- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Redmi Note 13 4G
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Hívószám-hamisítás
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
Új hozzászólás Aktív témák
-
Edorn
senior tag
válasz
kemkriszt98 #16142 üzenetére
Egy lehetséges megoldás: http://www.leoamros.com/tudastar/kepek-meretezese-vagasa-aranyositasa
-
Edorn
senior tag
válasz
CharlieDrop #15953 üzenetére
-
Edorn
senior tag
-
Edorn
senior tag
Mert a 'Code' egy változó.
http://book.cakephp.org/2.0/en/models/retrieving-your-data.html
A findBy<fieldName> metódussal egy adatbázis tábla egy meghatározott mezőjében lehet keresni. Esetemben ez a mező a 'code' elnevezést viseli.
ui.: De nem hinném, hogy itt lenne a gond. Inkább a model-el lesz valami cache probléma. Mert ha a model-hez nem adok semmi egyedi extrát, akkor működik rendesen. Viszont ha kiegészítem egy függvénnyel, akkor 'beragad' az első adatbázis váltás után. Az alap adatbázissal nem használom a model-hez hozzáadott metódost. Majd váltok adatbázis. Itt sem használom. De adatot kérek le az adatbázis ezen modeljéhez tartozó táblából. Majd visszaváltok az eredeti adatbázisra. Ekkor ha csak simán adatot kérek le, akkor semmi gond. ha viszont használnám az extraként a modellhez adott metódust, na akkor úgy viselkedik, mintha még mindig az előző adatbázisból szeretnék lekérni adatokat, azaz úgy állítja össze a query-t, amit viszont ugye már nem tud érvényesíteni az aktuális adatbázisra, hisz abban nem léteznek ezek a mezők...
-
Edorn
senior tag
Hátha tud valaki segíteni az alábbi cakePHP problémában:
Adott két (MySql)adatbázis, mindkettőben megtalálható a tests tábla. Viszont a két tábla különböző mezőket tartalmaznak.
pl.:
egyik adatbázisban található tests tábla:
- id
- valami1
- valami2másik adatbázisban található tests tábla:
- id
- valami1
- valami33Egy controllerben váltogatok a két tábla között, ami megy is rendesen, semmi gond vele:
$this->Akarmi->setDataSource('adatbazis2');
...
$this->Akarmi->setDataSource('adatbazis1');A gond ott jön, hogy egy ponton az 'Akarmi' model-ben le kellene futnia egy függvénynek. Ebben a függvényben van egy $this->findByCode($var); sor, amit nem érdekel, hogy én már átváltottam az 1-es adatbázisra, Ő mindenképpen a 2-es adatbázis szerint szeretné lekérdezni az adatokat. Az az a kettes adatbázis modell szerinti mezőket próbálná lekérni, amik ott ugye nem léteznek...
Mi lehet ennek az oka? Valami cache hiba? A debug módot már direkt 2-esre állítottam ennél a résznél, mert akkor ha jól tudom nem cachel-i a modelleket, de így sem oldódott meg...
ui.: adatbázisok adottak, sajnos azokon nem tudok változtatni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hardcore café
- Lexus, Toyota topik
- Zalaegerszeg és környéke adok-veszek beszélgetek
- iPhone topik
- Asztalos klub
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nintendo Switch
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- További aktív témák...
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged