuggoen - elvielg o(n), bar ennek most itt nincs ugyse jelentosege)
A masodiknal az elso keresesevel harmadaig, masodiknal onnan felfele a maradek feleig mentem, a 3.-at ott is set-ben ellenoriztem.
De ez csak megszokasbol, brute force mindent 2x (3x) mond mo'dban is boven eleg volt itt. -
válasz
K1nG HuNp
üzenetére
A teljesen naív megközelítésben n^2 ill n^3 alkalommal fut le a ciklusmag, ezen azért lehet javítani, mert így tulajdonképpen minden esetet 2! ill 3! alkalommal talál meg. Aztán a számokat szépen sorba lehet rendezni és ezt kihasználni, az elsőnél simán el lehet sütni egy bináris keresést, a másodiknál nem ennyire triviális, de ott is látok lehetőséget ennek a kihasználására.
Na de hát ez tök mindegy, ha a full kretén megoldás is kb. azonnal adja az eredményt.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G7 - i7-10510U I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G8 - i3-1115G4 I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Cooler Master 750W
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Eladó igazi ritkaság! LG G7 Thinq 4/64GB / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest