- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Új hozzászólás Aktív témák
-
attrax
aktív tag
válasz
Rigor Mortis #8307 üzenetére
Aha akkor ez lehet a baj.Logosoft v8.2-t használom és valóban egy régebbi logot akarok programozni.Ha a logoban kézzel beállítom a hivatkozást akkor downloadnál megjelenik a reference opció ami érdekes :-)Köszi szépen!
-
tanrob
csendes tag
válasz
Rigor Mortis #8120 üzenetére
Köszönöm a segítséget Rigor!
Kipróbálom, ahogy írtad...
-
asdeerhun
újonc
válasz
Rigor Mortis #8027 üzenetére
Igen, sajnos tényleg egy 200-ast vágtak hozzám.
Mondjuk az igaz, hogy nem kell bonyolult dolgot csinálni, csak hengereket kell mozgatni, de akkor is... Habár az már rég megvan, hogy iparképes tudást sem ettől a sulitól fogok kapni, magam kell megoldjam
Na de, megpróbáltam ezzel a MicroWIN dologgal is, inkább kevesebb mint több sikerrel. Egy USB programozó kábelt nyomtak a kezembe de a programban nem is találok ilyen lehetőséget. Lehet, hogy én áskálódok rossz helyen (sőt biztos) de én itt most teljesen elakadtam. -
Zoli54213
aktív tag
válasz
Rigor Mortis #8016 üzenetére
Köszönöm, sokat segítettél. 🙂
-
lappy
őstag
válasz
Rigor Mortis #7994 üzenetére
Köszönöm de időközben sikerült megcsinalnom de ezt a megoldást is megnezem
-
tanrob
csendes tag
válasz
Rigor Mortis #7895 üzenetére
Szia Rigor!
Köszönöm az infót!
Tanulással, és gyakorlással szerintem is komplexebb vezérléseket, szabályzásokat is meg lehet vele valósítani.
Az ára és a programozó szoftvere végett vonzó megoldást jelent. -
crucified
tag
válasz
Rigor Mortis #7895 üzenetére
"Ettől függetlenül meglepően komoly vezérléseket is meg lehet valósítani ezzel az eszközzel, ha ismerjük a korlátait, jellegzetességeit."
Egy ismerősöm egész komoly dolgokat megvalósított már LOGO!-val olyan helyeken ahol első körben egy másik cég egy sokkal nagyobb és ezáltal drágább kivitelezést ajánlott. A másik cég ajánlata nem feltétlenül volt tisztességtelen, csupán sokszor bonyolultabbnak tűnő dolgot sok cég mindjárt egy magasabb árfekvésű rendszerrel akar megoldani, mivel nem ismerik pl. a LOGO! jellegzetességeit.
-
tanrob
csendes tag
válasz
Rigor Mortis #7893 üzenetére
Szia Rigor!
Nagyon szépen köszönöm a segítséged, a képernyőfotót és a magyarázatot is!
Ismét tanultam valamit!
Már majdnem elkezdtem átvariálni a kivitelezését, úgy, hogy egy potival állítom be a kívánt hőfokot 0-10V -on, azt skálázom, komparálom és a kijelzőre csak kiíratom az értékeket, de a segítségednek köszönhetően most már menni fog az eredeti terv alapján!Ui: Egy kérdésem lenne még...
Régebbi verziójú szoftvernél és Logo nál nem volt ilyen probléma?Köszönöm szépen!
Üdv.: Robi -
tanrob
csendes tag
válasz
Rigor Mortis #7890 üzenetére
Szia Rigor!
Köszi a segítséget, haladok...
Az analog amplifierrel sikerült skálázni a 0- 10V os bemenetet.
Az analog comparator bemenetére nem tudom csatolni a számláló kimenetét, hibát jelez. A számláló kimenete és a comparator közé kell még esetleg valamilyen blokk...
Erre esetleg van ötleted?Előre is köszönöm!
Robi -
attrax
aktív tag
válasz
Rigor Mortis #7782 üzenetére
Köszi szépen ha hazamegyek kipróbálom.
-
aviator
tag
válasz
Rigor Mortis #7670 üzenetére
Rendkívül jó érzés egy számomra új témában, egy számomra új fórumba írt első bejegyzésemre ilyen választ kapni, szóval nagyon köszönöm a sok hasznos infot és a mai világban példaértékű támogató hozzállást is!
Nem hagyott nyugodni a dolog egyébként még tegnap este, szóval megoldottam a Timer kimenetének közvetlen alkalmazásával, amiről azt hittem hogy nagyon eretnek megoldás, hogy külön network-öt tartok fent egy timernek. Ezek szerint nem az.
Köszönöm még 1x!
-
Szirty
őstag
válasz
Rigor Mortis #7641 üzenetére
Szia!
No még egy kis sztorizás aztán dugulok:
Nálunk az osztrákokra jellemző hogy rendkívül nagyvonalú olaszos lezserséggel lapátolnak össze programokat korábbi projektekből sok eurós óradíj fejében.
Pl. komplett robot kezelés van olyan újonnan telepített gyártósoron aminek a közelében sincs robot.
Van egy bugyijuk azt ráhúzzák mindenre.
Ezzel biztosan gyorsan lehet sokat keresne, de komoly aknák maradnak a helyi hibakereső balszerencséjére.
Rengeteg olyan programblokk ami fut, de nem csinál semmit mert pl. olyan IO címekre hivatkozik ami nincs is. Jópár blokk ami benne van a projectben de nem fut (nem hívja meg, kiszedték, nincs rá szükség)
Így sok vizet nem zavar a működés során de így a program tele van szeméttel és mondanom se kell hogy ha keresel valamit akkor a keresztreferencia szépen felhozza és eleinte úgy bevezet az erdőbe hogy öröm nézni.Egyszer programot kellett bővíteni ami miatt egy új DB blokkot hoztam létre, hogy ne pancsoljak a meglévő DB-kbe.
Később kiderült, hogy az egyik funkció nélküli de lefutó osztrák blokk egy rendszerhívással mindig megvizsgálta hogy XY DB létezik-e és ha nem létezik akkor nem törődött vele (beállított bizonyos szintén nem használt hibajelző biteket).
Nekem pont azt a számú DB-t sikerült létrehoznom az illető blokk meg azonnal lecsapott rá és telefirkálta.
Mindezt index regiszteres indirekt címzéssel hogy könnyebb legyen megtalálni -
Szirty
őstag
válasz
Rigor Mortis #7639 üzenetére
Szia!
Az esetről az jutott eszembe, hogy a DB regiszterek használatával is csínján kell bánni (illetve ismerni kell a hmm.. "működésüket") különben giga nagy szívás tud lenni amikor rövid címeket használunk egy blokkban.
Pl.:OPN DB10
L DBW20
....
T DBW22Ha a pontozott részen van egy teljes című DB elérés ami másik DB-t szólít meg (Pl. L DB22.DBD40) az átírja a DB regisztert ezért az utolsó T DBW22 nem a DB10-be fogja írni az Accu1-et hanem a DB22-be!
-
n0rbert0
senior tag
válasz
Rigor Mortis #7637 üzenetére
Szia.
Multi instance-ben a címek el vannak offsetelve. Az offset értékét az AR2 tartalmazza. Ezt hozzá kell adni a címhez.
Ha elolvasod ezt, akkor világos lesz: [link]Még annyi, hogy ha későbbiekben módosítanod kell az AR2-t egy FB-ben, akkor annak éz értékét el kell menteni egy segéd változóba a blokk elején, majd a blokk végén vissza kell tölteni az eredeti értékét az AR2-be. A fent leírtakból gondolom leesett, hogy az FB használja AR2-t, így ha felülírod, akkor az okozhat érdekes anomáliákat.
-
Szirty
őstag
-
Mazsika
őstag
válasz
Rigor Mortis #7166 üzenetére
"OBK eljárás" mit jelent?
-
bekecs76
tag
válasz
Rigor Mortis #7164 üzenetére
Huuu, de kár, hogy nem jöttél korábban. Két-három napon keresztül, fel-le telepítgettem minden féle verziót. Elcsesztem vele egy csomó idöt..., mondom most már hagyom a francba az egészet. Azért kösz, hogy írtál, meg fogom próbálni ezt a módszert, aztán majd megírom a fejleményeket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ - 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest