Hirdetés
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TrishtanAG
senior tag
válasz
üzenetére
Akkor jó. Csak még egy mondat, és nem offolok tovább. Amikor megvettem az új tabletet tavaly, azon azért elcsodálkoztam, hogy a benne lévő kábel mindkét feje USB-C-s. Azért ez totál felesleges újabb szemét gyártási dolog, hogy dobhattam ki az előzőhöz használt gyortöltő fejet, hogy vegyek helyette egy USB-C-s kimenettel rendelkezőt.
-
törölt tag
válasz
TrishtanAG
üzenetére
67-essel töltöm az órám már vagy 2-3 éve. Nem lesz annak semmi baja.
-
LÁZ
addikt
a Hogwarts átfedésben van 2 stars kampánnyal is még ma (Black Friday,As you wish), igy elvben 350 ponty jár utána + a vásárlás, érdemes elgondolkozni rajta, akit érint
-
TrishtanAG
senior tag
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Hogy a mobilodból töltöd az órát másfél naponta másfél órát. Biztos jót tesz neki
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
" nincs egy háztartásban egy type c kivezetésű korszerű töltő"
Mármint töltőfej. Ami persze van, a mobilokhoz/tablethez. De azért nem szivesen dugnám rá a 45 W-os fejet az óra töltőjére.Szerintem a háztartásokban lévő laptopok és PC-k nagyrészt még mindig sima USB-vel vannak telirakva, nem USB C-vel. Persze lehet venni töltőfejet, meg hurcolni magaddal, hogy a munkahelyen, meg a barátnál/barátnődnél is tudjál a híresen gyorsan merülő órára rátölteni egy kicsit. Vagy mondjuk bedugnád a Pc-be tölteni egy kicsit. Melyik lenne a reálisabb szcenárió a legtöbb átlagembernél? Szerintem a második.
-
Rigormortiis
veterán
válasz
TrishtanAG
üzenetére
Hogy mivel gyilkolod az akksit?
Azért az nem a Samsung hibája, hogy 2024ben nincs egy háztartásban egy type c kivezetésű korszerű töltő (kb 5 ezres tétel).
-
válasz
Farkassacred
üzenetére
Magát a konzolt állított helyzethez dizájnolták, így néz ki jól a fotókon is. De talpat azért nem adtak hozzá, hogy azt vedd meg külön.
-
TrishtanAG
senior tag
válasz
KaitouP
üzenetére
Az egy dolog. BF-kor vettem egy Samu órát, és nemhogy nem jár hozzá töltőfej, de USB-C-s a csatlakozója, így csak arról lehet tölteni. A Ps5 az egyetlen eszköz a lakásban, amin van ilyen kimenet (a mobilokon kívül persze, de gyilkolja az az akksit ezzel, aki ezt a Samunál kitalálta), így a konzolról szoktam tölteni

-
KaitouP
nagyúr
válasz
Farkassacred
üzenetére
Kb. azért amiért elmondják az új telefonról, hogy képes a 100 W-os töltésre, de töltőt nem adnak hozzá.
Jó ez egy kicsit más de... nehogy minden egyben benne legyen a dobozban. Vedd meg külön, extra pénzért. -
törölt tag
válasz
Farkassacred
üzenetére
Marketing 101. Megveszed a talpat külön, mert mindenhol úgy van reklámozva.
-
30z.Samu
titán
válasz
Farkassacred
üzenetére
Mert ha megtetszik és úgy akarod használni akkor oda tudják írni hogy Vertical stand for the payers.
-
-
Pepeninho
őstag
Sziasztok!
Konzolvilágnál tervezem ma megrendelni a PlayStation 5 Digital Edition (Slim) verziót. A képen állítva van a gép. A kérdésem, hogy a csomag tartalmaz valami kütyüt minek segítségével állítva tudom majd a TV mögé tenni, vagy venni kéne hozzá valamit? Fektetve nem lesz elég hely. Köszi a válaszokat előre is.
-
válasz
Bogyi007
üzenetére
Igen, így van, a felhőalapú streameléshez nem kell konzol. Ezt olvasd el hozzá, és itt van egy játéklista. De azt tudni kell, hogy ez a lista nem fix, a játékkatalógus játéklistája időnként változik, ki- és bekerülnek címek.
-
ProEvoFan
nagyúr
válasz
Xaels
üzenetére
Sajnálom, mert nagyon jó játék.
Viszont nem értem miért jó az, ha valami ennyire brutálisan nehéz. Minden teszteben, bemutatóban kiemelik, hogy mennyire pörgős az akció....hááát...ahol ekkora a nehézségi fok, ennyi halállal fűszerezve, ott nincs is lehetőség pörgős akciót kivitelezni. Legalábbis nekem nem sikerült.
Ennek ellenére minden fasza, nem panaszkodom. 1000 forintot így is megért.
Megnézem youtubeon mi a vége.
-
ProEvoFan
nagyúr
Uh baszki. Ez a Valfaris nehezebb mint az Elden Ring.
Az utolsó bosst nem tudom legyőzni....lehet feladom. 3 fázisú boss, nagyon durva.
Kár lenne feladnom, mert kíváncsi vagyok mennyiszer haltam meg, de azt csak a játék végén láthatom. -
Bogyi007
veterán
Sziasztok!
Átugrok (kivételesen) olyan 2500 hozzászólást és azok átolvasása nélkül kérdeznék - ergo bocsánat ha ismételnék egy kérdést.

Cimbinek a Ps Plus előfizetése osztva van már a Ps3-as kezdetek óta és most a napokban járt le a Premium előfizetés ismét. A helyzetet kicsit bonyolítja hogy ez történetesen UK account neki is mint nekem is a főprofilom (én mellette egyre többet vásárolok és játszom hazai profillal is, de ez most mellékes).
Cimbinek nincs Ps5 konzolja csak nekem , de felkeltette az érdeklődését a friss Ps Portal upgrade ami által azon lehetne streamelni Premium előfizetés esetén Ps5 játékokat elvileg konzol megléte nélkül is. Ez akkor most tényleg így van/lesz?
És legfőképpen lehet-e már tudni hogy mely játékokat takarja ez a lista?Valamint ha ő a Ps Portalon így játszana akkor az én konzolomon (és egy másik ismerős Ps4 gépén) mi egyidőben használhatjuk-e a megosztását - természetesen a saját profiljainkkal bejelentkezve nem az ővével.
Köszönöm válaszaitokat.

-
beyruth82
veterán
Volt már egyszer hasonló kérdés nemrég, ezért csak megerősítést vagy cáfolást kérnék! Ha egy ps4-es jatékot lemezen beteszem, megveszem a remastered verzíót, aztán kiveszem a lemezt és másik játékot teszek be aminek szintén megveszem a remastered verzióját, mi történik? Spider Man Remasteredet akarom megvenni de már megvettem a HZD Remasteredet. Most beraknám a HZD lemezt akkor már a remastered verzíót indítaná egyből? Gondolom nem veszik el a már kifizetett remastered verzió, pusztán mert kivettem a lemezt a gépből, ugye?
-
Moby
veterán
-
_drk
addikt
válasz
HagaNRG
üzenetére
Nincs indok hardcore multi ellen, az tényleg PC-n jó.
Monitorral próbálhatod meg, hogy azt úgy össze állítod mintha PC lenne.
Ha nem jó, akkor a többiekkel értek egyet, XSS elad, fél éves projektben dolgozzon meg érte. Amúgy a fortnite-hoz nem kell erőmű. Vegyél egy jó alaplapot meg házat, hogy szereléssel később ne legyen nyűg, aztán lehet neki nyígni évente valamiért és fejlesztgetni. -
F-ECT$
titán
Mai adventi kód:
K23G-P29H-T54L
-
Moby
veterán
válasz
HagaNRG
üzenetére
Nálam kb ugyanez volt. A robloxon kívül semmi más nem érdekli őket, pedig minden konzolból volt itthon egy, és hiába van azon is, csak telefonon és főleg pc-n nyomták. Kaptak egy-egy notebookot, a konzolokat eladtam, és nekem ez így totál rendben van, legalább nem kell játékra költenem semmit.
-
ribizly
veterán
válasz
F-ECT$
üzenetére
+1
Állítsa össze az utolsó csavarig, hogy mit szeretne (érdemes többféle konfigurációt is összeállítani) és szépen dolgozzon meg érte. Itt is van 2 gyermek (10 és 8) és bár még pont nem ütött be a Fortnite, mert elsősorban tudatosan singleplayer és coop játékok felé vannak terelve és szerencsére az osztálytársak sem kezdték el ezt a fajta influenszt.
A FOMO nagyon nagy szerepet játszik mindannyiunk életében és nem baj, ha egy kicsit visszafogjuk ezt nekik. Egyrészt jobban értékelik utána amit elértek, másrészt (és bár a Fortnite nem lesz ilyen, de más lehet) a kivárás sok esetben megoldja azt amire azt hiszik, hogy vágytak, mert el is múlik és abból is sokat tanulnak. -
PTM
senior tag
válasz
hombre[EU]
üzenetére
Igen, csak valójában nem ez érdekli. Nem akar kilógni a pajtásai közül a PS5-tel.
Emlékszem, hogy nálunk is volt ilyen, csak akkor még kvarcjátékkal.
-
F-ECT$
titán
válasz
HagaNRG
üzenetére
Esetleg ajánld fel neki, hogyha összeszedi a gép árának felét, akkor te kipótolod a másik felét. Ez persze ne csak a karácsonyi és születésnapi pénz legyen, hanen kelljen dolgoznia is érte valamit. (Illetve persze nézd meg hogy ez már belefér-e a családi költségvetésbe.)
Meg rakjátok össze a gépet előre, hogy lehessen látni, hogy mennyit kell összegyűjtenie. -
Farkassacred
őstag
válasz
madkiller
üzenetére
Pedig meg kell értenie, hogy egyszerre mindent nem lehet. Ebben a korban örültem volna, ha ennyi konzolom lett volna egyszerre.

Ahogy mondtad, hogy ha még el is adjátok őket, pc-re viszont még mindig hiányozna valamennyi. Kicsit amolyan ördögi kör ez, hogy sehogy se lesz jó. -
madkiller
őstag
válasz
HagaNRG
üzenetére
Nehéz érvelni egy gyereknek sajnos, aki érzelmileg úgy érzi ki kell próbálnia egy pct. Gondolom a kiváncsiság is hajtja, illetve nem akar lemaradni az osztársaitól így gyakorlatilag az érvek nem sokat érnek, mert ezek a valódi okok, de te vagy a szülő megmondom ez drága a család költségvetésének ígyis tök jó cuccaid. Vannak gyerekek, akiknek ilyen sincs. Ez se fogja teljesen meghatni, de mást nem tudsz mondani.
-
HagaNRG
őstag
válasz
Kendek
üzenetére
Köszönöm szépen Kendek!
Nekem annyiból nem mindegy, hogy amik vannak, azok már megvannak, ki lettek fizetve.
Eladás nagyon mínuszos lenne mindkét konzol esetében- és a használtpiaci árukat figyelembe véve még akkor is tetemes összeg hiányozna egy gamer pc-hez.
Szóval mint mondtam, a kérdés inkább elméleti, csak gondoltam, hátha kapok még a sajátomon kívül néhány szakmailag és hozzáértől által jól megalapozott indokot...
Köszönöm tényleg! -
ribizly
veterán
A Prince of Persia The Lost Crown mennyire éri meg?
Az utolsó PoP a SoT (+TT, WW) volt amivel játszottam és tudom, hogy ez a Rayman fejlesztőinek egy Metroid/Souls jellegű 2D-s címe lett, szóval nagyon más.
Nyitott volnék rá, ha tényleg annyira jó, mint itt többen is írták. -
-
S e t h
nagyúr
válasz
ProEvoFan
üzenetére
Ránéztem én is, szerintem a nézettség miatt skippelte, mert amúgy élvezte.
Egyébként vmi elképesztő érdektelenség övezi a játékot, nem emlékszem mikor láttam ennyire kihalt reddites fórumrészt, gyakorlatilag ördögszekereket fúj a szél, pedig ránézésre semmiképpen sem ergya kategória és vhol olvastam, hogy a készítők csináltak 2024-es roadmapet is, tehát pakoltak bele dolgokat rendesen a megjelenés óta. -
HagaNRG
őstag
válasz
Kendek
üzenetére
Azért kell a gamer PC, mert a havernak az van és szerinte minden is sokkal jobb lesz rajta és akkor majd ráadásul még a Steam-ből és a Valorant-ból majd lesz sok más játék is, amikkel játszani fog tudni. (Saját vélemény: Nem, nem játszanak semmi mással, ha így lenne, akkor a PS Plus és a Game Pass is adott volna erre bőven lehetőséget)
Tehát természetesen nincs valid indok a cserére, csak azért, mert az most más gyerekek szerint menőbb és kész.
120 Hz pipa, van komoly gamer monitora már, eleve gyakorlatilag teljesértékű PC játékosként játszik a gyermek konzolról, mert valami drágább klattyogós billentyűzet- komoly gamer egér kombóval játszik kizárólag. Tehát kb. csak a Windows és a szaggató és a gyenge hardver miatt szaggató játék érzete hiányzik már csak.
A mai gyerekek egyébként tényleg nem tudják, mit jelent az, ha szaggat egy játék, évek óta hallgatom a vitákat arról, hogy egyik-másik azért ügyesebb, mert 144, vagy 165Hz monitora van. (azt már nem mindig tudják, hogy az adott konzolon ez a képfrissítési frekvencia-felbontás arány hogy viszonyul egymáshoz, tehát gyakorlatilag szerintem vakon játszanak e tekintetben) -
ribizly
veterán
válasz
Kendek
üzenetére
Gondolom 4 kérdés van:
Cross platform? Ez tuti működik.
Kommunikáció? Ha nem teamspeak (a mai fiatalok azt se tudják mi az), hanem ingame vagy discord akkor az is ok.
120 Hz? Ez van PS5-ön megfelelő kijelzővel, de nem ezen fog múlni, hogy tud e együtt játszani a többiekkel.
Billentyűzet/egér támogatás? Na erre nem találtam egyértelmű választ, de ez nem kéne akadály legyen, ha ügyesen játszik. -
-
Elderath
addikt
Jövő héten jön Darktide és Path of Exile 2 EA is. Mindkettő Pro supportos. Darktide nagyon jól néz ki, PoE 2őt meg nagyon várom

-
HagaNRG
őstag
válasz
Sanyi.mTs
üzenetére
Köszönöm!
Most?
PS5-ön, miközben az is valahol tökéletesen túlzás már ahhoz képest, hogy szerintem a Series S-en is ugyanúgy vígan elfutna ez a játék.
Tudom, retrográd boomer vagyok ilyen téren, de valahol sajnálatos és gyászos, hogy mire eljutott a techológia oda, hogy egy belépő Xboxon, vagy egy 150 ezres (mai árak mellett még mindig relatíve tökéletesen elérhető) PS5 digitalon vígan, max grafikával és sebességgel elmenne minden premier játék, addigra kb. a mai gyerekek leélik az életüket korábban a Minecraft, majd mostanában a Fortnite bővöletében.
Nem ezt a két játékot ítélem el, de azért én a '97-2002 közötti általános végi- középsulis négy év alatt számtalan AAA színvonalú játékkal kapcsolatban szereztem életre szóló pozitív emlékeket és élményeket úgy, hogy örökös kihívás volt a grafikai beállításokban való matatás, hogy az aktuális újdonság valamennyire elmenjen (Ilyen gyengébben optimalizált Interstate '76/ Hidden&Dangerous/No One Lives Forever-t már meg se említsünk, mennyire játszhatatlan volt egy olcsóbb VGA mellett)
-
ProEvoFan
nagyúr
válasz
S e t h
üzenetére
Megjelenés óta a kívánságlistámon van. Eddig D4 miatt kimaradt, december 6.án meg jön a POE2, ami ha tényleg annyira tartalmas lesz, mint ahogy ígérik a fejlesztők, akkor továbbra is marad a kívánságlistámon.
Amúgy csak jókat olvastam róla. VR Pisti végigjátszásába kicsit belenéztem. Meggyőző volt amit láttam. -
HagaNRG
őstag
Sziasztok!
Full laikus műszaki segítséget szeretnék kérni, gyerek karácsonyi sztorival kapcsolatos:
13 éves Fortnite függő gyermek a fejébe vette- osztálytársi lökésekre feltételezem- hogy gamer PC az álma.
Fortnite-on kívül nem játszik mást, viszont ehhez rendelkezésére áll PS5 és még plusz X Series S is.
Ezek a gamer PC-k ahogy nézem azért nem kütyafitty árban vannak a gamer gépek felszereltségtől- használtságtól és évjárattól függetlenül sem.
Annyi rálátásom van a témára, hogy szerintem rohadt szerencsés az összes tizenéves gamer gyerek, mert fogalmuk sincs arról, milyen volt a mi gyerekkorunkban gépfüggőnek lenni és nézni, hogy szaggat a Carmageddon 2, meg a Hot Pursuit, vagy a Sin, ha a szülők csak Riva TNT-s P166-ot engedhetnek meg, nem pedig Voodoo 2 12MB-s VGA-s 200Mhz-s csúcskonfigot, 32Mb RAm-mal.
Ráadásul úgy, hogy ezek semmi mással se tudnak játszani, csak a Fortnite-tal, ami aztán pláne nem igényel semmiféle 200-400-600-800 ezres gamer PC-t, abban is tuti biztos vagyok.
Lényegében a válasz adott, csak mégis kérném a szakmai tanácsotokat, hogy mivel indokoljam, védjem meg az apai álláspontom ilyen esetben. (kultúrált szülőként most hagyjuk a "nem és kész" válaszokat
)
Köszönöm a korrekt segítségeteket! -
Rhino82
aktív tag
Na sikerült behúzni egy lemezes ps5 slimet garisan. Este megyek is érte.
Kontihoz tudnátok ajánlani valami töltő dokkolót?
Érdemes aliról rendelni? Vagy inkább itthonról egy venom? -
-
szasanyi
félisten
-
-
válasz
szasanyi
üzenetére
Mondjuk logikus, hogy ez így működik, habár a többi tartozék az nem szokott nekik hiányozni. Tehát pl. kontrollert és kábeleket eddig nem kértek, és csak azt cserélték ami meghibásodott, nem az egész csomagot.
Persze ettől függetlenül még lehet vásárolni ilyen meghajtót, csak jó tudni, hogy nincs rá jótállás, hacsak az eladó nem vállalja.
-
fesii
aktív tag
Sziasztok
ilyen helyekről is lehet játék kulcsot venni mint pl a [gamescard] vagy csak a PS storebol? Ha vennék egy ps5 digital edition kiadást, és lehet ilyen helyekről is venni akkor nem nagy különbséget látok egy marketplaces CD ár és ég digitális kulcs között. Vagy tévedek? -
szasanyi
félisten
Van egy kérdéskör ami aggályos, és pontosítani kellene ebben kérnék segítséget. A TRIWARDEN telefonos tájékoztatása szerint...
- a lemezesen vásárolt konzolt garanciális ügyintézéshez egyben kell vinni/küldeni hozzájuk, ha hiányzik a lemez meghajtó akkor garancia nem érvényesíthető
- a garanciális SLIM-ből kiszemelt lemez meghajtóra önállóan garanciát érvényesíteni nem lehet
Van-e valaki aki ezzel kapcsolatban tapasztalattal vagy pontosított infóval rendelkezik? Érdemes-e így külön - mondjuk hardverapróról - lemezmeghajtót vásárolni? -
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Ha jól tudom, igen. Már amit a játék támogat.
-
válasz
alratar
üzenetére
Lehetőleg valami újabb fajta adaptert nézz, ami már Bluetooth 5.x. Konkrét típust azt nem tudok ajánlani, mert csak az AX200 5.2-es integráltjával szoktam használni, de azzal teljesen jó és stabil.
Amire figyelni kell, hogy általános adapter legyen, tehát ne olyan, ami pl. csak fülesekhez jó hangátvitelre.
-
PC-n szeretném használni a Dualsence kontrollerem. Tudom, hogy lehet USB-n csatlakoztatni és megy, de én vezeték nélkül szeretném.
Ehhez bármelyik Bluetooth adapter megfelel vagy van valami követelmény?
Tudnátok ajánlani is? -
Rhino82
aktív tag
Használtan vett ps5-öt szerintetek érdemes egyből elvinni egy tisztításra? Mert ezek ugye jó esetben 1-1,5 évesek. De lehet több is. Ti szoktátok vinni egyébként néha tisztítani? Ha igen mennyit szoktak érte elkérni általában? 2 helyen nézve eddig 15-20 körül írták.
-
madkiller
őstag
Gangs of Sherwoodot játszotta valaki? Már 6.5kért is van új ára én most látom először ezt a játékot

-
mályva
aktív tag
Ja most látom driftel már másnál is...ezt esetleg megéri javíttatni vagy újat érdemes venni? köszi
vki tud vmi jó szervízt drift ellen? -
Bad Pritt
félisten
válasz
mályva
üzenetére
Tipp: általában van valamennyi deadzone beállítva minden játéknál, azaz nagyon apró joystick mozgást vagy driftet nem érzékel a játék. AW2-nél lehet ez nagyon alacsonyra van állítva. Nézd meg a beállításokban esetleg van-e deadzone csúszka és rakd magasabb értékre, ha van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Renault, Dacia topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- BestBuy topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Elemlámpa, zseblámpa
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- További aktív témák...
- Beszámítás! VALVE Steam Deck OLED 512GB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Retroid Pocket Flip 2 - Snapdragon 865 8/128 játékkonzol több emulátorral
- SteamDeck 256GB LCD +kiegészítők
- Sony PS 5 dobozában (2025.09-ben vásárolt) 2 év gar, számla!
- OLCSÓBB LETT! Eladó: Playstation 5 + PlayStation VR2 szinte új állapotban!
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2 év gari
- HP EliteBook 655 G10 15" Ryzen 5 PRO 7530U 32GB RAM Garancia 2028.02.27.
- Samsung Galaxy Watch 4 LTE 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- CÉGEK FIGYELEM!! iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - 27% ÁFA-S SZÁMLA Kártyafüggetlen, 100% Akksi
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Megnézem youtubeon mi a vége.

)
RangerFox