- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csaby25
őstag
Sziasztok! Van Magyarországon ingyenes API integráció cég adatok lekérdezésére?
-
Csaby25
őstag
válasz
Csaby25 #18300 üzenetére
Sziasztok!
Először is köszönöm az eddigi tanácsokat.
Picit felvázolom az érveket(ellenérveket) a nyelvek mellett.Python:
Pro - Talán ez a legkönnyebb
Kontra - Nagyon régen tanultam, keretrendszert is kell külön tanulnom.Java:
Pro - Ezzel foglalkoztam a legtöbbet, elvégeztem egy tanfolyamot is(fizikailag, nem online).
Kontra - Talán ez a legnehezebb, keretrendszert is kell külön tanulnom.Flutter - Dart:
Pro - Könnyebb, mint a Java, ezt tanultam legutóbb(Udemy tanfolyam), egyszerre tanultam keretrendszert és nyelvet is.
Kontra - Kevesebb állás lehetőség.Segít ez nektek tanácsot adni
?
Picit úgy érzem, mint aki ide - oda kapkod és mindig az után lohol ami a legközelebb van
Ezért szeretnék végre dönteni és kitartani valamelyik mellett, hogy ne vesztegessem tovább az időmet. -
Csaby25
őstag
Sziasztok!
Több, mint 10 éve vagyok a jelenlegi cégnél számítógép-szerelőként.
Mindig is vonzott a programozás de sajnos még nem sikerült váltanom.
Először Pythont tanulgattam, de 8 óra munka mellett tanulni és közben konkrét projektbe belefogni, úgy éreztem nem fog menni.
Közbe jöttek dolgok: ház építés, két gyerek.
Ez idő alatt próbálkoztam Java-val, elvégeztem egy kezdő tanfolyamot(Java SE) ami elég jól ment. Utána tanulgattam itthon Sprinboot-ot. Voltam egy állás interjún(techikai) ami sajnos nem jött össze, nem volt nehéz, csak túlizgultam, mivel nem igazán volt(van) rutinom ebben, sajnos túl sokáig leragadtam egy cégnél
Legutóbb Fluttert kezdtem el tanulni, mivel volt kilátásban egy állás lehetőség. Végig vittem egy Udemy kurzust, elkészítettem minden appot onnan. Az volt a terv, hogy még egyszer átveszem a tanfolyamot és utána készítek egy saját appot, mivel majd bepróbálkozom.
Saját app még nem készült, sajnos abba maradt a folyamat már vagy 6 hónapja...A lényeg, hogy most már eleget húztam az időt, szeretnék napi 2 órát rászánni, hogy felkészüljek egy állás interjúra. Kilátásban van Python, Java és Flutter állás is, de sajnos egyik se kezdő - junior pozíció.
Abban kérnék tanácsot, hogy vajon mibe kezdjek bele, ezúttal nem szeretném abbahagyni
Nem feltétlenül a fent említettek közül szeretnék választani, de mivel szereztem némi ismeretséget, gondoltam előnyösebb lenne.
Tudom, hogy a Python(ezt nagyon rég tanultam, szóval minimális a tudásom) és Java back-end, szóval keményebb dió.
Flutter a legfrissebb és talán ez tetszett a legjobban mert egyszerre tanultam a keretrendszert, nyelvet(Dart) illetve Android -IOS app fejlesztést... Ja és frontend, szóval ha valamit dolgozok szinte azonnal látszik az eredmény. Viszont ezzel az a gond, hogy kevesebb az állás lehetőség, mint pl Java-ban. Java-hoz viszont úgy látom nem elég az SE, ide kell még EE és vagy Spring is.
Tudom, hogy a döntés az enyém és hogy azzal kell foglalkozni amit szeretsz, de azért mást is figyelembe kell venni.
A fentiek ismeretében tud valaki tanácsot adni, hogy merre induljak?
Köszi!
U.I.: Bocsánat, ha túl hosszúra sikerült.
-
Csaby25
őstag
Sziasztok!
Flutter (Dart), vagy Django (Python), szerintetek melyiket lehet hamarabb elsajátítani egy junior (tapasztalat nélküli) pozícióra? (Jelenleg Java-t tanulok és nagyon régen volt egy kis Python)
Köszi!
-
Csaby25
őstag
Sziasztok!
Kb. másfél éve elvégeztem egy gyorstalpalót Java-ból. Azóta egyedül tanulom, SFJ videóit vettem át, jelenleg Udemy-ről tanulok. Nyolc óra munka és család mellett a vártnál lassabban haladok
A cél az lenne, hogy befejezem a Udemy kurzust, utána meg egy saját projektet készítek Spring Boot-al, amivel lehet esélyem egy junior pozícióra.
De most találtam egy helyi céget amely kezdőket is keres tapasztalat nélkül, Flutter-ben és Python (Django)-ban. Anno dolgoztam picit Odoo-ban, tehát a Python közelebb áll hozzám. Azt mondták, hogy ha készítek 2-3 Django webappet, amiből egyet tutorial nélkül akkor menni fog a technikai interjú.
Az lenne a kérdés, hogy szerintetek érdemes időt szánnom, Pythont (Djangot) tanulni? Igazából picit félek, hogy ez is elhúzódhat, mint a Java, illetve, ha abbahagyom a Java-t, akkor kárba megy a belefektet idő
Ti mit tennétek a helyemben, folytassam a Java tervet, vagy vágjak bele Django-ba?Köszi!
-
Csaby25
őstag
Sziasztok!
42wolfsburg.
Ezt ismeri valaki?
Köszi! -
Csaby25
őstag
válasz
martonx #13286 üzenetére
Hát igen. Ez történt az Odoo projektekkel is, az illető hamar elmondta, hogy mit és hogyan, de nem volt ideje sokat magyarázni, mert az idő alatt inkább megcsinálta ő
Szóval arra gondoltam, hogy Javascript-be vágok bele, megróbálok kis vállalkozásoknak web oldalt készíteni jelképes összegért, szerinted lenne értelme ennek? -
Csaby25
őstag
Inkább leírom röviden, hogy milyen helyzetben vagyok és mit szeretnék lehet, hogy így könnyebben tudtok segíteni a döntésben.
A kezdetektől:
19 éve végeztem a líceummal informatika szakon (Romániában), itt Pascalt tanultam, tetszett, nem tűnt nehéznek.
Egyetemnél hoztam egy rossz döntést, sajnos nem kimondottam programozásra mentem és nem is magyarul. Nem mentem magyar egyetemre, mert csak akkor indult nálunk és még nem volt akkreditálva. Románul végeztem az Ipari Informatika és Automatizálás szakot. Tanultam itt C++, de sajnos románul nem jött át annyira, hogy megfogjon a dolog. Utána sajnos hardver (PC) területen kezdtem el dolgozni és itt leragadtam, család alapítás előtt sajnos elhanyagoltam a programozást, utána meg már nehezebb, most ebben a helyzetben vagyok. Mindig is vonzott a programozás de valahogy mindig elhalasztottam. Javat kezdtem el tanulni pár évvel ezelőtt, abbamaradt, utána pythont, ebben szereztem egy kevés gyakorlatot Odoo modul fejlesztése közben.
Jelenleg ott tartok, hogy kezd helyrerázódni az időbeosztásom így egy kisgyerek születése (4 éve) és ház építés - beköltözés után (1 éve).
Úgy látom, hogy jelenlegi szakmámban nem fogok már komolyabb fejlődést elérni sem szakmai sem pedig anyagi téren. Szóval szeretnék váltani, de a folyamatot úgy képzeltem el, hogy munka mellett annyit tanulok, hogy dolgozhassak jelképes összegért tanulás céljából, majd ha kellő tapasztalatot szerzek akkor váltanák.Na ehhez keresek én egy nyelvet
Bocsi ha hosszúra vagy túl részletesre sikerült, de gondoltam így jobban átlátjátok...
Köszi!
-
Csaby25
őstag
válasz
K1nG HuNp #13280 üzenetére
Ez mondta egy ismerősöm:
"Egy Java vagy C# alapjai, vagyis maga a nyelv nem gond, mert az rövid idő. De Javascript-el kezdeném, és az alapok után folytatni valamivel aminek gyakorlati haszna is van. Úgy könnyebb ha látod hogy konkrétan mire tudod használni."
Azt hiszem megfogadom a tanácsát. -
Csaby25
őstag
válasz
K1nG HuNp #13280 üzenetére
Köszi!
Én is így terveztem pont ahogy leírtad. Már neki fogtam egy párszor autodidakta módon (python, java), nem is volt gond az elmélettel. Csak sajnos még nem jött el az az áttörés, hogy valami egyénit alkossak. Sajnos nem tudtam úgy beosztani az időmet, hogy kitaláljak valamit és végig is vigyem. Szóval hiányzik a rendszeresség, picit nehéz, 8 óra munka és család mellett. Gondoltam, hogy a képzés rávezet arra, hogy rendszeresen foglalkozzak a dologgal, még akkor is ha kevés rá az idő. Próbáltam konkrétan bedolgozni valakinek, Odoo modulok fejlesztésében (python, xml...), de pocsékul időzítettem, nagyobb projektnél, egyszerűen nem tudtam beosztani az időmet. Úgy gondolom szükség lenne valakire aki kisebb projektet ad (nem gyakorlatot). Kicsit olyan feelingem van az elmélettel, hogy ok átvettem, értem is nagyjából és ennyi, utána nem tudok mit kezdeni vele
.
-
Csaby25
őstag
Megy az angol, de nem úgy mint a magyar
. Nem mindegy, hogy az új fogalmakkal először angolul találkozol, vagy magyarul, legalábbis nekem. A legtöbb dolgot amit tanultam (python, java), magyar dokumentáció volt hozzá. Az Odoo-hoz például nincs, úgyhogy azt angolul tanultam és úgy éreztem többször át kell vegyek bizonyos dolgokat, hogy megértsem, ezt az angol nyelvnek tudtam be...
-
-
Csaby25
őstag
válasz
dabadab #13262 üzenetére
Én is erre jutottam, a python-nal kapcsolatban is így látom a dolgot.
Most már csak az a kérdés, hogy .net vagy java. Lehet olyat kérdezni, hogy melyik a keresettebb, vagy hogy melyik van jobban elterjedve illetve melyik könnyebb? Anyagi része egyelőre nem érdekel, hanem az, hogy kezdőként tudjak könnyen elhelyezkedni... -
Csaby25
őstag
OK, eddig kb így állunk a szavazatokkal
.Net: 3
Java: 1-2
Android: 1
React: 1Az van, hogy legkésőbb hétfőig el kell döntenem, időt és pénzt fogok bele fektetni, úgyhogy jól meg kell gondolnom...
-
Csaby25
őstag
Sziasztok!
Lehetőségem van egy 6 hónapos szoftverfejtesztes képzéshez, amiből az első két hónap ingyenes. Ezek vannak: Android, .Net, React, Web fejlesztés - PHP, Java Development
Ti melyiket választanátok?
Tudom, hogy az lenne a jó amelyik tetszik is, de csak a pythont es a javat ismerem, php-ból meg van egy csomó keretrendszer, .Net az gondolom főként C#-on alapszik
Köszi! -
Csaby25
őstag
Köszi!
Én is a java-n filózok. Van egy ismerősöm aki 2 év alatt autodidakta módon megtanulta, saját játékot írt androidra, mindezt 8 óra munka és család mellett.
Most androidra programoz, full time-ban.
Csak most picit bezavar a kotlin, arra gondolok, hogy nem-e lesz időveszteség a java, nem lenne jobb egyből kotlin-nal kezdeni -
Csaby25
őstag
Sziasztok!
Korábban már felvetettem a kérdést, hogy mit érdemes megtanulni manapság.
Olyasmi kellene, amivel freelancer-ként egy kis plusz pénzhez lehetne jutni, napi 2-3 órát tudnék rászánni.
Azért mondom, hogy szabadúszóként, mert nehezen keresnék havi 250k-t kezdőként alkalmazottként, ennél kevesebbért pedig nem váltanák munkahelyet.
Persze a hosszútávon, saját vállalkozás vagy egy jól fizető cég lenne a cél..Ki melyik nyelvre szavazna?
Köszi!
-
Csaby25
őstag
válasz
tboy93 #12420 üzenetére
Mindenre nyitott vagyok
Mint, írtam pythont és javat próbáltam, web-et egyáltalán.
A lényeg az lenne, hogy megtanuljam-megértsem, utána konkrét projekteket csinálni itthonról, mindaddig amíg el tudok helyezkedni valahol..
Az itthonról való dolgozás nem feltétlenül pénz miatt, sokkal inkább tanulás-gyakorlás céljából... -
Csaby25
őstag
válasz
DrojDtroll #12418 üzenetére
Amúgy itt van egy 2018-as statisztika is a stackoverflow-n:
Stackoverflow 2017
Stackoverflow 2018
Itt látszik melyiket hány százalékban használták idén és tavaly.
Kiemeltem egy párnak a "növekedését" tavalyról idénre:
JavaScript 7.9 %
Python 7.1 %
Java 6 %
Kotlin 4.5 %
C++ 3.3 %
PHP 2.8 %
Ruby 1.1 %
C# 0.6 % -
Csaby25
őstag
Sziasztok!
Újrafogalmazom (leegyszerűsítem), korábbi kérdésemet:
Programozásra szeretném fordítani napi 2-3 óra szabadidőmet.
Kb. 1-2 évvel ezelőtt Pythont és Javat tanultam (otthon) (nem volt elég időm rá és sajna abbamaradt)
Szerintetek, melyikre érdemes időt szánni?
Python, Java, Kotlin, JavaScript, PHP, C#, C++, Ruby stb...?
Ez mennyire mérvadó:
Most Popular Technologies?Köszi!
-
Csaby25
őstag
Sziasztok!
Programozással szeretnék foglalkozni a jövőben.
Jelenleg számítógép összerakással foglalkozom egy relatíve nagyobb cégnél.
Autodidakta módon tanultam java-t és python-t, illetve van egy minimális gyakorlati tapasztalatom python-ban (odoo-n belül ). Viszont nem sikerült komolyabb saját projektet készítenem időhiány miatt.
Most (1-2 év kihagyás után) úgy érzem lenne több időm ilyesmire.
A kérdés az, hogy mire érdemes időt fordítanom ami hosszútávon kifizetődő.
A terv az lenne, hogy tanulni meg saját projektet készíteni, illetve bedolgozni cégnek.
Csak akkor szeretnék full time-ban ezzel foglalkozni (lemondani a jelenlegi állásomat), ha legalább 280k-t megkeresnék havonta.
Szerintetek ez mennyire kivitelezhető terv, illetve mibe vágjak bele?
Nyitott vagyok mindenre ami hozzásegít a fent említett tervemhez.
Ha web akkor milyen keretrendszer?
Ha android akkor java, vagy inkább kotlin?
Illetve van még a microsoft vagy ios fejlesztés (c++, c#...)Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3010
- TOP PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest