- Netfone
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #17084 üzenetére
"Amúgy azért lenne fontos, mert pontokat kapnak a felhasználók bizonyos oldalak meglátogatásáért, és hogy ne legyen minden oldal töltésnél adatbázis művelet így úgy gondoltam, hogy letárolom cookieba és csak valamilyen időközönként tárolom le."
Hát pedig de, az ellenőrzést és szükség esetén a pontnövelést, és ezzel az adatbázis-műveletet azonnal az oldalletöltésnél, szerveroldalon végezd el, ilyen feladatokat semmiképp se rakj át kliensoldalra. Egy normálisan karbantartott adatbázisnál, nem feleslegesen agyonbonyolított query-knél ez nem szabadna, hogy gondot okozzon. Ha gyorsítani akarsz ezen, akkor ezt szerveroldalon végezd, ne úgy akarj gyorsítani, hogy azon töröd az agyad, hogy hogyan fogadj el megbízhatatlan adatforrást (minden adatforrás megbízhatatlan, ami a klienstől származik) valamilyen szinten megbízhatónak. -
válasz
Használj checksumot. De ez csak egy ötlet, a web nem az én területem.
-
Zedz
addikt
válasz
Ha ennyire fontos számodra az adat és biztos helyen akarod tudni, akkor szerintem is felesleges spórolni azon az 1 queryn. Az a biztos, ha elrakod DB-be, onnan már nem olyan egyszerű eltüntetni.
-
wis
tag
válasz
A leírásodból nem derült ki számomra, hogy miért probléma minden oldalletöltésnél egy adatbázis művelet, hisz ez teljesen természetes manapság, plusz egy query nem számít. Esetleg próbálkozhatsz azzal, hogy valamilyen memória alapú táblában tárolod egy ideig a látogatásokat, így csökkentve a lemezterhelést.
A manipulációt úgy tudod elkerülni, ha egy titkosított adatot tárolsz a felhasználónál ami visszafejtésnél kibukik ha belenyúltak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Netfone
- Mozgásban a METAL GEAR SOLID Δ: SNAKE EATER
- Villanyszerelés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 4
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xbox Series X|S
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- E-roller topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest