- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Honor 400 Pro - gép a képben
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
trisztan94 #14438 üzenetére
Phpstorm?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
trisztan94 #14410 üzenetére
Hát az biztos, kész vagyok, és most épp már a tököm tele van az OpenGL-lel
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
trisztan94 #14405 üzenetére
De ha a true-t 1-essel jelzik mint logikai értéket akkor a false-t miért nem 0-val nem értem, hogy miért semmit kapok. Értem, hogy mi a különbség közöttük, de akkor ennyi erővel a True = Nem hamis, 1 = int típusú érték.
-
válasz
trisztan94 #14367 üzenetére
Odaírom kézzel. Bár szerintem valami bővítménnyel könnyen be lehetne "szúrni" a végén.
mobal,
-
DS39
nagyúr
válasz
trisztan94 #14367 üzenetére
mobil nézetben is látszik, szóval odaírja.
(mobil nézetben nem látszik az aláírás) -
Tele von Zsinór
őstag
válasz
trisztan94 #14275 üzenetére
pg_fetch_all() vagy fetchAll() attól függően, mit használsz.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
trisztan94 #14275 üzenetére
"tehát ha a 2. találat id-jére szeretnék hivatkozni akkor
$result[1][0];
eddig gondolom világos.."
Világos, de a legnagyobb hülyeség integer tömbindexekkel hivatkozni a mezőidre, amikor tök egyszerűen megkapod asszociatív tömbként is a fetch_array()-vel, de akkor már használd a fetch_assoc()-ot, mivel tök felesleges, hogy asszociatív és numerikus tömb is legyen kutyulva...szóval akkor helyesen $result[1]['shirt_image_id'], ha már...
Persze nyilván így az éles kódban nem fogsz hivatkozni rá, mivel a $result tömbön szépen végigmész egy foreach-csel/while-lal/for ciklussal.Egyébként meg továbbra sem szégyen, inkább érdem olvasni a dokumentációt...
http://www.php.net/manual/en/mysqli-result.fetch-all.php
azonban itt is van a figyelmeztetés:
"As mysqli_fetch_all() returns all the rows as an array in a single step, it may consume more memory than some similar functions such as mysqli_fetch_array(), which only returns one row at a time from the result set. Further, if you need to iterate over the result set, you will need a looping construct that will further impact performance. For these reasons mysqli_fetch_all() should only be used in those situations where the fetched result set will be sent to another layer for processing."A fetch_assoc-nál meg ott van a példa is a doksiban az objektumorientált kódra:
<?php
$mysqli = new mysqli("localhost", "my_user", "my_password", "world");
/* check connection */
if (mysqli_connect_errno()) {
printf("Connect failed: %s\n", mysqli_connect_error());
exit();
}
$query = "SELECT Name, CountryCode FROM City ORDER by ID DESC LIMIT 50,5";
if ($result = $mysqli->query($query)) {
/* fetch associative array */
while ($row = $result->fetch_assoc()) {
printf ("%s (%s)\n", $row["Name"], $row["CountryCode"]);
}
/* free result set */
$result->free();
}
/* close connection */
$mysqli->close();Szóval nem értem, mi a gond:
a saját kódodban kigyűjtheted az eredményeidet egy másik tömbbe is, ha nagyon akarod:$myResults = array();
.....................
while ($row = $result->fetch_assoc()) {
$myResults[] = $row;
// de itt babrálhatsz az eredményeiddel így:
echo $row['shirt_image_id'] . ': '.$row['description'];
}
....................
itt felhasználhatod a $myResults tömbödet, amire akarod...
Ha ezt pl. json_encode-olni akarod, akkor nyilvánvalóan olyan módon gyűjtsd ki ezeket az adatokat a $myResults tömbbe, hogy az szűrve legyen, és csak azt a mezőt és olyan módon add vissza a kliensoldalnak, ahogy az elfogadható (pl. ha nem akarod egy az egyben a mezőneveidet visszaadni, akkor nevezd el máshogy, vagy tudom is én, mi az elvárás nálad).Szerk.:
Az pedig gázos, ha így van tagekkel ellátva a bejegyzésed, hogy vesszővel elválasztva beokádod egyetlen mezőbe:
[categories] => {utazás,párizs,trisztán}
Pfuj, broáf! -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
trisztan94 #14273 üzenetére
"Tényleg, hozzászoktam már a C#-os és Java-s szintaktikához egy picit, kiment a fejemből."
Hogy mi van?! Az meg hogy jön ide?
Ha megnézed a C#-os példát a doksiban, ott mégis hol látsz indexeket?
Pont ezért nem értettem a meglepettségedet, mert én is úgy tudtam, hogy emellett elvileg C#-ozol és Javázol is... -
fordfairlane
veterán
válasz
trisztan94 #14267 üzenetére
Egyébként ez a tömb tipikus php-mysql-es "mixed resultset" abban az értelemben, hogy az értékek mind numerikus, mind indexnév szerint eltárolásra kerülnek. Tehát duplán szerepelnek ugyanazok az adatok. Mindezt amiatt, hogy a kezdő PHP programozók akár numerikus, akár hashkulcs szerint rátaláljanak a megfelelő mezőértékre a tömbben.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Most komolyan, sírjunk vagy nevessünk?
Dokumentáció olvasgatása és értelmezése néhanapján megy?
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Nem értem a kérdést. Egy teljes foreach így néz ki:
foreach ($array as $k => $v) {}
Ekkor az aktuális elem kulcsa a $k-ba, értéke a $v-be kerül. A [$k =>] rész nem kötelező, ha kihagyod, akkor nem férsz hozzá a kulcshoz, csak az elemhez a $v-ben.
-
DeltaPower
addikt
válasz
mert így működik a foreach?
-
Peter Kiss
őstag
válasz
trisztan94 #14201 üzenetére
Ez a sor is hibás.
@Hege1234
Fórumon keresztül nem fogsz megtanulni PHP-val programozni, látom, hogy alapvető dolgokat nem tudsz (error reporting, indexelés, stb.).
Vagy dobd be az egész kódot, vagy vissza az iskolapadba. -
Hege1234
addikt
válasz
trisztan94 #14205 üzenetére
ilyen sort egy fájlban sem találok
if(isset($_GET["active"]) && $_GET["active"] == "masszazs")
+
amit még nagyon fikáz az a lang_select.php<?php
echo "<div class='nyelvvalaszt'>
<a class='hun' href='./index.php?lang=hun&menu=$_GET[menu]&active=$_GET[active]'>Magyar</a>
<a class='de' href='./index.php?lang=de&menu=$_GET[menu]&active=$_GET[active]'>Deutch</a>
</div> ";
?>3. és a 4. sorban írja a hibát
-
Hege1234
addikt
válasz
trisztan94 #14203 üzenetére
és ezt hol/hogyan tudom megnézni ?
-
Hege1234
addikt
válasz
trisztan94 #14201 üzenetére
[Mon Sep 16 20:54:23 2013] [error] [client 88.132.154.49] FastCGI: server "/home/gabisalon/httpd/php5/php-cgi" stderr: PHP Notice: Undefined index: active in /home/gabisalon/httpd/htdocs/lang/hun/content.php on line 128
[Mon Sep 16 20:54:23 2013] [error] [client 88.132.154.49] FastCGI: server "/home/gabisalon/httpd/php5/php-cgi" stderr: PHP Notice: Undefined index: active in /home/gabisalon/httpd/htdocs/lang/hun/content.php on line 152
[Mon Sep 16 20:54:23 2013] [error] [client 88.132.154.49] FastCGI: server "/home/gabisalon/httpd/php5/php-cgi" stderr: PHP Notice: Undefined index: active in /home/gabisalon/httpd/htdocs/lang/hun/content.php on line 167
[Mon Sep 16 20:54:23 2013] [error] [client 88.132.154.49] FastCGI: server "/home/gabisalon/httpd/php5/php-cgi" stderr: PHP Notice: Undefined index: active in /home/gabisalon/httpd/htdocs/lang/hun/content.php on line 185
[Mon Sep 16 20:54:23 2013] [error] [client 88.132.154.49] FastCGI: server "/home/gabisalon/httpd/php5/php-cgi" stderr: PHP Notice: Undefined index: active in /home/gabisalon/httpd/htdocs/lang/hun/content.php on line 198így sem jó
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
trisztan94 #14182 üzenetére
Miért lenne undorító?
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
trisztan94 #14170 üzenetére
Azt értem én, hogy a boolen változó értéke 1 azzal nincs is probléma itt most azzal van a probléma, hogy 4 vizsgálat volt és én egyetlen darab 1-est kaptam.
(#14171) Athlon64+
A változók tartalma random számok, de ebből a szempontból mind1, mert nekem nem az a problémám, hogy a vizsgált eredményt nem értem, hanem szerintem szintaktikai hibát vétettem ugyanis a 4 vizsgálat eredménye képen "egyetlen darab 1-est kaptam."
(#14172) DNReNTi
Tanultam C nyelvet abból tudom az if feltétel használatát. Viszont most egy ilyen 24 órás könyvből tanulok amiben szeretnék szépen sorban haladni max ha valamit nagyon tudok átugrom. Ma kezdtem el és még nem tartok if elágazásnál így szeretném enélkül megcsinálni. Csak a könyv volt olyan kedves, hogy egyetlen szemléltető példa nélkül tovább lépet, én meg sakkozzam ki a helyes szintaktikát...
Viszont köszönöm a segítségeket.
-
fordfairlane
veterán
válasz
trisztan94 #14165 üzenetére
miért ilyen bonyolult ez?
$tshirt_graphic = array();
foreach($array as $value) {
$tshirt_graphic[$value[3]] = $value[2];
}Hopp, megelőztek.
-
Peter Kiss
őstag
válasz
trisztan94 #14165 üzenetére
$tshirt_graphic = array();
foreach ($array as $value) {
$thirt_graphic[$value[3]] = $value[2];
} -
trisztan94
őstag
válasz
trisztan94 #14155 üzenetére
Sikerült hozzáadni a két júzert, a proxy-t és a pproxy-t, de még most sem tudok INSERT-elni
A jogosultságoknál ez van:
Mit jelent a csillag az "igen" mellett? A többinél, amik jók nincs csillag
Kikészít
-
trisztan94
őstag
válasz
trisztan94 #14147 üzenetére
Nos rájöttem valamire:
Ha jól láttam, akkor PostgreSQL-ben minden táblának lehet felhasználói és csoport jogosultságot adni különböző műveletekre (pl INSERT, DELETE, stb)
Megnéztem a működő táblákat, ott ezeknek van jogosultságuk:
postgresql (ez gondolom a phppgadmin lesz), proxy, pproxy. Az utolsó kettőről fogalmam sincs, hogy micsoda. Az új táblánál csak a postgresql van, mint jogosult júzer. Megpróbáltam rákattintani a "feljogosít" linkre és hozzáadni azt a kettőt, de a megjelenő listán nincs ott se a proxy, se a pproxy. Mit lehet ilyenkor tenni, hogy hozzá tudjam adni őket?
-
PiXeL90
tag
válasz
trisztan94 #14141 üzenetére
Szia!
Köszi a segítséget, kipróbálom!
Közben jobban utána néztem és így kell kiküldeni az noreply-t mail függvénnyel: mail($cimzett, $targy, $tartalom, '-f$reportemailcim');. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
trisztan94 #14133 üzenetére
Ha megnézed, a táblázatban 175x175px-es méretben jelenik meg, míg a kép maga 100x100px-es. Utóbbi önmagában nem baj (hogy ekkora a thumbnail), ha valóban akkora méretben kell, mert lehet vele spórolni a letöltendő adatot, de ha a jelentősen lebutított képet ennyivel felnagyítod, az már ilyen csúnya lesz. Ergo csak nagyobb méretben kell legenerálni a thumbnailt, maga a thumbnail készítésének módja ettől még nem biztos, hogy hibás.
-
Peter Kiss
őstag
válasz
trisztan94 #14133 üzenetére
Igen, illetve itt kisebb a thumbnail mint amekkorában meg van jelenítve.
-
Soak
veterán
válasz
trisztan94 #14111 üzenetére
Sikerult megfejteni ezt a komoly kerdest egyedul is.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
trisztan94 #14106 üzenetére
Nincs.
Amúgy sem triviális, hogy mi az, hogy "duplikált adat" a Te fogalmaid szerint... Ki tudja, mire gondolsz. Duplikált elég sok minden lehet. Komplett rekord egyezésére gondolsz? Vagy csak egy mező egyezésére? Nem mindegy. Mindenesetre query-t kell majd írnod, ne a PDO-nál keresd a mágiát. -
Petyyyyy
addikt
válasz
trisztan94 #14103 üzenetére
Azért abban igazad volt, hogy túlbonyolítottam. Nem kellett fájl hozzá. Egy generált véletlen számot csatoltam a normál méretű képhez és ugyanezt a véletlen számot a thumb-hoz is. A "hozzárendelés" így már excellent.
Köszi az ötletetelést.
-
H.O.D.
senior tag
válasz
trisztan94 #14099 üzenetére
Szinte biztos, hogy saját fejlesztés.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
trisztan94 #14097 üzenetére
Ha opensource fw, akkor ott lesz a licenszinfo minden file-jában. De az is lehet, hogy az előző srác saját rendszere, ekkor viszont igyál egy felest, mielőtt mélyen belemész
-
kenwood
veterán
válasz
trisztan94 #14093 üzenetére
mondjuk eloszor veluk kellett vna megbeszelni,mert sztem csak egy felreertes az egesz,es meg bajod is lehet belole,h ilyennel meggyanusitod oket az orszag egyik legnagyobb szakmai foruman.
ha nem lehet megegyezni,akkor az egyetlen megoldas a koltozes.
nem vagom,milyen oldalrol van szo,de valahogy fura nekem,h minden db lekerdezes elott manualisan kene vmit bepotyogni ...
kicsit a taxis ismerosomre emelekztet,aki ugy feltette a 20 eves audijat,h minden megallaskor es indulaskor felnyitotta a motorhazteto es lehuzott egy kabelt,hogy ne tudjak csak ugy ellopni a verdat. -
kenwood
veterán
válasz
trisztan94 #14091 üzenetére
akkor megsem jott at.
hiaba titkositod,ha ki akarod olvasni a titkositott adatokat,bele kell irnod a visszafejtes modjat a php kodba,amihez ugyanugy hozza fognak ferni.
a jogosultsagokat is toluk kaptad,nehez lenne elvenni -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
trisztan94 #14088 üzenetére
Huhh... A jogosultságokkal kapcsolatos javaslat még mindig nem jött át?
-
Peter Kiss
őstag
válasz
trisztan94 #14088 üzenetére
:facepalm:
-
válasz
trisztan94 #14082 üzenetére
Tartalmát titkosítsd. Bár szerintem ha nagyon akarnak a továbbiakban is bele tudnak nézni eredményesen.
-
Peter Kiss
őstag
válasz
trisztan94 #14084 üzenetére
Ne kapjanak jogosultságot?
-
kenwood
veterán
válasz
trisztan94 #14082 üzenetére
minek titkositani?
szolni kell nekik,h ne nezzenek bele.
ha egy hotelben bejarkal ejszaka a szemelyzet a szobaba,nem zarat szerelek az ajtora. -
fordfairlane
veterán
válasz
trisztan94 #14049 üzenetére
Egyébként itt találsz rövid leírást, és példakódot, csak szerintem ennyiből nem fogod megtanulni használni.
-
fordfairlane
veterán
válasz
trisztan94 #14049 üzenetére
Ugy ertettem, hogy melyik a legjobb hozza, mondjuk ab kapcsolat, listazas, stbstb.
A patternek továbbra is probléma-, nem pedig nyelvjárásfüggőek. Mondom, attól függ, hogy mire akarod használni az adott patternt. Például MV* architektúráknál a PHP-ban is az observer patternt szokták használni, ahogy minden más nyelvben, ahol felhasználói interaktivitást kell kezelni.
Listázáshoz Iteratort. ab kapcsolat? Adatbázis kapcsolatra gondolsz? Singleton, DI konténer Factory methoddal, stb...
-
fordfairlane
veterán
válasz
trisztan94 #14047 üzenetére
Melyek a legjobb oop design patternek php-hoz?
A kérdés teljesen rossz. Design patterneket nem nyelvhez használunk, hanem problémák megoldásához. Egyébként az Observer pattern implementálható PHP-ban is, egyszerű sémára épül.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
trisztan94 #13979 üzenetére
Érdekes, nekem ez egy tök logikus és könnyen követhető parancs
Rendszeresen dolgozom ennél jóval cifrábbakkal is. Mondjuk nekem szívszerelmem a terminál, ez belejátszik. Próbáljuk meg lebontani akkor:
setfacl - set file access control list
-R - recursive
-dR - default, recursive
-m modify
u:www-data:rwX - a www-data usernek legyen olvasási, írási és végrehajtási joga -
Peter Kiss
őstag
válasz
Man-nak hívják a help-et, egyébként egyet kell, hogy értsek.
-
Siriusb
veterán
válasz
Van GUI ehhez is, úgy hívják google
-
Petyyyyy
addikt
válasz
trisztan94 #13917 üzenetére
Nem voltam körültekintő. Elfelejttem írni, hogy próbáltam ezt a módszert. Tökéletesen le is cseréli az ékezeteket és ezek után is képes produkálni a fentebb említett hibát. "zip_read() expects parameter 1 to be resource, integer given" pl. így.
Kódrészlet:
$loc='/Mintaképek.zip';
$mit = array('á','é','í','ó','ö','ő','ü','ű','ú','Á','É','Í','Ó','Ö','Ő','Ü','Ű','Ú');
$mire = array('a','e','i','o','o','o','u','u','u','a','e','i','o','o','o','u','u','u');
$newloc = str_replace($mit,$mire,$loc);$zip = zip_open($newloc);
if ($zip)
{
while ($zip_entry = zip_read($zip))
{
echo "Name: " . zip_entry_name($zip_entry) . "<br />";
}
zip_close($zip);
} -
19.Norbika
tag
válasz
trisztan94 #13895 üzenetére
Engem sokkal jobban foglalkoztat az, hogy aki átveszi, milyen irányba viszi el. Az egyik kedvenc keretem a CI, de azért meg kell jegyezni, hogy komoly hiányosságok vannak. Azt nagyon tudnám díjazni, ha jobban elmozogna a rails felé. Viszont komolyabb support már nincs mögötte, ahogy újabb verzió sem lesz ha jól tudom. Persze csak az új tulajig, ami franc se tudja mennyi idő.
Én anno zendet notepad++ alatt tanultam meg használni
-
fordfairlane
veterán
válasz
trisztan94 #13885 üzenetére
Mondjuk a viszonylagos platformfüggetlensége miatt? Szerintem adja magát ez az előnye abból, hogy többféle adatbázishoz lehet használni.
-
DNReNTi
őstag
válasz
trisztan94 #13885 üzenetére
Ez engem is érdekel. Én mysqli-t használok, nekem valamiért a PDO anno a váltáskor túl vadnak tűnt.
Miért PDO inkább mint a mysqli?
-
Petyyyyy
addikt
válasz
trisztan94 #13861 üzenetére
Köszönöm a segítségeket! A globális $_FILES tömb tartalmát viszont nem kiíratni szeretném, hanem a fájl neveket áttenni egy egyszerű tömbbe, hogy az egyszerű tömbben lévő elemeket tudjam majd vizsgálni. Erre kézenfekvőnek gondoltam az alábbit:
for($x = 0; $x<$megszamolt_fajlok; $x++)
{
$m=$_FILES['file']['name'][$x];
$tomb[$x]=$m;
}Viszont erre is notice-t ad - Undefinied offset-tel. Ha van használható ötletetek, az meglódítaná a dolgot.
-
Soak
veterán
válasz
trisztan94 #13863 üzenetére
Az explode ettől még array-el tér vissza (jobb esetben)
-
Soak
veterán
válasz
trisztan94 #13861 üzenetére
substr , 2 kötelező paraméter és nem is array, hanem string.
a vége meg simán mehetne egy foreachbe.
-
Soak
veterán
válasz
trisztan94 #13849 üzenetére
Sql IF EXISTS.
-
fordfairlane
veterán
válasz
trisztan94 #13837 üzenetére
(Meg csak ennek van meg a kódja
)
Csak a transport objektumot kell másikkal helyettesíteni, ha az SMTP nem működik.
$transport = Swift_MailTransport::newInstance();
Ez a PHP mail függvényét használja. Ha az működik, akkor ennek is mennie kell.
-
spammer
veterán
válasz
trisztan94 #13835 üzenetére
Köszi szépen
kipróbálom majd, ha valami nyűgöm lesz, majd sikítok
-
trisztan94
őstag
válasz
trisztan94 #13834 üzenetére
Az ígért kód:
require_once 'Swift/lib/swift_required.php';
$transport = Swift_SmtpTransport::newInstance('smtp szerver', port)
->setUsername('felhasználónév')
->setPassword('jelszó');
$mailer = Swift_Mailer::newInstance($transport);
$message = Swift_Message::newInstance()
->setSubject($subj)
->setFrom(array('valami@valami.com' => 'Gipsz Jakab'))
->setTo(array("valaki@akinek.küldöm => "Nagy Pista"))
->setBody($uzi, 'text/html');
$mailer->send($message);Annyi, hogy a SwiftMailer mappát berakod valahova a projektedbe, ráhivatkozol a require_once-szal oszt' a többi medzsik.
-
spammer
veterán
válasz
trisztan94 #13823 üzenetére
Nekem ezzel nem volt gondom:
$headers = "MIME-Version: 1.0\r\n";
$headers .= "Content-type: text/html; charset=UTF-8\r\n";
$headers .= "From: ".$email."\r\n";
$headers .= "Reply-To: ".$email."\r\n";
$headers .= 'X-Mailer: PHP/' . phpversion();
@mail($email_to, $subject, $content, $headers); -
fordfairlane
veterán
válasz
trisztan94 #13823 üzenetére
Nagyon egyszerű, ne használd a PHP mail() függvényét. A subjectet megfelelően kell kódolni ahhoz, hogy az ékezetes betűk is jól jelenljenek meg a kliensben.
Ez érvényes minden más, a fejlécben elküldött adatra is, például a címzett nevére (már ha szerepel).
Ha nem ismered az eljárást, illetve még ha ismered is, de nem akarod újraimplementálni azt, amit a különféle mailer libraryban már megoldottak (és minek implementálnád újra, ha jól működik?) akkor használd nyugodtan a megfelelő könyvtárat, jelen esetben a Swiftmail-t. Alternatív, quick-fix lehetőség, hogy a subjectbe csak ASCII karaktert raksz.
-
DanielK
addikt
válasz
trisztan94 #13816 üzenetére
a felhasználódat tedd be a root groupba.
-
biker
nagyúr
válasz
trisztan94 #13814 üzenetére
módosítsd a jogosultságokat
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
trisztan94 #13791 üzenetére
Igen, és annak, hogy mely szerző melyiket írta, úgy szokás letárolni, hogy az írások táblába mented az id-ját (persze akkor, ha csak egy szerzője lehet). Még mindig nem teljesen értem, amit írsz: 1:n relációhoz is kapcsolótáblát szoktál használni?
-
válasz
trisztan94 #13783 üzenetére
+1, akkor átdolgozom. Valóban szebb, én is úgy gondolom. Köszi a választ, lényeg feleslegesen nem akartam olyat csinálni ami nem jó.
-
Peter Kiss
őstag
válasz
trisztan94 #13768 üzenetére
Virtual host-ot tudsz csinálni, annak pedig meg lehet adni mappát.
-
Soak
veterán
válasz
trisztan94 #13754 üzenetére
Nem ertem a kerdest, a session a szerveren tarolodik, amit az alkalmazas id alapjan azonosit, amit jellemzoen cookieban kap meg. A session a timeoutig el ( magyarul ha a user nem hagyja timeoutolni akkor orokke) , nem a bongeszo hatarozza meg az eletciklusat. A cookie jarhat le (amiben a session id van) ezaltal a server nem tudja azonositani a usert ( vagyis nem talalja a sessiont) , ujat indit, tehat "kilogol" .
-
wis
tag
válasz
cookiet használj természetesen. A másik amire gondolsz, hogy az url végére illeszti a session azonosítót.
A $_SESSION tömböt feltölti a php session_start() után amennyiben érvényes a session és volt bele írva korábban.(#13753) PowerBuldog
Mintha lemaradt volna egy } az 5. sorban -
spammer
veterán
válasz
Session, addig marad, amíg be nem zárja a böngészőt vagy nem került törlésre a session (pl. kijelentkezésnél).
Chrome viszont nem törli a sessiont böngésző bezárásakor, erre nem árt odafigyelni. Ezért én 30 perc inaktivitás után mindenképpen törlöm a sessiont.
szerk: stackoverflow a témáról [link]
-
ahetaton
csendes tag
válasz
trisztan94 #13739 üzenetére
Mert nagyon lassú a feltöltési sebességem.
A webáruház a millio képpel majd 40.000 filet tartalmaz (CMS). -
Speeedfire
félisten
válasz
trisztan94 #13730 üzenetére
Akkor vedd fel a kapcsolatot a supporttal és leírják neked a hiba okát.
-
Speeedfire
félisten
válasz
trisztan94 #13728 üzenetére
Elvileg kellene ott lennie php/apache error lognak is. Abban benne lesz a hiba.
-
trisztan94
őstag
válasz
trisztan94 #13727 üzenetére
Hm, nézegettem a szervert. A php.ini-nek nem a /etc/-ben kellene lennie? Mert itt csak egy ftpquota fájl van. Elvileg van PHP a tárhelyemen..
-
ztajti
csendes tag
válasz
trisztan94 #13723 üzenetére
Vagy pedig nem tud feldolgozni egy PHP által okozott hibát.
Próbáld meg az alábbi kóddal:
<?php
$hello = "Hello World";
echo($hello);
?>Csak azért, mert a tárhelyparkos szerómon nekem sem fogadta el a
<?php echo("Hello World");?>
kódot.
szerk: Nekem ez így működött!
-
DeltaPower
addikt
válasz
trisztan94 #13723 üzenetére
rossz htaccess?
-
Soak
veterán
válasz
trisztan94 #12712 üzenetére
Az nyilván nem egy szerver, hanem egy cluster, de amúgy jah, szerintem ma már van az 1000 is ...
Szerk : De ez nem a komplett site alatt van, hanem csak egy modul alatt.
-
Soak
veterán
válasz
trisztan94 #12710 üzenetére
Azért a facebook szerintem kivülről sem egyszerű
-
Soak
veterán
válasz
trisztan94 #12708 üzenetére
MySQL is nagyon gyors (ha van alatta vas), de a facebook amúgy is élen jár az uj technológiák keresésében (költség optimalizálás) , ezért pl itt egy cikk : [link] , láthatod, hogy nem csak a relációs adatbázisok játszanak ilyenkor, de azért kiemelném ezt a részt : First deployment of Cassandra system within Facebook was for the Inbox search system. The system currently stores TB’s of indexes across a cluster of 600+ cores and 120+ TB of disk space. és ez egy több mint 4 éves bejegyzés
.
-
Peter Kiss
őstag
válasz
trisztan94 #12102 üzenetére
Meg kell győzni őket a jó oldaláról.
Viszont, ha már váltani akarsz, nem biztos, hogy a Yii lesz a legjobb. Nem használtam, csak a doksiát nézegetve nekem nem jött be (szerintem messze áll az ASP.NET MVC-től és a kapcsolható ORM-ektől).
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
trisztan94 #12081 üzenetére
Csatlakoznék Athlon64+ kérdéséhez, ez engem is nagyon érdekelne.
A másik, ami foglalkoztat, hogy azt hogyan csináltad, hogy "nem találtam meg ezt a hivatalos dokumentációt" - most komolyan, a Google-ben milyen keresőszavakkal próbálkoztál, amikor a Yii framework kezelésével kapcsolatban kerestél? Beírtad, hogy kiskutya, és nem adta ki, hogy yiiframework.com? -
Peter Kiss
őstag
válasz
trisztan94 #12081 üzenetére
ASP.NET MVC-ről váltani? Mi indokolja ezt?
-
Speeedfire
félisten
válasz
trisztan94 #12076 üzenetére
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
trisztan94 #11502 üzenetére
Na látod, megy ez neked.
(#11505) : akkor tényleg retek szar.
A mysql_query-s bohóckodásoknál még igaz volt ez az escape-elés-kényszer.
Prepared statement, nem kell quote-olni. Pont ez nyújtja a kényelmét és biztonságosságát is. -
Soak
veterán
válasz
trisztan94 #11499 üzenetére
Nem hiszem el, hogy félórája bújod mert akkor biztos megtaláltad volna ezt : [link] és rájössz, hogy miért van idézőjelben amit akarsz .
Szerk : Ezt a quoteot inkébb felejtsd el úgy ahogy van.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
"Fél órája bújom a zinternetet de nem találtam konkrét megoldást"
Azt hogy csináltad?Tele von Zsinór kolléga az oldalán írt egy egész jó bemutatót:
http://maerlyn.eu/2011/12/03/pdo.html
De egyébként a PHP manualjában halál egyértelmű példák vannak, pl.:
http://www.php.net/manual/en/pdostatement.bindparam.php -
Peter Kiss
őstag
válasz
Prepared statement-et kell használni, ahogyan azt már kb. egymilliószor elmondtuk.
-
trisztan94
őstag
válasz
trisztan94 #11241 üzenetére
Köszönöm a válaszokat, majd próbálok valamit alkotni
-
Speeedfire
félisten
válasz
-
Lacces
őstag
válasz
Keres az elemi algoritmusok között
és találsz rá példát, azt tovább fejleszted és már meg is van. Szóval ilyen egyszerű... többet nem mondok.
-
Soak
veterán
válasz
trisztan94 #11238 üzenetére
Hehh, ha végig gondolod ... van 1000 user ... meddig tartana a 10000 számot ráprobálni, hogy mindegyik accjával bejelntkezz ?
..... Én minimum 32 jegyű szám és betű kombinációt ajánlok.
-
Soak
veterán
válasz
trisztan94 #11235 üzenetére
Generálj egy viszonylag bonyolult random számsort, azt mentsd le adatbázisban a userhez, majd amikor bepipálja a jegyezz meg gombot akkor mentsd el cookieba . Nyilván így mindenkinek meg kell nézned a cookieját, hogy van-e beállitva "jegyezz meg" cookie és ha igen akkor valid-e a benne tárold kód.
Arra figyelj, hogy mikor valaki a kilépéssel kilép akkor töröld a cookiet.
Szerk: Természetesen csak akkor generálj és ments le kódot ha bepipálta.
-
Soak
veterán
válasz
trisztan94 #11210 üzenetére
Magyarul a connect.php-ben van egy ilyen , hogy new PDO(); ? Utána pedig az oldalon (pl index) definiálod a functionokat ?
Ha igen akkor ez nagyon nem jó, MVC-ről olvasgass ,meg amit pár hsz.-el ezelött linkelgettünk nézd meg, nem feltétlenül kell design pattern-t használni csak azért, hogy elmondhasd magadról, de ( saját tapasztalat ) ne hagyd, hogy a jelenlegi kódod a fejlődésed útjába álljon.
Magyarul ha a jelenlegi kódodba rosszul csinálod a dolgokat és ráadásul tudod is, akkor inkább írd újra az egészet vagy kezd el jól csinálni (és a többit majd ha elkészült átírod) , mert a jó megoldások beidegződését megakadályozza a folyamatos hibás kódólás és meg fogsz rekedni egy olyan szinten ahol a tudásod gyakorlatilag haszontalan.
-
Soak
veterán
válasz
trisztan94 #11208 üzenetére
Ha jól értem, hogy mit mondasz akkor úgy kapcsolódsz az adatbázishoz, hogy includeolsz egy filet ?
-
biker
nagyúr
válasz
trisztan94 #11088 üzenetére
Tedd tablaba a session id es a termek id es a user id ertekeit, igy ha vasarlas kozben belep, akkor is konnyu dolgod van
-
Peter Kiss
őstag
válasz
trisztan94 #11088 üzenetére
Ha ez webboltos kosár, akkor simán session-be kell rakni, hiszen felhasználója nem mindenkinek van, aki már használja a kosarat, plusz felesleges is elrakni a táblába.
-
Alex91
félisten
válasz
trisztan94 #10833 üzenetére
Ugy nezem, hogy kihagytak a forrasbol, masik verzioban megvan, majd megprobalom osszehozni a kettobol
.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
trisztan94 #10792 üzenetére
Azzal nincs is semmi baj, tartsd is meg ezt a jó szokásodat.
Annyi, hogy a query-det kiegészíthetted volna egy picit:if(isset($_POST['email']){
$email = mysql_real_escape_string($_POST['email']);
// ..........
}és akkor no para.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
trisztan94 #10790 üzenetére
De ha tudod, hogy így van benne biztonsági rés, akkor már miért nem egyből a mysql_real_escape_string()-gel együtt mutatod neki?
Amúgy még mindig inkább PDO a mysql_× szarakodások helyett.Végre frissítették a php.net-en is:
"Use of this extension is discouraged. Instead, the MySQLi or PDO_MySQL extension should be used."
Ideje volt. -
trisztan94
őstag
válasz
trisztan94 #10789 üzenetére
bocsánat, ez kimaradt
így néz ki az insert:
$mysql = mysql_query("INSERT INTO `tábla név` (email) VALUES (`$email')"); -
DeltaPower
addikt
válasz
trisztan94 #10774 üzenetére
Ha már hosszabb ideig foglalkozol fejlesztéssel, előbb-utóbb mindenképp belefutsz egy-két komolyabb projektbe, amiknél a teljesítmény javítása miatt muszáj lesz ilyeneken is gondolkodnod, hogy minél kevesebb kérés, átadott paraméter, lekérdezés, redundancia stb. legyen.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
trisztan94 #10763 üzenetére
Tele von Zsinór javaslata a jó megoldás, azt használd, utóbbi inkább csak alkalmazkodott a tiédhez (erre DeltaPower fel is hívta a figyelmedet), de alapvetően nagyon rossz megoldás.
Ha van 200 db kilistázott terméked, akkor 200 db eseménykezelőt fogsz definiálni JavaScriptben? Ne már. -
DeltaPower
addikt
válasz
trisztan94 #10760 üzenetére
Mert nem jó a jquery selectorod.
Így próbáld:
while ($sor = mysql_fetch_array($mysql)){
...
echo "<a class='reszletek' id='reszletek-".$id."' href='#'><b>tovább!</b></a>";
...
echo"
<script>
$(function(){
$('#reszletek-".$id."').click(function(){...})
}
</script>
";
}Tele von Zsinór megoldása szebb, de több átalakítást igényel a kódodban.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
trisztan94 #10760 üzenetére
A te bajod az, hogy a ciklusban iratod ki a JS-t is, és emellé egy nagyon általános selectort használsz, ami az összes részletek gombra illeszkedni fog.
Ha már úgyis link az a részletek, használd ki! Ami url most a javascript eseménykezelődben van, legyen inkább a részletek hrefje - ciklusban generálva az mindig az aktuális elemre fog mutatni.
A legvégén pedig egyszer megcsinálod az eseménykezelőt, és az url ez lesz: $(this).attr("href"). Ez mindig a kattintott elemből szedi ki.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
trisztan94 #10745 üzenetére
Szívesen, örülök, hogy így már világosabb.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
trisztan94 #10739 üzenetére
"Lehet Url-be (hogy később $_GET-tel visszakérhető legyen) mást írni, mint ?p=változó?"
Azt írhatsz a címbe, amit csak szeretnél. A $_GET tömbben meg fogod kapni, ha helyesen használod, tehát ?kulcs=érték&másikkulcs=másikérték&harmadikkulcs=harmadikérték formában.
Ha ez a cím:
http://example.com/index.php?kutyafule=123&gyumolcs=alma&azonosito=543&tokmindegy=blablaakkor a $_GET tömb így fog kinézni:
array (
'kutyafule' => '123',
'gyumolcs' => 'alma',
'azonosito' => '543',
'tokmindegy' => 'blabla',
);Tehát a $_GET['kutyafule'] értéke '123' lesz, a $_GET['gyumolcs'] értéke 'alma', és így tovább. Az &-jellel addig bővítheted ezt a címet, amíg a böngésződ vagy a szerver kezelni tudja.
(Arra figyelj, hogy az &-jel HTML-beli megfelelője az & --> ezt kell írni tehát a HTML-kódokba, ha azt szeretnéd, hogy valid legyen validator.w3.org szerint (ez ilyen esetekben érdekes pl.: <a href="/alkonyvtar/index.php?kutyafule=98324&tokmindegy=blabla</a>, így lesz valid); de ha mondjuk PHP-vel átirányítasz egy címre, amiben használod az &-jelet, akkor a simát használd.)
Tehát az általad használt 'p' nem egy mágikus valami, az annyit jelent, hogy valszeg így hívtad meg a címet: http://example.com/index.php?p=ASD, de ez nyugodtan lehetne http://example.com/index.php?page=ASD, és így tovább.Az általad mutatott kódrészletben a feladatokat viszont lehetőleg teljesen válaszd szét, mert tök más a teendő, mégis azonos nevű változókat használsz logikátlanul - pl. a "SELECT `admin` FROM `members` WHERE username='$torolid'", query-ben a $torolid változónévnek semmi értelme, mert ezzel nem törölsz semmit, aztán az ezután lévő UPDATE-ben sem törölsz semmit, tehát a $torolid változónév megint indokolatlan.
Remélem a fenti példa érthető.
====
Biztonság: ahogy Soak is mondta, semmi értelme először rosszul megírni a query-ket, és aztán a kész változatot majd javítgatni, mert csak szopatod magad vele. Tényleg olyan helyeken is bent maradhat, amit már totál elfelejtettél, és akkor majd a felhasználód fogja szidni a zzzanyádat.
Másik, fontosabb szempont: biztonság. Harmadik: ha eleve jól kódolsz, akkor azt is szokod meg. Ha rosszul kódolsz, akkor meg azt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged