Hirdetés
- Netfone
- Sok földi jó került a Redmi K90-be is
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Örömhír: nem spórol Európán a OnePlus
- iPhone topik
- Amazfit Helio Strap – képernyőmentesen
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
"Amúgy azért lenne fontos, mert pontokat kapnak a felhasználók bizonyos oldalak meglátogatásáért, és hogy ne legyen minden oldal töltésnél adatbázis művelet így úgy gondoltam, hogy letárolom cookieba és csak valamilyen időközönként tárolom le."
Hát pedig de, az ellenőrzést és szükség esetén a pontnövelést, és ezzel az adatbázis-műveletet azonnal az oldalletöltésnél, szerveroldalon végezd el, ilyen feladatokat semmiképp se rakj át kliensoldalra. Egy normálisan karbantartott adatbázisnál, nem feleslegesen agyonbonyolított query-knél ez nem szabadna, hogy gondot okozzon. Ha gyorsítani akarsz ezen, akkor ezt szerveroldalon végezd, ne úgy akarj gyorsítani, hogy azon töröd az agyad, hogy hogyan fogadj el megbízhatatlan adatforrást (minden adatforrás megbízhatatlan, ami a klienstől származik) valamilyen szinten megbízhatónak. -
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
Használj checksumot. De ez csak egy ötlet, a web nem az én területem.

-
Zedz
addikt
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
Ha ennyire fontos számodra az adat és biztos helyen akarod tudni, akkor szerintem is felesleges spórolni azon az 1 queryn. Az a biztos, ha elrakod DB-be, onnan már nem olyan egyszerű eltüntetni.

-
wis
tag
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
A leírásodból nem derült ki számomra, hogy miért probléma minden oldalletöltésnél egy adatbázis művelet, hisz ez teljesen természetes manapság, plusz egy query nem számít. Esetleg próbálkozhatsz azzal, hogy valamilyen memória alapú táblában tárolod egy ideig a látogatásokat, így csökkentve a lemezterhelést.
A manipulációt úgy tudod elkerülni, ha egy titkosított adatot tárolsz a felhasználónál ami visszafejtésnél kibukik ha belenyúltak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bontatlan! Új Lenovo Thinkpad T14 G5 Tartós Üzleti Laptop 14" -45% Ultra 7 165U 16/512 FHD+ Magyar!
- Bomba Ár! Fujitsu LifeBook E751 - i5-2GEN I 4GB I 500GB I DVDRW I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6540 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad E15 G4 AMD - Ryzen 5 5625U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 400 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3205
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest