- iPhone topik
- Második bétánál jár a One UI 8
- Magisk
- eSIM, a kártyamentes szabadság
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel 9 és Pixel 9 Pro összehasonlító gyorsteszt
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #17084 üzenetére
"Amúgy azért lenne fontos, mert pontokat kapnak a felhasználók bizonyos oldalak meglátogatásáért, és hogy ne legyen minden oldal töltésnél adatbázis művelet így úgy gondoltam, hogy letárolom cookieba és csak valamilyen időközönként tárolom le."
Hát pedig de, az ellenőrzést és szükség esetén a pontnövelést, és ezzel az adatbázis-műveletet azonnal az oldalletöltésnél, szerveroldalon végezd el, ilyen feladatokat semmiképp se rakj át kliensoldalra. Egy normálisan karbantartott adatbázisnál, nem feleslegesen agyonbonyolított query-knél ez nem szabadna, hogy gondot okozzon. Ha gyorsítani akarsz ezen, akkor ezt szerveroldalon végezd, ne úgy akarj gyorsítani, hogy azon töröd az agyad, hogy hogyan fogadj el megbízhatatlan adatforrást (minden adatforrás megbízhatatlan, ami a klienstől származik) valamilyen szinten megbízhatónak. -
válasz
Használj checksumot. De ez csak egy ötlet, a web nem az én területem.
-
Zedz
addikt
válasz
Ha ennyire fontos számodra az adat és biztos helyen akarod tudni, akkor szerintem is felesleges spórolni azon az 1 queryn. Az a biztos, ha elrakod DB-be, onnan már nem olyan egyszerű eltüntetni.
-
wis
tag
válasz
A leírásodból nem derült ki számomra, hogy miért probléma minden oldalletöltésnél egy adatbázis művelet, hisz ez teljesen természetes manapság, plusz egy query nem számít. Esetleg próbálkozhatsz azzal, hogy valamilyen memória alapú táblában tárolod egy ideig a látogatásokat, így csökkentve a lemezterhelést.
A manipulációt úgy tudod elkerülni, ha egy titkosított adatot tárolsz a felhasználónál ami visszafejtésnél kibukik ha belenyúltak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus Elite RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- GIGABYTE RTX 3060TI 8GB VISION OC
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- Topping D30 Pro (ezüst) eladó
- ! AMD Brutál Gamer Konfig ! 9800X3D / 7900XTX ( RITKASÁG ) 32Gb RAM 32Colos ROG Monitor
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged