- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Watch
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
mindenes24
junior tag
válasz
crucified #8993 üzenetére
Ezt irtak, hogy ez a tipusa, ez alapjan letoltheto a pdf-ben a doksija es egyebek.
Egy elektromernok azt mondta, hogy a panel alapjan csinalna egy masikat, de a jelenlegi visszafejtese szerinte lehetetlen, mert nem tudni, hogy milyen programnyelven kodoltak. Csak amuldozott, hogy a pdf doksiban ott van reszletesen minden logikai rajz. hogy ez a PLC mi mindent tudott annak idejen, de szerinte mar elavult.
Azert kellene visszafejteni, mert a panel alapjan valamivel tobbre lehet kepes, par hardver nincsen csatlakoztatva, talan ez az agy mindent tud.
---
Lovesem sincs ezekhez, nem tudom, milyen programot kell letolteni, inkabb egy pesti hozzaertore biznam, akinek ott van minden kutyuje, "csak osszedugja es kesz".Nalam ott indul a dolog, hogy kell venni egy megfelelo tokot, amibe a PLC-t beteszem, es akkor meg kell hozza a megfelelo aramkor, gondolom, usb-re kell csatlakoztatni a PC-hez, es csak utana jon az, hogy a PC felismerje, stb.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
crucified #8920 üzenetére
Megbízhatóság alatt azt értem, hogy PLC színvonalon, azon belül akármilyen egyéb pontosság, vagy például jó egy mikrokontroller is, ami akkora, mint egy radír, van egy csomó IO rajta, programot írsz rá, és az egész 10 euró alatt megvan, ha pl. analóg jeled van a hőfokról.
Az adatok is azért fontosak, mert a hőfokot elég sok formátumba tudod szolgáltatni, de az még azért egész egyszerű.
-
norbert1998
nagyúr
-
spkkill
tag
válasz
crucified #8877 üzenetére
Van még egy ötletem és szerintem az is lesz a gond. A Classic Step 7 PC/PG interface-t használja a HMI-hez a TIA is. Ezért ha a Classic Step 7 beállításba nincs beállítva a hálókártyád mint aktív interface nem is fog működni. Ha nincs Step 7 a gépen akkor is megtalálod a beállítást a vezérlőpultban. Párszor már megszivatott csúnyán.
-
KLR
csendes tag
válasz
crucified #8333 üzenetére
Szia.
ETH kábel PLC-re, megnyitod a TIA-t, nem nyitsz projektet, az Online & Diagnostics-ra kattintasz, kiválasztod a hálózati kártyát és a TIA átfésüli a hálózatot és megkeresi a PLC-t, akár volt már programozva, akár nem. Esetleg, ha másik IP tartományban van a PLC mint a PC, fel fogja kinálni hogy hozzáadja azt a tartományt is a hálózati kártyádhoz. -
Rigor Mortis
csendes újonc
válasz
crucified #8117 üzenetére
Szia crucified!
Igen, rsf-nek tökéletesen igaza van! Jelenleg is lehet kapni 12V/24V-os LOGO!8-at 6ED1052-1MD08-0BA0 megrendelési számmal, és illeszkedő bővítőmodulok is elérhetők hozzá. Ezeknek az eszközöknek 10,8V a magas logikai szinthez tartozó küszöbfeszültsége. A LOGO8! Csak maximum 8 analóg kimenetet tud kezelni (azokat is csak bővítőmodulokon, a base uniton nincs analóg kimenet). Ezt azért fűztem hozzá, mert proporcionális szelepeket említettél.
Üdvözlettel:
RM
-
Szirty
őstag
válasz
crucified #8114 üzenetére
Prop. szelepnek két elterjedt kivitele van elektromos szempontból (legalábbis ipari területen).
Az egyiknél a szeleptestben csak a tekercs van. Ehhez szükség van egy külön teljesítmény elektronikára ami PWM-es áramgenerátoros szabályzással intézi a tekercset rendszerint valamilyen analóg jellel arányosan.
A másik kivitelnél maga az elektronika is be van építve a szeleptestbe vagy fejbe. Ennek tápfeszültség kell meg analóg jel, esetleg ad hibajelet, vagy lehet analóg visszajelzése is. -
ZetorGumi
addikt
válasz
crucified #8028 üzenetére
Szia.
Hasonlót olvastam én is, de mire odajutottam volna, hogy leírjam, illetve leteszteljem, addigra megcsináltad.
Ezzel csak annyi a probléma, hogy a HWkonfigban beállított egyedi PLC, illetve egyéb eszköz beállításokat nem húzza át, ahogy én néztem legalábbis.Ahogy Tomika említette, csak a változást fogja feltölteni, nem az egész projektet.
Sőt, ha törölsz egy FC-t, FB-t, sokszor fennmarad online-ban, a projektből viszont hiányozni fog. Érdemes Online-ban törölni, ha szükséges. -
Tomika86
senior tag
-
n0rbert0
senior tag
válasz
crucified #8018 üzenetére
Szia,
Frimware-t webszerveren keresztül (FW3.0-tól) vagy memóriakártyával tudsz frissíteni. Az utóbbihoz legalább egy 24MB siemens memóriakártya kell. Mindkét esetben STOP-ba megy a CPU. -
Szirty
őstag
válasz
crucified #7968 üzenetére
Szia!
Az ilyesminek semmilyen problémát nem szabadna okoznia ha megfelelően van kivitelezve.
A 24V DC bemeneteknek is megvan a specifikációja hogy pl. -30V-tól +5V-ig logikai 0 szint, +13-tól +30V-ig logikai 1 szint.
Abszolút nem érdekli a bemeneti modult hogy a bemenetre nem ugyanaz a tápegység adja a feszültséget mint amelyik egyébként energiával látja el (főleg hogy még galvanikusan le is van választva).Nálunk is van olyan megoldás ahol egy szekrényben négy darab 24V-os tápegység van.
Sőt kifejezetten előnyös ha a PLC modulok tápellátását nem ugyanaz a tápegység hajtja meg mint amelyik azoknak a szenzoroknak ad tápot amelyek a bemenetekre visszaküldik a feszültséget (ha jön a "ménkű" akkor legfeljebb csak a szenzorok és a bemenet repül, az egész rendszer nem). -
ZetorGumi
addikt
válasz
crucified #7968 üzenetére
Ezt én tudom, hogy a legjobb minél jobban elválasztani ezeket egymástól, de nekem itthon így volt csak lehetőségem. Benn meg ne kérdezd, már így volt kiépítve minden.
Itthon úgyis majd az lesz, hogy ha kész teljesen, akkor lemérem a felvett áramot, és kicserélem a két tápot egy, megfelelő méretűre.
Csak addig nem akarok venni, míg nem tudom, hogy mennyi az annyi, lehet elég csak 1db 5A-s. -
Szirty
őstag
válasz
crucified #7898 üzenetére
Szia!
Annyi a különbség amennyi a LAD és az STL között.
A LAD/STL választása elsősorban feladat függő. Adatok kezelése, ide-oda rakosgatása hatékonyabb (és ha nincs nagyon szétcsúszva a kód) akkor átláthatóbb, mert Ilyen feladatot LAD-ban megírva sokkal hosszabb és átláthatatlanabb megoldás születik.
A szokás annyiban játszik szerepet hogy ki mennyire gyakorlott az egyik vagy másik nyelvben.
Aki szinte csak LAD-ban dolgozik annak a LAD lesz átláthatóbb és könnyebb, aki mindent STL-ben ír annak meg az STL természetesen.Az én véleményem az, hogy az optimális valahol a kettő között van. A hibakezelő blokkokban jellemzően adatokkal kell foglalkozni, kevesebbet tisztán logikai feltételekkel. Ezért én ott az STL-t választom általában.
-
plutokas
csendes tag
válasz
crucified #7744 üzenetére
Szia, csak most láttam a kérdésedet. Nem csak az MPF és SPF számossága tartozik a Siemensnél hanem a ciklusok száma is.
Ha tényleg csak 9 program van rajta és nincs sok gyártói meg saját ciklus akkor a géppel lesz a probléma.
Én mindenképpen megnézném windows-os környezetből is a tárhelyeket valamennyi meghajtón.Illetve van egy nagyon fontos MD paraméter ehhez: MD18310
Ha ezeket átnézted és nem oldódott meg a prblma akkor nyugodtan keress és megyünk tovább.
-
spkkill
tag
válasz
crucified #7751 üzenetére
Van ennél sokkal rosszabb példa is. Új CNC berendezés elektormos rajzán nem tüntetik fel az adott alkatrész gyártóját és nevét,hanem csak egy rendelési számot amivel rajtuk keresztül tudod megrendelni az adott alkatrészt. Az hogy egyes funkciókért fizetni kell jelen van az egész világban csak nem feltétlenül vesszük észre. Egy autó metálfényezése is simán van 300€ vagy,de csak ha veszek egy telefont annak is ár függvényében meg vannak a maga korlátai. Lehet arra is mondani,hogy egy mai modern telefonnál miért engedheti meg magának a gyártó,hogy csak 32gb memória van benne,alig fér el rajta pár darab 4k videó. 400.000€ nem sok egy CNC gépért.
-
spkkill
tag
válasz
crucified #7741 üzenetére
Szia!
Ez esetben nem a memória fogyott el és a memória bővítés nem is segít rajta,az alsó sarokban is látható a "free 1,6MB".(Egy 11.000! soros NC program is csak 385kb)
Az NC memóriában van létrehozva túl sok könytár ami vagy valóban túl sok vagy a gyártó manipulálta a gyári beállítást,de ezt kétlem mert min 30-nak kell legyen (max256 lehet).Valószínűsítem,hogy a programoknak vagy más adatnak külön könyvtárakat hoztatok létre ami elérte ezt a korlátot. Ha nagyon zavaró hogy egy könyvtárban van minden akkor fel lehet bővíteni,de 20 gépnél ez sok munka,mivel mindent menteni kell, újraparaméterezni a memória konfigurációt,majd visszatölteni az adatokat. A legtutibb ha nem hoztok létre több könyvtárat hanem a meglévőkben tároljátok a programokat. -
byte-by
tag
-
byte-by
tag
válasz
crucified #7735 üzenetére
halo
ott van a jobb alsó sarokban a szabad memória, egyébként ez a Workpiece, Part programs , Sub programs esetében is kijelzi, hogy mennyi van. gondolom az adott területen ennyiből lehet gazdálkodni.
az, hogy a gyártó esetleg adott meg gyári projekt limitet, az előfordulhat, de erről nincs információm.igazából a 300 eurós problémát nem értem.
egy CNC -ről beszélünk, ha jól tudom.
nem tudom mit gyárt, de egy CNC adott esetben egy nap alatt több profitot tud termelni.
a cég fizesse ki és mehet tovább. -
spkkill
tag
válasz
crucified #7731 üzenetére
Még egy kérdés a pontosítás kedvéért.Melyik hibaüzenet jelenik meg?
-6510 Too many part programs in the NC memory
-6530 Too many files in directory
-6540 Too many directories in the NC memory
-6550 Too many subdirectoriesA tárolható programok számát a felhasználói memória mérete határozza meg és függ a programok hosszától is,hogy mennyi programot tudsz tárolni.Az almappák és azon belül a programok száma mappánként paraméterezhető viszont a paraméterezéskor minden felhasználói adat törlődik a memória "átszervezése" miatt.
-
Szirty
őstag
válasz
crucified #7695 üzenetére
Szia!
Nem tudok konkrét típust ajánlani, de én valamilyen távfelügyeleti megoldásban gondolkoznék mint amilyen pl. ez.
-
Tomika86
senior tag
-
Tomika86
senior tag
válasz
crucified #7622 üzenetére
Ezeket mind értem. Azt nem értem hogy a plc jelenleg 192es ip című, ha a laptopomat az újra átírom. A projectben is az új van már. Akkor hogyan csatlakozik össze a plc és a laptop.
Azt tudom hogy miket kell átírni és hol. Csak a fennt leírtat nem értem. Nem tudom hogy írjam le jobban hogy mit nem értek.
De köszi -
byte-by
tag
válasz
crucified #7462 üzenetére
halo
érdekes. ezek alapbeállítások, természetesen az IP címet a subnet-maskkal együtt be kell írni, így kap az ethernet modul IP címet.
de van olyan gépünk ami Auto (dinamic) vagy IP adress table beállítással működik és megy az NB-vel sőt NV-vel is.
de azért írtam, hogy nem tudom miért nem rakja ki a switchet.
megint tanultunk valamit. -
byte-by
tag
válasz
crucified #7454 üzenetére
halo
ha bit switch-et akarsz kirakni , akkor szét lehet választani a read és a write oldalt.
kapcsold ki a " Make Read Adress and Write Adress the Same " opciót, mert így csak a read oldalt tudod szerkeszteni, automatikusan ezt írja be a write oldalnak is, az OK után.ezután már adhatsz a write oldalnak is külön címet.
mivel bit switch-ben gondolkozol, javaslom a momentary kapcsolást a "Bit Switch" fül alatt, mert jobb ha a hmi nem tartja a bitet, ezt old meg a plc-ben, és lehet figyelni egy segéd bitet, hogy be van-e kapcsolva vagy nem.vagy használj bit buttont, bár ebben az esetben külön kell megvalósítani a figyelést.
nem tudom miért nem jelent meg a switch. ha behúzod a felületre akkor megjelenik a beállítás, ha minden oké, akkor előbb a helye jelenik meg és kattintás után az elem. utána még alakíthatod.
-
Szirty
őstag
válasz
crucified #7436 üzenetére
Szia!
A profibusz mindkét végén a lezárást ON-ba kell kapcsolni és az összes többi csatlakozónál ahol két kábel megy bele pedig OFF-ra.
Mindig!Ha csak lezárás nélkül hajlandó menni, akkor a csatlakozó rosszul van bekötve.
Ha így működik, akkor sem jó így, Időzített bomba. Gigantikusat lehet szívni (üzembiztonság terén) rosszul lezárt profibusszal. -
spkkill
tag
válasz
crucified #7434 üzenetére
Üdv!
Gondolom 840D_SL.
Megnézheted még a CPU diagnózist,esetleg a hardware konfigot online.De a bus többi eszköze közül látnod kellene,hogy melyiken világít még BF led.400552 Fault on DP bus
Definitions: Error detected on I/O bus
Reaction: Alarm display.
Remedy: Check I/Os, rectify I/O fault
Program Continuation:
Internal -
byte-by
tag
-
Tomika86
senior tag
válasz
crucified #7387 üzenetére
Szia!
Igen ezt megtaláltam.
Megcsináltam azt, hogy eltávolítottam, majd a WinCC javításával újratelepítettem. Ugyanúgy jött a hiba.
A megjegyzésnél az van hogy a WinCC V15-nél is meg kell csinálni, ha fel van telepítve?Mert TIA Portal V15 is van WinCC-vel együtt.
Minden program legális, és sorban lett pedig feltelepítve. -
byte-by
tag
válasz
crucified #7345 üzenetére
Ezt alapból érdemes megcsinálni, valóban sok problémát előzhet meg.
egy példa, elég sok japán géppel foglalkozom, ha ez a beállítás nem lenne, csúnya error-okat lehet vele csinálni.amit persze nem tudsz vissza csinálni,csak ha van elmentett projekted eredeti szimbólum listával.
de,igaz jobb felhívni rá a figyelmet. -
Primary92
senior tag
-
Szirty
őstag
válasz
crucified #7141 üzenetére
"A gépek egymástól kb. 20 méterre vannak, tehát elvileg bármely kábelezés és protokol megoldható."
Jó de igazából itt nem csak a távolság számít, hanem inkább az hogy a gépek vezérlése miféle adatkapcsolat megvalósítására képes, milyen port van rajtuk.
Heterogén-e a rendszer, vagy ahány gép annyiféle vezérlő ("legjobb" ha van közte kínai is) stb. Én ezeket mérném fel először. -
Szirty
őstag
válasz
crucified #7139 üzenetére
Nem biztos hogy adatgyűjtésre egy PLC a jó választás. Annak inkább vezérlési feladatok a testhez álló feladatok, adatgyűjtésre, kezelésre jobb talán egy mini PC, valamilyen SCADA vagy HMI rendszer, esetleg egyedi program.
Első körben azt érdemes megvizsgálni, hogy milyen módon építhető ki a kapcsolat az adatgyűjtő és a gépek vezérlői között. Beleértve a kábelezést, a protokolt, a kapcsolat fizikai módját (ethernet/UTP, RS485, stb).
-
DP_Joci
tag
válasz
crucified #7109 üzenetére
Szia,
Tia P esetén talán a cpu-t ki kellene vele találtatni. Van olyan hogy detect és az felolvassa utána a programot is lehet fel fogja engedni. Jelszóra nem gyanakodnék az üzenetből, de akkor lehet, hogy a programon belül lennének lakatok az Fc-ken.
Nem foglalkoztam a dologgal, de valamikor még talán a V10.5 körül kellett ilyet csinálnom, akkor sikerült, de csak azzal a verzióval amivel íródott, tehát a V11 –el nem ment ha jól emlékszem. De hardvert állítottam be egy üres projectbe és oda töltöttem vissza. -
Szirty
őstag
válasz
crucified #7102 üzenetére
Szia!
Igen a save / save as menüparanccsal csak file-ba tudod menteni. Ha online módosítod a programot pl. úgy hpogy megnyitod az accessible nodes-t majd a CPU-t végül a blokkot, akkor csak download kell hogy a PLC-be kerüljön.
De a PLC-ben lévő blokkokat el tudod menteni file-ba úgy is ha az eredeti project nincs meg.
Erre jó a PLC / Upload station to PG menöparancs.Vagy létrehozol egy üres projectet, abba teszel egy CPUt (lehetőleg ugyanolyat mint amelyiket menteni akarod. Megnyitod az üres project blokk listáját, majd online a PLC blokk listáját.
A PLC online blokkokat tetszés szerint átmásolhatod az ürs projectbe copy/paste módszerrel: Online blokkot kijelölöd, CtrlC, átváltasz offline blokklistára és Vtrl-V.
De ilyenkor csak a kijelölt blokkok jönnek át értelemszerűen a HW konfig nem. Upload stationnal az is jön."Ahogy tudom a CF kártyán ott a komplett project, amit ha jól tudom az RCS Commander-el lehet elérni."
MC kártya van a régi CPU-kban (nem CF). Az újakban meg MMC.
Ha a CPU régi MC kártyás, akkor abban még háttértelep van. Azoknál van olyan lehetőség hogy a programot rámásolod a kártyára Simatic manager PLC / Copy RAM to ROM menüparanccsal.
A futó program mindig RAM-ban van. Ennek tartalmát őrzi kikapcsoláskor az elem. A Copy RAM to ROM parancs után a program másolata a kártyára kerül.
Ha az elem kimerül és elmegy a tápfesz, akkor a legközelebbi bekapcsoláskor a CPU a kártyáról a RAM-ba tölti a mentett programot és azt futtatja.
Ezzel kapcsolatban két fontos dolgot kell tudni:1.: Ha a copy RAM to ROM után a programot módosítják, az a RAM-ban lesz csak módosítva, a ROM-ban nem, ahhoz újra végre kell hajtani a copa RAM to ROM funkciót. Ha ez nem történik meg, akkor amíg a RAM őrzi a tartalmát addig a módosított program fog futni, ám amikor az elem kimerül, visszatölti a régit a ROM-ból és a módosítás előtti változat fog futni.
2.: A DB tartalmak a másoláskor aktuális értékekkel kerülnek a ROM-ba. Ezért ha a program nem is változik de a DB tartalmak igen, akkor visszatöltéskor a mentéskori állapot kerül vissza. Az a vezérelt berendezés működését súlyosan is érintheti a kialakított program és a DB tartalom változásától függően (elfelejti hol tartott, beállítások változnak meg, stb).
-
Szirty
őstag
válasz
crucified #7099 üzenetére
Szervusz!
"Létezik egy DB171, akkor elvileg azt is le kell töltenem ha jól értem?"
Ha a PLC-be küldöd az FB blokkot a PC-ről (Download) és az FB használ DB-t, akkor a helyes működéshez azt is le kell töltened a PLC-re, Ez csak akkor kötelező, ha a PLC-ben nincs program vagy a PC-n úgy módosítottad az FB blokkot, hogy IN, OUT, IN/OUT vagy STAT változót adtál hozzá, vettél el vagy valamelyik típusát módosítottad. Ilyenkor ugyanis az instance DB-t újra kell generálni és át kell küldeni az FB-vel együtt.
Hogy melyik DB-t használja, azt az FB hívásánál lehet megnézni."A STEP7 nem töltötte fel az FB-hez tarozó változók neveit, gondolom a letöltés után sem okoz ez majd problémát?"
Amikor a PLC-ben lévő project nincs meg, és áttöltöd onnan PC-re (upload) akkor a szimbólum neveket nem kapod meg, illetve elvesznek. Azokra a PLC működéséhez nincs szükség, így nem tárolja őket. Ilyen esetekben a rendszer ad nekik nevet (IN*** OUT*** STAT*** stb).
Ez a program megértését nehezíti, de a működésére nincs hatással. -
Szirty
őstag
válasz
crucified #7081 üzenetére
Aszimmetrikus (földhöz viszonyított) jeleknél lehet ez probléma a potenciálkülönbségek és ebből adódó kiegyenlítő áramok miatt.
Ha szabvány profibusz csatlakozókat használsz máshogy be sem tudod kötni. Árnyékolás minden csatlakozási ponton alapból megy a földpontra. Egyszerűen így van kialakítva a csatlakozó maga.
A jel egyébként galvanikusan leválasztott és szimmetrikus. -
moseras
tag
válasz
crucified #6901 üzenetére
Üdv!
Ha az exe-re kattintasz, akkor nálad mi történik?
Nálam ez:
Ha Next-el tovább lépek, akkor egy űrlap jön be a személyes adatokkal, kérdésekkel, majd a végén ez:
Aztán a következő lap alján:
És, elindul a letöltés.
FONTOS: először nem így volt, az utolsó lépés után nem indult el a letöltés, hanem értesített egy ablakban, hogy kapok majd egy emailt hamarosan, kaptam is X óra múlva, hogy engedélyezték. Utána már elindult a letöltés.
-
moseras
tag
válasz
crucified #6899 üzenetére
Üdv!
Nem tudom, de nekünk a V12 megnyitotta a V11-ben készült projektet, induláskor szólt, hogy V11-el készült, és készít róla backupot. Ha utána rámentettem, akkor már V12-es formában mentette le, és ezt V13-al meg tudtam nyitni (sőt, V14 SP1-el is). Biztos, hogy a tiéd V11-ben készült ???
> Mindegyik fájlt engedi letölteni, kivéve az 1,8 MB-os fájlt
Mikor a V14 21 napos változatát töltöttem le, akkor jártam így. Először el kellett fogadni egy külön szerződést, majd néhány óra, talán fél nap múlva jött egy email, hogy rendben, most már letölthetem. Ha utána újból bejelentkeztem, le tudtam tölteni ezt a file-t is.
-
moseras
tag
válasz
crucified #6888 üzenetére
Üdv!
Mi is belefutottunk ilyen hibába, azt hiszem, az volt, hogy a V11-es projektet csak V11-el vagy V12-vel tudod megnyitni, V13 SP1-el nem. De a V13 SP1 nyitja a V12-öt. Tehát ha mindenképp V11-es projektet akarsz V13 SP1-ben megnyitni, akkor először V12-vel kell megnyitni, az átkonvertálja V12-esre, azt pedig már megnyitja a V13 SP1.
Imi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gitáros topic
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Futás, futópályák
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fali konzol lapos tévékhez
- Formula-1
- Elektromos autók - motorok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest