- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
PlayStation 4 összefoglaló.
MIELŐTT KÉRDEZEL, OLVASD EL!
Aktuális:
Kölcsönjáték nyilvántartó
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geller72
veterán
válasz
icemad #280036 üzenetére
Az 1 cellás akkuk 3.7V-osak. (Általában, pl. ez is). A 2.0-s USB 5V-ot ad, feltéve, ha egy dual hub nem közös tápon osztozik. Én jobban aggódnék azon a feliraton, hogy a 2000-es akkut max 1A-al akarja töltetni.
Viszont ha USB-n töltöd, akkor nem aggódnék, mert feltételezem, hogy a kontrollerben van töltésvezérlés és nem tolja púposra. Szerintem. -
DeFranco
nagyúr
válasz
icemad #279839 üzenetére
Mert mindkét irányban lehetnek eltérések és ezeket is a helyén kell kezelni.
Igen, de a helye nem ott van hogy számonkéred hogy miért nem az a norma amit alapul vesz. (v.ö.: két gyerekem és két konzolom van, akik nem akarnak óránként lemezt/gyereket cserégetni vs. lemezes játék jobban megéri ha valaki hajlandó rászánni némi energiát a másodpiacra)
-
Spec
őstag
válasz
icemad #279839 üzenetére
Srácok, szerintem már eléggé szét lett offolva a topik, meg túl is lett tárgyalva itt ez a téma elölről, hátulról.
Inkább azt mondjátok meg nekem, hogy ha veszek egy PS4 játékot (store-ból, nem lemezen), azt később PS5-ön ugyanúgy tudom esetleg játszani, vagy kell hozzá valami upgrade esetleg?
Jellemzően ezt írja a PS4 verzióknál: "To play this game on PS5, your system may need to be updated to the latest system software. Although this game is playable on PS5, some features available on PS4 may be absent."
Sőt vannak olyan játékok is, aminél azt írja a storeban, hogy "Platform: PS4, PS5" egyszerre. Ezeknél gond nélkül megy PS5-ön is és PS4-en is egy megvásárolt licenccel? -
Tdizsolt
senior tag
válasz
icemad #279833 üzenetére
Jaaa.nem...èn teljes mèrtèkben a magam nevèben beszèltem. Mármint arra gondolok,hogy mindenki úgy használja a konzolt,ahogy èn. Isten ments. Èn alig használom ki a lehetősègeit. Tisztában vagyok azzal,hogy a döntő hányadunk már a digitális oldalt preferálja.Azèrt is írtam a mondandóm vègère,hogy kár rugózni a tèmán,mert ahány ember,annyi felhasználási variáció... Illetve Spec kollèga írt ellenèrveket a lemezekkel kapcsolatban,hogy szerinte milyen nyügös a kezelèse,ès ugye èn erre reagáltam a saját szemszögemből.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
icemad #279837 üzenetére
az általánosítás butaság, de valamilyen szinten kénytelen vagy átlagolni, mert ha minden helyzetre ki akarod hegyezni a mondanivalót, akkor az olvashatatlan lesz a sok ha-akkor-különben feltétel miatt, arról nem is beszélve, hogy eleve támadási felület ha bárki bármelyik feltételbe beleköt.
van, ahol ennek helye van, egy általános, laikus társalgást viszont ellehetetlenít. ezért kell egy közös, természetes nevező, egy alapértelmezett értelmezési tartomány, ahol a mondanivalót értjük, ez pedig (érzésem szerint, ami megint vitatható, bár szerintem indokolt) itt és most egy területileg nagyjából körülhatárolt, hazai, középosztálybeli, fiatalfelnőtt-koraközépkorú közeget jelent.
azért ezt, mert a topikot olvasók átlaga (mediánja) nagyjából ez, így ezt tekinthetjük egy rugalmas közös alapnak. nyilván ez nem azt jelenti, hogy nem lehet ehhez hozzátenni egyéb inputokat, csak annak a helyiértékét ez alapján érdemes meghatározni.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
icemad #279833 üzenetére
tudod te meg a másik véglet vagy, bárhol nyilvánulsz meg a fórumon, az a felütés hogy nálunksvédben... ami egyébként még ömagában nem lenne baj, van, aki ezt a helyiértékén tudja kezelni és kommunikálni, csak éppen te a helyi viszonyokra értelmezett hozzászólásokon kéred számon hogy nem számol azzal, hogy náladsvédben...
...nem kell vele számolnia, teljesen hamis igény azt megkövetelni, hogy valaki a magánvéleményét nem a svédország-kanada-délpakisztán-kambodzsa-észak-korea spektrumra definiálja, ez max kötözködésre meg felvágásra alkalmas, érdemi vitára nem.
engem személy szerint érdekel hogy mi van 'svédben meg 'jukéjben? érdekel.
a vita szempontjából releváns? a lőtéri kutyát nem érdekli. -
Tdizsolt
senior tag
válasz
icemad #279827 üzenetére
Elnèzèsedet kèrem. Cserèljük ki a lusta szóra...ha az megfelel.
NyMRood:
Dinomamo:
Igaz,ès igazából egy dolgot nem èrtek. Ez egy közössèg,ahol egymást is segítjük elvileg ès javarèszt gyakorlatilag is. Rendben van,hogy ez már egy 100x kitárgyalt,lerágott csont. De ha valami nem èrdekel,nem akarok beleszólni,vagy èrdemben nem tudok,akkor tovább görgetek.Viszont mint az èlet más oldalán,itt is egyre sűrűbben látom,hogy a tagok beleállnak egymásba,alig várva,hogy konfrontálódhassanak valakivel. Mindegy mi a tèma,lènyeg,hogy feszültsèget generáljanak,teljesen feleslegesen.Így közel az 50-hez már kezdek kinőni ebből,ès ha lehet megpróbálom kerülni az ilyen jellegű párbeszèdeket,de nekem sem mindig sikerül kitèrnem előle...de már határozottan jobban kezelem,mint 15-20 ève. -
NyMRooD
őstag
válasz
icemad #279827 üzenetére
“Nyilván macerásabb olykor cserèlni a lemezt, de ne legyünk már ennyire puhányak ès èletkèptelenek,hogy ez a mozdulat gondot okozzon, amikor jónèhány órát játszik utána az ember vele.” - A kontextusból kiragadott rész tényleg sértőnek tűnik, de itt egyértelműen nem a digitális játékokat vásárlókra gondol, úgy általában.
-
Tdizsolt
senior tag
válasz
icemad #279818 üzenetére
Köszi,hogy sèrtegetsz,de nem veszem fel,főleg nem Tőled...
Volt egy tèma,amihez hozzá szóltam. Szó sem volt benne +felhasználókról,+gyerekekről,+macskákról,meg halakról. Èn csak arra reflektáltam,hogy nem minden esetben előnyösebb a digitális verzió.15 èvvel ezelőtt mièrt nem volt ennyi "lázadó" a lemezek ellen? Pedig írhattatok volna akkor is a Sony-nak,hogy nem vagytok hajlandóak a lemezekkel buzulni,mert ez kènyelmetlen ès nem akartok felkelni a fotelből,nektek így nem jó,csináljanak valamit. Akinek problèmát okoz akár naponta lemezt cserèlni,akkor az megoldja digitálisan. Ha meg csak azzal játszik,de azèrt beszólogat a "lemezeseknek" akkor az szimplán rohadtul ráèr, vagy közlèskènyszerben szenved...vagy troll. Mindazonáltal nálam is van kèt gyerek,az egyiknek van saját konzolja,a másiknak meg nem derogál a lemez csere alkalom adtán,neki meg sem fordul a fejèben,hogy ez nyűg,vagy problèma. -
interstate76
addikt
válasz
icemad #279818 üzenetére
Korlátolt és szűklátókörű? Mert másképpen használja a vasat, mint te?
Nem mellesleg: amit példának írtál, jelesül, hogy 2 PS van otthon, amin ráadásul még multiznak is, egy időben, ugyanazzal a játékkal, az mondjuk olyan messze van a gyakoritól, mint Makó Tokiótól. Nyilván előfordul, de amiatt korlátoltnak nevezni valakit, mert nem számolt ezzel az eshetőséggel...
Ez nem egy eldönthető vitatéma, hogy a digitális vagy a lemezes játék-e a jobb, hanem egy tipikusan felhasználófüggő történet. Ennek ellenére százezredszer is előfordul, hogy valaki vitaként éli meg. Nem is értem.
-
interstate76
addikt
válasz
icemad #279303 üzenetére
Attól függ. Én minden kontimat tokban használom, ergo a dokkolóba nem férnek bele (legalábbis nem láttam még olyat, amibe igen).
"Na én meg ilyen kínai nasa technológiás, brit tudósok által kifejlesztett, mágneses szutykot nem dugnék kontrollerbe. Csak egyszer törjön le a vége és próbáld meg kiszedni."
Jó ideje ilyen "szutykokat" használok és még egy sem tört le. Arról nem is beszélve, hogy használat közben is tölthető vele a konti, szemben a dokkolóval.
Mkinek mások a szempontjai, sztem tartsuk ezt tiszteletben.
-
Tasunkó
őstag
válasz
icemad #279303 üzenetére
Miért törne le? Kisebb erőhatásra elengedi a mágnes, gyakorlatilag kizárt hogy kárt tesz a csatalkozóban, mintha kábellel töltenéd. Nem életszerű amit írsz, körömmel kiszedem, olyan marad az usb-je mintha most bontottam volna ki a kontit. Csak párosításkor kell kiszedni max. Ha elbotlik, leesik töltés közben akkor könnyen leoldódik a mágnes. Egy hátránya viszont van, magát a mágnest rövidre lehet zárni egy ügyetlenül odakerült fémdarabbal, emiatt a töltőben ha nincs védelem, valami történhet, amiről nem tudok nyilatkozni,
mert csak védelemmel ellátott töltőim vannak(10 óra után erős langyos lesz).
-
taki01
őstag
válasz
icemad #279171 üzenetére
Úgy volt, hogy lesz. Nem ért még ide
-
vargalex
félisten
válasz
icemad #279088 üzenetére
A Ghost of Tsushima, Last of Us 2 itthon is volt akcióban karácsony előtt több helyen is. Én a Ghost of Tsushima-t vettem 3590 Ft-ért november végén. A TLOU2 is 4000 Ft alatt volt (de azt már beszereztem 2020 decemberében). A GoW tavaly szeptemberben 3000 Ft alatt volt. Szóval, itthon is ki lehet azért fogni.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
icemad #279090 üzenetére
Kereslet-kínálat. Ott a többség feltételezem vagy lecserélte a PS4-et PS5-re, vagy már megvan neki a sláger/exkluzív címek többsége, így az újabb példányokra már nem nagyon van kereslet, kiszórják "dömpingáron".
Itt sokan mostanában lépnek be a PS4-projektbe (én is) vagy egyszerűen csak szépen lassan haladnak a játékokkal, a használt piac is élénkebb. Ebben semmi természetellenes nincs, más a két piac.
-
interstate76
addikt
válasz
icemad #279034 üzenetére
Ha már szép játékok: tudom, nem a legnépszerűbb kategória a PS-exkluzívok világában/topikjában, de sztem a 2019-es CoD: MW valami elképesztően néz ki és még az offline kampány is megér egy misét!
(#279043) consono Én a stabil 30 fps-sel elvagyok, de ha az alá esik, azt azért észreveszem. Most másik játék kampányát tolom, de majd ránézek újra a Biomutant-re is - korábban nem vettem észre semmilyen szaggatást.
-
Tdizsolt
senior tag
válasz
icemad #278688 üzenetére
Megint sarkosítasz,de már lassan kezdem megszokni.
Ha a 10 èves lányomnak segíteni kell angol háziból( szerencsère nem kell,mert kitűnő angolból),akkor átküldöm a báttyához a másik szobába. A matek meg megint csak mellèlövès,mert èpületgèpèszkènt napi szinten foglalkozok vele,ès ebben èppen tudok neki segíteni bármikor. Amúgy meg az,hogy egy szülő nem tud mindenben segíteni az iskolás gyermekènek,az nem hiszem,hogy akkora dráma. Ha csak azt nèzem,hogy most azokat tanulják,amit az embernek 30-35 ève tanítottak így vagy úgy,nem törvènyszerű,hogy mindenre emlèkezni kellene ennyi idő távlatából. Mondjuk Te lehet,hogy akkora gèniusz vagy,hogy minden egyes szóra emlèkszel,amit bő három èvtizede említett a kèmia tanárod,ezt nem tudhatom...😉 -
Tdizsolt
senior tag
válasz
icemad #278683 üzenetére
Itt(is) átestèl a ló túloldalára...
Ki vágta be a durcit?? Ki veri az asztalt,hogy márpedig neki kell a magyar felirat??Mesèld már el kèrlek. Sarkosítasz folyamatosan,miközben eszed ágában sincs megèrteni amit az ember próbál megmagyarázni,pedig ezt mèg a 10 èves lányom is megèrtenè. Inkádd te "durcizol" ès harcolsz a valós vagy vèlt igazadèrt. De ha ettől megnyugszik a pici lelked,akkor csak a Te kedvedèrt leírom:
Igen is frusztrált vagyok,hogy egy nyomorult külföldi nyelvet nem tudtam megtanulni 40 èv alatt,igen èn lusta ember vagyok,így alapból hátránnyal indulok más tanultabb emberrel szemben.Igen,folyamatosan megrekedek egy bizonyos szinten,mert bár szüksègem lenne az angol nyelvre,èn notóriusan ellenállok,ès a saját káromból sem tanulva szopatom magam. Igen,ezáltal nem èrtem el semmit az èletemben,ès èletem vègèig bánni fogom,hogy ekkora lúzer voltam.Igen,folyamatosan olyan emberekkel vagyok körülvève akik beszèlik az angolt,ès mivel rá vannak szorulva, bennem folyamatos feszültsèget okoz,hogy nem tudok bekapcsolódni a kommunikációjukba.Így kvázi kirekesztettnek èrzem magam.Remèlem így már vègre elhiszed,hogy valóban milyen fontos számomra egy idegen nyelv ismerete az èlet minden terèn a mindennapokban... -
FunPro
őstag
válasz
icemad #278670 üzenetére
Specifikusan mondhatom, hogy mondjuk a Last Of Us-hoz nem kell mesterdiploma, de ha lenne benne egy magyar felirat, az senkinek sem fájna.
Nekem pl. a nemezis játékom a Bayonetta. Azt a játékot azért nem vittem ki, mert egyszerűen nem tudtam most miről van szó. Akkortájt próbáltam be, amikor kihozták pc-re. Jött ez az interaktív intro, ahol elkezdik mesélni a történetet. Nem elég, hogy számomra olyan ismeretlen szavakat tartalmaz (mind a mai napig) ez az intro, hogy csak vakarom a fejem, de még nem is tudok/tudtam teljesen odakoncentrálni, mert irtani kell közben az ellent.
Aztán jön a következő wtf jelenet, aminél már elvesztettem a fonalat, mert itt nem tudtam odafigyelni.
-
FunPro
őstag
válasz
icemad #278667 üzenetére
Én ezzel egy kicsit vitatkoznék.
Magyarországon, Magyar emberekkel körülvéve nem fogsz megtanulni angolul.
Azzal kezdődik a dolog, hogy amilyen tanárt fogsz ki az elején, olyan hülyeségekre fogsz építkezni. Ha az alapokat nem érted meg, rosszul érted meg, cseszheted a többit. De tegyük fel, kifogsz egy jó tanárt, megérted a nyelvtan, mindenki happy.
Igen ám, de ezzel nem mész semmire, mert hiába érted meg mi van leírva, verbális kommunikációra akkor sem leszel képes, mert az angol egy retardált nyelv, amit több milliárd ember erőszakol meg, napi szinten.
Aztán ha szerencséd van, eljuthatsz arra a szintre, ahol én tartok. Megértem amit mondanak, elolvasom ami le van írva, angolul tanulok szakkönyvekből, videókból. De hogy egy fia értelmes mondatot nem tudok kiköpni magamtól vagy leírni hiba nélkül, az is biztos.
Most nyilván, ha az a cél, hogy érts és megértess, az angol egy könnyű nyelv. De attól, mert erre képes valaki, még nem tudja a nyelvet. Ahhoz több órát kéne napi szinten beszélni olyan emberekkel, akik TÉNYLEG tudják a nyelvet. Ki kell költözni 1-2 évre Angliába, többre mész vele, mintha idehaza tanulnád 20 évig. A kérdés, hogy ki akar kimenni külföldre vagy idehaza magántanárt fogadni erre a célra.
Ja igen, és azt se felejtsük el, hogy szép és jó dolog az angol, de a sok tajparasztnak előbb magyarul kéne megtanulnia rendesen. A televízióban, a rádióban, a sajtóban. Már mindenhol olyan emberek ülnek, olyanok jönnek szembe, akik olyan szintű MAGYAR helyesírási és nyelvtani hibákat vétenek, hogy betojok. És sajnos ez a szint.
-
Tdizsolt
senior tag
válasz
icemad #278643 üzenetére
Teljesen igazad van.Nekünk tahó magyaroknak meg kell tanulni minden nyelvet akkor is,ha csak 1 hètre elmegyünk valahová nyaralni,hiszen milyen cink,ha nem tudunk kommunikálni az ottaniakkal.Az,hogy a mi nyelvünket senki nem beszèli rajtunk kívül(a túristák meg főleg),az nem baj. Tudod nekünk mèg oroszt "tanítottak" anno általánosban, nem angolt mint manapság mindenkinek. Ezt mondjuk felróhatnánk a spanyol ajkúaknak is,akik pont lefossák az angolt meg az összes többi nyelvet,ès gyönyörűen elboldogulnak nèlkülük.Mondjuk èn is pont lefosom. Nem kell a mindennapi èletemben,így nem is tartom magam kevesebbnek,mert nem beszèlem a nyelvet.Dehát így nem is tudok megfelelni a társadalmi elvárásoknak...Na sebaj...🤣🤣
-
Tasunkó
őstag
válasz
icemad #278643 üzenetére
Üzletileg biztos megéri a PS-nek hogyha lógok az angolórájáról és pc-n játszom ki a játékot amit PS-re vettem volna. De ha egyszer megtanulok angolul, írok nekik egy levelet hogy thank you mister playstation, gondolom ez az üzleti modellük alapja hogy megtanítanak angolul és esetleg megköszönik nekik. Fejlődök amúgy, kerestem is valamit a storen ahol jelezhetném nekik, az iskolában is szoktak dicsérni, néha.
-
FunPro
őstag
válasz
icemad #278635 üzenetére
Talán sandbox hülyeségnek mondanám?
Nekem nagyon tetszik a játék, főleg a fizikája miatt. Ez az egyik gomb = egyik kéz fog, másik gomb = másik kéz fog mechanika nem egyszerű, de annál szórakoztatóbb.
Én több ilyen "hülye" játékot is tudnék mondani.
- Human: Fall Flat: Nagyjából ugyanez a játék, csak egy fokkal "komolyabb" hangvételű, ha lehet ilyet mondani. Az is elpoénkodja az egészet, csak ott a konkrét cél a pálya teljesítése.
- Suregon Simulator
- Goat Simulator
- I am Bread
- Gang Beasts -
-
interstate76
addikt
válasz
icemad #278113 üzenetére
Xbox-vonalon gyerekeknek sztem még mindig a kinectes vonal a legjobb. Nálunk a mai napig elő- előkerülnek a régi kedvencek (Kinectimals, Disneyland Adventures, Dance Central 1-3, Fruit Ninja, Kinect Adventures stb.), amiket használva ráadásul mozognak is, nemcsak ücsörögnek.
(#278103) dokee78 Az összefoglalóban szépen le van írva, de ha minden igaz, PS4 és PS5 között anélkül is megy
-
Tasunkó
őstag
válasz
icemad #277505 üzenetére
Most a yakuza kiwami-t tolom annak ellenére hogy undorító az egész maffia biznisz és nem kedvelem a maffiaromantizáló történeteket
t, így undorral fogtam bele, mint játékot nagyon megkedveltem. Játék story-ban eddig nem hittem, mert a telltale walking dead, meg a heavy rain inkább kivételnek látszottak, de jellemzően a játékok kliséhalmazokban utaznak ami nem feltétlen probléma... Bár a japán filmiparra kevésbé jellemző a sztori, inkább a koreai filmek között élhette volna 20 éve a reneszánszát, de ott már A kategória lehetett volna, nagyon meglepett. Talán azért is élték ki magukat itt a szerzők mert ezt a japán filmpiacon kevésbé lehetne eladni, már jó ideje egy másféle maffiózó felfogásban gondolkodnak, amibe egyáltalán nem fér bele a romatikus hős bármiféle szemlélete, azért a történet nagyon gavallér módon van alakítva, pl. kelet-európában ilyen kalandfilmet sem szinészileg, sem filmbelileg még nem tudtak összehozni szóval elképesztő minőség cucc ha a helyén kezelik. -
Alarikman
senior tag
válasz
icemad #277433 üzenetére
Például amikor a sima PS4 adatait részletezi ki.
Ez nagyon függ az al-tipustól.
A sima Cuh-11xx is jobb számokat hoz:
Active gaming (three game average): 115.1W
Active gaming (Battlefield 4): 130.4 W
DVD playback: 97.4 W
Blu-ray playback: 89.1 W
Streaming media: 81.9 W
Home menu user interface: 77.6 WÉs ettől az újabbak csak jobb számokat hoznak. Szóval a konzol elég jól fogyaszt.
Szóval legyen akkor Ps4 80-130W a Fat.
A Slim: 50-90W. Ez kb -20W a cikkhez. Ez jelentős. -
Tegla80
addikt
válasz
icemad #277203 üzenetére
Akkor nemtom,de mult csut vagy pentek probaltam leszedni,inditani es lejott elindult es jatekon belul kerte volna azt ami irtam. (gondolom hozzarendelve epic accot tovabb is enged es jatszhatok,mert nem hiszem,h utana meg kiirja,h jah bocsi,de nem jatszhato megse.)
Tegnap pont legyalultam mert ugyvoltam,h xarok ra.(anno ugyis mar csak felbosszantott....mikor betanultal mar egy palyat akkor atvarialtak......nagyon nem jott be)Nem lehet,h letoltve/inditva az ujat az kevar be? mentese vagy ahoz epic fiok hozzarendeles inditasakor az oda meg lett csinalva? gyerekek mit lattak csinaltak azt inditva?
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3045, 96% Akkumulátor
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 1TB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3051
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest