Hirdetés
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- Mobilhasználat külföldön
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Moby
veterán
válasz
krx21
üzenetére
Csak irigykedem, a leklem mélyén rettenetesen vágyom egy prora. Csak sajnos bármennyire szeretném, nem lehet mindenki dúsgazdag játékfejlesztő lángelme youtuber! Valakinek az autókat is fel kell töltenie üzemanyaggal, a lukas nadrágokat is be kell foltoznia, és a szemét sem sepri össze magát az utcán! Ez van, ez túl kell élni!
-
dan83
tag
válasz
KisZozó
üzenetére
Szerintem vedd meg a Pro-t, és később majd ha lesz lemezmeghajtó hozzá, azt is. Hidd el b@szni fogja a csőrödet hogy milyen lehet a Pro, miért nem olyat vettem ha már váltottam stb. Nyilván pénz kérdése is tudom, de én pl. egyáltalán nem bántam meg a váltást sima PS5-ről.
-
MrZenan
tag
Sziasztok
Egy kis segítséget szeretnék kérni..
Még a megjelenéskor megvettem a Death Stranding upgrade-et 4000-,ért.
Később a lemezt (PS4) kölcsön adtam, nem is foglalkoztam vele, töröltem a gépről a játékot.Most viszont visszakaptam és a PS4-es verziót telepíti a lemezről, akárhogy keresem azt hozza, hogy vegyem meg 4000-ért ismét... Nem értem, direkt megnéztem a vásárlási előzményeket és ott van hogy megvettem még 2021-ben..
Mi lehet a gond??
Köszönöm előre is! -
LÁZ
addikt
válasz
KisZozó
üzenetére
jelen pillanatban valszeg egy slim lemezes ps5el jársz a legjobban, a külön lemezmeghajtók elérhetőségét nézve, kevesebb is, és a lépcső pont meglesz a ps4pro-ról, amit ráadásul elég jó árban tovább tudsz adni.
ha meg később mégiscsak kipróbálnád a pro-t, akkor a slim lemezesből átrakhatod a meghajtót abba, a gépet meg eladod anélkül.
-
F-ECT$
titán
válasz
republic666
üzenetére
Tök jó, csak kellene 2-3 igazi húzócím rá.
-
Moby
veterán
válasz
republic666
üzenetére
Ennek mondjuk több értelme van, mint a PSSR-nak, de közben erre is elmondható, hogy a szoftveres fícsörök helyett hasznosabb lenne játékokat készíteni inkább

-
Csigavair
tag
Sziasztok!
Próbálta valaki valaki portalon a game streaminget? Kisfiam kivesz az észből, hogy ps5-öt szeretne, de megmondom őszintén, hogy nem szívesen adnék ki annyi pénzt, úgy, hogy van itthon xbox meg gamer pc is. Ezért gondolkozom, a portalon leginkább a latency, ami a kérdéses. Itthon 2000mbps netünk van. Én is használnám, ezért lennék kíváncsi, hogy mennyire működőképes a streaming béta mivoltához képest...
Köszi előre is.

-
válasz
nincsnév007
üzenetére
utóbbira gondoltam köszi
-
republic666
tag
Sony Reveals HAND TRACKING for PSVR2!:
[link] -
Ki volt itt korabban emlitve aki hall sensoros joyt rak dualsense-be?
-
Phobion
addikt
válasz
hombre[EU]
üzenetére
eddig is meg lehetett venni a Bloodborne-t PS5 store-ban? 🤔
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
madkiller
őstag
Megjött a Steelseries Nova 7P. Mikor bekapcsoltam Pst le kellett vennem, mert azt hittem a Sonos Arc rendszerem szól és levettem a fejemről és csend volt. Ja ez így szól?
Szóval elég jó na. Nagyon kényelmes. Szépen szól és jól be tudom azonosítani melyik irányból jön a hang. Dob az élményen, jobb mint a Puls3D és sokkal kényelmesebb. Kérdés valamit ezzel még hangolni kell, amivel még lehet finomítani vagy ez így csak plug and play? -
Mezcal
addikt
Az AC Syndicate nagyon jó lett 60 Fps-sel, aki nem tolta 30-cal, az most ugorjon rá nyugodtan.
-
v!ct0y
veterán
-
ProEvoFan
nagyúr
Dead Island 2ben egy trófeában tud valaki segíteni?
Pár perc az egész. Coopban még 2x felkell szednem valakit a földről. Ennyi lenne az egész.
PSN név: ProEvoFan_hun -
negyven2
nagyúr
válasz
hombre[EU]
üzenetére
Erre írtam, vagy akartam írni, hogy a jelenleg igazából a Sony megközelítése vált be igazán, mert hiába erősebb az Xbox GPU-ja (36cu vs 52cu), hiába gyorsabb a benne lévő RAM, ezt az előnyt nem tuja kihasználni, mert:
- bár több a cu egység az Xbox GPU-ban, az alacsonyabb frekvencián üzemel, és a mai modern grafikus motorok úgy néz ki, hogy jobban szeretik a magasabb frekvenciát, mint a több cu egységet (kivéve amikor konkrétan is kihasználják a többlet cu-t, de ezt nem sok játék tette meg eddig ténylegesen).
- a PS5-nél jobb a low level API támogatás, ezért a fejlesztők sokkal jobban ki tudják használni a hardvert... Xbox-on, meg a Windows alap miatt bár rosszabb a hardver kihasználása, de cserébe könnyeb a PC-s portok elkészítése.
- Bár gyorsabb a RAM az Xbox-ban, de az csak 10GB-ig igaz, mert a felet már csak a lassabb frekvencián és adatbusszal rendelkező-t érhetik el a fejlesztők. illetve az oprendszernek is fent van tartva egy rész. Igaz, valószínűleg PS5-nél is, de ott egységesen van kezelve a picit lassabb memória.
- illetve termesztésen az is közrejátszik, hogy a PS5 portok nagyobb prioritást kaphatnak, a nagyobb installbase miatt. -
negyven2
nagyúr
válasz
beyruth82
üzenetére
Meg volt valami olyasmi, hogy igazából még olcsóbb is mint a maga idejében a PS3 volt. Ami igaz, hiszen a PS3 megjelenésekor, 2006-ban az olcsóbb model $499.99 (ma olyan $780), a drágább model meg $599.99 (ma olyan $940) áron debütált. Igaz, ezt akkor is mindenki nagyon drágának tartotta, főleg úgy, hogy az Xbox már egy éve megjelent, olcsóbb is volt ($299.99<~$470>/$399.99<~$630>), és jobban futottak és néztek ki rajta a multiplatform játékok.
Illetve az is hozzátartozik, hogy bár az árak ennyit inflálódtak, a háztartások inflációja sokkal nagyobb volt (még az USA-ban is többe kerül arányaiban ma a mindennapi megélhetés, mint 2006-ban), ezért ma egy $700-as konzol nagyobb kiadást jelent, mint arányaiban akkor egy $3-4-5-600-as konzol).
És persze előkerült, hogy neki csak a videókártyája négyszer többe került mint a Pro...
Félreértések elkerülése véget, sem én, sem a többiek nem a Pro-t szidják, hanem csak azt a hozzáállást amit a videóban leművelt. -
hombre[EU]
nagyúr
válasz
negyven2
üzenetére
aztán kitudja mennyit hozott a konyhára a komplett I/O rendszer, nem konkrétan a nand flash.
amikor meg volt a ps5-öm és seriesx-em is akkor semmiféle különbséget nem láttam a játékok között miközben a box gpuja nagyobb,erōsebb, a videómemóriája gyorsabb nem is kevéssel és a cpu is valamivel gyorsabb. 60fps felett pedig inkább a ps teljesítménye volt jobb/stabilabb.
és hosszútávon ez volt az olcsóbb megoldás. nem csoda, de fogyasztó szempontjából jobb megoldás,mint az xboxé -
-
válasz
spleenszuru
üzenetére
Erről lemaradtam.
-
_drk
addikt
válasz
negyven2
üzenetére
Második embernek mind szakértő jó volt, az adott kérdésben és véleményben helyére tudta nagyjából terelni a dolgokat.
Én ezt a videót végig se bírtam nézni, beletekergettem, mert ez a hangnem kritikán aluli.Utóbbi videóiban már egy buborékot is észre lehet venni amiből kifelé valami teljesen más képet lát a világról.
Unity balhéban is érdekes volt a megnyilvánulása, az egyértelmű faszság volt, de védte mert neki az a kedvence valószínű.
Aztán legutóbb a minden fasza a játék iparban válasza OW Zoly válságos véleményére már megint csak egy buborék.
Látja jól mindenki, főleg elmúlt egy évben, hogy nagyon nem fasza. -
TBT
addikt
válasz
spleenszuru
üzenetére

Dedikált topik, ott senkit sem zavarnak Eve adottságai.
-
Napok óta sehol egy stellar blade kép...
-
negyven2
nagyúr
Nekem a legjobban, az a mondata tetszett, amiben kb. az volt a kb. a lényeg, hogy azért szidják sokan a Pro-t, mert csórók és nem tudják megvenni... amúgy, ha jól emlékszem, amikor kijöttek az első valósabb pletykák, leek-ek a gépről, akkor ő is azt mondta, hogy ha estleg igazak is ezek a pletykák (szerinte nem), akkor is teljesen felesleges egy ilyen gép létezése, mert csak a fejlesztőket szivatja halálra ezzel a Sony, mert eleve még a PS5 képeségének is csak egy részét tudták kihasználni.
polonic: fejlesztő volt több helyen is, most átment VR Indie-be, plusz van egy játékfejlesztő iskolája is. De ettől még nagyon sok tartalmából az jön le, hogy nagyon el van szállva magától és arra amit elért, és hogy kb. mindenki mindenben hülye csak ő nem.
Konkrét szakmai témákban szerintem jókat tud mondani, de azon kívül nagyon előjön belőle a PS/Nintendo/High-end PC/VR fanboy, és az MS hater... -
rodman73
aktív tag
Homamade 3d nyomtatott állvány
-
-
F-ECT$
titán
válasz
polonic
üzenetére
Megnéztem. Kicsit részlehajló. Főleg arrról hallgat, hogy amikor kijöttek az első kritizáló videók, akkor pl azok még igazak voltak. Hogy időközben jött patch, pl az SH2-höz, az jó dolog, de ettől még nem kellene úgy beállítani a korábbi videókat, hogy az csak fröcsögés volt.
-
vg
veterán
válasz
hombre[EU]
üzenetére
Az a legelső előzetesekben volt. Pontosan [link] 1:16-nál. 9 éve. Te meg azt hitted next-gen cucc mi az a képsor? Ennyit a ps5-ről.
-
beyruth82
veterán
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Platinum shopban csináltatok mindent. Xbox, PS tartozékok, kontim, stb.
[link] -
polonic
félisten
Nem tudom, volt-e már linkelve. Friss videó. Érdemes megnézni.
[link] -
Villa7
aktív tag
válasz
WhiteWalker
üzenetére
nálam inkább táp probléma, túlmelegedést kiírja elvileg.
-
WhiteWalker
nagyúr
Mindenképp szerviz kell.
Random szerű kikapcsolás kb 25-30 perc játék után. Úgy vettem észre , hogy a nagyobb hardver igényű játékoknál jelentkezik , Fortnite , Dead Space, Last of Us . Én túl melegedésre tippelek.
Ha kitakarítom a gépet , utána kb 1 hétig jó , aztán ismét előadja.
De nem írja , ki hogy túl melegszik , egyszer csak power off. Mintha kihúznád a konnektorból.
Esetleg procit kellene újra pasztázni ...
(3 éves elmúlt a fat gép) -
LÁZ
addikt
válasz
sirarcheer
üzenetére
azért lejárat előtt is nézzél rá, mert nálam kb akkor 'kapcsolódott vissza'

@WhiteWalker: mi a probléma? hátha hamarabb jutunk el a megoldáshoz

-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Erre esetleg valakinek tapasztalata , javaslata ?

-
hombre[EU]
nagyúr
ez mi ez? most kell venni akciós konzolt?? vagy sz*passák a népet
-
LÁZ
addikt
válasz
sirarcheer
üzenetére
csapódhatsz a sor végére
, a formátum meg ámerikai, szóval a jan9 stimmel, de azért kapcsold ki újból, és majd azon a héten is nézzél rá még1x
-
törölt tag
Nyilvánvaló volt, hogy valahová az FSR környékére jön a PSSR, talán kicsivel jobb lesz, nyilvánvaló volt, hogy a GPU kb. RX 6800 szint lesz, nyilvánvaló volt, hogy retek a Pro ár/érték aránya a sima PS5-höz képest, de ahogy korábban írtam, vannak, akik le tudják szűrni ezeket a következtetéseket a kapott információkból, és vannak, akik képtelenek erre. (Sőt mi több, ha ezt a "nagy kollektív megvilágosodás" előtt kifejted, részletezed, akkor te vagy maga a Sátán.
)
Az utóbbiaknak végig kell menni a kifizetés, kezdeti valóságtagadás, realizáció útján. Az elmúlt 4-5 évben termékek, hardverek/játékok tömkelegét lehetne példának felhozni erre. Ez soha nem fog változni. És több szempontból is jól van ez így.
-
sirarcheer
senior tag
Nálam is megjelent ez az automatikus PS plus visszakapcsolódás.
Tegnap csak játszottam, nem nézegettem a Store-t és nem is vettem semmit.
Direkt többször megnéztem múlt héten is és ki volt kapcsolva az előfizetés megújítása. (Hátha beadja a kedvezményes hosszabítást, de premium szint miatt nem adta meg valószínű)
Erre ma reggel:
Elvileg január kilencedikén jár le, nem tudom ez milyen dátumformátum egyébként. -
NyMRooD
addikt
válasz
TrishtanAG
üzenetére
Passz, de csak recommended a min config listán a játék steam adatlapján.
-
rumkola
nagyúr
válasz
TrishtanAG
üzenetére
kikapcsolt v-sync-nél csinálta ezt a lebegést
-
TrishtanAG
senior tag
válasz
madkiller
üzenetére
Azt valamiért PC-n játszottam végig, és egy SATA 3-as SSD-vel vicces volt, hogy azoknál a portáloknál, amik egy teljes helyszínt töltenek be, néha 2-3 másodpercig lebegett Ratchet a nagy semmiben

Update: NyMRooD, most látom a kommented. El nem tudom képzelni, hogy sima HDD-vel mit csinál, amikor a SATÁS SSD kevés volt neki.
-
LÁZ
addikt
NGB4-LF4L-N2J4 -
sting2
addikt
válasz
ProEvoFan
üzenetére
Igen.
Nálam is VRR engedve a hdmi bemenetre (75X90J) és a Pro meg autó módban.
Így pl a Destiny 2 valami frenetikus, pedig hol van még a patch.
Az enhanced címek meg natív pro módban tudnak nagyot dobni.
Szóval igen, ahogy el is hangzik, VRR - 120hz-4K nagy! Tv az igazi hozzá és akkor meglesz a Boogie.. -
minilego
senior tag
Spiderman 2-t nem találtam a storeban. Nem elérhető digitálisan?
-
negyven2
nagyúr
válasz
madkiller
üzenetére
A csodaSSD kifejezés onnan ered, hogy - bár ez így nem teljesen igaz - ez úgy lett bejelentve a Sony részéről, hogy most aztán megmutatjuk azt, hogy mire is képes egy SSD, mert az SSD és a köré épített PS5 olyat fog mutatni, amit máshol (még PC-n sem) láttunk még. Aztán kiderült, hogy igazából eddig még nem láttunk olyan játékot amihez tényleg kellett a PS5-be beharangozott SSD tudása. Mármint hatalmas az előrelépés a PS4-hez képest, de több teszt is született, hogy fele, negyed akkor sebességgel rendelkező SSD-n se futnak rosszabbul a csoda SSD-t használó Sony ex. címek (a legrosszabb esetben 1-2mp-el lassabb betöltés és pár milliszekundumos in-game töltés a különbség).
De ez nem az jelenti, hogy fölösleges, csak a generáció elején nagyon túl lett misztifikálva az egész, hogy ez annyira forradalmi lesz, hogy csak na. Változást hozott, nem is keveset, de nem csinált forradalmat.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- iKing.Hu - HONOR 400 Lite 5G Velvet Grey Vékony, könnyű, AI-kameragomb 8/256 GB- 2027. 07. 01
- Eredeti Lenovo 135W töltők (sárga téglalap)
- iPhone XS Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3997
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

, ha nincs, akkor elvben kéne kérdeznie, hogy melyik verziót akarod telepiteni, külön mit ir a storeban?

Szóval elég jó na. Nagyon kényelmes. Szépen szól és jól be tudom azonosítani melyik irányból jön a hang. Dob az élményen, jobb mint a Puls3D és sokkal kényelmesebb. Kérdés valamit ezzel még hangolni kell, amivel még lehet finomítani vagy ez így csak plug and play?
, a formátum meg ámerikai, szóval a jan9 stimmel, de azért kapcsold ki újból, és majd azon a héten is nézzél rá még1x
Elvileg január kilencedikén jár le, nem tudom ez milyen dátumformátum egyébként.
Kendek
RangerFox