Új hozzászólás Aktív témák
-
Vikus
tag
válasz
Sk8erPeter #15757 üzenetére
Nem.. Nem vettem sértésnek, egyáltalán nem is vettem le, legfőképpen nem érzékenyültem el..
igazából maximum csak egy afféle "kioktatásnak", ".... miért csinálod azt, az hülyeség, másik rész elavult, az nem megy, azt nem úgy kell csinálni, kevered a hetet a hóval... stb... " nekem inkább ez jött le. és nem a lényegi segítség vagy jó tanács. Lehet nem vagyok egyértelmű, sőt ebben a webes világban meg aztán amennyi lehetőség, annyi út.... ez leginkább nyilván abból adódik, hogy NEM tanultam ezt a dolgot, nem értek hozzá, csak saját erőből, utánaolvasgatásokból és néhány ember segítségéből tudok valamit "előhozni" a kis agyacskámból...
Ezért is nehéz elmagyarázni mit is akarok..
Sajnos nagyon sok helyen, sok ember hajlamos elfelejteni, hogy nem csak "tanult" emberek (értem itt a szakmai részét) szeretnének valamit összehozni saját erőből, maguknak egy kis dolgot összerakni. És vagy a nemsegítség megy vagy a "mitkereselitt" érzés. És falakba ütközik az ember.. Nyilván azt is tudom, hogy egy magamfajta amatőrnek nehéz "segíteni" egyáltalán bármi olyat is elmagyarázni, amihez gőze nincs.. Tehát innentől fogva már alap, hogy megvan csavarva a történet. Szóval igen... nehéz ügy mindkét fél része. Én vagyok itt az amatőr..
Dehát ez már szerintem lejött abból is, hogy már annak örültem, mint a hülyegyerek, hogy megtudtam oldani, még ha csak egy kis "rámutatással" is, wis kolléga segítségével, hogy azt a hülye szöveget ne kínaiként fordítsa, hanem normál, ékezetes betűkkel...
"validálás" "session"... ésatöbbi... most még ez is kínai..
de majd ez után is megpróbálok valami keresni, aztán lesz valami....
angolból nem vagyok toppon, de kitudom matekolni, mit-merre találok, hogyan álljak hozzá, szerencsére. Sok esetben külföldi fórumokon több infóra találok, mint magyaron, csak itt legalább próbálom elmagyarázni, ha már nem jutok tovább..
Az elavultságról ... lehet elavult.. én talán mondhatom arról, hogy tudok már 1-2 dolgot. Mondasz egy újabb-szebb szöveget..hát akkor megint csak megy majd az utánajárás. Ami azért nem egyszerű, mert amit te megemlítesz, azt nekem igen körbe kell járnom, hogy tudjam miről is beszélsz...
arról tudom, hogy működik. Mindegy milyen formában.. De működik nem?
Mégha elavult akkor is?
Na mindegy... én nem akarok összetűzést.. vagy azt, hogy itt vitafórumot tartsunk ki-mit-miért mondott, csak valami megoldást keresni erre a két dologra... Ami amúgy alapból működik, csak gondoltam hátha valahogy megoldható egyszerűbben... :/ nah, akkor ez a "szessön + ánszet" témát még átrágom, ha már nem megy ezzel a javascriptes megoldással, mint a másik! -
Vikus
tag
válasz
Sk8erPeter #15755 üzenetére
Szia!
Lehet, hogy elavult, de szerintem lerí a hozzászólásaimból, hogy nem vagyok szaki, tehát nekem aztán mondhatod mi az ami elavult. Amatőr szinten "tolom" ebből fakadóan nem tudok hozzászólni a magasröptű beszélgetésekhez, próbálok valahogy előrébb jutni kevés tudással és pár ember segítőkészségével, hogy valami működőképes végeredményt hozzak össze. Megjegyzésként azért még ideírnám, hogy a neten lévő weblapok hány százalékára tudod mondani, hogy elavult? Mert nem mindenki tartja a "ritmust", és mégis működik a régi dolog is nem? Vagy?
Visszatérve.
A jquery-s témát pedig nem keverem össze én se a javascriptes paranccsal csak valami példát akartam felhozni arra, hogy 1001 módja van annak, hogyan lehet megoldani, ha elküldesz egy üzenetet és nyugtázza valami. Speciel, hogy megint kitérjek rá, nincs a kisujjamba a téma, nem tudom milyen módon működnek ezek, de csak mint hasonlatot akartam felhozni.
Hogy nekem meg megfelelő, azt arra írtam, amit előző hozzászólásba kaptam, miszerint "teljesen felesleges" berakni. Namost, ha valamit nem töltök ki, akkor kapok egy üzenetet, egy új, tök fehér lapon, fekete betűkkel, sima egyszerű betűtípussal, hogy mi a probléma. Utána nyomok a böngészőn egy "vissza" gombot, és megint ott vagyok a kapcsolat lapon, hogy "javíthassak".
Ellentétben a javascriptes megoldással, mikor elküldöm az üzenetet, igaz, hogy egy alap szöveggel, de egy szürke háttér előtt egy kis "ablakban" jelenik meg, egy "OK" gombbal, amire rákattintva visszatérek automatikusan a kapcsolat lapra. -- Ezért is mondtam, nekem ez is jó lenne, vagyis jobb lenne. Nem akarok külön új lapot csinálni neki, se nem cicomázni nem akarom. Csak, hogy ugyanúgy jelenjen meg a hibaüzenet, mint a nyugtázó.
Hogy nem akarom összezsúfolni, egyszerűbben fogalmazva ugyanazt írtam, mint te. szerintem.
És lehet másnak baromi egyszerű ez a phpmailer, aki ebben a témában mozog, de nekem nem. Nem akarom túlbonyolítani a történetet, egyszerűen, mikor megkapom az oldalról az üzenetet, annyit szeretnék, hogy a "Küldő" és a hasonló kategóriákat "vastagbetűvel" vagy valamilyen "színnel" mutassa.. ennyi. 4 darab van ebből összesen... Annyit szeretnék, látszódjon egy kis különbség az üzenet, és a cím között..Semmi többet.
Köszönöm egyébként a kioktatást, lehet hülyének is nézni, meg mondani, hogy menjek szakemberhez és fizessek neki, aztán majd megoldja, de ha ennyire bonyolult lenne a történet, akkor marad így aztán kész. Csak kevés segítséget szerettem volna pár változtatáshoz. És még nem is mondtam szerintem, hogy bárki más csinálja meg helyettem a két szép szememért az egészet..... Mert csak 1-2 dolgot kellene szerintem "helyesbíteni"... Aztán javítson ki valaki, ha mégsem...... -
Vikus
tag
Szia!
Köszi a segítséget.!
És a válaszod!
A "magyarosítást" sikerült megoldanom, hogy az oldal elejére beraktam
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html>
<head>
<meta charset="utf-8">
a php elé.. majd a legvégére is a lezárást. Így már szuper, köszi.A másik dolgot is sikerült végül, a névhez beszúrtam ezt:
$string_exp = "/^[a-záéíóöőúüűA-ZÁÉÍÓÖŐÚÜŰ .'-]+$/";
így legalább már az ékezeteket is "támogatja". Szóval ez is pipa!
Mellette még ezen felbuzdulvamegcsináltam a telószámos részt, hogy csak számot fogadjon el, x-től y mennyiségig, ugyanez a tárgyas résszel is. hm.. tudom lehet nem nagy dolgok, de nekem nagy sikerélményt nyújt!
sajna ilyen béna vagyok igen...
Viszont, az üzenetes formázást még mindig nem értem... nekem ez a phpmailer kicsit bonyolultnak tűnik, annyira nem akarom cicomázni az üzenetet, elég ha csak ki tudnám emelni a "Küldő" címszót, a "Tárgy"-at és így tovább.. adni neki egy színt aztán kész...
Valahogy így: <strong><font color="#B8652F">Küldő:</font></strong>
mondjuk...
a php-s kód végére még beraktam 2 sort:
$headers = 'From: '.$email_from."\r\n".
'Reply-To: '.$email_from."\r\n" .
[B]'MIME-Version: 1.0'."\r\n";
'Content-Type: text/html; charset=ISO-8859-1'."\r\n";[/B]
'X-Mailer: PHP/' . phpversion();
@mail($email_to, $email_subject, $email_message, $headers);ezt a mime-s dolgot meg ami utána van. (lehet nem is kell oda... :s) mindenesetre bármit csinálok vagy nem jeleníti meg, vagy egyszerűen hozzácsapja a szöveghez a kódot...
Hasonlóképpen próbáltam összematekolni, de valahogy nem akarja az igazságot:
[link]
nekem még ez is sok lenne, csak egy "formát" akarok vele összehozni. Nem tudom mit kéne átvariálnom... ha berakom az "email_message" részhez, szintén hozzácsapja a szöveghez a kódot.. :sMásik, nem akarom semmiképp összezsúfolni a html-ben lévő cumót még ezzel is, (eleve nekem már magasabb kategória ezt összehozni sajnos..
) másik, hogy ott van egy szép kis táblázat, aminek a végén rányomok egy gombra, és már küldi is ezt, szóval ez nekem bőven megfelelne, csak kicsit szeretném "szépítgetni" a végeredményt. Ezért nekem megfelelő ez a javascriptes dolog, mert rátolom, hogy küldés, kijön egy ablak, le "OK"-ézom aztán visszatértem egyből a kapcsolat oldalra. Valahogy ezt szeretném a hibaüzenetnél is, csak nem tudom hova rakjam a kódot..
Persze király lenne, ha mondjuk ezt egy java-s - mondjuk amolyan jquery-s képnézegetős formában - kapná a júzer
de az sajna már iszonyat magas labda.... nekem.....
Ehhez valami vélemény? vagy valaki? -
Vikus
tag
Sziasztok mesterek!
Szeretnék hozzátok fordulni pár kérdéssel, remélem tudtok nekem benne segíteni. Tök amatőr szinten próbálkozok a témával ezért sorry, ha "hétköznapi" módon próbálom leírni mi a helyzet és pls így is álljatok hozzám:
A helyzet a következő:
Van egy üzenetküldős rész az oldalamon. név, tárgy, teló, mail cím, szöveg --> majd egy küldés gomb.
Beírom az adatokat addig oké, el is küldi, ahogy kell.
Viszont itt jönnének a bajok. Mivel amatőr vagyok a témában, csak hellyel-közzel látom mi mit jelent, ezért ami "mozgatja" ezt az üzenetküldési részt, a mondjuk: contact.php fájlt úgy "ollóztam össze", saját magam matekoltam ki mit hogyan kellene.
Leírnám mit szeretnék megoldani, majd a kódot. Lehet, hogy számotokra egyszerű, de nekem nagyon sokat jelentene, ha tudnátok segíteni, mert így is napokat "szórakoztam" mire összehoztam ezt..
szóval:
1. első dolog, hogy mikor elküldöm az üzenetet, akkor kijön egy ablak, hogy köszi, továbbítottam. Viszont az alábbi üzenet jelenik meg: "KĂśszĂśnjĂźk ĂźzenetĂŠt!" vagyis az ékezeteket valahogy nem tudom miért, de ilyen irgalmatlan módon jeleníti meg. Ugyan ez a helyzet akkor is, ha nem írok be rendesen valamit, és nem engedi elküldeni. Ezt hogyan tudnám "magyarosítani"?
2. másik, hogy azt meg tudtam oldani, hogyha mindent kitöltök, és elküldöm az üzit, akkor egy ablak jöjjön elő, egy kis "ok" gombbal, majd visszavisz a kapcsolat oldalra. Viszont hogyan tudnám ezt elérni úgy is, hogyha nem töltök ki rendesen valamit és a hibaüzenetnél is kis ablak jöjjön elő? Mert a mostani állás szerint, egy külön "lap"-ra ugrik, azon is hasonló betűkészlettel kiírja az üzit, viszont ott a böngészőn belül tudok csak a vissza gombbal, visszajutni a kapcsolat oldalra.
3. sajnos mivel "ollóztam" ezért nem tudom mi a teendő, de mikor beviszem az adatokat, mondjuk név, mail cím, meg kell felelnie egy bizonyos elvárásnak. Ugye, ha nem értelmes mail címet ad meg az illető, aki írni akar nekem, akkor nem engedi elküldeni. Eddig ok. Viszont ugyanezt szeretném elérni a névnél is, és a telefonszámnál is. mondjuk a névnél csak ékezet nélkül enged, és kis betűvel, telefonszámnál is valami olyan kéne, hogy muszáj legyen kitölteni a mezőt, és betűket ne engedjen.
4. ez már csak "apróság", de azt szeretném még, hogyha megkapom mondjuk a címemre az üzit, akkor ugye a példa alapján kapok egy listát, hogy kitől jött, stb.stb.stb. Viszont szeretném formázni ezt a szöveget, mondjuk, hogy a "küldő" félkövér betűtípusú legyen, vagy dőlt, esetleg színt adni neki vagy valamit, vagy esetleg magát a szöveget, amit küld az illető az legyen dőlt betűvel... Ezt hogy tudnám megoldani?
És végezetül akkor a kód, ami alapján menne az egész.:
<?php
if(isset($_POST['email'])) {
$email_to = "minta@janos.com";
$email_subject = "Üzenet az oldalról!";
function died($error) {
echo "Elnézését kérem, de üzenetét nem tudom továbbítani!";
echo "Az alábbi hibákat észleltem:<br /><br />";
echo $error."<br /><br />";
echo "Kérem javítsa, hogy minél hamarabb továbbítani tudjam a feladóhoz! Köszönöm. <br /><br />";
die();
}
if(!isset($_POST['name']) ||
!isset($_POST['sub']) ||
!isset($_POST['email']) ||
!isset($_POST['number']) ||
!isset($_POST['comments'])) {
died('Elnézését kérem, de üzenetét nem tudom továbbítani!');
}
$name = $_POST['name']; // required
$sub = $_POST['sub']; // not required
$email_from = $_POST['email']; // required
$number = $_POST['number']; // not required
$comments = $_POST['comments']; // required
$error_message = "";
$email_exp = '/^[A-Za-z0-9._%-]+@[A-Za-z0-9.-]+\.[A-Za-z]{2,4}$/';
if(!preg_match($email_exp,$email_from)) {
$error_message .= 'A megadott e-mail cím nem megfelelő!<br />';
}
$string_exp = "/^[A-Za-z .'-]+$/";
if(!preg_match($string_exp,$name)) {
$error_message .= 'A megadott név nem megfelelő!<br />';
}
if(strlen($comments) < 2) {
$error_message .= 'A küldendő üzenet nem állhati ilyen kevés karakterből!<br />';
}
if(strlen($error_message) > 0) {
died($error_message);
}
$email_message = "Helló! :) Üzenetet kaptál azoldaláról! \n\n";
function clean_string($string) {
$bad = array("content-type","bcc:","to:","cc:","href");
return str_replace($bad,"",$string);
}
$email_message .= "Üzenet küldője: ".clean_string($name)."\n";
$email_message .= "Tárgy: ".clean_string($sub)."\n";
$email_message .= "Küldő e-mail címe: ".clean_string($email_from)."\n";
$email_message .= "Küldő telefonszáma: ".clean_string($number)."\n";
$email_message .= "Üzenet: ".clean_string($comments)."\n";
$headers = 'From: '.$email_from."\r\n".
'Reply-To: '.$email_from."\r\n" .
'X-Mailer: PHP/' . phpversion();
@mail($email_to, $email_subject, $email_message, $headers);
?>
<!-- place your own success html below -->
<script language="javascript" type="text/javascript">
alert('Köszönjük üzenetét!');
window.location = 'contact.html';
</script>
<?php
}
die();
?>Pls. valaki segítsen ezen a szerencsétlen hülyegyereken!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- Suzuki topik
- Hobby elektronika
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fujifilm X
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest