- Magisk
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iGO Primo
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
coco2
őstag
válasz
lanszelot #20586 üzenetére
Én annak alapján dönteném el a kérdést, hogy milyen oprendszeren vagy?
Windows-on a c# framework classic alapból a rendszer része. Akár vs nélkül neki eshetsz programozni. Csak egy notepad kell hozzá. Ha linux alatt vagy, az a tábor jobb szereti a java-t. Ami szerintem fapadosabb a c#-nél, de észrevteleim szerint akkor is azt szokták favorizálni. Hogy például mivel lehet tanulni? Álj neki játék automatizálásnak. Ahhoz remekül gyakorolni lehet képernyőn vizuális felismerést, állapotgép design-t, user ui építést, felhasználói élmény tervezést. Belépőnek bőven jó. Játékból diablo 2 vagy wow privát szerveren. Azok szórakoztatóak.
Webezni szerver oldalra én mind a mai napig php-t használnék. Van az a hitvita a kérdésben, hogy szabadulnak az ifjak egyetemről, és szerintem php oktatás helyett nodejs lehet a tananyagban. Aztán ami van belőle node terepen, az halom sok macera szerver beállítással, ami egy lamp stack-nek kiforrottan része. Azon túl, hogy céges hitvitákban nem a php lesz a nyerő, ha stabil megoldást fabrikálnál, és csak a te véleményed számít, a helyedben adnék egy esélyt a php-nak. Ha procedurális stílusban használod, szinte teljesen egy C99 oop kiegészítésekkel, amiknek a stílusa az eredeti c# szövegszerkesztési stílusához hasonlít. Könnyű megszokni a c# mellett. Csak nem szabad elkezdeni a ::-t, mert onnantól sokkal rondább lesz. Példa gyanánt igazán bármi weboldal, de abból neked magadnak kell választanod. Ha mást nem, állj neki meglévő weboldalakhoz wrappereket írni a számodra hasznos tartalom leválogatásához.
Webezni kliens oldalra én mind a mai napig megmaradnék a nyers js mellett. React meg társai egyszerűbb dolgokra hasznosak, de amikor elkezdenek a népek a részleteken lovagolni, hátrébb vagy a react-al, mint egy nyers js-el, mert stilisztikailag elkezd fejfájdítóbb lenni a kód karbantartás. És persze biztos ezen is majd lesz egy hitvita, amihez cudarul semmi kedvem, szóval arra nem fogok reagálni. Leírtam azt, amit én magam használok, amikor nem kell mások véleményét figyelembe vennem. Gyakorláshoz példára nincsen tippem. Ha nem grafikus vénád van, valószínűleg neked sem lesz
Az arduino egy saját nyelvet használ. Nem teljesen C, és nem teljesen C++. Ha mikrovezérlőzni kell, és nem kell agyon gyömöszölni az a szerencsétlen magot mindenfélével, akkor én is inkább fogok egy arduino micro-t, és azt használom, mint microchip-ék pic-jét. Ha precízebb kód kell, akkor általában irány a pic és visszatérni C99-re. De azt el kell kerülni, és kevesebb a nyögvenyelés
Arduino-n van beépített virtual serial port-od kommunikációhoz. Sok macerától kímél az meg. Példa gyanánt az elmúlt időben játék automatizáláshoz gyártottam programozható billentyűzet / egeret. Lévén az valódi hardver akció, nem detektálja egyik gameguard meg semmi sem
Nem utolsó sorban hackerkedni ideális. Csak azt ne reklámozd itt, mert a modik szétkapnak érte
Mobil telefon / tablet vonalra csak akkor mennék, ha konkrét igényed van rá, és akkor meg kellene barátkozni a kotlinnal (android). Szerintem nem azzal kellene kezdeni, de ha különös indokod van rá, ess neki annak.
A python leginkább devops vonalon jelentős. Installereket írni. Van rá egy-két támogatás ingyen, amit ha microsoftéktól akarnál vásárolni, nagyon sokba kerülne. Magadnak megírni meg egy emberöltő. Szóval nehéz megkerülni, ha kell az a felhasználói élmény. Viszont az installer az egyetlen kontextus, és egyedül ott nem gáz, hogy a python kb 10x olyan lassú, mint bármi más
Még népszerű is tudna lenni, ha a szövegszerkesztési stílusa nem lenne annyira csúúúúúúnya
Na, eleget fecsegtem, ideje befognom
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
lanszelot #20590 üzenetére
Ehhez a topikomhoz mit szólsz ?
https://itcafe.hu/tema/online_programozasi_tanulo-platformok/friss.html
-
-
paler
aktív tag
válasz
lanszelot #20586 üzenetére
Szia!
Ha hobbi projekt akkor én Phytont javaslom. Könnyen tanulható és sok mindenre használható. Szerintem elég jól körbejárja a Pyhtont, mire használható. Meríthetsz belöle ötleteket.
Javaslom nézd át ezt az oldalt:
Pyhton alapok
Turtle
Pygame
Pyhton mini appok
Pyhton_SQL
De lehet szórakozni az érteségi feladatok megoldásával.És az oldal elkezdet JavaScriptel is fogalkozni, ha már beleuntál volna a Pyhtonba
De akkár használhatod őket együtt kombinálva is.
Ha az angol nem gond, akkor ezeket az oldalakat is javaslom tanuláshoz, ötleteléshez:
RealPyhton
W3Schools -
dabadab
titán
válasz
lanszelot #15150 üzenetére
milyen néven kell elmenteni a html, js, css fájlokat, hogy offline működjön?
Olyan néven, ahogy majd belinkeled őket a HTML-ben
Ami ott van html, az nem a teljes forrás, mert a boilerplate rész az nem látszik az editorban: ha a végeredményt (a jobb alsó frame-et) megnézed egy "view frame source"-szal, akkor látod, hogy valójában hogy néz ki (ott inline-olva van a javascript meg a css is)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest