- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reflax
tag
válasz
dabadab #15270 üzenetére
oooohhhh, de nagy segítség volt az a komment ott a githubon ennél a linknél
Gondolom hülye kérdés:
Ugye láttam van olyan, hogy stringre, ha jól értlmezem. És akkor lehet int-re is? Eléggé csecsemőcipőben járok ebben a dologban amúgy.
Szóval olyat lehet, hogy egy mondok valamit, egy függvény eéső bekérése szám, a második is, és mondjuk van utána még valamenyni szám bekérés. TehátInt N,M;
cin>>N>>M;
.
.//valamenyni sornyi kód
.
cout<<A;
.. //blablabla
cout<<B;
..//blablabla
cout<<C;
És mondjuk az N, M-et nem akarom kiszínezni, de az A és B-t igen, viszont a C-t nem. Akkor az A és B résznyi kódot valamibe bele tehetem és ott megmondhatom valahogyan, hogy minden ebben lévő szám legyen piros? Ha igen, how?
Szeretek okulni és keresem a válaszokat. Bocsánat, ha idegesítő lenne esetleg -
Reflax
tag
-
Reflax
tag
Üdv!
Nyelv: C++
Szeretnék egy kis stílust használni. c++-ban megadott int változójú számokat szeretnék színezni kiíratáskor.
Példa:cout<<"Kerem irja be az " <<i+1<<". helyseg " <<j+1<<". erteket: ";
az i és a j változót szeretném kiszínezni mondjuk vastag pirosra. -
Reflax
tag
Üdv. Adott a kódom, amire valamiért azt írja ki, hogy no opertor for >
C++int N,M,egyfele=0;
cin>>M>>N;
//matrix(E);
vector<vector<int> > E(M, vector<int>(N));
for (int i=0;i<E.size();i++)
{
for (int j=0; j<E[i].size();j++)
{
cin>>E[i][j];
}
}
for (int i=0;i<E.size();i++)
{
for (int j=0; j<E[i].size();j++)
{
while (E.size()<2 && j<=E[i].size())
{
if ( E[i * E[i].size() + j ] > 0)
{
egyfele++;
}
j++;
}
}
}Se hogy nem tudok rájönni mi lehet aprobléma. Ha simán anynit írok,h ogy N>0 akkor helyes lesz.
-
Reflax
tag
Matekot mondta pár ELTE-s tanuló és rég végzett, hogy matek ami nagyon hard, és sok mindent magamtól kell majd megtanulnom, valamint hogy nem árt előtte C-ben tisztának lenni,
-
Reflax
tag
válasz
janos1988 #14037 üzenetére
Értem, nos én már évek óta szerettem volna infóban elhelyezkedni és azt tanulni de csak az utóbbi pár évben alakult ki bennem eléggé az, hogy még is melyik része. Eleinte a hálózat érdekelt majd a hardver. De később elkezdtem a progrmamozás felé kacsintgatni és az fogott meg. Onnantól ha valami eszembe jutott infós rész, az kifejezetten csak programozás volt. Hol PLC, hol banki, és a játéknál kötöttem ki jó ideje és ez ragadt meg. Elkezdtem youtuben Unityben készíteni tower defenset, és tetszett, anno órán is pici kis játékot készítettünk ,meg számológépet és tetszett. Ezért érdekel, ée szeretnék az ELTE-re bekerülni, hogy tanulhassam amennyire tudom. És kifejezetten ez a célom, hogy játékok készítésében szerepeljek, és idővel pedig az M.I.-vel foglalkozhassak mellette. Ezek a terveim és ezt is szeretném megvalósítani. Játékkal örömöt adni másoknak és élvezni amit csinálok, az M.I-vel iletve szerves technológiával pedig az emberiségnek segíteni.
-
Reflax
tag
válasz
cattus #14029 üzenetére
Uhm akkor oksi, éppen Unity 3D-ben tanulgatom magamat (YouTube Brackeys csatornája ami unityben mutat programozást, és a konkplett mini játék elkészítését). Én ebben látom és szeretném majd a jövőben a saját keresetem megalapozni
Telefonos programok, játékok (például már maga a terv meg is van, hogy milyen labirintus-battle royal feeling játékot szeretnék megcsinálni majd, csak ugye azalapok és a tudás
)
-
Reflax
tag
válasz
Silεncε #14027 üzenetére
Az M.I.-t később, mint íyrtam, előbb játék, alkalmazás programozás, inkább PC-re de esetleg telefonra mis még, amivel úgy érzem érdemeseb bkezdeni. Az M.I. elég bonyolult, nem hogy még a biokémia összeforrasztása technológiával, szóval ja
Nos annyira alapon, hogy van egy műszaki infóm (nem sokat ér, mindenből valamennyit tanítottak, mint hálózat, C, HTML, és hardveres, na meg Delphin, Szóval nem nagy szám egyáltalán, olyan dolgok amiket magamtól is megtustam volna tanulniÉs szeretnék ilyen területbe belecsöppenni majd, ahol foglalkozhatok játékokkal például. Ezért szeretnék tanulni azt ami most szükséges ehhez és olyan progival ami ahhoz szükséges, csak ugye nem vagyok még tisztában ezzel.
-
Reflax
tag
válasz
dabadab #14024 üzenetére
Értelek, és milyen framework van, ami ehhez jó?
Alap szinten html, C#,C++ meg van már de mélyebben egyelőre nincs. Ncore-ról töltöttem le egy két mások által hasznosnak mondott köünyvet.
És idő múlásával mindenképp akarok ezzel foglalkozni de amint lehet már munkába is állnék már most, mivel gyakorlat ami adja a képességeim fejlődését. Otthon nem tudok mindent megtapasztalni. De amennyire tudok igyekszem megtanulni amit lehet. -
Reflax
tag
Üdv! Tudna informálni arról valaki hogy manapság szoftverfejlesztéshez, itthon Magyarországon, vagy küldöldön hom eofficeban itthonról (alkalmazás és/vagy játékfejlesztéshez) manapság mit használnak? Szeretnék majd elindulni egyetem felé és tisztában lenni mi mit hogyan és miért. Szeretnék majd a jövőben (távoli valószínű) M.I.-vel foglalkozni, írni rá programot, tanulmányozni és például robot mozgását minél élethűbbé tenni, vagy éppen ha lesz alkalmam biokémiához, akkor programozott sejteket létrehozni, főként szervátültetés megoldása miatt ( például nem régiben sikerült nyomtatott működi kis egészsív méretű szívet létrehozni és én pedig akarnék valami hasznosat nyújtani az embereknek ebben, hogy például működő tüdőt, vagy egy egész kart úgy felszerelni egy emberre, hogy az úgy érezze a sajátja és nem változott volna semmi előtte)valamint az előtt játék és alkalmazás fejlesztéshez. Visual Basicet láttam ehhez és CodeBlocks-ot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest